Back to All Events

Ke 16.1. MiB After work: Mikä meitä lihottaa? Kenen syytä läski on?

Tammikuun startatessa ja uuden vuoden lupaukset tuoreessa muistissa on hyvä keskustella kriittisesti aiheesta, mikä meitä suomalaisia oikein lihottaa?

Maailma läskistyy vauhdilla, mutta onko kyse ihmisten itsekurin puutteesta vai ruokaympäristön muutoksesta? Jo kolmasosa maailman ihmisistä on ylipainoisia ja suomalaisistakin yli puolet. Ihmisten terveystietoisuuden taso on noussut, mutta silti ihmiset lihovat koko ajan. Opimme jo pienenä, miten kuuluisi ja pitäisi syödä, mikä on terveellistä ja mikä ei, mutta harva tiedostaa, kuinka paljon ympäristö vaikuttaa meidän valintoihimme ja kuinka paljon ympäristö myös ohjaa kulutustamme. Onko ylipaino yksilön, yhteiskunnan vai liikkeenjohdon ongelma? Ja miten se voidaan ratkaista? Vai voidaanko?

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan ruoankuluttamiseen liittyvistä teemoista uudesta näkökulmasta. Ei ravitsemus- vaan ruokaympäristönäkökulmasta!

KTT Maijastiina Jokitalo väitteli elokuussa ruoankuluttamisesta ja tarkasteli väitöskirjassaan nimenomaan ympäristön ja tietoisten ja tiedostamattomien asenteiden vaikutusta ruoankuluttamiseen ja ruoan terveysmerkitysten heijastumista ruoankuluttamiseen. Jokitalo työskentelee Levón-instituutissa koulutuspäällikkönä sekä opettaa ja kouluttaa markkinoinnin alalla yrityksiä ja opiskelijoita.

Tervetuloa!

Paikka: Vaasan yliopisto, Tervahovi (päärakennus), Wolffintie 34
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 9.1. klo 18.