Oulu

Filtering by: Oulu

Jun
12
5:30 PM17:30

Ke 12.6.2019 MiB After work: Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Oulun PT Studion personal trainerit Outi Seppälä ja Hanna Junkkari kutsuvat teidät hyvinvointi-iltaan keskiviikkona 12.6 klo 17.30-19.00. Outilla ja Hannalla on pitkä kokemus erilaisten ja eri ikäisten ihmisten valmentamisesta kohti parempaa ja suorituskykyisempää arkea.

Illan aikana käsitellään kokonaisvaltaista hyvinvointia, johon kuuluvat mm. uni ja palautuminen, terveellinen ravitsemus sekä sopiva harjoittelu. Näihin teemoihin pureudutaan erityisesti ruuhkavuosia elävien perheenäitien hyvinvoinnin huoltamisen näkökulmasta. Outin ja Hannan asiakasesimerkit elävästä elämästä herättävät huolehtimaan omasta fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista nyt eikä myöhemmin.

Aika: Ke 12.6.2019 klo 17.30–19.00
Paikka: Oulun PT Studio, Limingantie 5, Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 5.6. klo 10.

View Event →
Jun
10
10:00 AM10:00

Ma 10.6.2019 MiB mingle: Kesäkauden avaus

Tervetuloa kahvittelemaan ja tapaamaan mibiläisiä iki-ihanaan Ainolanpuistoon. Tavataan kahvittelun ja leppoisan jutustelun merkeissä kahvila Kiikussa klo 10. Jos sää sallii, niin leikkimisestä kiinnostuneille treffit leikkipuistossa jo klo 9.30 alkaen. Tunnistetaan toisemme korvan takana olevasta kukasta. ;)

Tilaisuus on avoin kaikille toiminnassa jo mukana oleville, mutta myös uusille Mothers in Business ry:n jäsenyydestä kiinnostuneille. Voit ilmoittautua tapaamiseen merkitsemällä itsesi osallistujaksi FB-tapahtumaan.

Aika: Ma 10.6.2019 klo 10.00–11.30
Paikka: Kahvila Kiikku, Ainolanpolku 1 (Hupisaarten kaupunginpuistossa), Oulu
Hinta: Maksuton (kahvit omakustanne)
Lapset: Tervetulleita!
Tapahtumakutsu Facebook-ryhmässä. Ei erillistä ilmoittautumista.

View Event →
Jun
4
5:00 PM17:00

Ti 4.6.2019 MiB After work: Johtajakoulu - Johanna Riihijärvi

Kesäkuun johtajakouluun saamme vieraaksemme kuntokeskus Liikun toimitusjohtajan Johanna Riihijärven. Johanna on Turun kauppakorkeasta valmistunut kauppatieteiden maisteri, naisjohtaja ja yrittäjä.  Ennen Liikun perustamista Johanna on mm. rakentanut Ouluun premium-kuntokeskuksen – Liikuntakeskus Hukan.

Johanna tulee puhumaan Liikusta sekä yrittäjyyden ja äitiyden yhdistämisestä. Illan aikana saamme kuulla myös, millaista on työskennellä yrittäjänä yhdessä oman puolison kanssa. Käsiteltävinä aiheina on kysymyksiä kuten, kuinka olla monessa paikassa yhtä aikaa ja miten huolehtia siitä, että itselle tärkeille asioille löytyy aikaa arjessa silloinkin, kun lapset ovat pieniä ja aika tiukalla?

Tervetuloa kuulemaan Johannan ajatuksia sekä keskustelemaan johtajuudesta, yrittäjyydestä ja äitiydestä!

Aika: Ti 4.6.2019 klo 17.00–18.30
Paikka: Aleksinkulma, kokoustila Myllynurkka, Aleksanterinkatu 9, 90100 Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 28.5. klo 10.

View Event →
May
25
9:00 AM09:00

La 25.5.2019 Jäsenseminaari: Elä ja unelmoi!

Rovaniemen ja Oulun paikallisjaostojen yhteinen jäsenseminaari aiheella Elä ja Unelmoi!

Unelmoidaan yhdessä paremmasta huomisesta ja eletään tätä hetkeä. Verkostoidutaan ja nautitaan kauniista puutarhasta.Tekoäly ja digitalisaatio muuttavat työtä ja tuovat työelämään uusia mahdollisuuksia. Miten työ muuttuu ja miten voit vaikuttaa omaan hyvinvointiisi myllerryksessä? Mitä kehossasi tapahtuu stressin aikana? Millaisilla pienillä muutoksilla voimme tukea hyvinvointiamme kohti tasapainoista elämää? Unelmiaan ja onnellista elämää kohti on helpompi päästä, kun keho ja mieli voivat hyvin. Entä miten löytää itse kiinnostavat asiat ja motivoitua omasta hyvinvoinnista huolehtimisesta? Innostava työ ja vapaa-aika rikastuttavat toisiaan, mutta miten arki vaikuttaa työtehoon ja miten työtä voisi tuunata niin, että sieltä löytyy innostavuutta ja energiaa vapaa-alalle? Omien arvojen pohdintaa - näkyvätkö ne kalenterissasi? Kaikkea tätä on pohjoisen Suomen ensimmäinen jäsenseminaari. Tule mukaan!

Tilaisuuteen osallistuvien kesken arvotaan Oulun yrittäjänaisten antamia lahjakortteja, joista tarkemmin ilmoittautumisen yhteydessä.

Jäsenseminaarin luennot ja työpaja

Tiina Heusala - Tekoäly ja työhyvinvointi
Päivi Hytinkoski - Palaudu stressistä tehokkaasti
Johanna Vilmi - Työpaja unelma-arjesta

Esiintyjät

Tiina toimii Työ, tekoäly ja ihminen -verkkovalmennuksen tuotepäällikkönä ja vetää Työterveyslaitoksen tekoälyosaamisen kehittämistä. Tiina on myös organisaation ja liiketoiminnan kehittämisen sekä työhyvinvoinnin ammattilainen, joka unelmoi lämpimistä kesäpäivistä mökkirannassa.

Päivi on FLT ravintovalmentaja ja hänellä on usean vuoden kokemus erilaisten sairauksien hoidosta, hyvinvoinnin ja energian palauttamisesta sekä ylläpidosta ravitsemuksen avulla.

Johanna on ajatustyöläisten ja modernien organisaatioiden työhyvinvoinnin kysymyksiin erikoistunut työterveyspsykologi. Psykologin yksilövastaanottotyön lisäksi Johanna kouluttaa ja valmentaa mm. unen ja palautumisen, itsensä johtamisen, työn ja vapaan tasapainon sekä haitallisen stressin karkoittamisen teemoista. Johanna myös sparraa organisaatioiden HR:ää rakentamaan työhyvinvointia tukevia käytäntöjä ja kulttuuria. Psykologin töiden lisäksi Johanna on perustajaosakkaana uudessa, yhteisöllisyyttä ja koko perheen hyvinvointia tukevassa päiväkotiyrityksessä. Vapaa-aika menee kohta puolivuotiaan vauvan sekä nelivuotiaan kanssa touhutessa.

Edellisenä iltana on erillinen verkostoitumistilaisuus.

Aika: La 25.5.2019 klo 9.00-14.30
Paikka: Kasvitieteellinen puutarha, Oulun yliopisto, Kaitoväylä 5, 90570 Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 26.4.19 klo 10.00

View Event →
May
24
7:30 PM19:30

Pe 24.05.2019 MiB extra: Elä ja unelmoi –verkostoitumistilaisuus

Haluaisitko laajentaa verkostojasi ja tutustua matalalla kynnyksellä uusiin mibiläisiin kotikaupunkisi ulkopuolelta? Kaipaisitko pientä rentoutumista ja kevyttä iltaa hyvässä seurassa?

MiB Oulu ja MiB Rovaniemi järjestävät Elä ja unelmoi –jäsenseminaarin yhteydessä mibiläisille yhteisen Elä ja unelmoi –cocktail-tilaisuuden, jossa tutustumme uusiin, upeisiin äiteihin. Luvassa pientä ice breaker –ohjelmaa sekä vapaata keskustelua ja verkostoitumista. Tule mukaan yhdistämään pohjoinen MiB!

Tilaisuus jatkuu lauantaina 25.05. Elä ja unelmoi -Jäsenseminaarilla, mutta olet tervetullut osallistumaan cocktail-tilaisuuteen vaikket pääsisi itse seminaariin.

Aika: Pe 24.05.2019 klo 19.30–21.00
Paikka: Oulussa! Tarkempi paikka ilmoitetaan kutsussa.
Hinta: Ilta on omakustanteinen.
Lapset: Tilaisuus on osoitettu vain äideille.
Ilmoittautumislinkki lähetetään sähköpostitse 26.4.19 klo 10.00

View Event →
May
20
5:00 PM17:00

Ma 20.5.2019 MiB After Work: Johtajakoulu - Saija Niemelä-Pentti

Toukokuun johtajakouluun saamme vieraan pohjoisesta Suomesta: Rovaniemen koulutuskuntayhtymän, Redun, kuntayhtymän johtajan Saija Niemelä-Pentin. Aiemmin kasvatustieteen maisteri Niemelä-Pentti on toiminut mm. Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekkin kehittämisjohtaja-vararehtorina ja Haukiputaan sivistysjohtajana.


Niemelä-Pentillä on laaja-alainen johtamiskokemus, kokemusta koulutuksen järjestämisestä ja kehittämistoiminnasta sekä vahvaa ammatillisen koulutuksen, elinkeinoelämän ja julkisen hallinnon tuntemusta. Hän on kouluttautunut työn ohessa myös hyvinvointivalmentajaksi. Perheen ja työn yhteensovittamisen palapelissä apuna on ollut myös useita aupaireja.

Tervetuloa keskustelemaan, miten esimerkiksi nopea työelämän muuttuminen on vaikuttanut ammatillisen koulutuksen kehittämiseen ja voimaantumaan tähän rohkean naisjohtajan iltaan.

Aika: Ma 20.5.2019 klo 17.00–18.30
Paikka: Ilmoitetaan kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 13.5. klo 10.

View Event →
May
18
2:00 PM14:00

La 18.5.2019 MiB mingle: Kuukausikahvit

Toukokuun kuukausikahvit pidetään Zeppelinin Arnoldsissa, josta MiBiläiset saavat kuukausikahvien ajan pienen kahvin ja original-donitsin hintaan 5.50 € (norm. 5.90 €).

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta kuin aiheesta muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua rennon keskustelun lomassa muihin.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kun päivään on sattunut osumaan iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneen, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Aika: La 18.5.2019 klo 14–16
Paikka: Arnolds, Zeppelin, Zeppelinintie 1, 90450 Kempele
Hinta:  Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
16
12:00 PM12:00

To 16.5.2019 MiB Pop up mingle: #äitimyytinmurtajat

Millaisia äitimyyttejä olet itse kohdannut? Entä mitä myyteistä murtanut? Miten onnistuu työnhaku raskaana ollessa tai opiskelun yhdistäminen perhevapaaseen? Voiko työssä käydessä imettää tai uraäiti olla myös pullantuoksuinen äiti? Mikä tekee äidistä työelämän vahvan pelurin? Ja miten näyttää, että työ ja perhe todella mahtuvat samaan arkeen?

Nelivuotias MiB ja sen jäsenet ovat murtaneet joukolla äitimyyttejä tietäen ja tiedostamatta. Pop up mingleissä ympäri Suomen kuullaan alustavia tuloksia #äitimyytinmurtajat -nettikyselystä, äänestetään yleisimmistä äitimyyteistä, mietitään keinoja niiden murtamisesta ja jaetaan kokemuksia uran ja perheen yhdistämisestä!

Toivotamme tervetulleeksi mukaan kaikki äidit sellaisia kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Voit tulla koko ajaksi tai vain piipahtamaan!

Huom! Tilaisuuteen osallistuminen ei edellytä MiBin jäsenyyttä, joten nappaa mukaan myös kaverisi vaikka ihan viime hetkellä. Tämä on loistava mahdollisuus kuulla MiBin toiminnasta ja tavata muita toiminnasta innostuneita.

Aika: To 16.5.2019 klo 12.00–14.00
Paikka: Oulun yliopisto, Juvenes Café Hub
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
7
5:30 PM17:30

Ti 7.5.2019 MiB After Work: Kiireisen ura- tai kotiäidin vinkit terveelliseen ja monipuoliseen ruokailuun

Onko ruokailutottumuksesi pielessä kiireisen arjen vuoksi? Onko säännöllinen ateriarytmi vain muisto menneisyydestä? Kaipaatko lisävirtaa päiviisi?

Cambridge-valmentaja, kolmen lapsen äiti Heli Pesonen auttaa työssään asiakkaita laihtumisessa, painonhallinnassa sekä antaa ravintoneuvontaa. Luennolla käydään läpi onnistumisen avaimet laihdutuksessa sekä painonhallinnassa antamalla käytännön vinkkejä ja esimerkkejä. Liikunnan osuus ja merkitys, suunnitelmallisuus ruokailussa. Lisäksi Heli kertoo oman tiensä palkkatyöläisestä toiminimiyrittäjäksi.

Aika: Ti 7.5.2019 klo 17.30–19.00
Paikka: Kempeleentie 7 B, Oulu.
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Tilaisuuteen mahtuu max 25 henkilöä.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 30.4. klo 10.

View Event →
May
5
3:30 PM15:30

Su 5.5.2019 MiB mingle: Rekrykahvit

Oletko kiinnostunut MiBin toiminnasta ja haluaisit kuulla lisää siitä, mitä teemme ja kuinka toimintaan pääsee mukaan? Tiesithän, että jäseneksi voit liittyä jo odotusaikana?

Mothers in Business MiB ry:n toiminta perustuu täysin vapaaehtoisten arvokkaaseen työpanokseen. Olisitko juuri Sinä kiinnostunut toimimaan MiBin vapaaehtoisena? Tule mukaan kuulemaan lisää ja tutustumaan Oulun paikallisjaoston aktiiviporukkaan.

Aika: Su 5.5.2019 klo 15.30–17.00
Paikka: H2O, Ideapark, Ritaharjuntie 49, 90540 Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Apr
24
5:30 PM17:30

Ke 24.4.2019 MiB Reads: Ajanhallinta

Tervetuloa keskustelemaan ajanhallintateemasta ja jakamaan parhaat vinkkisi! Teemaan sopien olemme listanneet kirjoja, jotka voit halutessasi lukea:

  • Työkirja Saku Tuominen

  • Antisäätäjä Anna Perho

  • 4 hour work week Timothy Ferris

  • Viisas pääsee vähemmällä, Sampo Sammalisto

  • Getting Things Done, David Allen

  • Tapojen  Power of Habit: Why we do What We Do in Life and Business, Charles Duhigg

Jos ruuhkavuosien keskellä ei jää aika lukemiselle niin tule ainakin paikalle keskustelemaan aiheesta!

Aika: Ke 24.4.2019 klo 17.30–19.00
Paikka: Cafe Piha
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 17.4. klo 10.


View Event →
Apr
13
11:00 AM11:00

La 13.4.2019 MiB Mingle: Koko perheen ulkoilu ja perhevapaauudistus

Mothers in Business ry haluaa olla mukana luomassa yhteiskuntaa, jossa työ ja perhe kuuluvat luonnollisesti samaan arkeen ja jossa molemmilla vanhemmilla on tasa-arvoiset mahdollisuudet toteuttaa itseään sekä käyttää osaamistaan työelämässä. Näitä tavoitteita varten tarvitaan uudenlaista perhepolitiikkaa, laadukkaita päivähoitopalveluita sekä työn ja perheen yhteensovittamista tukevia käytäntöjä.

Tervetuloa koko perheelle avoimeen ulkoilutilaisuuteen keskustelemaan näistä tärkeistä teemoista ja paistamaan nuotiomakkaraa! Otathan omat eväät mukaan. Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten vanhemmat yksin tai lasten kanssa sekä muut asiasta kiinnostuneet.

Aika: La 13.4.2019 klo 11.00–13.00
Paikka:  Vihiluodon uimarannalla oleva kota ja sen ympäristö
Hinta: Maksuton/Omat eväät mukaan!
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Apr
12
10:00 AM10:00

Pe 12.4. MiB webinaari paluu perhevapaalta - tiedätkö oikeutesi?

Missä tilanteissa työnantajalla on oikeus irtisanoa, lomauttaa tai siirtää muihin tehtäviin perhevapaita käyttävä työntekijä? Millainen on osittaisella perhevapaalla olevan asema? Entä jos määräaikaista työsopimusta ei olekaan jatkettu? Mitenvoin sujuvoittaa töihinpaluuta?

Tervetuloa mukaan pe 12.4. klo 10 webinaariin, jossa käydään läpi perhevapaalta paluuseen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä, kuten paluun yhteydessä huomioon otettavia asioita ja työntekijän oikeuksia. Vastaamme webinaarin aikana myös kuulijoiden kysymyksiin. Voit esittää kysymyksiä jo etukäteen kouluttajalle ilmoittautumislomakkeella.

 Webinaari järjestetään yhteystyössä Tekniikan Akateemisten kanssa. Kouluttajana on Emma Aho, hän toimii lakimiehenä TEKissä ja neuvoo liiton jäseniä työsuhteeseen liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Aho on syventänyt asiantuntijuuttaan perhevapaalta paluun kysymyksiin myös pro gradu -tutkielmansa kautta, jossa käsitteli aihetta oikeudellisesta näkökulmasta.
 
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse ja ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat osallistumisohjeet. Webinaarista on saatavilla tallenne, joka on katseltavissa kaksi viikkoa. Jaamme tallenteen tilaisuuden jälkeen MiBin jäsenten omassa Facebook -ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/MothersInBusiness/

View Event →
Apr
11
5:00 PM17:00

To 11.4.2019 MiB After Work: Johtajakoulu - Satu Saarinen

Johtajakoulun neljännessä tapaamisessa vieraaksemme saapuu Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Satu Saarinen. Satu on nuori kirkon johtaja alueella, joka on perinteisesti ollut miesjohtajien aluetta. Hän on tutkinut väitöskirjassaan naisten asemaa kirkossa ja rohkeasti puolustanut sukupuolten tasa-arvoa käytännön työssä. Hän saikin kirkon ensimmäisen tasa-arvopalkinnon vuonna 2018.

Satu käsittelee Johtajakoulun neljännessä osassa työajatonta työtä ja itsensä johtamista, ainoana naisena työskentelyä miesjohtajien joukossa, perheen ja työn yhteensovittamista, naisjohtajiin kohdistettuja odotuksia sekä häirinnän kysymyksiä sekä kirkollisen johtajuuden “koskemattomuutta” ja julkisuutta.

Takuulla mielenkiintoinen ja pohdintaa herättävä ilta luvassa naisille tärkeiden kysymysten ja osin rankkojenkin aiheiden parissa. Tähän keskusteluun kannattaa ehdottomasti ottaa osaa!

Aika: To 11.4.2019 klo 17.00-18.30
Paikka: Aleksinkulma, Myllynurkka
Osoite: Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 4.4. klo 10.

View Event →
Apr
8
5:00 PM17:00

Ma 8.4.2019 Mib goes: Valmennustrio Oy

Miten sinä kommunikoit toisten kanssa? Mitä on tunneäly? Oletko hyvä kuuntelija? Valmennustrion vierailulla osallistut vuorovaikutustaitojen valmennukseen!

Vuorovaikutus on avainsana kasvuun ja kehittymiseen. Kun oivaltaa, miten voi viestiä suoraan, uskottavasti ja hyväksyvästi, kehittää se koko työyhteisön hyvinvointia ja tuloksellisuutta. Kun ensin ymmärtää oman mukavuusalueensa, osaa sitä sen jälkeen myös laajentaa.

Valmennustrio Oy tarjoaa monipuolisia kehittämisohjelmia ja valmennuksia työyhteisöjen  kehittämiseen, työnohjausta ja coachausta sekä tutkimuksia, joilla mitataan organisaation kehittämistarpeita henkilöstöltä tai/ ja asiakkailta. Valmennustrion visiona on jättää suomalaisiin työyhteisöihin jälki, joka näkyy ainutlaatuisena kilpailuetuna henkilöstön työhyvinvoinnin kautta.

Tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa.

Aika: Ma 08.04.2019 klo 17.00 –18.30
Paikka: Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Oulu Technopolis. Sepänkatu 20, 90100 Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! (Mukaan mahtuu viisi äitiä lasten kanssa ja 5 äitiä, jotka saapuvat yksin)
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ma 01.04. klo 10.

View Event →
Apr
4
9:30 AM09:30

To 4.4.2019 Mib Mingle: Kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista, ovatpa ne sitten uusia urasuunnitelmia, korvatulehduskierteitä tai seuraavan viikon ruokalistoja.

Voit saapua paikalle joustavasti ja viipyä juuri niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä mikä päivään on sattunut osumaan; iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneen, saat varmasti silti virtaa muista naisista!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille sekä jäsenyydestä kiinnostuneille. Vielä ei siis tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan lisää toiminnastamme!

Aika: To 4.4.2019 klo 9.30–11.00
Paikka: Tarkentuu myöhemmin
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Mar
27
5:30 PM17:30

Ke 27.3.2019 MiB After work: Suomalainen nainen liiderinä muuttuvassa työelämässä

Suomalaisen nainen: osaava, rohkea, sitoutunut ja aikaansaava ammattilainen.

Liiderinä moderni, innostava, eteenpäin katsova ja ihmisiin luottava.

Miten suomalaisen naisen työ on kehittynyt suomalaisessa työelämässä vuosien varrella?

Mikä saa meidät onnistumaan esimiehinä ja asiantuntijoina? Mitkä ovat valttejamme itsemme johtajina?

Tule mukaan vaihtamaan ajatuksia aiheesta, jota alustaa Terhi Vesterinen, joka toimii johtamisen kumppanina yrityksessään SolPointissa. Valmentajana, kouluttajana ja Business Coachina Terhin tehtävä on auttaa esimiehiä ja asiantuntijoita onnistumaan työssään muuttuvassa työelämässä.

Mukaan mahtuu 10 äitiä ilman lapsia ja 10 lasten kanssa.

Aika: Ke 27.3.2019 klo 17.30–19.30
Paikka: Aino, Aleksinkulma (2.krs), Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 20.3. klo 10.

View Event →
Mar
25
9:00 AM09:00

Ma 25.3.2019 MiB goes Fablab

Fablab on Oulun yliopistolla oleva työpaja, jossa voit käydä tekemässä monenlaisia pieniä töitä. Kuulemme Fablabin esittelyn ja saamme sen jälkeen suunnitella ja toteuttaa oman korun kokonaan alusta tai valmiita pohjia käyttäen. Lisätietoa: https://www.oulu.fi/fablab/

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 7 äitiä, jotka saapuvat yksin. Koska tilassa on paljon erilaisia laitteita, siellä ei voi juosta.

Aika: Ma 25.3.2019 klo 9–11.00
Paikka: Fablab, Koneenkatu (ovi 2T), Oulun yliopisto, Pentti Kaiteran katu 1
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 18.3.2019 klo 10.

View Event →
Mar
21
9:30 AM09:30

21.3.2019 MiB goes LudoCraft

LudoCraft on oululainen vuonna 2006 perustettu pelistudio, joka pelastaa maailmaa pelien avulla. Vajaan 20 intohimoisen peliammattilaisen tiimimme valjastaa ilon, energian, haasteet ja luovuuden motivaatiota sytyttäviksi ja toimintaa kehittäviksi ratkaisuiksi. Peli on maailman vahvin media ja sitä vahvuutta haluamme jakaa myös asiakkaillemme.

Vierailun isäntänä rupattelee pelitohtori Tony Manninen, joka on toimitusjohtajaroolinsa ohella elämän virrassa rimpuileva sisäinen yrittäjä. Tony on syvällisesti pohdiskeleva tunteellinen insinööri, joka ei kaihda olemassa olevien rakenteiden ravistelua. Tony on unelmahakuisena pelaajana kamppaillut sinnikkäästi läpi elämänsä ja mielensä karikoiden. Jokainen sankaritarinan askel on ollut merkityksellinen – niin hyvässä kuin pahassa. Luovuuden, intohimon ja leikin lisäksi Tonyä kiehtoo elämän peli ja pelimäisten ajatusten hyödyntäminen itsensä kehittämisessä ja maailman parantamisessa.

Tervetuloa varmasti ajatuksia herättelevälle yritysvierailulle!

Aika: To 21.3.2019 klo 9.30–11.00
Paikka: LudoCraft Oy, Kasarmintie 23, Oulu (alaovista sisään)
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 5 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 14.3.2019 klo 10.

View Event →
Mar
15
10:00 AM10:00

Pe 15.3.2019 MiB Mingle: Kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Tervetuloa starttaamaan uutta vuotta upeiden naisten kanssa.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kun päivään on sattunut osumaan iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneen, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Aika: Pe 15.3.2019 klo 10.00–12.00
Paikka: Robert's Coffee, Isokatu 28, 90100, Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Mar
14
5:00 PM17:00

To 14.3.2019 MiB After work: Johtajakoulu – Leena Vuotovesi

Johtajakoulun kolmannessa tapaamisessa vieraaksemme saapuu valovoimainen visionääri ja luovien kokeilujen kannattaja – kehittämisyhtiö Micropoliksen toimitusjohtaja Leena Vuotovesi.

Koulutukseltaan Leena on FM kulttuuriantropologiasta ja ennen Micropolista Leena on toiminut taidekeskus Kulttuurikauppilan toiminnanjohtajana. Uran kannalta merkittävää oli tulla valituksi maailmanlaajuisen liikkumisen edistämisen säätiön, Res Artisin, hallitukseen. Siellä Leena oppi ja näki, miten eri puolilla maailmaa organisaatiot ja ihmiset toimivat. Leena on ollut rohkeasti yhdistämässä luovia aloja ja elinkeinoelämää. Esimerkkinä tästä Proto ry:n kanssa ideoitu hanke, jonka ansiosta Micropolis palkittiin vuonna 2017 Euroopan parhaasta ilmastotyöstä.

Lisäksi Leena on 4- ja 6-vuotiaiden lasten äiti. ”Monet palaverit on itkevän vauvan kanssa hoidettu ja öisin skypetetty Meksikoon.” Toisaalta johtajana ei ole työaikaa, joten joustoa on suuntaan, jos toiseenkin. Kun mahdollisuuksia tulee vastaan, kannattaa Leenan mukaan niihin tarttua. ”Jos muut osaavat, niin kai minäkin opin.”

Aika: To 14.3.2019 klo 17.00–18.30
Paikka: Aleksinkulma, Myllynurkka, Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 7.3.2019 klo 10.

View Event →
Mar
12
6:00 PM18:00

Ti 12.3.2019 MiB Mingle: Sosiaalinen media työnhaussa

Minglessä jutellaan sosiaalisen median käyttämisestä työnhaun apuna. Ani Kokkonen on aktiivinen verkostoituja sekä logistiikan osaaja, joka tahtoo levittää yhteisöllisen työnhaun ja verkostoitumisen ilosanomaa Oulussa. Ani on perustanut LinkedIn Oulu -nimisen ryhmän, jossa on jo reilu 1000 jäsentä. Ryhmä on perustettu Oulun alueen informaatio-kanavaksi sekä tukemaan työnhaussa monella tavalla.

Aika: Ti 12.3.2019 klo 18.00–20.00
Paikka: Tarkentuu myöhemmin
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Mar
6
2:00 PM14:00

Ke 6.3.2019 MiB Mingle: Talvipäivä

Tule viettämään mukavaa talvipäivää jutellen niitä näitä. Tavataan Auranmajalla herkullisten munkkien ja kuuman mehun äärellä. Jatketaan jutustelua pulkkamäessä. Voit saapua paikalla omalla aikataululla, mutta huomioithan, että maja sulkeutuu klo. 15.00.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen.

Ota mukaan laskuvälineet, lämmintä vaatetta ja iloista mieltä!

Aika: Ke 6.3.2019 klo 14.00–17.00
Paikka: Auranmaja, Alakyläntie 634, 90540 Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Mar
4
to Mar 11

Ma 4.3.2019 MiB extra: Sokkotreffit

Haluatko kasvattaa verkostojasi ja tutustua muihin mahtaviin MiB-äiteihin? Lähde sokkotreffeille mibiläisten kanssa!
MiB Oulu panostaa tänä vuonna mm. jäsenten väliseen verkostoitumiseen. Tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden tutustua muihin urasuuntautuneisiin äiteihin sokkotreffien muodossa. Jaamme osallistujat neljän naisen ryhmiin, jotka voivat sopia vapaasti keskenään treffien ajankohdasta ja paikasta.

Ilmoittaudu mukaan Lyyti-kutsun kautta ja laajenna verkostoasi! Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 4.3. klo 10. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 11.3. klo 10. Ryhmät jaetaan sen jälkeen.

Ryhmäläisille ilmoitetaan ryhmän kokoonpano sähköpostiviestillä. Jättämällä yhteystietosi suostut siihen, että sähköpostiosoitteesi jaetaan ryhmäläisten kanssa.

Tutustuaksesi muihin mibiläisiin, voit myös hyödyntää MiB ry:n jäsenten omaa virtuaalista kohtaamispaikkaa MiBiTiä. MiBiTissä voit etsiä ja ottaa yhteyttä esim. saman toimialan tai samanikäisten lasten MiB-äiteihin.  https://mibit.mib.fi

Mukaan mahtuu 40 äitiä.

Aika: Maaliskuu 2019, ryhmäläiset sopivat keskenään
Paikka: Oulu, ryhmäläiset sopivat keskenään

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 4.3.2019. klo 10.

View Event →
Feb
28
5:30 PM17:30

To 28.2.2019 MiB reads: Aki Hintsa - Voittamisen Anatomia

Helmikuun MiB Reads - lukupiirin teoksena on ylistetty Aki Hintsa - Voittamisen anatomia, joka avaa hänen kokemuksiaan urheilulääkärinä huippu-urheilijoiden parissa. Tässä Oskari Saaren kirjoittamassa puolielämäkerrallisessa teoksessa pääset kurkistamaan mm. F1-urheilun taustoihin sekä Hintsan kokonaisvaltaiseen toimintamalliin, jota voivat omassa elämässään hyödyntää ihan tavallisetkin tallaajat. Matka kohti menestystä alkaa kysymyksellä: Kuka olet?

Tule rohkeasti mukaan lukupiiriin, jos teema kiinnostaa, ja vaikka kirja olisikin lukematta tai jäänyt kesken, sillä tapaamiset ovat myös oiva paikka verkostoitua ja oppia toisilta!

Aika: To 28.2.2019 klo 17.30-19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyytikutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse to 21.2. klo 10.00

View Event →
Feb
27
9:15 AM09:15

Ke 27.2.2019 MiB Morning club: Design Thinking

Design Thinking – toimiva työkalu esimerkiksi muuttuvan maailman haasteisiin

Design Thinking, muotoiluajattelu? Mitä se tarkoittaa? Yksinkertaisimmillaan Design Thinking on hankalien ongelmien (engl. wicked problems) ratkaisemista muotoilun menetelmiä hyödyntäen. Design Thinking (eli muotoiluajattelu) on ajatustapa, menetelmä, työkalu ja iteratiiivinen prosessi, jolle on ominaista käyttäjälähtöisyys, ihmislähtöinen suunnittelu, osallistaminen, kokeileminen ja uudenlaisten ratkaisujen kehittäminen. Design Thinking -menetelmä lisää luovuutta ja innovointiosaamista.

alvelumuotoilija Raisa Maijala (FM, Tradenomi) on kansainvälisen palvelumuotoilijaverkoston (Service Design Network) akkreditoima palvelumuotoilukouluttaja (4 kpl Suomessa) ja Palvelupolkuja Oy:n toimitusjohtaja. Raisalla on kokemusta erilaisista palvelumuotoiluhankkeista, asiakaslähtöisestä tuotteistamisesta ja yhteistyöstä erilaisten toimijoiden kanssa.

Palvelumuotoilutoimisto Palvelupolkuja Oy
www.palvelupolkuja.fi


Aika: Ke 27.2.2019 klo 9.15
Paikka: Aleksinkulma, Myllynurkka, Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ke 20.2. klo 10.00

View Event →
Feb
20
5:00 PM17:00

Ke 20.2.2019 MiB mingle: Kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Tervetuloa starttaamaan uutta vuotta upeiden naisten kanssa.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kun päivään on sattunut osumaan iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneen, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!


Aika: Ke 20.2.2019 klo 17.00–19.00
Paikka: Kahvila Presso, Linnanmaan Prisma. Kauppalinnankuja 1–3.
Hinta: Maksuton, kahvittelu omakustainen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Feb
19
5:00 PM17:00

Ti 19.2.2019 MiB After work: Johtajakoulu - Päivi Pitkänen

MiB Oulun johtajakoulu jatkuu koko kevään 2019! Helmikuussa, johtajakoulun toisessa osassa, saamme vieraaksemme FM Päivi Pitkäsen, joka on toiminut Monetra Oy:n toimitusjohtajana perustamisvuodesta 2012 lähtien. Hän on aiemmin työskennellyt pankkimaailmassa erilaisissa kehitys-, päällikkö- ja johtotehtävissä sekä Aditro Oy:ssä vastuualueenaan noin sadan suomalaisyrityksen palkanlaskenta ja HR-asiat.

Dynaamisena ja vahvana visionäärinä tunnettu Pitkänen uskoo, että robotiikan avulla talous- ja henkilöstöhallinnon alalla hoidetaan viiden vuoden päästä kaikki rutiinityöt. Tulkitsemiseen, analysointiin ja asiantuntijatehtäviin tarvitaan kuitenkin ihmistä.

Kuinka ura on edennyt ja miten äiti - ja jo isoäiti - on sukkuloinut eteenpäin urallaan työn ja perheen keskellä? Tule kuulemaan Päivin urasta ja keskustelemaan johtajuudesta muuttuvassa työelämässä.

Aika: Ti 19.2.2019 klo 17.00–18.30
Paikka: Aleksinkulma, Iso Hansa, Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 12.2. klo 10.

View Event →
Feb
12
5:30 PM17:30

Ti 12.2.2019 MiB After work: LinkedIn ja Facebook

LinkedIn ja Facebook: Miten rakennat omaa ammattimainetta ja yrityksesi brändiä ilman mainoseuroja? Tapahtuma on tarkoitettu MiBin jäsenille. Tapahtuma on osa MiBin ystävä-kampanjaa, tuo siis ystäväsi mukaan! Tervetuloa!

LinkedIn ja Facebook: Miten rakennat omaa ammattimainetta ja yrityksesi brändiä ilman mainoseuroja? Mitä? Miksi? Miten?

Valmentajat: Verkkoaseman toimitusjohtaja Tiina Räisänen: TOP 50 LinkedIn-vaikuttaja Suomessa. Näkyvä bisnesvlogaaja, jota digimarkkinoinnin kuningattareksi myös kutsutaan. Toimitusjohtaja Juha ”Vauhtipyörä” Ahola: Mies on onnistunut rakentamaan Facebookin avulla 100 k euron arvoisen asiantuntijamaineen yritysvalmentajana.

Kesto noin kaksi tuntia. Puheenvuorot 45 min ja 15 min kysymyksille.

Aika: Ti 12.2.2019 klo 17.30–20.00
Paikka: Business Kitchen Stage, Oulun Yliopisto
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 5.2. klo 10.

View Event →
Feb
6
2:00 PM14:00

Ke 6.2.2019 MiB goes Kuulu

Tule kanssamme tutustumaan markkinointitoimisto Kuuluun.

“Kuulu Oy on digimarkkinointiin ja videotuotantoon erikoistunut markkinointitoimisto – digimarkkinoinnin one stop shop. Kuulun perusti Jonna Muurinen vuonna 2013, ja nyt meitä on jo yhteensä 25 Oulussa ja Helsingissä! Meillä Kuululla panostamme työhyvinvointiin ja siihen, että kaikki työntekijät saisivat työskennellä omien vahvuuksiensa parissa”, kertoo Kuulu Oy:n Account Manager Annika Vähänen, joka toimii myös vierailumme emäntänä.

Tervetuloa mielenkiintoiselle yritysvierailulle!

Aika: Ke 6.2.2019 klo 14.00–16.00
Paikka: Kuulu Oy, Vanhantullinkatu 4, 90100 Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 5 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 30.1. klo 10.

View Event →