Back to All Events

29.9.2019 MiB goes: Muutama sananen naisista Turun Linnassa

Näyttely kertoo Turussa vaikuttaneiden porvarisnaisten ja Turun linnassa asuneen kreivitär Kristina Katarina Stenbockin kautta naisten elämästä 1600-luvun Turussa. Naisten värikkäiden elämänkäänteiden kautta piirtyy kuva elämästä aikana, jolloin kirkko ja yhteiskunta säätelivät käsityksiä naisten kasvatuksesta ja asemasta, sopivasta käytöksestä, rakkaudesta ja avioliitosta.

Käymme yhdessä näyttelyn (yksi iso huone naisten elämän esittelyä, myös esineistöineen ja ääniympäristöineen) opastuksen ja keskustelemme tämän jälkeen näyttelyn herättämistä ajatuksista. Osa keskustelusta käytetään MiBin podcastin tekoon aiheesta (tuottamassa Melina Virtanen ja Mari Turja). 

Sään salliessa kokoonnumme linnan sisäpihalle ja sateella kokoontuminen kassojen luo lähtöaulaan. 

Näyttelyn opastus alkaa klo 15 ja kestää tunnin, jonka jälkeen podcast/keskustelut hyvällä ilmalla sisäpihalla tai Juhana Herttuan kahvilassa. Halutessasi voit toki kierrellä Linnan muitakin näyttelytiloja (keskiaika - ja renessanssi-kerrokset) ennen tai jälkeen tapaamisemme.

Kirjakaupat myyvät näyttelyyn liittyvää vihkosta. 

Huomaa myös kirjaston luentosarja: https://www.turku.fi/uutinen/2019-08-09_muutama-sananen-naisista-luentosarja-kaupunginkirjastossa

Paikka: Turun Linna

Hinta: Pääsymaksu linnaan 12e aikuinen (opiskelijat/työttömät 5e) ja opastus 3e, lapset 5e, alle 5v ilmainen

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 16.9.