Back to All Events

10.10. MiB morning club: Pilvipalvelut arjen apuna - workshop

Rikkoutuiko puhelin ja sen mukana katosi yhteystiedot ja valokuvat? Luetko jo sähköpostit puhelimesta? Helpottaisiko sähköinen perhekalenteri arkeanne, johon jokainen pääsee puhelimesta ja tietokoneelta? Pitäisikö kirjoittaa jokin teksti, muttet ehdi istua koneen ääressä tekemässä sitä kerralla loppuun? Auttaisiko, jos pääsisit muokkaamaan samaa dokumenttia niin tietokoneella kuin puhelimestakin? Haluaisitko jakaa nopeasti useita kuvia lapsista isovanhemmille ilman turhia kikkailuja ja sähköpostin tukkimista? Kirjoitatko puolisollesi kauppalistan paperille? Ärsyttääkö, kun hoitopaikan sähköpostit tulevat vain toiselle vanhemmalle? Miten pilvipalveluita voi hyödyntää vaikka raksaprojektin yhteydessä? Mitä sinulle sanoo Google Drive, One Drive tai DropBox?

Jos koet, että jokin edellämainituista helpottaisi arkeanne, tule mukaan vapaamuotoisen workshopiin. Ilmoittautumisen yhteydessä kannattaa kertoa mikä kiinnostaa juuri sinua tai mihin kaipaisit tukea, sillä sisältö räätälöidään osallistujien tarpeiden ja mielenkiinnon mukaan. Alustajana toimii Sanna Rinta-Rahko, joka kertoo omista kokemuksistaan eri pilvipalveluiden kanssa. Pilvipalvelut tulivat Sannalle tutuksi aikanaan Windows-puhelimen “aikakaudella” OneDrive/Office-maailmassa, ja viimeiset kolme vuotta käytössä on taas ollut pääasiassa Googlen palvelut, kun puhelin vaihtui Androidiksi. “Mibbailu” on myös toiminut tehokkaana kouluttajana, sillä MiBin aktiivien tiedostonhallinta hoidetaan Google Drivessa.

Paikka: Vaasan pääkirjasto
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 8 äitiä lapsineen, sekä 6 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 3.10. klo 18.