Back to All Events

To 20.12. MiB Morning club: Tosisatukirjan opetuksia aikuisille – Mitä maailmaa muuttaneilta naisilta voi oppia?

Suositut tosisatukirjat, joissa kerrotaan tarinoita ihka oikeista naisista, on pääasiassa suunnattu lapsille. Mutta mitä kaikkea aikuiset voivat oppia kirjojen päähenkilöiltä, maailmaa muuttaneilta suomalaisnaisilta?

Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa -kirjan kirjoittaja Ida Salminen vietti yli vuoden perehtyen 40 naisen elämäntarinoihin, luki kymmeniä kirjoja ja haastatteli yli kahtakymmentä nykynaista (mm. Tarja Halonen, Elisabeth Rehn, Meeri Koutaniemi, Koko Hubara, Minna Parikka). Tuloksena oli niin paljon oivalluksia elämästä, urasta ja asenteesta, etteivät kaikki mitenkään mahtuneet kirjan sivuille, eivätkä edes sovellu lapsille.

Tule kuulemaan aikuisten versiota tosisatukirjan opetuksista – näistä elämänviisauksista on hyötyä kenelle tahansa. Miten maailmaa muuttaneet naiset ovat selvinneet haasteista ja epäonnistumisista? Millaiset ajattelutavat ovat mahdollistaneet tavoitteiden saavuttamisen? Entä mitä he ajattelevat työn ja perheen yhdistämisestä? Mitä he halusivat sanoa tämän päivän lapsille? Entä miten lapsille pitäisi puhua (epä)tasa-arvosta?

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

P.S. Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa on kokoelma satumuotoon kirjoitettuja minielämäkertoja merkittävistä naisista 1800-luvulta nykypäivään. Kirjaa on tilaisuudessa myynnissä alennettuun 20 euron hintaan (maksu käteisellä tai Mobilepayllä).

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 13.12. klo 10.