Vaasa

Filtering by: Vaasa
Sep
17
5:00 PM17:00

Ti 17.9. MiB After work: Sujuvampi, turvallisempi, onnellisempi arki ammattijärjestäjän neuvoilla

Häiritseekö tavara arkeasi ja hankaloittaa sen sujumista? Tule kuulemaan miten saat arjestasi sujuvamman, turvallisemman ja onnellisemman ammattijärjestäjän neuvoilla.

Tilaisuudessa saat vinkkejä ja pohdittavaa omaan tavarasuhteeseen ja kodin turvallisuuteen. Samalla saat vinkkejä onnellisemman arjen luomiseen. 

Luennoitsija Heidi Finni on lähihoitaja, muistihoitaja ja ammattijärjestäjä. Heidi toimii päätyökseen henkilökohtaisena avustajana ja kevytyrityksen Arjenlomatilan kautta tarjoaa kotiapu- ja ammattijärjestäjän palveluita sekä luentoja. Heidi toimii myös Suomen ammattijärjestäjät ry puheenjohtajana. (Katso lisää: arjenlomatila.fi ja Arjenlomatilan fb:ssä).

Tilaisuuden avaa Terhi Välisalo, Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja. Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaiset on piirijärjestö, joka tukee kymmeniä jäsenyhdistyksiään sekä tuottaa asiantuntijapalveluista ruoan ja maisemasuunnittelun aloilla. Se on osa ProAgria Etelä-Pohjanmaata (http://etela-pohjanmaa.maajakotitalousnaiset.fi/)

Paikka: Etelä-Pohjanmaan elinkeinotalo, Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 7 äitiä lapsineen sekä 14 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 2.9.19. klo 18.

View Event →
Sep
19
5:00 PM17:00

To 19.9. MiB mingle: MiB-äitien språkbad

Tervetuloa mukaan suomi-ruotsi-kielikylpyyn, jossa voit harjoittaa kielitaitoasi rennossa ilmapiirissä. Syyskuussa keskustelemme Mibin teemakuukauden hengessä perheystävällisestä työelämästä. Kahvila suljetaan klo 17, joten saavu paikalle ajoissa, jos haluat ostaa kahvilatuotteita.

Välkommen till svenska-finska-språkbad där du kan öva på dina språkkunskaper i avslappnad atmosfär. I september pratar vi om familjevänlig arbetslivet. Cafe’et stängs kl. 17, så kom tidigt om du vill köpa cafeprodukter.

Paikka: Café Proosa, Vaasan pääkirjasto, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton/omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!
Kohderyhmä: Jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet

View Event →
Sep
24
4:30 PM16:30

Ti 24.9. MiB mingle: LinkedIn - vertaistukea profiilin hiomiseen

LinkedIn-teemamme jatkuu myös syyskuussa. Nyt pääpaino on nimenomaan tekemisessä, sillä tavoitteena on hioa osallistujien LinkedIn-profiilit huippukuntoon! Tapahtuma on vapaamuotoinen vertaistukitapahtuma, jossa hyödynnetään Päivi Ekholmin sekä mahtavan MiB-verkostomme omia hyviksi koettuja LinkedIn-tärppejä. Käymme esimerkkien kautta läpi hyvän LinkedIn-profiilin aineksia, kurkimme toistemme profiileita, kartoitamme oleelliset verkostot ja keinot olla aktiivinen käyttäjä sekä jaamme parhaat vertaisvinkkimme. 

Voit siis olla jo kokenut käyttäjä tai vasta-alkaja. Kaikki ovat tervetulleita! Ota oma kone mukaan, jos haluat päivittää profiiliasi tapahtuman aikana. 

Paikka: Essee-sali, Vaasan pääkirjasto, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Avoin kaikille
Lapset: Tervetulleita!
Kohderyhmä: Jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet

Ilmoittaudu Facebook-tapahtumaan tai lähetä viesti vaasa@mib.fi, niin varmistamme että kaikille riittää paikka. 


View Event →
Sep
30
5:00 PM17:00

Ma 30.9. MiB goes: Pizzabistro Marco Polo

Meidät ottaa vastaan yrittäjä ja ravintoloitsija Noora Nieminen. Hän kertoo meille yrityksensä lisäksi myös yrittäjyyden ja äitiyden yhdistämisestä, perheensä taipaleesta ja omasta elämänkulusta FM:stä yrittäjäksi. Tapahtuman alkuun tehdään tutustumiskierros, jossa osallistujat kertovat lyhyesti keitä ovat, mitä tekevät ja mikä on oma suhde yrittäjyyteen (toimii yrittäjänä/voisi joskus olla yrittäjä/perheessä on yrittäjä). Tilaisuudessa on tarjoilua. Lisätietoa yrityksestä: https://www.pizzabistromarcopolo.fi/ sekä Facebookissa Pizzabistro Marco Polo.

Paikka: Pizzabistro Marco Polo, Hovioikeudenpuistikko 11, Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 23.9. klo 18.

View Event →

Sep
10
4:30 PM16:30

Ti 10.9. MiB After work: Achieving your dreams

Have you ever wondered how much passion, determination, sweat, and tears it takes to achieve an Olympic medal?

MiB After work gives you the chance to learn Frantz Kruger’s story on how he achieved his Olympic dream and how he took what he learned from professional athletics and turned it into a successful career at ABB. He will also share how he finds competing and coaching at a national level still rewarding and where he currently finds the motivation to study his Master’s degree in Business, all this with two children.  

We will share our own dreams, big or small, and discuss how to achieve our own podiums one step at a time. Feel free to come and join the discussion in English, på svenska tai suomeksi.

Paikka: Vaasan pääkirjasto, Essee-sali, 1. krs, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 3.9 klo 18.


View Event →
Sep
4
5:00 PM17:00

Ke 4.9.2019 MiB goes: Simons Talo

Meidät ottaa vastaan toimitusjohtaja Pia Simons. Pia kertoo meille kahvittelun yhteydessä mm. rakentamisen trendeistä, tulevaisuuden rakentamisesta, älytaloista ja 3D tulostamisesta. Pääsemme Pian esityksen jälkeen myös tehdaskierrokselle. Katso lisätietoa yrityksestä: www.simons.fi/ 

Mikäli tarvitset kimppakyytiä Vöyrille, laita tapahtumaan ilmoittautumisen jälkeen sähköpostia osoitteeseen vaasa@mib.fi

Paikka: Simons Element, Teollisuustie 1, 66600 Vöyri
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 3 äitiä lapsineen sekä 9 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 28.8. klo 18.

View Event →
Sep
3
5:30 PM17:30

Ti 3.9. MiB Welcome coffee – MiB tutuksi rennon kahvittelun merkeissä

Oletko juuri liittynyt tai aikeissa liittyä MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai oletko ollut jäsen jo pidempään ja haluaisit ottaa selvää millaista MiBin aktiivitoiminta on? Tervetuloa mukaan Welcome Coffeelle!

Welcome Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tilaisuuksiimme lapsen kanssa.

Toivotamme tervetulleeksi mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Voit tulla koko ajaksi tai vain piipahtamaan! 

Huom! Tilaisuuteen osallistuminen ei edellytä MiBin jäsenyyttä, joten nappaa mukaan myös kaverisi vaikka ihan viime hetkellä. Tämä on loistava mahdollisuus kuulla MiBin toiminnasta ja tavata muita toiminnasta innostuneita. 

Ilmoittautuminen joko tähän FB-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi, jotta osaamme varata tarpeeksi istumapaikkoja.

Paikka:  Aroma Bageri&Konditori, Kivihaantie 14, 65300 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!
Kohderyhmä: Uudet jäsenet, jäsenyydestä kiinnostuneet ja aktiivitoimintaa harkitsevat.

View Event →
Aug
29
5:00 PM17:00

To 29.8. MiB After work: Oman asiantuntijaprofiilin kehittäminen somessa ja timanttinen LinkedIn-profiili

Onko sinulla LinkedIn-profiili, muttet oikein tiedä, mitä sinne kannattaisi laittaa? Vai pohditko, miten profiilia kannattaisi kehittää omaa asiantuntijuutta korostavaan suuntaan? Miksi profiloituminen somessa on ylipäätään tärkeää?

Headhunter ja konsultti Päivi Ekholm WasaTalentista tulee kertomaan miten hioa asiantuntijaprofiili somessa timanttiseen kuntoon, painopiste erityisesti LinkedInissä, mutta myös muita moderneja työnhaun kanavia käydään läpi. Päivi kertoo miten hän headhunterina hyödyntää Linkediniä asiantuntijoita etsiessään sekä millainen profiili tekee headhunteriin vaikutuksen.

Tule kuulemaan ja keräämään vinkit talteen! 

WasaTalent on Pohjanmaan maakuntien suurin rekrytointi- ja suorahakuyritys sekä henkilöstöjohtamisen kumppani, joka on erikoistunut asiantuntija-, johto- ja toimihenkilörekrytointeihin. WasaTalent on arvostettu toimija alallaan. Vuosien myötä se on koonnut ympärilleen mittavan verkoston työnantajia, työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita. Vaasan Yrittäjät valitsi WasaTalentin vuoden yritykseksi 2018. Valintakriteereissä korostuivat WasaTalentin oleellinen vaikuttaminen paikkakuntansa kehitykseen sekä WasaTalentin toimitusjohtajan ja perustajan Päivi Ekholmin arvostettu ja esimerkillinen asema. 

Paikka: Vaasan pääkirjasto, Essee-sali, 1. krs, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 22.8. klo 18.

View Event →
Aug
28
11:00 AM11:00

Ke 28.8. MiB mingle (Sjk): lounasmingle Vinolassa

Startataan Mothers in Business ryn syyskausi Seinäjoella lounaan merkeissä!

Mothers in Business ry tarjoaa vertaistukea kaikille äideille, joita yhdistää halu itsensä kehittämiseen vanhempainvapaalla sekä uran ja perheen yhteensovittamiseen töihin paluun jälkeen.

Lounasmingleen ovat tervetulleita kaikki MiBin jäsenet (uudet ja vanhat) sekä toiminnasta ja jäsenyydestä kiinnostuneet. Tule verkostoitumaan muiden saman henkisten äitien kanssa!

Samalla voimme myös nauttia lounasta.

Ilmoittaudu mukaan 26.8. mennessä merkitsemällä itsesi osallistujaksi fb-tapahtumaan tai sähköpostilla vaasa@mib.fi pöytävarauksen vuoksi!

View Event →
Aug
25
12:45 PM12:45

Su 25.8. MiB Mingle: MiB-äitien språkbad

Mibin kielikylvyn syyskausi starttaa poikkeuksellisesti viikonloppuna. Osallistumme klo 13 Vanhan Vaasan museon ilmaiselle ruotsinkieliselle yleisöopastuskierrokselle ja sen jälkeen voimme jatkaa kielikylpyä museon kahvilassa Falanderin kellarissa. Tavataan ennen kierrosta museon sisäänkäynnin lähettyvillä. Tilaisuus on julkinen ja maksuton.

Huom. Museon tilat eivät sovi liikuntarajoitteisille, joten lastenvaunujen kanssa ei voi valitettavasti osallistua kierrokselle.

Vi börjar höstsäsongen annorlunda än vanligt under veckosluten. Vi ska besöka på Gamla Vasa museet där ordnas gratis guidningen för allmänheten kl. 13. Efter det kan vi fortsätta språkbad i museums kafe, Falanders källare. Vi ska träffas före guidningen nära museets ingång (vid husets innergård). Evenemanget är offentligt och gratis.

Obs. Museet lämpar sig inte för personer med rörelsehinder, så tyvärr kan man inte delta med barnvagnar.

Aika: Sunnuntai 25.8. klo 12.45–15
Paikka: Vanhan Vaasan museo, Kauppiaankatu 10, 65380 Vaasa
Hinta: Maksuton opastus, kahvila omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!
Kohderyhmä: Jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet

View Event →
Aug
20
10:00 AM10:00

Ti 20.8. MiB mingle: Pienten lasten äitien aamupäivätreffit

Oletko päivisin kotona ja kaipaat seuraa muista samanhenkisistä äideistä? Tervetuloa minglailemaan! Aloitetaan syyskausi mukavassa seurassa rupatellen. Tapaamme kirjaston kahvilassa, josta voimme tarvittaessa siirtyä väljempiin tiloihin tai ulos. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla piipahtamaan tai viihtymään koko ajaksi. 

 MiB minglessä tapaat muita uraäitejä ja pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä. Mingleihin ovat tervetulleita MiBin jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet.

Paikka: Café Proosa, Vaasan pääkirjasto, 1. krs, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi.

View Event →
Jun
13
7:00 PM19:00

To 13.6. MiB goes Minun\Min – kesäillan kevennys

Minun\Min on Vaasan keskustassa toimiva lifestyle-liike, joka on erikoistunut pohjoismaiseen muotiin ja sisustukseen. Nea Aspholm, toinen liikkeen yrittäjistä, emännöi iltaa ja kertoo meille, miltä tuntuu työn ja perheen yhdistäminen, kun sattuu olemaan yrittäjä ja kotona vanhempia tanssittavat yksivuotiaat kaksoset.

Tervetuloa tutustumaan yrittäjän arkeen sekä jakamaan ajatuksia työn ja perheen yhdistämisestä pienen purtavan ja kuohuviinin äärellä. MiB Vaasan jäsenet saavat myös tilaisuuden kuoria kermat päältä, sillä Minun\Min avaa osallistujille illan ajaksi ennakkoalen mainione etuineen!

Paikka: Minun\Min, Hovioikeudenpuistikko 13, 65100 Vaasa
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita
Kohderyhmä: Jäsenet

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse torstaina 6.6.2019 klo 18.

View Event →
Jun
12
5:30 PM17:30

Ke 12.6.2019 MiB mingle (Sjk): Kevätkauden päätösmingle

MiBin Seinäjoen kevätkauden päätösmingle järjestetään Mallaskosken Panimoravintolassa. Tilaisuus on avoin kaikille toiminnassa jo mukana olleille ja myös teille, joita Mothers in Business MiB ry:n toiminta ja jäsenyys kiinnostaa! Tervetuloa verkostoitumaan ja tapaamaan muita samanhenkisiä äitejä rennon yhdessäolon merkeissä.

Ilmoittaudu tilaisuuteen merkitsemällä itsesi osallistujaksi Facebook-tapahtumaan tai sähköpostilla vaasa@mib.fi.

Paikka: Mallaskosken Panimoravintola
Hinta: Omakustanteinen!
Lapset: Tervetulleita!
Kohderyhmä: Jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet

View Event →
Jun
6
5:00 PM17:00

To 6.6. MiB Afterwork: Mitä kuuluu, suomalainen työelämä?

Tutkimusten mukaan ainoastaan 12% suomalaisista on sitoutuneita työhönsä. Tämä on surullista eikä sitä muuteta lisäämällä työaikaa kuudella minuutilla. Tämä muutetaan ainoastaan yrityskulttuurilla ja paremmalla johtamisella.

”Jos haluat tietää miten yritykselläsi meni eilen, katso tilinpäätöstä, jos haluat tietää miten yrityksellä menee nyt, katso asiakkaita. Mutta jos haluat tietää miten yrityksellä menee huomenna, kysy henkilöstöltä”, tiesi sarjayrittäjä Marko Parkkinen kertoa hyvän aikaa sitten. Toinen viisas, Peter Drucker on aikoinaan todennut, että yrityskulttuuri syö strategian aamupalaksi. Toivotunlainen yrityskulttuuri voidaan taas muotoilla vasta, kun ymmärretään, mitkä asiat ovat työntekijöille merkityksellisiä. The Siqnificant Company uskoo, että tämä tapahtuu vain, kun työntekijät eivät vain vastaa henkilöstökyselyyn, vaan valitsevat sen kysymykset itse.

The Siqnificant Companyn Chief Business Officer Andy Lundström kertoo meille kuplajuoman äärellä, miksi työntekijäymmärryksen tulisi nousta jokaisen johtoryhmän puheenaiheeksi, ja mitä suomalaiselle työelämälle oikeasti kuuluu.

Helsingissä sijaitsevan mutta koko Suomessa toimivan The Siqnificant Companyn missio on muuttaa suomalainen työelämä. The Siqnificant Company on nuoresta iästään huolimatta auttanut jo yli 100 suomalaista yritystä johtamaan paremmin.

Paikka: Vaasanpuistikko 17, 9. krs. 65100 Vaasa
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita
Kohderyhmä: Jäsenet

View Event →
Jun
4
10:00 AM10:00

Ti 4.6. MiB mingle: MiB-äitien språkbad

Kevätkauden viimeinen kielikylpymingle kokoontuu Edvininpolulla Vaasan Asevelikylässä. Vaihdamme kuulumisia ja suuntaamme katseet kohti kesää. Tapahtuma sopii kaikille, jotka haluavat harjoittaa ruotsin kielen taitoaan rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Ota mukaan omat eväät.

På vårens sista möte språkbadar vi på Edvins stig i Vapenbrödrabyn. Vi diskuterar om aktuella händelser och spänner blicken mot sommaren. Mötet passar alla som vill öva på sina språkkunskaper. Ta gärna med dina mellanmål.

Paikka: Edvininpolku, Aleksis Kiventie 59, 65300 Vaasa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Kohderyhmä: Jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet

View Event →
May
28
5:00 PM17:00

Ti 28.5.2019 MiB goes Vasek – yrityksen perustamisen ABC

Maaliskuussa tutustuimme lean startup -ajatteluun ja yritysideoiden kehittelyyn sekä testaamiseen. Nyt paneudutaan yrityksen perustamisen käytäntöön!

Tervetuloa Vasekille, missä Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkama kertoo meille, millaisia toimenpiteitä yrityksen perustaminen vaatii, mistä uusi tai tuleva yrittäjä voi saada apuja ja rahoitusta sekä miten Startia auttaa yrittäjyyttä suunnittelevia. Tarjolla on kultainen tilaisuus tulla kysymään juuri ne kysymykset, jotka sinua ovat aina mietityttäneet ja ryhtyä sitten tuumasta toimeen!

Paikka: Vaasanseudun Kehitys Oy, Vasek, Alatori 1A, 65100 Vaasa
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse tiistaina 21.5.2019 klo 18.

View Event →
May
27
6:00 PM18:00

Ma 27.5. MiB mingle: Kahvihetki Kokkolassa

Tervetuloa Mothers in Business ry:n vapaamuotoiseen kahvihetkeen Kokkolassa. MiB on verkosto urasuuntautuneille äideille, joille työ ja perhe kuuluvat luonnollisesti samaan pakettiin.

Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten äidit, yksin tai lasten kanssa. Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille.Tule verkostoitumaan muiden samanhenkisten äitien kanssa ja suunnittelemaan porukalla millaista MiB-toimintaa Kokkolassa voitaisiin järjestää.

Ilmoittaudu tilaisuuteen merkitsemällä itsesi osallistujaksi FB-tapahtumaan tai sähköpostilla vaasa@mib.fi pöytävarauksen vuoksi.

Paikka: Cafe con Affetto, Isokatu 12, Kokkola
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
24
11:30 AM11:30

Pe 24.5.2019 MiB mingle: Ihana (kamala) töihinpaluu

Onko töihinpaluu ajankohtainen? Miten ihmeessä työn, päiväkodin, parisuhteen ja oman ajan yhdistäminen onnistuu? Miten kotityöt tasataan puolison kesken? Miten se lastenhoito onnistuu, jos isovanhemmat asuvat kauempana? Mikä kalenterisovellus on paras kaaoksen hallinnassa? Mikä treenilaji olisi nopea ja tehokas? Miten tästä kaikesta voisi nauttia päivä kerrallaan stressaamisen sijaan?

Jos kysymykset kuulostavat tutuilta, tule mukaan lounastreffeille jakamaan kokemuksia ja parhaita käytäntöjä työn ja perheen yhteensovittamisesta.

MiB minglessä tapaat muita uraäitejä ja pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä. Mingleihin ovat tervetulleita MiBin jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet.

Paikka: Villa Sandviken, Hietalahden puisto, 65100 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen pöytävarauksen takia facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi.

View Event →
May
22
5:30 PM17:30

Ke 22.5.2019 MiB After work: Kestävä arki ammattijärjestäjän neuvoilla

Onko kotona jatkuva kaaos? Turhauttaako epäjärjestys? Etsitkö tavaroitasi päivittäin? Haluaisitko vinkkejä kestävään arkeen?

Kestävä arki on arki, joka toimii ja jossa viihdymme. Arjen laatuun vaikuttaa moni asia. Epäjärjestys kotona ja ylibuukattu kalenteri voivat aiheuttaa turhautuneisuutta ja tyytymättömyyttä. Kun elämä yksinkertaistetaan luomalla järjestystä, oman elämän tavoitteet selkiintyvät.

Kestävään arkeen meitä tutustuttaa ammattijärjestäjä Camilla Riska. Camilla on koulutukseltaan sosiaalityöntekijä, ympäristöinsinööri ja eräopas. Ammattijärjestäjänä hän on toiminut syksystä 2017 lähtien (lue lisää www.ecorre.fi).

Illan aikana pohdimme, miksi keräämme tavaraa itsellemme, sekä tutustumme minimalismiin. Käymme myös läpi, kuinka voi lähteä liikkeelle, jos tavoittelee järjestystä ja yksinkertaisuutta omaan elämään.

Tervetuloa saamaan motivaatiota, ideoita ja tietoa kaaoksen kesyttämiseen!

Tapahtuma on osa MiB Lab -hanketta Lastemme tulevaisuus, joka panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019–30.6.2019.

Paikka: Vaasan pääkirjasto, Essee-sali, 1. krs, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 15.5. klo 18.

View Event →
May
21
5:30 PM17:30

Ti 21.5.2019 MiB Reads: Helena Åhman ja Harri Gustafsberg: Tilannetaju – päätä paremmin

Toukokuussa MiB Reads lukupiiri ottaa haltuun Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnon voittajan eli Helena Åhmanin ja Harri Gustafsbergin kirja Tilannetaju – päätä paremmin. Ihminen tekee vuorokaudessa keskimäärin 7000 päätöstä. Ilman kirkasta tilannetietoisuutta ja henkistä suorituskykyä todellisuuden tulkintakyky heikkenee dramaattisesti. Mutta miten saada aivokapasiteetti käyttöön mahdollisimman tehokkaasti erityisesti vaikeissa ja paineisissa tilanteissa ja miten palautua nopeasti? Kirja kuvaa kahdeksan parempaan tilannetajuun johtavaa elementtiä ja antaa selkeitä käytännön vinkkejä, miten säilyttää toimintakyky ja välttää vääriä ratkaisuja. Opit samalla aiheeseen liittyvästä uusimmasta tutkimuksesta ja käytännön kokemuksista. Helena Åhman on työpsykologian tohtori (TkT), KM, Speakersforumin Vuoden puhuja 2016. Harri Gustafsberg on kohta aiheesta Tampereen johtamiskorkeakoulussa väittelevä HM ja henkisen ja fyysisen valmentamisen ammattilainen.

Tervetuloa keskustelemaan kirjan teemoista! Tule mukaan vaikka kirja olisi vasta lukulistalla tai vielä kesken, tai jos teema yleisesti kiinnostaa, sillä tapaamiset ovat myös oiva paikka verkostoitua ja oppia toisilta. Eikä haittaa, jos vain piipahdat paikalla!

Paikka: Sweet Vaasa, Hovioikeudenpuistikko 15, 65100 Vaasa
Hinta: Kahvi omakustanteinen, muuten maksuton tapahtuma
Lapset: Tervetulleita!

Pöytävarauksen vuoksi klikkaa itsesi osallistujaksi FB-tapahtumassa tai ilmoittaudu vaasa@mib.fi.

View Event →
May
16
12:00 PM12:00

To 16.5.2019 MiB #äitimyytinmurtajat Pop Up Mingle

MiB täyttää toukokuussa 4 vuotta! Neljässä vuodessa olemme kasvaneet energiseksi joukoksi äitiyden moniosaajia ja upeasti työn ja perhe-elämän yhdistäviä persoonia! Synttäreitä juhlistetaan koko toukokuu erilaisten tapahtumien voimin.

 Pop-up minglet valtaavat Suomen 16.5. klo 12–14 kun samanaikaisesti minglataan useilla MiB paikkakunnilla. Pop-Up mingleissä ympäri Suomen kuullaan alustavia tuloksia #äitimyytinmurtajat -nettikyselystä, äänestetään yleisimmistä äitimyyteistä, mietitään keinoja niiden murtamiseksi ja jaetaan kokemuksia uran ja perheen yhdistämisestä! Vaasan Pop Up mingle järjestetään kahvittelun merkeissä Aromassa GW Galleriassa. Tervetuloa!

Paikka: Aroma GW Galleria, Kivihaantie 14, 65300 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi.

View Event →
May
14
5:00 PM17:00

Ti 14.5.2019 MiB goes Hemgården @ Ravintola Loftet

Toukokuussa kielikylpy vierailee Hemgårdenilla Ravintola Loftetissa! Hemgården tunnetaan käsintehtyjen suklaakonvehtien ja jäätelöiden valmistajana sekä uusimpana aluevaltauksenaan Loftetin ravintolatoiminnan jatkajana. Tervetuloa kuulemaan Hemgårdenin tarina, jonka meille kertoo omistaja Kenny Sundqvist. Vierailu toteutetaan ruotsiksi ja tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki jäsenet kielitaidosta ja äidinkielestä riippumatta. MiBin kielikylvyssä ilmapiiri on rento ja kielitaitoaan voi harjoittaa ilman suorituspaineita.

I maj språkbadar vi på Hemgården i Restaurang Loftet! Hemgården är känt om handgjord chokladkonfekt och glass och fortsättare av restaurangverksamhet i Loftet. Välkommen med och hör mera om Hemgårdens berättelse presenteras av ägare Kenny Sundqvist. Besöket ordnas på svenska och alla medlemmare är välkomna. I MiB språkbad kan man öva sina språkkunskaper i lugn atmosphär.

Paikka: Ravintola Loftet, Raastuvankatu 28, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 4 äitiä lapsineen, sekä 6 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 7.5. klo 18

View Event →
May
9
11:30 AM11:30

To 9.5. MiB Mingle (Seinäjoki) Lounasmingle Varickolla

Tervetuloa Mothers in Business ry:n lounasmingleen Seinäjoella. MiB on verkosto urasuuntautuneille äideille, joille työ ja perhe kuuluvat luonnollisesti samaan pakettiin.Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten äidit, yksin tai lasten kanssa. Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille.Tule verkostoitumaan muiden samanhenkisten äitien kanssa.

Lounaan jälkeen mahdollisuus tutustua yritysten Graphic Design Koivuporras ja Studio Street toimitiloihin ja palveluihin.

Ilmoittaudu tilaisuuteen merkitsemällä itsesi osallistujaksi FB-tapahtumaan tai sähköpostilla vaasa@mib.fi.

Hinta: Omakustanteinen lounas!
Lapset: Tervetulleita!


View Event →
May
8
4:30 PM16:30

Ke 8.5.2019 MiB goes: Danfoss – organisaatiokulttuurin muutos

Alan paras asiantuntemus ja intohimoinen asenne taajuusmuuttajiin yhdessä – Danfoss ja Vacon yhdistivät voimansa, ja Vacon on nyt osa Danfoss-konsernia.

Danfossin Vaasan-toimipisteen johtaja ja pitkän linjan HR-ammattilainen Tuula Hautamäki kertoo organisaatiokulttuurin muutoksesta erityisesti HR:n näkökulmasta. Rekrytoija Annukka Potka kertoo Danfossin tarjoamista työ- ja uramahdollisuuksista.

Poikkeuksellisesti turvallisuus- ja työrauhasyistä tilaisuus on vain äideille.

Tervetuloa tutustumaan Danfossiin!

Paikka: Danfoss, Runsorintie 7, 65380 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tilaisuus vain äideille

Mukaan mahtuu 10 äitiä ilman lapsia. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 29.4. klo 18. Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 5.5. klo 23 vierailijakorttien laatimisen vuoksi.

View Event →
May
8
10:00 AM10:00

Ke 8.5.2019 Work like a mom – verkostoja ja vertaistukea Kokkolassa

Mothers in Business (MiB) on urasuuntautuneiden äitien verkosto, joille työn ja perheen yhdistäminen on luonnollinen osa arkea. Me tarjoamme mahdollisuuden työelämätaitojen ja oman osaamisen kehittämiseen ja edistämme äitien asemaa työelämässä ja yhteiskunnassa.

Vaasassa toimii MiBin paikallisjaosto, jossa on tällä hetkellä jäseniä n. 150 ja toiminnan mahdollistaa 15 paikallisaktiivia. Haluamme laajentaa toimintaamme myös Kokkolaan ja järjestämme kaikille MiBin toiminnasta kiinnostuneille avoimen minglen Cafe Kahvipuussa.

Tule tapaamaan muita uransa ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneita äitejä ja kuulemaan mikä se MiB oikein on. Keskustellaan myös siitä, millainen MiBin toiminta sopisi parhaiten Kokkolaan ja miten Sinä voit olla mukana toiminnan järjestämisessä ja kehittämisessä.

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen ja lapset ovat tervetulleita mukaan, kuten lähes kaikkiin MiBin tilaisuuksiin!

Ilmoittaudu mukaan merkitsemällä itsesi osallistujaksi fb-tapahtumaan tai sähköpostitse vaasa@mib.fi.

Paikka: Cafe Kahvipuu, Isokatu 11, Kokkola
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Lapset ovat tervetulleita!

View Event →
May
2
10:00 AM10:00

To 2.5.2019 MiB mingle: Pienten lasten äitien päivätreffit

Oletko päivisin kotona ja kaipaat seuraa muista samanhenkisistä äideistä? Onko sinulla kalenterissa vapaata heti vappujuhlinnan jälkeen torstaina 2.5.? Hyvä - tervetuloa minglailemaan! Aloitetaan toukokuu mukavassa seurassa rupatellen. Tapaamme kirjaston kahvilassa, josta voimme tarvittaessa siirtyä väljempiin tiloihin. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla piipahtamaan tai viihtymään koko ajaksi.

MiB minglessä tapaat muita uraäitejä ja pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä. Mingleihin ovat tervetulleita MiBin jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet.

Paikka: Café Proosa, Vaasan pääkirjasto, 1. krs, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi.

View Event →
Apr
29
5:45 PM17:45

Ma 29.4. MiB Mingle: Vappuetkot Seinäjoella

Kilistele vappu käyntiin hyvässä seurassa. Oletpa sitten jäsen tai vasta toiminnasta kiinnostunut – toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi viettämään rentoa ja kiireetöntä vapun aloittelua kanssamme. Tavoitteenamme on tarjota mukava hetki rupatteluun ja verkostoitumiseen muiden urahenkisten äitien kanssa. Tule käymään, tai viihdy pidempään, olemme paikalla 17.45-19.30.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille. Tarjoilu on omakustanteinen ja lapset ovat tervetulleita!

Ilmoittaudu tilaisuuteen merkitsemällä itsesi osallistujaksi FB-tapahtumaan tai sähköpostilla vaasa@mib.fi.

View Event →
Apr
25
5:00 PM17:00

To 25.4. MiB mingle: MiB-äitien språkbad

Huhtikuussa kielikylvetään ulkona Onkilahden laivapuistossa! Vaihdamme kuulumisia ja suunnittelemme tulevaa. Ajatuksena on laajentaa kielikylpytoimintaamme mingleistä muihinkin tapahtumakonsepteihin ja ideoita kiinnostavista kohteista otetaan edelleen mielellään vastaan. Tapahtuma sopii kaikille, jotka haluavat harjoittaa ruotsin kielen taitoaan rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Kokoonnutaan ison laivan läheisyydessä. Tervetuloa mukaan!

I april språkbadar vi ute i Metvikens skeppsparken! Vi diskuterar om aktuella händelser och planerar fortsättningen. Tanken är att MiB ska börja organisera även vanliga evenemang på svenska och vi tar fortfarande gärna emot ideer om intressanta platser att besöka. Mötet passar alla som vill öva på sina språkkunskaper. Vi ska träffas nära det större skeppet.  Välkommen med!

Aika: Torstai 25.4. klo 17–18
Paikka: Laivapuisto, Järvikatu 7, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Apr
17
6:00 PM18:00

Ke 17.4. MiB Goes Vepsäläinen ja suunnittelutoimisto Muoto ja miljöö (Sjk): Reseptejä sisustussuunnitteluun

Onnistunut tila on osiensa summa. MiB Goes -tapaamisessa opitaan onnistuneen tilan reseptiikkaa sisustussuunnittelun ammattilaisten kertomana. Jokaisessa tilassa on joku piirre, joka tekee tilasta uniikin. Oikeilla valinnoilla saat ominkin keinoin uutta potkua tilaan ja vahvistat tilan tarinaa. Illan reseptit sopivat niin kotiin kuin toimistoonkin.

Sisustusreseptit MiB-illassa meille jakaa sisustusarkkitehti Miia Lenkkeri-Tamminen (muotojamiljoo.fi) yhteistyössä Vepsäläisen kanssa.

Tilaisuuteen saa kukin MiBin jäsen kutsua mukaan kaverinsa tutustumaan MiBin toimintaan. Kaverin ilmoittautumislinkin saat sähköpostilla ilmoittautumisvahvistuksen yhteydessä.

Paikka: Vepsäläinen, Rengastie 2, 60120 Seinäjoki
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse jäsenille 7.4.2019 klo 18.

View Event →
Apr
17
5:00 PM17:00

Ke 17.4. MiB Goes: C2 - Markkinoinnin trendit ja vastavoimat

Voiko maailmaa parantaa markkinoinnilla? Mitä jokaisen markkinoijan on hyvä tietää 2019?

Tervetuloa C2:n toimistolle viettämään AfterWork henkistä iltaa Hartmannin talon ”katolle”. C2 on kokonaisvaltaiseen markkinointiviestintään keskittyvä toimisto. Katsomme maailmaa paraatipaikalta kansainvälisestä Vaasasta käsin, 18 vannoutuneen markkinointi-ihmisen voimin. Luotamme konseptiajatteluun ja vahvaan strategiaan, luova suunnittelu sekä digi-/liikkuvan kuvan tuotanto ovat ydinosaamistamme.

Markkinointi saattaa tuntua välillä haastavalta pirstaloituneessa mediakentässä, mutta mitkä jutut kuitenkin ovat ja pysyvät? Mitkä trendit on hyvä markkinoijan ymmärtää ja hyödyntää? Syvennytään siis yhdessä markkinoinnin trendeihin ja kokonaisvaltaiseen brändiviestintään. Miten tehdään parempaa markkinointia ja luodaan parempaa maailmaa? Illan emäntänä toimii Milla Monola, joka luotsaa C2 mainostoimistoa. Tarjolla on sihijuomaa ja pientä purtavaa.

Aika: Keskiviikko 17.4. klo 17-18.30  
Paikka: Hovioikeudenpuistikko 15 C 37, Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 12 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse 10.4.  klo 18.

View Event →
Apr
12
10:00 AM10:00

Pe 12.4. MiB webinaari paluu perhevapaalta - tiedätkö oikeutesi?

Missä tilanteissa työnantajalla on oikeus irtisanoa, lomauttaa tai siirtää muihin tehtäviin perhevapaita käyttävä työntekijä? Millainen on osittaisella perhevapaalla olevan asema? Entä jos määräaikaista työsopimusta ei olekaan jatkettu? Mitenvoin sujuvoittaa töihinpaluuta?

Tervetuloa mukaan pe 12.4. klo 10 webinaariin, jossa käydään läpi perhevapaalta paluuseen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä, kuten paluun yhteydessä huomioon otettavia asioita ja työntekijän oikeuksia. Vastaamme webinaarin aikana myös kuulijoiden kysymyksiin. Voit esittää kysymyksiä jo etukäteen kouluttajalle ilmoittautumislomakkeella.

 Webinaari järjestetään yhteystyössä Tekniikan Akateemisten kanssa. Kouluttajana on Emma Aho, hän toimii lakimiehenä TEKissä ja neuvoo liiton jäseniä työsuhteeseen liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Aho on syventänyt asiantuntijuuttaan perhevapaalta paluun kysymyksiin myös pro gradu -tutkielmansa kautta, jossa käsitteli aihetta oikeudellisesta näkökulmasta.
 
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse ja ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat osallistumisohjeet. Webinaarista on saatavilla tallenne, joka on katseltavissa kaksi viikkoa. Jaamme tallenteen tilaisuuden jälkeen MiBin jäsenten omassa Facebook -ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/MothersInBusiness/

View Event →
Apr
9
5:00 PM17:00

Ti 9.4. MiB goes Gambit – mitä digiosaajan pitää oikeastaan osata?

Ahdistaako joskus tekoäly, digitaaliset ekosysteemit, analytiikkaratkaisut, pilvet, big datat ja sen sellaiset? Tuntuuko aika ajoin, ettet tiedä, mitä tästä kaikesta tulisi osata ja ymmärtää? Digiosaajilla ajatellaan usein tarkoitettavan markkinointi- ja teknologiayrityksissä toimivia asiantuntijoita, mutta tuskin kukaan meistä on enää sivussa digitaalisen kehityksen pyörteistä.

Aloittaessaan toimintansa vuonna 2011 Gambit Oy oli yksi ensimmäisistä yrityksistä Suomessa, joka tarjosi yrityksille älykkäitä mobiilisovelluksia ja palvelee tänä päivänä asiakkaidensa tarpeita digitalisoimalla asian kuin asian. Mari Huuhka, Gambitin osakas ja Vaasan nuorkauppakamarin puheenjohtaja, esittelee meille, kuinka Gambit auttaa asiakkaitaan vastaamaan nykyhaasteisiin digitalisaation avulla ja kertoo, millaista ymmärrystä se yrityksen eri tehtävissä toimiessa vaatii. Mari alustaa keskustelua myös oman tarinansa kautta: millaista on siirtyä perinteiseltä toimialalta digitalisaation ytimeen ja millaista osaamista tämä vahvistaa.

Tervetuloa mukaan kuulemaan, mitä digitalisaation sydämessä tapahtuu ja keskustelemaan siitä, mitä jokanaisen digiosaaminen työelämässä tarkoittaa. Kahvi/teetarjoilu.

Ilmoittauduthan viimeistään sunnuntaina 7.4.

Aika: 9.4. klo 17-18.30
Paikka: Gambit Oy, Runsorintie 1A
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse tiistaina 2.4. klo 18.

View Event →
Apr
4
4:00 PM16:00

To 4.4. MiB Mingle: Vertaistukea sairaiden lasten äideille

Tämä mingle on tarkoitettu äideille, joiden lapsella on krooninen tai synnynnäinen sairaus. Kahvittelun yhteydessä ei tarvitse jakaa oman lapsen sairauskertomusta, vaan voidaan jutella aivan jostain muusta kuitenkin tietäen, että muut ovat samassa tilanteessa. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tervetuloa mukaan kahvittelemaan upeaan Konsulinnan kahvihuoneeseen!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille. Kahvittelu on omakustanteinen.

Ilmoittaudu tilaisuuteen merkitsemällä itsesi osallistujaksi fb-tapahtumaan tai sähköpostilla vaasa@mib.fi.

Aika: Torstai 4.4. klo 16–17
Paikka: Konsulinnan kahvihuone, Loftet, Raastuvankatu 28.
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Apr
2
4:30 PM16:30

Ti 2.4. MiB Goes Barona: Nykyajan työnhaku ja videohakemukset

Barona on pohjoismainen henkilöstöalan yritys, joka haluaa kehittää työelämää entistä paremmaksi. Barona etsii vuosittain työpaikan yli 30 000 ihmiselle ja tarjoaa kiinnostavia työmahdollisuuksia Suomessa ja kansainvälisesti. Baronan kautta voi työllistyä heille itselleen tai kiinnostavien asiakasyritysten palvelukseen, ja yritys pyrkii tukemaan työntekijöitä uran eri käänteissä.

Illan aikana keskustelemme aluksi Suomen työmarkkinatilanteesta ja nykypäivän työnhausta, sekä kuinka työmarkkinat ja työnhaku ovat muuttuneet vuosien varrella. Illan aikana pääsemme myös yhdessä opettelemaan videohakemusten tekoa ja tuunaamme CV:t kuntoon yhteisessä työpajassa. Halutessasi voitkin siis ottaa mukaan oman kannettavan tietokoneesi ja CV:si.

Aika: tiistai 2.4. klo 16.30-18.30
Paikka: Rosteninkatu 1 (lasinen rakennus), Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 4 äitiä lapsineen, sekä 8 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse 26.3.

View Event →