Back to All Events

4.6.-26.6. + 5.8. MiB after work: Äidit koodaa

Mitä koodaus käytännössä on? Mitä tarkoittavat loopit, muuttujat ja kirjastot? Kesäkuusta alkaen on mahdollisuus saada selville vastaus näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Olit sitten täysin aloittelija joka ei ole koodannut koskaan riviäkään tai olet koodannut muilla kielillä aiemmin ja haluat oppia pythonin, olet kovin tervetullut. Hyödynnämme Aallon järjestämää Pythonin alkeiskurssia (https://fitech.io/fitech-ict-courses/ -> Courses at Aalto Yliopisto -> Ohjelmoinnin peruskurssi Y1) ja tutustumme tähän monipuoliseen ohjelmistokieleen, jolla voi rakentaa kaikenlaista desktop-sovelluksista, websovelluksiin, peleihin ja data-analyyseihin. Oppaanamme toimii Emppu Nurminen, apuopettajana Satu Korhonen ja osallistujien mentorina Pauliina Anttila Vincitiltä.

Tapaamme kesäkuussa neljä kertaa kurssin tiimoilta. Ensimmäinen kerta on tiistaina 4.6., jolloin asennamme osallistujien koneille tarpeelliset ohjelmat ja ohjelmoimme ensimmäiset “Hello World!”-ohjelmat. Tämän jälkeen tapaamiset ovat keskiviikkoisin 12.6., 19.6. ja 26.6. Näillä kolmella kerralla tutustumme aina uuteen osaan avautunutta materiaalia sekä pähkäilemme ryhmäläisille esiin nousseita ongelmia. Lisäksi tarkoituksena on ideoida omaa pientä koodausprojektia. Elokuussa on vielä yksi tapaaminen 5.8., jolloin tutkimme sekä mennyttä kurssia että suunnittelemme tulevaa ja käynnistelemme henkilökohtaisia koodausprojekteja, joiden parissa sitten tapaamme syksyllä osallistujien tarpeiden mukaan. Aika tapaamisille on aina klo 16.30-19. Kaikki tapaamiset ovat ElectroCityssä SparkUpin tiloissa, jossa meille on varattu Silo-neuvotteluhuone. Paikalle pääsee rattailla ja lapset ovat tervetulleita katsomaan, miten äidit koodaavat.

Sananen Aallon kurssista: Kurssiin sisältyy tentti Helsingissä. Tämän käyminen ei ole välttämätöntä tämän MiB after work: Äidit koodaa näkökulmasta, joten jokainen osallistuja voi tehdä päätöksen tenttiin osallistumisesta omien tarpeidensa mukaisesti.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu Aallon järjestämään koulutukseen ennen 15.5. fitech.ion sivujen kautta sekä MiBin tapahtumaan Lyytissä. Kurssi tulee olemaan suosittu, joten muista peruuttaa paikkasi, jos et pääsekään.

Paikka: SparkUp - Silo, Tykistökatu 4, 20520 Turku

Hinta: Maksuton. Oma kannettava mukaan, jolle osallistuja voi asentaa ohjelmia.

Lapset:  Lapset ovat erittäin tervetulleita mukaan! Tapahtumaan mahtuu 15 äitiä ilman lapsia ja 5 äitiä lasten kanssa.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 21.5. klo. 10.