Päijät-Häme

Filtering by: Päijät-Häme
Sep
17
11:30 AM11:30

Ti 17.9.2019 MiB mingle: Lounas Lipterin

Kesätauon jälkeen jatketaan taas yhteisiä lounastreffejä! Tervetuloa siis juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Nähdään ravintola Lipterinissä, Tuomitalon sisäpihalla.

Ei ennakkoilmoittautumisia, saavu vain paikalle! :)

Aika: Tiistaina 17.9.2019 klo 11:30-12:30
Paikka: Lipterin, Hämeenkatu 10, 15110 Lahti
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Sep
24
4:30 PM16:30

24.9.2019 MiB Extra: Vauras Nainen -ilta

Haluaisitko tavata muita naisia, jotka ovat kiinnostuneita rahasta ja vaurastumisesta? Haluaisitko saada inspiraatiota omalle vaurastumismatkallesi? Haluaisitko panostaa enemmän oman varallisuutesi kasvattamiseen?

Tervetuloa mukaan suosittuun Vauras Nainen -iltaan Lahteen 24.9. Illassa kuulet inspiroivia esityksiä, pääset tutustumaan muihin omasta taloudesta kiinnostuneisiin naisiin ja saat kannustusta oman talouden hallintaan ja vaurastumiseen.

Siis mikä Vauras Nainen -ilta? Kyseessä on yli 50 000 jäsenten Vauras Nainen Facebook-ryhmän toiveesta liikkeelle lähtenyt tapahtumakiertue. Luvassa on vinkkejä sijoittamisen aloittamiseen, vaurastumisen psykologiaa ja ennen kaikkea verkostoitumista omasta taloudesta kiinnostuneiden naisten kanssa. Jos sijoittaminen kiinnostaa, mutta se myös jännittää, tai kaipaisit lisää tietoa aloittamiseen, on tämä ilta juuri Sinulle.

Lipun saat 31.8. saakka MiB-hintaan 27 euroa (norm. 57 euroa), joten kannattaa ilmoittautua mukaan pian! Jäsenille on lähetetty sähköpostiin ilmoittautumislinkki. Vielä ehdit liittyä jäseneksi ja saat lipun tapahtumaan MiB-hintaan!

Aika: ti 24.9. klo 16.30 - 20.00
Paikka: Ravintola Wanha Walimo, Vesijärvenkatu 25, 15140 Lahti
Hinta: Omakustanteinen, lipun saat 31.8. saakka MiB-hintaan 27 euroa (norm. 57 euroa)


View Event →

Sep
15
5:00 PM17:00

12.9.2019 MiB mingle: Welcome Coffee @ Ciao! Caffe, Lahti

Oletko juuri liittynyt MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai harkitsetko mukaan liittymistä, mutta mielessäsi pyörii kysymyksiä ja haluaisit ottaa ensin selvää, mikä tämä porukka oikein on?

Haluatko järjestää kiinnostavaa toimintaa itsellesi ja muille uraäideille? Kiinnostaako verkostoituminen MiBin muiden vapaaehtoisten kanssa? Tai tahdotko päästä vaikuttamaan uran ja perheen yhteensovittamisen kysymyksiin? Tule MiBin aktiiviksi!

Jos vastasit kyllä johonkin edellisistä kysymyksistä, tervetuloa mukaan Welcome & Recruiting Coffeelle!

Welcome Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tilaisuuksiimme lapsen kanssa.

MiBin aktiivit ovat vapaaehtoisia, jotka järjestävät tapahtumia tai ovat mukana MiBin toiminnan mahdollistamisessa ja kehittämisessä. Niin paikallisissa kuin valtakunnallisissa tiimeissä on kiinnostavia tehtäviä tapahtumajärjestämisestä yrityssuhdetoimintaan ja viestinnästä edunvalvontaan.

MiBin toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön, joten tarvitsemme juuri sinun panostasi! Uusi aktiivi perehdytetään MiBin toimintaan, ja tukea saa yhteyshenkilöltä, tiimiltä ja koko MiBin verkostolta. Aktiivina toimiminen on antoisaa, helppoa ja mukavaa.

Tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita liittymään mukaan toimintaan tai aktiiviksi. Voit kutsua mukaan myös ystäväsi!

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen ja lapset ovat tervetulleita mukaan. Ei ennakkoilmottautumista - tule rohkeasti moikkaamaan!

Aika: to 12.9.2019 klo 17.00 - 18.00
Paikka: Ciao! Caffe, Kauppakeskus Trio, 2. krs, Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Sep
3
5:00 PM17:00

3.9.2019 MiB goes: Husulan puutarha

Husulan puutarha avaa ovensa Mibin jäsenille syyskuussa ja toivottaa tervetulleeksi tutustumaan lähiruokaan sekä perheyritykseen koko perheen voimin. Tervetulleita ovat myös perheen muut lapset sekä toinen vanhempi tai isovanhempi.

Eija ja Heikki Jakobsson perustivat Husulan puutarhan vuonna 1972. Perheyritys on erikoistunut lähituotantoon – salaattien ja yrttien kasvattamiseen. Perheen lapset ovat olleet pienestä pitäen mukana oppimassa kasvattamisen vaativia taitoja.

Tyttären Erika Männikön innostus puutarhan toimintaa kohtaan johti vuonna 2013 siihen, että hän jatkoi päävastuullisena puutarhan johdossa. Erikalla on kokemusta työn ja perheen yhdistämisestä perheyrityksessä, josta kuulemme lisää paikan päällä.

Tärkeimmät asiat Husulan puutarhan arvoketjussa ovat: puhtaus, tuoreus, terveellisyys ja turvallisuus. Puutarhan tuotteet ovat saaneet käyttää Puhtaasti kotimainen –merkkiä aina sen alkuajoista lähtien.

”Meillä on ilo kasvattaa raikkaat, terveelliset vihannekset lähellä sinua, olemme paikallinen toimittaja. Työssämme on sydän mukana ja uskomme, että tuotteemme tekevät hyvää myös sinun sydämellesi.” – Erika

Aika: ti 3.9. klo 17.00-18.30
Paikka: Valkeajärventie 54, 17120 Paimela
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan tulee sähköpostilla.

View Event →
Sep
1
to Sep 5

MiB Extra: Syyskuun sokkotreffit

Oletko kiinnostunut kartuttamaan verkostojasi ja tutustumaan matalalla kynnyksellä mahtaviin MiB-äiteihin? Lähde sokkotreffeille mibiläisten kanssa!

Viime keväänä jo suuren suosion saaneet sokkotreffit ovat täällä taas. MiB järjestää mahdollisuuden tutustua uusiin urasuuntautuneisiin äiteihin taas syyskuussa sokkotreffien muodossa. Jaamme osallistujat kolmen tai neljän naisen ryhmiin, jotka voivat sopia vapaasti keskenään lounastreffien tai after workin ajankohdasta ja paikasta.

Ilmoittaudu mukaan Lyyti-kutsun mukana tulevan lomakkeen kautta ja laajenna verkostoasi! Täytä tietosi lomakkeelle viimeistään 5.9.2019.

Ryhmäläisille ilmoitetaan ryhmän kokoonpano sähköpostiviestillä. Jättämällä yhteystietosi suostut siihen, että sähköpostiosoitteesi jaetaan ryhmäläisten kanssa.

View Event →
Jun
9
3:00 PM15:00

9.6.2019 MiB extra: Urajärven kartano

Suomen kesään kuuluu ehdottomasti mielenkiintoisiin lähikohteisiin tutustumista ja siksipä MiB avaa lähimatkailukauden ja suuntaa katseensa Asikkalaan, Urajärven kylään. Urajärven kartano on yksi maamme vanhimmista kartanomuseoista, avattu vuonna 1928.

Urajärven kartano kuului lähes 250 vuotta aateliselle von Heideman -suvulle. Viimeiset suvun edustajat kartanossa olivat naimattomat sisarukset Lilly (1849 – 1917) ja Hugo (1851 – 1915) von Heideman. He testamenttasivat kotikartanonsa ylläpidettäväksi kartanomuseona kuolemansa jälkeen. Kartanon ja sen omistajien historiaan liittyy monia mielenkiintoisia tarinoita ja kohtaloita, joista kuulemme lisää opastetulla kierroksella. Opastetun kierroksen jälkeen on mahdollista tutustua puutarhaan ja ympäristöön sekä nauttia päiväkahvit Kartanon Kahvila Hugo & Lillyssä.

Tapahtumaan mahtuu 10 jäsentä, joiden osallistumisen MiB maksaa. Lisäksi mukaan voi ottaa perhettä tai ystäviä omakustanteisesti. Sisäänpääsy aikuisilta 7 e, lapset 12-17 v. 5 e, 0-11 v ilmaiseksi. Kartanoon ei valitettavasti mahdu rattailla, joten pienet osallistujat kulkevat sylissä.

Tervetuloa!

Aika: su 9.6.2019 klo 15.00-16.30
Paikka: Urajärven kartano, Kartanontie, Asikkala
Hinta: Jäsenille maksuton
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan tulee sähköpostilla.

View Event →
May
31
11:00 AM11:00

31.5. MiB mingle: Lounas Ravintola Teivaan Lokki

Tule hakemaan vauhtia viikonloppuun lounaan merkeissä! Tervetuloa lounaalle juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa.

Nähdään ravintola Teivaan Lokissa, Vesijärven rannassa.

Ilmoittauduthan pöytävarausta varten viimeistään 29.5. Ilmoittautuminen tapahtuu lounaan Facebook-tapahtumassa, joka julkaistaan Mothers in Business Päijät-Hämeen -ryhmässä.

Aika: Perjantaina 31.5.2019 klo 11:00-12:00
Paikka: Ravintola Teivaan Lokki, Jalkarannantie 19, 15900 Lahti
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!


View Event →
May
23
5:00 PM17:00

23.5. MiB Extra: Ympäristöilta

Tule mukaan ympäristöiltaan kuulemaan, millaisia ilmastotekoja Lahdessa voi tehdä.

Lahti on mukana Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -finaalissa. Lahden ympäristöjohtaja Saara Vauramo kertoo, miten Lahdesta tuli ympäristökaupunki.

Syksyllä 2019 Lahti ottaa ensimmäisenä maailmassa käyttöön asukkaiden henkilökohtaisen päästökaupan. Projektipäällikkö Anna Huttunen CitiCAP-hankkeesta kertoo, mistä on kyse.

Tapahtuma on osa MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hanketta. Lastemme tulevaisuus -hanke panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Aika: to 23.5. klo 17.00-18.30
Paikka: Askonkatu 2, 15100 Lahti, 8. krs.
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostilla.


View Event →
May
15
4:00 PM16:00

15.5. MiB goes: Hartwall

Hartwall avaa ovensa mibiläisille toukokuussa ja toivottaa tervetulleeksi Lahden panimolle. Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua Hartwallin historiaan ja päästä näkemään kuinka mm. Jaffa-pullon matka kauppojen hyllylle saa alkunsa. Saamme myös vastauksen siihen, kuinka monta litraa juomia valmistetaan vuodessa. Pääsemme tehdaskierrokselle tarkkailemaan panimon toimintaa. Kuulemme lisäksi Hartwallin käytännöistä vanhempainvapaiden osalta.

Hartwall on juoma-alan kasvava suunnannäyttäjä ja valmistaa suomalaisten rakastamia juomia arkeen sekä juhlaan. Hartwall Jaffa on Aito Oikea suomalainen virvoitusjuoma, joka tuli markkinoille jo vuonna 1949. Nykyisin se on Suomen arvostetuin virvoitusjuoma. Hartwall Jaffa tunnetaan ennen kaikkea hedelmäisestä appelsiinivirvoitusjuomastaan, ja Hartwall Jaffa Appelsiini onkin tuoteperheen suurin yksittäinen tuote.

Hartwallin moderni tuotantolaitos sijaitsee Lahdessa, lähdevesipullottamo Karijoella ja pääkonttori Helsingissä. Rakastettujen klassikoiden ja innovatiivisten uutuuksien parissa työskentelee 700 hartwallilaista, välillisesti Hartwall työllistää Suomessa 11 000 ihmistä.

Hartwall edistää vastuullista juomakulttuuria sekä toimii aktiivisesti ympäristön hyväksi ja korostaa lähituotantoa.

Mukaan mahtuu 30 äitiä sekä 10 pientä lasta. Huomioithan ystävällisesti, että tehdaskierrokselle toivotaan mukaan korkeintaan kahdet vaunut.

Tervetuloa!

Aika: ke 15.5.2019 klo 16.00-17.30
Paikka: Hartwall Lahti, Kasaajankatu 13, 15101 Lahti
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: tervetulleita
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse.


View Event →
May
1
to May 6

Toukokuu: MiB Extra: Toukokuun sokkotreffit

Oletko kiinnostunut kartuttamaan verkostojasi ja tutustumaan matalalla kynnyksellä mahtaviin MiB-äiteihin? Lähde sokkotreffeille mibiläisten kanssa!

Maaliskuussa jo suuren suosion saaneet sokkotreffit ovat täällä taas. MiB järjestää mahdollisuuden tutustua uusiin urasuuntautuneisiin äiteihin taas toukokuussa sokkotreffien muodossa. Jaamme osallistujat kolmen tai neljän naisen ryhmiin, jotka voivat sopia vapaasti keskenään lounastreffien tai after workin ajankohdasta ja paikasta.

Ilmoittaudu mukaan Lyyti-kutsun mukana tulevan lomakkeen kautta ja laajenna verkostoasi! Täytä tietosi lomakkeelle viimeistään 6.5.2019.

Ryhmäläisille ilmoitetaan ryhmän kokoonpano sähköpostiviestillä. Jättämällä yhteystietosi suostut siihen, että sähköpostiosoitteesi jaetaan ryhmäläisten kanssa.

View Event →
Apr
26
11:00 AM11:00

Pe 26.4. MiB mingle: Lounas @ Momento, Karisma

Tervetuloa lounaalle juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on karistaa hetkeksi kiire harteilta ja tutustua uusiin ihmisiin jutustelemalla lounaan lomassa lasten kanssa tai ilman. Tule paikalle juuri sellaisena kuin olet, täynnä energiaa ja iloa tai liian vähän nukkuneena ja väsyneenä. Saat varmasti energiaa päivään muista naisista. Nähdään ravintola Momentossa, Karisman toisessa kerroksessa!

Aika: Pe 26.4.2019 klo 11.00-12.00  
Paikka: ravintola Momento, Kauppakeskus Karisma
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Apr
12
10:00 AM10:00

Pe 12.4. MiB webinaari paluu perhevapaalta - tiedätkö oikeutesi?

Missä tilanteissa työnantajalla on oikeus irtisanoa, lomauttaa tai siirtää muihin tehtäviin perhevapaita käyttävä työntekijä? Millainen on osittaisella perhevapaalla olevan asema? Entä jos määräaikaista työsopimusta ei olekaan jatkettu? Mitenvoin sujuvoittaa töihinpaluuta?

Tervetuloa mukaan pe 12.4. klo 10 webinaariin, jossa käydään läpi perhevapaalta paluuseen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä, kuten paluun yhteydessä huomioon otettavia asioita ja työntekijän oikeuksia. Vastaamme webinaarin aikana myös kuulijoiden kysymyksiin. Voit esittää kysymyksiä jo etukäteen kouluttajalle ilmoittautumislomakkeella.

 Webinaari järjestetään yhteystyössä Tekniikan Akateemisten kanssa. Kouluttajana on Emma Aho, hän toimii lakimiehenä TEKissä ja neuvoo liiton jäseniä työsuhteeseen liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Aho on syventänyt asiantuntijuuttaan perhevapaalta paluun kysymyksiin myös pro gradu -tutkielmansa kautta, jossa käsitteli aihetta oikeudellisesta näkökulmasta.
 
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse ja ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat osallistumisohjeet. Webinaarista on saatavilla tallenne, joka on katseltavissa kaksi viikkoa. Jaamme tallenteen tilaisuuden jälkeen MiBin jäsenten omassa Facebook -ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/MothersInBusiness/

View Event →
Apr
9
5:00 PM17:00

Ti 9.4. MiB goes: Kemppi

Kemppi Oy emännöi mibiläisiä huhtikuussa. Kemppi Oy on lahtelainen hitsausalan perheyritys, joka työllistää yli 600 hitsauksen asiantuntijaa 13 eri maassa. Vuonna 1949 perustetulla yrityksellä on kaksi tuotantolaitosta Lahdessa ja Kiinan Wuxissa, sekä myyntiedustus yli 60 maassa.

Kemppi Oy kehittää älykkäitä hitsauslaitteita, hitsaustuotannon hallintaohjelmistoja ja näitä tukevia asiantuntijapalveluita. Heidän asiakkaitaan ovat pääasiassa telakka- ja rakennusteollisuus, putkien ja putkistojen valmistajat, auto- ja kuljetusteollisuus sekä konepajateollisuus.

Kempistä ja perheyrityksen kulttuurista meille kertoo tarkemmin Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama. Lisäksi yrityksen Suomen HR Manager Miia Ylikorpi avaa tarkemmin yrityksen HR-käytäntöjä. Tämän lisäksi mukaan on kutsuttu kemppiläisiä äitejä kertomaan omia näkemyksiään perheen ja työn yhdistämisestä sekä omista tehtävistään Kempillä.

Tilaisuuden jälkeen on jälleen mahdollisuus vapaaseen keskusteluun perheystävällisistä käytännöistä ja niiden merkityksestä omassa arjessa.

Turvallisuussyistä toiveena on, että mukana olisi vain turvakaukaloikäisiä lapsia.

Tervetuloa mukaan!

Aika: ti 9.4.2019 klo 17.00
Paikka: Kempinkatu 1, 15810 Lahti
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: turvallisuussyistä vain turvakaukalossa/vaunuissa
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse.


View Event →
Mar
22
11:30 AM11:30

Pe 22.3. MiB mingle: Lounas

Maaliskuussa rentoudutaan verkostoitumisen ja perjantailounaan merkeissä Lahden keskustan uudessa Coppa Eateryssa. Copasta löytyy myös leikkipiste lapsille. Tervetuloa mukaan!

Aika: Pe 22.3.2019 klo 11.30
Paikka: Coppa Eatery Aleksanterinkatu 16, 15140 Lahti
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittaudu pöytävarausta varten maanantaihin 18.3. mennessä ruusa.aalto@gmail.com / 050 304 0434


View Event →
Mar
13
10:30 AM10:30

Ke 13.3. MiB mingle: Aamupäiväkahvit @ Cafe Pirske

Tule oman aikataulusi mukaan aamupäiväkahville tai lounaalle Cafe Pirskeeseen tutustumaan MiBin toimintaan tai muuten vain verkostoitumaan muiden MiB-äitien kanssa!

Pirske Oy:n kotileipomo on siirtynyt omiin toimitiloihin, jonka yhteyteen on juuri avattu maalaisromanttinen konditoria-lounaskahvila. Tarjolla on suolaista ja makeaa, niin gluteenittomana kuin vegaanisenakin. Kahvi tulee lahtelaisesta pienpaahtimo Kahiwasta, ja jauhetaan paikan päällä. Voit myös tulla kokeilemaan Pirskeen omia suklaakonvehteja!

Kahvilan puodista löytyy herkkujen lisäksi monenlaista ostettavaa ja ihasteltavaa niin sisustukseen, keramiikkaan, taiteeseen kuin lasten vaatteisiinkin liittyen. Lapsille löytyy myös oma puuhanurkka.

Cafe Pirskeen omistaja Annina kertoo meille myös yritystoiminnastaan kahvittelun lomassa. Yrityksestä voit lukea enemmän myös heidän kotisivuiltaan www.pirskejuhlat.fi tai Cafe Pirskeen Facebook-sivuilta.

Tapahtuma on avoin sekä jäsenille että jäseniksi aikoville. Ilmoitathan osallistumisestasi joko Facebook-tapahtumassa tai laittamalla viestiä osoitteeseen paijat-hame@mib.fi.

Tervetuloa mukaan!

Aika: ke 13.3.2019 klo 10.30 - 11.30
Paikka: Cafe Pirske, Rautatienkatu 3, 15100 Lahti
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
6
4:00 PM16:00

Maaliskuu MiB Extra: Sokkotreffit

Oletko kiinnostunut kartuttamaan verkostojasi ja tutustumaan matalalla kynnyksellä mahtaviin MiB-äiteihin? Lähde sokkotreffeille mibiläisten kanssa!

Viime vuonna suuren suosion saaneet sokkotreffit ovat täällä taas. MiB järjestää mahdollisuuden tutustua uusiin urasuuntautuneisiin äiteihin maaliskuussa sokkotreffien muodossa. Jaamme osallistujat kolmen tai neljän naisen ryhmiin, jotka voivat sopia vapaasti keskenään lounastreffien tai after workin ajankohdasta ja paikasta.

Ilmoittaudu mukaan Lyyti-kutsun mukana tulevan lomakkeen kautta ja laajenna verkostoasi! Täytä tietosi lomakkeelle viimeistään 6.3.2019.

Ryhmäläisille ilmoitetaan ryhmän kokoonpano sähköpostiviestillä. Jättämällä yhteystietosi suostut siihen, että sähköpostiosoitteesi jaetaan ryhmäläisten kanssa.

Tutustuaksesi muihin mibiläisiin, voit myös hyödyntää MiB ry:n jäsenten omaa virtuaalista kohtaamispaikkaa MiBiTiä. MiBiTissä voit etsiä ja ottaa yhteyttä esim. saman toimialan tai samanikäisten lasten MiB-äiteihin. https://mibit.mib.fi

Aika: Ilmoittaudu mukaan viimeistään 6.3.
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki lähetetään sähköpostitse.

View Event →
Mar
6
4:00 PM16:00

Ke 6.3. MiB goes: Luhta

Tervetuloa tutustumaan Luhta Sportswear Companyyn Lahden omalle maamerkille Renkomäkeen! Iltapäivän aikana luvassa ajankohtaista infoa perheyrityksen tämän päivän liiketoiminnasta sekä osaamistarpeista heidän asiantuntijatehtävissään.

Alkuinfon jälkeen meillä osallistujilla on omatoiminen mahdollisuus vierailla Outlet-myymälässä ja tutustua yrityksen historianäyttelyyn.

Nyt on siis oiva tilaisuus tutustua tähän perheyrityksenä perustettuun organisaatioon. Ja vaikka firma sekä Renkomäen torni olisivatkin sinulle jo tuttuja, nyt pääsemme kurkistamaan myös astetta syvemmälle "pinnalla alle".

Aika: Ke 6.3. klo 16.00
Paikka: Tiilimäenkatu 9, 15680 Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tilaisuus pidetään tällä kertaa ilman lapsia
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse


View Event →
Feb
26
10:00 AM10:00

Ti 26.2.2019 MiB mingle: Pulkkamäki

Laskiainen lähenee ja talvilomaviikon kunniaksi MiB lähtee pulkkamäkeen! Tavataan rantakahvila Painovoima Bitesin luona, halukkaat voivat nauttia tarjoushintaiset kaakaot ja siirrytään vaikka koko perheen voimin mäenlaskuun. Kuka liukuu pisimmälle??

Tapahtuman kellonaika päätetään äänestyksellä Facebookin tapahtumasivulla. Seuraa julkaisuja ja klikkaa itsesi mukaan!

Paikka: Mukkulan ranta, Niemenkatu, 15140 Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Feb
21
5:00 PM17:00

To 21.2.2019 MiB After work: Osaaminen framilla! @Vauhdittamo

Miten saada esille oma osaaminen työnhaussa? Miten rakennan cv:stäni houkuttelevan?
Tämä helmikuinen torstai-ilta on hyvää aikaa selvittää vastaukset näihin kysymyksiin ja ottaa haltuun viimeisimmät vinkit työnhakuun. Paikalla muun muassa Vauhdittamon Katri kertomassa työnhaun perusteista ja Vauhdittamon tarjoamasta tuesta työnhakuprosessissa. Työnantajan näkökulmia esille ovat nostamassa Lahden kaupungin rekrytointipäällikkö Mirva ja Henna MiBin omista aktiiveista/ Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän rekrytoinnista.

Rennon illan merkeissä kannattaa nostaa esille mieltä askarruttavia kysymyksiä työnhakuun liittyen. Piipahda siis paikalle verkostoitumaan Vauhdittamon tiloihin Aleksi 10:iin (sisäänkäynti Lanun aukion puolelta).

Tervetuloa!

Aika: To 21.2.2019 klo 17:00-18:30
Paikka: Vauhdittamo, Aleksanterinkatu 10B, 15110 Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
13
11:00 AM11:00

Ke 13.2.2019 MiB mingle: Ystävänpäiväetkot lounaalla @ Momento, Karisma

Tervetuloa ystävänpäiväetkoille lounaan merkeissä!

Tule mukaan keskustelemaan päivän polttavista, mieltäsi askarruttavista aiheista samanhenkisten äitien kanssa. Otamme varaslähdön ystävänpäivään ja juhlistamme tätä lounaan merkeissä äitikavereiden kesken. Tervetuloa lasten kanssa tai ilman.

Ilmoittauduthan pöytävarausta varten viimeistään 10.2. Ilmoittautuminen tapahtuu lounaan Facebook-tapahtumassa, joka julkaistaan Mothers in Business Päijät-Hämeen -ryhmässä helmikuun alussa.

Aika: Ke 13.2.2019 klo 11:00-12:00
Paikka: Ravintola Momento, Kauppakeskus Karisma, Kauppiaankatu 2, 15160 Lahti
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
11
5:15 PM17:15

Ma 11.2. MiB Goes: Solita

Solita kutsuu mibiläiset kylään syksyllä avattuun toimistoonsa Askonkadulle. Solita on digitaalisia liiketoimintaratkaisuja tuottavat yritys, jossa työskentelee asiantuntijoita niin palvelumuotoilun, ohjelmistokehityksen kun analytiikan ja pilvipalveluiden parissa. Solita toimii Suomessa 8 paikkakunnalla ja lisäksi toimipisteitä löytyy Tukholmasta, Tallinnasta ja Munchenissä. Lahteen yritys avasi toimiston loppuvuonna. Tällä hetkellä Lahdessa työskentelee 10 henkilöä.

Vuoden työnantajanakin palkittu Solita on panostanut perheystävällisiin käytäntöihin. Lahden yksikön vetäjä Terhi Jaakonsaari kertoo meille Solitasta yrityksenä ja työnantajana ja Valtteri Valovirta esittelee, miten yrityksen perhevapaamentorit huolehtivat siitä, että pitkillä perhevapailla olevat työntekijät pysyvät ajanhermoilla ja miten perheet on huomioitu Solitalla.

Lopuksi voimme yhdessä jatkaa vapaata keskustelua: millaisia perheystävällisiä käytäntöjä olemme itse kohdanneet, mitkä käytännöt erityisesti helpottaisivat omaa arkea ja miten hyviä käytäntöjä voisi viedä eteenpäin omaan organisaatioon.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Paikka: Askotalo, Askonkatu 9 F, 3. krs, 15100 Lahti
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: tervetulleita
Tarjolla kahvia & pientä syötävää

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse viikolla 5.

View Event →
Jan
22
11:30 AM11:30

Ti 22.1. MiB mingle: Lounas @ Kaupungintalon Tyrmä

Oletko koskaan joutunut putkaan? Ei hätää, nyt pääset, ja kutsuttuna! MiB valtaa kaupungintalon alakerran vanhan poliisilaitoksen tilat ja nauttii tammikuun lounaansa Tyrmä-ravintolassa.

Tilaa löytyy myös rattaille ja sivuovesta pääsee esteettömästi. Syöttötuoleja Tyrmästä ei valitettavasti löydy.

Paikka: Lahden kaupungintalo, Harjukatu 31, 15100 Lahti
Hinta: Maksuton, lounas omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 12 äitiä lapsineen tai ilman. Ilmoittaudu ruusa.aalto@gmail.com tai 050 304 0434


View Event →
Jan
14
5:30 PM17:30

Ma 14.1. MiB After work: Miten saavuttaa taloudellinen mielenrauha?

Mietityttävätkö raha-asiat? Tule kanssamme Danske Bankiin kuulemaan ja keskustelemaan, miten saavuttaa mielenrauha talousasioissa.

Illan aikana Danske Bankin rahoituspäällikkö Linda Stanley ja sijoitusasiantuntija Wilhelmiina Marola kertovat rahoitusasioiden suunnitelmallisuudesta ja säästämisen merkityksestä. Lisäksi Kiinteistömaailman huippumyyjä Marjo Tommila kertoo oman uratarinansa ja yleisesti asumisesta ja asuntomarkkinoista. Tommila valottaa, miten hän on onnistunut työn ja perheasioiden yhdistämisessä, sekä mikä merkitys verkostoitumisella on osana menestystarinaa.

Aika: maanantai 14.1.2019 klo 17.30 - 19.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä yksin ja 15 äitiä lapsen kanssa. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Sitovat ilmoittautumiset 8.1. mennessä. Tarjolla pientä purtavaa, joten kerrothan mahdollisista erikoisruokavalioista ilmoittautumisen yhteydessä.


View Event →
Jan
7
5:00 PM17:00

Ma 7.1.2019 MiB Mingle: Welcome & Recruiting Coffee @ Ciao! Caffe, Lahti

Oletko juuri liittynyt MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai harkitsetko mukaan liittymistä, mutta mielessäsi pyörii kysymyksiä ja haluaisit ottaa ensin selvää, mikä tämä porukka oikein on?

Haluatko järjestää kiinnostavaa toimintaa itsellesi ja muille uraäideille? Kiinnostaako verkostoituminen MiBin muiden vapaaehtoisten kanssa? Tai tahdotko päästä vaikuttamaan uran ja perheen yhteensovittamisen kysymyksiin? Tule MiBin aktiiviksi!

Jos vastasit kyllä johonkin edellisistä kysymyksistä, tervetuloa mukaan Welcome & Recruiting Coffeelle!

Welcome Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tilaisuuksiimme lapsen kanssa.

MiBin aktiivit ovat vapaaehtoisia, jotka järjestävät tapahtumia tai ovat mukana MiBin toiminnan mahdollistamisessa ja kehittämisessä. Niin paikallisissa kuin valtakunnallisissa tiimeissä on kiinnostavia tehtäviä tapahtumajärjestämisestä yrityssuhdetoimintaan ja viestinnästä edunvalvontaan.

MiBin toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön, joten tarvitsemme juuri sinun panostasi! Uusi aktiivi perehdytetään MiBin toimintaan, ja tukea saa yhteyshenkilöltä, tiimiltä ja koko MiBin verkostolta. Aktiivina toimiminen on antoisaa, helppoa ja mukavaa.

Tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita liittymään mukaan toimintaan tai aktiiviksi. Voit kutsua mukaan myös ystäväsi!

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen ja lapset ovat tervetulleita mukaan. Ei ennakkoilmottautumista - tule rohkeasti moikkaamaan!


Paikka: Ciao! Caffe, Kauppakeskus Trio, 2. krs, Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Dec
20
6:00 PM18:00

To 20.12. MiB After work: Pikkujouluglögit @ The Bank, Kouvola

Tip tap tip tap tipe tipe tip tap! Kokoonnutaan Kouvolassa vielä viimeisen kerran kuluvana vuonna. Tervetuloa hengähtämään ja ottamaan tauko joulukiireistä. Meillä on ravintolaan pöytävaraus ja haluamme kiittää jäseniämme kuluneesta vuodesta tarjoamalla osallistujille alkoholittoman glögin. Poikkea työpäivän jälkeen tai jouluostosten lomassa. Ohjelmassa on vapaamuotoista keskustelua ja yhdessäoloa. Voimme jakaa toisillemme vielä viime hetken joulu- ja lahjavinkit, ja sitten rauhoittua joulun viettoon.

Tervetuloa!

Paikka: Kouvola
Hinta: Omakustanteiset juomat tarjotun glögin lisäksi
Lapset: Tämä tapahtuma on poikkeuksellisesti tarkoitettu vain äideille.

Mukaan mahtuu 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään tiistaina 11.12. ja ilmoittautumisten deadline on tiistaina 18.12.

View Event →
Dec
11
6:00 PM18:00

Ti 11.12. MiB After work: Ikigai – omien vahvuuksien löytäminen ja tavoitteiden kirkastaminen

Tuntuuko, että urasi kaipaa uutta kipinää tai ehkä etsit aivan uusia mahdollisuuksia? Haetko kenties uutta suuntaa tai mietit yrittäjäpolulle lähtemistä, mutta ajatukset kaipaavat vielä kirkastamista? Tämä ilta on kaikille, jotka ehkä vielä hakevat omaa suuntaansa tai haluavat saada sille vahvistusta.

Uuden ajan yrittäjien valmentaja Marika Roth tulee pitämään meille voimaannuttavan illan, jonka keskeisenä teemana on ikigai. Ikigain avulla pääsemme selvittämään muutaman eri näkökulman kautta juuri niitä omia tavoitteita. Valmennusillan aikana pysähdymme omien vahvuuksien ja mielenkiinnonkohteiden äärelle. Tämä voi selkeyttää omaa urapolkua ja suuntaa.

Marika tunnetaan innostavana valmentajana, joka yhdistää omassa valmennustyössään henkisyyden ja liiketoiminnan kehittämisen ja – kirkastamisen. Hän on myös kirjoittanut kirjan Menestyjän bisnespakki: naisyrittäjän työkirja (Tammi 2018).

Marikaan voit tutustua enemmän osoitteessa www.marikaroth.com/fi/

Tilaisuus järjestetään toimistohotelli Business Center Papulan coworking-tilassa (2. kerros). Rakennus sijaitsee Lahden Upseerikerhon vieressä ja paikalla on ilmainen pysäköinti. Paikan päällä tarjotaan kahvit ja pientä purtavaa.

Tervetuloa!

Paikka: Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse noin viikkoa ennen tapahtumaa.

View Event →
Dec
3
6:00 PM18:00

Ma 3.12. MiB extra: Jouluglögit & joogarentoutus

Tervetuloa rauhoittumaan joulukiireiden keskellä Papulaan glögin ja joogan voimin. Aloitamme yhteisellä yin-joogahetkellä heti klo 18, joten saavu paikalle ajoissa. Yin-jooga on hidasta, staattista asettumista asentoihin. Työstämme rentoutuen kehon syviä kudoksia ja rauhoitamme mieltä, joten ota oma joogamatto/viltti mukaan pehmentämään lattiaa.

Joogaosuus kestää n. 30 minuuttia. Ohjaajana joogaopettaja Auli Kokkonen.

Tapahtuma järjestetään toimistohotelli Business Center Papulan coworking-tilassa (2. kerros). Rakennus sijaitsee Lahden Upseerikerhon vieressä ja paikalla on ilmainen pysäköinti.

Paikka: Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Lapset tervetulleita, mutta huomioithan rentoutumisrauhan joogan aikana myös muille.

Ilmoittautumislinkki lähetetään sähköpostitse noin viikkoa ennen tapahtumaa.

View Event →
Dec
3
5:00 PM17:00

Ma 3.12. MiB mingle: Jouluiset kuukausikahvit Kouvolassa

Vuoden viimeiset kuukausikahvit mibiläisille ja MiBistä kiinnostuneille Puutarhurinkadun perhepuistossa Kouvolassa. Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tällä kertaa tapaamme illalla ja virittäydymme joulun tunnelmaan glögiä ja pipareita maistellen.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta.

Kuukausikahvit jatkuvat Puutarhurinkadulla keväällä 2019 joka kuukauden ensimmäinen maanantai, vuorokuukausin aamulla ja illalla.

Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan lisää!

Paikka: Puutarhurinkadun perhepuisto, Puutarhurinkatu 26, 45100 Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

View Event →
Nov
26
5:30 PM17:30

Ma 26.11. MiB After work: LinkedIn part 2

Toukokuun suosittu LinkedIn-koulutus saa toivotun jatko-osan! Kun ensimmäisessä koulutuksessa tutustuttiin perusasioihin, nyt pureudutaan syvemmälle.

LinkedIn on bisnesorientoitunut sosiaalinen media, jolla on maailmanlaajuisesti jo 500 miljoonaa ja pelkästään Suomessa yli miljoona käyttäjää. LinkedInissä voit verkostoitua ammatillisesti, saada tietoa, hakea työpaikkaa ja ennen kaikkea keskustella työasioista. LinkedIn-käyttäjät tulevat jo lähes kaikista ammattikunnista ja eri organisaatiotasoista.

Teemat:
- Miten rakennan hyvän asiantuntijabrändin LinkedInissä?
- LinkedIn-asetukset ja yksityisyys
- Työnhaku ja ryhmät

Ota siis oma kone mukaan ja suuntaa tiesi Lahden Keilahallille Launeelle. Parkkialue on kiekolla ilmainen. Meille on varattu pyöreä kabinetti, joka löytyy hallin perältä vasemmalta kahvilan jälkeen. MiB tarjoaa kahvit, joten saavu paikalle ajoissa! Kabinetti on varattu klo 17, koulutus alkaa klo 17.30.

Työpajan vetäjänä toimii markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen Minna-Maija Jokisalo. Kahden lapsen äiti on toiminut mm. markkinointi- ja viestintäpäällikkönä Kempillä sekä tuotemarkkinointipäällikkönä Stalassa. Toukokuussa hän avasi oman markkinointiviestinnän palvelunsa RiverComin ja Get China Ready konsulttipalvelu LanMein.

Minna-Maijan LinkedIn-profiili: www.linkedin.com/in/minnamaijajokisalo

Paikka: Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Keilahallista löytyy leikkihuone, mutta valvonta on suotavaa.

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse noin viikkoa ennen tapahtumaa.

View Event →
Nov
23
11:00 AM11:00

Pe 23.11. MiB mingle: Lounas @ Martina, Lahti

Marraskuussa lounastamme ravintola Martinassa Lahdessa. Tule minglailemaan ja tutustumaan alueen muihin mibiläisiin maistuvan lounaan äärellä.

Olitpa kotona lasten kanssa, opiskelemassa tai työelämässä - tervetuloa mukaan! Tilaisuus on tarkoitettu jäsenille. Lapset ovat tervetulleita ja vaunuille ravintolassa on hyvin tilaa.

MiB Päijät-Hämeen jäseninä saamme 5% alennuksen lounaan hinnasta. Etu on voimassa toistaiseksi Lahden Martinassa lounasaikaan klo 11–14

Paikka: Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittaudu mukaan pöytävarausta varten Heidille, heidi.painilainen (at) gmail.com, tai Facebook-tapahtumassa viimeistään 21.11.

View Event →
Nov
21
5:00 PM17:00

Ke 21.11. MiB goes: Elementit-E

”Me rakennamme päiväkoteja, kouluja ja kerhotiloja, joissa haluaisimme omien lapsiemme viihtyvän. Me rakennamme toimitiloja, joissa itse haluaisimme työskennellä. Me rakennamme hoivakoteja, joissa viihtyisimme itse ja joissa elämä on helppoa ja turvallista.”

Näillä sanoilla kuvailee toimintaansa perheyritys Elementit-E Oy, jonka kotipaikka ja tehdas ovat Kouvolassa. Modernin moduulirakentamisen suunnannäyttäjä työllistää jopa 100 henkilöä, joista osan paikallisten yhteistyöyritysten kautta.

Millaista on energiatehokas ja kestävän kehityksen mukainen puurakentaminen? Miten Elementit-E vähentää omalta osaltaan rakentamisesta syntyvää jätekuormaa? Miten yrityksen työntekijät osallistuvat omalla osaamisellaan työn kehittämiseen? Tule mukaan, kun mibiläiset tutustuvat perheyrityksen toimintaan.

Tervetuloa!

Paikka: Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita, mutta tehdaskierrokselle ei voi turvallisuussyistä osallistua lapsen kanssa.

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 7.11 ja ilmoittautumisen deadline on keskiviikkona 14.11.

View Event →
Nov
16
10:00 AM10:00

Pe 16.11. MiB mingle: Kirjatreffit satuhuoneessa ja lounas @ Kouvolan pääkirjasto

Luetko mieluiten rentoutuaksesi vai oppiaksesi uutta? Etsitkö uutta luettavaa tiettyyn aihepiiriin liittyen? Haluatko suositella kirjaa, joka on muuttanut ajatusmaailmaasi tai auttanut ymmärtämään itseäsi paremmin? Tiedätkö lastenkirjoja, joita äitikin jaksaa lukea yhä uudelleen ja uudelleen?

Tavataan satuhuoneessa kirjaston lastenosastolla ja vaihdetaan kirjavinkkejä lasten leikkiessä. Koostetaan yhdessä vinkkilista, josta on helppo poimia uutta luettavaa fiiliksen mukaan.

Siirrytään kirjaston alakertaan ravintola Riimiin maukkaalle kotiruokalounaalle klo 11. Käyttöömme on varattu ravintolan viereinen ryhmätyötila. Ravintolassa on vain yksi syöttötuoli, joten kannattaa varata oma matkasyöttötuoli mukaan pienemmille lounastajille.

Tervetuloa!

Paikka: Kouvola
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumiset Facebook-tapahtuman kautta Mothers in Business Päijät-Häme -ryhmässä.

Pöytävarausta varten kommentoi tapahtumassa tuletko lounaalle yksin vai lapsen kanssa.

View Event →