Mothers in Business (MiB) on urasuuntautuneiden äitien verkosto, joille työn ja perheen yhdistäminen on luonnollinen osa arkea. Me tarjoamme mahdollisuuden työelämätaitojen ja oman osaamisen kehittämiseen ja edistämme äitien asemaa työelämässä ja yhteiskunnassa.

 

Järjestämme jäsenillemme kymmenellä paikkakunnalla monipuolisia tapahtumia, joissa verkostoidutaan, jaetaan kokemuksia ja opitaan uutta. Lähtökohtana on, että tilaisuuksiin voi osallistua lapsen kanssa. Aktiivisissa keskusteluryhmissämme Facebookissa puidaan niin työ- kuin perhe-elämää. Toimintamme on tarkoitettu kaikenikäisten lasten äideille - raskaana olevista työelämään palanneille.

 

Liity sinäkin jäseneksemme täällä.

 

Perustamisvuosi 2014

Jäseniä 4000

Aktiiveja 300

MiB
faktat

 

Yhteisöllinen

Hyväntuulinen ja energisoiva

Ura- ja perheystävällinen

Ratkaisukeskeinen

MiB
arvot

 

Work like a mom

Jos kaikki tekisivät töitä samalla tavalla kuin äidit, millainen työelämä meillä olisi? Äidit ovat tehokkaita työntekijöitä, koska heillä ei ole aikaa tuhlattavaksi. Äidit ovat usein ratkaisukeskeisiä ja motivoituneita, sillä työ on oman osaamisen kehittämisen kannalta tärkeää. Äitien ”kääritään hihat” -mentaliteetti pitäisi iskostaa syvemmin suomalaiseen työelämään. Tarvitsemme uuden standardin työelämään. Äitiys on luonnollinen osa työelämää, ja vahva voimavara ja valttikortti työelämässä.

 
Uraäiti on edelläkävijä, joka antaa puolison ottaa vastuuta lapsiperhearjesta, ja jolla on rohkeutta ja notkeutta sovittaa ura ja perhe samaan palettiin.
 

Työ ja perhe kuuluvat samaan arkeen

Työn ja perhe-elämän yhdistämisen pitäisi olla itsestäänselvyys, sillä ne ovat elämässä toisiaan täydentäviä osa-alueita. Perheen perustaminen, ruuhkavuodet tai perhearjessa eläminen ei saa hidastaa, haitata tai estää kenenkään urakehitystä. Vaikutamme aktiivisesti yhteiskunnassa ja työelämässä äitien aseman ja perhemyönteisyyden edistämiseksi sekä syrjivien ja epätasa-arvoisten rakenteiden poistamiseksi.

 

Äitiys on jatkuvaa uuden oppimista

Lasten kasvaminen ja kasvattaminen tuo eteen uusia haasteita jatkuvasti, kun äidit kasvavat lastensa mukana. Nykyajan työelämässä ainoa pysyvä asia on muutos, ja tähän muutokseen voi sopeutua vain oppimalla uutta ja kehittämällä taitojaan. Mothers in Business tarjoaa jäsenilleen satoja tapahtumia, joiden sisältö keskittyy työelämätaitojen, oman osaamisen ja hyvinvoinnin kehittämiseen.

 
Olen äiti, jolle urakehitys ja työ ovat tärkeä osaa omaa elämää ja identitettiä. Haluan sekä perheen että uran, eikä mielestäni näiden kahden välillä tarvitse valita vain toista.
 

Äitien järjestössä on voimaa

Kautta historian äidit ovat saaneet toisiltaan apua, tukea ja seuraa. Tänä päivänä hiekkalaatikkojen äitiringit kukoistavat verkossa, jossa ne keskittyvät perhe-elämän lisäksi myös ammatilliseen auttamiseen ja tukemiseen. MiB on avoin, positiivinen ja energisoiva järjestö, jonka samassa elämäntilanteessa olevat jäsenet tukevat ja auttavat toisiaan arjen haasteissa.