Back to All Events

8.1.2019 MiB Reads - Tekoäly ja tulevaisuus

Mitä tekoäly oikeastaan on? Millainen vaikutus tekoälyllä on työhösi tai elämääsi? Miten tekoäly tulee kehittymään ja miten se vaikuttaa meihin tulevaisuudessa?

Tammikuun MiBin lukupiirin aiheena on Tekoäly ja tulevaisuus. Tule keskustelemaan ja ihmettelemään yhdessä! Tapahtuma on MiBin jäsenille. Tapaamme jälleen Denniksen yläkerrassa, jossa löytyy lapsille leikkipaikka.

Kirjavaihtoehdot:

Rauhankone – Timo Honkela
Tekoäly ei ole tieteiselokuvien kaiken tuhoava äärimmäinen paha. Päinvastoin se tuo toivon paremmasta. Rauhankoneiden avulla ihminen voi nousta tietoisen ajattelun rajoitusten yläpuolelle. Lähestymässä on viisaiden koneiden aika. Professori Timo Honkela on tutkinut tekoälyä ja koneoppimista jo 30 vuotta. Urallaan hän on pyrkinyt monipuoliseen ymmärrykseen mielen, kielen ja yhteiskunnan ilmiöistä. Rauhankone on tekoälytutkijan testamentti, jonka myötä hän haluaa avata elämäntyönsä ihmisten tietoon ja eteenpäin kehitettäväksi.

Elon Musk – Ashlee Vance
Elon Musk on vuonna 1971 syntynyt bisnesmies, sijoittaja ja keksijä, joka vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Etelä-Afrikassa, mutta muutti jo 17-vuotiaana Pohjois-Amerikkaan ja loppu on historiaa. Musk on omistautunut ihmiskunnan tulevaisuudelle. Hänen tavoitteenaan on mm. mullistaa energiantuotanto ja tehdä avaruusmatkailu mahdolliseksi kaikille. Kirjassa pohditaan Muskin uran merkitystä aikamme teknologiateollisuudelle ja saadaan esimakua siitä, mitä tulevaisuus ehkä tuo tullessaan.

Oma ehdotuksesi - oletko törmäännyt hyvään kirjaan aiheesta?

  • Antti Merilehto, Tekoälyn matkaopas johtajalle

  • Jussi Marttinen, Palvelukseen halutaan robotti: tekoäly ja tulevaisuuden työelämä (2018)

  • Pentti Haikonen, Tietoisuus, tekoäly ja robotit (2017)

BONUS:
Mikäli haluat syventää tietojasi tekoälystä, ilmoittaudu ilmaiselle Elements of AI -kurssille. Kurssi on saatavilla suomeksi ja englanniksi. Tekoälyn perusteet on maksuton verkkokurssi, joka on suunnattu kaikille, jotka haluavat tietää, mitä tekoäly on, mitä tekoälyllä voi (ja ei voi) tehdä ja miten tekoäly vaikuttaa elämäämme. Syvällistä matematiikan ymmärrystä tai ohjelmointitaitoja et tarvitse. Kurssin suoritettuasi voit saada 2 opintopistettä Avoimen yliopiston kautta. Voimme perustaa lukupiirin päätteeksi oman opintopiirin kurssin ympärille. https://www.elementsofai.com/fi

Paikka: Ravintola Dennis, Linnankatu 17
Hinta: Maksuton, ruoka omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!
Tapahtuman Facebook-sivu