Back to All Events

Ke 16.10.2019 MiB After Work: Johtajakoulu - Maria Kopsakangas-Savolainen

Lokakuun Johtajakoulun vieraaksi saapuva energiataloustieteen professori, taloustieteilijä, KTT, Maria Kopsakangas-Savolainen keskittyy tutkimuksessaan erityisesti sähkömarkkinoiden murrokseen, uusiutuvan energian markkinoille tuloon ja kuluttajien roolin analysointiin. Maria toimii yhteisprofessuurissa Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa ja Suomen ympäristökeskuksessa ja johtaa näiden tutkimusorganisaatioiden yhteistä energiataloustieteen tutkimusryhmää. Työskentely kahdessa organisaatiossa mahdollistaa opetuksen, tutkimuksen ja asiantuntijatyön tiiviin vuorovaikutuksen.

Neljän lapsen äiti Maria johtaa useita hankkeita, kuten Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen hanke BCDC, jossa tutkijat työskentelevät useissa eri yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa. Maria toimii Fortumin säätiön hallituksessa ja Suomen Ilmastopaneelin jäsenenä ja varapuheenjohtajana. Maria kuuluu myös tieteellisten lehtien ja aikakauskirjojen toimituskuntaan, ja on ehtinyt akateemisella urallaan julkaista noin 40 kansainvälistä tieteellistä julkaisua. 

Maria saatteli juuri toisen lapsensa kirjaimellisesti maailmalle, kun tämä lähti opiskelemaan neurotieteitä Skotlantiin Aberdeenin yliopistoon. Vanhin lapsista opiskelee Oulun yliopistossa ja kotona asustavat vielä lukion ekaluokkalainen ja peruskoulun kasiluokkalainen, puoliso Harri ja Suomenlapinkoira Dio. Perheen yhteisiä harrastuksia ovat musiikki sen eri ulottuvuuksissaan, laskettelu, kirjojen lukeminen ja toisten päälle puhuminen (ruokapöydässä puheenvuoroja tulee usein jakaa). Myös liikunta, erityisesti kamppailulajit, ovat lähellä perheen sydäntä. Yhteiset ruokailuhetket, mukaan lukien viikonloppuiset parin tunnin aamiaiset ovat perheelle tärkeitä.

Tervetuloa lokakuun Johtajakouluun kuuntelemaan eläväisen ja iloisen Marian kertomana miten haastavan akateemisen uran ja suurperheen äitiyden saa sovitettua samaan arkeen! Luvassa on taatusti vauhtia ja haastavia tilanteita eikä naurulta vältytä!

Tilaisuuden kesto noin kaksi tuntia. 

Aika: Ke 16.10.2019 klo 18.00–20.00
Paikka: Varmistetaan myöhemmin
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 23.9.2019