MiB Lab on koelaboratorio uusille projekteille ja ideoille, joilla toimintaamme voidaan kehittää.

 

MiB Lab on ketterän kokeilemisen ja kehittämisen toimintamalli, jonka avulla pilotoimme ja arvioimme uusia projekteja ja aloitteita. Se on väylä jäsenillemme ja aktiiveille tuoda omia ideoita ja ratkaisumalleja osaksi MiBin toimintaa. Kollektiivinen työnhakuverkosto Piilo-osaajat ja MiBin mentorointiohjelma ovat syntyneet MiB Labista!

 

Kiinnostuitko MiB Labista?

Etsimme jatkuvasti uusia ratkaisuja ja ideoita, joilla MiBin aktiivina toimimisen edellytyksiä, jäsenkokemusta ja jäsenpalvelua voidaan parantaa.

Mikäli ratkaisusi on vielä idea korviesi välissä, kehotamme ottamaan meihin yhteyttä siinä vaiheessa, kun sitä on kehiteltty suunnitelmaksi asti. Laadi siis ensin hyvä suunnitelma. MiB Lab -projekti tulee hyväksyttää MiBin hallituksella ennen projektin aloittamista.

MiB Lab -toiminnan alaisille kokeiluprojekteille on haettavissa harkinnanvarainen 100-1000 euron starttiraha. MiB Lab -starttirahaa haetaan hallitukselta pilotin käynnistymiseen liittyviin toimintoihin projektin tarpeiden mukaan.

Lue tarkemmin MiB Lab projektin hakemisesta:
MiB Lab ohjeet (pdf)

Lisätietoja:

Susanna Mikkonen
susanna.mikkonen(a)mib.fi

Saara Simonen
saara.simonen(at)mib.fi

Mentorointiohjelma

MiBin vuoden 2019 mentorointiohjelmat käynnistyvät keväällä Helsingissä ja Turussa sekä syksyllä Oulussa. Mentorointiohjelman tavoitteena on tukea töihin palaavia äitejä työllistymisessä tai uramuutoksessa, omien vahvuuksien tunnistamisessa ja ammatillisen identiteetin vahvistamisessa. Ohjelma kestää yhdeksän kuukautta ja on suunnattu MiBin Helsingin, Turun ja Oulun paikallisjaostojen jäsenille.

Lue lisää mentorointiohjelmasta.

 

MiB Rohkeasti ruotsiksi - koulukielestä käyttökieleksi perhevapailla

Rohkeasti ruotsiksi -hankkeessa kielitaitoa kehitetään viikoittaisissa toiminnallisissa tapaamisissa sekä kuukausittaisilla vierailuilla ruotsinkielisiin kohteisiin. Toiminnot suunnitellaan siten, että niihin on helppo tulla lasten kanssa.  Tavoitteenamme on, että toimintaan osallistumisen myötä äidit uskaltavat käyttää rohkeasti ruotsin kieltä myös työelämässä.

Svenska kulturfonden on myöntänyt Mothers in Business MiB ry:lle Hallå-apurahan MiB Rohkeasti ruotsiksi – koulukielestä käyttökieleksi perhevapailla -hankkeelle. Hanke on yksi MiBin ketterän kokeilemisen ja kehittämisen mahdollistavista MiB Lab -projekteista. Hanke alkoi keväällä 2019.

Lisätietoja: Jessica Rosenberg, kouluttaja-koordinaattori, jessica.rosenberg(at)mib.fi

 

MiB NetWork

MiB NetWork -projekti on STEAn rahoittama Mothers in Business MiB ry:n toiminnan kehittämishanke, joka ajoittuu vuosille 2017–2020. Projektissa keskeistä on kasvavan yhdistyksen toiminnan kehittäminen valtakunnalliseksi, uusien paikallisjaostojen tuominen mukaan toimintaan, tapahtumatoiminnan kehittäminen sekä vapaaehtoistoimijoiden kouluttaminen.

Lisätietoja: Jonna Lampinen, projektipäällikkö, jonna.lampinen(at)mib.fi

MiB Toastmasters

MiB Toastmasters- puheklubi on aloittanut toimintansa Helsingissä syksyllä 2017. Puheklubissa harjoitellaan monipuolisesti erilaisia puhetaitoja esimerkiksi jännittämisen hallitseminen, itsevarmuus ja tarinan kerronta. Meille on tärkeää ylläpitää kannustavaa ilmapiiriä ja lapset saa halutessaan ottaa mukaan.

MiB:n oma klubi kuuluu kansainväliseen Toastmasters-verkostoon, jonka formaatin mukaan klubi toimii. Ensimmäiseksi jokainen jäsen pitää oman Ice Breaker- puheen, jossa esitellään itsensä. Tämän jälkeen edetään erilaisiin puhetyyppeihin ja aiheisiin. Jokaisessa illassa harjoitellaan myös improvisoituja puheita kunkin illan teeman mukaan. Jokaisesta puhekerrasta saa erillisen palautteen muilta. Klubiin voi hakea mukaan keväisin, tästä ilmoitetaan erikseen Helsingin FB-ryhmässä.

Kiinnostuitko Toastmasters- toiminnasta muualla Suomessa? Ota yhteyttä klubin puheenjohtajaan Mikaela Meteliseen, mikaela.metelinen(a)gmail.com, niin kerromme oman klubin perustamisesta lisää.

”Kaikista ihmisille annetuista lahjoista on puhetaito kaikkein arvokkain. Kenellä se on, hän on suurta kuningasta mahtavampi”.
– Winston Churchill

Piilo-osaajat

Piilo-osaajat kehitettiin vuonna 2017 MiB Labissa yhteisöllisenä työnhakukampanjana edistämään pirkanmaalaisten ja myöhemmin myös pääkaupunkiseudun mibiläisten oman osaamisen markkinointia ja työllistymistä. Tämä iloisen kupliva asiantuntijaverkosto ja osaajagalleria on tukenut jo kymmeniä osaajia löytämään uuden askeleen urallaan.

Menestyksekäs Piilo-osaajien hanke itsenäistyi syyskuun 2018 alussa valtakunnalliseksi Piilo-osaajat ry:ksi. Yhdistys on nyt suunnattu kaikille asiantuntijuudesta innostuneille - ikään, sukupuoleen sekä elämän- ja työtilanteeseen katsomatta. Mukaan jäseneksi voit hakea täällä.

www.piilo-osaajat.com
www.twitter.com/OsaajatPiilosta
www.facebook.com/OsaajatPiilosta/

 

Fambition

Fambition Consulting on MiBin spin-off yritys. Fambitionin tarkoituksena on auttaa työnantajaa vastaamaan sekä nykyisten että potentiaalisten osaajiensa tarpeisiin. Kunnianhimoinen tavoite on uudistaa suomalaista työelämää perheystävällisemmäksi. Lue lisää Fambitionista.