Turku

Filtering by: Turku
Mar
27
4:00 PM16:00

27.3.2019 MiB extra: Vaalipaneeli: Kuuluvatko työ ja perhe samaan arkeen?

Eduskuntavaalit ovat ovella ja MiB on julkaissut hallitusohjelmatavoitteensa alkavalle vaalikaudelle. Tavoitteet keskittyvät kolmeen teemaan: perhevapaauudistukseen, varhaiskasvatukseen ja työelämän perheystävällisyyteen.

Tule kuulemaan varsinaissuomalaisten ehdokkaiden ajatuksia työelämästä sekä perheen ja työn yhdistämisestä MiBin vaalipaneeliin Kauppakeskus Myllyyn. Mukana keskustelemassa ovat muun muassa Annika Saarikko (kesk.) Saara-Sofia Sirén (kok.) Eeva-Johanna Eloranta (sd.) Ulla Achrén (r.) Sanna Leivonen (ps) Pertti Vallittu (Kd) Mari Kousa-Kuusisto (Vihr.) ja Emma Lindqvist (Vas.)

Aika: Ke 27.3. klo 16.-17.30.

Paikka: Kauppakeskus Mylly

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Mar
29
2:00 PM14:00

29.3.2019 MiB Afternoon Club: Vaikuttava työnantajabrändi

Employee Experience Agency Eminen perustaja ja toimitusjohtaja Susanna Rantanen tunnetaan modernin HR:n ykkösbrändinä ja edelläkävijänä Suomessa. Tai näin häntä ainakin tituleerataan IT-toimialalla ja kasvuyrityskentässä.

Rantanen perusti ensimmäisen yrityksensä, yrityskulttuuriin rekrytoinnin sovellusta kehittäneen Heebon äitiyslomallaan vuoden 2010 alussa ja toisen yrityksensä Eminen loppuvuodesta 2012.

Vuonna 2017 Susanna lähti kehittämään Vaikuttava Työnantajabrändi -konseptia ja markkinoinnin metodia moderneille kasvuyrityksille, jotka pyristelivät osaajapulan, nopean, jopa hallitsemattoman kasvun ja jatkuvan muutoksen ikeessä. Susanna on rakentanut saman mallin pohjalta sekä oman asiantuntijabrändinsä että Eminen brändin. Markkinoinnin metodi toimii niin hyvin, että se on synnyttänyt pikkuiselle putiikkitoimisto Eminelle jopa fanikunnan. Suhteellisen erikoista suomalaisessa kulttuurissa HR-alalla ja vielä B2B-bisneksessä.

Tässä puheenvuorossa Susanna kertoo, mikä Vaikuttava Työnantajabrändi -konsepti ja markkinoinnin metodi oikein on, miksi se toimii ja miksi kaikkien modernien kasvuyritysten pitäisi rakentaa vaikuttavaa työnantajabrändiä.

Susanna vastaa puheenvuoronsa aikana mielellään myös osallistujien kysymyksiin. Kysymyksiä voi toimittaa Susannalle myös etukäteen: susanna@emine.fi

Aika: Pe 29.3. klo 14-16

Paikka: Lounatuulet Yhteisötalo, Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 40 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse pe 22.3. klo 10


View Event →
Apr
4
5:00 PM17:00

4.4.2019 MiB After work: Bossladies - Etäjohtaminen

Työskenteletkö hajautetussa tiimissä, jossa työkaverisi saattavat olla jopa toisella puolella maailmaa? Oletko työsi puolesta liikkeellä paljon ja hoidat töitäsi milloin kahvilasta tai junasta? Istutko avokonttorin sijaan kotona oman työpöydän ääressä?

Hajautetusti toimiva tiimi voi olla yhtä tehokas ja tuloksellinen kuin samassa toimistossa työskentelevä tiimikin. Tärkeää on ymmärtää hajautetun tiimityön kompastuskivet ja mistä mahdolliset haasteet johtuvat, jotta niitä voidaan ennalta ehkäistä tai puuttua ajoissa. Olitpa vastuussa hajautetun tiimin johtamisesta tai vain sen jäsen, tässä koulutuksessa saat eväitä hyvään etäjohtamiseen, työskentelyyn hajautetussa tiimissä, yhteisöllisyyden ylläpitämiseen ja yhteistyön kehittämiseen tiimissä.

Etäjohtamisen valmentaja Sanna-Riikka Valtonen, Timanttia Consulting Oy:stä on kerryttänyt yli 10 vuoden kokemuksen etäjohtamisesta sekä vuorotyön johtamisesta vähittäiskaupan parissa pitkien välimatkojen Pohjois-Suomessa. Vuoden alusta hän on siirtynyt työskentelemään kansainvälisesti hajautettuun tiimiin tehden etätöitä kotitoimistosta. Sanna-Riikka on valmentanut useita vuosia esimiehiä mm. johtajuus- ja vuorovaikutustaidoissa. Työssään hän vastaa nykyisin koko Suomen kattavan yrittäjäverkoston myynti- ja johtamistaitojen valmentamisesta.

Paikka: Radisson Blu Marina Palace Hotel, Linnankatu 32, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Tapahtumaan mahtuu viisi äitiä lapsineen ja 10 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 28.3. klo 10.


View Event →
Apr
8
10:00 AM10:00

8.4.2019 MiB goes: Yrityskylä Varsinais-Suomi

Yrityskylä on maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu suomalainen oppimiskokonaisuus. Yrityskylä tarjoaa kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille myönteisiä kokemuksia työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Yrityskylä toimii valtakunnallisesti kahdeksalla alueella, tavoittaa noin 70 000 oppilasta vuodessa ja perustuu suomalaiseen opetussuunnitelmaan. Yrityskylä on osa Talous ja nuoret TATia.

 Yrityskylä Alakoulu on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii vastuullisena kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa. Yrityskylä Alakoulu tavoittaa yli 75 prosenttia Suomen kuudesluokkalaisista.

 Yrityskylän oppimiskokonaisuus koostuu opekoulutuksesta, oppimateriaalista ja oppitunneista koulussa, sekä vierailusta Yrityskylän oppimisympäristöön. Vaasan yliopiston tutkimuksen mukaan Yrityskylä parantaa merkittävästi nuorten talousosaamista.

 Yrityskylä Varsinais-Suomen aluepäällikkö Suvi Ylikylä-Elers tutustuttaa mibiläiset Yrityskylän toimintaan ja Yrityskylä Varsinais-Suomen Alakoulun pienoiskaupungin tiloihin ElectroCityn rakennuksessa Kupittaalla.

Paikka: Yrityskylä Varsinais-Suomi, Tykistökatu 4B, 20520 Turku. Mikäli saavut autolla, varaathan  aikaa pysäköintipaikan löytämiselle.

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Tapahtumaan mahtuu viisi äitiä lapsineen ja 10 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 1.4. klo 10.View Event →
Apr
9
5:00 PM17:00

09.04.2019 MiB After work: Raskausajan ja äitiyden hyvinvointi

Hyvinvointivalmentaja ja Meidän Combo by Susanna -äitiysbloggaaja Susanna Mustajärvi saapuu motivoimaan ja voimauttamaan Mothers in Business yhteisöä iloisella, rehellisellä sekä aidon innostuneella luennollaan. Luennolta saat mukaasi konkreettisia äitien ja raskaana olevien arkeen sopivia vinkkejä hyvinvoinnin parantamiseksi.

Lantionpohjan kuntoutukseen erikoistunut fysioterapeutti Katariina Myllyoja Coronaria Naantalin Kuntokeskuksesta kertoo luennollaan lantionpohjan yleisimmistä toimintahäiriöistä, niiden ennaltaehkäisystä sekä kertoo käytännön vinkkejä harjoitteluun ja lantionpohjan lihaksista huolehtimiseen. Luennon päätteeksi on mahdollisuus esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä ja halukkaat voivat ottaa mukaan tennispallon tai muun vastaavan käytännön harjoitusta varten.

Paikka: Eilakaisla, Yliopistonkatu 26, Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita mukaan! Tapahtumaan mahtuu viisi äitiä lapsineen ja seitsemän äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 02.04. klo 10.


View Event →
Apr
10
5:00 PM17:00

10.04.2019 MiB Afterwork: Työelämän tarkoituksellisia valintoja: työnohjaus mahdollisuuksien kirkastajana

Olemme kaikki merkitysten luojia ja sattumien mahdollistajia, kunhan vain huomaamme mahdollisuudet ja rohkenemme tarttua niihin!

Mikä on työni tarkoitus ja merkitys? Vaikuttavatko arvot motivoitumiseen työssäni? Miten luottamus, tunteet ja näkökulman vaihtaminen vaikuttavat työhyvinvointiini? Minkälaisia mahdollisuuksia työelämä tarjoaa minulle tulevaisuudessa?

Yhdessä pohdiskellen ja ihmetellen sekä näkökulmaa vaihtaen luomme näköalaa työmme moniin mahdollisuuksiin. Tarkastelemme omaa työtä ja työelämää työnohjauksellisella otteella, tohkeistumme yhdessä ja saamme uusia oivalluksia. Mielikuvamatkan teemme illan päätteeksi tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

”Keskitason ylittävä kehitys kumpuaa myönteisistä tunteista.”

-Tapio Aaltonen-

Tapahtuman meille rakentaa logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja Päivi Raikaslehto ja tapahtuma on viimeinen Päivin meille tarjoamasta kolmen tapahtuman sarjasta. Osallistuminen ei edellytä edellisille kerroille osallistumista.

Päivi Raikaslehto on logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja LTI STOry, logoterapeutti LIF, FLP-EU, sosionomi (YAMK) ja metsämielivetäjä. Hän on työskennellyt sosiaalialalla erilaisten asiakasryhmien parissa perustyöstä esimiestehtäviin ja toiminnan johtamiseen. Tällä hetkellä hän tarjoaa toiminimenä työnohjausta, valmennusta, koulutusta ja luennointia.

Paikka: Lounatuulet -talo, Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita mukaan!

Tapahtumaan mahtuu viisi äitiä lapsineen ja yhdeksän äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ke 03.04. klo 10.


View Event →
Apr
10
5:00 PM17:00

Ke 10.4.2019 MiB After work: Työelämän tarkoituksellisia valintoja: Työnohjaus mahdollisuuksien kirkastajana.

Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla.

Mitä on logoterapia, voimavarasuuntautunut ja tarkoituskeskeinen lähestymistapa? Entä metsämieli, jonka tarkoituksena on mielentaitojen vahvistaminen luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksia yhdistäen.

Tule mukaan tutustumaan logoterapiaan ja metsämielivalmennukseen kolmen tapahtuman sarjan kautta. Tapahtumat meille rakentaa logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja Päivi Raikaslehto.

Mielikuvamatkamme muovautuu logoterapeuttisen, tarkoituskeskeisen ajattelun sekä luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutusten yhteiselle perustalle Metsämieli-menetelmää hyödyntäen. Kuva- ja äänimaisemasta rakentuvalla Metsämieli-matkalla pohdimme yhdessä ja yksin myönteistä ja merkityksellistä elämänasennetta logoterapian peruskäsitteiden, arvojen ja tarkoituksellisen elämän, vastuullisten valintojen sekä asennoitumisen vapauden kautta. Menetelmän tavoitteena on omaa hyvinvointia lisäävän ajattelun vahvistuminen haastavissakin tilanteissa.

Voit osallistua joko yhteen tai kaikkiin tilaisuuksista. Ilmoittautumiset jokaiseen tilaisuuteen lähetetään jäsenille viikkoa ennen tapahtumaa. Tervetuloa mukaan!

13.2.  Sukellus itseemme: Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla   

14.3. Elämän täyteläiset vuodet: perhe ja työ sopivat yhteen  

10.4. Työelämän tarkoituksellisia valintoja: työnohjaus mahdollisuuksien kirkastajana

Päivi Raikaslehto on logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja LTI STOry, logoterapeutti

LIF, FLP-EU, sosionomi (YAMK) ja metsämielivetäjä. Hän on työskennellyt sosiaalialalla erilaisten

asiakasryhmien parissa perustyöstä esimiestehtäviin ja toiminnan johtamiseen. Tällä hetkellä tarjoaa

toiminimenä työnohjausta, valmennusta, koulutusta ja luennointia.

Paikka: Lounatuulet Yhteistötalo, Läntinen Pitkäkaku 33, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Apr
16
2:00 PM14:00

16.04.2019 MiB Afternoon Club: Ajatuksia uran ja perheen yhdistämisestä tutkijan ja bloggarin näkökulmasta

MiB Turun jäsenten pyynnöstä olemme kutsuneet tutkija Erica Åbergin ja bloggari Laura Satamon kertomaan uran ja perheen yhdistämisestä.

Erica Åberg on neljän lapsen äiti ja väitöskirjatutkija. Erica tutkii naisten ulkonäköön liittyviä sosiaalisia normeja muun muassa lastenvaatekulutuksen sekä ikääntymisen tuplastandardien kautta ja  jakaa samaistuttavasti elämäänsä sosiaalisessa mediassa sekä tutkijana että suurperheen äitinä, yhdistäen työn, perheen ja huumorin toisiinsa.

Kahden lapsen äiti, turkulainen Laura Satamo kirjoittaa hulvattoman hauskaa ja oivaltavaa äitiysblogia. Mamma rimpuilee -blogista löytyy terävällä kynällä kirjoitettua analyysia lapsiperheen elämästä. Laura Satamon omin sanoin, hän on itse yksi hauskimmista henkilöistä, joita hän on koskaan tavannut.

Paikka: Eilakaisla, Yliopistokatu 26, 3 krs. 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 4 äitiä lapsineen ja 6 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Tarjoilut: Kahvitarjoilu

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ti 9.04. klo 10.


View Event →
Apr
17
5:00 PM17:00

17.04.2019 MiB Reads: Johtajuus

Jatketaan lukupiiriä johtamisteemalla! Minkälaista on hyvä johtaminen? Miten johtaja pystyy vastaamaan mahdottomilta tuntuviin vaatimuksiin? Miten yritystä johdetaan kriisissä? Tule mukaan keskustelemaan johtamisesta ja parhaista käytännöistä.  Tapaamme jälleen Denniksen yläkerrassa, jossa löytyy lapsille leikkipaikka. Huom! Olen aina tervetullut lukupiiriin vaikka et ole lukenut kirjoja, tai jos ehdit lukemaan vain yhden.

Kirjat:

Paranoidi Optimisti- Risto Siilasmaa

Johtajuuden ristiriidat- Alf Rehn

Paikka: Ravintoa Dennis, Linnankatu 17, 20100 Turku

Hinta: Omakustanteinen ruokailu

Lapset: Lapset erittäin tervetulleita, tilassa on leikkipaikka

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2566996243373443/


View Event →
Apr
18
11:00 AM11:00

18.04.2019 MiB Mingle: Tekniikan Naiset - lounastreffit

Tervetuloa taas minglailemaan ja verkostoitumaan kaikki teknologia-alalla työskentelevät, alaa opiskelevat tai alasta kiinnostuneet. Keskustellaan kiinnostavista aiheista ja uusimmista trendeistä aiheen ympärillä, tervetuloa saamaan inspiraatiota ja tutustumaan muihin alalla toimiviin!

Paikka: Bistro Julienne, Eerikinkatu 4

Hinta: Maksuton

Lapset: Lapset erittäin tervetulleita, Scandic Juliassa leikkipaikka lapsille.

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/419528418593868/


View Event →

Mar
21
11:00 AM11:00

21.3.2019 MiB Mingle: Takaisin töihin

Oletko palannut töihin perhevapaiden jälkeen tai onko töihin paluu pian ajankohtainen? Mietitkö miten arjen organisointi onnistuu kun kalenteriin pitää mahduttaa lasten harrastukset, työmenot ja se oma aika? Tai missä ja miten työvaatekaapin kätevimmin päivittäisi? Tai miten ihmeessä sitä edes ehtii aamulla ulos, päiväkotiin ja sitten toimistolle? Tule mukaan jakamaan kokemuksia ja parhaita käytäntöjä työn ja perheen yhteensovittamisesta. Ja tietysti aivan yhtä sallittua on puhua myös aiheen vierestä.

MiB Minglessä tapaat muita uraäitejä ja pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä. Mingleihin ovat tervetulleita MiBin jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet. Osallistua siis voit vaikka et vielä olisi jäsen! Paikalle voi myös saapua joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidempään. Toivotamme tervetulleeksi mukaa kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tervetuloa!

Aika: To 21.3.2019 klo 11.00-13.00

Paikka: M Kitchen & Cafe, Itäinen rantakatu 4-6, Turku

Hinta: Maksuton, Lounas omakustanteinen

Lapset: Tervetulleita!

Linkki Facebook- tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/2492851554118952/


View Event →
Mar
20
4:30 PM16:30

20.3.2019 MiB After work: Työelämän tasa-arvo

Maaliskuu on MiBissä työelämän tasa-arvon teemakuukausi. Tasa-arvolain mukaan työnantajien tulee edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa esimerkiksi edistämällä naisten ja miesten hakeutumista erilaisiin tehtäviin ja edistämällä yhtäläisiä mahdollisuuksia edetä uralla. Jokaisen työnantajan tulee estää sukupuoleen perustuva syrjintä esimerkiksi kehittämällä työoloja niin, että työt soveltuvat sekä miehille että naisille. Lisäksi työnantajan velvollisuus on helpottaa työ- ja perhe-elämän yhteensovittamista.

Miten tasa-arvo näkyy eri yrityksissä arjen toimissa? Mitä hyviä käytäntöjä eri yrityksissä on liittyen tasa-arvoon? Miten perhe-elämä on huomioitu eri yrityksissä?  Mitä voisi tehdä vielä paremmin?

Tervetuloa kuulemaan lisää yritysten tasa-arvoon liittyvistä parhaista käytännöistä. Mukana mm. Edelläkävijä- tunnuksen saanut perhemyönteinen työnantaja, asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy sekä perheystävällisempää työelämää edistävä Lyyti Oy, joka on yksi MiBin pääkumppaneista. Yritysten työntekijät kertovat, miten erilaiset tunnustukset ja kirjatut periaatteet näkyvät työpaikan arjessa.

Aika: Ke 20.3.2019 klo 16.30–18.30

Paikka: Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy, Yliopistonkatu 15 B, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 5 äitiä lapsineen ja 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 13.3. klo 10.


View Event →
Mar
19
5:00 PM17:00

19.3.2019 MiB After work: Mindful leadership -työpaja

Olet todennäköisesti törmännyt mindfulness-sanaan ja mf-harjoitteluun monissakin eri yhteyksissä. Oletko jo tutustunut käsitteeseen mindful leadership? Miten (länsimaisessa viitekehyksessä) stressin- ja kivunhallinnan menetelmästä klinikkaympäristössä tulikin kuuma johtajuustrendi?

Mindful leader mm. kiinnittää huomionsa täysin ympäristöönsä omien sisäisten asenteidensa ja tunteidensa sijaan. Mindful leadership mainitaan usein myös esim. termien agile leadership ja emotional intelligence yhteydessä, koska mindfulness on eräs näihinkin liittyvistä perustaidoista.

Entä miten omia tietoisuustaitojaan voisi kehittää hevosavusteisen läsnäolevan mindfulnessin avulla? Tervetuloa #bossladies -workshopiin, jossa pohditaan yhdessä, miten mindful leadership voisi näkyä omassa esimiestyössäsi, sekä harjoitellaan läsnäoloa läsnäolon mestareiden, hevosten, avulla.

Työpajaan voi osallistua, vaikkei esimerkiksi haluaisi hevosen kanssa kosketusetäisyydelle, mutta allergian tai vastaavan vuoksi pitäisi kuitenkin pystyä olemaan talliympäristössä. Lapset jätämme tällä kertaa työpajan luonteen vuoksi pois tästä tapahtumasta.

Paikka: Palmuntie 105, Littoinen

Hinta: Maksuton

Lapset: Työpajan luonteen vuoksi vain aikuisille. Tapahtumaan mahtuu 6 yksin saapuvaa äitiä.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ti 12.3. klo 10


View Event →
Mar
14
5:00 PM17:00

To 14.3.2019 MiB After work: Elämän täyteläiset vuodet: Perhe ja työ sopivat yhteen.

”Elämän tarkoitus on arvojen todeksi elämistä.” Näin on sanonut Wiktor Frankl, joka on kehittänyt logoterapian, voimavarasuuntautuneen ja tarkoituskeskeisen elämänfilosofian.

Mikä on minulle arvokasta ja tärkeää juuri nyt, tällä hetkellä. Mahtuuko elämääni useita arvokkaita asioita samaan aikaan? Havaitsenko arjen rikkauden ja täyteläisyyden? Olenko tärkeä ja arvostettu oman kokoisella paikallani.

Elämänmyönteisenä maailmankatsomuksena logoterapia lisää voimavaroja kohdata ja käsitellä erilaisia elämänvaiheita ja -tilanteita. Logoterapiasta saa apua elämän tarkoituspohdinnoissa sekä ihmisenä kasvun ja ammatillisen kehittymisen prosesseissa. Tule pohtimaan ainutlaatuisen ja arvokkaan lapsiperhearjen mahdollisuuksia yhdessä toisten kokemusasiantuntijoiden kanssa. Mitkä ovat tarkoituksellisimmat tehtäväni tässä hetkessä?

Tilaisuuden päätteeksi teemme Metsämielimatkan mielikuvien avulla oman kokoiselle paikalle.

”Tule tietoiseksi siitä, mitä todella tahdot, jottet alkaisi tehdä sitä,
mitä muut tahtovat tai tahtoa sitä, mitä muut tekevät”.
Viktor E. Frankl

Logoterapeutti Päivi Raikaslehto pitää Turun MiBiläisille kolmen luennon sarjan. Voit osallistua joko yhteen tai kaikkiin tilaisuuksista. Ilmoittautumiset jokaiseen tilaisuuteen lähetetään jäsenille viikkoa ennen tapahtumaa. Tervetuloa mukaan!

13.2.  Sukellus itseemme: Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla   
14.3. Elämän täyteläiset vuodet: perhe ja työ sopivat yhteen  
10.4. Työelämän tarkoituksellisia valintoja: työnohjaus mahdollisuuksien kirkastajana

Päivi Raikaslehto on logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja LTI STOry, logoterapeutti

LIF, FLP-EU, sosionomi (YAMK) ja metsämielivetäjä. Hän on työskennellyt sosiaalialalla erilaisten asiakasryhmien parissa perustyöstä esimiestehtäviin ja toiminnan johtamiseen. Tällä hetkellä hän tarjoaa toiminimenä työnohjausta, valmennusta, koulutusta ja luennointia

Paikka: Lounatuulet Yhteistötalo, Läntinen Pitkäkaku 33, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Mar
11
3:00 PM15:00

11.3.2019 MiB Mingle: Maaliskuun kuukausikahvit

Tervetuloa aloittamaan viikko maaliskuun kuukausitreffeillä. Pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden äitien kanssa Turun uusimmassa lasten merkkivaatteisiin keskittyvässä second hand ja lifestyle- myymälässä Rakkaudella Mami ja Minä. Myymälässä on tarjolla yrittäjän toimesta kahvia ja pientä purtavaa. Lisäksi voit tutustua myymälän tarjontaan minglailun ohessa.

Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Toivotamme tervetulleeksi mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Vaunuja ja rattaita ei myymälään mahdu, mutta ne voi jättää ulkopuolelle myymälän ikkunan alle parkkiin. Myymälästä voit halutessasi lainata lukkoa ja / tai kantoreppua. Myymälässä lisäksi lapsille myös ihana leikkipaikka. Tervetuloa!

Paikka: Rakkaudella Mami ja Minä, Tuureporinkatu 17, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Linkki Facebook- tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/331576714128086/
View Event →
Mar
7
12:00 AM00:00

07.03.2019 MiB Goes If: Internetissä ja sosiaalisissa medioissa tapahtuvat identiteettiuhat

Oletko epävarma siitä, minkälaista tietoa uskallat jakaa itsestäsi ja perheestäsi sosiaalisissa medioissa? Pelkäätkö joutuvasi identiteettivarkauden kohteeksi?

Teemme Ifillä identiteettivarkauksiin liittyvää tutkimusta. Selvitämme eri ikäryhmiin kohdistuvia identiteettiuhkia, jonka vuoksi haluaisimme kutsua pienten lasten vanhempia (lapsineen) mukaan Ifin konttorilla tapahtuvaan fokusryhmäkeskusteluun. Keskusteluista saatu tieto tullaan käyttämään Ifin palveluiden, viestinnän ja markkinoinnin kehitykseen.

Tapahtuman alussa pidämme noin puolen tunnin johdannon, jossa kerromme millä tavoin muotoiluajattelua sovelletaan Ifillä.

Ystävällisin terveisin,

Ifin liiketoiminnan kehittäjät Hanna, Heidi ja Henri

Paikka: Ifin Turun toimisto, Kalevantie 3.

Tarjoilut: Sekä lapsille että aikuisille on tarjolla pientä purtavaa, ilmoitathan mahdolliset allergiat.

Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 5 äitiä lapsineen ja 5 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse to 28.2 klo 10


View Event →
Feb
27
5:00 PM17:00

Ke 27.02.2019 MiB Reads: Naiset huipulla

Minkälaisia naiset ovat johtajina? Mitä haasteita naiset kokevat kun he haluavat edetä urallaan? Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle keskustelemaan tästä tärkeästä aiheesta! Tapaamme jälleen Denniksen yläkerrassa, josta löytyy lapsille leikkipaikka. Jos sinulla ei ole aikaa lukea kirjoja, ei hätää. Olet silti tervetullut keskustelemaan aiheesta!

Kirjavaihtoehdot:
Lean In: Women, Work, and the Will to Lead- Sheryl Sandberg
Becoming-Michelle Obama

Huippunaiset. Menestystarinoita.- Maaretta Tukiainen, Jaana Villanen

Paikka: Ristorante Pizzeria Dennis

Hinta: Omakustanteinen ruokailu

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 18.02. klo 10.


View Event →
Feb
25
10:00 AM10:00

Ma 25.2. 2019 MiB Goes: Vadelmatarha Turku

Tervetuloa tutustumaan Turun Vadelmatarha- kirpputorikauppaan ja kuuntelemaan, miten Turun Vadelmatarhurit Hanna ja Piia yhdistävät yrittäjyyden ja lapsiperhearjen. 

Franchising- ketjuun kuuluva Turun Vadelmatarha on v. 2016 perustettu kirpputorikauppa ja tapahtumakeskus Länsikeskuksen kupeessa. Vadelmatarhalta löytyy kirpputorimyynnin lisäksi Lähi & Luomu Puoti. Yrittäjät ja tarhurit Hanna ja Piia ottavat jäsenet vastaan ja esittelevät toimintaansa ja kertovat omat yrittäjätarinansa shoppailun ohessa. 

Paikka: Vadelmatarha Turku, Nuppulantie 41, 20320 Turku.

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen tapahtuman Facebook-sivuilla.

View Event →
Feb
20
11:00 AM11:00

Ke 20.2.2019 MiB Mingle: Helmikuun kuukausitreffit

Helmikuun kuukausitreffeillä hiihtolomaviikolla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivänpolttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Toivotamme tervetulleeksi mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Ruokailu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan lisää toiminnasta!

Paikalle pääsee keskustasta busseilla 220, 221 ja 300.

Paikka: Kauppakeskus Mylly, ravintola Rapido

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen tapahtuman Facebook-sivuilla


View Event →
Feb
13
5:00 PM17:00

Ke 13.2.2019 MiB After work: Sukellus itseemme: Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla

Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla.

Mitä on logoterapia, voimavarasuuntautunut ja tarkoituskeskeinen lähestymistapa? Entä metsämieli, jonka tarkoituksena on mielentaitojen vahvistaminen luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksia yhdistäen.

Tule mukaan tutustumaan logoterapiaan ja metsämielivalmennukseen kolmen tapahtuman sarjan kautta. Tapahtumat meille rakentaa logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja Päivi Raikaslehto.

Mielikuvamatkamme muovautuu logoterapeuttisen, tarkoituskeskeisen ajattelun sekä luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutusten yhteiselle perustalle Metsämieli-menetelmää hyödyntäen. Kuva- ja äänimaisemasta rakentuvalla Metsämieli-matkalla pohdimme yhdessä ja yksin myönteistä ja merkityksellistä elämänasennetta logoterapian peruskäsitteiden, arvojen ja tarkoituksellisen elämän, vastuullisten valintojen sekä asennoitumisen vapauden kautta. Menetelmän tavoitteena on omaa hyvinvointia lisäävän ajattelun vahvistuminen haastavissakin tilanteissa.

Voit osallistua joko yhteen tai kaikkiin tilaisuuksista. Ilmoittautumiset jokaiseen tilaisuuteen lähetetään jäsenille viikkoa ennen tapahtumaa. Tervetuloa mukaan!

13.2.  Sukellus itseemme: Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla   

14.3. Elämän täyteläiset vuodet: perhe ja työ sopivat yhteen  

10.4. Työelämän tarkoituksellisia valintoja: työnohjaus mahdollisuuksien kirkastajana

Päivi Raikaslehto on logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja LTI STOry, logoterapeutti

LIF, FLP-EU, sosionomi (YAMK) ja metsämielivetäjä. Hän on työskennellyt sosiaalialalla erilaisten

asiakasryhmien parissa perustyöstä esimiestehtäviin ja toiminnan johtamiseen. Tällä hetkellä hän tarjoaa toiminimenä työnohjausta, valmennusta, koulutusta ja luennointia.

Paikka: Lounatuulet Yhteistötalo, Läntinen Pitkäkaku 33, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki ensimmäiseen tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 6.2. klo 10.00


View Event →
Feb
11
5:00 PM17:00

11.02.2019 MiB Goes: LSJH ja tulevaisuuden kiertotalouskeskus Topinpuisto

Lounais-Suomen jätehuolto Oy (LSJH) huolehtii omistajakuntien puolesta asukkaiden jätehuollon järjestämisestä ja jäteneuvonnasta. Perustoimintojen lisäksi LSJH:lla tehdään mm. projekteja kiertotalouden ja tekstiilinkierrätyksen parissa.

Orikedolle on suunnitteilla tulevaisuuden kiertotalouskeskus Topinpuisto. Mainoslupauksensa mukaan “Topinpuisto on kiertotalouden arvoketjuja kehittävä yhteistyöverkosto ja kiertotalouskeskus. Topinpuisto mahdollistaa uudenlaisen, kiertotalouteen pohjautuvan liiketoiminnan ja ratkaisujen kehittämisen suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Joustava toimintaympäristö ja vahvat yhteistyöverkostot tekevät Topinpuistosta houkuttelevan kohteen investoinneille ja yrityksille.” Mitä tämä tarkoittaa käytännössä – siitä kertoo projektikoordinaattori Tuomas Alijoki. Illan aikana Tuomas on luvannut selventää mibiläisille tulevaisuuden kiertotalouskeskuksen suunnitelmia sekä kertoo mm. keväällä starttaavasta kiertotalouden mentoroinnista ja tekstiilikierrätyksestä.

Oman auton lisäksi paikalle pääsee keskustasta busseilla 14 ja 15.

Paikka: Vierailukeskus Kahmari, Lounais-Suomen jätehuolto, Kuormakatu 17
Hinta: Maksuton/Hinta
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 04.02. klo 10.

View Event →
Feb
11
5:00 PM17:00

Ma 11.2. MiB Welcome Coffee

Hei sinä työelämästä, itsesi kehittämisestä ja uuden oppimisesta innostunut äiti. Kaipaatko yhteisöä, jossa voit jakaa ajatuksiasi ja osaamistasi, osallistua mielenkiintoisiin koulutuksiin ja työpaikkavierailuihin, sekä saada uusia ystäviä? Oletpa sitten pappi tai poliisi, bisnesnainen tai sairaanhoitaja, tule mukaan Mothers in Business -verkostoon. Voit saapua tapahtumiimme sellaisena kuin olet - meillä on tilaa kaikille. Lähde rohkeasti mukaan monimuotoiseen ja innostuneeseen joukkoomme.

Tule yksin, tai vinkkaa kaverillekin! Lapset ovat tervetulleita tapahtumaan! Kahvitarjoilu mielessä pitäen, muistathan ilmoittautua tapahtumaan alla olevan Lyyti -linkin kautta, jotta osaamme varata oikean määrän tarjottavaa.

https://www.lyyti.fi/reg/112_MiB_Welcome_Coffee_4463

Paikka: Lounatuulet Yhteisötalo, Pihlaja-sali, Läntinen Pitkäkatu 33 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
7
10:00 AM10:00

To 7.2.2019 MiB Goes Personalhuset: Työnhaun ajankohtaiset trendit

Tule kuuntelemaan ja oppimaan, millaiset asiat ovat työnhaussa parhaillaan ajankohtaisia. Vinkkejä työnhakuun ja CV:n laatimiseen tarjoaa Personalhusetin rekrytointikonsultti Katariina Kiviluoto. Paikalla myös Personalhusetin aluemyyntipäällikkö Suvi Ylikylä-Elers. Käydään yhdessä keskustelua työnhaun ajankohtaisista asioista ja mietitään, miten rekrytoija lukee työhakemuksia. Katariinalla on yli 10 vuoden kokemus HR-alalta ja monipuolinen kokemus rekrytoijan tehtävistä.

Personalhuset on yksi suurimmista pohjoismaisista henkilöstöalan toimijoista. Kattavat työntekijäprofiilit sekä työssä tarvittavien taitojen arviointi varmistavat, että oikea osaaja ja oikea työ kohtaavat. Personalhuset tekee arjesta sujuvaa ja lunastaa lupaukset joka kerta.

Tilaisuuteen mahtuu 3 äitiä lapsineen ja 5 äitiä ilman lasta.

Paikka: Personalhuset, Postikatu 2, 20250 Turku. 10 parkkiruutua talon edessä, muut pihapaikat varattu.

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 31.1. klo 10.00


View Event →
Feb
6
12:00 PM12:00

Ke 6.2.2019 MiB Afternoon Club: Älykästä markkinoinnin automaatiota: Smart marketing makes the customer feel smart

Tule kuuntelemaan ja oppimaan, mitä mahdollisuuksia markkinoinnin automaatio tarjoaa asiakaskokemuksen parantamiseen ja liiketoiminnan kasvattamiseen. Kun kohtaat asiakkaan oikeassa paikassa, oikeaan aikaan ja puhuttelet häntä oikealla tavalla, saat hänen olonsa vaivattomaksi ja mukavaksi ja hänen on helppo asioida kanssanne. Markkinoinnin automaation avulla jalostat prospekteista liidejä ja liideistä hyviä asiakkaita.

Mitä markkinoinnin automaatiolla tarkoitetaan, mitä mahdollisuuksia se tarjoaa, miten data tukee markkinointia, miten tarkka mittaaminen auttaa kehittämään markkinointia, minkälaista osaamista markkinoinnin automaatio vaatii? Mm. näihin kysymyksiin vastaa ID BBN:n Customer Lead Niina Sariola. Niinalla on 20 vuoden kokemus digitaalisesta markkinoinnista, 7 vuoden kokemus markkinoinnin automaatiosta ja 3 vuoden kokemus äitiydestä.

Paikka: Lounatuulet Yhteistötalo, Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 30.1. klo 10.00


View Event →
Feb
5
5:30 PM17:30

Ti 5.2.2019 MiB After Work: Verkostoitumisen työpaja

Mitä on verkostoituminen? Mitä tarkoittaa hissipuhe ja miten se pidetään? Näihin perehdytään keskustelemalla ja harjoittelemalla verkostoitumisen työpajassa. Personalhusetin myyntipäällikkö Suvi Ylikylä-Elers opastaa verkostoitumiseen ja harjoittelee yhdessä osallistujien kanssa matalalla kynnyksellä rennossa ilmapiirissä verkostoitumisen taitoja.  

Tilaisuuteen mahtuu 5 äitiä lapsineen ja 7 äitiä ilman lasta.

Paikka: Lounatuulet Yhteisötalo, Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 29.1. klo 10.00

View Event →
Feb
4
11:30 AM11:30

Ma 4.2.2019 MiB mingle: HR-alalla työskentelevien lounastreffit

MiB Turun HR-mingleillä on nyt kaksi vastuuhenkilöä, Ringa Masalin ja Johanna Molin, ja tarkoituksena on treffata HR-ammattilaisten ja aiheesta muuten kiinnostuneiden kanssa säännöllisesti ainakin parin kuukauden välein.

Tervetuloa omakustanteisille lounastreffeille vaihtamaan ajatuksia työntekijän sitouttamisen hyvistä käytännöistä. Keskustellaan niin työpaikan kulttuurista, palkitsemisen eri käytännöistä kuin motivoinnista muilla keinoin. Ajatuksia voi herätellä jo ennakkoon Facebookin tapahtumassa.

Teematoiveita tuleviin tapahtumiin otetaan ilolla vastaan!

Meille on varattu pöytä MiB Turku -nimellä. Kupittaan Paviljongin edessä on maksuton pysäköinti.

Paikka: Kupittaan Paviljonki, Kupittaankatu 8, Turku

Hinta: Maksuton, lounas omakustanteinen

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen tapahtuman Facebook-sivuilla.


View Event →
Jan
29
5:00 PM17:00

Ke 29.1.2019 MiB goes: TULE-tietokeskus

Miten hyvinvoiva tuki- ja liikuntaelimistö voi auttaa sinua jaksamaan paremmin niin töissä kuin kotonakin?

Tervetuloa tutustumaan TULE-tietokeskukseen ja kuulemaan tuki- ja liikuntaelimistön terveydestä erityisesti työkuormituksen näkökulmasta!

Tuki- ja liikuntaelimistön vaivat ovat työikäisten keskuudessa yleisimpiä työstä poissaolon syitä. Pisimpien sairauspoissaolojen ja suurimpien kustannusten aiheuttajien kärjessä olivat tuki- ja liikuntaelinsairaudet lähes 2 462 000 sairauspoissaolopäivällä (Terveystalo 2017).

TULE-tietokeskus tarjoaa maksutonta ohjausta ja neuvontaa tuki- ja liikuntaelimistön, kuten selän, nivelten ja luuston hyvinvointiin liittyen. Lisäksi tietokeskuksessa on kaikille avoimia ja maksuttomia teemapäiviä, joihin liittyy miniluento tai tule-kunnon mittaus. Lisäksi työpaikoille ja yhteisöille tarjotaan asiantuntijan pitämiä tietoiskuja, luentoja, työpajoja tai Pop Up- materiaalipisteitä.

Tilaisuus sisältää lyhyen toiminnan esittelyn sekä alustuksen aiheeseen, jonka jälkeen on aikaa keskustelulle.

Paikka: Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 4 äitiä lapsineen, sekä 6 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 22.01 klo 10.

View Event →
Jan
24
5:00 PM17:00

To 24.1 MiB Mingle: Minustako aktiivi?

Yhdistyksemme aktiivina pääset luomaan uusia kontakteja työelämässä ja tekemään yhteistyötä muiden urasuuntautuneiden äitien kanssa. Sen lisäksi pääset oppimaan uutta tapahtumien järjestämisestä, yhteistyösuhteiden solmimisesta sekä saat kokemusta yhdistystoiminnasta. Olet ehkä pohtinut, kuka järjestää MiBin tapahtumat alueella, miten paljon aktiivitoimintaan pitää varata aikaa ja miten tuohon porukkaan pääsee mukaan?

Turussa tilaisuuksia järjestää noin 20 upean aktiivisen naisen joukko ja uudet tekijät ovat tervetulleita porukkaamme. Tule juttelemaan kanssamme siitä, mitä aktiivina oleminen tarkoittaa ja mietitään yhdessä, miten se voisi olla juuri sinulle sopivaa toimintaa. Kaikki uudet aktiivit ja toiminnasta kiinnostuneet tervetulleiksi toivottavat MiB Turun HR-vastaavat Riina Kaurala ja Jenna Tuominen.

Paikka: Cafe Aschan, Skanssi
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jan
23
5:00 PM17:00

Ke 23.1.2019 MiB goes Sofokus - Ketterä yrityskulttuuri: itseohjautuvuudesta joukko-ohjautuvuuteen

Digitaalisuus on arkipäivää, mutta millainen organisaation tulisi olla, jotta se voi luoda uusia, digitaalisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat yrityksen liiketoiminnan kehityksen ja kasvun?

Digitaalisessa ympäristössä termit ja käytännöt muuttuvat nopeasti ja ellei muutoksessa pysy perässä, putoaa kilvasta kokonaan. Siksi yritykset tarvitsevat ketterää yrityskulttuuria, joka pystyy reagoimaan muutoksiin silloin, kun ne tapahtuvat ja parhaassa tapauksessa vielä aikaisemmin.

Sofokus on lähes kahdenkymmenen vuoden ajan työskennellyt satojen globaalien ja paikallisten brändien kanssa suurista korporaatioista pieniin startup-yrityksiin. Kaikilla asiakkaillamme on kuitenkin jotain yhteistä: korkeat tavoitteet ja usko kasvuun digitaalisten ratkaisujen siivittämänä. Ketterä yrityskulttuuri on meille arkipäivää ja olemmekin luoneet omat käytänteet tämän kulttuurin ympärille.

Tule kuuntelemaan, miten ketterä yrityskulttuuri on meillä toteutettu ja miten sen avulla tuodaan onnellisuutta työyhteisöön.

Paikalla Sofokukselta MiBin jäsen, markkinointijohtaja Lotta Siutla, ihmisten kehittämisestä ja hyvinvoinnista vastaava People Happiness Officer Milla Heikkilä sekä kysymyksiin vastaamassa Sofokuksen perustaja ja toimitusjohtaja Teemu Malinen.

Tapahtuman järjestää MiB Turun Bossladies-verkosto.

Paikka: Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 16.1. klo 10

View Event →
Jan
22
5:00 PM17:00

Ti 22.1.2019 MiB After Work: Twitter haltuun

Mihin Twitteriä voi käyttää? Onko minulla sinne jotain annettavaa? Oletpa sitten vasta-alkaja tai kokenut hastagääjä, tule rohkeasti mukaan Twitter-iltaan. Aiheeseen alustaa MiBin Twitter-vastaava Susanna Sankala. Käymme läpi esimerkkejä Twitterin käytöstä sekä annamme vinkkejä miten tviittailut sujuvat jatkossa entistä jouhevammin. Voit osallistua huoletta tilaisuuteen vaikka Twitter olisi sinulle täysin vieras.

Ota mukaan laite, jolla voit harjoitella Twitterin käyttöä.

Paikka: Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 15.1. klo 10.

View Event →
Jan
16
11:00 AM11:00

Ke 16.1.2019 MiB Mingle: Kuukausitreffit

Tervetuloa vuoden ensimmäisille kuukausitreffeille! Mitä uusi vuosi meille kaikille tuokaan tullessaan! Starttaa vuosi yhdessä muiden äitien kanssa. Jaa omat uuden vuoden lupaukset ja pyydä toisilta vinkkejä lupausten toteuttamiseen, inspiroidu muiden ajatuksista, jaa kokemuksia perhevapaista ja töihin paluusta tai höpötä aivan jostakin muusta.

Kuukausitreffeillä pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Toivotamme tervetulleeksi mukaa kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tervetuloa!

Paikka: Panini, Linnankatu 3, 20100 Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Tapahtuman Facebook-sivut.

View Event →
Jan
10
12:00 PM12:00

To 10.1.2019 MiB Afternoon Club: Miten yhdistän imetyksen ja uran?

Pohditko miten imetyksen ja töihin paluun yhdistäminen onnistuu? Miten työkaverit imetykseen suhtautuvat? Kuluvatko tauot pumpatessa? Ja miten pärjääkään se kaikkein tärkein, pikkuinen, sillä aikaa kun äiti on jo töissä? Imetykseen, vauva-aikaan ja uraan liittyy paljon kysymyksiä, uskomuksia ja mielipiteitä. Tule jakamaan kokemuksia, hakemaan vastauksia, kuulemaan ja keskustelemaan imetyksen ja uran yhdistämisestä Metsämarja Aittokosken johdolla.

Metsämarja Aittokoski on sisältöihin erikoistunut käsikirjoittaja, kirjailija, ohjaaja ja äiti. Hän on myös kirjoittanut lastenkirjat Pikkuli sanoo EI, Pikkuli pelastaa päivän ja Lennä pikkuli, lennä! Metsämarja on myös yksi Imetyksen aika – uusi suomalainen imetyskirja teoksen kirjoittajista ja toimittajista. Hän on myös ohjannut aiheesta samannimisen opetusdokumenttielokuvan, jota on käytetty ympäri Suomea imetyksen edistämiseen.

Paikka: Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 03.01. klo 10.

View Event →
Jan
8
5:00 PM17:00

8.1.2019 MiB Reads - Tekoäly ja tulevaisuus

Mitä tekoäly oikeastaan on? Millainen vaikutus tekoälyllä on työhösi tai elämääsi? Miten tekoäly tulee kehittymään ja miten se vaikuttaa meihin tulevaisuudessa?

Tammikuun MiBin lukupiirin aiheena on Tekoäly ja tulevaisuus. Tule keskustelemaan ja ihmettelemään yhdessä! Tapahtuma on MiBin jäsenille. Tapaamme jälleen Denniksen yläkerrassa, jossa löytyy lapsille leikkipaikka.

Kirjavaihtoehdot:

Rauhankone – Timo Honkela
Tekoäly ei ole tieteiselokuvien kaiken tuhoava äärimmäinen paha. Päinvastoin se tuo toivon paremmasta. Rauhankoneiden avulla ihminen voi nousta tietoisen ajattelun rajoitusten yläpuolelle. Lähestymässä on viisaiden koneiden aika. Professori Timo Honkela on tutkinut tekoälyä ja koneoppimista jo 30 vuotta. Urallaan hän on pyrkinyt monipuoliseen ymmärrykseen mielen, kielen ja yhteiskunnan ilmiöistä. Rauhankone on tekoälytutkijan testamentti, jonka myötä hän haluaa avata elämäntyönsä ihmisten tietoon ja eteenpäin kehitettäväksi.

Elon Musk – Ashlee Vance
Elon Musk on vuonna 1971 syntynyt bisnesmies, sijoittaja ja keksijä, joka vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Etelä-Afrikassa, mutta muutti jo 17-vuotiaana Pohjois-Amerikkaan ja loppu on historiaa. Musk on omistautunut ihmiskunnan tulevaisuudelle. Hänen tavoitteenaan on mm. mullistaa energiantuotanto ja tehdä avaruusmatkailu mahdolliseksi kaikille. Kirjassa pohditaan Muskin uran merkitystä aikamme teknologiateollisuudelle ja saadaan esimakua siitä, mitä tulevaisuus ehkä tuo tullessaan.

Oma ehdotuksesi - oletko törmäännyt hyvään kirjaan aiheesta?

  • Antti Merilehto, Tekoälyn matkaopas johtajalle

  • Jussi Marttinen, Palvelukseen halutaan robotti: tekoäly ja tulevaisuuden työelämä (2018)

  • Pentti Haikonen, Tietoisuus, tekoäly ja robotit (2017)

BONUS:
Mikäli haluat syventää tietojasi tekoälystä, ilmoittaudu ilmaiselle Elements of AI -kurssille. Kurssi on saatavilla suomeksi ja englanniksi. Tekoälyn perusteet on maksuton verkkokurssi, joka on suunnattu kaikille, jotka haluavat tietää, mitä tekoäly on, mitä tekoälyllä voi (ja ei voi) tehdä ja miten tekoäly vaikuttaa elämäämme. Syvällistä matematiikan ymmärrystä tai ohjelmointitaitoja et tarvitse. Kurssin suoritettuasi voit saada 2 opintopistettä Avoimen yliopiston kautta. Voimme perustaa lukupiirin päätteeksi oman opintopiirin kurssin ympärille. https://www.elementsofai.com/fi

Paikka: Ravintola Dennis, Linnankatu 17
Hinta: Maksuton, ruoka omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!
Tapahtuman Facebook-sivu

View Event →
Jan
3
2:00 PM14:00

To 3.1. MiB Afternoon Club: Unelmakarttatyöpaja

Mistä sinä unelmoit? Etkö ehdi lapsiarjen keskellä miettimään koko asiaa? Ota nyt aikaa itsellesi ja toteuta uuden vuoden lupauksesi. Tule tekemään itsellesi unelmakartta, jonka avulla unelmia on mahdollista saada toteutumaan myös käytännössä. Ota mukaasi vanhoja aikakausilehtiä tai kuvia joita voi leikellä sekä sakset.

Paikka: Café Art, Läntinen rantakatu 5
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan Facebookissa.

View Event →
Dec
17
12:15 PM12:15

Ma 17.12. MiB mingle: Viestintäalalla työskentelevien lounastreffit

Tällä kertaa mennään ilman teemaa. Tuo sinua pohdituttava asia(t) viestinnästä ja lyödään viisaat päämme yhteen, tai sitten voit tulla vain inspiroitumaan muista viestinnän tekijöistä!

Vaikket olisi ollut mukana aiemmin, olet nyt tervetullut!

Paikka: Ravintola Blanko, Aurakatu 1
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event.

View Event →
Dec
12
5:00 PM17:00

Ke 12.12. MiB Mingle: Kuukausiglögit

Tervetuloa vuoden viimeiseen mingleen virkistäytymään hetkeksi ennen joulukiireitä. Tuoko vuodenvaihtuminen muutoksia työrintamalla? Kaipaatko vertaistukea vauva-arkeen, ruuhkavuosiin tai joulustressiin? Tule tapaamaan muita MiB-äitejä ja nauttimaan glögiä ja pipareita. Tilassa on käytettävissä myös keittiö mikroineen, jos otat evästä itsellesi tai jälkikasvulle. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta.

Lisäksi tilaisuudessa on mahdollista tutustua Noshin vaatteisiin ja kuulla Irene Pesun mietteitä kevytyrittäjyyden ja pikkulapsiarjen yhdistämisestä. Alunperin hän lähti Noshin edustajaksi saadakseen vapauden päättää omista aikatauluistaan. Nosh on tarjonnut kemistille hyvän mahdollisuuden oppia myynnistä ja markkinoinnista sekä viettää enemmän aikaa lasten kanssa.

Paikka: Kerhotila Tammi, pohjakerros, Lounatuulet Yhteisötalo ry, Läntinen Pitkäkatu 33
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event.

View Event →
Dec
11
11:00 AM11:00

Ti 11.12. MiB Mingle: Tekniikan naiset - Tekoäly/AI

Tervetuloa joulukuun mingleen kaikki aiheesta ja digistä kiinnostuneet!

Tällä kertaa aiheena tekoäly/AI ja keskustellaan esimerkiksi tekoälyn mahdollisuuksista tulevaisuudessa, sen käytöstä liiketoiminnassa ja vaikutuksesta yhteiskuntaan. Mielenkiintoista on myös kuulla miten tekoälysovellutukset ovat käytössä yrityksissä.

Paikka: M Kitchen & Café, Itäinen rantakatu 4-6. Ravintolaan pääsee helposti rattailla. Paikassa on syöttötuoleja.
Hinta: Maksuton
Lapset: Lapset erittäin tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event.

View Event →
Dec
10
2:00 PM14:00

Ma 10.12. MiB goes: Pidä Saaristo Siistinä ry

Kuulemme ja keskustelemme Itämeren ja sisävesistöjen tilasta ja siihen vaikuttavista kolmesta haasteesta – roskaamisesta, rehevöitymisestä ja kemikalisoitumisesta. Lisäksi tutustumme Pidä Saaristo Siistinä ry:n toimintaan ja kuulemme vinkkejä miten jokainen meistä voi omilla valinnoillaan tehdä Itämeren ja sisävesistöjen hyväksi.

Paikka: Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 3.12. klo 10.

View Event →
Dec
10
11:30 AM11:30

Ma 10.12. MiB Mingle: Bossladies

Toimitko johto- tai esimiestehtävissä tai haaveiletko niistä? Jos kyllä, niin tervetuloa tapaamaan samanhenkisiä uraäitejä. Tapaamisen teema on: Tässä onnistuin tänä vuonna! Jokainen saa kertoa omasta onnistumisestaan lounaan parissa.

Paikka: Ravintola Tårget, Linnankatu 3, Turku
Hinta: Maksuton, lounas omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →