Back to All Events

La 15.12. MiB extra: Pikkujoulubrunssi ja luento armollisuudesta

Joulukuussa kutsumme Oulun mibiläiset perheineen syömään hyvin ja viettämään leppoisasti aikaa yhdessä muiden mibiläisten kanssa. Tähän tapahtumaan ovat tervetulleita lasten lisäksi siis myös puolisot!

Aloitamme herkullisella brunssilla klo 11, jossa ruokailun lomassa on vapaamuotoista rupattelua ja mahdollisesti jotain mukavaa jouluista ohjelmaa. Klo 12.30 alkaen annamme puheenvuoron Taru Hallikaiselle (FM, valmentaja, lyhytterapeutti, tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti), joka opastaa meitä todella tärkeän asian äärelle eli hyvinvoinnin etsimiseen itsemyötätunnon ja armollisuuden kautta.

Armollisuudella hyvinvointia työhön ja vapaa-aikaan

”Myötätunnossa on voimaa. Sen avulla voi parantaa elämänsä tärkeintä ihmissuhdetta – suhdetta itseen. Itseensä myötätuntoisesti suhtautuvien on helpompaa olla läsnä myös muille, kun oman pään sisällä ei ole käynnissä jatkuva pelkojen, kritiikin ja syyllistämisen kuorolaulu. Itsemyötätunto tarkoittaa arvostavaa ja armollista suhtautumista itseen.

Haastattelin yli 30 ihmistä eri taustoista tiedustellen, mitä heille merkitsee armollisuus ja miten se näyttäytyy heidän arjessaan. Kokosin haastattelujen pohjalta viime vuonna ilmestyneen kirjan Armon Kintereillä (Arktinen Banaani, 2017). Kirja on maailmankatsomuksellisesti sitoutumaton.

Suurin osa haastattelemistani eri ikäisistä ihmisistä nosti esille armollisuuden itseään kohtaan. Esille nousi myös, miten armollisuus itseään kohtaan heijastuu ympäristöön armollisuutena toisia kohtaan. Silti moni pohtii, olenko itsekäs, jos ajattelen itseäni? Armollisuuteen sisältyy vastuu itsestä ja toisista. Kuinka sitten olla vastuullisesti armollinen itselleen? Rajat ja oman rajallisuutensa ymmärtäminen antavat hyvän alun. Irtipäästäminen ja luopuminen asioista, jotka eivät enää palvele vapauttavat. Pysähtyminen ja läsnäolo tässä hetkessä toimivat armollisuuden avaajina.”

Unohda siis joulukiireet hetkeksi ja tule mukaan! Voit osallistua perheesi kanssa tai yksin sekä brunssille että luennolle tai vain jompaan kumpaan.

Paikka: Radisson Blu Hotel, Oulu
Hinta: Brunssi maksullinen (tarjoushinta mibiläisille ilmoitetaan myöhemmin), luento maksuton
Lapset: Tervetulleita! (Myös puolisot tervetulleita!)

Istumapaikkoja ravintolan kabinetissa on yhteensä 48 henkilölle.

Ilmoittautumislinkki erikseen brunssiin ja luentoon lähetetään sähköpostitse la 1.12. klo 10. (Huom. ilmoittautuminen poikkeuksellisesti jo 2 viikkoa ennen tapahtumaa tarjoilujen vuoksi!)