Vaasa

Filtering by: Vaasa
Mar
27
8:30 AM08:30

27.3. MiB Mingle: Maaliskuun aamukahvit

Tervetuloa aamukahville juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voimme jatkaa keskustelua vaikkapa MiB After Workin aiheesta “Millainen on minun uratarinani”. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kun päivään on sattunut osumaan iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen.

Paikka: Vaasan Kauppahalli, Wasa Konditoria
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Apr
2
4:30 PM16:30

MiB Goes Barona: Nykyajan työnhaku ja videohakemukset

Barona on pohjoismainen henkilöstöalan yritys, joka haluaa kehittää työelämää entistä paremmaksi. Barona etsii vuosittain työpaikan yli 30 000 ihmiselle ja tarjoaa kiinnostavia työmahdollisuuksia Suomessa ja kansainvälisesti. Baronan kautta voi työllistyä heille itselleen tai kiinnostavien asiakasyritysten palvelukseen, ja yritys pyrkii tukemaan työntekijöitä uran eri käänteissä.

Illan aikana keskustelemme aluksi Suomen työmarkkinatilanteesta ja nykypäivän työnhausta, sekä kuinka työmarkkinat ja työnhaku ovat muuttuneet vuosien varrella. Illan aikana pääsemme myös yhdessä opettelemaan videohakemusten tekoa ja tuunaamme CV:t kuntoon yhteisessä työpajassa. Halutessasi voitkin siis ottaa mukaan oman kannettavan tietokoneesi ja CV:si.

Aika: tiistai 2.4. klo 16.30-18.30
Paikka: Rosteninkatu 1 (lasinen rakennus), Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 4 äitiä lapsineen, sekä 8 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse 26.3.

View Event →
Apr
4
4:00 PM16:00

MiB Mingle: Vertaistukea sairaiden lasten äideille

Tämä mingle on tarkoitettu äideille, joiden lapsella on krooninen tai synnynnäinen sairaus. Kahvittelun yhteydessä ei tarvitse jakaa oman lapsen sairauskertomusta, vaan voidaan jutella aivan jostain muusta kuitenkin tietäen, että muut ovat samassa tilanteessa. Tervetuloa mukaan kahvittelemaan upeaan Konsulinnan kahvihuoneeseen!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille. Kahvittelu on omakustanteinen.

Aika: Torstai 4.4. klo 16–17
Paikka: Konsulinnan kahvihuone, Loftet, Raastuvankatu 28.
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 5 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse torstaina 28.3.2019 klo 18.

View Event →
Apr
9
5:00 PM17:00

MiB goes Gambit – mitä digiosaajan pitää oikeastaan osata?

Ahdistaako joskus tekoäly, digitaaliset ekosysteemit, analytiikkaratkaisut, pilvet, big datat ja sen sellaiset? Tuntuuko aika ajoin, ettet tiedä, mitä tästä kaikesta tulisi osata ja ymmärtää? Digiosaajilla ajatellaan usein tarkoitettavan markkinointi- ja teknologiayrityksissä toimivia asiantuntijoita, mutta tuskin kukaan meistä on enää sivussa digitaalisen kehityksen pyörteistä.

Aloittaessaan toimintansa vuonna 2011 Gambit Oy oli yksi ensimmäisistä yrityksistä Suomessa, joka tarjosi yrityksille älykkäitä mobiilisovelluksia ja palvelee tänä päivänä asiakkaidensa tarpeita digitalisoimalla asian kuin asian. Mari Huuhka, Gambitin osakas ja Vaasan nuorkauppakamarin puheenjohtaja, esittelee meille, kuinka Gambit auttaa asiakkaitaan vastaamaan nykyhaasteisiin digitalisaation avulla ja kertoo, millaista ymmärrystä se yrityksen eri tehtävissä toimiessa vaatii. Mari alustaa keskustelua myös oman tarinansa kautta: millaista on siirtyä perinteiseltä toimialalta digitalisaation ytimeen ja millaista osaamista tämä vahvistaa.

Tervetuloa mukaan kuulemaan, mitä digitalisaation sydämessä tapahtuu ja keskustelemaan siitä, mitä jokanaisen digiosaaminen työelämässä tarkoittaa. Kahvi/teetarjoilu.

Ilmoittauduthan viimeistään sunnuntaina 7.4.

Aika: 9.4. klo 17-18.30
Paikka: Gambit Oy, Runsorintie 1A
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse tiistaina 2.4. klo 18.

View Event →
Apr
17
5:00 PM17:00

MiB Goes: C2 - Markkinoinnin trendit ja vastavoimat

Voiko maailmaa parantaa markkinoinnilla? Mitä jokaisen markkinoijan on hyvä tietää 2019?

Tervetuloa C2:n toimistolle viettämään AfterWork henkistä iltaa Hartmannin talon ”katolle”. C2 on kokonaisvaltaiseen markkinointiviestintään keskittyvä toimisto. Katsomme maailmaa paraatipaikalta kansainvälisestä Vaasasta käsin, 18 vannoutuneen markkinointi-ihmisen voimin. Luotamme konseptiajatteluun ja vahvaan strategiaan, luova suunnittelu sekä digi-/liikkuvan kuvan tuotanto ovat ydinosaamistamme.

Markkinointi saattaa tuntua välillä haastavalta pirstaloituneessa mediakentässä, mutta mitkä jutut kuitenkin ovat ja pysyvät? Mitkä trendit on hyvä markkinoijan ymmärtää ja hyödyntää? Syvennytään siis yhdessä markkinoinnin trendeihin ja kokonaisvaltaiseen brändiviestintään. Miten tehdään parempaa markkinointia ja luodaan parempaa maailmaa? Illan emäntänä toimii Milla Monola, joka luotsaa C2 mainostoimistoa. Tarjolla on sihijuomaa ja pientä purtavaa.

Aika: Keskiviikko 17.4. klo 17-18.30  
Paikka: Hovioikeudenpuistikko 15 C 37, Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 12 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse 10.4.  klo 18.

View Event →

Mar
21
5:00 PM17:00

To 21.3. MiB After Work: Naisten urakehitys – millainen on minun uratarinani

MiBin maaliskuun valtakunnallinen teemakuukausi on “työelämän tasa-arvo”. Vaasassa pääsemme tutustumaan aiheeseen väitöskirjatutkija Emilia Kankaan naisten urakehitykseen keskittyvässä workshopissa. Emilia johdattaa meidät aihepiiriin muun muassa seuraavien teemojen avulla: mitkä ovat naisten urahaasteita, millaisia ovat naisiin kohdistuvat stereotypiat ja niiden vaikutukset urakehitykseen sekä miten naisten uria voidaan edistää. Tapahtuman aikana saamme avaimia oman uratarinan kehittämiseksi. Workshopissa hyödynnetään osallistujien uratietoisuutta edistävää omaelämäkerrallista lähestymistapaa, jolla pyritään tukemaan osallistujien uraosaamisen selkeyttämistä ja kehittymistä. Tervetuloa innostumaan ja inspiroitumaan!

Workshopin vetää Emilia Kangas (KTM), joka valmistelee parhaillaan väitöskirjaa Jyväskylän yliopistossa. Väitöskirjan aiheena on “Miesten työ-perhe suhteen johtaminen”. Kangas on työskennellyt työelämän tasa-arvokysymysten äärellä melkein koko työuransa. Tällä hetkellä hän toimii Seinäjoen ammattikorkeakoululla projektipäällikkönä hankkeessa, jonka tavoitteena on kannustaa ja tukea naisyrittäjiä kasvattamaan yrityksiään. Aikaisemmin hän on työskennellyt tutkimushankkeissa (NaisUrat, WeAll), joissa on sekä tuotettu tutkimustietoa työelämän tasa-arvoa ja hyvinvointia koskevaan päätöksentekoon että kehitetty organisaatioiden käytäntöjä tasa-arvoisemmiksi. Kangas on myös suorittanut kaksivuotisen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija koulutuksen Helsingin yliopistossa.

Paikka: Vaasan pääkirjasto, Essee-sali, 1. krs, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 14.3. klo 18.

View Event →
Mar
18
11:00 AM11:00

Ma 18.3. MiB mingle: MiB-äitien språkbad

Kevään kielikylpy jatkuu maaliskuussa kahvittelun merkeissä. Juttelemme kuulumisista ja suunnittelemme tulevaa. Ajatuksena on laajentaa kielikylpytoimintaamme mingleistä muihinkin tapahtumakonsepteihin ja ideoita kiinnostavista kohteista otetaan edelleen mielellään vastaan. Tapahtuma sopii kaikille, jotka haluavat harjoittaa ruotsin kielen taitoaan rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Kannustamme äitejä vauvoineen osallistumaan kaksikieliseen lorukylpyyn, jonka kirjasto järjestää klo 10.30 eli juuri ennen mingleä. Tervetuloa mukaan!

Vårens språkbad fortsätter med kaffestunder! Vi diskuterar om aktuella händelser och planerar fortsättningen. Tanken är att MiB ska börja organisera även vanliga evenemang på svenska och vi tar fortfarande gärna emot ideer om intressanta platser att besöka. Mötet passar alla som vill öva på sina språkkunskaper. Vi uppmuntrar mammor att deltaga i den tvåspråkiga babypoesi som organiseras av biblioteket kl. 10.30, dvs just före vår mingle. Välkommen med!

Paikka: Café Proosa, Vaasan pääkirjasto, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
13
4:00 PM16:00

Ke 13.3. MiB Afterwork: Lean startup – Onnistu (tai epäonnistu) nopeasti! Ketterästi ideasta yritykseksi

Onko sinulla liikeidea tai useampi, joiden mahdollista menestystä olet pohtinut pitkään? Tule mukaan kuulemaan, miten se helposti testataan. Lean startup on menetelmä, jonka tarkoitus on mahdollistaa liike- tai tuoteidean nopea testaaminen sen kehityksen alkuvaiheessa. Tavoitteena on nopeuttaa tuotteen tai palvelun markkinoille tuomista onnistuneesti. Vaikkei oma yritys olisikaan haaveissasi, menetelmä auttaa menestymään myös muutoin työelämän nopeissa käänteissä!

Muovan West Coast Startup on vaasalaisen korkeakouluyhteisön yrityshautomo, josta vastaa business coach Jari Ratilainen. Jari tutustuttaa meidät lean startup -ajatteluun Muovan upeissa tiloissa Palosaarella. Menetelmästä tehdään myös elämänmakuinen, kun Platonic Partnership -peliyrityksen toimitusjohtaja Jussi Loukiainen kertoo meille oman tarinansa ketterästä toiminnasta. Platonic Partnershipin peli Lydia palkittiin vuonna 2017 Finnish Game Awardseissa vuoden kotimaisena pelinä ja vuonna 2018 Alko julkaisi pelin suomenkielisen version. Lydian pääteemana on vanhemman alkoholinkäyttö lapsen näkökulmasta. Lydian kasvutarina antaa pelaajalle mahdollisuuden kokea, miltä aikuisen alkoholinkäytön aiheuttama outo ja pelottavakin käytös lapsesta tuntuu.

Tilaisuudessa opettelemme käyttämään myös business model canvas -työkalua liikeidean kehittelyyn. Tilaisuus alkaa klo 16 verkostoitumisella kahvin ja teen äärellä. Ohjelma klo 16.30 alkaen.

Paikka: Länsi-Suomen muotoilukeskus Muova, 4.krs, Wolffintie 36 F 11, 65200 Vaasa.
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 14 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse keskiviikkona 6.3.19 klo 18.

View Event →
Mar
12
10:00 AM10:00

Ti 12.3. MiB Goes (Sjk) Markkinointi- ja viestintätoimisto Propaganda: Lentävä strategiatyö

“Strategia on johdon työkalu, joka muotoillaan kerran vuodessa; kukaan ei siitä mitään ymmärrä ja se voidaan lopulta haudata pöytälaatikkoon?” Ehei. Markkinointi- ja viestintätoimisto Propagandassa strategiatyöhön on lähdetty erilaisella ajatuksella. Strategia on jatkuvasti elävä ja päivittyvä arjen apuväline.

Miten? Tule kuulemaan siitä tarkemmin Propagandaan. Strategiatyöstä ja sen eläväksi elämisestä hektisessä arjessa kertoo asiakkuus- ja kehitysjohtaja Elina Tiainen.

Mothers in Business (MiB) on verkosto urasuuntautuneille äideille, joille työn ja perheen yhdistäminen on luonnollinen osa arkea. Me tarjoamme mahdollisuuden työelämätaitojen ja oman osaamisen kehittämiseen ja edistämme äitien asemaa työelämässä ja yhteiskunnassa.

MiB Vaasa on järjestänyt Seinäjoella nyt 4 avointa tapaamista, joihin on osallistunut yli 40 äitiä ja melkein yhtä monta lasta. Yritysvierailu markkinointi- ja viestintätoimistoon on ensimmäinen MiB Goes-konseptin mukainen tilaisuus Seinäjoella.

Lähde mukaan kuulemaan millaista on lentävä strategiatyö mielenkiintoisessa luovan alan yrityksessä ja samalla tutustumaan MiBin toimintaan.

Paikka: Rytmikorjaamo, kokoustila Bäkkäri, 2.krs, Seinäjoki
Hinta: Maksuton jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse perjantaina 1.3.2019 klo 10. Ilmoittautuminen aukeaa muille kuin jäsenille 5.3. FB-tapahtumaan lisätään silloin ilmoittautumislinkki.

View Event →
Feb
26
5:00 PM17:00

MiB goes: Yrityskylä – Koululaisten oma yhteiskunta

Tervetuloa tutustumaan Yrityskylään – peruskoululaisten omaan pienoiskaupunkiin. Maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu Yrityskylä on kehitetty Suomessa ja se toimii kahdeksalla paikkakunnalla. Yrityskylän oppimiskokonaisuus pohjautuu opetussuunnitelmaan ja se koostuu talouden, yhteiskunnan, yrittäjyyden ja työelämän osa-alueista. Yrityskylän toiminta on suunnattu peruskoulun kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille.

Yrityskylä Pohjanmaan aluepäällikkö Karoliina Karjala kertoo meille mm. Yrityskylän perustoiminnoista, toiminnan rahoituksesta ja minkälaisia työtehtäviä koululaisilla on Yrityskylässä. Pääsemme myös näkemään kuinka pienoisyhteiskunta toimii käytännössä. Yrityskylä tarjoaa osallistujille kahvia ja teetä.

Aika: tiistai 26.2. klo 17.00–18.30
Paikka: Yrityskylä Pohjanmaa, Vaasa, Poronpolku 1, 65350 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen, sekä 30 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 19.2. klo 18.

View Event →
Feb
21
5:00 PM17:00

To 21.2. MiB Mingle: MiB-äitien språkbad

Kevään kielikylpy starttaa tapahtumaideoinnin merkeissä! Ajatuksena on laajentaa kielikylpytoimintaamme mingleistä muihinkin tapahtumakonsepteihin ja ideat kiinnostavista kohteista otetaan mielellään vastaan. Tapahtuma sopii kaikille, jotka haluavat harjoittaa ruotsin kielen taitoaan rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Tapaamme tällä kertaa kivihaan ABC-ravintolassa leikkialueen lähellä. Tervetuloa mukaan!

Vårens språkbad startar med brainstorming! Tanken är att MiB ska börja organisera också vanliga evenemanger på svenska och vi tar gärna emot ideer om intressanta platser att besöka på. Mötet passar alla som vill öva på sina språkkunskaper. Vi träffar denna gång i ABC Stenhaga nära lekplatsen. Välkommen med!

Paikka: ABC Kivihaka, Kiilletie 2, 65300 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
19
5:00 PM17:00

MiB After Work: tulevaisuuden työelämäkompetenssit

Työn ja työelämän iso murros haastaa niin työnantajat kuin työntekijätkin. Työ ja työurat ovat pirstaloituneet. Osaaminen on jatkuvassa liikkeessä, ja sen ylläpitämiseksi on keksittävä yhä ketterämpiä ja tehokkaampia keinoja niin organisaatioissa kuin yksilötasolla. Työelämän murrokseen liittyy keskeisesti digitalisaatio, joka muuttaa työtä ja työprosesseja. Jatkuva muutos on työpaikalla uusi normi. Rakenteet uudistuvat jatkuvasti.

Mitä nämä digitalisoituvassa työelämässä tarvittavat osaamisalueet ovat ja miten niitä voi kehittää? Tähän ajankohtaiseen ja mielenkiintoiseen aihepiiriin mibiläiset johdattaa Vaasan yliopiston henkilöstöjohtamisen professori Riitta Viitala. Viitala on ansioitunut tutkija ja luennoitsija, joka on tehnyt runsaasti tutkimusta työelämään ja henkilöstöjohtamiseen liittyen sekä pohtinut muuttuvaa työelämää ja tulevaisuuden työelämätaitoja.

Tapahtumassa kuullaan ja keskustellaan millaisia valmiuksia ja osaamisalueita pidetään tärkeinä digitalisoituvassa työelämässä ja ketterissä organisaatioissa, sekä miten niitä voisi harjaannuttaa ja miten niiden suhteen profiloitua.

Tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja saamaan vinkkejä millaisista valmiuksista voi olla sinulle hyötyä tulevaisuuden työelämässä.

Tervetuloa!

Aika: ti 19.2. klo 17.00-18.30
Paikka: Vaasan yliopisto, Tervahovi (päärakennus), Wolffintie 34
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ti 12.2. klo 18.

View Event →
Feb
12
5:30 PM17:30

Ti 12.2. MiB Reads: Aki Hintsa - Voittamisen anatomia

Tulossa helmikuussa lukupiiri MiB Reads kokoontuminen. Kirjana Aki Hintsan Voittamisen anatomia. Mies F1-mestareiden takana kertoo tarinansa ja paljastaa menestyksen salaisuuden. Sittemmin kansainväliset huippujohtajat ovat ottaneet Hintsan opit käyttöönsä. Teos sisältää runsaasti ennen julkaisematonta tietoa formulamaailman kulissien takaa sekä Hintsan kokonaisvaltaisen toimintamallin, jota voivat omassa elämässään hyödyntää ihan tavallisetkin tallaajat. Matka kohti menestystä alkaa kysymyksellä: Kuka olet? Tervetuloa keskustelemaan kirjan teemoista! Tule mukaan vaikka kirja olisi vasta lukulistalla tai vielä kesken, tai jos teema yleisesti kiinnostaa, sillä tapaamiset ovat myös oiva paikka verkostoitua ja oppia toisilta!

Paikka: Espresso House, Kauppakeskus Espen
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jan
30
5:30 PM17:30

Ke 30.1. MiB Mingle Seinäjoki: äiti & yrittäjä (alustettu)

Hotelli-ravintola Alma on restauroitu vanhaan Rautatieläisten taloon. Tämä tunnelmallinen ravintola tarjoaa puitteet vuoden ensimmäiselle avoimelle tapaamiselle Seinäjoella. Alman yrittäjä Heidi Ylikoski alustaa tapaamisen kertomalla Alman tarinan ja omista kokemuksistaan yrittäjyyden ja äitiyden yhdistämisestä. Alustuksen jälkeen keskustellaan illan aiheesta, jutellaan vähän MiBistä ja ennen kaikkea tutustutaan toisiimme! Samalla on mahdollista nauttia omakustanteinen kahvi, iltapala tai ateria. Vaikka yrittäjyys ei itseäsi kiinnostaisikaan, niin lähde mukaan viettämään mukava ilta loistavassa seurassa!

Kuten muihinkin MiBin tilaisuuksiin, myös tänne ovat lapset tervetulleita mukaan.

Paikka: Ravintola Alma, Ruukintie 4, 60100 Seinäjoki
Hinta: omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen tapahtumaan tästä linkistä

Seuraa myös tapahtumaa Facebookissa


View Event →
Jan
28
2:00 PM14:00

Ma 28.1. MiB Goes: Fit Wasa

Fit Wasa on kolmen perheen vetämä sali, joka avattiin kesällä 2018. He tarjoavat monipuolisia liikuntapalveluja ja meitä äitejä saattaa kiinnostaa erityisesti heidän Baby ja Kids -jumpat, joihin saamme tutustua yrityskäynnillä maanantaina 28.1. Baby-jumppaan voivat osallistua mammat 3kk-1v lapsen kanssa ja samanaikaisesti järjestettävään Kids-jumppaan voivat osallistua isommat sisarukset (4-7 v). Mikäli onnistut jättämään lapset kotiin tai lapsesi osallistuu Kids-jumppaan, olet lämpimästi tervetullut treenaamaan itsenäisesti salilla.

Baby jumppaan mahtuu 10 mammaa + vauvat. Jumppaa yhdessä vauvan kanssa! Tunti on tarkoitettu 3kk-1v. vauvoille ja heidän äideille. Tunnille saa tulla mukaan, kun äiti on käynyt jälkitarkastuksessa ja vauva osaa kannatella päätään. Tunti on tehokas ja turvallinen synnytyksen jälkeiseen liikuntaan auttaen palautumaan raskaudesta. Tunti sisältää lämmittelyn, lihaskunto-osuuden sekä liikkuvuus- ja venyttelyosuudet. Tunnilla tehdään myös lantionpohjalihasten harjoitteita. Monissa liikkeissä käytetään vauvaa painona, vauvan ehdoilla. Ota vauvalle mukaan oma viltti/pyyhe, sillä osa liikkeistä tehdään lattialla.

Kids jumppaan mahtuu 10, 4-7 vuotiasta lasta. Tällä tunnilla opitaan uutta ja pidetään hauskaa! Kids -tunnilla on luvassa mm. kehonpainoharjoittelua, yhteen hiileen puhaltamista, leikkejä ja leikkimielisiä kisoja.

Aikataulu
Klo 13.40 Ovet aukeavat
Klo 14.00 Tervetuloa Fit Wasaan!
Lyhyt esittely
n. Klo 14.15 Baby ja Kids esittelytunnit 30 min.

Treenien jälkeen kahvi- ja mehutarjoilu. Treenien jälkeen on myös saunomismahdollisuus

Paikka: Fit Wasa, Kvartsikatu 1, Kivihaka
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen, sekä 50 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 21.1. klo 18.

View Event →
Jan
23
5:00 PM17:00

Ke 23.1. MiB After Work : Taiga Chocolate - Suklaalla maailmalle

Premium-suklaa on kilpailtu ala, mutta suomalaisen luonnon puhtaus ja marjoihin liitetyt terveysvaikutukset ovat kuitenkin vahva kilpailuvaltti maailmalla. Taiga Chocolaten levyissä tumma suklaa yhdistyy suomalaisiin raaka-aineisiin. Marjaisten makujen lisäksi Taiga suklaan valikoimassa löytyy hieman erikoisempaa poro- ja kalasuklaata.

Vasta heinäkuussa 2018 perustetun yrityksen vauhti on ollut hurjaa. Taiga Chocolate syntyi yhden naisen autotallifirmana. Nyt yritystä pyöritetään kolmen naisen voimin. Suklaiden kehittäjä ja yrityksen pääomistaja, vaasalainen Anne Nymark, vastaa yrityksen tuotannosta ja alihankkijoista. Toimitusjohtajana toimii Mirja Palola ja myynnistä vastaa Tanja Davidov. Käsin tehdylle luksussuklaalle Suomen markkinat ovat hyvin rajalliset, joten yrityksen päätavoitteena oli heti alusta alkaen kansainvälistyminen. Markkinoita on lähdetty hakemaan Hongkongista, Singaporesta, Manner-Kiinasta ja seuraavaksi tavoitellaan myös Japanin markkinoita. Sen jälkeen, kun Taiga Chocolaten kalasuklaa palkittiin kilpailun parhaana orgaanisena tuotteena Hongkongissa luonnontuotemessuilla, luksusherkku on viety käsistä.

Nyt sinulla on mahdollisuus tulla kuulemaan, kun yrityksen myyntijohtaja Tanja Davidov, tutustuttaa meidät kalasuklaan mainioon tarinaan sekä kertoo mistä kaikki on lähtenyt ja missä nyt mennään. Illan aikana pääsemme kuulemaan myös muun muassa kansainvälistymisen haasteista sekä verkostojen ja verkostoitumisen tärkeydestä. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta.

Paikka: Vaasan pääkirjasto, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 16.1. klo 18.

View Event →
Jan
16
5:00 PM17:00

Ke 16.1. MiB After work: Mikä meitä lihottaa? Kenen syytä läski on?

Tammikuun startatessa ja uuden vuoden lupaukset tuoreessa muistissa on hyvä keskustella kriittisesti aiheesta, mikä meitä suomalaisia oikein lihottaa?

Maailma läskistyy vauhdilla, mutta onko kyse ihmisten itsekurin puutteesta vai ruokaympäristön muutoksesta? Jo kolmasosa maailman ihmisistä on ylipainoisia ja suomalaisistakin yli puolet. Ihmisten terveystietoisuuden taso on noussut, mutta silti ihmiset lihovat koko ajan. Opimme jo pienenä, miten kuuluisi ja pitäisi syödä, mikä on terveellistä ja mikä ei, mutta harva tiedostaa, kuinka paljon ympäristö vaikuttaa meidän valintoihimme ja kuinka paljon ympäristö myös ohjaa kulutustamme. Onko ylipaino yksilön, yhteiskunnan vai liikkeenjohdon ongelma? Ja miten se voidaan ratkaista? Vai voidaanko?

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan ruoankuluttamiseen liittyvistä teemoista uudesta näkökulmasta. Ei ravitsemus- vaan ruokaympäristönäkökulmasta!

KTT Maijastiina Jokitalo väitteli elokuussa ruoankuluttamisesta ja tarkasteli väitöskirjassaan nimenomaan ympäristön ja tietoisten ja tiedostamattomien asenteiden vaikutusta ruoankuluttamiseen ja ruoan terveysmerkitysten heijastumista ruoankuluttamiseen. Jokitalo työskentelee Levón-instituutissa koulutuspäällikkönä sekä opettaa ja kouluttaa markkinoinnin alalla yrityksiä ja opiskelijoita.

Tervetuloa!

Paikka: Vaasan yliopisto, Tervahovi (päärakennus), Wolffintie 34
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 9.1. klo 18.

View Event →
Jan
8
8:00 AM08:00

8.1. MiB Mingle: Tammikuun aamukahvit @ Wasa Konditoria

Tervetuloa aamukahville juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kun päivään on sattunut osumaan iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tule starttaamaan uusi vuosi upeiden naisten kanssa!

Paikka: Vaasan Kauppahalli, Wasa Konditoria
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Dec
13
5:00 PM17:00

To 13.12. MiB Afterwork: Urakehitystä lisäkoulutuksesta

Mitä koulutustarpeita työmarkkinoilla on työnhakijoille ja työssä käyville? Miten voin lisäkouluttautua, jotta vastaisin tämänhetkisiin ja tulevaisuuden työtarpeisiin? Miten koulutustoimijat voisivat näihin tarpeisiin vastata? Miten TE-keskus voi auttaa? Mikä itseäni kiinnostaa ja mitä alueella voi opiskella?

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan opiskelumahdollisuuksista, omaehtoisesta opiskelusta työttömyysetuudella, starttirahasta sekä työllisyystilanteesta yleisesti.

Alustajina tilaisuudessa ovat johtaja Mika Palosaari TE-keskuksesta, koulutuspäällikkö Maijastiina Jokitalo Levón-instituutista, koulutuspäällikkö Reetta Kungsbacka Avoimesta yliopistosta sekä koulutussuunnittelija Ritva Kalliokoski Vaasan kesäyliopistosta. Avoin yliopisto tarjoaa osallistujille kahvit.

Paikka: Vaasan yliopisto, Tervahovi, sali D102, Wolffintie 34, 65200 Vaasa.
Hinta: Maksuton kaikille jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille.
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 5.12. klo 18, jolloin ilmoittautumislinkki lisätään myös Facebook-tapahtumaan. Ilmoittautuminen päättyy tiistaina 11.12.

View Event →
Dec
12
5:30 PM17:30

Ke 12.12. MiB Mingle goes jingle: Pikkujoulut Seinäjoella

Tule kanssamme viettämään pikkujoulua Äärellä-ravintolaan. MiB mingle goes jingle on vuoden viimeinen tapaaminen Seinäjoella ja juhlimme sitä pikkujoulun merkeissä. Tervetuloa nauttimaan hyvästä ruoasta ja seurasta sekä tutustumaan MiBin toimintaan! Äärellä-ravintolan Miia Keski-Nikkola kertoo oman yrittäjätarinansa. Tilaisuus on avoin kaikille MiBin toiminnasta kiinnostuneille.

Paikka: Ravintola Äärellä Kuppi+Kattila, Kauppakatu 19, 60100 Seinäjoki
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 9 äitiä jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautuminen Lyytin kautta oheisesta linkistä

View Event →
Dec
11
6:00 PM18:00

Ti 11.12. Open MiB Goes: Pentik – joulun tunnelmaa

Tervetuloa tämän vuoden upeimpaan MiB-iltaan Pentikin uuteen myymälään Kauppahalliin! Tule nauttimaan joulutunnelmasta, inspiroitumaan ja tutustumaan muihin mibiläisiin. MiB Vaasan paikallisvastaavat Pia Aspholm ja Kaisa Savolainen kertovat toiminnasta ja ensi vuoden suunnitelmista. Myös Pentikin tarina tulee tutuksi, kun myymäläpäällikkö Maarit Suhonen kertoo, miten 47 vuotta sitten Anu Pentikin Posion kodissaan harjoittama keramiikkaharrastus on johtanut kansainväliseen sisustusmyymäläketjun syntymiseen.

Pentik tarjoaa glögiä ja pientä naposteltavaa. Illan aikana arvontaa. Verkostoitumisen lisäksi kannattaa tehdä hankintoja pukin konttiin sekä oman kodin sisustukseen, sillä tehdyistä ostoksista saat tapahtuman aikana 20% alennusta!

Paikka: Pentik, Vaasan Kauppahalli, Vaasanpuistikko 18, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse tiistaina 4.12. klo 18, jolloin ilmoittautumislinkki lisätään myös Facebook-tapahtuman seinälle. Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 10.12. Jäsenten toivotaan ilmoittautuvan henkilökohtaisen ilmoittautumislinkin kautta. Paikkoja on rajattu määrä, joten kannattaa olla nopea.

View Event →
Dec
4
5:00 PM17:00

Ti 4.12. Peruttu / MiB Afterwork: Osakesäästäjien eettiset ja yhteiskunnalliset asenteet – professori Tommi Lehtonen

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan suomalaisten osakesäästäjien eettisistä ja yhteiskunnallisista asenteista.

Filosofian professori, Tommi Lehtonen, Vaasan yliopistosta on tutkinut muun muassa asenteiden roolia päätöksenteossa, arvoja ja hallinnon etiikkaa sekä vastuullista sijoittamista. Tommi kertoo tilaisuuden alussa käynnissä olevasta tutkimuksesta, jossa vastaajina on yli 1 300 suomalaista piensijoittajaa.

Illan aikana kaikki pääsevät pohtimaan ja keskustelemaan, mikä on oma suhtautuminen väittämiin, kuten "Koulutuksen tulee säilyä maksuttomana", " Työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan lisää" ja "Lapsilla tulee olla oikeus sekä isään että äitiin". Tommin johdolla kuulemme, että mitä eri-ikäiset osakesäästäjät ajattelevat näistä väitteistä ja missä suhteessa naisten vastaukset eroavat miesten vastauksista?

Paikka: Vaasan yliopisto, Tervahovi, Wolffintie 36, Palomäki-sali (A201), joka on lähellä pääsisäänkäyntiä
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 8 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 27.11. klo 18.

View Event →
Nov
28
5:30 PM17:30

Ke 28.11. Peruttu / MiB After Work: Perheystävällisyys työpaikoilla - mahdollisuudet ja haasteet

Organisaatiot tarvitsevat menestyäkseen osaavia ja sitoutuneita työntekijöitä. Työntekijät puolestaan etsivät työtä ja uramahdollisuuksia, joissa he pystyvät yhdistämään sekä työn että yksityiselämän toimivasti. Organisaatiot ovatkin lisääntyvästi kiinnostuneet luomaan perheystävällisiä käytäntöjä, joiden on havaittu vähentävän työ-perhe konfliktia, lisäävän työtyytyväisyyttä, vähentävän poissaoloja ja sitoutumattomuutta sekä parantavan motivaatiota ja työn merkityksellisyyden kokemusta.

Miten perheystävällisyys sitten näkyy työpaikoilla? Minkälaisia perheystävällisiä käytäntöjä työnantajat ovat luoneet? Entä mitkä asiat edistävät tai hidastavat perheystävällisyyden kehitystä organisaatiossa? Muun muassa näihin ja moniin muihin aihepiirin ajankohtaisiin kysymyksiin pureudutaan marraskuun lopulla Jyväskylän yliopiston väitöskirjatutkija Emilia Kankaan johdolla. Emilia tutkii, kehittää ja kouluttaa työ-perhesuhteen johtamista organisaatioissa. Tapahtumassa hän kertoo loppusuoralla olevasta Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja ja Väestöliiton kehityshankkeesta ja siitä tehdystä tutkimuksesta. Emilia vetää osallistujille myös työpajan, jossa pohditaan osallistujien omaa työ-perhesuhdetta.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisesta aiheesta!

Paikka: Vaasan pääkirjasto, Essee-sali, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ke 21.11. klo 18.

View Event →
Nov
22
5:00 PM17:00

To 22.11. MiB mingle: MiB-äitien språkbad

Tervetuloa MiBin kielikylpyyn! Tapahtuma sopii kaikille, jotka haluavat harjoittaa ruotsin kielen taitoaan rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Syksyn toisella ja viimeisellä tapaamiskerralla juttelemme joulunajasta tai muista osallistujia kiinnostavista aiheista.

Välkommen till språkbad för MiB-mammor! Mötet passar alla som vill öva på sina språkkunskaper. På höstens andra och sista mötet pratar vi om julen eller vi tar gärna emot förslag på tema också.

Paikka: Cafe Proosa, pääkirjasto, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton/omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen: Facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi pöytävarauksen takia.

View Event →
Nov
20
12:00 PM12:00

Ti 20.11. MiB Extra: Energycity: Tekoäly

Vaasan Sähkö järjestää mielenkiintoisen iltapäivän, johon MiBin jäsenillä on mahdollisuus myös osallistua!

Tekoälyä on kuvailtu historian suurimpana tietoteknisenä murroksena. Mitkä ovat sen mahdollisuudet ja haasteet? Vaasan Sähkö on koonnut joukon huippupuhujia kertomaan lisää aiheesta.

Puhujina tilaisuudessa Tekoäly - matkaopas johtajalle kirjan kirjoittanut Antti Merilehto, International Guest Speaker of year-palkittu riskisijoittaja ja futuristi Nicklas Bergman ja Dain Studios Oy:n big data-osaaja Ulla Kruhse-Lehtonen.

Paikka: Åbo Akademi, Akademisalen, Rantakatu 2, Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tilaisuuteen ei voi ottaa lapsia mukaan

Mukaan mahtuu 30 äitiä ilman lapsia.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse.

View Event →
Nov
12
11:00 AM11:00

Ma 12.11. MiB mingle: Lounastreffit Seinäjoella

Mothers in Business ry tarjoaa vertaistukea äideille, joita yhdistää halu itsensä kehittämiseen vanhempainvapaalla sekä uran ja perheen yhteensovittamiseen töihin paluun jälkeen.

Toivotamme tervetulleeksi tilaisuuteen kaikki MiBin toiminnasta ja jäsenyydestä kiinnostuneet, olit sitten kotona tai työelämässä! Ja tietysti toivomme mukaan myös kaikki MiBin jäsenet, joita kiinnostaa verkostoituminen potentiaalisten jäsenten kanssa! Tule verkostoitumaan, keskustelemaan sekä kyselemään lisää toiminnastamme lounaan lomassa.

MiB Vaasan edustaja paikalla 11.00 - 13.00, joten voit tulla paikalle oman aikataulusi mukaan.

Paikka: Fazer Arena, Kirkkokatu 23, Seinäjoki
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi pöytävarauksen takia.

View Event →
Nov
8
to Nov 14

To 8.11. ja ke 14.11. MiB extra: kaksi webinaaria vloggaamisesta yritysmaailmassa

Perinteisen mainostuksen aika alkaa olla ohi, kun kohta jo 30% kuluttajista on blokannut mainokset verkkoselaimistaan ja sosiaalisessa mediassa algoritmeja muutetaan yrityksille yhä haastavammiksi näkyvyyden kannalta. Kun yritys haluaa tehdä vaikutuksen asiakkaaseen, tulee sen panostaa entistä enemmän sisältöön, vaikuttavuuteen, asiakkaan arvoihin ja tuoda esille omaa persoonallista otettaan markkinoinnissa.

Tiesitkö, että asiakkaasi hyödyntävät videoita omissa ostoissaan jo asiantuntijan tavoin? Kuluttajat muistavat erityisesti niiden yritysten viestin, jotka kertovat sen videoiden muodossa. Tutkimusten mukaan myynnin mahdollisuus nousee jopa 81%, kun asiakkaalle esitetään ensin video tuotteesta tai palvelusta. Asiakkaat uskovatkin, että videoiden näyttäminen auttaa heitä ostopäätöksen tekemisessä. Myös B2B-maailmassa johtajista yli puolet vastaanottaisi viestin mieluummin videomuodossa.

Tule opettelemaan, kuinka voit hyödyntää uudenlaista markkinointia omassa yrityksessäsi. Webinaareista saat paljon uutta tietoa videoiden tuomista mahdollisuuksista ja kuulet esimerkkejä maailmalla jo menestyneistä vloggaajista. Marraskuussa Vloggaajat Suomi järjestää kaksi veloituksetonta webinaaria liittyen videoiden hyödyntämiseen henkilöbrändäyksessä ja yritysmarkkinoinnissa:

Torstai 8.11. klo 18: Vloggaa kuin KINGI!

Opi videoiden tuomista mahdollisuuksista. Mukana Trainers’ Housen Samuli Salonen.

Keskiviikko 14.11. klo 18: Tee tulosta videoilla

10 syytä, miksi sinun tulisi alkaa vloggaamaan.

Webinaarin puhujina toimivat digivalmentaja Jessica Hynynen ja mentaalivalmentaja Jaana Mikkonen. Vloggaajat Suomi kouluttaa yrityksiä ottamaan video- ja vaikuttajamarkkinoinnin osaksi markkinointistrategiaansa. Lue lisää www.vloggaajat.fi ja katso video täältä.

Ilmoittautumislinkit webinaareihin lähetetään sähköpostitse torstaina 1.11. ja keskiviikkona 7.11. klo 10.

View Event →
Nov
8
5:00 PM17:00

To 8.11. MiB mingle – Avoin aktiivitapaaminen

Tervetuloa mukaan avoimeen aktiivien tapaamiseen! Oletko innostunut MiBin toiminnasta ja haluaisit mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tulevaa toimintaa aktiiviemme mukana? Paikallisjaosto järjestää muun muassa tapahtumia, kehittää yritys- ja sidosryhmäyhteistyötä ja viestii MiBistä kohderyhmille.

Tiimiimme kaivataan viestintävastaavaa, tapahtumavastaavaa, HR-vastaavaa, yrityssuhdevastaavia sekä tapahtumajärjestäjiä. Aktiivitoimintaan voit osallistua olit sitten raskaana, perhevapailla tai jo työelämään palannut – mielekästä tekemistä on tarjolla kaikille!

MiBin aktiivina olet osa paikallista ja valtakunnallista aktiivien verkostoa. Pääset edistämään MiBin toimintaa, tutustut mahtaviin naisiin eri aloilta ja saat mukavaa vastapainoa arkeen juuri sen verran kuin haluat. Et tarvitse aiempaa kokemusta yhdistystoiminnasta, innostus MiBin toimintaan ja itsesi kehittämiseen riittää. Tule mukaan vapaamuotoiseen tilaisuuteen kuulemaan MiBin toiminnasta ja aktiivijäsenyydestä. Voit myös ottaa lapset mukaan.

P.S. Voit tulla mukaan tapaamiseen, vaikka et olisi vielä MiBin jäsenmaksun maksanut jäsen.

Paikka: Aroma Bageri&Konditori, Kivihaantie 14, 65300 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen: Facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa(at)mib.fi pöytävarauksen takia.

View Event →
Nov
6
5:00 PM17:00

Ti 6.11. MiB Afterwork: Vastuullinen kuluttaminen ja lähiruokapiirit - Hanna Leipämaa-Leskinen

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan vastuullisesta kuluttamisesta ja erityisesti paikallisista ruokaverkostoista.

Alustajana tilaisuudessa on KTT Hanna Leipämaa-Leskinen, joka on työskennellyt Vaasan yliopiston markkinoinnin yksikössä useiden vuosien ajan ensin väitöskirjatutkijana ja sen jälkeen tutkijatohtorina. Hanna on tutkinut ruoan kuluttamista monipuolisesti pohtien sitä myös kriittisistä näkökulmista, esimerkiksi kestävän kehityksen ja paikallistalouden kannalta. Alustus keskittyy erityisesti Vaasasta ja Pietarsaaresta alkunsa saaneen REKO-lähiruokaverkoston toimintaan paikallisia ruoantuottajia ja kuluttajia yhdistävänä verkostona.

Illan aikana kaikki pääsevät pohtimaan, miten omilla kulutuspäätöksillä voi olla vaikuttamassa omaan, perheen ja tulevien sukupolvien hyvinvointiin, ja mitkä kaikki tekijät lopulta vaikuttavat kulutuskäyttäytymiseemme. Lopuksi kokoamme yhteen ajatuksia siitä, miten voisimme kasvattaa lapsista vastuullisia kuluttajia, ja mitkä seikat ovat kuluttamisen osalta suurimmat tulevaisuuden haasteet.

Paikka: Vaasan yliopisto, Tervahovi (päärakennus), Wolffintie 34, 1krs., sali D102.
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 30.10. klo 18.

View Event →
Nov
5
12:30 PM12:30

Ma 5.11. MiB mingle: Lounasmingle Runsorissa

Verkostoja ja vertaistukea tarjolla herkullisen lounasbuffetin äärellä! Voit tulla tapaamaan MiB-äitejä ja tutustumaan MiBin toimintaan, vaikka et olisikaan vielä yhdistyksemme jäsen.

Paikka: Little Mai, Yrittäjänkatu 12, 65380 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi pöytävarauksen takia.

View Event →
Nov
1
5:00 PM17:00

To 1.11. MiB Mingle: Work like a mom - verkostoja & vertaistukea Seinäjoella

Mothers in Business (MiB) on urasuuntautuneiden äitien verkosto, joille työn ja perheen yhdistäminen on luonnollinen osa arkea. Me tarjoamme mahdollisuuden työelämätaitojen ja oman osaamisen kehittämiseen ja edistämme äitien asemaa työelämässä ja yhteiskunnassa.
Vaasassa toimii MiBin paikallisjaosto, jossa on tällä hetkellä jäseniä n. 150. Toiminnan mahdollistaa 13 paikallisaktiivia. Haluamme laajentaa toimintaamme myös Seinäjoelle, mikäli kiinnostusta siihen löytyy!

Tule tapaamaan muita uransa ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneita äitejä ja kuulemaan, mikä se MiB oikein on. Keskustellaan myös siitä, millainen MiBin toiminta sopisi parhaiten Seinäjoelle ja miten sinä voit olla mukana toiminnan järjestämisessä ja kehittämisessä.

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen ja lapset ovat tervetulleita mukaan, kuten lähes kaikkiin MiBin tilaisuuksiin!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa(at)mib.fi pöytävarauksen takia.

Paikka: Widam Cafe, Kauppatori 1 (Torikeskus), Seinäjoki
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita

View Event →
Oct
30
5:00 PM17:00

Ti 30.10. MiB reads: Thomas Erikson – Idiootit ympärilläni

Tervetuloa mukaan Mothers in Business Vaasan MiB Reads lukupiiriin! Tässä rennon ilmapiirin lukupiirissä käymme läpi kiinnostavia työelämätaitojen ja oman osaamisen kehittämiseen sekä hyvinvoinnin ja jaksamisen edistämiseen liittyviä teoksia. Tule rohkeasti mukaan, vaikka kirja olisikin jäänyt kesken, sillä tapaamiset ovat myös hyvä paikka verkostoitua ja oppia toisilta. Otamme myös mieluusti vastaan lukuehdotuksia sähköpostitse vaasa(at)mib.fi tai Facebook-ryhmässämme.

Ensimmäisenä tutustumme Thomas Eriksonin kirjaan Idiootit ympärilläni. Oletko joskus ajatellut, että kaikki ympärilläsi ovat idiootteja? Oletko joskus juuttunut puolisosi kanssa kinaan, jossa kumpikin puhuu aivan eri asioista? Oletko saanut kollegalta sähköpostia, joka on vaikuttanut tylyltä? Oletko ollut kokouksessa, jossa et käsitä mistä muut puhuvat, eikä kukaan tunnu ymmärtävän mitä sinä tarkoitat, vaikka selität asiat kristallinkirkkaasti? Yleisin syy sosiaalisiin konflikteihin on erilaiset tavat viestiä. Jotta voisi käsittää muita, pitää ensin ymmärtää itseään. Thomas Erikson avaa konkreettisesti ja viihdyttävästi, millaisia erilaisia sosiaalisia tyyppejä on olemassa. Kirja myös opastaa, miten eri ihmistyyppien kanssa pääsee samalle aaltopituudelle. Kirjan luettuasi havahdut takuuvarmasti huomaamaan, että idioottien määrä ympärilläsi on vähentynyt huomattavasti. Thomas Erikson on kirjailija ja tutkija, joka on keskittynyt ihmisten väliseen vuorovaikutukseen erilaisissa yhteisöissä. Hän on valmentanut Ruotsin suurimpien yritysten johtajia.

Paikka: Vaasan pääkirjasto, Cafe Proosa, 1. krs, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuma on avoin kaikille. Ilmoittautuminen Facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa(at)mib.fi.

Jos haluat keskustelun lomassa nauttia kahvia tai teetä, tulethan paikalle ennen klo 17, jolloin Cafe Proosa suljetaan.

View Event →
Oct
25
2:00 PM14:00

To 25.10. MiB afternoon club: Miksi sijoittaminen kannattaa?

Media on jatkuvasti täynnä rahoitusmarkkinoihin liittyviä uutisia ja pörssikurssit sahaavat edestakaisin järjettömältä vaikuttavalla tavalla. Miten kaikkea julkisesti tarjolla olevaa tietoa tulisi tulkita ja kuinka tietotulvasta poimitaan olennaiset asiat?

Aloittelevan sijoittajan saattaa olla hankala tehdä sijoituspäätöksiä, mikäli markkinoiden toimintaperiaatteet eivät ole tutut. Tilaisuudessa KTT Emilia Vähämaa kertaa rahoitusmarkkinoiden toimintaperiaatteet, esittelee keskeisimmät sijoitusinstrumentit ja kertoo mitä kaikkea sijoituspäätöksiä tehdessä tulisi huomioida. Miten löytää itselle sopivia sijoitusinstrumentteja miljoonien tarjolla olevien vaihtoehtojen joukosta? Miksi sijoittaminen kannattaa, vai kannattaako se? Miten naiset tyypillisesti sijoittavat?

Tilaisuudessa saa kysyä mieltä askarruttavista asioista aiheen tiimoilta, mutta mikäli mielessäsi on jo kysymyksiä, voi niitä toimittaa puhujalle jo etukäteen.

Paikka: Vaasan pääkirjasto
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 6 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 18.10. klo 18.


View Event →
Oct
23
5:00 PM17:00

PERUTTU 23.10. MiB after work: Kestävä arki ammattijärjestäjän neuvoilla

Kestävä arki on arki, joka toimii ja jossa viihdymme. Arjen laatuun vaikuttaa moni asia. Epäjärjestys kotona ja kalenteri, joka tulvii menoja, voivat aiheuttaa turhautuneisuutta ja tyytymättömyyttä. Kun elämä yksinkertaistetaan luomalla järjestystä, oman elämän tavoitteet 6selkiintyvät.

Illan aikana mietimme, miksi keräämme tavaraa itsellemme, sekä tutustumme minimalismiin. Käymme myös läpi, kuinka voi lähteä liikkeelle halutessaan järjestystä ja yksinkertaisuutta omaan elämään.

Kestävään arkeen meitä tutustuttaa ammattijärjestäjä Camilla Riska.  Camilla on koulutukseltaan sosiaalityöntekijä, ympäristöinsinööri ja eräopas. Ammattijärjestäjänä hän on toiminut syksystä 2017 lähtien. Voit tutustua Camillan yritykseen täällä: ecorre.fi.

Tapahtuma on peruttu.

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin.


View Event →
Oct
10
10:00 AM10:00

10.10. MiB morning club: Pilvipalvelut arjen apuna - workshop

Rikkoutuiko puhelin ja sen mukana katosi yhteystiedot ja valokuvat? Luetko jo sähköpostit puhelimesta? Helpottaisiko sähköinen perhekalenteri arkeanne, johon jokainen pääsee puhelimesta ja tietokoneelta? Pitäisikö kirjoittaa jokin teksti, muttet ehdi istua koneen ääressä tekemässä sitä kerralla loppuun? Auttaisiko, jos pääsisit muokkaamaan samaa dokumenttia niin tietokoneella kuin puhelimestakin? Haluaisitko jakaa nopeasti useita kuvia lapsista isovanhemmille ilman turhia kikkailuja ja sähköpostin tukkimista? Kirjoitatko puolisollesi kauppalistan paperille? Ärsyttääkö, kun hoitopaikan sähköpostit tulevat vain toiselle vanhemmalle? Miten pilvipalveluita voi hyödyntää vaikka raksaprojektin yhteydessä? Mitä sinulle sanoo Google Drive, One Drive tai DropBox?

Jos koet, että jokin edellämainituista helpottaisi arkeanne, tule mukaan vapaamuotoisen workshopiin. Ilmoittautumisen yhteydessä kannattaa kertoa mikä kiinnostaa juuri sinua tai mihin kaipaisit tukea, sillä sisältö räätälöidään osallistujien tarpeiden ja mielenkiinnon mukaan. Alustajana toimii Sanna Rinta-Rahko, joka kertoo omista kokemuksistaan eri pilvipalveluiden kanssa. Pilvipalvelut tulivat Sannalle tutuksi aikanaan Windows-puhelimen “aikakaudella” OneDrive/Office-maailmassa, ja viimeiset kolme vuotta käytössä on taas ollut pääasiassa Googlen palvelut, kun puhelin vaihtui Androidiksi. “Mibbailu” on myös toiminut tehokkaana kouluttajana, sillä MiBin aktiivien tiedostonhallinta hoidetaan Google Drivessa.

Paikka: Vaasan pääkirjasto
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 8 äitiä lapsineen, sekä 6 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 3.10. klo 18.


View Event →