Back to All Events

24.04.2019 MiB Afternoon Club: St1 Puhtaan voiman vallankumous

Ilmastonmuutosta vastaan voidaan taistella. (St1, Puhtaan voiman vallankumous, 101 teesiä, teesi nro 1.)

Väestönkasvu sekä BKT:n kasvu ovat keskeisimmät syyt energian tarpeen kasvulle. Ja ne molemmat jatkavat jyrkkää kasvuaan myös tulevina vuosikymmeninä.

Ilmastonmuutosta vastaan on kuitenkin taisteltava, eikä siinä taistelussa riitä edes fossiilisten polttaineiden käytön totaali lopettaminen. Hiiltä on pystyttävä keräämään ilmakehästä takaisin. Mutta miten?

St1:n uusiutuvan energian projektipäällikkö ja äiti, Heidi Laurila, saapuu Turkuun kertomaan miten suomalainen energiayhtiö St1 aikoo vastata haasteeseen ja osallistuu jatkuvasti taisteluun ilmastonmuutosta vastaan.

Heidi vetää St1:llä tiimiä, jonka päätyötä on suunnitella Saharan metsittämistä.  Puheenvuorossaan hän avaa globaalia energiahaastetta ja taustoittaa sitä miksi kaikki keinot ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa on otettava käyttöön nyt. Marokossa toteutuvan Carbon Farming projektin lisäksi Heidi kertoo myös muista St1:n askeleista kohti visiota olla johtavaa CO2 -hyvän energian valmistaja ja myyjä.  Muita merkittäviä hankkeita ovat mm. etanolitehtaat, maalämpöhankkeet, mm. 7 km syvyyteen porautuva Deep Heat, ja tuulivoima

Paikka: Teknologia kiinteistöt, Lemminkäisenkatu 12b

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 10 äitiä lasten kanssa ja 20 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ke 17.04. klo 10.