Oulu

Filtering by: Oulu
Mar
25
9:00 AM09:00

Ma 25.3.2019 MiB goes Fablab

Fablab on Oulun yliopistolla oleva työpaja, jossa voit käydä tekemässä monenlaisia pieniä töitä. Kuulemme Fablabin esittelyn ja saamme sen jälkeen suunnitella ja toteuttaa oman korun kokonaan alusta tai valmiita pohjia käyttäen. Lisätietoa: https://www.oulu.fi/fablab/

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 7 äitiä, jotka saapuvat yksin. Koska tilassa on paljon erilaisia laitteita, siellä ei voi juosta.

Aika: Ma 25.3.2019 klo 9–11.00
Paikka: Fablab, Koneenkatu (ovi 2T), Oulun yliopisto, Pentti Kaiteran katu 1
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 18.3.2019 klo 10.

View Event →
Mar
27
5:30 PM17:30

Ke 27.3.2019 MiB After work: Suomalainen nainen liiderinä muuttuvassa työelämässä

Suomalaisen nainen: osaava, rohkea, sitoutunut ja aikaansaava ammattilainen.

Liiderinä moderni, innostava, eteenpäin katsova ja ihmisiin luottava.

Miten suomalaisen naisen työ on kehittynyt suomalaisessa työelämässä vuosien varrella?

Mikä saa meidät onnistumaan esimiehinä ja asiantuntijoina? Mitkä ovat valttejamme itsemme johtajina?

Tule mukaan vaihtamaan ajatuksia aiheesta, jota alustaa Terhi Vesterinen, joka toimii johtamisen kumppanina yrityksessään SolPointissa. Valmentajana, kouluttajana ja Business Coachina Terhin tehtävä on auttaa esimiehiä ja asiantuntijoita onnistumaan työssään muuttuvassa työelämässä.

Mukaan mahtuu 10 äitiä ilman lapsia ja 10 lasten kanssa.

Aika: Ke 27.3.2019 klo 17.30–19.30
Paikka: Aino, Aleksinkulma (2.krs), Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 20.3. klo 10.

View Event →
Apr
4
9:30 AM09:30

To 4.4.2019 Mib Mingle: Kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista, ovatpa ne sitten uusia urasuunnitelmia, korvatulehduskierteitä tai seuraavan viikon ruokalistoja.

Voit saapua paikalle joustavasti ja viipyä juuri niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä mikä päivään on sattunut osumaan; iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneen, saat varmasti silti virtaa muista naisista!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille sekä jäsenyydestä kiinnostuneille. Vielä ei siis tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan lisää toiminnastamme!

Aika: To 4.4.2019 klo 9.30–11.00
Paikka: Tarkentuu myöhemmin
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Apr
8
5:00 PM17:00

Ma 8.4.2019 Mib goes: Valmennustrio Oy

Miten sinä kommunikoit toisten kanssa? Mitä on tunneäly? Oletko hyvä kuuntelija? Valmennustrion vierailulla osallistut vuorovaikutustaitojen valmennukseen!

Vuorovaikutus on avainsana kasvuun ja kehittymiseen. Kun oivaltaa, miten voi viestiä suoraan, uskottavasti ja hyväksyvästi, kehittää se koko työyhteisön hyvinvointia ja tuloksellisuutta. Kun ensin ymmärtää oman mukavuusalueensa, osaa sitä sen jälkeen myös laajentaa.

Valmennustrio Oy tarjoaa monipuolisia kehittämisohjelmia ja valmennuksia työyhteisöjen  kehittämiseen, työnohjausta ja coachausta sekä tutkimuksia, joilla mitataan organisaation kehittämistarpeita henkilöstöltä tai/ ja asiakkailta. Valmennustrion visiona on jättää suomalaisiin työyhteisöihin jälki, joka näkyy ainutlaatuisena kilpailuetuna henkilöstön työhyvinvoinnin kautta.

Tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa.

Aika: Ma 08.04.2019 klo 17.00 –18.30
Paikka: Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Oulu Technopolis. Sepänkatu 20, 90100 Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! (Mukaan mahtuu viisi äitiä lasten kanssa ja 5 äitiä, jotka saapuvat yksin)
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ma 01.04. klo 10.

View Event →
Apr
11
5:00 PM17:00

To 11.4.2019 MiB After Work: Johtajakoulu - Satu Saarinen

Johtajakoulun neljännessä tapaamisessa vieraaksemme saapuu Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Satu Saarinen. Satu on nuori kirkon johtaja alueella, joka on perinteisesti ollut miesjohtajien aluetta. Hän on tutkinut väitöskirjassaan naisten asemaa kirkossa ja rohkeasti puolustanut sukupuolten tasa-arvoa käytännön työssä. Hän saikin kirkon ensimmäisen tasa-arvopalkinnon vuonna 2018.

Satu käsittelee Johtajakoulun neljännessä osassa työajatonta työtä ja itsensä johtamista, ainoana naisena työskentelyä miesjohtajien joukossa, perheen ja työn yhteensovittamista, naisjohtajiin kohdistettuja odotuksia sekä häirinnän kysymyksiä sekä kirkollisen johtajuuden “koskemattomuutta” ja julkisuutta.

Takuulla mielenkiintoinen ja pohdintaa herättävä ilta luvassa naisille tärkeiden kysymysten ja osin rankkojenkin aiheiden parissa. Tähän keskusteluun kannattaa ehdottomasti ottaa osaa!

Aika: To 11.4.2019 klo 17.00-18.30
Paikka: Aleksinkulma, Myllynurkka
Osoite: Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 4.4. klo 10.

View Event →
Apr
13
11:00 AM11:00

La 13.4.2019 MiB Mingle: Koko perheen ulkoilu ja perhevapaauudistus

Mothers in Business ry haluaa olla mukana luomassa yhteiskuntaa, jossa työ ja perhe kuuluvat luonnollisesti samaan arkeen ja jossa molemmilla vanhemmilla on tasa-arvoiset mahdollisuudet toteuttaa itseään sekä käyttää osaamistaan työelämässä. Näitä tavoitteita varten tarvitaan uudenlaista perhepolitiikkaa, laadukkaita päivähoitopalveluita sekä työn ja perheen yhteensovittamista tukevia käytäntöjä.

Tervetuloa koko perheelle avoimeen ulkoilutilaisuuteen keskustelemaan näistä tärkeistä teemoista ja paistamaan nuotiomakkaraa! Otathan omat eväät mukaan. Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten vanhemmat yksin tai lasten kanssa sekä muut asiasta kiinnostuneet.

Aika: La 13.4.2019 klo 11.00–13.00
Paikka:  Vihiluodon uimarannalla oleva kota ja sen ympäristö
Hinta: Maksuton/Omat eväät mukaan!
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Apr
24
5:30 PM17:30

Ke 24.4.2019 MiB Reads: Ajanhallinta

Tervetuloa keskustelemaan ajanhallintateemasta ja jakamaan parhaat vinkkisi! Teemaan sopien olemme listanneet kirjoja, jotka voit halutessasi lukea:

  • Työkirja Saku Tuominen

  • Antisäätäjä Anna Perho

  • 4 hour work week Timothy Ferris

  • Viisas pääsee vähemmällä, Sampo Sammalisto

  • Getting Things Done, David Allen

  • Tapojen  Power of Habit: Why we do What We Do in Life and Business, Charles Duhigg

Jos ruuhkavuosien keskellä ei jää aika lukemiselle niin tule ainakin paikalle keskustelemaan aiheesta!

Aika: Ke 24.4.2019 klo 17.30–19.00
Paikka: Cafe Piha
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 17.4. klo 10.


View Event →

Mar
21
9:30 AM09:30

21.3.2019 MiB goes LudoCraft

LudoCraft on oululainen vuonna 2006 perustettu pelistudio, joka pelastaa maailmaa pelien avulla. Vajaan 20 intohimoisen peliammattilaisen tiimimme valjastaa ilon, energian, haasteet ja luovuuden motivaatiota sytyttäviksi ja toimintaa kehittäviksi ratkaisuiksi. Peli on maailman vahvin media ja sitä vahvuutta haluamme jakaa myös asiakkaillemme.

Vierailun isäntänä rupattelee pelitohtori Tony Manninen, joka on toimitusjohtajaroolinsa ohella elämän virrassa rimpuileva sisäinen yrittäjä. Tony on syvällisesti pohdiskeleva tunteellinen insinööri, joka ei kaihda olemassa olevien rakenteiden ravistelua. Tony on unelmahakuisena pelaajana kamppaillut sinnikkäästi läpi elämänsä ja mielensä karikoiden. Jokainen sankaritarinan askel on ollut merkityksellinen – niin hyvässä kuin pahassa. Luovuuden, intohimon ja leikin lisäksi Tonyä kiehtoo elämän peli ja pelimäisten ajatusten hyödyntäminen itsensä kehittämisessä ja maailman parantamisessa.

Tervetuloa varmasti ajatuksia herättelevälle yritysvierailulle!

Aika: To 21.3.2019 klo 9.30–11.00
Paikka: LudoCraft Oy, Kasarmintie 23, Oulu (alaovista sisään)
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 5 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 14.3.2019 klo 10.

View Event →
Mar
15
10:00 AM10:00

Pe 15.3.2019 MiB Mingle: Kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Tervetuloa starttaamaan uutta vuotta upeiden naisten kanssa.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kun päivään on sattunut osumaan iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneen, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Aika: Pe 15.3.2019 klo 10.00–12.00
Paikka: Robert's Coffee, Isokatu 28, 90100, Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Mar
14
5:00 PM17:00

To 14.3.2019 MiB After work: Johtajakoulu – Leena Vuotovesi

Johtajakoulun kolmannessa tapaamisessa vieraaksemme saapuu valovoimainen visionääri ja luovien kokeilujen kannattaja – kehittämisyhtiö Micropoliksen toimitusjohtaja Leena Vuotovesi.

Koulutukseltaan Leena on FM kulttuuriantropologiasta ja ennen Micropolista Leena on toiminut taidekeskus Kulttuurikauppilan toiminnanjohtajana. Uran kannalta merkittävää oli tulla valituksi maailmanlaajuisen liikkumisen edistämisen säätiön, Res Artisin, hallitukseen. Siellä Leena oppi ja näki, miten eri puolilla maailmaa organisaatiot ja ihmiset toimivat. Leena on ollut rohkeasti yhdistämässä luovia aloja ja elinkeinoelämää. Esimerkkinä tästä Proto ry:n kanssa ideoitu hanke, jonka ansiosta Micropolis palkittiin vuonna 2017 Euroopan parhaasta ilmastotyöstä.

Lisäksi Leena on 4- ja 6-vuotiaiden lasten äiti. ”Monet palaverit on itkevän vauvan kanssa hoidettu ja öisin skypetetty Meksikoon.” Toisaalta johtajana ei ole työaikaa, joten joustoa on suuntaan, jos toiseenkin. Kun mahdollisuuksia tulee vastaan, kannattaa Leenan mukaan niihin tarttua. ”Jos muut osaavat, niin kai minäkin opin.”

Aika: To 14.3.2019 klo 17.00–18.30
Paikka: Aleksinkulma, Myllynurkka, Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 7.3.2019 klo 10.

View Event →
Mar
12
6:00 PM18:00

Ti 12.3.2019 MiB Mingle: Sosiaalinen media työnhaussa

Minglessä jutellaan sosiaalisen median käyttämisestä työnhaun apuna. Ani Kokkonen on aktiivinen verkostoituja sekä logistiikan osaaja, joka tahtoo levittää yhteisöllisen työnhaun ja verkostoitumisen ilosanomaa Oulussa. Ani on perustanut LinkedIn Oulu -nimisen ryhmän, jossa on jo reilu 1000 jäsentä. Ryhmä on perustettu Oulun alueen informaatio-kanavaksi sekä tukemaan työnhaussa monella tavalla.

Aika: Ti 12.3.2019 klo 18.00–20.00
Paikka: Tarkentuu myöhemmin
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Mar
6
2:00 PM14:00

Ke 6.3.2019 MiB Mingle: Talvipäivä

Tule viettämään mukavaa talvipäivää jutellen niitä näitä. Tavataan Auranmajalla herkullisten munkkien ja kuuman mehun äärellä. Jatketaan jutustelua pulkkamäessä. Voit saapua paikalla omalla aikataululla, mutta huomioithan, että maja sulkeutuu klo. 15.00.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen.

Ota mukaan laskuvälineet, lämmintä vaatetta ja iloista mieltä!

Aika: Ke 6.3.2019 klo 14.00–17.00
Paikka: Auranmaja, Alakyläntie 634, 90540 Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Mar
4
to Mar 11

Ma 4.3.2019 MiB extra: Sokkotreffit

Haluatko kasvattaa verkostojasi ja tutustua muihin mahtaviin MiB-äiteihin? Lähde sokkotreffeille mibiläisten kanssa!
MiB Oulu panostaa tänä vuonna mm. jäsenten väliseen verkostoitumiseen. Tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden tutustua muihin urasuuntautuneisiin äiteihin sokkotreffien muodossa. Jaamme osallistujat neljän naisen ryhmiin, jotka voivat sopia vapaasti keskenään treffien ajankohdasta ja paikasta.

Ilmoittaudu mukaan Lyyti-kutsun kautta ja laajenna verkostoasi! Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 4.3. klo 10. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 11.3. klo 10. Ryhmät jaetaan sen jälkeen.

Ryhmäläisille ilmoitetaan ryhmän kokoonpano sähköpostiviestillä. Jättämällä yhteystietosi suostut siihen, että sähköpostiosoitteesi jaetaan ryhmäläisten kanssa.

Tutustuaksesi muihin mibiläisiin, voit myös hyödyntää MiB ry:n jäsenten omaa virtuaalista kohtaamispaikkaa MiBiTiä. MiBiTissä voit etsiä ja ottaa yhteyttä esim. saman toimialan tai samanikäisten lasten MiB-äiteihin.  https://mibit.mib.fi

Mukaan mahtuu 40 äitiä.

Aika: Maaliskuu 2019, ryhmäläiset sopivat keskenään
Paikka: Oulu, ryhmäläiset sopivat keskenään

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 4.3.2019. klo 10.

View Event →
Feb
28
5:30 PM17:30

To 28.2.2019 MiB reads: Aki Hintsa - Voittamisen Anatomia

Helmikuun MiB Reads - lukupiirin teoksena on ylistetty Aki Hintsa - Voittamisen anatomia, joka avaa hänen kokemuksiaan urheilulääkärinä huippu-urheilijoiden parissa. Tässä Oskari Saaren kirjoittamassa puolielämäkerrallisessa teoksessa pääset kurkistamaan mm. F1-urheilun taustoihin sekä Hintsan kokonaisvaltaiseen toimintamalliin, jota voivat omassa elämässään hyödyntää ihan tavallisetkin tallaajat. Matka kohti menestystä alkaa kysymyksellä: Kuka olet?

Tule rohkeasti mukaan lukupiiriin, jos teema kiinnostaa, ja vaikka kirja olisikin lukematta tai jäänyt kesken, sillä tapaamiset ovat myös oiva paikka verkostoitua ja oppia toisilta!

Aika: To 28.2.2019 klo 17.30-19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyytikutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse to 21.2. klo 10.00

View Event →
Feb
27
9:15 AM09:15

Ke 27.2.2019 MiB Morning club: Design Thinking

Design Thinking – toimiva työkalu esimerkiksi muuttuvan maailman haasteisiin

Design Thinking, muotoiluajattelu? Mitä se tarkoittaa? Yksinkertaisimmillaan Design Thinking on hankalien ongelmien (engl. wicked problems) ratkaisemista muotoilun menetelmiä hyödyntäen. Design Thinking (eli muotoiluajattelu) on ajatustapa, menetelmä, työkalu ja iteratiiivinen prosessi, jolle on ominaista käyttäjälähtöisyys, ihmislähtöinen suunnittelu, osallistaminen, kokeileminen ja uudenlaisten ratkaisujen kehittäminen. Design Thinking -menetelmä lisää luovuutta ja innovointiosaamista.

alvelumuotoilija Raisa Maijala (FM, Tradenomi) on kansainvälisen palvelumuotoilijaverkoston (Service Design Network) akkreditoima palvelumuotoilukouluttaja (4 kpl Suomessa) ja Palvelupolkuja Oy:n toimitusjohtaja. Raisalla on kokemusta erilaisista palvelumuotoiluhankkeista, asiakaslähtöisestä tuotteistamisesta ja yhteistyöstä erilaisten toimijoiden kanssa.

Palvelumuotoilutoimisto Palvelupolkuja Oy
www.palvelupolkuja.fi


Aika: Ke 27.2.2019 klo 9.15
Paikka: Aleksinkulma, Myllynurkka, Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ke 20.2. klo 10.00

View Event →
Feb
20
5:00 PM17:00

Ke 20.2.2019 MiB mingle: Kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Tervetuloa starttaamaan uutta vuotta upeiden naisten kanssa.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kun päivään on sattunut osumaan iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneen, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!


Aika: Ke 20.2.2019 klo 17.00–19.00
Paikka: Kahvila Presso, Linnanmaan Prisma. Kauppalinnankuja 1–3.
Hinta: Maksuton, kahvittelu omakustainen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Feb
19
5:00 PM17:00

Ti 19.2.2019 MiB After work: Johtajakoulu - Päivi Pitkänen

MiB Oulun johtajakoulu jatkuu koko kevään 2019! Helmikuussa, johtajakoulun toisessa osassa, saamme vieraaksemme FM Päivi Pitkäsen, joka on toiminut Monetra Oy:n toimitusjohtajana perustamisvuodesta 2012 lähtien. Hän on aiemmin työskennellyt pankkimaailmassa erilaisissa kehitys-, päällikkö- ja johtotehtävissä sekä Aditro Oy:ssä vastuualueenaan noin sadan suomalaisyrityksen palkanlaskenta ja HR-asiat.

Dynaamisena ja vahvana visionäärinä tunnettu Pitkänen uskoo, että robotiikan avulla talous- ja henkilöstöhallinnon alalla hoidetaan viiden vuoden päästä kaikki rutiinityöt. Tulkitsemiseen, analysointiin ja asiantuntijatehtäviin tarvitaan kuitenkin ihmistä.

Kuinka ura on edennyt ja miten äiti - ja jo isoäiti - on sukkuloinut eteenpäin urallaan työn ja perheen keskellä? Tule kuulemaan Päivin urasta ja keskustelemaan johtajuudesta muuttuvassa työelämässä.

Aika: Ti 19.2.2019 klo 17.00–18.30
Paikka: Aleksinkulma, Iso Hansa, Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 12.2. klo 10.

View Event →
Feb
12
5:30 PM17:30

Ti 12.2.2019 MiB After work: LinkedIn ja Facebook

LinkedIn ja Facebook: Miten rakennat omaa ammattimainetta ja yrityksesi brändiä ilman mainoseuroja? Tapahtuma on tarkoitettu MiBin jäsenille. Tapahtuma on osa MiBin ystävä-kampanjaa, tuo siis ystäväsi mukaan! Tervetuloa!

LinkedIn ja Facebook: Miten rakennat omaa ammattimainetta ja yrityksesi brändiä ilman mainoseuroja? Mitä? Miksi? Miten?

Valmentajat: Verkkoaseman toimitusjohtaja Tiina Räisänen: TOP 50 LinkedIn-vaikuttaja Suomessa. Näkyvä bisnesvlogaaja, jota digimarkkinoinnin kuningattareksi myös kutsutaan. Toimitusjohtaja Juha ”Vauhtipyörä” Ahola: Mies on onnistunut rakentamaan Facebookin avulla 100 k euron arvoisen asiantuntijamaineen yritysvalmentajana.

Kesto noin kaksi tuntia. Puheenvuorot 45 min ja 15 min kysymyksille.

Aika: Ti 12.2.2019 klo 17.30–20.00
Paikka: Business Kitchen Stage, Oulun Yliopisto
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 5.2. klo 10.

View Event →
Feb
6
2:00 PM14:00

Ke 6.2.2019 MiB goes Kuulu

Tule kanssamme tutustumaan markkinointitoimisto Kuuluun.

“Kuulu Oy on digimarkkinointiin ja videotuotantoon erikoistunut markkinointitoimisto – digimarkkinoinnin one stop shop. Kuulun perusti Jonna Muurinen vuonna 2013, ja nyt meitä on jo yhteensä 25 Oulussa ja Helsingissä! Meillä Kuululla panostamme työhyvinvointiin ja siihen, että kaikki työntekijät saisivat työskennellä omien vahvuuksiensa parissa”, kertoo Kuulu Oy:n Account Manager Annika Vähänen, joka toimii myös vierailumme emäntänä.

Tervetuloa mielenkiintoiselle yritysvierailulle!

Aika: Ke 6.2.2019 klo 14.00–16.00
Paikka: Kuulu Oy, Vanhantullinkatu 4, 90100 Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 5 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 30.1. klo 10.

View Event →
Jan
31
2:00 PM14:00

To 31.1.2019 MiB mingle: LinkedIn vertaistukea

Kaipaako LinkedIn-profiilisi päivitystä? Haluatko saada vinkkejä LinkedInin käytöstä? Tule mukaan työstämään profiiliasi vaikka kahvikupposen merkeissä. Voit tulla koko ajaksi tai vain piipahtamaan. Tarkoitus on aluksi työstää omaa LinkedIniä ja viimeisen puolen tunnin aikana kurkitaan toistemme profiileita ja jaetaan parhaat vertaisvinkkimme. Voit siis olla jo kokenut käyttäjä tai vasta-alkaja. Kaikki ovat tervetulleita! Myös MiBin toiminnasta kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan vertaistuen voimaan.

Aika: Torstai 31.1.2019 klo 14–16
Paikka: H2O, Ideapark
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Jan
23
9:00 AM09:00

Ke 23.1.2019 MiB mingle: Tammikuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Tervetuloa starttaamaan uutta vuotta upeiden naisten kanssa.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kun päivään on sattunut osumaan iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneen, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Aika: Keskiviikko 23.1.2019 klo 9–11
Paikka: Kahvila Presso, Linnanmaan Prisma. Kauppalinnankuja 1–3.
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Jan
21
5:00 PM17:00

Ma 21.1.2019 MiB After work: Johtajakoulu - Mari-Leena Talvitie

Tammikuussa polkaisemme käyntiin MiB Oulun johtajakoulun! Johtajakoulussa pääsemme kuulemaan eri ikäisiä ja eri toimialoilla menestyneitä kokeneita ja mielenkiintoisia johtajia hänen omasta johtajuuden filosofiastaan sekä onnistumisista ja haasteista hänen uransa varrella. Johtajakoulu järjestetään kuukausittain rentona tilaisuutena, jossa luomme yhdessä keskustellen parempaa johtajuutta.

Ensimmäisen johtajakoulun vieraaksi saamme kansanedustaja, ympäristötekniikan DI ja Kokoomuksen varapuheenjohtaja Mari-Leena Talvitien. Mari-Leena on tehnyt pitkän uran kunnallispoliitikkona ja kansanedustajien avustajana ennen nousuaan kansanedustajaksi vuonna 2015. Kuinka ura on edennyt, ja miten pienten lasten äiti on sukkuloinut eteenpäin urallaan työn, politiikan ja perheen keskellä? Ennen kansanedustajuutta Mari-Leena on toiminut muun muassa Oulun kaupunginvaltuuston ja –hallituksen puheenjohtajana.

Tule kuulemaan Mari-Leenan urasta, ja keskustelemaan johtajuudesta!

Aika: Maanantai 21.1.2019 klo 17.00–19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 14.12. klo 10.

View Event →
Jan
15
5:30 PM17:30

Ti 15.1.2019 MiB reads: Sinä pystyt!

Tammikuun MiB Readsissa paneudumme viime syksyisen ZEF vierailun innoittamana Jaakko Alasaarelan kirjaan Sinä pystyt!

Mitä sinä haluat elämältäsi? Mistä unelmoit? Mietitkö vielä, pystytkö saavuttamaan unelmasi? Luettuasi tämän kirjan tiedät, että sinä pystyt! Sinä pystyt! kirja on syntynyt rakkaudesta, intohimosta ja rohkeudesta, halusta auttaa ihmisiä löytämään ja saavuttamaan unelmansa. Kirjan kirjoittaja Jaakko Alasaarela on palkittu yrittäjä ja Suomen parhaaksi työpaikaksi valitun ZEF Oy:n toimitusjohtaja. Jaakon elämä muuttui peruskoulun viimeisenä päivänä, kun rehtori muutti todistuksesta nelosen vitoseksi ja rohkaisi häntä suurista ongelmista huolimatta elämässä eteenpäin.

Tule rohkeasti mukaan lukupiiriin vaikka kirja olisi vasta lukulistalla tai vielä kesken, tai jos teema yleisesti kiinnostaa, sillä tapaamiset ovat myös oiva paikka verkostoitua ja oppia toisilta!

Aika: Tiistai 15.1.2019 klo 17.30–19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 5 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 8.12. klo 10.

View Event →
Jan
7
to Jan 10

Ma 7.1.2019 ja to 10.1.2019 MiB After work: Esiinny eduksesi – hallitse jännitys

Esiinnytkö työssäsi? Aiheuttaako esiintyminen kylmän hien otsallesi ja perhosia vatsaan? Tule kehittämään esiintymistaitojasi ja opettelemaan keinoja jännityksen hallintaan esiintymistaitoworkshopiin. Esiintymisworkshop järjestettiin MiBin koulutuksena toukokuussa 2018 ja nyt tammikuussa järjestettävä koulutus on toiveuusinta. Workshopin sisältö on toukokuun koulutusta vastaava. Osallistujamäärä on rajattu 12 henkilöön, jotta jokainen saa henkilökohtaisia neuvoja ja vinkkejä omien esiintymistaitojen kehittämiseen.

Koulutus on kaksiosainen. Ensimmäisenä iltana keskitytään esiintymistaitoihin ja jännityksen hallintaan tietopakettina helppojen ja hauskojen harjoitteiden avulla. Toisena iltana jokainen osallistuja esittää suunnittelemansa puhe-esityksen (noin 3 minuuttia). Jokainen saa esityksen jälkeen henkilökohtaisen palautteen sekä kouluttajalta että muilta osallistujilta. Tarkoituksena on uskaltautua hieman epämukavuusalueelle ja heittäytyä yleisön eteen turvallisessa ja rennossa ilmapiirissä. Sanotaan, että esiintymään oppii vain esiintymällä, joten tule mukaan hakemaan itsevarmuutta ja vinkkejä onnistumiseen!

Kouluttajana toimii toimittaja ja viestinnän asiantuntija (medianomi, puheviestinnän maisteri) Sarianna Turula Koulutus- ja valmennuspalvelu ProFiiliksesta. Hän toimii päätyökseen kaupunkilehden toimittajana ja lisäksi pitää yrityksensä kautta viestinnän- ja vuorovaikutuksen koulutuksia. Tärkeintä Sariannalle on innostaa ja rohkaista ihmisiä viestimään ja esiintymään omalla persoonallisella tavallaan.

Edellisestä MiB-esiintymisworkshopista saatu palaute:
”Sain koulutuksesta todella paljon uusia hyviä vinkkejä sekä aivan konkreettisia, yksilöllisiä neuvoja eri harjoitteiden sekä Sariannan ja vertaispalautteen muodossa. Sariannan käyttämät menetelmät olivat monipuoliset, mukaansatempaavat ja mielenkiinto sekä innostuneisuus säilyivät kaikilla alusta loppuun. Hienosti luotu luottamuksen ilmapiiri vieraiden henkilöiden kesken kuitenkin suht vaikean ja haastavan asian äärellä jäi positiivisesti mieleen. Paljon koulutuksissa käyneenä voin sanoa, että tämä oli yksi parhaita, mihin olen koskaan osallistunut. Todella käytännöllinen ja paljon konkreettista hyötyä ja harjoitteita. Suosittelen lämpimästi kaikille aiheesta kiinnostuneille tai sen kanssa pähkäileville!”

Yhteistyökumppanimme Vadelmatarha on kattanut tilaisuuteen MiBiläisille iltapalan (suolaista ja makeaa syötävää kahvin/teen kera) omakustanteisesti molempien iltojen yhteishintaan 9 e/hlö. Halutessasi voit myös ostaa omavalintaisia tuotteita kahvilasta.

Aika: maanantai 7.1.2019 klo 18–20 ja torstai 10.1.2019 klo 18–20.
Paikka: Oulun Vadelmatarha (Kempeleentie 7)
Lapset: Workshop on suunnattu tällä kertaa vain äideille harjoitteiden vuoksi, mutta sylilapset voivat tarvittaessa olla mukana.
Mukaan mahtuu 12 ensimmäisenä ilmoittautunutta äitiä.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 31.12. klo 10.

View Event →
Dec
19
9:00 AM09:00

Ke 19.12. MiB Morning club: Aloittavan yrittäjän polku

Mikä on MVP? Miten voin välttää suurimmat sudenkuopat kehittäessäni ideaani liiketoiminnaksi? Tutustutaan iteratiiviseen, ketterään menetelmään kehittää ideaa kohti liiketoimintaa. Jokainen idea vaatii kehittämistä ja muutoksia matkan varrella ja vielä liiketoiminnan aloittamisen jälkeenkin. Sitä varten on hyvä opetella keräämään ja hyödyntämään relevanttia palautetta todellisilta asiakkailta. Tähän tarvitaan myös ymmärrystä siitä, kuka on asiakas, ketä pitäisi kuunnella ja pystyykö ideani ratkaisemaan heidän ongelmansa.

Ensimmäisessä tapaamisessa perehdyttiin NABC-malliin ja hyödynnämme mallin tapaa esitellä oma idea myös tällä kerralla. Tutustumme liiketoimintamalleihin ja MVP:hen, määrittelemme tärkeimmän asiakassegmenttimme ja selvitämme miten alamme kerätä järjestelmällistä palautetta omasta ideastamme koemarkkinoinnin kautta, jotta voimme kehittää ideaa eteenpäin.

Mukaan voi vielä tulla vaikka et ollut ensimmäisellä kerralla mukana. Saat etukäteen NABC mallin ja ohjeet, ja pääset kärryille tämän kerran aiheesta!

Paikka: Oulun yliopisto
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 5 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 12.12. klo 10.

View Event →
Dec
15
11:00 AM11:00

La 15.12. MiB extra: Pikkujoulubrunssi ja luento armollisuudesta

Joulukuussa kutsumme Oulun mibiläiset perheineen syömään hyvin ja viettämään leppoisasti aikaa yhdessä muiden mibiläisten kanssa. Tähän tapahtumaan ovat tervetulleita lasten lisäksi siis myös puolisot!

Aloitamme herkullisella brunssilla klo 11, jossa ruokailun lomassa on vapaamuotoista rupattelua ja mahdollisesti jotain mukavaa jouluista ohjelmaa. Klo 12.30 alkaen annamme puheenvuoron Taru Hallikaiselle (FM, valmentaja, lyhytterapeutti, tietokirjailija ja kolmen lapsen äiti), joka opastaa meitä todella tärkeän asian äärelle eli hyvinvoinnin etsimiseen itsemyötätunnon ja armollisuuden kautta.

Armollisuudella hyvinvointia työhön ja vapaa-aikaan

”Myötätunnossa on voimaa. Sen avulla voi parantaa elämänsä tärkeintä ihmissuhdetta – suhdetta itseen. Itseensä myötätuntoisesti suhtautuvien on helpompaa olla läsnä myös muille, kun oman pään sisällä ei ole käynnissä jatkuva pelkojen, kritiikin ja syyllistämisen kuorolaulu. Itsemyötätunto tarkoittaa arvostavaa ja armollista suhtautumista itseen.

Haastattelin yli 30 ihmistä eri taustoista tiedustellen, mitä heille merkitsee armollisuus ja miten se näyttäytyy heidän arjessaan. Kokosin haastattelujen pohjalta viime vuonna ilmestyneen kirjan Armon Kintereillä (Arktinen Banaani, 2017). Kirja on maailmankatsomuksellisesti sitoutumaton.

Suurin osa haastattelemistani eri ikäisistä ihmisistä nosti esille armollisuuden itseään kohtaan. Esille nousi myös, miten armollisuus itseään kohtaan heijastuu ympäristöön armollisuutena toisia kohtaan. Silti moni pohtii, olenko itsekäs, jos ajattelen itseäni? Armollisuuteen sisältyy vastuu itsestä ja toisista. Kuinka sitten olla vastuullisesti armollinen itselleen? Rajat ja oman rajallisuutensa ymmärtäminen antavat hyvän alun. Irtipäästäminen ja luopuminen asioista, jotka eivät enää palvele vapauttavat. Pysähtyminen ja läsnäolo tässä hetkessä toimivat armollisuuden avaajina.”

Unohda siis joulukiireet hetkeksi ja tule mukaan! Voit osallistua perheesi kanssa tai yksin sekä brunssille että luennolle tai vain jompaan kumpaan.

Paikka: Radisson Blu Hotel, Oulu
Hinta: Brunssi maksullinen (tarjoushinta mibiläisille ilmoitetaan myöhemmin), luento maksuton
Lapset: Tervetulleita! (Myös puolisot tervetulleita!)

Istumapaikkoja ravintolan kabinetissa on yhteensä 48 henkilölle.

Ilmoittautumislinkki erikseen brunssiin ja luentoon lähetetään sähköpostitse la 1.12. klo 10. (Huom. ilmoittautuminen poikkeuksellisesti jo 2 viikkoa ennen tapahtumaa tarjoilujen vuoksi!)

View Event →
Dec
13
5:30 PM17:30

To 13.12. MiB reads: Idiootit ympärilläni

MiB Reads lukupiiri starttaa nyt Oulussa! Joulun lähestyessä on hyvä oppia jotain itsestään ja toisista ihmisistä. Ensimmäinen MiB Reads tutustuu Thomas Eriksonin suureen suosioon nousseeseen teokseen, Idiootit ympärilläni. Yleisin syy sosiaalisiin konflikteihin ovat erilaiset tavat viestiä, ja jotta voisi käsittää muita, pitää ensin ymmärtää itseään. Erikson avaa konkreettisesti ja viihdyttävästi millaisia erilaisia sosiaalisia tyyppejä on olemassa ja miten eri ihmistyyppien kanssa pääsee samalle aaltopituudelle.

Tule rohkeasti mukaan lukupiiriin vaikka kirja olisi vasta lukulistalla tai vielä kesken, tai jos teema yleisesti kiinnostaa, sillä tapaamiset ovat myös oiva paikka verkostoitua ja oppia toisilta!

Aika: Torstai 13.12. klo 17.30–19
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 6 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 6.12. klo 10.

View Event →
Dec
4
10:00 AM10:00

Ti 4.12. MiB mingle: Kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Vadelmatarha, Kempeleentie 7B
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita
Ilmoittautuminen ja tapahtuman lisätiedot Mothers in Business Oulun Facebook-ryhmässä.

View Event →
Nov
27
5:00 PM17:00

Ti 27.11. MiB After Work: Kukoistusta arkeen – positiivisen psykologian workshop

Oletko kiinnostunut hyvinvoinnista? Kaipaatko tukea myönteiseen elämänhallintaan ja voimavarojen vahvistamiseen? Jos vastasit kyllä, tämä työpaja on tarkoitettu juuri sinulle.

Tässä positiivisen psykologian workshopissa tutustutaan Martin Seligmanin hyvän elämän ja kukoistuksen kehyksen osa-alueisiin:
- Myönteisyys, tunteiden ja elämän hallinta
- Uppoutuminen, vahvuudet, flow, työnimu
- Ihmissuhteet, aito ja merkityksellinen yhteys muihin
- Merkitys, merkityksellinen työ ja elämä
- Aikaansaaminen, päämäärien saavuttaminen
Jokaiseen osa-alueeseen käydään myös läpi muutamia todistettuja mittareita ja menetelmiä, millä voi nostaa oman elämän hyvinvoinnin tasoa.

Workshopin vetää Mari Granholm, joka on osallistunut Positive Psychology Practitioner -koulutukseen ja on taustaltaan sosionomi sekä kuntoutuksen ohjaaja. Positiivisen psykologian koulutus on antanut paljon työkaluja ja menetelmiä tukemaan Marin tuoretta yritystoimintaa Resis Oy:ssä. Resis tarjoaa ammatillisen kuntoutuksen palveluita Pohjois-Suomen alueella. Marilla on lisäksi 1-, 3- ja 5-vuotiaat lapset.

Paikka: Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 14 äitiä jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 20.11. klo 10.

View Event →
Nov
22
5:00 PM17:00

To 22.11. MiB Mingle: Kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Antell Cafe Piha, Kauppurienkatu 7
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen ja tapahtuman lisätiedot Mothers in Business Oulun Facebook-ryhmässä.

View Event →
Nov
21
9:15 AM09:15

Ke 21.11. MiB Morning Club: Omien vahvuuksien kartoittaminen muotoilun keinoin -työpaja

Palvelumuotoilusta on moneksi. Palvelumuotoilu on totuttu yhdistämään niin palveluiden kuin organisaatioiden/yritysten toiminnan kehittämiseen, mutta sitä voidaan hyödyntää myös oman osaamisen työstämiseen.  

’Omien vahvuuksien kartoittaminen muotoilun keinoin’ -työpajassa kokeilemme käytännössä muotoilusta tuttuja luovia ja analyyttisiä työkaluja omien vahvuuksien kartoittamiseen ja oman elämän tavoitteiden suunnitteluun ja visualisointiin.

Palvelumuotoilija Raisa Maijala (FM, Tradenomi) on kansainvälisen palvelumuotoilijaverkoston (Service Design Network) akkreditoima palvelumuotoilukouluttaja (4 kpl Suomessa) ja Palvelupolkujen toimitusjohtaja. Raisalla on kokemusta erilaisista palvelumuotoiluhankkeista ja yhteistyöstä erilaisten toimijoiden kanssa.
Palvelumuotoilutoimisto Palvelupolkuja Oy
www.palvelupolkuja.fi

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 14.11. klo 10.

View Event →
Nov
14
9:00 AM09:00

Ke 14.11. MiB Morning Club: Aloittavan yrittäjän polku – Ideointi ja konseptointi

Aloittavan yrittäjän polku on neljän luennon sarja, jossa käydään läpi ideointia, iteratiivista työskentelyä asiakaspotentiaalin selvittämiseksi, markkinointia ja liiketoimintamallia.

Onko sinulla yritysidea, jota olet pyöritellyt mielessäsi tai kehitellyt jo pidemmälle? Tai ehkä idea vielä puuttuu, mutta haluaisit löytää sellaisen? Ehkäpä nykyisiin työtehtäviisi tai tulevaan unelmatyöhösi kuuluu uusien liikeideoiden konseptointi? Uusien ideoiden järjestelmälliselle kehittämiselle löytyy hyötykäyttöä niin yrittäjyydessä kuin muualla työelämässä! Tule oppimaan lisää idean kehittämisestä konseptiksi ja liiketoimintamalliksi ja saa samalla palautetta omasta ideastasi!

Tutustumme lyhyesti siihen, mistä ideoita tai inspiraatiota voi löytää ja miten voin järjestelmällisesti selvittää, onko ideani hyvä vai olisiko sitä syytä jollain tavalla muuttaa. Harjoittelemme kertomaan ideasta lyhyesti mahdollisille asiakkaille, liikekumppaneille, rahoittajille ja muille tahoille. Saat palautetta omasta ideastasi muilta osallistujilta ja opit uuden tavan antaa sitä muille – ehkäpä osallistujien joukossa istuu asiakas tai kumppani!

Kouluttajana toimii Outi Merilahti. Outi on koulutukseltaan DI ja KTM ja hänellä on yrittäjän ammattitutkinto. Työkokemusta Outille on kertynyt tuotekehitysprojekteista sekä myynnistä ja markkinoinnista suuryrityksistä pieniin startupeihin. Hän on ollut perustamassa terveysteknologiastartupia ja on mukana useissa muissa liiketoiminnan kehittämisen projekteissa.

Paikka: Aleksinkulma, Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 7.11. klo 10.

View Event →
Nov
12
5:00 PM17:00

Ma 12.11. MiB goes ZEF Oy

Tule tutustumaan yhteen Suomen parhaista työpaikoista (Great Place to Work -voittaja vuonna 2016)! ZEFin yrityskulttuurin pohjana ovat heidän arvonsa rakkaus, rohkeus ja intohimo. Yritys on saanut suurta menestystä sekä Suomessa että maailmalla heidän tuotteensa kyselytyökalun kautta.

Meidät ottaa vastaan yrityksen toimitusjohtaja Jaakko Alasaarela, joka on hiljattain kirjoittanut myös kirjan “Sinä pystyt!”, joka auttaa pohtimaan, mitä juuri sinä haluat elämältäsi, mistä unelmoit ja pystytkö saavuttamaan unelmasi sekä saa sinut ymmärtämään, että sinä pystyt!

Tervetuloa monipuolisesti mielenkiintoiselle yritysvierailulle!

Paikka: Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 5.11 klo 10.

View Event →
Nov
8
to Nov 14

To 8.11. ja ke 14.11. MiB extra: kaksi webinaaria vloggaamisesta yritysmaailmassa

Perinteisen mainostuksen aika alkaa olla ohi, kun kohta jo 30% kuluttajista on blokannut mainokset verkkoselaimistaan ja sosiaalisessa mediassa algoritmeja muutetaan yrityksille yhä haastavammiksi näkyvyyden kannalta. Kun yritys haluaa tehdä vaikutuksen asiakkaaseen, tulee sen panostaa entistä enemmän sisältöön, vaikuttavuuteen, asiakkaan arvoihin ja tuoda esille omaa persoonallista otettaan markkinoinnissa.

Tiesitkö, että asiakkaasi hyödyntävät videoita omissa ostoissaan jo asiantuntijan tavoin? Kuluttajat muistavat erityisesti niiden yritysten viestin, jotka kertovat sen videoiden muodossa. Tutkimusten mukaan myynnin mahdollisuus nousee jopa 81%, kun asiakkaalle esitetään ensin video tuotteesta tai palvelusta. Asiakkaat uskovatkin, että videoiden näyttäminen auttaa heitä ostopäätöksen tekemisessä. Myös B2B-maailmassa johtajista yli puolet vastaanottaisi viestin mieluummin videomuodossa.

Tule opettelemaan, kuinka voit hyödyntää uudenlaista markkinointia omassa yrityksessäsi. Webinaareista saat paljon uutta tietoa videoiden tuomista mahdollisuuksista ja kuulet esimerkkejä maailmalla jo menestyneistä vloggaajista. Marraskuussa Vloggaajat Suomi järjestää kaksi veloituksetonta webinaaria liittyen videoiden hyödyntämiseen henkilöbrändäyksessä ja yritysmarkkinoinnissa:

Torstai 8.11. klo 18: Vloggaa kuin KINGI!

Opi videoiden tuomista mahdollisuuksista. Mukana Trainers’ Housen Samuli Salonen.

Keskiviikko 14.11. klo 18: Tee tulosta videoilla

10 syytä, miksi sinun tulisi alkaa vloggaamaan.

Webinaarin puhujina toimivat digivalmentaja Jessica Hynynen ja mentaalivalmentaja Jaana Mikkonen. Vloggaajat Suomi kouluttaa yrityksiä ottamaan video- ja vaikuttajamarkkinoinnin osaksi markkinointistrategiaansa. Lue lisää www.vloggaajat.fi ja katso video täältä.

Ilmoittautumislinkit webinaareihin lähetetään sähköpostitse torstaina 1.11. ja keskiviikkona 7.11. klo 10.

View Event →
Nov
1
10:00 AM10:00

To 1.11. MiB goes Vähänkäytetty.fi: Vinkit toimivaan verkkokauppaan

Tule kuulemaan kokeneen yrittäjän 5 tärkeintä vinkkiä toimivaan verkkokauppaan!

Ossi Salo on perusti yrityksen nimeltä Vähänkäytetty.fi, koska halusi tarjota palvelun, josta voi ostaa yhdellä toimituskululla useamman käytetyn tuotteen. Vuosiin on mahtunut onnistumisten lisäksi myös epäonnistumisia, niinpä Ossi haluaa jakaa tärkeimmät tärppinsä toimivaan verkkokauppaan. Lopuksi Ossi ja hänen vaimonsa Saija kertovat, kuinka yrittäjyys ja perhearki neljän lapsen kanssa sujuu.

Kaikki MiB:läiset saavat marraskuussa ilmaiset toimituskulut koodilla MiB2018.

Paikka: Elektroniikkatie 3
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 7 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 25.10. klo 10.

View Event →
Oct
24
10:15 AM10:15

Ke 24.10. MiB mingle: Lokakuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista, varsinaista agendaa ei ole. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: H2O Ideapark, Ritaharjuntie 49, 90540 Oulu
Hinta: Maksuton, kahvilatuotteet omakustanteisia
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen ja tapahtuman lisätiedot Mothers in Business Oulun Facebook-ryhmässä.


View Event →
Oct
18
5:00 PM17:00

18.10. MiB after work: Työnhakijasta yrittäjäksi - Kuinka unelmatyön etsiminen vaihtui unelmatyön luomiseen?

Taas yksi työhakemus oli lähetetty, kun 3- ja 5-vuotiaiden lasten äiti Anne-Mari päätti perustavansa yrityksen, jos ei tässä haussa valinta kohdistu häneen. Anne-Mari aloitti kevytyrittäjänä laskutuspalvelun kautta ja huomasi tekemisen olevan kivaa, kannattavaa ja kysyttyä, joten pian oli yrityskin perustettu!

Tule kuulemaan Askaremo-yrittäjän Anne-Mari Pirisen inspiroiva uratarina kuinka unelmatyön etsiminen vaihtui unelmatyön tekemiseen.Miten sovittaa yhteen lapsiperhearki pienten lasten kanssa ja yrityksen perustaminen? Voiko harrastuksena kirjoitettu blogi auttaa työllistymisessä?

Paikka: Oulu
Hinta: Maksuton, kahvilatuotteet omakustanteisia
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu noin 10 äitiä lapsineen, sekä 5 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan on lähetetään sähköpostitse to 11.10. klo 10.

View Event →