Kuopio

Filtering by: Kuopio
Jul
1
to Jul 31

Kesälomalla!

MiBin tapahtumatoiminta, vapaaehtoiset ja työntekijät lomailevat heinäkuussa, ja tapahtumatoiminta jatkuu taas elokuussa. Vaikkei virallisia tapahtumia olekaan, heinäkuussakin esimerkiksi leikkipuistoseuraa voi huhuilla MiB Kuopion Facebook-ryhmässä.

Elokuun tapahtumia päivitetään verkkosivuille heinäkuun aikana. Tulossa on mm. 19.8. Leena Ståhlbergin Mothers in Business Motivaatioilta.

Ihanaa kesää!


View Event →

Jun
13
10:00 AM10:00

To 13.6.2019 MiB mingle: Kesäkahvit

Tervetuloa rennosti verkostoitumaan kahvien merkeissä. Jutellaan kesäsuunnitelmista, annetaan vinkkejä matkailuun, voidaan myös jutella millaiset tapahtumat kiinnostaisivat syksyllä, ja tietenkin tavataan uusia ja vanhoja MiBiläisiä.

Mingleihin voit osallistua, vaikka et olisi vielä jäsen, mutta toiminta kiinnostaa. Minglejä voi järjestää kuka vain jäsen. Ilmoita Facebookin Mothers in Business Kuopio -sivustolla, jos kaipaat seuraa vaikka leikkipuistoon tai lounaalle. Kesä on hyvää aikaa mingleille!

Aika: Torstai 13.6. klo 10–11

Paikka: Ilmoitetaan myöhemmin

Hinta: Kahvit omakustanteisesti

Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jun
12
5:00 PM17:00

Ke 12.6.2019 Mib After work: Työpaikat piilosilla

Kukkuu, missä sinä olet? Minne sinä duunipaikka olet mennyt piiloon?

Piilotyöpaikoista puhutaan paljon. Mutta mistä ja miten niitä voisi etsiä? Nyt sinulla on tilaisuus saada vinkkejä hyvistä piilopaikoista.

Koulutuksen vetää MiBiläinen, markkinoinnin, tapahtumatuotannon ja kehittämistehtävien asiantuntija Suvi Pesonen. Hän on etsinyt ratkaisuja rekrytointihaasteisiin työskennellessään EU-rahoitteisissa hankkeissa (Uraohjaamo, Nuoret Duuniin). Missiona Suvilla on jakaa ympärille positiivista energiaa ja auttaa muita löytämään töitä. Tilaisuudessa hän kertoo uratarinansa ja vinkkinsä piilotyöpaikan hakuun.

Tervetuloa inspiroitumaan sekä jakamaan omiakin vinkkejä muille MiBiläisille!

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen.

Aika: Keskiviikko 12.6.2019 klo 17.00-18.30

Paikka: Ilmoitetaan myöhemmin Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jun
10
10:00 AM10:00

Ma 10.6.2019 MiB mingle: Treeniä porukalla

Yhdistetään huvi, hyöty ja huvi, kun startataan viikko käyntiin pienellä mutsien yhteisellä treenillä. Jokainen osallistuja voi tehdä harjoitukset oman kunnon mukaan sillä tahdilla kuin haluaa. Jokaiselle löytyy varmasti sopivan tasoiset liikkeet, mukaan lähtee pitkän linjan jumppaohjaaja ja fysioterapeutti Oona Rantamäki. Luvassa on hikistä, mahdollisesti hapottavaakin toimintaa hauskanpitoa unohtamatta. Tämä on ihan pelkkää voittoa.

Mitään varsinaisia liikuntavälineitä mukaan ei tarvitse ottaa. Isommat lapset voivat osallistua mukaan tai leikkiä viereisessä puistossa ja pienemmät olla mukana joko sylissä, kantorepussa/-liinassa, vaunuissa tai muuten lähettyvillä.

HUOM! Säävaraus. Vilkuile Facebookin ja Instagramin päivityksiä edellisiltana ja maanantaina aamusta.

Aika: Maanantai 10.6. klo 10–11, säävaraus

Paikka: Brahen puisto, kokoontuminen leluvarastomökin luona
(järjestäjän tunnistat punaisesta MiB-kaulanauhasta)

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jun
5
5:00 PM17:00

Ke 5.6.2019 MiB After work: Kodin kaaos kuntoon, ammattijärjestäjän vinkit ja ura

Tuntuuko, että kotiin kerääntyy koko ajan epämääräisiä kasoja? Meneekö aika vain tavaroita järjestellessä? Onko tavaraa ylipäätään liikaa? Kesäauringon paistaessa koti näkyy kunnolla ja on taas aikaa sisustaa.

Tervetuloa kuuntelemaan ammattijärjestäjän vinkit. Nina Päivinen Tavarataitureista on koulutettu ammattijärjestäjä, yrittäjä ja äiti. Nina tulee kertomaan urastaan sekä antaa myös  vinkkejä lapsiperhekaaoksen hallintaan. Ninan yritys tarjoaa koteihin ja työpaikoille järjestämisen palveluita, joiden avulla arkeen saa toimivuutta ja samalla aikaa vapautuu tärkeimmälle eli elämälle.

Aika: Keskiviikko 5.6. klo 17-18.30

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita

View Event →
May
29
8:15 AM08:15

Ke 29.5.2019 MiB Mingle: Aamupala yhdessä

Maistuisko sulle tuore kahvi, jota sun ei ole itse tarvinnut keittää? Siihen kylkeen ehkä amerikkalaisia pannukakkuja, piirakkapala tai uunituore croisantti? Miltä kuulostais, jos tarjolla olis lisäksi loistavaa (älyllistä) aamupalaseuraa? MiB makes it happen!

Tervetuloa ensimmäiselle yhteiselle aamupalahetkelle. Ajatuksena on startata päivä käyntiin saman elämäntilanteen jakavien äitien kanssa. Mukaan voit liittyä olit sitten hoitovapaalla tai jo töihin palannut.

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen. Ei ennakkoilmoittautumista - tule rohkeasti tutustumaan muihin äiteihin!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille. Tervetuloa!

Aika: Keskiviikko 29.5.2019 klo 8.15-9.30

Paikka: Kahvila&Konditoria Houkutus

Hinta: Maksuton, aamupala omakustanteinen

Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
27
4:30 PM16:30

Ma 27.5.2019 MiB After Work: CV-valokuvaus

Kaipaako CV-valokuvasi tai LinkedIn-profiilisi uutta ja freesiä ilmettä?
Saamme jälleen valokuvaaja Annika Berezhnykhin ottamaan kuvia MiBiläisten yhteiseen CV-valokuvailtaan. Kuvauspaikalla on mahdollisuus myös nopeaan kuvausmeikkiin meikkaaja-maskeeraaja Kiki Kameleontin toimesta!

Varauduthan käteismaksuun paikan päällä, sillä korttimaksuun ei ole mahdollisuutta!

Annikan portfolioon voit tutustua osoitteessa: http://kivatkuvat.com/

Aika: Maanantai 27.5. klo 16.30-19

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: CV-valokuvaus 25 eur / hlö, pikameikki 15 eur / hlö. Kuvauksen hinta sisältää 2 muokattua digikuvaa mustavalkoisena ja värillisenä sähköpostiin toimitettuna. HUOM! Käteismaksu paikan päällä, ei korttimaksumahdollisuutta.

Lapset: Tervetulleita!

Kuvaukseen mahtuu enintään 25 henkilöä, meikkaukseen noin 10 henkilöä

View Event →
May
18
10:00 AM10:00

La 18.5.2019 Aktiivijäsenrekry

MiB Kuopion paikallisjaosto rekrytoi! Nyt on tarjolla mukavaa, hyödyllistä ja kehittävää vapaaehtoistoimintaa. MiB-aktiivina pääset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumiamme sekä ylläpitämään toimintaa. Aktiivina voit toimia omien resurssiesi mukaan, kehittää ammatillista osaamistasi, jakaa tietotaitoasi ja tuoda oman panoksesi toimintamme kehittämiseen.

MiBin aktiivina kuulut sekä paikalliseen että valtakunnalliseen aktiivien verkostoon, pääset edistämään MiBin toimintaa, tutustut mahtaviin naisiin eri aloilta ja saat mukavaa vastapainoa koti- ja työarjelle juuri sen verran kuin haluat. Et tarvitse aiempaa yhdistyskokemusta, innostus MiBin toimintaan ja itsesi kehittämiseen riittää!

Tervetuloa mukaan Hapelähteenpuistoon kuulemaan MiBin toiminnasta ja aktiivijäsenyydestä! Tapahtuma on kaikille avoin. Jos et pääse paikalle, otathan kuitenkin yhteyttä (kuopio(a)mothersinbusiness.fi), jos aktiivitoiminta kiinnostaa.

Aika: Lauantai 18.5.2019 klo 10–11

Paikka: Hapelähteenpuisto, Hapelähteenkatu 2

(MiBiläiset tunnistaa punaisesta kaulanauhasta)

Hinta: Maksuton, myös ei-jäsenet tervetulleita!

Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
8
10:00 AM10:00

Ke 8.5.2019 Welcome Coffee: Tervetulloo-kahveet

“Mikä ihmeen MiB?“

“En ole kauppislainen tai yrittäjä, miten tämä liittyisi minuun?”

“Lapseni ovat jo koululaisia, ei tämä taida koskea minua?”

“Puoliso on töissä, enkä saa lastenhoitajaa, en siis voi tulla..”

Oletko juuri liittynyt MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai harkitsetko mukaan liittymistä, mutta mielessäsi pyörii kysymyksiä ja haluaisit ottaa ensin selvää, mikä tämä porukka oikein on? Jos vastasit kyllä jompaan kumpaan, tervetuloa mukaan “Tervetulloo-kahveet” -tapaamiseen!

Welcome Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tilaisuuksiimme lapsen kanssa

Tämä tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti uusille jäsenille ja jäsenyyttä harkitseville, mutta tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita liittymään mukaan toimintaan. Samaten vanhat jäsenet ovat tervetulleita vaihtamaan kuulumisia, tai jos toiminnassa on ollut taukoa, on tämä helppo tilaisuus hypätä jälleen toimintaan mukaan. Myös lapset ovat tervetulleita kahvittelemaan.

Aika: Ke 8.5.2019 klo 10-11

Paikka: Ramin Konditoria, Puijonkatu 23

Hinta: Kahvittelu omakustanteinen

Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
7
5:00 PM17:00

Ti 7.5.2019 MiB After Work: Tulevaisuuden työelämän trendit - uusia ajatuksia työnhakuun ja urasuunnitteluun

Saranen Consulting kertoo meille Kuopion työllisyystilanteesta, piilotyöpaikoista sekä niiden hakemisesta ja rekrytoivista koulutusohjelmista. Tästä illasta saat uusia ajatuksia työnhakuun ja kuulet uusista mahdollisuuksista!

Saranen Consulting on Suomen johtava rekrytointi-, koulutus- ja urapalveluyritys. He auttavat yrityksiä kasvamaan ja ihmisiä uusiin työpaikkoihin. Viime vuonna he loivat yhdessä asiakkaidensa kanssa 600 uutta työpaikkaa ja valmensivat uusille urille yli 3000 asiantuntijaa.

Aika: Tiistai 7.5. klo 17-18.30

Paikka: Keskustassa, hotellin neuvotteluhuone. Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa (Scandic Kuopio, Satamakatu)

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 24.4. klo 10.

View Event →
May
4
6:00 PM18:00

La 4.5.2019 MiB Extra: Pikkukenkien ulkoilutus vol. 3

Ovatko pikkukenkäsi viruneet kaapissa koko pitkän talven? Olisiko aika puhdistaa niistä pölyt, pistää ne jalkaan ja lähteä ulkoiluttamaan niitä?!

Tervetuloa viettämään pikkukenkien ulkoilutusta poikkeuksellisesti vain äitien kesken. Vietetään mukava ilta yhdessä ruokaillen.

Aika: Lauantai 4.5.2019 klo 18-21

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Ruokailu omakustanteinen

Lapset: Jäävät tällä kertaa kotiin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 24.4. klo 10.

View Event →
Apr
26
9:30 AM09:30

Pe 26.4.2019 MiB mingle: Auf Deutsch, bitte

Oletko joskus opiskellut saksaa? Tuntuuko, että kielitaito on ruosteessa? Ei hätää, et ole yksin! 

Herätä sisäinen saksattaresi henkiin kevään kunniaksi. Tässä Minglessä keskustelu käydään auf Deutsch. Tutustutaan toisiin äiteihin kuitenkin rennolla otteella. Paikalla myös natiivipuhuja (eli elävä sanakirja) auttamassa meitä. Kynnys on matala, joten voit myös tulla ”kuunteluoppilaaksi”.

Herzlich willkommen!

Aika: Pe 26.4.2019 klo 9.30–11.00

Paikka: Ramin Konditoria

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita

View Event →
Apr
24
5:00 PM17:00

Ke 24.4.2019 MiB After work: Urailta – vahvat, monitoimiset tiedenaiset

Tule kuulemaan kahden vahvan ja moniosaaja-tittelin ansaitsevan uraäidin ja eritoten tiedenaisen uratarinat MiB:n urailtaan ja INSPIROIDU! Kuinka he ovat päihittäneet ns. aivovuodon ja yhdistäneet perhe-elämän ja uran tutkimuksen parissa.

Uratarinansa kertovat yrityspuolelta KCT:n geeniterapia yksikön johtaja Hanna Lesch sekä akateemisen uran valinnut apulaisprofessori ja tutkimusryhmän johtaja Minna Kaikkonen-Määttä.

Aika: Ke 24.4.2019 klo 17–18.30

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Lapsille ei ole erillistä leikkitilaa. Rattaille rajoitetusti tilaa. Hissi löytyy.

Mukaan mahtuu 14 äitiä lapsineen.

View Event →
Apr
12
10:00 AM10:00

Pe 12.4. MiB webinaari paluu perhevapaalta - tiedätkö oikeutesi?

Missä tilanteissa työnantajalla on oikeus irtisanoa, lomauttaa tai siirtää muihin tehtäviin perhevapaita käyttävä työntekijä? Millainen on osittaisella perhevapaalla olevan asema? Entä jos määräaikaista työsopimusta ei olekaan jatkettu? Mitenvoin sujuvoittaa töihinpaluuta?

Tervetuloa mukaan pe 12.4. klo 10 webinaariin, jossa käydään läpi perhevapaalta paluuseen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä, kuten paluun yhteydessä huomioon otettavia asioita ja työntekijän oikeuksia. Vastaamme webinaarin aikana myös kuulijoiden kysymyksiin. Voit esittää kysymyksiä jo etukäteen kouluttajalle ilmoittautumislomakkeella.

 Webinaari järjestetään yhteystyössä Tekniikan Akateemisten kanssa. Kouluttajana on Emma Aho, hän toimii lakimiehenä TEKissä ja neuvoo liiton jäseniä työsuhteeseen liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Aho on syventänyt asiantuntijuuttaan perhevapaalta paluun kysymyksiin myös pro gradu -tutkielmansa kautta, jossa käsitteli aihetta oikeudellisesta näkökulmasta.
 
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse ja ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat osallistumisohjeet. Webinaarista on saatavilla tallenne, joka on katseltavissa kaksi viikkoa. Jaamme tallenteen tilaisuuden jälkeen MiBin jäsenten omassa Facebook -ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/MothersInBusiness/

View Event →
Apr
10
3:30 PM15:30

Ke 10.4.2019 MiB mingle: Odotusta ja vanhemmuutta Apajassa

“Mikä ihmeen MiB?“

“En ole kauppislainen tai yrittäjä, miten tämä liittyisi minuun?”

“Lapseni ovat jo koululaisia, voinko liittyä?”

“Puoliso on töissä, enkä saa lastenhoitajaa, en siis voi tulla..”

Monesti kuultuja lausahduksia, mutta näihinkin löytyy vastaus, kun tulet Perheentalon järjestämään tapahtumaan, jossa MiB yhdessä muiden paikallisten yhdistysten kanssa on esittelemässä omaa toimintaansa.

Tule siis tutustumaan Mothers in Business -yhdistyksen Kuopion paikallisjaoston toimintaan Perheentalon “Odotusta ja vanhemmuutta Apajassa” -tapahtumaan.

Aika: Ke 10.4. klo 15.30-17.30
Paikka: Kuopion Perheentalo, Apaja
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Apr
9
4:30 PM16:30

Ti 9.4.2019 MiB Seminaari: Kuopio 2040 - Hyvän elämän pääkaupunki

Nyt meillä on loistava mahdollisuus päästä keskustelemaan Kuopion tulevaisuudesta eritoten lapsiperheiden sekä urasta kiinnostuneiden näkökulmasta! Tule kuuntelemaan kaupungin näkökulmaa ja kehittämistavoitteita sekä kertomaan mielipiteesi ja näin vaikuttamaan Kuopion tulevaisuuteen.

Ensimmäisessä puheenvuorossa kuulemme Irina Rekiranta-Luukkosta, MiBin hallituksen jäsentä. Hän johdattelee meidät päivän aiheeseen mm. kertomalla yhdistyksen ehdotuksesta uudeksi perhevapaamalliksi.

Kuopion kaupungin strategiajohtaja Sirpa Lätti-Hyvönen jatkaa kertomalla uudistuvasta, kansainvälisestä ja kasvavasta Kuopiosta. Silja Huhtiniemi, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja, puolestaan avaa aihetta kertomalla meille Pohjois-Savon elinkeinoelämän rakenteesta ja tulevaisuuden työtilanteesta sekä siitä, millaisia työntekijöitä ja yrityksiä kaupunki toivoo tänne asettuvan.

Lopuksi tilaisuudessa on paneelikeskustelu kaikkien osallistujien kesken. Kaupunki toivoo myös meiltä kokemuksiamme Kuopiosta ja elämisestä täällä, joten ota ihmeessä kaveri tai puoliso mukaan osallistumaan!

Tilaisuus alkaa kahvittelulla ja verkostoitumisella klo 16.30, puheenvuorot alkavat klo 16.55.

Aika: Ti 9.4.2019 klo 16.30–19.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Huomioithan kuitenkin, että tilaisuus on keskustelutilaisuus, lapsille ei ole erillistä leikkitilaa. Tilaisuus on 3. kerroksessa ja rattaat/vaunut jätetään 1. kerrokseen.

HUOM. Lyyti-kutsuun rasti ruutuun avecin kohdalle, jotta voimme seurata osallistujamäärää.

Muiden kuin MiBin jäsenten ilmoittautumiset osoitteeseen: kuopio@mothersinbusiness.fi

View Event →
Apr
3
5:00 PM17:00

Ke 3.4.2019 MiB After work: Elämäntavan ilmastoratkaisut - tekoja ilmastonmuutoksen torjumiseksi

MiB Lab -hanke Lastemme tulevaisuus panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1. - 30.6.2019.

Hankkeen innoittamana järjestämme workshop-tyylisen keskustelun ilmastoteoista. Pohdimme konkreettisia toimia, joilla vaikutamme lastemme tulevaisuuteen. Mitä ilmastonmuutoksen pysäyttäminen meiltä oikeasti vaatii? Keskustelun ennakkotehtävänä voi halutessaan tehdä Sitran elämäntapatestin  https://elamantapatesti.sitra.fi/

Keskustelun alustaa Meri Elonheimo, MMM, ympäristökasvattaja ja -kouluttaja sekä kolmen lapsen äiti.

Aika: Ke 3.4.2019 klo 17–18.30

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ke 20.3. klo 10.

View Event →
Mar
28
10:00 AM10:00

To 28.3.2019 MiB Mingle: LinkedIn vertaistukea

Kaipaako LinkedIn-profiilisi päivitystä? Tahtoisitko saada vinkkejä LinkedInin käytöstä? Tule mukaan työstämään profiiliasi kahvikupposen äärellä. Tarkoitus on aluksi työstää omaa profiilia. Lopussa voidaan kurkistaa toistemme profiileita ja jakaa parhaat vertaisvinkkimme. Voit siis olla jo kokenut LinkedIn-käyttäjä tai vasta-alkaja.

Kaikki ovat tervetulleita! Myös MiBin toiminnasta kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan vertaistuen voimaan.

Aika: Torstai 28.3.2019 klo 10-11.30
Paikka: Ramin konditoria
Hinta: Kahvit omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
26
5:00 PM17:00

Ti 26.3.2019 MiB Goes: Tutustuminen päivittäistavarakauppaan ja Prisman toimintaan

Mitä päivittäistavarakaupan julkisivun takana tapahtuu? Miksi lempijogurttiani saa K-citymarketista, mutta ei Prismasta? Miksi jotkut tuotteet on sijoitettu alahyllylle ja toiset hyllynpäätyyn?

Oletko miettinyt miten suuria päivittäistavarakaupan yksiköitä ohjataan ja kuka tekee sinunkin elämääsi vaikuttavia päätöksiä? Nyt on tilaisuutesi tulla kuulemaan Peeässän ja Prismojen toiminnasta ja tutustua Kuopion Prisman toimintaan opastetulla kierroksella. Kuopion Prisman johtaja Jouni Ruotsalainen kertoo meille monipuolisesti päivittäistavarakaupasta sekä Kuopion Prismasta.

Aika: Tiistai 26.3. klo 17-18.30
Paikka: Kuopion Prisma (ilmoitetaan Lyyti-kutsussa ilmoittautuneille)
Hinta: maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä joko yksin tai lapsineen.

View Event →
Mar
20
5:30 PM17:30

Ke 20.3.2019 MiB goes Kuopion korttelimuseo: Minna Canth - uran ja perheen yhdistäjä

Kuinka äitiyden ja uran yhdistäminen on muuttunut ajan saatossa, mitä yhteneväisyyksiä löytyy?

Opastus- ja keskustelutilaisuus.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 175 vuotta Minna Canthin syntymästä ja sen kunniaksi vierailemme Kuopion Korttelimuseossa meille järjestyssä Minna Canth -tilaisuudessa. Tilaisuudessa museon opas Maria Meyers kertoo meille Minna Canthin perhe-elämästä ja urasta. Tilaisuudessa keskustellaan uran ja perheen yhdistämisestä niin Minnan aikana kuin nykyaikana, mitä samankaltaisuuksia ja eroja eri aikakaudet ovat tuoneet elämiimme. Yllättävää kyllä, yhtäläisyyksiä löytyy paljonkin!

Aika: Keskiviikko 20.3. klo 17.30-19
Paikka: Kuopion Korttelimuseo (ilmoitetaan Lyyti-kutsussa ilmoittautuneille)
Hinta: 4 euron sisäänpääsymaksu. Veikkauskortilla ilmainen. Museokortti, Smartum-setelit käyvät.
Lapset: Tilaisuuden ollessa historiallisesti arvokkaissa tiloissa, emme voi ottaa tapahtumaan mukaan kuin sylivauvoja (tiloissa ei voi kosketella esineitä tai syödä). Imettäminen onnistuu.

Mukaan mahtuu 20 äitiä. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse jäsenille.

View Event →
Mar
18
11:00 AM11:00

Ma 18.3.2019 MiB mingle: lounas keskustassa

Maistuisiko sinulle herkullinen lounas Kuopion keskustan uusimmassa ravintolassa? Lähde siis mukaan lounaalle maanantaina 18.3. klo 11 ravintola Skillaan! Voit ottaa lounaalle mukaan myös MiBin toiminnasta kiinnostuneen ystäväsi!

Aika: Maanantai 18.3.2019 klo 11-12
Paikka: Ravintola Skilla, Savonkatu 24
Hinta: Lounas omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
14
5:30 PM17:30

To 14.3.2019 MiB After Work: Tsemppiä työnhakuun!


Kevään myötä kiikarissa uudet tuulet työelämässä? Kuinka oikein tunnistaa omaa osaamistaan ja tuoda sitä esiin työnhaussa? Tule mukaan hakemaan sparrausta työnhakuun SUUNTA-palveluiden Leena Ståhlbergin innostamana!

Leena on opinto-ohjaajataustainen ohjausalan yrittäjä, jonka SUUNTA-palvelut ovat syntyneet intohimosta ihmisten kohtaamisen ja oman polun löytämisessä auttamiseen. Tervetuloa!

Aika: Torstai 14.3.2019 klo 17.30–19
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Osallistujamäärä: 14 aikuista

View Event →
Mar
4
1:00 PM13:00

Ma 4.3.2019 MiB mingle: Hiihtolomaviikon kahvit

Aloitetaan hiihtolomaviikko mukavassa seurassa oman valinnan mukaan omakustanteisesti kahvitellen tai lounastaen. Tervetuloa jäsenet tai toiminnasta kiinnostuneet.

Aika: Maanantai 4.3.2019 klo 13–14
Paikka: Cahfila Kuopion Kulma, Kauppakatu 36, Carlsonin tavaratalon 2.kerros
Hinta: Kahvit ja lounas omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
2
2:00 PM14:00

La 2.3.2019 MiB mingle: Yhdessä luistelemaan

Vietetään lauantaipäivää yhdessä jäällä ulkoillen. Voit ottaa mukaan lämmintä juotavaa ja pientä purtavaa. Tavataan M/S Queen R -laivan edessä. Laivalta on mahdollista myös vuokrata mm. luistimia ja potkureita. Mukaan ovat tervetulleita niin jäsenet kuin muutkin toiminnasta kiinnostuneet.

Aika: Lauantai 2.3.2019 klo 14
Paikka: Ice Marathon - jäärata, Kuopion matkustajasatama. Tavataan M/S Queen R - laivan edessä.
Hinta: maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
28
5:00 PM17:00

To 28.2. MiB Reads: Selviytymisopas: Maailma muuttuu - näin jäät henkiin

Millainen tulevaisuus meitä odottaa? Valvooko isoveli, kaatuuko talousjärjestelmä ja tuleeko maailmasta entistäkin parempi? Tule mukaan keskustelemaan tulevaisuudennäkymistä Rikun ja Tunnan Selviytymisoppaan pohjalta.

Paikka: Kuopion kaupunginkirjasto, Maaherrankatu 12, neuvotteluhuone 1. krs
Hinta: Ilmainen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
26
5:00 PM17:00

Ti 26.2. MiB goes: Teemana kierrätys - tutustuminen Jätekukon toimintaan ja jäteasemaan

Oletko miettinyt mitä jätteillesi tapahtuu sen jälkeen, kun viet pussin roskapönttöön? Nyt sinulla on mahdollisuus selvittää tämä, kuulla Jätekukon toiminnasta sekä roskien käsittelystä ja kierrätyksestä.

Tervetuloa tutustumaan Jätekukon ja jäteaseman toimintaan Kuopion Jäteasemalle. Tutustumme myös ulkosalla pientuojien Pikkukukko lajitteluaseman toimintaan. Varauduthan säänmukaisilla vaatteilla!

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta:
Ilmainen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
22
12:00 PM12:00

Pe 22.2.2019 MiB Mingle: Lounas Grillssonissa

Lähdetäänkö taas maistuvalle lounaalle porukalla? Tällä kertaa lämmintä lounasta meille kokkaa Grillsson perjantaina 22.2. klo 12 alkaen (lounas omakustanteinen, hinta 10,50 euroa).

Ilmoitathan tulostasi ja mahdollisesta syöttötuolin tarpeestasi! Mukaan voit ottaa myös MiBin toiminnasta kiinnostuneen ystäväsi.

Aika: Pe 22.2.2019 klo 12-13
Paikka: Ravintola Grillsson, Haapaniemenkatu 22
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Kuopion Facebook-ryhmässä olevan tapahtuman kautta.

View Event →
Feb
18
5:00 PM17:00

Ma 18.2. MiB mingle: Kaupallista alaa opiskelleiden urapolut

Kaupallista alaa opiskellut (tai vielä opintojen parissa puurtava), tervetuloa verkostoitumaan rennosti kahvitellen. Jutustellaan omista urapoluista, tulevaisuuden työsuunnitelmista sekä annetaan vinkkejä esim. oman osaamisen kehittämiseen ja alanvaihtoon.   

Paikka: Ramin Konditoria, Puijonkatu 23
Hinta: Kahvittelu omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
13
5:30 PM17:30

Ke 13.2. MiB Mingle: Ystävänpäiväkahvit ja arvonta

Tervetuloa ystävänpäivän etkoille! Tule ja tuo ystäväsikin kuulemaan MiBin toiminnasta, tapaamaan uutta Kuopion paikallisvastaavaa ja esittämään toiveita tulevista tapahtumista.

Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti juuri yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneille, tuoreille jäsenille ja vähän toiminnassa mukana olleille, mutta myös konkarit ovat tervetulleita kahvittelemaan.

Ystävänpäivän kunniaksi tapahtumaan osallistuneiden kesken arvotaan MiBin vuosijäsenyys.

Paikka: Presso Sokos, Haapaniemenkatu 24-26
Hinta: Kahvittelu omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
12
5:30 PM17:30

Ti 12.2. MiB After Work: Miten varautua pahimpaan?

"Miten varautua pahimpaan” - eli tiedossa tietoisku eron ja puolison kuoleman taloudellisista vaikutuksista ja niiden ennakoinnista.

Asiasta alustamassa Anu Kolari, Asianajotoimisto Kolari & Co. Oy. Aiheeseen liittyen voi ilmoittautumisen yhteydessä lähettää halutessaan kysymyksiä.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Lapset:
Tervetulleita!

View Event →