Back to All Events

To 21.3. MiB After Work: Naisten urakehitys – millainen on minun uratarinani

MiBin maaliskuun valtakunnallinen teemakuukausi on “työelämän tasa-arvo”. Vaasassa pääsemme tutustumaan aiheeseen väitöskirjatutkija Emilia Kankaan naisten urakehitykseen keskittyvässä workshopissa. Emilia johdattaa meidät aihepiiriin muun muassa seuraavien teemojen avulla: mitkä ovat naisten urahaasteita, millaisia ovat naisiin kohdistuvat stereotypiat ja niiden vaikutukset urakehitykseen sekä miten naisten uria voidaan edistää. Tapahtuman aikana saamme avaimia oman uratarinan kehittämiseksi. Workshopissa hyödynnetään osallistujien uratietoisuutta edistävää omaelämäkerrallista lähestymistapaa, jolla pyritään tukemaan osallistujien uraosaamisen selkeyttämistä ja kehittymistä. Tervetuloa innostumaan ja inspiroitumaan!

Workshopin vetää Emilia Kangas (KTM), joka valmistelee parhaillaan väitöskirjaa Jyväskylän yliopistossa. Väitöskirjan aiheena on “Miesten työ-perhe suhteen johtaminen”. Kangas on työskennellyt työelämän tasa-arvokysymysten äärellä melkein koko työuransa. Tällä hetkellä hän toimii Seinäjoen ammattikorkeakoululla projektipäällikkönä hankkeessa, jonka tavoitteena on kannustaa ja tukea naisyrittäjiä kasvattamaan yrityksiään. Aikaisemmin hän on työskennellyt tutkimushankkeissa (NaisUrat, WeAll), joissa on sekä tuotettu tutkimustietoa työelämän tasa-arvoa ja hyvinvointia koskevaan päätöksentekoon että kehitetty organisaatioiden käytäntöjä tasa-arvoisemmiksi. Kangas on myös suorittanut kaksivuotisen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija koulutuksen Helsingin yliopistossa.

Paikka: Vaasan pääkirjasto, Essee-sali, 1. krs, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 14.3. klo 18.