Turku

Filtering by: Turku
Nov
14
11:30 AM11:30

14.11.2019 MiB mingle: HR-alalla työskentelevien lounastreffit

Marraskuun HR-minglessä keskustellaan siitä, mitkä ovat HR:n keinot kuulla, ymmärtää ja jalkautua ihmisten joukkoon. Miten teillä HR pysyy kartalla siitä millaiset edellytykset ihmisillä on onnistua työssään, miten he voivat ja mitä he toivoisivat kehitettävän? Onko sinulla sattumalta yritysesimerkkiä tai omakohtaista kokemusta ja tietoa siitä, miten HR voi päästä aidosti mukaan työyhteisön arkeen.

Tapaamme omakustanteisen lounaan merkeissä Bowlerin kabinetissa. 

Tervetuloa rohkeasti mukaan kaikki HR-teemoista kiinnostuneet! Sillä ei ole merkitystä missä roolissa tai millaisessa organisaatiossa työskentelet. Riittää, että aihe kiinnostaa. Matalalla kynnyksellä mukaan vaan! Lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita mukaan! 

Paikka: Bowler, Yliopistonkatu 29, 20100 Turku

Hinta: Maksuton/ omakustanteinen lounas

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen facebook eventin kautta: https://www.facebook.com/events/3578493358831299/


View Event →
Nov
14
4:45 PM16:45

14.11.2019 MiB After Work: Aivan Innovations Oy - tekoäly sopimusten hallinnan työvälineenä

Jussi Karttila on 46-vuotias kauppatieteiden maisteri, joka kansainvälisen uran jälkeen päätti vuonna 2017 toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja ryhtyä yrittäjäksi. Yhdessä kahden muun henkilön kanssa Jussi oli mukana perustamassa Aivan Innovations Oy:tä, joka tarjoaa asiakkailleen tekoälyavusteista sopimushallintaratkaisua. Aivanin tarina on lähtenyt liikkeelle nimenomaan tekoälystä ja innostuksesta sen mahdollisuuksiin. Sopimushallinta sovellus kohteeksi nousi esiin perustaja kolmikon kokemuksista sen osalta, miten huonosti sopimuksia tyypillisesti yrityksissä hallinnoidaan. Illan esityksessä Jussi kertoo ensin yleisesti tekoälystä ja esittelee sitten konkreettisen esimerkin (= Aivan.ai) siitä, miten tekoälyä hyödynnetään jo nyt yrityksissä. Tilaisuus järjestetään Asianajotoimisto Lukander Ruoholan tiloissa.

Mukaan mahtuu 7 äitiä lapsineen ja 13 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Tarjolla pientä tarjottavaa. Esteen sattuessa, teethän peruutuksen mahdollisimman ajoissa, viimeistään 14.11. klo 12.00.

Paikka: Lukander Ruohola HTO Oy, Yliopistonkatu 15 B, 4. krs., 20100 Turku

Hinta: Maksuton/Hinta

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 7.11. klo 10.00


View Event →
Nov
18
4:30 AM04:30

18.11.2019 MiB after work: Äidit koodaa

Tervetuloa kolmanteen kuukausittaiseen Äidit koodaa -iltaan. Jokaiseen näistä illoista ilmoittaudutaan erikseen ja tarkoituksena on aloittaa tai edistää jotain omaa projektia koodaamisen maailmassa. Se voi olla koodauksen alkeiskurssi, jatkokurssi, nettisivut, peli, oikeastaan mitä vaan, mitä haluat tehdä. Ideana on tarjota tila ja vertaistukea kerran kuussa, jotta aikaa edistää tätä omaa tavoitetta on helppo varata kalenterista. 

Olet tervetullut osallistumaan riippumatta siitä, olitko mukana kesällä tai ensimmäisellä kerralla, oletko koskaan koodannut riviäkään tai onko sinulla mielessä omaa koodausprojektia. Tapaamisissa saat apua siihen, mistä lähteä liikkeelle. Pääasia on, että haluat aloittaa tai jatkaa kokemuksen kerryttämistä. Ehkä haluat olla auttamassa muita eteenpäin? 

Ideana on siis kokoontua yhteen, auttaa ja tukea toisiamme edistymään (ja aloittamaan matka) koodaamisen ihmeellisessä maailmassa. Mentorina toimii ihana Pauliina Anttila (Vincit) ja vertaistuutorina Satu Korhonen

Oma tietokone mukaan. Seuraava kerta on 16.12., jos haluaa jo laittaa kalenteriin. Jos tulette autolla, laittakaa auto parkkiin ensisijaisesti Vincitin paikoille ja tulkaa sisälle hakemaan parkkilappu, joka laitetaan autoon näkyviin.

Paikka: Vincit, Helsinginkatu 15, 20500 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tapahtuman luonteesta johtuen ei lapsia, jotta äidit voivat keskittyä koodaamiseen.

lmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 11.11. klo 10.


View Event →
Nov
19
4:30 AM04:30

19.11.2019 MiB after work: Lasten vyöhyketerapia

Vyöhyketerapiaa on käytetty pitkään vauvojen koliikin hoidossa, mutta se on myös erinomainen apu erilaisiin vatsakipuihin tai kehon jäykkyyksiin. Isommilla lapsilla hoidetaan lisäksi muun muassa yökastelua, kasvukipuja ja uniongelmia. Usein jo muutaman hoidon jälkeen huomaa eron. Tule kuulemaan lisää vyöhyketerapian hyödyistä ja saamaan vinkkejä, miten voit myös kotona hoitaa lastasi.

 Hyvän Olon Iloa -yrityksen Asta Haavisto haluaa rohkaista ja kannustaa MiBin naisia tavoittelemaan unelmiaan lapsiarjen keskelläkin. Viiden lapsen äiti lähti hoitovapaalla kohti uutta ja opiskeli itsensä tunnevyöhyketerapeutiksi Helsingin Kairon Instituutissa. Hoitovapaan päätyttyä hän irtisanoutui pitkästä työsuhteesta ja ryhtyi päätoimiseksi yrittäjäksi tunnevyöhyketerapeuttina. Asta kertoo meille polustaan ja mitä se on vaatinut. Kuulemme hänen monipuolisesta työstään tunnevyöhyketerapeuttina, vauvahierojana ja imetysohjaajana.

  Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Paikka: Kortteliravintola Navetta, kabinetti, Virusmäentie 9, 20300 Turku. (Raunistula) Kortteliravintola Navetassa on hyvät ruuat ja kahvit. Voimme tilata kabinettiin ruokaa tai muuta naposteltavaa. (omakustanteinen) 

Hinta: Maksuton 

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 12.11. klo 10.


View Event →
Nov
21
5:00 PM17:00

21.11.2019 Welcome Coffee

Oletko uusi jäsen ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Harkitsetko liittymistä, mutta haluaisit ottaa ensin selvää, mikä MiB oikein on? Tai oletko jo konkari, ja haluat muuten vain tulla tutustumaan muihin uraäiteihin? Olet oikein lämpimästi tervetullut! Tapaamme rennoissa merkeissä tutustuen MiBin toimintaan ja verkostoitumaan muiden äitien kanssa.

Welcome Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita liittymään mukaan toimintaan ja lapset ovat lämpimästi tervetulleita. Voit kutsua mukaan myös ystäväsi!

Paikka: Vahvistuu myöhemmin

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 13.11. klo 10


View Event →
Nov
28
5:15 PM17:15

28.11.2019 MiB After Work: Kyllästyttääkö kaaos?

Ammattijärjestäjä Miia Nurmio Järjestyksen Koodista tulee kertomaan tavaran- ja ajanhallinnan keinoja, joilla voit helpottaa arkeasi. Haluaisitko vähentää tavaraa, oppia keskittymään olennaiseen, mutta et oikein tiedä, miten? Tule mukaan kuulemaan ja löytämään vastauksia siihen, miksi on tärkeää yksinkertaistaa, ehkä vähentää ja järjestää, miten sitä kannattaa tehdä ja mistä kannattaa lähteä alkuun.

Illan aikana saat vastauksia ja ratkaisun avaimia siihen, miten arki saadaan muuttumaan helpommaksi ja miten työ- ja perhe-elämän pystyy yhdistämään mutkattomammin.

Mukaan mahtuu 10 äitiä, jotka tulevat yksin ja 5 äitiä lapsineen.

Paikka: SparkUp, Tykistökatu 4, 20520 Turku 

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse to 22.11. klo 10


View Event →
Dec
4
9:00 AM09:00

4.12.2019 MiB Morning Club: Urahaaveista kiihdytyskaistalle

Tervetuloa rentoon ja keskustelevaan aamukahvitilaisuuteen, jossa on mahdollisuus päästä pohtimaan sinulle tällä hetkellä ajankohtaisia uraan ja työelämään liittyviä kysymyksiä yhdessä psykologikonsulttiemme Erika Palomäen ja Essi Karvosen kanssa.

 HRS Advisors on kokeneiden psykologitaustaisten henkilöstöalan ammattilaisten yritys. Meissä yhdistyy vahva liiketoiminnan osaaminen ihmisen työkäyttäytymisen syvälliseen ymmärrykseen. Ydinosaamistamme ovat johdon ja asiantuntijoiden rekrytoinnit, psykologiset henkilöarvioinnit, henkilöstön kehittäminen ja vaativien muutostilanteiden hallinta. Tervetuloa tutustumaan meihin ja toimintaamme paremmin!

 

Paikka: HRS Advisors, Brahenkatu 11 G (alaovella summeri), 3.kerros

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 5 äitiä lasten kanssa ja 5 äitiä yksin.


View Event →

Nov
7
6:00 PM18:00

7.11.2019 MiB After Work: Marimekko - muotia ja ostoksia

Marimekko tarjoaa oman ostosillan MiB ry:n jäsenille. Pääsemme mymäläpäällikkö Tea Hartlinin johdolla tutustumaan Marimekon toimintaan ja tuotteisiin, ja Marimekko on halukas järjestämään illan aikana muotinäytöksen, johon toivotaan jäsentemme joukosta vapaaehtoisia malleja. Näytökseen on mahdollista ottaa mukaan myös muutama vapaaehtoinen lapsi. Jos haluat itse osallistua muotinäytöksen malliksi ja/tai haluat ilmoittaa näytökseen lapsen (koot 68 - 134 cm), ilmoittauduthan viimeistään 4.11. osoitteeseen tea.hartlin@marimekko.com. Lapsille Marimekko järjestää ostosillan ajaksi piirtämis-/askartelupisteen. Marimekko tarjoaa illan etuna yli 100 euron ostoista -15%. Tapahtumaan ilmoittautumiset ja mahdolliset peruutukset pyydetään 4.11. mennessä Lyytin kautta.

Mukaan mahtuu 25 äitiä lapsineen ja 25 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Tarjolla pientä tarjottavaa pikkujoulun hengessä. Esteen sattuessa, teethän peruutuksen mahdollisimman ajoissa, viimeistään 4.11.

Paikka: Marimekko, Hansakortteli, Aurakatu 10, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 31.10. klo 10.


View Event →
Oct
31
11:00 AM11:00

31.10.2019 Mib mingle: Lokakuun kuukausitreffit

Tervetuloa lokakuun kuukausitreffeille keskustelemaan ja jakamaan omia kokemuksia, miten työnantaja on joustanut erilaisissa perhetilanteissa tai niiden muutoksissa. Mitä voi ja kannattaa vaatia, mistä olet yllättynyt. Viivy kauemmin tai piipahda ohimennen, olitpa jo työelämässä tai kotona lasten kanssa, tule sellaisena kuin olet ja pyydä kaveri mukaan.

Paikka: Scandic Julia, Turku

Hinta: Omakustanteinen lounas

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautuminen tapahtumaan Facebook event:n kautta: https://www.facebook.com/events/2405551673059987/View Event →
Oct
31
9:30 AM09:30

MiB Goes: MBakery

MBakeryn idea lähti liikkeelle halusta tarjota asiakkaille jotain uutta ja raikasta. Kondiittori Mikko Hietala halusi luoda MBakerysta konditorian, joka tarjoaa kourallisen laadukkaita valikoimatuotteita, sillä tarpeettoman laajan valikoiman sijaan asiakkaalle halutaan luoda räätälöityjä taideteoksia aidoista materiaaleista. Vuonna 2015 MBakery valittiin Suomen parhaaksi leipomoksi samannimisessä TV-sarjassa. TV-ohjelman myötä konditorian tuotteet saavuttivat suuremman yleisön tietoisuuden ja nyt konditorialla onkin jo kaksi omaa kakkukahvilaa sekä ravintola-kahvila Turussa sekä leipomo ja myymälä Tampereella. Mbakeryn kasvutarinaa MiBi:lle lupasi esitellä Jenna Mannila, joka on aloittanut työskentelyn MBakeryllä ollessaan vielä kotona hoitovapaalla.

Mukaan yritysvierailulle mahtuu 15 äitiä yksin tai lapsineen.

Paikka: M Kitchen & Café, Itäinen Rantakatu 4-6, 20700 TURKU

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään torstaina 24.10.

View Event →
Oct
22
5:00 PM17:00

22.10.2019 MiB goes Sofokus: Better Monday: Ketterien esimiehettömien tiimien toiminta

Parempi maanantai on ennen kaikkea asenne. Sofokus palkittiin juuri arvostetussa bisneskilpailussa (European Business Awards) kansallisena voittajana sarjassa Workplace & People Development. Sofokuksella ollaan aina oltu kiinnostuneita siitä millä tavoin eteenpäin pyrkivän digiasiantuntijan päivää voi parantaa. Vuosituhannen alussa tuntui siltä, että esimerkiksi henkilökohtaisen kehittymisen kulminaatiopisteenä oli kysymys “montako kurssia työnantaja kustantaa vuodessa?”.

Sofokuksella kurssibudjetti per työntekijä ei ole hirveän relevanttia, koska todellinen oppiminen tapahtuu muulla tavoin kuin passiivisena kuuntelijana. Pikakelaus tähän päivään ja kukaan ei enää kysele kurssibudjettien perään. Lähes parikymmentä vuotta vanhat suuntaviivat ovat muuttuneet yhtäkkiä jopa trendikkäiksi.

Motivoitunut, korkeasti koulutettu ihminen saa kunnon kiksit onnistuessaan ylittämään itsensä. Paradoksaalisesti tämän euforisen tunteen saavuttaa kunnolla vasta, kun laittaa itsensä tilanteeseen, josta ei ole ihan varma selviääkö. Ja tämä taas vaatii uskallusta. Sofokuksella uskotaan itseohjautumisen sijaan parviohjautumiseen, jossa esimiehettömien ketterien tiimien avulla mahdollistetaan onnistumisia.

Sofokuksella yksinkertaisesti panostetaan itsensä (ja muiden) haastamiseen ympäristössä, jossa itsensä ylittämisestä kasvaa tapa. Todellinen itsensä haastaja saa palkinnoksi huumaavia onnistumisen elämyksiä.

Paikalla Sofokukselta MiBin jäsen, Chief Growth Officer Lotta Siutla sekä People Happiness Officer Milla Heikkilä.

Tapahtuman järjestää MiB Turun Bossladies-verkosto.

Aika: Ti 22.10.2019 klo 17.00–18.30

Paikka: Sofokus, Ratapihankatu 36, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lasten kanssa ja 20 äitiä ilman lapsia.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 15.10. klo 10.


View Event →
Oct
16
11:30 AM11:30

16.10.2019 MiB mingle: HR-alalla työskentelevien lounastreffit

Lokakuun HR-minglessä keskustellaan teemasta "HR:n rooli esimiestyön tukemisessa ja kehittämisessä". Millaisia onnistumisen kokemuksia sinulla on HR:n ja esimiesten vuoropuhelusta? Miten HR voi aktiivisesti sparrata esimiehiä menestymään ihmisten johtamisessa ja kehittämään omia esimiestaitojaan? Miten huomioida eri taustaiset ja tasoiset esimiehet, esim. roolissaan uudet vs. kokeneet konkarit? Olisi mukava kuulla myös esimiehenä toimivien näkemyksiä siitä, mitä te odotatte HR:ltä.

Tervetuloa rohkeasti mukaan kaikki HR-teemoista kiinnostuneet! Sillä ei ole merkitystä missä roolissa tai millaisessa organisaatiossa työskentelet. Riittää, että aihe kiinnostaa. Matalalla kynnyksellä mukaan vaan! 

Paikka: Bowler Turku, kabinetti, Yliopistonkatu 29 c, 2010 Turku (Kivikukkarossa kävelykadun vieressä)

Hinta: Omakustanteinen lounas

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/398529277726131/?ti=icl


View Event →
Oct
14
4:30 PM16:30

14.10.2019 MiB after work: Äidit koodaa

Tervetuloa toiseen kuukausittaisista Äidit koodaa -illoista. Jokaiseen näistä illoista ilmoittaudutaan erikseen ja tarkoituksena on aloittaa tai edistää jotain omaa projektia koodaamisen maailmassa. Se voi olla koodauksen alkeiskurssi, jatkokurssi, nettisivut, peli, oikeastaan mitä vaan, mitä haluat tehdä. Ideana on tarjota tila ja vertaistukea kerran kuussa, jotta aikaa edistää tätä omaa tavoitetta on helppo varata kalenterista. 

Olet tervetullut osallistumaan riippumatta siitä, olitko mukana kesällä tai ensimmäisellä kerralla, oletko koskaan koodannut riviäkään tai onko sinulla mielessä omaa koodausprojektia. Tapaamisissa saat apua siihen, mistä lähteä liikkeelle. Pääasia on, että haluat aloittaa tai jatkaa kokemuksen kerryttämistä. Ehkä haluat olla auttamassa muita eteenpäin? 

Ideana on siis kokoontua yhteen, auttaa ja tukea toisiamme edistymään (ja aloittamaan matka) koodaamisen ihmeellisessä maailmassa. Mentorina toimii ihana Pauliina Anttila (Vincit) ja vertaistuutorina Satu Korhonen

Seuraavat kerrat ovat 18.11. ja 16.12., jos haluaa jo laittaa kalenteriin. Ilmoittakaa mahdollisista peruutuksista mahdollisimman pian, jotta joku paikkaa odottava voi sen saada. Jos tulette autolla, laittakaa auto parkkiin ensisijaisesti Vincitin paikoille ja tulkaa sisälle hakemaan parkkilappu, joka laitetaan autoon näkyviin.

Paikka: Vincit, Helsinginkatu 15, 20500 Turku

Hinta: Maksuton/Hinta

Lapset: Tapahtuman luonteesta johtuen ei lapsia, jotta äidit voivat keskittyä koodaamiseen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 7.10. klo 10.


View Event →
Sep
29
2:45 PM14:45

29.9.2019 MiB goes: Muutama sananen naisista Turun Linnassa

Näyttely kertoo Turussa vaikuttaneiden porvarisnaisten ja Turun linnassa asuneen kreivitär Kristina Katarina Stenbockin kautta naisten elämästä 1600-luvun Turussa. Naisten värikkäiden elämänkäänteiden kautta piirtyy kuva elämästä aikana, jolloin kirkko ja yhteiskunta säätelivät käsityksiä naisten kasvatuksesta ja asemasta, sopivasta käytöksestä, rakkaudesta ja avioliitosta.

Käymme yhdessä näyttelyn (yksi iso huone naisten elämän esittelyä, myös esineistöineen ja ääniympäristöineen) opastuksen ja keskustelemme tämän jälkeen näyttelyn herättämistä ajatuksista. Osa keskustelusta käytetään MiBin podcastin tekoon aiheesta (tuottamassa Melina Virtanen ja Mari Turja). 

Sään salliessa kokoonnumme linnan sisäpihalle ja sateella kokoontuminen kassojen luo lähtöaulaan. 

Näyttelyn opastus alkaa klo 15 ja kestää tunnin, jonka jälkeen podcast/keskustelut hyvällä ilmalla sisäpihalla tai Juhana Herttuan kahvilassa. Halutessasi voit toki kierrellä Linnan muitakin näyttelytiloja (keskiaika - ja renessanssi-kerrokset) ennen tai jälkeen tapaamisemme.

Kirjakaupat myyvät näyttelyyn liittyvää vihkosta. 

Huomaa myös kirjaston luentosarja: https://www.turku.fi/uutinen/2019-08-09_muutama-sananen-naisista-luentosarja-kaupunginkirjastossa

Paikka: Turun Linna

Hinta: Pääsymaksu linnaan 12e aikuinen (opiskelijat/työttömät 5e) ja opastus 3e, lapset 5e, alle 5v ilmainen

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 16.9.


View Event →
Sep
26
12:30 PM12:30

26.09.2019 MiB mingle: Viestintäalalla työskentelevien lounastreffit

Teemana viestijän osaaminen. Viestinnän kenttä on laaja ja tuntuu välillä kasvavan kasvamistaan. Mitä kaikkea viestijän pitää osata? Miten rooliaan voi keskittää? Millaisia koulutuksia on tarjolla ja missä? Tästä ja kaikesta mahdollisesta viestinnästä pääset keskustelemaan viestinnän syyskuun lounaalla!

Paikka: Ravintola Panini, Linnankatu 3, 20100 Turku

Hinta: Omakustanteinen lounas

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen tapahtumaan Facebook-tapahtuman (https://www.facebook.com/events/378613512825079/) kautta


View Event →
Sep
25
4:30 PM16:30

25.9.2019 MiB goes: Gofore

Gofore on suomalainen IT-yritys, jolla on lähes 20 vuoden kokemus digitaalisten palveluiden luomisesta. Yrityksellä on yli 550 työntekijää ja toimistoja Turussa, Tampereella, Helsingissä, Jyväskylässä, Munichissa, Brunswickissa, Madridissa, Swanseassa, Lontoossa ja Tallinnassa. Heidän tavoitteenaan ja toimintanaan on työkulttuurin uudistaminen digatalisaation keinoin eli auttaa organisaatioita digitalisoitumisessa ja luomaan uutta bisnestä. Isona kuvana on pyrkimys luoda tulevaisuutta, joka toimii. Gofore valittiin parhaaksi työpaikaksi Suomessa vuonna 2017. Tule mukaan tutustumaan Kirsi Aantaan johdolla, minkälainen työpaikka Gofore on ja minkälaisia perheystävällisiä käytäntöjä heillä on.

Koska tilaisuudessa on tarjoilua, pyydämme osallistujia ilmoittamaan peruutuksesta mahdollisimman ajoissa, jotta tarjoilu voidaan mitoittaa oikein.

Paikka: Goforen Turun toimisto, Linnankatu 11, 20100 Turku. 2.krs

Hinta: Maksuton/Hinta

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 18.9. klo 10


View Event →
Sep
24
11:30 AM11:30

24.9.2019 MiB Mingle: HR- alalla työskentelevien lounastreffit

Kesän aikana mm. Linkedinissä monet kertoivat viettävänsä kesäloman ilman työsähköpostia ja tavoitettavuutta. Loma on aikaa olla itselleen armollinen ja palautua kunnolla. Toiset taas kertoivat, miten lomallakin bisnekset pyörii läppäri sylissä palmujen alla, raha kun ei koskaan nuku ja asiakkaita on palveltava. Millainen työkulttuuri lomien, palautumisen ja tavoitettavuuden suhteen sinun yrityksessä on, onko yksilökohtaisia eroja tai vapautta valita vai odotetaanko kaikilta samanlaista ON or OFF linjausta? Miten HR pyrkii vaikuttamaan käytäntöjen rakentumiseen?

Tule keskustelemaan kanssamme aiheesta lounastapaamisen yhteydessä, samalla ideoidaan yhdessä syksyn tulevia HR-keskusteluteemoja. 

Paikka: Ravintola Bowler,Yliopistonkatu 29, 20100 Turku

Hinta: Omakustanteinen lounas

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoitathan osallistumisestasi facebook eventin kautta, näin pystymme varaamaan oikean määrän pöytiä: 

https://www.facebook.com/events/355371598718034/View Event →
Sep
16
4:30 PM16:30

16.9.2019 MiB after work: äidit koodaa

Kesän äidit koodaa -kurssi saa nyt jatkoa kerran kuukaudessa järjestettävistä Äidit koodaa -illoista.

Jokaiseen näistä illoista ilmoittaudutaan erikseen ja tarkoituksena on aloittaa tai edistää jotain omaa projektia koodaamisen maailmassa. Se voi olla koodauksen alkeiskurssi, jatkokurssi, nettisivut, peli, oikeastaan mitä vaan, mitä haluat tehdä. Ideana on tarjota tila ja vertaistukea kerran kuussa, jotta aikaa edistää tätä omaa tavoitetta on helppo varata kalenterista. 

Olet tervetullut osallistumaan riippumatta siitä, olitko mukana kesällä, oletko koskaan koodannut riviäkään tai onko sinulla mielessä omaa koodausprojektia. Tapaamisissa saat apua siihen, mistä lähteä liikkeelle. Pääasia on, että haluat aloittaa tai jatkaa kokemuksen kerryttämistä. Ehkä haluat olla auttamassa muita eteenpäin? 

Ideana on siis kokoontua yhteen, auttaa ja tukea toisiamme edistymään (ja aloittamaan matka) koodaamisen ihmeellisessä maailmassa. Mentorina toimii ihana Pauliina Anttila (Vincit) ja vertaistuutorina Satu Korhonen. Ensimmäisellä kerralla Pauliina on lupautunut esittelemään lyhyesti versionhallintaa (GIT). Päähuomio tällä kerralla kuten muillakin on kuitenkin omien projektien edistäminen, oli ne sitten kursseja, nettisivuja, pelejä, tai mitä ikinä.

Koska ilmoittautumiset on jokaiselle kerralle erikseen, myös kesän kurssilla olleiden pitää ilmoittautua erikseen niihin kertoihin, joihin ovat osallistumassa. Seuraavat kerrat ovat 16.10., 14.11. ja 18.12., jos haluaa jo laittaa kalenteriin. Ilmoittakaa mahdollisista peruutuksista mahdollisimman pian, jotta joku paikkaa odottava voi sen saada.

Paikka: Silo huone, SparkUp, Tykistökatu 4, 20520 Turku

Hinta: Maksuton/Hinta

Lapset: Tapahtuman luonteesta johtuen ei lapsia, jotta äidit voivat keskittyä koodaamiseen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 9.9.2019 klo 10.


View Event →
Sep
12
10:00 AM10:00

12.9.2019 MiB goes: Uudistunut Yrityskylä Varsinais-Suomi

Yrityskylä on maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu suomalainen oppimiskokonaisuus, joka tarjoaa kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille myönteisiä kokemuksia työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Yrityskylä perustuu suomalaiseen opetussuunnitelmaan ja sen tarina alkaa vuodesta 2010. Yrityskylä Alakoulun oppimisympäristö on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa. Yrityskylä Varsinais-Suomen Alakoulun pienoiskaupunki on uudistettu elokuussa 2019 ja sitä esittelee Yrityskylän aluepäällikkö Suvi Ylikylä-Elers. Vierailulla tutustutaan myös Yrityskylän konseptiin ja pedagogiikkaan sekä kumppaniyhteistyöhön. 

Koska tilaisuudessa on tarjoilua, pyydämme osallistujia ilmoittamaan peruutuksesta mahdollisimman ajoissa, jotta tarjoilu voidaan mitoittaa oikein.

Paikka: Yrityskylä Varsinais-Suomi, Tykistökatu 4 (ElectroCity 1.krs), Turku

Hinta: Maksuton. Vierailun jälkeen on mahdollista osallistua yhteiselle lounaalle (omakustanteinen)

Osallistujamäärä: Mukaan mahtuu 8 äitiä ja 5 äiti + lapsi

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ma. 2.9. klo 10View Event →
Sep
10
4:30 PM16:30

10.9.2019 MiB after work: Tekoälyn etiikka

Tekoälyalgoritmit ovat yhä laajemmin mukana arjessa. Algoritmeja käytetään suositusten tekemisessä niin sosiaalisessa mediassa kuin Netflixissäkin. Niitä hyödynnetään vakuutuspäätösten tekemisessä, lainan ehtojen määrittelyssä, Yhdysvalloissa tuomiosuositusten tekemisessä, ja monessa muussa arkisessa toimessa. Tekoälyalgoritmien vaikuttaessa yhä useamman meidän jokapäiväiseen elämään, on näiden algoritmien ja niiden hyödyntämisen etiikka yhä tärkeämpää. Solita julkaisi alkuvuodesta Tekoälyn etiikka-raportin (tutustuttavissa täältä: https://www.solita.fi/solita-julkisti-tekoalyn-etiikka-raportin/). Tule kuuntelemaan Merituuli Vainion (Solita) alustus aiheesta ja osallistu alustuksen jälkeen workshoppiin, jossa pohdimme yhdessä, miten tämä vaikuttaa meihin ja lapsiimme.

Paikka: SparkUp Tykistökatu 4, 20520 Turku

Hinta: Maksuton/Hinta

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ti 3.9. klo 10


View Event →
Sep
9
9:00 AM09:00

9.9.2019 MiB Mingle: Syyskuun kuukausitreffit

Syyskuun kuukausitreffeillä pääset aloittamaan viikon valmiin aamupalan ja tuoreen kahvin äärellä upeassa Radisson Blu Marina Palace Hotelissa. Pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tavataan hotellin aamiaisravintolassa toisessa kerroksessa.

Aamiainen on omakustanteinen ja saamme sen erikoishintaan 15 euroa / henkilö (0-5v. veloituksetta, 6-12v. 10,50 euroa, 13- vuotiaasta eteenpäin 15 euroa/ henkilö). Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Huomioithan kuitenkin, että aamiainen kerätään pois kello 10, joten saavuthan ennen sitä. Toivotamme tervetulleeksi mukaa kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. 

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Tervetuloa kuulemaan lisää toiminnasta ja tutustumaan muihin äiteihin!

Paikka: Radisson Blu Marina Palace Hotel, Linnankatu 32, 20100 Turku

Hinta: Omakustanteinen aamiainen

Lapset: Tervetulleita! 

Facebook- tapahtuma: https://www.facebook.com/events/413380822620298/
View Event →
Sep
5
12:00 AM00:00

MiB Yrittäjät: lounasmingle

Aloitamme syksyn yrittäjien lounasminglet Yrittäjien päivänä Paninissa. Mikäli olet yrittäjä tai yrittäjyyttä harkitseva äiti, tule mukaan vaihtamaan ajatuksia yrittäjyydestä ja yrittäjyyden ja perheen yhteensovittamisesta sekä suunnittelemaan yhdessä tulevan syksyn ja talven tapahtumia. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia kiinnostavista lounasmingle- ja tapahtumateemoista.

Paikka: Ravintola Panini, Linnankatu 3 20100 Turku

Hinta: Omakustanteinen

Lapset: Tervetulleita mukaan!

View Event →
Aug
29
5:00 PM17:00

29.8.2019 MiB Reads: Mindfulness

Syksyn ensimmäinen lukupiiri käynnistetään Mindfulness-teemalla! Miten tietoista läsnäoloa voi hyödyntää työelämässä? Onko meditaatio säännöllinen osa arkeasi? Tule juttelemaan teemasta MiBin lukupiiriin 29.5 klo 17! Tapaamme jälleen ravintola Denniksen yläkerrassa leikkitilan vieressä. Huom! Jos aihe kiinnostaa olet tervetullut jakamaan ajatuksiasi vaikket ehtisikään lukea kirjoja.

Kirjat:

Mindfulness Työssä - Antti-Juhani Wihuri

The Art of Stopping Time: Practical Mindfulness for Busy People - Pedram Shojai

Paikka: Ravintola Dennis (yläkerta), Linnankatu 17, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Facebooktapahtuma: https://www.facebook.com/events/426814394711638/ 

Ilmoittautumislinkki lähetetään sähköpostilla elokuun alussa.


View Event →
Aug
22
4:30 PM16:30

22.8.2019 MiB goes: Vincit Turku

Tervetuloa tutustumaan Vincitiin. Vincit on suomalainen it-yritys, jossa on 400+ työntekijää ja joka valittiin vuonna 2016 parhaaksi työpaikaksi Euroopassa (Best workplace in Europe). Suomen sisäisesti sama palkinto on tullut kolmesti. Toimistoja Vincitillä on Turussa, Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Kaliforniassa. Vincitillä tehdään muun muassa mobiilisovelluksia, web-palveluita, data-analyysejä ja tekoälyprojekteja, käyttökokemuksia ja käyttöliittymiä. Vincitin kaksi tavoitetta on pitää työntekijät ja asiakkaat onnellisina.  Tule kuulemaan, miten se käytännössä tapahtuu, minkälaisia ovat Vincitin perheystävälliset käytännöt ja miten heidän asiantuntijansa kehittävät osaamistaan. Emäntinä meille toimivat ihanat Pauliina Anttila, joka on MiB äidit koodaa-ryhmäläisille jo tuttu ja puhuu osaamisen kehittämisestä, sekä Fanny Karlsson Vincitin HR-puolelta esittelee työn ja perheen yhdistämistä helpottavia käytäntöjä. Näistä eräs on kesäaikainen hoito työntekijöiden lapsille.

Koska tilaisuudessa on tarjoilua, pyydämme osallistujia ilmoittamaan peruutuksesta mahdollisimman ajoissa, jotta tarjoilu voidaan mitoittaa oikein.

Paikka: Vincit Turku, Helsinginkatu 15, 20500 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse viikonpäivänä 15.8. klo 10.00


View Event →
Aug
8
11:30 AM11:30

8.8.2019 MiB Mingle: Elokuun kuukausitreffit

Heinäkuu on lomailtu ja aika palata taas arkeen. Mikäs sen parempi tapa tehdä se kuin vertaistuen avulla. Tule juttelemaan syksyn suunnitelmistasi ja kuulemaan muiden suunnitelmia. Toivottavasti kesäsäät vielä hellivät meitä ja pääsemme nauttimaan lounaan ulkoterassilla. Paikka tarkentuu myöhemmin. 

Kuukausitreffeillä pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. 

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille. Ota siis myös kaveri mukaan! Ruokailu on omakustanteinen. Tervetuloa!

Paikka: Tarkentuu myöhemmin.

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/474392286708558/View Event →
Jun
13
5:00 PM17:00

13.6.2019 MiB After Work: Puhutaan LinkedInistä

Mitä ajankohtaista LinkedInissä on, mitkä sisällöt saavat parasta näkyvyyttä ja kuinka saat palvelusta kaiken hyödyn irti?

Tervetuloa Pro Rattaalle keskustelemaan LinkedInin ajankohtaisimmista aiheista ja kuulemaan parhaat vinkit palvelun käyttöön! Aiheina mm. miten täytät linkkariprofiilin oikein ja mikä LinkedInissä on hyvää sisältöä niin yksityis- kuin yritystilissäkin. Lisäksi nostetaan esiin hyvin profiloituneita tyyppejä esimerkkien muodossa. LinkedIn asiantuntijointa paikalla on Pro Ratas Oy:n Marko Rouvali, Marjut Vuorikoski ja Pauliina Tienpää.

Tapahtuman alussa lyhyt esittely Pro Ratas Oy:stä. Esittelyn pitää yksi perustajajäsenistä, mainostuotannon takapiru Tiia Palkén.

Tilaisuudessa on tarjolla pientä purtavaa, juomaa ja kuplivaa. Myös lapsille on pientä tarjoilua.

Tervetuloa!

Paikka: Pro Ratas Oy, Pitkämäenkatu 6B, 20250 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä ilman lapsia ja 10 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 6.6. klo 10.


View Event →
Jun
4
4:30 PM16:30

4.6.-26.6. + 5.8. MiB after work: Äidit koodaa

Mitä koodaus käytännössä on? Mitä tarkoittavat loopit, muuttujat ja kirjastot? Kesäkuusta alkaen on mahdollisuus saada selville vastaus näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Olit sitten täysin aloittelija joka ei ole koodannut koskaan riviäkään tai olet koodannut muilla kielillä aiemmin ja haluat oppia pythonin, olet kovin tervetullut. Hyödynnämme Aallon järjestämää Pythonin alkeiskurssia (https://fitech.io/fitech-ict-courses/ -> Courses at Aalto Yliopisto -> Ohjelmoinnin peruskurssi Y1) ja tutustumme tähän monipuoliseen ohjelmistokieleen, jolla voi rakentaa kaikenlaista desktop-sovelluksista, websovelluksiin, peleihin ja data-analyyseihin. Oppaanamme toimii Emppu Nurminen, apuopettajana Satu Korhonen ja osallistujien mentorina Pauliina Anttila Vincitiltä.

Tapaamme kesäkuussa neljä kertaa kurssin tiimoilta. Ensimmäinen kerta on tiistaina 4.6., jolloin asennamme osallistujien koneille tarpeelliset ohjelmat ja ohjelmoimme ensimmäiset “Hello World!”-ohjelmat. Tämän jälkeen tapaamiset ovat keskiviikkoisin 12.6., 19.6. ja 26.6. Näillä kolmella kerralla tutustumme aina uuteen osaan avautunutta materiaalia sekä pähkäilemme ryhmäläisille esiin nousseita ongelmia. Lisäksi tarkoituksena on ideoida omaa pientä koodausprojektia. Elokuussa on vielä yksi tapaaminen 5.8., jolloin tutkimme sekä mennyttä kurssia että suunnittelemme tulevaa ja käynnistelemme henkilökohtaisia koodausprojekteja, joiden parissa sitten tapaamme syksyllä osallistujien tarpeiden mukaan. Aika tapaamisille on aina klo 16.30-19. Kaikki tapaamiset ovat ElectroCityssä SparkUpin tiloissa, jossa meille on varattu Silo-neuvotteluhuone. Paikalle pääsee rattailla ja lapset ovat tervetulleita katsomaan, miten äidit koodaavat.

Sananen Aallon kurssista: Kurssiin sisältyy tentti Helsingissä. Tämän käyminen ei ole välttämätöntä tämän MiB after work: Äidit koodaa näkökulmasta, joten jokainen osallistuja voi tehdä päätöksen tenttiin osallistumisesta omien tarpeidensa mukaisesti.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu Aallon järjestämään koulutukseen ennen 15.5. fitech.ion sivujen kautta sekä MiBin tapahtumaan Lyytissä. Kurssi tulee olemaan suosittu, joten muista peruuttaa paikkasi, jos et pääsekään.

Paikka: SparkUp - Silo, Tykistökatu 4, 20520 Turku

Hinta: Maksuton. Oma kannettava mukaan, jolle osallistuja voi asentaa ohjelmia.

Lapset:  Lapset ovat erittäin tervetulleita mukaan! Tapahtumaan mahtuu 15 äitiä ilman lapsia ja 5 äitiä lasten kanssa.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 21.5. klo. 10.


View Event →
May
29
5:00 PM17:00

29.5.2019 MiB Reads: Ketterä organisaatio

Tällä kertaa lukupiirissä teemana ketterä organisaatio! Olet tervetullut keskustelemaan aiheesta vaikka et olisi lukenut kirjoja. Tapaamme jälleen Denniksen yläkerrassa, jossa löytyy lapsille leikkipaikka.

Kirjat:

Tribal Leadership: Leveraging Natural Groups to Build a Thriving Organization

Agile People: A Radical Approach for HR & Managers (That Leads to Motivated Employees)

Paikka: Ravintola Dennis, yläkerta,  Linnankatu 17, 20100 Turku, Finland

Hinta: Omakustanteinen ruokailu

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta:https://www.facebook.com/events/2202995929963150/

View Event →
May
29
11:30 AM11:30

29.5.2019 MiB mingle: HR-alalla työskentelevien lounastreffit

Kaipaavatko kehityskeskustelukäytännöt tuuletusta? Ovatko perinteiset kehityskeskustelut sinunkin mielestäsi jo menneen talven lumia? Millaisia uudistuksia teillä on tehty työssä kehittymisen johtamiseen? Tule mukaan keskustelemaan ja saamaan uusia ideoita toukokuun lounastreffeille!

Paikka: Bowler, kabinetti, Yliopistonkatu 29 c, 20100 Turku (kävelykadulla Kivikukkaron vieressä)

Hinta: Omakustanteinen lounas

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta: https://www.facebook.com/events/1427696887370327/


View Event →
May
29
8:30 AM08:30

Ke 29.5. MiB Extra: Etätyöpäivä

Työskenteletkö yksin kotona tai teetkö toisinaan etätöitä? Osana toukokuun #äitimyytinmurtajat-kampanjaa järjestämme yhteisöllisen etätyöpäivän kotona ja etänä työskenteleville äideille Radisson Blu Marina Palacessa. Etätyöpäivä alkaa hotelliaamupalalla, jonka hinta on 11 euroa/henkilö. (Varaathan tasarahan käteistä aamupalan maksua varten.)

Päivän aikana on mahdollisuus tutustua ja verkostoitua muiden etätyötä tekevien äitien kanssa, vaihtaa ajatuksia aiheeseen liittyen sekä tehdä omia töitä mukavassa ilmapiirissä. Kuulemme lyhyen hotelliesittelyn, ja pääsemme kierrokselle tutustumaan hotellin tiloihin. Päivällä nautimme yhteisen omakustanteisen lounaan Grill it -ravintolassa ja sen jälkeen vietämme kabinetissa rentoutumishetken äänimaljojen parissa. Loppuiltapäivä on vapaata työskentelyaikaa. Tila on meille varattuna klo. 16 asti. Lapsille järjestetään leluja ja leikkejä äitien työskentelyn ajaksi samassa tilassa tai tilan ulkopuolella.

Paikka: Hotelli Radisson Blu Marina Palace, Linnankatu 32, 20100 Turku

Hinta: Maksuton (aamupala 11 euroa)

Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 3 äitiä lapsineen ja 22 äitiä yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ke 15.5.

View Event →
May
28
4:30 PM16:30

28.5.2019 MiB goes: Solita Turku

Haluatko tutustua Solitaan? Kuulla, miten yritys kansainvälistyy ja tekee hyvää tulosta? Tai minkälaista on työskennellä Solitassa ja miten yrityksen perheystävällisyys näkyy käytännössä? Tervetuloa tutustumaan Solitan uuteen Turun toimistoon Kivikukkaron talossa toimiston vetäjän Mikael Ojalan johdolla. Usein pyydetty yritysvierailu toteutuu 28.5. Tilaisuus alkaa 16.30 kahveilla, jonka jälkeen klo 17-18 kuulemme vastauksia edellä oleviin kysymyksiin ja moniin muihin Mikael Ojajalta ja muita solitalaisilta. Klo 18 jälkeen on vielä hetki aikaa tutustua ja verkostoitua. Tervetuloa mukaan!

Solita on 1996 perustettu ja 9 paikkakunnalla 4 maassa toimiva teknologia-, strategia- ja designyritys, joka on ollut mukana kehittämässä muun muassa Omaolo-palvelua terveydenhuollon, sosiaalitoimen ja suunterveydenhuollon kanssa, suunnittelemassa, toteuttamassa ja ylläpitämässä vero.fi -palvelua verohallinnon kanssa sekä vauhdittamassa kiertotaloutta Motivan ja ympäristöministeriön materiaalitori.fin kautta sekä hyödyntämässä tekoälyä ja rakentamassa unelmien data-alustaa DNA:lle. Lisäksi Solita julkaisi Tekoälyn etiikka-reportin maaliskuussa 2019. Solitan kädenjälki näkyy monessa tutussa palvelussa ja Solita työllistää yli 800 asiantuntijaa palvelumuotoilun, ohjelmistokehityksen, analytiikan ja pilvipalveluiden parissa. Vuoden työnantajanakin palkittu Solita on lisäksi panostanut perheystävällisiin käytäntöihin, joista kuulemme lisää vierailulla. Etukäteen lisätietoa Solitasta ja Solitasta Turussa saa Idention webcastista, jossa haastateltiin Mikael Ojalaa: https://identio.fi/podcast/episode/anchor-episode-6da1de91-8709-3f2e-12ad-21fd07412f83

Nimi tai kuvaus: MiB goes: Solita

Paikka: Solita Turku - Kivikukkaron neljäs kerros, Yliopistonkatu 29b, 20100 Turku

Hinta: maksuton

Lapset: Erittäin tervetulleita mukaan! Tapahtumaan mahtuu 15 äitiä ilman lapsia ja 5 äitiä lasten kanssa.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 20.5. klo. 10


View Event →
May
27
5:00 PM17:00

27.5.2019 MiB After Work: #bossladies - Ketterä talous ja johtaminen

Tervetuloa MiB bossladies tapahtumaan, jossa perehdymme ketterään talouteen ja johtamiseen! Miksi kiinteät budjetit eivät ole nykyaikaa? Mitä tarkoitetaan ketterällä organisaatiolla ja miten organisaatiota johdetaan ketterästi? Minkälaisia palkitsemisjärjestelmiä on ketterissä organisaatioissa?

Paikka: Lounatuulet yhteisötalo ry., Läntinen pitkäkatu 33, Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Tapahtumaan mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 30 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 20.5. klo 10.


View Event →
May
23
2:00 PM14:00

23.5.2019 MiB Afternoon Club: SORI – Johtajuus kriisissä

Kokenut toimittaja ja viestinnän asiantuntija, Ground Communicationin perustaja ja kahden pojan äiti Anna Sorainen johdattaa MiB äidit kriisiviestinnän ytimeen ja pohtii kanssamme kysymyksiä johtajuudesta ja vastuullisuudesta.

Anna on itsekin julkisuuden koulima. 1990 luvulla hän oli ensimmäinen naistoimittaja Ylen urheilutoimituksessa. 2000 -luvun alussa hänet nähtiin Olympiakomitean viestintäpäällikkönä ja sen jälkeen Kimi Räikkösen PR- ja mediakonsulttina. Tämän jälkeen Anna ja Ground Communications on auttanut lukuisia johtajia kriiseissä ja niistä selviämisessä.

Näiden kokemusten päälle rakentuu myös Anna Soraisen esikoiskirja  SORI – johtaja ja julkisuus kriisissä. Annan puheenvuoro MiB Afternoon Clubissa rakentuu kirjan teemojen ympärille.

Kirja on kattava kuvaus viiden johtajan kokemuksista. Kirjassa kulisseja avaavat Anne Berner, Atte Jääskeläinen, Mika Kojonkoski, Anna Mäkelä ja Risto Siilasmaa. Kukin kirjan johtajatarinoista avaa erilaisen näkökulman: Siilasmaa on luotsannut kriisi- ja muutosyhtiötä valtavan kansainvälisen paineen alla; Berner on siirtynyt yksityiseltä sektorilta politiikkaan sankan kritiikin saattelemana; Kojonkoski on teilattu Rion olympiakisojen jälkeen huippu-urheilun vaikeuksien keulakuvana; Jääskeläinen on löytänyt itsensä mediatalon mainekriisin ytimestä ja Mäkelä on juuttunut pohjoisen kunnan päätöksenteon sokkeloihin.

MiB Afternoon Clubissa Anna muistuttaa meitä siitä, että suurin osa kriiseistä olisi ennaltaehkäistävissä ja että kriisin keskellä paras väline on raivorehellisyys.

Paikka: Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki, Lemminkäisenkatu 12b, 20520 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Erittäin tervetulleita mukaan! Tapahtumaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 25 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 16.5. klo 10


View Event →
May
22
12:00 PM12:00

22.05.2019 MiB mingle: Juridiikan alalla työskentelevien lounastreffit

Oletko töissä juridiikan alalla esim. asianajotoimistossa, pankissa tai vakuutusalalla? Oletko  valmistumassa tai miettinyt uranvaihdosta ja haluatko keskustella jo alalla työskentelevien kanssa? Tule mukaan lounastreffeille, jossa voidaan vaihtaa mietteitä alalla tapahtuvista muutoksista.

Huom! Tilaisuuteen osallistuminen ei edellytä MiBin jäsenyyttä, joten nappaa mukaan myös kaverisi, joka on kiinnostunut toiminnastamme.

Paikka: Trattoria Wiklund, 20100 Turku

Hinta: Omakustanteinen lounas

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta:

https://www.facebook.com/events/2345892292334853/


View Event →
May
20
5:00 PM17:00

20.5.2019 MiB Goes: Oma Säästöpankki

Oma Säästöpankki ui vastavirtaan panostamalla asiakaspalveluun ja laajentamalla konttoriverkostoaan ympäri Suomen. Tässä pankissa halutaan olla lähellä asiakasta ja palvella. Turun kävelykadun konttoriin on rakennettu modernit tilat, jonne voi helposti tulla piipahtamaan. Aulassa on aina palveluneuvoja joka vastaa kysymyksiin ja kassa-asiatkin hoituvat samalla näppärästi.

Tule kuulemaan konttorinjohtaja, LKV Aliisa Leimun huippumielenkiintoinen puheenvuoro Oma Säästöpankin virkistävän erilaisesta pankkiajattelusta. Luvassa on myös konkreettisia vinkkejä miten lapsiperheessä voidaan säästää ja vaurastua. Koko konttori on varattu vain MiBin käyttöön ja luvassa on maistuvat tarjoilut. Mitä enää aikailet?

Paikka: Yliopistonkatu 25, Turku. (kävelykadulla).

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Tapahtumaan mahtuu 6 äitiä lapsineen ja 15 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse viikonpäivänä 13.5. klo 10.


View Event →
May
16
12:00 PM12:00

16.5.2019 MiB Pop up Mingle: #äitimyytinmurtajat

Millaisia äitimyyttejä olet itse kohdannut? Entä mitä myyteistä murtanut? Miten onnistuu työnhaku raskaana ollessa tai opiskelun yhdistäminen perhevapaaseen? Voiko työssä käydessä imettää tai uraäiti olla myös pullantuoksuinen äiti? Mikä tekee äidistä työelämän vahvan pelurin? Ja miten näyttää, että työ ja perhe todella mahtuvat samaan arkeen?

Nelivuotias MiB ja sen jäsenet ovat murtaneet joukolla äitimyyttejä tietäen ja tiedostamatta. Pop-Up mingleissä ympäri Suomen kuullaan alustavia tuloksia #äitimyytinmurtajat -nettikyselystä, äänestetään yleisimmistä äitimyyteistä, mietitään keinoja niiden murtamisesta ja jaetaan kokemuksia uran ja perheen yhdistämisestä!

Toivotamme tervetulleeksi mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Voit tulla koko ajaksi tai vain piipahtamaan!

Huom! Tilaisuuteen osallistuminen ei edellytä MiBin jäsenyyttä, joten nappaa mukaan myös kaverisi vaikka ihan viime hetkellä. Tämä on loistava mahdollisuus kuulla MiBin toiminnasta ja tavata muita toiminnasta innostuneita.

Paikka: Kauppakeskus Mylly (tarkempi paikka vahvistuu lähempänä)

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta:

https://www.facebook.com/events/633386547073907/


View Event →
May
15
10:00 AM10:00

15.05.2019 MiB Goes: Cloetta, Tuotteen matka konseptista myymälään

Cloetta Suomi Oy on osa Cloetta-konsernia, joka on Pohjoismaiden johtava makeistalo. Tuotekehityksemme pohjaa aina suomalaisten makumieltymyksiin ja tarpeisiin, mutta tukenamme on myös vahva kansainvälinen Cloettan makeisosaajien verkosto.

 Osuutemme Suomen makeismarkkinoista on yli neljännes arvossa mitattuna. Meitä cloettalaisia on Suomessa 230 ja yrityksemme pääkonttori sijaitsee Turussa. Yli puolet makeisosaajistamme työskentelee eri puolella Suomea vastaten tuotteidemme myynnistä ja esillepanosta eri myyntikanavissa.

Makeispussien parissa työskentelevä Heidi Pekkala sekä myymälämarkkinoinnista vastaava Anna Peuravaara kertovat, miltä tuotteen matka konseptista myymälään näyttää, eli miten ideasta rakennetaan konsepti ja tuote ja mitä otetaan huomioon myymälämarkkinoinnissa.

Paikka: Cloetta  Suomi Oy, Lemminkäisenkatu 32 a, TURKU

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Tapahtumaan mahtuu 5 äitiä lapsineen ja 5 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 08.05. klo 10.


View Event →