Lasten kanssa kotona oleville äideille on tarjolla monenmoista toimintaa: on vauvajumppaa, muskaria, perhekahviloita, vauvauintia ja vaikka mitä. Kaikki tämä on hauskaa, mutta kovin lapsikeskeistä. Mistä löytyisi äideille mielekästä ja kehittävää toimintaa, johon kuitenkin voisi tarvittaessa ottaa lapsen mukaan?

Tätä kysymystä pohti viisi espoolaisäitiä kesäkuussa 2014. Koska koulutetuille äideille ei ollut olemassa omaa verkostoa, he päättivät perustaa sellaisen. Verkoston nimeksi tuli Mothers in Business (MiB). Verkosto herätti heti suurta kiinnostusta perustajien lähipiirissä ja ensimmäinen kokoontuminen järjestettiin elokuussa 2014. Sinne saapui jo noin parikymmentä äitiä lapsineen.

Vajaa vuosi verkoston perustamisen jälkeen, toukokuussa 2015, MiBistä tuli virallinen yhdistys, Mothers in Business MiB ry. Toiminta on kehittynyt ja laajentunut pääkaupunkiseudulta ympäri Suomen jo yhteensä kymmenelle paikkakunnalle; Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun, Ouluun, Jyväskylään, Vaasaan, Rovaniemelle, Kuopioon, Päijät-Hämeen alueelle ja Kymenlaaksoon.