Vaasa

Filtering by: Vaasa

Jun
13
7:00 PM19:00

To 13.6. MiB goes Minun\Min – kesäillan kevennys

Minun\Min on Vaasan keskustassa toimiva lifestyle-liike, joka on erikoistunut pohjoismaiseen muotiin ja sisustukseen. Nea Aspholm, toinen liikkeen yrittäjistä, emännöi iltaa ja kertoo meille, miltä tuntuu työn ja perheen yhdistäminen, kun sattuu olemaan yrittäjä ja kotona vanhempia tanssittavat yksivuotiaat kaksoset.

Tervetuloa tutustumaan yrittäjän arkeen sekä jakamaan ajatuksia työn ja perheen yhdistämisestä pienen purtavan ja kuohuviinin äärellä. MiB Vaasan jäsenet saavat myös tilaisuuden kuoria kermat päältä, sillä Minun\Min avaa osallistujille illan ajaksi ennakkoalen mainione etuineen!

Paikka: Minun\Min, Hovioikeudenpuistikko 13, 65100 Vaasa
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita
Kohderyhmä: Jäsenet

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse torstaina 6.6.2019 klo 18.

View Event →
Jun
12
5:30 PM17:30

Ke 12.6.2019 MiB mingle (Sjk): Kevätkauden päätösmingle

MiBin Seinäjoen kevätkauden päätösmingle järjestetään Mallaskosken Panimoravintolassa. Tilaisuus on avoin kaikille toiminnassa jo mukana olleille ja myös teille, joita Mothers in Business MiB ry:n toiminta ja jäsenyys kiinnostaa! Tervetuloa verkostoitumaan ja tapaamaan muita samanhenkisiä äitejä rennon yhdessäolon merkeissä.

Ilmoittaudu tilaisuuteen merkitsemällä itsesi osallistujaksi Facebook-tapahtumaan tai sähköpostilla vaasa@mib.fi.

Paikka: Mallaskosken Panimoravintola
Hinta: Omakustanteinen!
Lapset: Tervetulleita!
Kohderyhmä: Jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet

View Event →
Jun
6
5:00 PM17:00

To 6.6. MiB Afterwork: Mitä kuuluu, suomalainen työelämä?

Tutkimusten mukaan ainoastaan 12% suomalaisista on sitoutuneita työhönsä. Tämä on surullista eikä sitä muuteta lisäämällä työaikaa kuudella minuutilla. Tämä muutetaan ainoastaan yrityskulttuurilla ja paremmalla johtamisella.

”Jos haluat tietää miten yritykselläsi meni eilen, katso tilinpäätöstä, jos haluat tietää miten yrityksellä menee nyt, katso asiakkaita. Mutta jos haluat tietää miten yrityksellä menee huomenna, kysy henkilöstöltä”, tiesi sarjayrittäjä Marko Parkkinen kertoa hyvän aikaa sitten. Toinen viisas, Peter Drucker on aikoinaan todennut, että yrityskulttuuri syö strategian aamupalaksi. Toivotunlainen yrityskulttuuri voidaan taas muotoilla vasta, kun ymmärretään, mitkä asiat ovat työntekijöille merkityksellisiä. The Siqnificant Company uskoo, että tämä tapahtuu vain, kun työntekijät eivät vain vastaa henkilöstökyselyyn, vaan valitsevat sen kysymykset itse.

The Siqnificant Companyn Chief Business Officer Andy Lundström kertoo meille kuplajuoman äärellä, miksi työntekijäymmärryksen tulisi nousta jokaisen johtoryhmän puheenaiheeksi, ja mitä suomalaiselle työelämälle oikeasti kuuluu.

Helsingissä sijaitsevan mutta koko Suomessa toimivan The Siqnificant Companyn missio on muuttaa suomalainen työelämä. The Siqnificant Company on nuoresta iästään huolimatta auttanut jo yli 100 suomalaista yritystä johtamaan paremmin.

Paikka: Vaasanpuistikko 17, 9. krs. 65100 Vaasa
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita
Kohderyhmä: Jäsenet

View Event →
Jun
4
10:00 AM10:00

Ti 4.6. MiB mingle: MiB-äitien språkbad

Kevätkauden viimeinen kielikylpymingle kokoontuu Edvininpolulla Vaasan Asevelikylässä. Vaihdamme kuulumisia ja suuntaamme katseet kohti kesää. Tapahtuma sopii kaikille, jotka haluavat harjoittaa ruotsin kielen taitoaan rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Ota mukaan omat eväät.

På vårens sista möte språkbadar vi på Edvins stig i Vapenbrödrabyn. Vi diskuterar om aktuella händelser och spänner blicken mot sommaren. Mötet passar alla som vill öva på sina språkkunskaper. Ta gärna med dina mellanmål.

Paikka: Edvininpolku, Aleksis Kiventie 59, 65300 Vaasa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Kohderyhmä: Jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet

View Event →
May
28
5:00 PM17:00

Ti 28.5.2019 MiB goes Vasek – yrityksen perustamisen ABC

Maaliskuussa tutustuimme lean startup -ajatteluun ja yritysideoiden kehittelyyn sekä testaamiseen. Nyt paneudutaan yrityksen perustamisen käytäntöön!

Tervetuloa Vasekille, missä Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkama kertoo meille, millaisia toimenpiteitä yrityksen perustaminen vaatii, mistä uusi tai tuleva yrittäjä voi saada apuja ja rahoitusta sekä miten Startia auttaa yrittäjyyttä suunnittelevia. Tarjolla on kultainen tilaisuus tulla kysymään juuri ne kysymykset, jotka sinua ovat aina mietityttäneet ja ryhtyä sitten tuumasta toimeen!

Paikka: Vaasanseudun Kehitys Oy, Vasek, Alatori 1A, 65100 Vaasa
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse tiistaina 21.5.2019 klo 18.

View Event →
May
27
6:00 PM18:00

Ma 27.5. MiB mingle: Kahvihetki Kokkolassa

Tervetuloa Mothers in Business ry:n vapaamuotoiseen kahvihetkeen Kokkolassa. MiB on verkosto urasuuntautuneille äideille, joille työ ja perhe kuuluvat luonnollisesti samaan pakettiin.

Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten äidit, yksin tai lasten kanssa. Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille.Tule verkostoitumaan muiden samanhenkisten äitien kanssa ja suunnittelemaan porukalla millaista MiB-toimintaa Kokkolassa voitaisiin järjestää.

Ilmoittaudu tilaisuuteen merkitsemällä itsesi osallistujaksi FB-tapahtumaan tai sähköpostilla vaasa@mib.fi pöytävarauksen vuoksi.

Paikka: Cafe con Affetto, Isokatu 12, Kokkola
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
24
11:30 AM11:30

Pe 24.5.2019 MiB mingle: Ihana (kamala) töihinpaluu

Onko töihinpaluu ajankohtainen? Miten ihmeessä työn, päiväkodin, parisuhteen ja oman ajan yhdistäminen onnistuu? Miten kotityöt tasataan puolison kesken? Miten se lastenhoito onnistuu, jos isovanhemmat asuvat kauempana? Mikä kalenterisovellus on paras kaaoksen hallinnassa? Mikä treenilaji olisi nopea ja tehokas? Miten tästä kaikesta voisi nauttia päivä kerrallaan stressaamisen sijaan?

Jos kysymykset kuulostavat tutuilta, tule mukaan lounastreffeille jakamaan kokemuksia ja parhaita käytäntöjä työn ja perheen yhteensovittamisesta.

MiB minglessä tapaat muita uraäitejä ja pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä. Mingleihin ovat tervetulleita MiBin jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet.

Paikka: Villa Sandviken, Hietalahden puisto, 65100 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen pöytävarauksen takia facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi.

View Event →
May
22
5:30 PM17:30

Ke 22.5.2019 MiB After work: Kestävä arki ammattijärjestäjän neuvoilla

Onko kotona jatkuva kaaos? Turhauttaako epäjärjestys? Etsitkö tavaroitasi päivittäin? Haluaisitko vinkkejä kestävään arkeen?

Kestävä arki on arki, joka toimii ja jossa viihdymme. Arjen laatuun vaikuttaa moni asia. Epäjärjestys kotona ja ylibuukattu kalenteri voivat aiheuttaa turhautuneisuutta ja tyytymättömyyttä. Kun elämä yksinkertaistetaan luomalla järjestystä, oman elämän tavoitteet selkiintyvät.

Kestävään arkeen meitä tutustuttaa ammattijärjestäjä Camilla Riska. Camilla on koulutukseltaan sosiaalityöntekijä, ympäristöinsinööri ja eräopas. Ammattijärjestäjänä hän on toiminut syksystä 2017 lähtien (lue lisää www.ecorre.fi).

Illan aikana pohdimme, miksi keräämme tavaraa itsellemme, sekä tutustumme minimalismiin. Käymme myös läpi, kuinka voi lähteä liikkeelle, jos tavoittelee järjestystä ja yksinkertaisuutta omaan elämään.

Tervetuloa saamaan motivaatiota, ideoita ja tietoa kaaoksen kesyttämiseen!

Tapahtuma on osa MiB Lab -hanketta Lastemme tulevaisuus, joka panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019–30.6.2019.

Paikka: Vaasan pääkirjasto, Essee-sali, 1. krs, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 15.5. klo 18.

View Event →
May
21
5:30 PM17:30

Ti 21.5.2019 MiB Reads: Helena Åhman ja Harri Gustafsberg: Tilannetaju – päätä paremmin

Toukokuussa MiB Reads lukupiiri ottaa haltuun Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnon voittajan eli Helena Åhmanin ja Harri Gustafsbergin kirja Tilannetaju – päätä paremmin. Ihminen tekee vuorokaudessa keskimäärin 7000 päätöstä. Ilman kirkasta tilannetietoisuutta ja henkistä suorituskykyä todellisuuden tulkintakyky heikkenee dramaattisesti. Mutta miten saada aivokapasiteetti käyttöön mahdollisimman tehokkaasti erityisesti vaikeissa ja paineisissa tilanteissa ja miten palautua nopeasti? Kirja kuvaa kahdeksan parempaan tilannetajuun johtavaa elementtiä ja antaa selkeitä käytännön vinkkejä, miten säilyttää toimintakyky ja välttää vääriä ratkaisuja. Opit samalla aiheeseen liittyvästä uusimmasta tutkimuksesta ja käytännön kokemuksista. Helena Åhman on työpsykologian tohtori (TkT), KM, Speakersforumin Vuoden puhuja 2016. Harri Gustafsberg on kohta aiheesta Tampereen johtamiskorkeakoulussa väittelevä HM ja henkisen ja fyysisen valmentamisen ammattilainen.

Tervetuloa keskustelemaan kirjan teemoista! Tule mukaan vaikka kirja olisi vasta lukulistalla tai vielä kesken, tai jos teema yleisesti kiinnostaa, sillä tapaamiset ovat myös oiva paikka verkostoitua ja oppia toisilta. Eikä haittaa, jos vain piipahdat paikalla!

Paikka: Sweet Vaasa, Hovioikeudenpuistikko 15, 65100 Vaasa
Hinta: Kahvi omakustanteinen, muuten maksuton tapahtuma
Lapset: Tervetulleita!

Pöytävarauksen vuoksi klikkaa itsesi osallistujaksi FB-tapahtumassa tai ilmoittaudu vaasa@mib.fi.

View Event →
May
16
12:00 PM12:00

To 16.5.2019 MiB #äitimyytinmurtajat Pop Up Mingle

MiB täyttää toukokuussa 4 vuotta! Neljässä vuodessa olemme kasvaneet energiseksi joukoksi äitiyden moniosaajia ja upeasti työn ja perhe-elämän yhdistäviä persoonia! Synttäreitä juhlistetaan koko toukokuu erilaisten tapahtumien voimin.

 Pop-up minglet valtaavat Suomen 16.5. klo 12–14 kun samanaikaisesti minglataan useilla MiB paikkakunnilla. Pop-Up mingleissä ympäri Suomen kuullaan alustavia tuloksia #äitimyytinmurtajat -nettikyselystä, äänestetään yleisimmistä äitimyyteistä, mietitään keinoja niiden murtamiseksi ja jaetaan kokemuksia uran ja perheen yhdistämisestä! Vaasan Pop Up mingle järjestetään kahvittelun merkeissä Aromassa GW Galleriassa. Tervetuloa!

Paikka: Aroma GW Galleria, Kivihaantie 14, 65300 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi.

View Event →
May
14
5:00 PM17:00

Ti 14.5.2019 MiB goes Hemgården @ Ravintola Loftet

Toukokuussa kielikylpy vierailee Hemgårdenilla Ravintola Loftetissa! Hemgården tunnetaan käsintehtyjen suklaakonvehtien ja jäätelöiden valmistajana sekä uusimpana aluevaltauksenaan Loftetin ravintolatoiminnan jatkajana. Tervetuloa kuulemaan Hemgårdenin tarina, jonka meille kertoo omistaja Kenny Sundqvist. Vierailu toteutetaan ruotsiksi ja tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki jäsenet kielitaidosta ja äidinkielestä riippumatta. MiBin kielikylvyssä ilmapiiri on rento ja kielitaitoaan voi harjoittaa ilman suorituspaineita.

I maj språkbadar vi på Hemgården i Restaurang Loftet! Hemgården är känt om handgjord chokladkonfekt och glass och fortsättare av restaurangverksamhet i Loftet. Välkommen med och hör mera om Hemgårdens berättelse presenteras av ägare Kenny Sundqvist. Besöket ordnas på svenska och alla medlemmare är välkomna. I MiB språkbad kan man öva sina språkkunskaper i lugn atmosphär.

Paikka: Ravintola Loftet, Raastuvankatu 28, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 4 äitiä lapsineen, sekä 6 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 7.5. klo 18

View Event →
May
9
11:30 AM11:30

To 9.5. MiB Mingle (Seinäjoki) Lounasmingle Varickolla

Tervetuloa Mothers in Business ry:n lounasmingleen Seinäjoella. MiB on verkosto urasuuntautuneille äideille, joille työ ja perhe kuuluvat luonnollisesti samaan pakettiin.Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten äidit, yksin tai lasten kanssa. Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille.Tule verkostoitumaan muiden samanhenkisten äitien kanssa.

Lounaan jälkeen mahdollisuus tutustua yritysten Graphic Design Koivuporras ja Studio Street toimitiloihin ja palveluihin.

Ilmoittaudu tilaisuuteen merkitsemällä itsesi osallistujaksi FB-tapahtumaan tai sähköpostilla vaasa@mib.fi.

Hinta: Omakustanteinen lounas!
Lapset: Tervetulleita!


View Event →
May
8
4:30 PM16:30

Ke 8.5.2019 MiB goes: Danfoss – organisaatiokulttuurin muutos

Alan paras asiantuntemus ja intohimoinen asenne taajuusmuuttajiin yhdessä – Danfoss ja Vacon yhdistivät voimansa, ja Vacon on nyt osa Danfoss-konsernia.

Danfossin Vaasan-toimipisteen johtaja ja pitkän linjan HR-ammattilainen Tuula Hautamäki kertoo organisaatiokulttuurin muutoksesta erityisesti HR:n näkökulmasta. Rekrytoija Annukka Potka kertoo Danfossin tarjoamista työ- ja uramahdollisuuksista.

Poikkeuksellisesti turvallisuus- ja työrauhasyistä tilaisuus on vain äideille.

Tervetuloa tutustumaan Danfossiin!

Paikka: Danfoss, Runsorintie 7, 65380 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tilaisuus vain äideille

Mukaan mahtuu 10 äitiä ilman lapsia. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 29.4. klo 18. Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 5.5. klo 23 vierailijakorttien laatimisen vuoksi.

View Event →
May
8
10:00 AM10:00

Ke 8.5.2019 Work like a mom – verkostoja ja vertaistukea Kokkolassa

Mothers in Business (MiB) on urasuuntautuneiden äitien verkosto, joille työn ja perheen yhdistäminen on luonnollinen osa arkea. Me tarjoamme mahdollisuuden työelämätaitojen ja oman osaamisen kehittämiseen ja edistämme äitien asemaa työelämässä ja yhteiskunnassa.

Vaasassa toimii MiBin paikallisjaosto, jossa on tällä hetkellä jäseniä n. 150 ja toiminnan mahdollistaa 15 paikallisaktiivia. Haluamme laajentaa toimintaamme myös Kokkolaan ja järjestämme kaikille MiBin toiminnasta kiinnostuneille avoimen minglen Cafe Kahvipuussa.

Tule tapaamaan muita uransa ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneita äitejä ja kuulemaan mikä se MiB oikein on. Keskustellaan myös siitä, millainen MiBin toiminta sopisi parhaiten Kokkolaan ja miten Sinä voit olla mukana toiminnan järjestämisessä ja kehittämisessä.

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen ja lapset ovat tervetulleita mukaan, kuten lähes kaikkiin MiBin tilaisuuksiin!

Ilmoittaudu mukaan merkitsemällä itsesi osallistujaksi fb-tapahtumaan tai sähköpostitse vaasa@mib.fi.

Paikka: Cafe Kahvipuu, Isokatu 11, Kokkola
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Lapset ovat tervetulleita!

View Event →
May
2
10:00 AM10:00

To 2.5.2019 MiB mingle: Pienten lasten äitien päivätreffit

Oletko päivisin kotona ja kaipaat seuraa muista samanhenkisistä äideistä? Onko sinulla kalenterissa vapaata heti vappujuhlinnan jälkeen torstaina 2.5.? Hyvä - tervetuloa minglailemaan! Aloitetaan toukokuu mukavassa seurassa rupatellen. Tapaamme kirjaston kahvilassa, josta voimme tarvittaessa siirtyä väljempiin tiloihin. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla piipahtamaan tai viihtymään koko ajaksi.

MiB minglessä tapaat muita uraäitejä ja pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä. Mingleihin ovat tervetulleita MiBin jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet.

Paikka: Café Proosa, Vaasan pääkirjasto, 1. krs, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi.

View Event →
Apr
29
5:45 PM17:45

Ma 29.4. MiB Mingle: Vappuetkot Seinäjoella

Kilistele vappu käyntiin hyvässä seurassa. Oletpa sitten jäsen tai vasta toiminnasta kiinnostunut – toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi viettämään rentoa ja kiireetöntä vapun aloittelua kanssamme. Tavoitteenamme on tarjota mukava hetki rupatteluun ja verkostoitumiseen muiden urahenkisten äitien kanssa. Tule käymään, tai viihdy pidempään, olemme paikalla 17.45-19.30.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille. Tarjoilu on omakustanteinen ja lapset ovat tervetulleita!

Ilmoittaudu tilaisuuteen merkitsemällä itsesi osallistujaksi FB-tapahtumaan tai sähköpostilla vaasa@mib.fi.

View Event →
Apr
25
5:00 PM17:00

To 25.4. MiB mingle: MiB-äitien språkbad

Huhtikuussa kielikylvetään ulkona Onkilahden laivapuistossa! Vaihdamme kuulumisia ja suunnittelemme tulevaa. Ajatuksena on laajentaa kielikylpytoimintaamme mingleistä muihinkin tapahtumakonsepteihin ja ideoita kiinnostavista kohteista otetaan edelleen mielellään vastaan. Tapahtuma sopii kaikille, jotka haluavat harjoittaa ruotsin kielen taitoaan rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Kokoonnutaan ison laivan läheisyydessä. Tervetuloa mukaan!

I april språkbadar vi ute i Metvikens skeppsparken! Vi diskuterar om aktuella händelser och planerar fortsättningen. Tanken är att MiB ska börja organisera även vanliga evenemang på svenska och vi tar fortfarande gärna emot ideer om intressanta platser att besöka. Mötet passar alla som vill öva på sina språkkunskaper. Vi ska träffas nära det större skeppet.  Välkommen med!

Aika: Torstai 25.4. klo 17–18
Paikka: Laivapuisto, Järvikatu 7, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Apr
17
6:00 PM18:00

Ke 17.4. MiB Goes Vepsäläinen ja suunnittelutoimisto Muoto ja miljöö (Sjk): Reseptejä sisustussuunnitteluun

Onnistunut tila on osiensa summa. MiB Goes -tapaamisessa opitaan onnistuneen tilan reseptiikkaa sisustussuunnittelun ammattilaisten kertomana. Jokaisessa tilassa on joku piirre, joka tekee tilasta uniikin. Oikeilla valinnoilla saat ominkin keinoin uutta potkua tilaan ja vahvistat tilan tarinaa. Illan reseptit sopivat niin kotiin kuin toimistoonkin.

Sisustusreseptit MiB-illassa meille jakaa sisustusarkkitehti Miia Lenkkeri-Tamminen (muotojamiljoo.fi) yhteistyössä Vepsäläisen kanssa.

Tilaisuuteen saa kukin MiBin jäsen kutsua mukaan kaverinsa tutustumaan MiBin toimintaan. Kaverin ilmoittautumislinkin saat sähköpostilla ilmoittautumisvahvistuksen yhteydessä.

Paikka: Vepsäläinen, Rengastie 2, 60120 Seinäjoki
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse jäsenille 7.4.2019 klo 18.

View Event →
Apr
17
5:00 PM17:00

Ke 17.4. MiB Goes: C2 - Markkinoinnin trendit ja vastavoimat

Voiko maailmaa parantaa markkinoinnilla? Mitä jokaisen markkinoijan on hyvä tietää 2019?

Tervetuloa C2:n toimistolle viettämään AfterWork henkistä iltaa Hartmannin talon ”katolle”. C2 on kokonaisvaltaiseen markkinointiviestintään keskittyvä toimisto. Katsomme maailmaa paraatipaikalta kansainvälisestä Vaasasta käsin, 18 vannoutuneen markkinointi-ihmisen voimin. Luotamme konseptiajatteluun ja vahvaan strategiaan, luova suunnittelu sekä digi-/liikkuvan kuvan tuotanto ovat ydinosaamistamme.

Markkinointi saattaa tuntua välillä haastavalta pirstaloituneessa mediakentässä, mutta mitkä jutut kuitenkin ovat ja pysyvät? Mitkä trendit on hyvä markkinoijan ymmärtää ja hyödyntää? Syvennytään siis yhdessä markkinoinnin trendeihin ja kokonaisvaltaiseen brändiviestintään. Miten tehdään parempaa markkinointia ja luodaan parempaa maailmaa? Illan emäntänä toimii Milla Monola, joka luotsaa C2 mainostoimistoa. Tarjolla on sihijuomaa ja pientä purtavaa.

Aika: Keskiviikko 17.4. klo 17-18.30  
Paikka: Hovioikeudenpuistikko 15 C 37, Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 12 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse 10.4.  klo 18.

View Event →
Apr
12
10:00 AM10:00

Pe 12.4. MiB webinaari paluu perhevapaalta - tiedätkö oikeutesi?

Missä tilanteissa työnantajalla on oikeus irtisanoa, lomauttaa tai siirtää muihin tehtäviin perhevapaita käyttävä työntekijä? Millainen on osittaisella perhevapaalla olevan asema? Entä jos määräaikaista työsopimusta ei olekaan jatkettu? Mitenvoin sujuvoittaa töihinpaluuta?

Tervetuloa mukaan pe 12.4. klo 10 webinaariin, jossa käydään läpi perhevapaalta paluuseen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä, kuten paluun yhteydessä huomioon otettavia asioita ja työntekijän oikeuksia. Vastaamme webinaarin aikana myös kuulijoiden kysymyksiin. Voit esittää kysymyksiä jo etukäteen kouluttajalle ilmoittautumislomakkeella.

 Webinaari järjestetään yhteystyössä Tekniikan Akateemisten kanssa. Kouluttajana on Emma Aho, hän toimii lakimiehenä TEKissä ja neuvoo liiton jäseniä työsuhteeseen liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Aho on syventänyt asiantuntijuuttaan perhevapaalta paluun kysymyksiin myös pro gradu -tutkielmansa kautta, jossa käsitteli aihetta oikeudellisesta näkökulmasta.
 
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse ja ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat osallistumisohjeet. Webinaarista on saatavilla tallenne, joka on katseltavissa kaksi viikkoa. Jaamme tallenteen tilaisuuden jälkeen MiBin jäsenten omassa Facebook -ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/MothersInBusiness/

View Event →
Apr
9
5:00 PM17:00

Ti 9.4. MiB goes Gambit – mitä digiosaajan pitää oikeastaan osata?

Ahdistaako joskus tekoäly, digitaaliset ekosysteemit, analytiikkaratkaisut, pilvet, big datat ja sen sellaiset? Tuntuuko aika ajoin, ettet tiedä, mitä tästä kaikesta tulisi osata ja ymmärtää? Digiosaajilla ajatellaan usein tarkoitettavan markkinointi- ja teknologiayrityksissä toimivia asiantuntijoita, mutta tuskin kukaan meistä on enää sivussa digitaalisen kehityksen pyörteistä.

Aloittaessaan toimintansa vuonna 2011 Gambit Oy oli yksi ensimmäisistä yrityksistä Suomessa, joka tarjosi yrityksille älykkäitä mobiilisovelluksia ja palvelee tänä päivänä asiakkaidensa tarpeita digitalisoimalla asian kuin asian. Mari Huuhka, Gambitin osakas ja Vaasan nuorkauppakamarin puheenjohtaja, esittelee meille, kuinka Gambit auttaa asiakkaitaan vastaamaan nykyhaasteisiin digitalisaation avulla ja kertoo, millaista ymmärrystä se yrityksen eri tehtävissä toimiessa vaatii. Mari alustaa keskustelua myös oman tarinansa kautta: millaista on siirtyä perinteiseltä toimialalta digitalisaation ytimeen ja millaista osaamista tämä vahvistaa.

Tervetuloa mukaan kuulemaan, mitä digitalisaation sydämessä tapahtuu ja keskustelemaan siitä, mitä jokanaisen digiosaaminen työelämässä tarkoittaa. Kahvi/teetarjoilu.

Ilmoittauduthan viimeistään sunnuntaina 7.4.

Aika: 9.4. klo 17-18.30
Paikka: Gambit Oy, Runsorintie 1A
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse tiistaina 2.4. klo 18.

View Event →
Apr
4
4:00 PM16:00

To 4.4. MiB Mingle: Vertaistukea sairaiden lasten äideille

Tämä mingle on tarkoitettu äideille, joiden lapsella on krooninen tai synnynnäinen sairaus. Kahvittelun yhteydessä ei tarvitse jakaa oman lapsen sairauskertomusta, vaan voidaan jutella aivan jostain muusta kuitenkin tietäen, että muut ovat samassa tilanteessa. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tervetuloa mukaan kahvittelemaan upeaan Konsulinnan kahvihuoneeseen!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille. Kahvittelu on omakustanteinen.

Ilmoittaudu tilaisuuteen merkitsemällä itsesi osallistujaksi fb-tapahtumaan tai sähköpostilla vaasa@mib.fi.

Aika: Torstai 4.4. klo 16–17
Paikka: Konsulinnan kahvihuone, Loftet, Raastuvankatu 28.
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Apr
2
4:30 PM16:30

Ti 2.4. MiB Goes Barona: Nykyajan työnhaku ja videohakemukset

Barona on pohjoismainen henkilöstöalan yritys, joka haluaa kehittää työelämää entistä paremmaksi. Barona etsii vuosittain työpaikan yli 30 000 ihmiselle ja tarjoaa kiinnostavia työmahdollisuuksia Suomessa ja kansainvälisesti. Baronan kautta voi työllistyä heille itselleen tai kiinnostavien asiakasyritysten palvelukseen, ja yritys pyrkii tukemaan työntekijöitä uran eri käänteissä.

Illan aikana keskustelemme aluksi Suomen työmarkkinatilanteesta ja nykypäivän työnhausta, sekä kuinka työmarkkinat ja työnhaku ovat muuttuneet vuosien varrella. Illan aikana pääsemme myös yhdessä opettelemaan videohakemusten tekoa ja tuunaamme CV:t kuntoon yhteisessä työpajassa. Halutessasi voitkin siis ottaa mukaan oman kannettavan tietokoneesi ja CV:si.

Aika: tiistai 2.4. klo 16.30-18.30
Paikka: Rosteninkatu 1 (lasinen rakennus), Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 4 äitiä lapsineen, sekä 8 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse 26.3.

View Event →
Mar
27
8:30 AM08:30

27.3. MiB Mingle: Maaliskuun aamukahvit

Tervetuloa aamukahville juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voimme jatkaa keskustelua vaikkapa MiB After Workin aiheesta “Millainen on minun uratarinani”. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kun päivään on sattunut osumaan iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen.

Paikka: Vaasan Kauppahalli, Wasa Konditoria
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
21
5:00 PM17:00

To 21.3. MiB After Work: Naisten urakehitys – millainen on minun uratarinani

MiBin maaliskuun valtakunnallinen teemakuukausi on “työelämän tasa-arvo”. Vaasassa pääsemme tutustumaan aiheeseen väitöskirjatutkija Emilia Kankaan naisten urakehitykseen keskittyvässä workshopissa. Emilia johdattaa meidät aihepiiriin muun muassa seuraavien teemojen avulla: mitkä ovat naisten urahaasteita, millaisia ovat naisiin kohdistuvat stereotypiat ja niiden vaikutukset urakehitykseen sekä miten naisten uria voidaan edistää. Tapahtuman aikana saamme avaimia oman uratarinan kehittämiseksi. Workshopissa hyödynnetään osallistujien uratietoisuutta edistävää omaelämäkerrallista lähestymistapaa, jolla pyritään tukemaan osallistujien uraosaamisen selkeyttämistä ja kehittymistä. Tervetuloa innostumaan ja inspiroitumaan!

Workshopin vetää Emilia Kangas (KTM), joka valmistelee parhaillaan väitöskirjaa Jyväskylän yliopistossa. Väitöskirjan aiheena on “Miesten työ-perhe suhteen johtaminen”. Kangas on työskennellyt työelämän tasa-arvokysymysten äärellä melkein koko työuransa. Tällä hetkellä hän toimii Seinäjoen ammattikorkeakoululla projektipäällikkönä hankkeessa, jonka tavoitteena on kannustaa ja tukea naisyrittäjiä kasvattamaan yrityksiään. Aikaisemmin hän on työskennellyt tutkimushankkeissa (NaisUrat, WeAll), joissa on sekä tuotettu tutkimustietoa työelämän tasa-arvoa ja hyvinvointia koskevaan päätöksentekoon että kehitetty organisaatioiden käytäntöjä tasa-arvoisemmiksi. Kangas on myös suorittanut kaksivuotisen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija koulutuksen Helsingin yliopistossa.

Paikka: Vaasan pääkirjasto, Essee-sali, 1. krs, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 14.3. klo 18.

View Event →
Mar
18
11:00 AM11:00

Ma 18.3. MiB mingle: MiB-äitien språkbad

Kevään kielikylpy jatkuu maaliskuussa kahvittelun merkeissä. Juttelemme kuulumisista ja suunnittelemme tulevaa. Ajatuksena on laajentaa kielikylpytoimintaamme mingleistä muihinkin tapahtumakonsepteihin ja ideoita kiinnostavista kohteista otetaan edelleen mielellään vastaan. Tapahtuma sopii kaikille, jotka haluavat harjoittaa ruotsin kielen taitoaan rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Kannustamme äitejä vauvoineen osallistumaan kaksikieliseen lorukylpyyn, jonka kirjasto järjestää klo 10.30 eli juuri ennen mingleä. Tervetuloa mukaan!

Vårens språkbad fortsätter med kaffestunder! Vi diskuterar om aktuella händelser och planerar fortsättningen. Tanken är att MiB ska börja organisera även vanliga evenemang på svenska och vi tar fortfarande gärna emot ideer om intressanta platser att besöka. Mötet passar alla som vill öva på sina språkkunskaper. Vi uppmuntrar mammor att deltaga i den tvåspråkiga babypoesi som organiseras av biblioteket kl. 10.30, dvs just före vår mingle. Välkommen med!

Paikka: Café Proosa, Vaasan pääkirjasto, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
13
4:00 PM16:00

Ke 13.3. MiB Afterwork: Lean startup – Onnistu (tai epäonnistu) nopeasti! Ketterästi ideasta yritykseksi

Onko sinulla liikeidea tai useampi, joiden mahdollista menestystä olet pohtinut pitkään? Tule mukaan kuulemaan, miten se helposti testataan. Lean startup on menetelmä, jonka tarkoitus on mahdollistaa liike- tai tuoteidean nopea testaaminen sen kehityksen alkuvaiheessa. Tavoitteena on nopeuttaa tuotteen tai palvelun markkinoille tuomista onnistuneesti. Vaikkei oma yritys olisikaan haaveissasi, menetelmä auttaa menestymään myös muutoin työelämän nopeissa käänteissä!

Muovan West Coast Startup on vaasalaisen korkeakouluyhteisön yrityshautomo, josta vastaa business coach Jari Ratilainen. Jari tutustuttaa meidät lean startup -ajatteluun Muovan upeissa tiloissa Palosaarella. Menetelmästä tehdään myös elämänmakuinen, kun Platonic Partnership -peliyrityksen toimitusjohtaja Jussi Loukiainen kertoo meille oman tarinansa ketterästä toiminnasta. Platonic Partnershipin peli Lydia palkittiin vuonna 2017 Finnish Game Awardseissa vuoden kotimaisena pelinä ja vuonna 2018 Alko julkaisi pelin suomenkielisen version. Lydian pääteemana on vanhemman alkoholinkäyttö lapsen näkökulmasta. Lydian kasvutarina antaa pelaajalle mahdollisuuden kokea, miltä aikuisen alkoholinkäytön aiheuttama outo ja pelottavakin käytös lapsesta tuntuu.

Tilaisuudessa opettelemme käyttämään myös business model canvas -työkalua liikeidean kehittelyyn. Tilaisuus alkaa klo 16 verkostoitumisella kahvin ja teen äärellä. Ohjelma klo 16.30 alkaen.

Paikka: Länsi-Suomen muotoilukeskus Muova, 4.krs, Wolffintie 36 F 11, 65200 Vaasa.
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 14 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse keskiviikkona 6.3.19 klo 18.

View Event →
Mar
12
10:00 AM10:00

Ti 12.3. MiB Goes (Sjk) Markkinointi- ja viestintätoimisto Propaganda: Lentävä strategiatyö

“Strategia on johdon työkalu, joka muotoillaan kerran vuodessa; kukaan ei siitä mitään ymmärrä ja se voidaan lopulta haudata pöytälaatikkoon?” Ehei. Markkinointi- ja viestintätoimisto Propagandassa strategiatyöhön on lähdetty erilaisella ajatuksella. Strategia on jatkuvasti elävä ja päivittyvä arjen apuväline.

Miten? Tule kuulemaan siitä tarkemmin Propagandaan. Strategiatyöstä ja sen eläväksi elämisestä hektisessä arjessa kertoo asiakkuus- ja kehitysjohtaja Elina Tiainen.

Mothers in Business (MiB) on verkosto urasuuntautuneille äideille, joille työn ja perheen yhdistäminen on luonnollinen osa arkea. Me tarjoamme mahdollisuuden työelämätaitojen ja oman osaamisen kehittämiseen ja edistämme äitien asemaa työelämässä ja yhteiskunnassa.

MiB Vaasa on järjestänyt Seinäjoella nyt 4 avointa tapaamista, joihin on osallistunut yli 40 äitiä ja melkein yhtä monta lasta. Yritysvierailu markkinointi- ja viestintätoimistoon on ensimmäinen MiB Goes-konseptin mukainen tilaisuus Seinäjoella.

Lähde mukaan kuulemaan millaista on lentävä strategiatyö mielenkiintoisessa luovan alan yrityksessä ja samalla tutustumaan MiBin toimintaan.

Paikka: Rytmikorjaamo, kokoustila Bäkkäri, 2.krs, Seinäjoki
Hinta: Maksuton jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse perjantaina 1.3.2019 klo 10. Ilmoittautuminen aukeaa muille kuin jäsenille 5.3. FB-tapahtumaan lisätään silloin ilmoittautumislinkki.

View Event →
Feb
26
5:00 PM17:00

MiB goes: Yrityskylä – Koululaisten oma yhteiskunta

Tervetuloa tutustumaan Yrityskylään – peruskoululaisten omaan pienoiskaupunkiin. Maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu Yrityskylä on kehitetty Suomessa ja se toimii kahdeksalla paikkakunnalla. Yrityskylän oppimiskokonaisuus pohjautuu opetussuunnitelmaan ja se koostuu talouden, yhteiskunnan, yrittäjyyden ja työelämän osa-alueista. Yrityskylän toiminta on suunnattu peruskoulun kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille.

Yrityskylä Pohjanmaan aluepäällikkö Karoliina Karjala kertoo meille mm. Yrityskylän perustoiminnoista, toiminnan rahoituksesta ja minkälaisia työtehtäviä koululaisilla on Yrityskylässä. Pääsemme myös näkemään kuinka pienoisyhteiskunta toimii käytännössä. Yrityskylä tarjoaa osallistujille kahvia ja teetä.

Aika: tiistai 26.2. klo 17.00–18.30
Paikka: Yrityskylä Pohjanmaa, Vaasa, Poronpolku 1, 65350 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen, sekä 30 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 19.2. klo 18.

View Event →
Feb
21
5:00 PM17:00

To 21.2. MiB Mingle: MiB-äitien språkbad

Kevään kielikylpy starttaa tapahtumaideoinnin merkeissä! Ajatuksena on laajentaa kielikylpytoimintaamme mingleistä muihinkin tapahtumakonsepteihin ja ideat kiinnostavista kohteista otetaan mielellään vastaan. Tapahtuma sopii kaikille, jotka haluavat harjoittaa ruotsin kielen taitoaan rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Tapaamme tällä kertaa kivihaan ABC-ravintolassa leikkialueen lähellä. Tervetuloa mukaan!

Vårens språkbad startar med brainstorming! Tanken är att MiB ska börja organisera också vanliga evenemanger på svenska och vi tar gärna emot ideer om intressanta platser att besöka på. Mötet passar alla som vill öva på sina språkkunskaper. Vi träffar denna gång i ABC Stenhaga nära lekplatsen. Välkommen med!

Paikka: ABC Kivihaka, Kiilletie 2, 65300 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →