Back to All Events

La 4.5.2019 MiB goes: maatila LuomuMattinen

Tervetuloa tutustumaan nuoren viljelijäpariskunnan luomumaatilan arkeen!

Mattisten tila sijaitsee Oravalan kylässä, Kymijoen rannalla. Tilalla on viljelty maata 1500-luvulta lähtien, nyt 15. sukupolvessa. Gluteenittoman kauran lisäksi tilalla tuotetaan mallasohraa ja nurmea emolehmille. Emolehmät tulivat tilalle vuonna 2017, täydentämään luomutilan ravinteiden kiertoa sekä lisäämään tilan kannattavuutta. Viljelijä Tommi Hasun kunnianhimoisen missiona onkin lisätä maaperän elinvoimaisuutta luomuviljelyn keinoin hyödyntäen ravinteiden kiertoa tilan sisällä.

Tilaa esittelee MiBin jäsen, tilan ”moderni emäntä” Elina Laaksonen. Tarkoituksena on avata nykyaikaisen maatilan toimintaa ja kuvata myös alan rakennemuutoksen vaikutuksia yksittäisen viljelijäperheen arkeen. Kysymykset ovat erittäin tervetulleita ja olisi mukava, jos voisitte jättää niitä jo etukäteen.

Esittely tapahtuu pihaton läheisyydessä, jolloin lapset pääsevät samaan aikaan tutustumaan lehmiin. Pihatolla on käynnissä poikimakausi ja pieniä vasikoita pääsee nyt näkemään lähietäisyydeltä.

Esittelyn jälkeen pihaton alueella on mahdollisuus nauttia omia eväitä ja paistaa makkaraa, jotka Atria tarjoaa. Koska tilaisuus järjestetään maatilalla ja ulkotiloissa, suosittelemme pukeutumaan sään mukaisiin vaatteisiin, jotka saavat likaantua. Pyydämme huomioimaan myös alueella liikkuvia traktoreita.

Tapahtuma on osa MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hanketta. Lastemme tulevaisuus -hanke panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Tapahtuma on Mibin jäsenille. Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen tai ilman lapsia.

Paikka: Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 26.4. klo 10.