Naisissa ei ole vikaa

zbysiu-rodak-796215-unsplash.jpg

Olen kyllästynyt siihen, että niin kauan kun naiset ovat olleet tulossa mukaan työelämään, niin kauan heille on kerrottu, mitä vikaa heissä on. Mitä he tekevät tai mikä heidän olemuksessaan on väärin. Miten heidän tulisi toimia, jotta he pärjäisivät työelämässä. Onko työelämän raamit, säännöt ja normit, niin kuin ne perinteisesti ymmärretään jotain absoluuttisen täydellistä ja oikein? Parasta mihin ihmiskunta pystyy. Stabiilia totuutta. Miksi muka olisi? 

Miksi ei voitaisi ajatella, että työelämässä on jotain vikaa? Miksei niissä ihmisissä, jotka eivät osaa nähdä naisissa sitä osaamista ja potentiaalia, mitä heissä on? Nyt ennen kuin mielessäsi piirrät kuvan partasetäisestä, sikariklubin puheenjohtajasta jo viidennessä polvessa, niin pysäytän sinut! Me osallistumme tähän kaikki. Tämä on meidän kaikkien oppima hokeman / matra, jossa nainen ei ole tekijä ilman nais- etuliitettä. 

Kulttuurin tarjoamien stereotypioiden kautta me opimme mieltämään osaamisen ja pätevyyden tietyn näköisenä. Jokapäiväisessä arjessa aivot tekevät niin paljon toimintoja, että mieleen iskostuneet kuvat vaikuttavat meidän näkemyksiin kanssaihmisistä. Kun kohtaamme ihmisen, sekunnin sadasossa me muodostamme hänestä jonkinlaisen käsityksen. Lokeroimme ja luokittelemme. Tämä on ihmiselle luonnollista, muuten aivot sanoisivat poks ylikuormituksesta. 

Ongelmallista tässä on se, että me opimme näkemään osaamista siellä missä me oletammekin sitä näkevän. Mieli tykkää olla oikeassa (sellainen kuluttaa vähemmän energiaa). Tästä seuraa se, että luodessamme sekunnin sadasosassa mielikuvan jostain ihmisestä, me alamme havainnoimaan asioita, jotka tukevat tätä ennakkokäsitystä ja jätämme huomiotta asiat, jotka ovat ristiriidassa. 

Kun näin on, meidän on helppo lähteä osoittelemaan naisia, että he eivät ole tarpeeksi määrätietoisia tai sitten he ovat liian itsekkäitä tai että he eivät osaa tuoda asiaansa kunnolla esille tai he vaan koko ajan jankuttava jotain omaa juttuaan tai eivät ikinä puhu ja puhuvat koko ajan. Perkele. Kaiken tämän valittelun takana on harmitus siitä, että se sukupuoli on väärä koska miehien näkeminen osaajina on aivoille helpompaa.

Mielestäni vika on ennemmin tavassa, miten me ymmärrämme työelämää ja näemme osaamista. Mitä jos työelämä kaipaisi nimenomaan naisia lisää ja juuri sellaisena kuin he ovat! 

Minullakin on se Röyhkeyskoulu, se naisille suunnattu luentomuotoinen tilaisuus. En ole kuitenkaan karsimassa kenestäkään pois heidän ominaisia piirteitä. Mielestäni röyhkeintä mitä voi olla on kyseenalaistaa totutut mallit ja roolit. Röyhkeetä on olla änkeytymmättä niihin “ei liian maskuliininen ei liian feminiininen business muija” -muotteihin. Meidän ei tarvitse imitoida miehiä menestyäksemme. On röyhkeetä katsoa toista ihmistä ilman kulttuurin antamia ennakkoasenteisia laseja. 

Omasta kokemuksestani voin todeta, että mitä tulee osaamiseen, kykyyn sitoutua ja panostaa, kehittyä, johtaa, olla osana tiimiä, luoda uutta, innovoida, ajatella isoa kuvaa, keskittyä yksityiskohtiin ja olla ammattilaista - näitä ajatellen, naisissa ei ole mitään vikaa!

Teksti: Jenni Janakka, https://www.jennijanakka.com

Kuva: Photo by Zbysiu Rodak on Unsplash

Kohdataan jämäkästi sydämen tasolla – parhaat palat syysseminaarista

 Sanna Salovuori juonsi MiB:n syysseminaarin

Sanna Salovuori juonsi MiB:n syysseminaarin

Olin huippuiloinen saadessani kutsun juontamaan Mothers in Business -syysseminaaria! Puhujien otsikot ja aiheet kuulostivat jo etukäteen äärimmäisen innostavilta ja sivusivat omaa elämääni ja kiinnostukseni kohteita. Iminkin itseeni inspiraatiota jokaisesta puheenvuorosta ja kirjoitin kynä sauhuten muistiinpanoja. Tässä yhteenveto minuun eniten kolahtaneista asioista.  

MiB ry:n hallituksen puheenjohtaja Annica Moore avasi seminaarin herttaisella ja vakuuttavalla otteella. Vahvuusajattelun vankkumattomana fanina minua ihastutti Annican puheenvuorossa lause Äitiys on vahvuus. Sitä se todellakin on! Seuraavaksi huomasin nyökytteleväni sydän hymyillen Annican huomiolle, että äitiys ei ole tänä päivänä yhteen muottiin ahdettua. On erilaisia tapoja olla äiti. Annica muistutti lopuksi yhteisestä missiostamme tehdä yhteiskunnalle selväksi, että äitiys on työelämän voimavara.

Ole läsnä, tiedä mitä osaat, ole mieltä

Asennemuija Jenni Janakka toi lavalle hersyvää huumoria ja eläväistä energiaa. Jennin esikoiskirja Röyhkeyskoulu on työn alla ja pian hän lähtee samalla teemalla kiertueelle ympäri Suomen. Jennin röyhkeysteesit meille kaikille olivat:

 1. Tiedä mistä pidät ja mistä et pidä.

 2. Tiedä missä olet hyvä ja missä olet TODELLA hyvä (vinkki: Mieti minkä tekemisestä todella nautit).

 3. Opettele sanomaan kohdat 1. ja 2. ääneen.

 4. Kerro mielipiteesi!

 5. Mikäli tarvitset hetken aikaa miettimiseen, ilmaise tarpeesi.

Jenni haastoi meitä kaikkia tarkkailemaan stereotypioita ja ennakkoluuloja, joita mielemme tuottaa. Röyhkeys kiteytettynä by Jenni Janakka: Tiedä, että osaat. Nauti siitä. Anna muidenkin nauttia!

Itsetunto vai metunto?

Vaipanvaihtotauon jälkeen vauhtiin päästettiin sosiaalipsykologi ja erikoistutkija Olli Kiviruusu, joka on myös väitellyt itsetunnosta. Mielenkiintoisten tutkimustulosten avulla Olli esitteli naisten ja miesten itsetunnon kehitystä nuoruudesta aikuisuuteen. Erityistä ihmetystä herätti ensimmäisen lapsen syntymän aiheuttama itsetunnon pudotus, jota esiintyi sekä naisilla että miehillä, mutta ensin mainituilla enemmän. Helpotukseksi kuulimme, että itsetunto palautuu kyllä normaaliuomiinsa jollain (?) aikavälillä. 

Hyvä itsetunto parantaa koettua elämänlaatua ja on Ollin mukaan tavoiteltavaa, muttei aina vain yksilön itsensä varassa. Me ihmiset muodostamme sosiaalisen kudoksen, jossa ihminen kehittyy vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Siksi sanan itsetunto lisäksi pitäisi ottaa käyttöön uusi sana metunto. Olli Kiviruusu peräänkuulutti tasa-arvon, toisten huomioimisen ja mukaan ottamisen kulttuuria ja siirtymistä egokeskeisestä ajattelusta ekokeskeisyyteen. 

Omat haavat – yllätyksistä ymmärrykseen

Iltapäivässä kuultiin itsetuntemusohjaaja ja kouluttaja Eevi Minkkistä otsikolla Äiti, ole itsellesi armollinen. Opimme, että meille jokaiselle on elämän varrella, usein lapsuudessa, jäänyt haavoja, jotka uinuvat kaikessa rauhassa aina siihen asti, kunnes saamme omia lapsia. Meidät on rakennettu niin, että vanhemmuuden myötä omat haavat aktivoituvat. Vauva- ja pikkulapsivaiheessa olemme usein väsyneitä, jolloin defenssimekanismit ovat alhaalla ja lapsen aiheuttamat tunnereaktiot osuvat entistä herkemmin uinuviin haavoihin ja saavat aikaan odottamattomia räjähdyksiä. 

Vanhemman olisi tärkeä tällaisella hetkellä keskittyä siihen, kuinka hän rauhoittaa itsensä ja vasta sitten lapsensa. Tärkeää on havaita ja kuulla tarve oman ärtymyksen takana. Eevin mukaan elämä ja tunteet saavat tuntua ja niitä kannattaa tutkia myönteisellä uteliaisuudella. Tärkeää on tiedostaa omat odotukset ja arvot sekä olla itsellensä armollinen. Mikä on pienin mahdollinen askel kohti arvojesi mukaista elämää? 

Määrätietoisuus ja myötätunto tukevat toisiaan

Päivän viimeinen puhuja Päivi Kauhanen kertoi oman tarinansa kroonisen kivun, lapsettomuuden ja lopulta perhe-elämän ja suuren pörssiyhtiön markkinointi- ja viestintäjohtajuuden yhdistämisestä ja työstä luopumisesta pakon edessä. Elämänmakuinen tarina ja sen myötä koetut oivallukset toivat kyyneleet silmiini. Miesvaltaiseen yhtiöön ja johtoryhmään on Päivin mukaan mahdollista mahduttaa myötätuntoa. Johtajakin saa olla heikko! Meissä jokaisessa on sisäänrakennettuna empatiakykyä. Kysymys kuuluu, kenellä on riittävästi rohkeutta ottaa se käyttöön?

Päivin neuvot kiteytettynä:

 1. Unohda kiire

 2. On OK vain olla

 3. Koti <3

 4. Opettele sanat APUA ja EI

 5. #ElämäOn

Rohkeutta peliin! Äitiys työelämän voimavarana -seminaarin teemasanat olivat vahvuus, röyhkeys, itsetunto, armollisuus ja myötätunto. Päivän lopuksi näistä syntyi mielessäni kiteytys: Kohdataan jämäkästi sydämen tasolla.

Kiitos ihanat MiBittäret, että sain olla mukana!

Kirjoitaja: Sanna Salovuori, valmentaja, muusikko, juontaja www.laulain.fi

Johda itse omaa muutostasi - MiBin Webinaari

Dilkap Chambers.jpg

If you’re not excited about it, it’s not a right path.”

- Abraham Hicks

Syyskuussa huomasin, että MiBissä järjestetään Riikka Pajusen vetämä webinaari omien vahvuuksien tunnistamisesta. Riikka puhui inspiroivasti ja muistutti ainakin itseäni siitä, että kaikki on mahdollista, jos omaa aitoa innostusta ihmisiin ja asioihin sekä toimii aistiensa varassa. Webinaari sopii hyvin yhteen oman syyskauden teemani kanssa ”Dream big!” ja haluankin kannustaa jokaista ruudun toisella puolella olijaa samaan! 

TAITO + INTOHIMO = VAHVUUS

Riikka lähti webinaarissa liikkeelle siitä, että maailmassa on paljon ihmisiä, mutta juuri sinun kokemuksella ja historialla on vain yksi sinä. Sen vuoksi on tärkeää kartoittaa vahvuuksiasi. Vahvuus on yhtä kuin taito lisättynä intohimolla. Sinun täytyy hakeutua sellaiseen työympäristöön, jossa ominaisuutesi ovat vahvuuksia ja jossa sinua juhlitaan sellaisena kuin olet – eikä vain siedetä. Omien vahvuuksien ymmärtäminen antaa energiaa ja tietoa siitä, mihin pitää keskittyä, helpottaa urasuunnittelua sekä lisää onnea, kun toimit niiden varassa. 

Sinulla ei ole olemassa vain yhtä ainoaa elämäntehtävää: se voi muuttua ja vaihtua jopa kuukausittain. On oltava herkkä muutoshetkille ja aistittava tarpeitaan. Jos kaipaat uraasi muutosta, olet päätähti muutoksen johtamisessasi. Muista hankkia kannustajajoukko, joka näkee sinussa potentiaalia. Kiinnostuksen kohteidesi listaaminen toimialoittain auttaa pääsemään alkuun. Muista myös konkretisoida ja listata käytössäsi olevia vaihtoehtoja. Perehdy uuteen alaan ja sen ihmisiin.

AAVISTUS ON KAIKKI MITÄ SAAT TIETÄÄ UUDESTA SUUNNASTASI

Kaiken edellä mainitun ohella muista päivittää ansioluettelosi ja LinkedIn-profiilisi vastaamaan uusia mielenkiinnonkohteitasi. Näkyvä some-käyttäytyminen ja uuteen fokukseen liittyvien artikkeleiden tai kannanottojen julkistaminen lisää näkyvyyttäsi asiantuntijapiireissäsi. Hyväksy myös realiteetit ja aseta rajat (mikä on esimerkiksi minimi palkkatoive, miten työt hoituvat pikkulapsiaikaan). Avaimet onneen ovat vain sinulla itselläsi ja aavistus on kaikki mitä saat tietää uudesta suunnastasi, ja sen varassa pitäisi uskaltaa kaikki. 

Muutos (ja kriisi) on aina uusi mahdollisuus! Tärkeintä on miettiä, mitä tekisit, jos tietäisit, että et voi epäonnistua. Toimi aina intuitiosi varassa, sillä se on jokaisen oma sisäinen vahvuus. Visioi hyvä lopputulos ja usko myös itse siihen. Tee selkeitä tilauksia universumiin.

Haluan omalta osaltani toivottaa kaikille lukijoille tsemppiä uusiin alkuihin ja luottamaan omaan sisäiseen ääneen!

Riikka Pajusen webinaari ja moni muu tilaisuus on katsottavissa MiBin valtakunnallisten jäsenten Facebook-sivulta tietokoneelta tai kätevästi mobiililaitteesta. Kun liityt MiBin jäseneksi, pääset MiBin suljettuihin Facebook-ryhmiin hyödyntämään erilaista materiaalia!

Teksti: Olessia Manner, MiBin markkinointi- ja viestintätiimin sisällöntuottaja sekä Fennovoima Oy:n lakimies

Kuva: Dilkap Chambers

Vapaaehtoistoiminnan mahdollistajat

Mothers in Business MiB ry on kasvanut viimeisen vuoden aikana hurjasti monin eri tavoin. Tänä vuonna uusia jäseniä on liittynyt mukaan yli 1200 henkilöä, viime vuonna jäsenkasvu oli lähes 95 prosenttia, vapaaehtoisia on mukana noin 300 kymmenellä paikkakunnalla. Vuosittain järjestetään tapahtumia 250, joissa osallistujakertoja arviolta 2500. MiB näkyy ja kuuluu myös mediassa.

Maanantaina Tampereella järjestetyssä Ura <3 perhe -seminaarissa ministeri Annika Saarikko totesi MiBin oleva tärkeä uusi yhteiskunnallinen vaikuttaja ja kannust meitä pitämään kovempaa ääntä työn ja perheen yhteensovittamisen sujuvoittamisen puolesta.

MiBin toiminnan perustana on innostava ja motivoiva vapaaehtoistoiminta ja jotta se on mahdollista, MiBillä on myös omia työntekijöitä. Työntekijöiden toiminnassa keskeistä onkin vapaaehtoistoiminnan mahdollistaminen. Työntekijät vastaavat yhdistyksen hallinnollisista tehtävistä sekä tukevat vapaaehtoistoimijoita. Syyskuussa saimme täydennystä henkilöstöömme, kun Ilona Qvick aloitti vapaaehtoiskoordinaattorina. Tutustu tarkemmin MiBin työntekijöihin alla olevien esittelyiden avulla.

 

Projektipäällikkö Jonna Lampinen

010 tyontekija Jonna.jpg

p. 040 7725299
jonna.lampinen(at)mib.fi

Vastaan hankkeesta, jonka tarkoituksena on vakiinnuttaa yhdistyksen toimintaa ja kehittää vapaaehtoistoimintaa. Lisäksi tuen vapaaehtoisia ja luottamushenkilöitä yhdistyksen toiminnan johtamisessa. Hankkeen avulla saamme vakiinnutettua toimintaamme, jotta yhä useampi äiti pääsee MiBin verkoston piiriin, saa vahvistusta työelämätaidoilleen ja tukea työn ja perheen yhteensovittamiseen. Hankkeen rahoitus tulee Sosiaali- ja terveysalan tukikeskus STEAlta (ent. RAY).

Vapaalla: sieniä ja kirjoja

Syksyinen intohimoni on sienestys. Metsä vetää puoleensa minut useamman kerran viikossa ja välillä sienet kulkee takin taskussa, kun yllättäen koukkasinkin kotimatkalla metsän kautta. Rakastan myös lukemista. Joululahjaksi toivon Carlos Ruiz Zafón’n Henkien labyrintin. Sienet ja kirjat tarjoavat minulle arjessa omaa aikaa vastapainona kahden pienen lapsen vanhemmuudelle.

 

Yhdistyskoordinaattori Soile Pylsy

Soile.jpg

p. 040 751 4898
info(at)mib.fi ja soile.pylsy(at)mib.fi

Yhdistyskoordinaattorina vastaan yhdistyksen hallinnollisista tehtävistä esimerkiksi jäsenhallinnosta eli ylläpidän yhdistyksen jäsenrekisteriä ja teen jäsenlaskutusta. Vastaan myös jäsenten asiakaspalvelusta, yhdistyksen tietojärjestelmistä ja verkkosivuista sekä teen erilaisia viestintätehtäviä. Jos sinulla on kysyttävää jäseneksi liittymisestä tai jäsentiedoistasi, niin laitapa postia!

Vapaalla: taaperon kanssa touhuamista

Olen nelivuotiaan pojan äiti ja DI:n vaimo. Kaikenlaiset Lego-, auto- ja rakennusleikit ovat perheemme lempipuuhaa. Olemme aloittaneet myös metsäretkien tekemisen ja luonnon “salaisten aarteiden” etsinnän: eväsretkellä on ihana kurkistella puiden ja kivien koloihin, etsiä ötököitä ja keräillä katkenneita oksia! Metsässä saan myös omaa aikaa rauhoittua ja kuunnella hiljaisuutta.

MiBissä on ihana saada tukea ja vinkkejä muilta uraäideiltä vanhemmuuteni ja työuraani niiden eri vaiheissa. Lisäksi saan tehdä työtä upeiden naisten kanssa vaikuttavassa ja kasvavassa yhdistyksessä!

 

Vapaaehtoiskoordinaattori Ilona Qvick

Ilona_2018.jpg

p. 050 300 3707
ilona.qvick(at)mib.fi

Olen uusin tulokas MiBin työntekijätiimiin. Tehtäväkuvassani keskeistä on vapaaehtoisten opastaminen ja tukeminen sekä sisäinen viestiminen.

Olen 55-vuotias, kahden jo aikuisen lapsen äiti. Viimeisin koulutukseni on merkonomin tutkinto. Koska olen toiminut yrittäjänä vuosia, minulla on myös yrittäjän AT sekä hierojan AT. Nuoruuden opintoina suoritin mm. puutarha-alan perustutkinnon ja ompelupuolen artesaanin tutkinnon. Opiskelu on ollut elämää kantavana teemana läsnä koko ajan.

Vapaalla: luonnonrauhaa ja bloggaamista

Vapaa-aikaani vietän siirtolapuutarhamökillä kasvien ja luonnoneläinten kanssa, käyden tanssitunneilla sekä tanssimassa, kirjoittaen epäsäännöllisesti blogeihini sekä tehden teatterisuosituksia.  Yhteisten asioiden hoito taloyhtiöiden hallituksissa on lähellä sydäntäni. Järjestötoiminta tuli tutuksi toimiessani Tampereen Seudun Yrittäjänaiset ry:n hallituksessa kuusi vuotta, mm. sihteerinä. Nyt onkin todella mielenkiintoista olla mukana tämän dynaamisen ja nuoren yhdistyksen alkumetreillä!

 

MiB on päässyt uudelle tuhannelle - hurraa 4000 mibiläistä!

MiB on saavuttanut jälleen yhden virstanpylvään: tänä syksynä meitä jäseniä on 4000. Kolmevuotias yhdistys kasvaa kasvamistaan!

 

Millaisia naisia MiBiin liittyy näinä päivinä? Nappasimme pieneen tenttiin jäsenen numero 4000 eli turkulaisen Karoliina Oksmanin. 28-vuotias Karoliina odottaa ensimmäistä lastaan, jonka laskettu aika onkin aivan näillä hetkillä.

Itse asiassa uuden tulokkaan ja perhevapaan aloittamisen myötä myös MiBiin liittyminen tuli ajankohtaiseksi. Karoliina kertoo löytäneensä tiensä MiBiin paitsi googlailemalla myös esimiehensä kannustamana.

“Ennen äitiyslomalle jäämistäni esimieheni kanssa käydyssä keskustelussa hän vinkkasi minulle MiBiin liittymisestä ja sanoi, että hei, tämä voisi olla ihan sulle”, Karoliina kertoo.

MiB tuntui heti omalta. “Tuli heti ajatus, että vitsit tää on ihan mahtava juttu”, Karoliina hymyilee.

 Karoliina Oksman on MiBin 4000. jäsen!

Karoliina Oksman on MiBin 4000. jäsen!

Karoliina työskentelee asiakkuus- ja projektipäällikkönä Avidlyllä (tunnettiin aiemmin nimellä Zeeland Family, kts. www.zeelandfamily.fi), jonne päätyi jo ennen opintojen aloittamista. Työssään Karoliina huolehtii yritysasiakkaidensa markkinoinnin kehittämisestä ja sovittujen tavoitteiden saavuttamisesta. Yhteistyötä tehdään yhä enemmän jatkuvana palveluna, mutta myös yksittäisistä projekteista huolehtiminen on yhä tärkeä osa työtä.

Siirtyminen hektisestä työarjesta perhevapaalle on ollut mukavaa, sillä näin pitkää taukoa työelämästä ei muuten ole juuri ollut. MiBiin liittymisen takana on kuitenkin ajatus siitä, että myös äitiysloman aikana pääsee kehittämään itseään ja säilyttää edelleen kilpailukykynsä markkinoilla.

“Tiedostan, että varsinkin nuorena naisena ja tällä alalla, on pidettävä huoli siitä, ettei tipahda kokonaan kehityksestä, enkä sitä edes halua”, Karoliina miettii.

Karoliina on miettinyt myös sitä, että koska perhevapaa tosiaan on pitkä aika poissa oloa omasta työurasta, voi sen aikana herätä ajatuksia ja rohkeutta toteuttaa myös jotain uutta.

Voiko MiBistä löytyä mentori?

Mikä toi jäsenen numero 4000 MiBiin ja millaisia odotuksia hänellä on? Karoliina toivoo löytävänsä MiBistä mentorin. Sparraajan, joka pitää kartalla ja sparraa uraansa vaalivaa äitiä kohti oikeaa suuntaa.

“Näin, että Helsingissä oli tällainen mentoriryhmä, mutta siihen en ehdi mukaan, sillä nyt on ensin tarkoitus selvittää, miten arki alkaa sujumaan”, Karoliina sanoo ja viittaa vauva-arjen aloittamiseen.

“Hesarissa näin mielenkiintoisen jutun yrityksestä, jossa toimi yritysmentori eli nimetty henkilö, joka pitää yhteyttä perhevapaalla olevaan ja pitää hänet koko ajan kartalla yrityksen tapahtumista. Tällaista herättelyä työnantajille pitäisi olla, että näin voi sitouttaa hyvän työntekijän myös vapaan aikana”, Karoliina tuumii ja lisää, että tällainen käytäntö todennäköisesti lisäisi myös isien rohkeutta käyttää mahdollisuutta perhevapaaseen. Mibin työskentely tasa-arvoista perhearkea kohti osuu uuden jäsenen arvomaailmaan täsmälleen.

Omalta työnantajaltaan hän on pyytänyt, että saisi aina suuremmista palavereista tiedon ja siten mahdollisuuden pysyä mukana. Lisäksi häni pyrkii tapaamaan tiimiään säännöllisesti äitiysloman aikana.

Mentorin lisäksi Karoliina odottaa MiBiltä mielenkiintoisia tapahtumia, verkostoitumismahdollisuuksia, yritysvierailuja ja kiinnostavia puhujia. Hän on jo tässä vaiheessa iloisesti yllättynyt tarjonnan tasokkuudesta ja monipuolisuudesta. Turkulaisena kun on mahdollisuus käyttää hyväksi oman kaupungin tarjonnan lisäksi lyhyen junamatkan päässä olevan Helsingin MiB-tapahtumat.

“On tärkeää pitää omista jutuista kiinni myös vauva-arjessa, eivätkä perinteiset vauva-aktiviteetit oikein tunnu omilta. MiBistä ajattelin, että tämän ovat suunnitelleet ajattelevat äidit”, Karoliina toteaa.

Aktiiviksi houkutteluun hän toteaa, että mikä ettei, kunhan arki alkaa sujua! Tervetuloa mukaan Karoliina!

 

Teksti: Laura Kyllönen, tuore aktiivi ja Mibin Viestintä- ja markkinointitiimissä Sisältötiimin vetäjä, työskentelee rahoitusalalla sisällöntuottajana.