Rovaniemi

Filtering by: Rovaniemi

Jun
5
6:30 PM18:30

MiB Goes: Tavarataivas Ajantasku

#MiBLovesUs - kesäkuussa luvassa yhteistyötä ja kesäistä inspiraatiota niin omaan arkeen kuin kotiin!

Rovaniemen Mothers in Business ja ELOnaiset yhteistyössä:

Haluaisitko jakaa ajatuksia ja kokemuksia työ- ja perhe-elämän yhdistämisestä? Haluatko kehittää itseäsi ja vahvistaa osaamistasi myös perhevapailla ollessa? Miten huolehtia omasta hyvinvoinnista arjen keskellä? Miten sujuvoittaa kodin järjestystä?

Toukokuussa juhlittiin äitiyttä - kesäkuussa jatkamme äitien yhteistyön ja hyvinvoinnin merkeissä MiB goes -yritysvierailulla ja sisustusillalla Tavarataivas Ajantaskussa Rinteenkulmassa. Kuulemme kesän uusista trendeistä.

Ja huom, vain meille: Tuotteet -20%, paitsi Umage, Paperino, MapOulu, JdA.

Lisätietoja yrityksestä: likiliike.fi/yritys/tavarataivas-ajantasku

Facebook: Tavarataivas Ajantasku

Tervetuloa mukaan! Myös lapset ovat tervetulleita! Tapahtuma järjestetään yhteistyössä ELOnaisten (Elo ry) kanssa.

Paikka: Tavarataivas Ajantasku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 29.5. klo 10.

View Event →
Jun
3
5:00 PM17:00

MiB Mingle: Sparrausta työnhakuun

Sparrausta työnhakuun -tapahtumassa tämän kerran aiheena verkostoituminen.

Verkostoituminen, mitä se on ja miten se tapahtuu? Pitääkö kaikkien verkostoitua? Mitä hyötyä verkostoitumisesta on?

Tule mukaan kuulemaan kaikki tarpeellinen verkostoitumisesta.

Mukana Heidi Alariesto, todellinen verkostoitumisen ammattilainen. Heidi on toiminut kolmessa eri järjestössä niin paikallisissa, maakunnallisissa kuin valtakunnallisissa luottamustehtävissä. Nyt Heidi ratkoo työelämän kohtaanto-ongelmaa työssään kehitysjohtajana VMP:lla. "Verkostoituminen sanan synonyymi on auttaminen" toteaa Heidi ja pitää juuri verkostoitumistaitoa yhtenä työelämän tärkeimmistä taidoista.

Tilaisuus on kaikille avoin.

Paikka: Hostel Café Koti, Valtakatu 21
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
25
9:00 AM09:00

Jäsenseminaari: Elä ja unelmoi!

Rovaniemen ja Oulun paikallisjaostojen yhteinen jäsenseminaari aiheella Elä ja Unelmoi! Unelmoidaan yhdessä paremmasta huomisesta ja eletään tätä hetkeä. Verkostoidutaan ja nautitaan kauniista puutarhasta.

Tekoäly ja digitalisaatio muuttavat työtä ja tuovat työelämään uusia mahdollisuuksia. Miten työ muuttuu ja miten voit vaikuttaa omaan hyvinvointiisi myllerryksessä? Mitä kehossasi tapahtuu stressin aikana? Millaisilla pienillä muutoksilla voimme tukea hyvinvointiamme kohti tasapainoista elämää? Unelmiaan ja onnellista elämää kohti on helpompi päästä, kun keho ja mieli voivat hyvin. Entä miten löytää itse kiinnostavat asiat ja motivoitua omasta hyvinvoinnista huolehtimisesta? Innostava työ ja vapaa-aika rikastuttavat toisiaan, mutta miten arki vaikuttaa työtehoon ja miten työtä voisi tuunata niin, että sieltä löytyy innostavuutta ja energiaa vapaa-alalle? Omien arvojen pohdintaa - näkyvätkö ne kalenterissasi?

Kaikkea tätä on pohjoisen Suomen ensimmäinen jäsenseminaari. Tule mukaan! Oulun yrittäjänaiset ovat antaneet lahjakortteja, joita arvotaan tilaisuuteen osallistuneiden kesken. Niistä tarkemmin ilmoittautumisen yhteydessä.

Mikäli olet kiinnostunut kimppakyyti mahdollisuudesta, ole yhteydessä Rovaniemen MiB aktiiveihin!

Jäsenseminaarin luennot ja työpajat:

Tiina Heusala - Tekoäly ja työhyvinvointi

Päivi Hytinkoski - Palaudu stressistä tehokkaasti

Johanna Vilmi - Työpaja unelma-arjesta

Esiintyjät:

Tiina Heusala toimii Työ, tekoäly ja ihminen -verkkovalmennuksen tuotepäällikkönä ja vetää Työterveyslaitoksen tekoälyosaamisen kehittämistä. Tiina on myös organisaation ja liiketoiminnan kehittämisen sekä työhyvinvoinnin ammattilainen, joka unelmoi lämpimistä kesäpäivistä mökkirannassa.

Päivi on FLT ravintovalmentaja ja hänellä on usean vuoden kokemus erilaisten sairauksien hoidosta, hyvinvoinnin ja energian palauttamisesta sekä ylläpidosta ravitsemuksen avulla.

Johanna on ajatustyöläisten ja modernien organisaatioiden työhyvinvoinnin kysymyksiin erikoistunut työterveyspsykologi. Psykologin yksilövastaanottotyön lisäksi Johanna kouluttaa ja valmentaa mm. unen ja palautumisen, itsensä johtamisen, työn ja vapaan tasapainon sekä haitallisen stressin karkoittamisen teemoista. Johanna myös sparraa organisaatioiden HR:ää rakentamaan työhyvinvointia tukevia käytäntöjä ja kulttuuria. Psykologin töiden lisäksi Johanna on perustajaosakkaana uudessa, yhteisöllisyyttä ja koko perheen hyvinvointia tukevassa päiväkotiyrityksessä. Vapaa-aika menee 4-veen ja kohta 6kk vauvan kanssa touhutessa.

Edellisenä iltana on erillinen verkostoitumistilaisuus.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 26.4. klo 10.00

View Event →
May
24
7:30 PM19:30

MiB extra: Elä ja unelmoi –verkostoitumistilaisuus Oulussa

Haluaisitko laajentaa verkostojasi ja tutustua matalalla kynnyksellä uusiin mibiläisiin kotikaupunkisi ulkopuolella? Kaipaisitko pientä rentoutumista ja kevyttä iltaa hyvässä seurassa?

Oulun ja Rovaniemen paikallisjaostot kokoontuvat yhdessä viettämään iltaa, ja tutustumaan toisiinsa rennoissa ja mukavissa merkeissä. Luvassa pientä ice breaker –ohjelmaa sekä vapaata keskustelua ja verkostoitumista. Tule mukaan yhdistämään pohjoinen MiB!

Tilaisuus jatkuu lauantaina 25.5. Elä ja unelmoi -Jäsenseminaarilla, mutta olet tervetullut osallistumaan cocktail-tilaisuuteen vaikket pääsisi itse seminaariin.

Paikka: Oulussa! Tarkempi paikka ilmoitetaan sähköpostikutsussa.
Hinta: Ilta on omakustanteinen.
Lapset: Tilaisuus on osoitettu vain äideille.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 26.4. klo 10.00

View Event →
May
15
6:00 PM18:00

Positiivista perhepuhetta varhaiskasvatuksesta

Laadukas varhaiskasvatus, mitä se on?

Laadukas ja turvallinen varhaiskasvatus on sijoitus lastemme tulevaisuuteen. Laadukas ja perheiden saatavilla oleva varhaiskasvatus on edellytys myös vanhempien työssäkäynnille. Parhaimmillaan varhaiskasvatus on siis koko perheen etu ja koko perheen hyvinvointia tukeva tekijä.

Miten voisimme paikallisesti kehittää varhaiskasvatusta laadukkaammaksi?

Nyt sinulla on mahdollisuus tulla keskustelemaan varhaiskasvatuksen tilanteesta, saada oma äänesi kuuluviin ja olla oman näkemyksesi kautta kehittämässä varhaiskasvatusta laadukkaammaksi.

Otatko sinä haasteen vastaan ja tulet mukaan?
Keskusteluillassa esille nousseet asiat viedään eteenpäin koulutuslautakuntaan.
Tilaisuus on kaikille avoin.

Paikka: Päiväkoti Kotola, Ritarinne 10
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
13
5:30 PM17:30

MiB After work: Sijoita lapsesi tulevaisuuteen - Aloita ajoissa

Kuinka aloittaa säästäminen ja miksi se on tärkeää? Miten säästämisessä pääsee helposti alkuun ja miten löydän oikean tavan säästää? Mikä on rahasto ja mitä etuja siitä on tilille säästämiseen verrattuna? Miksi lapselle säästäminen on erityisen hyödyllistä?

Vierailemme Säästöpankissa Ainonkadulla, jossa asiantuntijana on säästöpankkiiri, sijoituspäällikkö Markus Vitikka. Hän avaa meille säästämisen maailmaa rennolla ja käytännönläheisellä otteella.

Tarjolla pientä iltapalaa. Tilaisuudessa mahdollisuus lastenhoitoon.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollisuus varata tilaisuuteen maksuton lastenvahtipalvelu.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 6.5. klo 10.00.

View Event →
May
6
5:00 PM17:00

Ma 6.5.2019 MiB Mingle: Sparrausta työnhakuun

Oletko työnhakija, joka kaipaisi ja haluaisi työnhakuun joitain uusia ideoita, tukea tai muuten vain jonkinmoista päivittämistä? Oletko työnhakija, joka haluaa verkostoitua?

Työnhaku on tänä päivänä hyvinkin ajankohtaista niin monille meistä. Ei ole väliä, oletko työelämässä, kotiäitinä vai opiskeletko, työnhaku voi olla sinulle osa viikoittaista arkea.

Jos koet työnhaun jollain tapaa itsellesi ajankohtaiseksi, tule mukaan käynnistämään työnhakusi tai pistämään siihen entistä suurempia kierroksia yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa.

Tilaisuus on kaikille avoin.

Paikka: Hostel Café Koti, Valtakatu 21
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!View Event →
Apr
29
5:00 PM17:00

MiB Recruiting Coffee

Haluatko parantaa äitien asemaa työelämässä ja yhteiskunnassa? Haluatko helpottaa työn ja perheen yhdistämistä? Haluatko olla mukana luomassa perheenäideille uusia mahdollisuuksia oman ammatillisen osaamisen, työelämätaitojen ja hyvinvoinnin kehittämiseen sekä verkostoitumiseen erilaisten tapahtumien kautta?

Jos haluat, niin ryhdy MiBin aktiiviksi!
Tule tutustumaan MiBin toimintaan ja kuulemaan, että mitäpä se aktiivin homma oikein on ja mitäpä me aktiivit oikein tehdään!

MiBin aktiivina sinulla on hienot mahdollisuudet verkostoitua ja kehittää sitä omaa osaamista. MiB tarjoaa monipuolisesti kiinnostavia tehtäviä tapahtumajärjestämisestä yrityssuhdetoimintaan ja viestinnästä edunvalvontaan. Tämä vapaaehtoistyö kannattaa, se antaa paljon enemmän kuin ottaa!

Tervetuloa, tapahtuma on kaikille avoin! Lapset ovat myös tervetulleita! :)

Paikka: Repolaisen taukopaikka, kauppakeskus Revontuli
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Apr
17
5:30 PM17:30

MiB Reads: Uraäidin selviytymisopas

Uraäidin selviytymisopas - tarinoita ruuhkavuosien kuningattarilta on Anni Erkon koostama teos uran, perheen ja hyvinvoinnin yhteensovittamisesta. Kirjassa haastatellaan äitejä, jotka ovat kukin omalla tavallaan yhdistäneet uran ja perheen. Näitä tarinoita täydentävät eri alojen asiantuntijoiden vinkit hyvinvoinnin ja "täysjärkisyyden" säilyttämiseen ruuhkavuosien aikana. Tästä löytää jokainen äiti jotain mihin samaistua!

Tule mukaan lukupiiriin keskustelemaan, miten itse olet (tai voisit olla) omien ruuhkavuosiesi kuningatar. Mikäli teema kiinnostaa, voit tietenkin osallistua, vaikka teos olisikin jäänyt kesken.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 10.4. klo 10. Mukaan mahtuu viisi yksin saapuvaa äitiä ja viisi äitiä lapsineen.

View Event →
Apr
13
10:00 AM10:00

MiB Goes: Dash Lapland

Dash Lapland on työssäkäyville ja opiskelijoille suunnattu, kansainvälinen design hackathon -tapahtuma. Hackathon on osallistujille ilmainen ja avoin kaikille koulutustaustasta riippumatta. Voisitko sinäkin hurahtaa luovaan ongelmanratkaisuun, mutta tämä intensiivinen viikonloppu ei onnistunut tällä kertaa. Meillä on sinulle ratkaisu! Dash Lapland tarjoaa MiB-äideille intron design hackathoniin ja design thinkingiin. Intron jälkeen jäämme vielä kuulemaan Tuija Seipellin innostavan puheenvuoron.

Tuija Seipell on Kanadassa asuva  luovuuden lähettiläs, The Cool Hunterin päätoimittaja, maailman luetuin suomalainen bloggaaja, kosmopoliitti, konsultti ja puhuja, joka ei jätä kuulijoitaan kylmäksi. Hän on asiakaskokemuksen, kaupan, matkailualan, muotoilun, luovuuden, motivaation, tunteiden ja toivon puolestapuhuja. Asiakkaina hänellä on eri alojen globaaleja suuryrityksiä ja monikansallisia organisaatioita, kuten Harley-Davidson ja Nike, pieniä ja keskisuuria yrityksiä sekä kaupunkien ja valtioiden eri osastoja.

Käy tutustumassa myös DASH Lapland -tapahtumaan:https://www.hackathon.com/event/dash-lapland---are-you-brave-enough-5c640b960318b9001b22ccc0

Tervetuloa! Halukkaiden kanssa voimme jatkaa tilaisuuden päätteeksi yhteiselle lauantailounaalle.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 6.4. klo 11. Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä yksin.

View Event →
Apr
12
10:00 AM10:00

Pe 12.4. MiB webinaari paluu perhevapaalta - tiedätkö oikeutesi?

Missä tilanteissa työnantajalla on oikeus irtisanoa, lomauttaa tai siirtää muihin tehtäviin perhevapaita käyttävä työntekijä? Millainen on osittaisella perhevapaalla olevan asema? Entä jos määräaikaista työsopimusta ei olekaan jatkettu? Mitenvoin sujuvoittaa töihinpaluuta?

Tervetuloa mukaan pe 12.4. klo 10 webinaariin, jossa käydään läpi perhevapaalta paluuseen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä, kuten paluun yhteydessä huomioon otettavia asioita ja työntekijän oikeuksia. Vastaamme webinaarin aikana myös kuulijoiden kysymyksiin. Voit esittää kysymyksiä jo etukäteen kouluttajalle ilmoittautumislomakkeella.

 Webinaari järjestetään yhteystyössä Tekniikan Akateemisten kanssa. Kouluttajana on Emma Aho, hän toimii lakimiehenä TEKissä ja neuvoo liiton jäseniä työsuhteeseen liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Aho on syventänyt asiantuntijuuttaan perhevapaalta paluun kysymyksiin myös pro gradu -tutkielmansa kautta, jossa käsitteli aihetta oikeudellisesta näkökulmasta.
 
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse ja ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat osallistumisohjeet. Webinaarista on saatavilla tallenne, joka on katseltavissa kaksi viikkoa. Jaamme tallenteen tilaisuuden jälkeen MiBin jäsenten omassa Facebook -ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/MothersInBusiness/

View Event →
Apr
1
5:30 PM17:30

MiB After work: Unelmasta tavoitteeksi

Onko sinulla kytenyt pinnan alla poltteleva ajatus, unelma jostain uudesta? Haluaisitko lähteä opiskelemaan uutta alaa? Haaveiletko yrittäjyydestä? Haluaisitko edetä uralla, ja ottaa lisää vastuuta? Vai onko sinulla unelma kehittää itseäsi urasi ulkopuolella? Tule tutustumaan keinoihisi unelmasi saavuttamiseksi, sekä saamaan tukea ensimmäisen askeleesi tiedostamiseen ja ottamiseen. Mikäli kaipaat elämääsi jotain, muttet vielä tiedä mitä, tule ottamaan selvää vaihtoehdoistasi.

Koulutuskeskus Moolin toimitusjohtaja Minna Rimpiläinen on Taiteen maisteri, Logoart –taideterapiaohjaaja ja Elämäntaide – sekä Avekki -kouluttaja. Mooli on erikoistunut työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden lisäämiseen työyhteisöissä. Turvallinen ja hyvinvoiva työyhteisö syntyy konkreettisista teoista sekä mielen ja kehon hyvinvoinnista. Mooli tarjoaa koulutuksiensa yhteydessä käytännön välineitä työhön ja arkeen vietäväksi.

Mibiläinen saa ottaa tilaisuuteen mukaan avecikseen ystävänsä, joka ei ole MiBin jäsen.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse. Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen ja viisi äitiä yksin.

View Event →
Mar
27
5:30 PM17:30

MiB mingle: Positiivista perhepuhetta

Mothers in Business ry haluaa olla mukana luomassa yhteiskuntaa, jossa työ ja perhe kuuluvat luonnollisesti samaan arkeen ja jossa molemmilla vanhemmilla on tasa-arvoiset mahdollisuudet toteuttaa itseään sekä käyttää osaamistaan työelämässä. Näitä tavoitteita varten tarvitaan uudenlaista perhepolitiikkaa, laadukkaita päivähoitopalveluita sekä työn ja perheen yhteensovittamista tukevia käytäntöjä.

Tervetuloa kaikille avoimeen tilaisuuteen keskustelemaan näistä tärkeistä teemoista! Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten vanhemmat yksin tai lasten kanssa sekä muut asiasta kiinnostuneet.

Paikka: MLL Lapin piiri, Pirkkakatu 2, Rovaniemi
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
23
11:00 AM11:00

MiB extra: Lasten Design lauantai

Mothers in Business Rovaniemi, Taidekehystämö Hyvärinen ja Arctic Design Shop tuovat Arctic Design Lauantaissa yhteen pienet, arktiset muotoilijat. Lapset saavat yhdessä jättää jälkensä joukkoteokseen, jonka aiheena on Minun arktinen onneni. Yhteiset vesiväritaideteokset nostetaan taidenäyttelyyn Taidekehystämö Hyväriselle ja Arctic Design Shopille ajalle 25.–31.3.

Lasten nauttiessa luomisvimmastaan vanhemmat voivat hörpätä kupin kahvia, ja vaihtaa muutaman sanan aikuisten juttuja yhdessä Mothers in Business –aktiivien kanssa.

Yhteistyössä:

Arctic Design Shop on design-liike, joka tarjoilee valikoidun kattauksen Arktisen muotoilun tuoreita helmiä. Edustamiamme suunnittelijoita ovat muun muassa useat lappilaiset muotoilijat, Lapin yliopiston opiskelijat ja –alumnit sekä valikoidut brändit eteläisemmästäkin Suomesta. Arctic Design Shop sijaitsee Valtakatu 24:ssä.

Taidekehystämö Hyvärisellä on paljon erilaisia askartelu ja taidetarvikkeita sekä kehystämö. Vauvasta vaariin löytyy kaikkea erilaista tarviketta. Liike sijaitsee Jaakonkatu 5.ssä.

Paikka: Kauppakeskus Revontuli
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
19
5:30 PM17:30

MiB reads: Minna Rytisalo - Rouva C.

Tasa-arvon teemakuukauden kunniaksi lukupiirimme seuraava teos on Minna Rytisalon romaani Rouva C. Tämä mukaansatempaava teos yhdistää faktaa ja fiktiota Minna Canthin elämästä. Samalla se on katsaus 1800-luvun lopun avioliittoon, ystävyyteen ja naisten asemaan yhteiskunnassa. Mikä sen parempi ajankohta lukupiirille kuin tämän merkkihenkilön liputuspäivä ja 175. juhlavuosi!

Tule mukaan lukupiiriin keskustelemaan naisten asemasta sekä vaikuttamismahdollisuuksista tänään sekä tulevaisuudessa. Mikäli teema kiinnostaa, voit tietenkin osallistua, vaikka teos olisikin jäänyt kesken.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 12.3. klo 10. Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 5 yksin saapuvaa äitiä.

View Event →
Mar
13
5:00 PM17:00

MiB mingle: Design thinking: CASE MiB Rovaniemi

Mothers in Business haluaa tukea ja innostaa äitejä kehittämään itseään. Haluatko jakaa MiB ilosanomaa kaikille työssäkäyville äideille? Oletko pohtinut, että MiB voisi olla sinun juttu, mutta et ole vielä avain vakuuttunut. Tule avoimeen Mingleen ja anna meidän vakuuttaa sinut. Koska haluamme tarjota aina jotain lisäarvoa verkostoitumiselle ja vertaistuelle teemana on tällä kertaa Design Thinking. Tilaisuuden alustajaksi saapuu Dash Laplandin toimitusjohtaja Jussi Korhonen, joka tutustuttaa meidät muotoiluajattelun saloihin. Tapahtuman aikana tutustumme työskentelyyn myös käytännössä: CASE MiB Rovaniemi – jäsenhankinta ja näkyvyys.

Dash Lapland on työssäkäyville ja opiskelijoille suunnattu, kansainvälinen design hackathon -tapahtuma. Hackathon on osallistujille ilmainen ja avoin kaikille koulutustaustasta riippumatta. Tilaisuus järjestetään huhtikuussa Rovaniemellä. Käy tutustumassa myösDASH Lapland -tapahtumaan, oletko tarpeeksi rohkea hakemaan mukaan ja hurahtamaan luovaan ongelmanratkaisuun? https://www.hackathon.com/event/dash-lapland---are-you-brave-enough-5c640b960318b9001b22ccc0

Tervetuloa kaikille avoimeen tilaisuuteen keskustelemaan näistä innostavista teemoista! Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten vanhemmat yksin tai lasten kanssa sekä muut asiasta kiinnostuneet.

Paikka: Hostel Café Koti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
11
5:00 PM17:00

MiB After work: Mistä työhyvinvointisi rakentuu?

Jokaisella meillä on käsitys hyvin sujuvasta työarjesta ja mielekkyyttä tuottavista asioista. Toisaalta tiedossa ovat myös ne tekijät, jotka verottavat jaksamista. Mitä asialle voisi tehdä? Miten voisin itse tunnistaa ja vahvistaa työhyvinvointiani? MiB Rovaniemi kutsuu kaikki asiasta kiinnostuneet jakamaan kokemuksia ja löytämään voimaa oman työhyvinvoinnin vahvistamiseen. Tilaisuuden vetäjänä toimivat työkseen työhyvinvointia konkreettisin ottein kehittävä Salla Kivelä sekä armollisesta itsensä johtamisesta pian väittelevä Krista Kohtakangas.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 4.3. klo 10. Mukaan mahtuu 5 yksin saapuvaa äitiä sekä 5 äitiä lapsineen.

View Event →
Feb
21
5:30 PM17:30

To 21.2.2019 MiB reads: Juu ei - pieni kirja priorisoinnista

"Vähemmän riittää, kun sen tekee hyvin" (Saku Tuominen)

Jokainen meistä tietää, miltä hyvä elämä näyttää. Mutta miksi emme osaa sanoa ei asioille, jotka vievät meitä yhä kauemmas siitä, mitä haluamme? Tai kyllä asioille, jotka toisivat meille paljon iloa? Juu ei tarjoaa hyvin yksinkertaisen priorisointimallin, jonka avulla jokainen meistä voi parantaa elämäänsä - sekä työssä että työn ulkopuolella.

Yrittäjä ja kirjailija Saku Tuominen kannustaa tuoreessa kirjassaan Juu ei – Pieni kirja priorisoinnista luopumaan elämässä asioista, jotka uuvuttavat ja tuntuvat merkityksettömiltä. Priorisoimalla voi olla enemmän läsnä hetkessä ja ennen kaikkea tehdä paremmin sen, mitä on tekemässä.

Tule mukaan lukupiiriin keskustelemaan, miten taklata kiirettä ja löytää aikaa oikeasti tärkeille asioille. Mikäli teema kiinnostaa, voit tietenkin osallistua, vaikka teos olisikin jäänyt kesken.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 14.2. klo 10.

View Event →
Feb
18
10:00 AM10:00

Ma 18.2.2019 MiB Mingle: Recruiting Coffee

Kaikille avoimilla helmikuun treffeillä keskustelemme päivänpolttavista aiheista ja kerromme lisää toiminnastamme. Olet tervetullut piipahtamaan pikaisilla kahveilla tai istahtamaan rauhassa alas, lasten kanssa tai itseksesi. Etsimme lisää aktiiveja tiimiimme, joten kerromme mielellämme lisää aktiivina toimimisesta kaikille kiinnostuneille. Aktiivina voit toimia omien resurssiesi mukaan, kehittää ammatillista osaamistasi, jakaa tietotaitoasi sekä tuoda oman panoksesi toimintamme kehittämiseen.

Nappaa siis kahvi tai smoothie matkaan, ja piipahda nautiskelemaan aamupäivästä mielenkiintoisten aiheiden parissa!

Paikka: Repolaisen taukopaikka, Kauppakeskus Revontuli
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Feb
16
4:30 PM16:30

La 16.2.2019 MiB goes: Tavarataivas Ajantasku

#MiBYstis2019 - helmikuussa juhlitaan ystävyyttä!

Kaipaatko ystävää, jonka kanssa jakaa ajatuksia urasta sekä kokemuksia työ- ja perhe-elämän yhdistämisestä? Haluatko kehittää itseäsi ja vahvistaa osaamistasi myös perhevapailla ollessa? Tule mukaan Mothers in Business -toimintaan!

Ystävänpäiväviikolla Rollon mibiläiset nauttivat ystävyydestä MiB goes -yritysvierailun ja sisustusillan merkeissä Tavarataivas Ajantaskussa Rovakadulla. Kuulemme kevään uusista trendeistä.

Tähän tapahtumaan voit tuoda mukaan ystäväsi, joka ei vielä ole MiBin jäsen - onhan ystävänpäivä!

Kaikkien iltaan osallistuneiden kesken arvotaan LikiLiikkeen lahjakortti.

Lisätietoja yrityksestä:

likiliike.fi/yritys/tavarataivas-ajantasku

Facebook: Tavarataivas Ajantasku

Tervetuloa mukaan! Myös lapset ovat tervetulleita!

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 09.02. klo 10.

View Event →
Feb
11
5:30 PM17:30

Ma 11.2.2019 MiB After work: Osaaminen esiin -sparrauspaja

Miten tunnistaa ja sanoittaa oma osaaminen? Miten ja missä sitä pitäisi tuoda esille? Kaipaisitko konkreettisia työkaluja ja harjoituksia esim. hissipuheen tai kärkiosaamisesi muotoiluun?

Mothers in Business Rovaniemi ja Ompeluseura Lappi kutsuvat yhdessä Lapin yliopiston Koulutus- ja kehittämispalveluiden asiantutijat vetämään meille sparraustyöpajaa, jossa voi yhdessä työstää omaa osaamista näkyväksi.

Ompeluseura on vuonna 2014 luotu alusta, jolla naiset voivat keskustella työelämästä sekä verkostoitua. Ompeluseuran Facebook-ryhmässä on jäseniä jo yli 20 000 ja ryhmä on jakautunut jo useisiin kahvihuoneisiin sekä eri alojen ja alueiden ryhmiin, mukaan lukien tänne Lappiin.

Ilmoittaudu mukaan ennakkoon! Muista ilmoittaa myös lapset, jotta voimme huomioida sen järjestelyissä. Tervetuloa!

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 4.2. klo 10.

View Event →
Feb
5
5:30 PM17:30

Ti 5.2.2019 After work: MutsFit

Tiesitkö, että hyvässä kunnossa olevat lantionpohjan lihakset lisäävät virtsanpidätyskykyä, vähentävät alaselkäkipuja, parantavat ryhtiä ja lisäävät seksuaalista nautintoa? Hyvä lihashallinta edistää raskaudesta ja synnytyksestä palautumista ja vaikuttaa mm. vatsalihasten erkauman tehokkaampaan palautumiseen.

Liisa Kinnunen ja Linda Nieminen ovat äitiys- ja lantionpohjanfysioterapeutteja, jotka toimivat perustamassaan MutsFit -tiimissä. MutsFit järjestää yksilöohjausta, pienryhmäohjauksia ja kursseja äideille niin livenä kuin netissä. Illan aikana pääset sukeltamaan lantionpohjan- sekä muiden syvien vatsalihasten saloihin ja osallistumaan ks. lihasten yhteistreeniin. Jos itseltäsi löytyy jumppamatto, voit ottaa sen mukaan. Matto ei ole kuitenkaan välttämätön.

Lisätietoa toiminnasta löydät sivuilta: www.mutsfit.fi

Tervetuloa mukaan! Myös lapset ovat tervetulleita!

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 29.1. klo 10.

View Event →
Jan
23
2:30 PM14:30

Ke 23.1. MiB goes: Rovaniemen kaupunki

Millaista on yhdistää kaupungin johtotehtävät ja perhe? Tätä pääsemme kysymään tammikuussa, kun MiB goes Rovaniemen kaupunki ja tapaamme kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansalan sekä henkilöstöpäällikkö Antti Määtän.

Rovaniemen kaupunki on Lapin suurin työnantaja. Millaisia perheystävällisen työpaikan periaatteita kaupungilla on? Millaisia rekrytointikäytäntöjä kaupungilla on? Millaisia urapolkuja iso organisaatio mahdollistaa? Miten on luotu vahva, elinvoimainen, vetovoimainen Rovaniemen brändi?

Tervetuloa mukaan! Myös lapset ovat tervetulleita!

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 16.01. klo 10.

View Event →
Jan
17
5:30 PM17:30

To 17.1. MiB Reads Johda tunteita - menesty työelämässä

Camilla Tuomisen teos tarkastelee, mitä työpaikoilla pitäisi tapahtua, jotta osaisimme johtaa tunteita, siirtyisimme suorittamisesta aitoihin kohtaamisiin ja oppisimme luottamaan toisiimme. Veikeästi kuvitettu teos kertoo, miten itseä ja yrityksiä johdetaan viisaasti tekoälyn aikakaudella ja miten luovuus, innovointi, tunneäly, asioiden yhdisteleminen ja hiljaisten signaalien lukeminen saataisiin tehokäyttöön. Camilla Tuominen tunnetaan myös Emotion Tracker – yrityksen toimitusjohtajana sekä luennoitsijana ja kouluttajana.

Tule mukaan lukupiiriin keskustelemaan, miten omien ja toisten tunteiden ymmärtäminen ja johtaminen voivat edistää mielekkään työn ilmapiiriä. Mikäli teema kiinnostaa, voit tietenkin osallistua, vaikka teos olisikin jäänyt kesken.

Paikka: Rovaniemi
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 5 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 10.1.2019 klo 10.

View Event →
Jan
9
12:30 PM12:30

Ke 9.1. MiB mingle: LinkedIn vertaistukea

Kaipaako LinkedIn-profiilisi päivitystä? Haluatko saada vinkkejä LinkedInin käytöstä? Tule mukaan työstämään profiiliasi vaikka kahvikupposen merkeissä. Voit tulla koko ajaksi tai vain piipahtamaan. Tarkoitus on aluksi työstää omaa LinkedIniä ja viimeisen puolen tunnin aikana kurkitaan toistemme profiileita ja jaetaan parhaat vertaisvinkkimme. Voit siis olla jo kokenut käyttäjä tai vasta-alkaja. Kaikki ovat tervetulleita! Myös MiBin toiminnasta kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan vertaistuen voimaan.

Paikka: Hostel Cafe Koti, Valtakatu 21 , Rovaniemi
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Dec
18
10:00 AM10:00

Ti 18.12. MiB Mingle: Pikkujoulut

Kaikille avoin glögimingle, johon olet tervetullut tutustumaan MiBin toimintaan, tapaamaan tuttuja ja verkostoitumaan uusiin upeisiin ihmisiin. Olet tervetullut sellaisena kuin sillä hetkellä satut olemaan; joulustressissä, hyvin levänneenä, energisenä tai univelkaisena. Voit aikataulusi mukaan piipahtaa nopealla glögikupposella tai hengailla pidempäänkin. Mingle on vapaamuotoinen, jossa voidaan jakaa toisillemme hyviä vinkkejä joulukiireestä irrottautumiseen.

Lisäksi iloitsemme MiB Rovaniemen ensimmäisestä vuodesta ja kurkistelemme jo hieman ensi vuoden tapahtumatarjontaan.

MiB tarjoaa glögit ja tortut.

Paikka: MLL Perhetoimintakeskus, Pirkkakatu 2
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Dec
14
8:00 PM20:00

Pe 14.12. MiB Extra: Wine tasting

Nyt hetki itselle ja nautiskelemaan rennosta iltamasta hyvän viinin parissa! Saamme kuulla viiniravintolan tarinaa sekä nauttia osaavan henkilökunnan ohjatusta tastingista. Iltaan kuuluu kuohu-, valko-, puna- ja makeaa viiniä sekä antipastilautanen, joka pitää sisällään muun muassa juustoja, leikkeleitä ja kalaa. Tapahtuma kestää kysymyksistämme riippuen 1,5-2 tuntia. Tiedossa siis mielenkiintoinen, herkullinen ja lämminhenkinen ilta!

Paikka: Rovaniemen keskusta, paikka ilmoitetaan kutsussa.
Hinta: 49 euroa, maksu ravintolaan

Tapahtuma tällä kertaa suunnattu vain äideille

Mukaan mahtuu 25 äitiä. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 7.12. klo 10. Ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 12.12. klo 10.00

View Event →
Dec
3
6:00 PM18:00

Ma 3.12. MiB Reads: Aki Hintsa - Voittamisen anatomia

Vuoden viimeisen MiB Reads - lukupiirin teoksena on ylistetty Aki Hintsa - Voittamisen anatomia, joka avaa hänen kokemuksiaan urheilulääkärinä huippu-urheilijoiden parissa. Tässä Oskari Saaren kirjoittamassa puolielämäkerrallisessa teoksessa pääset kurkistamaan mm. F1-urheilun taustoihin sekä Hintsan kokonaisvaltaiseen toimintamalliin, jota voivat omassa elämässään hyödyntää ihan tavallisetkin tallaajat. Matka kohti menestystä alkaa kysymyksellä: Kuka olet?

Tule rohkeasti mukaan lukupiiriin, jos teema kiinnostaa, ja vaikka kirja olisikin lukematta tai jäänyt kesken, sillä tapaamiset ovat myös oiva paikka verkostoitua ja oppia toisilta!

Paikka: Rovaniemi
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 5 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 26.11. klo 10.

View Event →
Nov
20
11:00 AM11:00

Ti 20.11. MiB Welcome Coffee

Oletko kiinnostunut MiBin toiminnasta ja haluaisitko tulla mukaan tutustumaan toimintaan sekä saman henkisiin äiteihin? Järjestämme kaikille avoimen MiB Welcome Coffeen rennon lounaan merkeissä, jonne olet lämpimästi tervetullut, olet sitten toiminnasta kiinnostunut tai vanha konkari. Voit lounastaa pitkän kaavan kautta tai tulla pyörähtään nopeilla kahveilla.

Welcome Coffeen aiheena on perheystävällisten organisaatioiden toimintatavat sekä tutustumme MiBin laatimiin Vauvaystävällisen organisaation kriteereihin. Millaisiin hyviksi koettuihin toimintatapoihin olet itse törmännyt? Millaisia asioita toivoisit organisaatioiden huomioivan toiminnassaan? Tule jakamaan kokemuksiasi.

Paikka: Rosso, Maakuntakatu 20
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Nov
8
to Nov 14

To 8.11. ja ke 14.11. MiB extra: kaksi webinaaria vloggaamisesta yritysmaailmassa

Perinteisen mainostuksen aika alkaa olla ohi, kun kohta jo 30% kuluttajista on blokannut mainokset verkkoselaimistaan ja sosiaalisessa mediassa algoritmeja muutetaan yrityksille yhä haastavammiksi näkyvyyden kannalta. Kun yritys haluaa tehdä vaikutuksen asiakkaaseen, tulee sen panostaa entistä enemmän sisältöön, vaikuttavuuteen, asiakkaan arvoihin ja tuoda esille omaa persoonallista otettaan markkinoinnissa.

Tiesitkö, että asiakkaasi hyödyntävät videoita omissa ostoissaan jo asiantuntijan tavoin? Kuluttajat muistavat erityisesti niiden yritysten viestin, jotka kertovat sen videoiden muodossa. Tutkimusten mukaan myynnin mahdollisuus nousee jopa 81%, kun asiakkaalle esitetään ensin video tuotteesta tai palvelusta. Asiakkaat uskovatkin, että videoiden näyttäminen auttaa heitä ostopäätöksen tekemisessä. Myös B2B-maailmassa johtajista yli puolet vastaanottaisi viestin mieluummin videomuodossa.

Tule opettelemaan, kuinka voit hyödyntää uudenlaista markkinointia omassa yrityksessäsi. Webinaareista saat paljon uutta tietoa videoiden tuomista mahdollisuuksista ja kuulet esimerkkejä maailmalla jo menestyneistä vloggaajista. Marraskuussa Vloggaajat Suomi järjestää kaksi veloituksetonta webinaaria liittyen videoiden hyödyntämiseen henkilöbrändäyksessä ja yritysmarkkinoinnissa:

Torstai 8.11. klo 18: Vloggaa kuin KINGI!

Opi videoiden tuomista mahdollisuuksista. Mukana Trainers’ Housen Samuli Salonen.

Keskiviikko 14.11. klo 18: Tee tulosta videoilla

10 syytä, miksi sinun tulisi alkaa vloggaamaan.

Webinaarin puhujina toimivat digivalmentaja Jessica Hynynen ja mentaalivalmentaja Jaana Mikkonen. Vloggaajat Suomi kouluttaa yrityksiä ottamaan video- ja vaikuttajamarkkinoinnin osaksi markkinointistrategiaansa. Lue lisää www.vloggaajat.fi ja katso video täältä.

Ilmoittautumislinkit webinaareihin lähetetään sähköpostitse torstaina 1.11. ja keskiviikkona 7.11. klo 10.

View Event →