Back to All Events

20.3.2019 MiB After work: Työelämän tasa-arvo

Maaliskuu on MiBissä työelämän tasa-arvon teemakuukausi. Tasa-arvolain mukaan työnantajien tulee edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa esimerkiksi edistämällä naisten ja miesten hakeutumista erilaisiin tehtäviin ja edistämällä yhtäläisiä mahdollisuuksia edetä uralla. Jokaisen työnantajan tulee estää sukupuoleen perustuva syrjintä esimerkiksi kehittämällä työoloja niin, että työt soveltuvat sekä miehille että naisille. Lisäksi työnantajan velvollisuus on helpottaa työ- ja perhe-elämän yhteensovittamista.

Miten tasa-arvo näkyy eri yrityksissä arjen toimissa? Mitä hyviä käytäntöjä eri yrityksissä on liittyen tasa-arvoon? Miten perhe-elämä on huomioitu eri yrityksissä?  Mitä voisi tehdä vielä paremmin?

Tervetuloa kuulemaan lisää yritysten tasa-arvoon liittyvistä parhaista käytännöistä. Mukana mm. Edelläkävijä- tunnuksen saanut perhemyönteinen työnantaja, asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy sekä perheystävällisempää työelämää edistävä Lyyti Oy, joka on yksi MiBin pääkumppaneista. Yritysten työntekijät kertovat, miten erilaiset tunnustukset ja kirjatut periaatteet näkyvät työpaikan arjessa.

Aika: Ke 20.3.2019 klo 16.30–18.30

Paikka: Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy, Yliopistonkatu 15 B, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 5 äitiä lapsineen ja 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 13.3. klo 10.