Back to All Events

25.04.2019 MiB Goes: Qvidja Gård

Qvidjan tilalla Paraisilla maata on viljelty jo yli vuosituhat. Nyt Qvidja Gård on kokeilutila hiiltä sitovalle, Itämeri-ystävälliselle, luonnon monimuotoisuutta kohentavalle ja ravinteita kierrättävälle maataloudelle. Tilalla kehitetään teknologioita, jotka voivat mullistaa uusiutuvan energian tuotannon – pian.

Mothers in Business, MiB ry, ja Lounais-Suomen tekniikan akateemiset naiset, AboaTEK, järjestävät yhteisen vierailun Qvidjan tilalle. Vierailun aikana Saara Kankaanrinta kertoo miten he yhdessä miehensä Ilkka Herlinin kanssa perustivat Qvidja Gårdin ja miksi Paraisilla sijaitsevalla Qvidja Gårdilla on keskeinen rooli taistelussa ympäristökatastrofeja vastaan.

“Ilmastonmuutos tulee nopeammin kuin uskommekaan. Hyvä uutinen on, että vielä on paljon tehtävissä. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ruveta toimimaan. Tietoisuus ja teknologia on onneksi nyt lähtenyt nousuun. Minulla on tunne, että kohta alkaa tapahtua ja paljon, etenkin yrityksissä. Jos ajatellaan ympäristöön, kestävään talouteen ja luonnonvarojen kestävään käyttöön liittyviä bisneksiä, niin ei siinä kyllä lyö kirvestään kiveen. Siellä on se iso kasvu.” toteaa Ilkka Herlin, ympäristöaktivisti ja isä, verkkolehti Klimaatissa

Saara Kankaanrinta on vahva ympäristövaikuttaja ja äiti. Hän on kokoustanut valtionpäämiesten kanssa ja perustanut kaksi yritystä säätiön ja koetilan lisäksi. Saara sanoo soittavansa vaikka paaville, jos siitä vain on apua. Hänelle on tärkeää käyttää  vaikutusvaltaansa oikeiden asioiden, erityisesti luonnonsuojelun, puolesta.

Tervetuloa siis Qvidja Gårdiin kuulemaan ja näkemään miten taistelua kuudetta sukupuuttoaaltoa, Itämeren saastumista ja ilmastonmuutosta vastaan käydään!

Aika: To 25.04.2019 klo 13:00 - 15:00

Paikka: Qvidja Gård, Qvidjavägen 337, 21630 Lielahti

Hinta: Maksuton

Lapset: Lapset tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu MiBin kiintiöön 7 äitiä lapsineen ja 8 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse viikonpäivänä 18.04. klo 10.