Back to All Events

Ma 21.10.2019 MiB After work: Raskauden ajan liikunta ja synnytyksestä palautuminen

Tervetuloa kuulemaan raskauden ajan liikunnan erityispiirteistä sekä harjoittelun vaikutuksesta synnytyksen jälkeisiin alaselkä- ja lantiorenkaan kiputiloihin. 

Alaselkä- ja lantion alueen kivut ovat erittäin yleisiä ja tutkimusten mukaan jopa 70% kaikista raskaana olevista naisista kärsii ko. alueiden kivuista. Suurimmalla osalla kivut hellittävät spontaanisti synnytyksen jälkeen, mutta noin 7% kaikista synnyttäneistä kehittyy pitkittynyt alaselkä- tai lantiorenkaan kiputila. Kiputilojen syyt ovat monimuotoiset. Yksi tärkeä alaselkä- ja lantiorenkaan kipujen aiheuttajista on keskivartalon ja lantion alueen lihastoiminnan häiriöt. Näihin toimintahäiriöihin voidaan vaikuttaa harjoittelulla ja siten lievittää synnyttäneen äidin kokemaa kipua ja parantaa toimintakykyä.

Luento sisältää myös käytännön harjoittelua, josta saat mukaasi vinkkejä kotiharjoitteluun alaselän ja lantion alueen lihastoiminnan toimintahäiriöiden parantamiseksi.

Tilaisuuden vetäjänä toimii OMT-fysioterapeutti. Ulla Niemi, joka on tehnyt erikoistumisopintojen päättötyön raskauden jälkeisen lantiorenkaan kivun harjoittelusta.

Paikka: Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 8 äitiä lapsen kanssa.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 9.10. klo 10.