Tampere

Filtering by: Tampere
Sep
16
8:30 AM08:30

16.9.2019 MiB extra: Etätyöpäivä

Keväällä pilotoimme Tampereella MiBin yhteistä etätyöpäivää, ja koska päivä oli onnistunut eivätkä kaikki ehtineet mukaan, on aika uusia päivä. Tuntuuko siltä, että etätyöpäiväsi kuluu yleensä yksin, keittiön pöydän ääressä? Haluaisitko kokeilla yhteisöllistä etätöiden tekoa? Entä jos viettäisitkin erilaisen etätyöpäivän, jonka aikana pääset tutustumaan muihin MiB-äiteihin?

Joustavat työkäytännöt ovat olennainen osa sujuvaa arkea ja siten yksi mahdollistaja perinteisten äitimyyttien murtamisessa. Päivä alkaa MiBin tarjoamilla aamukahveilla, jatkuu töiden teolla ja yhteisellä omakustanteisella lounaalla. Väliin mahdutetaan vähän taukojumppaa ja keskustelua etätyöpäivästä sekä joustavasta työnteosta, tähän aiheeseen alustuksen tulee antamaan Futuricen HR-asiantuntija Anni Knutin. Meille on varattuna avoin työtila sekä kaksi kokoustilaa mahdollisia puheluita varten. Saapua ja lähteä sopii joustavasti oman työpäivän asettamissa rajoissa. 

MiB Etätyöpäivä mahdollistaa töiden teon samalla verkostoituen uusien MiB-tuttavuuksien kanssa. 

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! 

Tapahtumaan mahtuu 30 äitiä ilman lapsia ja 4 äitiä lasten kanssa.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 9.9. klo 10.

View Event →
Sep
16
5:30 PM17:30

16.9.2019 MiB Afternoon club: Tee viestinnästä tarinakokemus – tarinallista! 

Tekstin ja puhutun tarinan lisäksi viestinnässä ja markkinoinnissa tarvitaan myös tarinatekoja. Yritykset tarvitsevat tarinallistamista vaikuttamiseen ja erottumiseen sekä kokonaisvaltaisen innostavan ja sitouttavan asiakaskokemuksen luomiseen. Myös viestintä ja markkinointi voivat muodostaa tarinakokemuksen! 

Tässä illassa kuulet miten voit lähteä punomaan punaista lankaa yrityksesi tai organisaatiosi viestintään. 

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen pioneeri Suomessa ja alan paras osaaja. Annen kehittämät tarinallistamisen menetelmät ovat innovatiivisia ja käytännönläheisiä ja ratkaisevat erinomaisesti niitä haasteita, joita yrityksillä tänä päivänä on. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka”. (Talentum 2014). Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015.

#storification #tarinallistaminen #asiakaskokemus #tarinakokemus #tarinakone #tarinalammas 

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 30 äitiä ilman lapsia ja 6 äitiä lapsineen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 9.9. klo 10.

View Event →
Sep
18
5:00 PM17:00

18.9.2019 MiB goes Mielen Telakka MIETE: Oma aika ja arjen tasapaino

Tervetuloa tutustumaan elokuussa avattuun mielen kuntosali MIETEen!  Yrityksen missiona on tuoda mielenhuolto ja harjoittaminen osaksi jokapäiväistä arkea. Kuten yleiskunnon ylläpitämisessä, myös mielenhuollon perustana ovat säännölliset rutiinit ja oikeat tekniikat. MIETE tarjoaa erilaisia viikoittaisia ryhmätunteja, workshopeja, henkilökohtaista valmennusta ja yrityspalveluita.

Illan aiheena on oma aika ja arjen tasapaino. Kuulet muun muassa, miten oman ajan ottaminen oikeassa kohtaa saattaa itse asiassa antaa enemmän tunteja käyttöösi kuin se ottaa. Keskustelemme myös jaksamisen vaikutuksista itseen ja läheisiin.

Tilaisuuden aikana kuulet myös lisää Mielen Telakasta ja sinulla on halutessasi mahdollisuus jäädä verkostoitumaan ohjelman jälkeen. Puhujana toimii uusi mibiläinen, MIETEn perustaja ja ohjaaja Jenika Silosuo.

Varsinainen tilaisuus päättyy kello 19, jonka jälkeen on mahdollisuus vielä jatkaa vapaata verkostoitumista kello 20 saakka.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tällä kertaa vietämme aikuisten omaa aikaa ilman lapsia.

Mukaan mahtuu 40 äitiä ilman lapsia.
lmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 11.9. klo 10.

View Event →
Sep
18
5:00 PM17:00

18.9.2019 MiB After work: Tutustu palautumisohjelmiin ja palaudu liikkeen avulla 

Palautumisohjelmat ovat suomalainen innovaatio palautumisen aktiiviseksi malliksi. Ohjelmat ovat noin 1,5 tunnin mittaisia kokonaisuuksia, joissa haetaan stressin purkua ja palautumista liikkeen avulla.

Ohjelmat sisältävät aktiivista lempeää liikettä, keskittymistä omaan itseen ja kevyttä, lihasjännityksiä purkavaa värinää sekä rauhoittumista pitkän rentoutuksen kautta. Ohjelmat vahvistavat keho-mieliyhteyttä, rauhoittavat mieltä ja kehoa sekä auttavat palautumaan arjen haasteista. Monet myös nukkuvat paremmin ohjelman tekemisen jälkeen. Ohjelmat sopivat erinomaisesti rentoutumishetkeksi arjen keskelle yksittäisenä kertana tai useamman kerran sarjana.

Tutustumiskerran ohjelman teemana on pysähtyminen. Sitä tarvitsemme arjen kiireen ja tohinan keskellä, mutta monesti se on vaikeaa toteuttaa. Ohjelman myötä voit ottaa hetken vain itsellesi, pysähtyä, hengittää, nauttia liikkeestä ja kuunnella, mitä kehosi tarvitsee juuri nyt.

Tutustumme ohjelmaan Katri Inkisen opastuksella. Katri on yrittäjä ja kahden lapsen äiti. Aiemmalta koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri, joka on sittemmin vaihtanut alaa tekniikasta hyvinvoinnin pariin. Katri auttaa asiakkaitaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa ravintovalmennuksen, personal training -ohjausten, palautumisohjauksen sekä sykeväli- ja unimittausten avulla. Palautumisohjelmat ovat uusi lisä palveluihin, ja Katri tarjoaa niitä myös yrityksille hyvinvointipäivien ohjelmaan tai erilliseksi rentoutumishetkeksi arjen keskelle.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tällä kertaa vietämme aikuisen omaa aikaa ilman lapsia.

Tapahtumaan mahtuu 8 äitiä ilman lapsia.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 11.9. klo 10.

View Event →
Sep
20
9:00 AM09:00

20.9.2019 MiB goes HRS Advisors: Urahaaveista kiihdytyskaistalle

Tervetuloa HRS Advisorsin rentoon ja keskustelevaan aamukahvitilaisuuteen, jossa sinulla on mahdollisuus päästä pohtimaan sinulle tällä hetkellä ajankohtaisia uraan ja työelämään liittyviä kysymyksiä yhdessä psykologikonsulttiemme Outi Kärkkäisen ja Erika Palomäen kanssa. 

HRS Advisors on kokeneiden psykologitaustaisten henkilöstöalan ammattilaisten yrity, jossa yhdistyy vahva liiketoiminnan osaaminen ihmisen työkäyttäytymisen syvälliseen ymmärrykseen. Yrityksen ydinosaamista ovat johdon ja asiantuntijoiden rekrytoinnit, psykologiset henkilöarvioinnit, henkilöstön kehittäminen ja vaativien muutostilanteiden hallinta. Tampereella yritys toimii neljän advisorin voimin –  tervetuloa tutustumaan!

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Koska rakennus on vanha ja käytössä on vain pieni henkilöhissi, rattaat tulee jättää rakennuksen ala-aulaan. Lisäksi rakennuksessa tehdään parhaillaan remonttitöitä, joten hissi saattaa ajoittain olla remonttityöntekijöiden käytössä.

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen ja 7 äitiä ilman lapsia.
lmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 13.9. klo 10.

View Event →
Sep
21
1:30 PM13:30

21.9.2019 Työ, perhe ja tulevaisuus -seminaari

Se on täällä taas: Tampereen mibiläisten syysseminaari! Pistäkäähän kalenteriin ylös, sillä nyt on tulossa mahdollisuus verkostoitua ja vaikuttaa!

Työ, perhe ja tulevaisuus -syysseminaari alkaa lauantaina 21.9.2019 klo 14. Kahvit ja ilmoittautuminen alkavat klo 13.30.

Seminaarin puhujina ovat tänä vuonna Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin, Vincitin henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen sekä MiBin hallituksessa vaikuttamisesta vastaava Sanna Kranjc

Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta ilmoittauduthan mukaan!

Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2, 33210 Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 70 äitiä ilman lapsia ja 10 äitiä, jotka ottavat lapset mukaan tilaisuuteen sekä 10 äitiä, jotka jättävät lapsen/lapset Hoivanetin maksuttomaan lapsiparkkiin. Tilaisuus on maksuton, mutta saapumatta jättämisestä perimme 10 euron no-show-maksun.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 6.9. klo 10. Tapahtumaan voi ilmoittautua myös tästä.

View Event →
Sep
24
10:00 AM10:00

24.9.2019 MiB Morning club: Sijoittaminen tutuksi Mimmit sijoittaa -blogin Pia-Marian ja Hannan kanssa

Mikä pörssi on, miten sinne pääsee ja mitä sieltä voi ostaa? Miten ja miksi erityisesti äitien kannattaa aloittaa sijoittaminen? Mimmit sijoittaa -duo Pia-Maria ja Hanna puhuu sijoittamisesta rennosti ja helposti ymmärrettävästi. Tapahtuman jälkeen osaat aloittaa sijoittamisen – koska se on just niin helppoa!

Mimmit sijoittaa on yhteisö, jossa puhutaan rahasta, sijoittamisesta ja säästämisestä. Voit seurata mimmejä Instagramissa @mimmitsijoittaa, kuunnella Mimmit sijoittaa -podcastia tai lukea blogia osoitteessa mimmitsijoittaa.fi!

Sijoittamisen aloittamista varten tarvitset arvo-osuustilin. Jos haluat avata oman ilmaisen arvo-osuustilin tapahtumassa, ota pankkitunnukset ja läppäri mukaan! 

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! 

Mukaan mahtuu 15 äitiä ilman lapsia ja 10 äitiä lapsineen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 17.9. klo 10.

View Event →

Sep
13
3:30 PM15:30

13.9.2019 MiB After work: Uraäidin selviytymisopas

Miten olla hyvä vanhempi ja samalla tavoitella unelmiaan työelämässä? Anni Erkon Uraäidin selviytymisoppaassa yhdeksän menestyvää suomalaisnaista kertoo vaativan työn ja perheen onnistuneesta yhdistämisestä. Kirjan äidit kokevat olevansa hyviä äitejä, sillä onnistuessaan jakamaan aikansa perheen ja työn välillä he ovat lapsilleen paremmin läsnä ja kukoistavat töissä.

Ratkaisukeskeisyys elämänasenteena korostuu kirjassa sekä useiden äitien että työterveyspsykologin haastattelussa: Hae ratkaisuja, älä ongelmia. Vanhemmuus voi myös tukea työelämää tarjoten uusia arvoja ja toimintamalleja, joiden myötä työnteko tehostuu. Kun asiat järjestyvät mahdottominakin päivinä, ruuhkavuosien kuningattaret kokevat syvää onnellisuutta. Kirjassa he jakavat parhaat ajankäyttövinkkinsä ja kannustavat romuttamaan superäitimyytin. Kuka edes haluaa olla täydellinen?

Tapahtumassa Anni Erkko kertoo teoksestaan, sen syntyprosessista ja parhaista vinkeistä. Luennon jälkeen järjestetään aiheesta keskustelu.

Anni Erkko (s. 1983) on toimittaja, viestintäalan asiantuntija ja kahden lapsen äiti. Hän on työskennellyt eri medioissa, muun muassa Aamulehdessä, STT:ssä, Ylellä, Kauppalehdessä ja Kauppalehti Optiossa. Tasa-arvo ja naisten urien edistäminen ovat olleet tärkeä osa hänen työtään, ja hän on ollut esimerkiksi valmentamassa naisjohtajia median kanssa toimimiseen Keskuskauppakamarin naisjohtajien mentorointiohjelmassa. Tällä hetkellä hän työskentelee OP Ryhmässä pääjohtajan avustajana. Kirjassaan hän haluaa purkaa vastakkainasettelua uran ja perheen välillä ja tuoda esiin sitä, miten menestyvän uran ja tasapainoisen perhe-elämän yhdistäminen voi olla avain onneen.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! 

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 15 äitiä ilman lapsia.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 6.9. klo 10.

View Event →
Sep
11
2:00 PM14:00

11.9.2019 MiB Afternoon club: Naisena liiketoiminnan kehittämisen huipulla – Satu Ahlman (stream)

Yhä useammin naiset ovat mukana yrityksen johdossa ja vaativissa tehtävissä, mutta silti osa naisista on liian itsekriittisiä ja jää helposti ahkeran ja kiltin tytön rooliin. Kuinka tämän toimintamallin ja ajattelutavan pystyy muuttamaan? Mitkä ovat ratkaisevat tekijät siihen, että nainen etenee urallaan? 

Tähän teemaan liittyen uratarinansa tulee kertomaan Sosiaali- ja terveysalan liiketoiminnan intohimoinen kehittäjä, kasvuyritysten neuvonantaja ja SOTE-klubin perustaja, Satu Ahlman. Satu on toiminut sote-liiketoiminnan kehittämistehtävissä jo 20 vuotta, ollut mukana sote-yrityskaupoissa ja toiminut yritysten hallituksissa. Hän on myös mentoroinut useita urallaan eteenpäin haluavia naisia. Rohkeus, positiivinen itsevarmuus, virheistä oppiminen sekä rentous ovat olleet avaintekijöitä Satun uralla, ja hän haluaakin auttaa naisia ymmärtämään, että sopivan tavoitteellinen suunnitelma yhdistettynä riittävään osaamiseen ja positiiviseen itsevarmuuteen luo erinomaisen pohjan urasuunnitelmien toteuttamisessa.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 8 äitiä lapsineen ja 20 äitiä ilman lapsia.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 4.9. klo 10.

View Event →
Sep
11
12:00 PM12:00

11.9.2019 MiB mingle: Syyskuun kuukausikahvit

Tervetuloa syyskuun kuukausikahveille! Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista.

Voit saapua paikalle joustavasti joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena - saat varmasti silti virtaa muista naisista. 

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Fazer Café Tempo, Hämeenkatu 15, Tampere
Hinta: Maksuton (omakustanteiset kahvit)
Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Sep
9
2:00 PM14:00

9.9.2019 MiB goes Weecos

Weecos on ainutlaatuinen verkkokauppapaikka, joka tarjoaa Pohjoismaiden suurimman vastuullisten designtuotteiden valikoiman. Mukana on jo 293 itsenäistä merkkiä Suomesta ja ulkomailta. Weecosin taustalta löytyvät lapsuudenystävät Anna ja Hanna, jotka perustivat vuonna 2012 Weecosin vastaiskuksi kertakäyttökulttuurille. He halusivat saattaa laadukkaita tuotteita valmistavat, vastuullisesti toimivat designmerkit ja asiakkaat yhteen.

Vierailulla pääsemme tutustumaan tarkemmin Weecosiin heidän uusissa toimitiloissaan Kehräsaaressa ja kuulemaan yrityksen toisen perustajan CEO Hanna Lusilan kertomana Weecosin perustamisesta ja kuluneista vuosista: sekä haasteista että onnistumisista. Kuulemme myös siitä, miten äitiyden ja yrittäjyyden yhdistäminen on onnistunut. 

Paikka:
Tampere
Hinta:
Maksuton
Lapset:
Tervetulleita! 

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen ja 8 äitiä ilman lapsia.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 2.9. klo 10.

View Event →
Sep
4
5:00 PM17:00

4.9.2019 MiB Afternoon club: Kuinka tulla headhuntatuksi (stream)

Etsitkö uusia haasteita elämääsi, mahdollisesti uutta työtä? 

Mitä voit itse proaktiivisesti tehdä tullaksesi todennäköisemmin näkyväksi headhuntereiden ja työnantajien tutkaruuduilla? Entä miten rakennat henkilöbrändin, joka tulee löydetyksi? Nyt sinulla on mahdollisuus tulla kuulemaan, miten headhunterit yleensä löytävät ehdokkaita toimeksiantoihinsa.

Ajankohtaisesta aiheesta meille tulee kertomaan ja kanssamme keskustelemaan Jani Antero Laine. Hän on kokenut rekrytoinnin ja suorahaun ammattilainen, joka on monelle tuttu ajatuksia herättävistä LinkedIn-julkaisuistaan. Hän työskentelee Senior Research -konsulttina Experis Finlandin palveluksessa, jossa hän on erikoistunut vaativiin asiantuntijoiden ja johdon suorahakuihin.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tällä kertaa vietämme aikuisten omaa aikaa ilman lapsia.

Mukaan mahtuu 10 äitiä ilman lapsia. Tilaisuus streamataan, jotta myös perheellisillä on mahdollisuus osallistua. 

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 28.8. klo 10.

View Event →
Aug
26
to Aug 27

26.–27.8.2019 MiB Morning club: Kohti unelmatyöpaikkaa

Oletko koskaan miettinyt, miten työmarkkinat toimivat ja missä mielenkiintoiset työpaikat ovat? Entä kun unelmiesi työpaikka on löytynyt, miten markkinoit itseäsi ja herätät mielenkiinnon rekrytoivassa henkilössä? MiBin ja Manpowerin kaksipäiväisessä koulutuksessa saat vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin ja voit aloittaa matkasi kohti sinun unelmiesi työpaikkaa. Tapahtuman vetävät Manpowerin huippuosaajat Laura Toikkanen ja Hannu Pelli.   

Laura Toikkanen on Tampereen alueella operoiva rekrytointikonsultti, joka sulattaa karskeimmankin työnhakijan sydämen työhaastatteluvaiheessa. Lauran positiivinen ja lämmin ote yhdistettynä ammattimaisuuteen on tehnyt hänestä korvaamattoman palasen Manpowerilla. Laura on tottunut haastattelemaan viikkotasolla toistakymmentä työnhakijaa, jonka johdosta häneltä saa kullanarvoisia vinkkejä työhaastattelussa onnistumiseen.

Hannu Pelli toimii Manpowerilla sourcing konsulttina, jonka pääasiallisena tehtävänä on yhdistää oikeat ihmiset oikeaan tehtävään. Hannun osaavan katseen alla on viikoittain lukematon määrä ansioluetteloita, joten hän tietää vinkit, joilla voi erottua massasta. Vallitsevan osaajapulan aikana Hannun ilmiömäinen taito löytää oikeat tekijät vaikeasti täytettäviin tehtäviin on pelastanut useat toimeksiannot. Hannu tekee työtään ihmisläheisesti ja suurella sydämellä ja onkin siitä syystä kerännyt paljon positiivista palautetta niin työyhteisössä kuin hakijoiden keskuudessa.

Ma 26.8.2019 klo 10–12: Työmarkkinat ja piilotyöpaikat

Millainen on työllisyystilanne tällä hetkellä, entä mitä kuuluu hakijamarkkinoille? Koulutuksessa paneudumme näiden aiheiden lisäksi erilaisten hakukanavien käyttämiseen ja piilotyöpaikkojen löytämiseen. Keskustelemme myös verkostoitumisesta ja verkostoista sekä erilaisista työkaluista työnhaussa, kuten videohakemuksista ja esittelyvideoista.

Ti 27.8.2019 klo 10–12: Miten näytän oman osaamiseni?

Oman osaamisen tunnistaminen ja sen auki kirjoittaminen on keskeisen tärkeää. Tässä koulutuksessa opettelemme tunnistamaan hakusanat, joilla tulee löydetyksi ja kuulemme, mitä rekrytoiva henkilö tai headhunter katsoo profiilissa ja ansioluettelossa. Saamme myös vinkkejä hakukirjeen, CV:n ja profiilin optimointiin.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 5 äitiä ilman lapsia.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 19.8. klo 10.

View Event →
Aug
14
12:00 PM12:00

14.8.2019 MiB mingle: Elokuun kuukausikahvit

Kuukausikahvit palaavat kesälomalta! Toivotaan, että kesäsäät vielä hellivät meitä ja pääsemme kahvittelemaan piknik-hengessä leikkipuiston laidalle. Tule siis mukaan Sorsapuistoon ja tuo mukanasi sekä eväät että viltti! Sateen sattuessa menemme Tullintorille kahvittelemaan.

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen, ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneen – saat varmasti silti virtaa muista naisista. 

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Sorsapuisto, leikkipuiston laita
Hinta: Maksuton (omakustanteiset piknik-eväät)
Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Aug
9
10:00 AM10:00

9.8.2019 MiB goes Fiilis Fitness: Treenaa lapsesi kanssa ja kuule inspiroiva yrittäjän tarina

Houkuttaako sinua liikunnan aloittaminen uudelleen, yhdessä vauvan kanssa? Kaipaako taaperosi liikuntavirikkeitä? Oletko kiinnostunut hyvinvointiyrittäjien tarinasta? Liikunta- ja tanssistudio Fiilis Fitness toivottaa MiB Tampereen tervetulleeksi tutustumaan tarinaansa sekä äiti-lapsilihaskuntotuntiin.

Fiilis Fitness on kahden nuoren naisen, liikunnanohjaaja AMK Siiri Halosen ja KTM Tiikku Kuurun voimannäyte. Vierailulla kuullaan liikunta-alan yrittäjien tarinaa ja päästään tutustumaan äiti-vauvalihaskuntotuntiin. Lihaskuntotunnille osallistuvien vauvojen pitää osata kannatella päätään, mutta tutustumaan voit tulla myös raskaana tai vastasyntyneen kanssa. Tälle näytetunnille voit halutessasi tulla isommankin lapsen kanssa.

Ota mukaan mukavat liikuntavaatteet ja juomapullo. Fiiliksen suihkutilat, hoitotasot, mikro ja syöttötuolit ovat osallistujien käytettävissä. Tarkemmat ohjeet ja saapumistiedot saat ilmoittautumisen vahvistusviestissä.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 25 äitiä lapsineen ja 5 äitiä ilman lapsia.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 2.8. klo 10.

View Event →
Jun
17
5:30 PM17:30

17.6.2019 MiB goes Johde: Johtaja muutoksen ytimessä

“Uudistumisen johtaminen on yhdistelmä ihmisten ja asioiden johtamista – kumpaakaan ei voi ohittaa. Onnistumisen varmistamiseksi ihmisten mukaan saaminen on kuitenkin ykkösasia: hienoinkaan strateginen suunnitelma ei toteudu ilman, että saamme ihmiset toteuttamaan strategiaa arjessa" kerrotaan kirjassa Johtaja muutoksen ytimessä. Kirjan toinen kirjoittaja ja Nokian Renkaiden ihmisistä ja kulttuurista vastaava johtaja Tytti Bergman tulee kertomaan uudistumisen johtamisesta. Mistä muutosjohtajuudessa on kyse? Miten kaikki saadaan osallistumaan? Miten hoidetaan kipukohdat?

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 20 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 10.6. klo 10.

View Event →
Jun
17
10:00 AM10:00

17.6.2019 MiB Morning club: Työnantajamielikuvan strateginen kehittäminen

Kuuluuko työnantajamielikuvan kehittäminen tehtäviisi tai haluaisitko oppia miten työnantajamielikuvaa voisi rakentaa strategisemmin? Tässä koulutuksessa käydään lävitse työnantajamielikuvan strategisen kehittämisen yhdeksänvaiheinen malli sekä kerrotaan käytännön esimerkkejä eri yrityksistä tämän tekemiseen liittyen.

Työnantajamielikuvaan meidät johdattaa tarkemmin Juho Toivola. Juho on kokenut rekrytoinnin ja työnantajamielikuvan kehittäjä, joka on johtanut tätä työtä mm. Finnairilla ja Elisalla sekä tukenut kymmeniä muita yrityksiä EB-strategian rakentamisessa.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 10.6. klo 10.

View Event →
Jun
12
4:30 PM16:30

12.6.2019 MiB extra: Passion test

Oletko miettinyt, millaista elämää haluaisit elää? Mitkä asiat saavat sinut innostumaan? Koetko nykyisen työsi omaksesi?

Passion test on amerikkalaisten Janet Bray Attwoodin ja Chris Attwoodin kehittämä tehokas ja yksinkertainen työkalu, joka auttaa sinua selkeyttämään, mikä on elämässäsi kaikista tärkeintä. Kun kirkastat itsellesi, mitä todella haluat, voit tehdä arkipäiväiset päätöksesi ja valintasi sen mukaisesti. Tämä lisää kokonaisvaltaista hyvinvointiasi ja kokemusta elämän merkityksellisyydestä.

Passion test -valmennuksen aikana selkeytät, mikä sinua todella innostaa ja opit hyödyntämään tätä ymmärrystä arjessasi. Kun pysähdyt miettimään, mitä elämältäsi haluat, voit kenties löytää myös jotain sellaista, jonka olemassaolosta et ollut vielä tietoinen – joko valmennuksen aikana tai sen jälkeen. Passion test käynnistää usein ajatusprosessin, joka vähitellen auttaa sinua ymmärtämään yhä paremmin itseäsi ja sitä, mikä on sinulle merkityksellistä.

Mothers in Business tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden osallistua Passion test -valmennukseen, jonka vetää sertifioitu Passion test -valmentaja Katri Koli. Katri on yli 15 vuotta IT-alalla työskennellyt DI sekä toinen valmennus- ja konsulttiyhtiö Via Nova Partnersin perustajista. Katrin ura on kulkenut Nokian kautta vauhdikkaasti kasvaneen startupin myyntijohtajaksi ja irtisanoutumisen kautta yrittäjäksi. Myös Passion test on vaikuttanut Katrin valintoihin – valmennuksen aikana kuulet myös tästä lisää.

Valmennus järjestetään, jos ilmoittautuneita on vähintään 15. Lähde mukaan ja aloita matka kohti itsesi näköistä elämää!

Paikka: Tampere
Hinta: 42 €
Lapset: Lapsia ei sylivauvoja lukuun ottamatta suositella ottamaan mukaan.

Mukaan mahtuu 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 29.5. klo 10.

View Event →
Jun
12
10:00 AM10:00

12.6.2019 MiB mingle: Ura & perhe -kahvila

Tervetuloa kahvittelemaan ja tapaamaan muita vanhemmuuden ja uran yhdistämisen kiemuroita pohtivia!

Tapaaminen on vapaamuotoinen. Tarkoituksena on muun muassa jakaa mibiläisten omia vinkkejä työ- ja perhe-elämän tasapainoisesta yhdistämisestä. 

Tampereen Napapiirin uusissa tiloissa on mahdollisuus ruokailla omia eväitä (mikro ja astiat löytyvät), ja kävijöille on tarjolla kahvia, teetä sekä pientä purtavaa. Napapiirillä on vaipanvaihto- ja WC-tilat sekä lapsille leluja viihdykkeeksi. Vaunut voi jättää eteen tai sisäpihalle, josta on kulku suoraan sisätiloihin. Napikselle pääsee helposti bussilla, ja läheltä löytyy paljon kiekkoparkkipaikkoja.

Paikka: Tampereen Napapiiri, Sammonkatu 8–10, katutaso, 33540 Tampere
Hinta: Osallistujilta toivotaan kahden euron kävijämaksua tilavuokran rahoittamiseksi.
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Jun
11
5:00 PM17:00

11.6.2019 MiB goes: PIHKA Collection – vastuullisempaa muotia

Pikamuoti, tekstiilituotannon kuormittavuus, materiaalien kierrätettävyys, kertakäyttökulttuuri, epäeettiset työolot... Onko muodin maailma näin lohduton? Entä voiko kuluttaja tehdä vastuullisempia kulutusvalintoja vai onko vastuu teollisuuden?

Tervetuloa kuulemaan PIHKA Collection yrittäjän, muotoilija Roosa Mattsonin ajatuksia vastuullisemmasta muodista ja vaateteollisuuden tulevaisuudesta sekä keskustelemaan kestävämmistä valinnoista kuluttajan näkökulmasta. Keskustelussa mukana myös Vestariumin myyntiedustaja Jenni Rinne.

Tapahtumassa tutustut kahteen vastuulliseen vaatealan yritykseen. Tamperelainen PIHKA Collection valmistaa nahkakenkänsä ja -laukkunsa lähituotantona Pirkanmaalla ja luottaa materiaaleissa eettisiin tuottajiin. Helsinkiläisen muotibrändin Vestiariumin vaatteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan ateljeetyönä Tallinnassa.

Tapahtuma järjestetään after work -hengessä: tarjolla on kuplivaa ja pientä purtavaa. Tapahtumassa on mahdollista tutustua tuotteisiin ja hankkia niitä alennettuun hintaan

Tapahtuma on osa MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hanketta, joka panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019–30.6.2019.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 4.6. klo 10.

View Event →
Jun
6
5:00 PM17:00

6.6.2019 MiB After work: Henkilöstöliikunnan ja työhyvinvoinnin kehittäminen vuosien 2016 ja 2018 Suomen Aktiivisimmassa työpaikassa Kiillossa

Miten kehittää työpaikan työhyvinvointia ja henkilöstöliikuntaa? Entä kuinka henkilöstöliikuntaa ja työhyvinvointia voi edistää pitkäjänteisesti ja menestykkäästi?

Henkilöstöliikuntatoiminnan kehittämisestä ja käytännön toteutuksista vastaava konsernijohtajan assistentti Tiina Niemi tulee kertomaan mibiläisille Kiillon pitkäjänteisestä työstä henkilöstön liikunnan ja työhyvinvoinnin kehittämisessä. Kiilto Oy on palkittu vuonna 2016 ja KiiltoClean Oy vuonna 2018 Suomen Aktiivisin Työpaikka -tunnustuksella, joka perustuu Maailman terveysjärjestön WHO:n käynnistämään Active Workplace -ohjelmaan ja henkilöstöliikunnan hyviin käytäntöihin, joiden toteutumista arvioidaan ja kehitetään Suomen Aktiivisin Työpaikka kartoitus -työkalun avulla.

Tervetuloa kuulemaan Tiinan alustusta menestyvän henkilöstöliikunnan kehittämisestä ja rakentamisesta sekä Kiillon työhyvinvointitoiminnasta.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 30.5. klo 10.

View Event →
May
29
12:00 PM12:00

29.5.2019 MiB mingle: Toukokuun kuukausikahvit – kesän kynnyksellä

Toukokuun kuukausikahvit pidetään piknik-henkisesti Sorsapuistossa leikkipuiston laidalla. Ota mukaan pieni viltti ja ehkä pientä evästä. Sorsapuistosta löytyy myös kahvila. Sateen sattuessa mennään Tullintorille.

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena – saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Sorsapuisto, leikkikentän laita, 33500 Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
May
23
8:30 AM08:30

23.5.2019 MiB Etätyöpäivä

Kuluuko etätyöpäiväsi yleensä yksin, keittiön pöydän ääressä? Haluaisitko kokeilla yhteisöllistä etätöiden tekoa? Entä jos viettäisitkin erilaisen etätyöpäivän, jonka aikana pääset tutustumaan muihin MiB-äiteihin?

Joustavat työkäytännöt ovat olennainen osa sujuvaa arkea ja siten yksi mahdollistaja perinteisten äitimyyttien murtamisessa. Toukokuussa osana #äitimyytinmurtajat-kampanjaa järjestetään ensimmäistä kertaa MiB Etätyöpäivä -tilaisuus. Päivä alkaa MiBin tarjoamilla aamukahveilla, jatkuu töiden teolla, taukojumpalla ja yhteisellä omakustanteisella lounaalla. Meille on varattuna avoin työtila
sekä kokoustila mahdollisia puheluita varten.

MiB Etätyöpäivä mahdollistaa töiden teon samalla verkostoituen uusien MiB-tuttavuuksien kanssa. Tästä saattaa muotoutua vaikka jatkuva perinne – tervetuloa kokeilemaan!

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 30 äitiä ilman lapsia ja 4 äitiä lasten kanssa.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 16.5. klo 10.

View Event →
May
21
5:00 PM17:00

21.5.2019 MiB After work: Ruuhkavuosityöpaja – rakenna hyvä arki ja kukoista töissä

“Ruuhkavuosiopas onnistuu opettamaan uusia juttuja tällaiselle vanhallekin koiralle. Jos
jakelisin tähtiä, tämä saisi viisi”
, arvioi Satu Rämö uutuuskirjaa Salamatkustaja-blogissaan (kaupallinen yhteistyö Tuuma-kustantamon kanssa).

Omaa arkea niin töissä, kotona kuin vapaa-ajallakin voi johtaa toivomaansa suuntaan ruuhkavuosien aikana. Hyvän, sujuvan arjen rakentaminen mahdollistaa myös töissä kukoistamisen. Se vaatii tietoisia valintoja ja itsetuntemusta. Huhtikuussa ilmestynyt Ruuhkavuosiopas tarjoaa tukea ja työkaluja sekä hyväksi havaittuja konkreettisia neuvoja juuri tähän tarpeeseen.

Ruuhkavuosioppaan kirjoittajat (Laura Hannola, Julia Isoniemi, Johanna Kalliomäki, Linda Rautanen, Laura Rönnholm ja Riina Salmivalli) ovat Fambition Consulting Oy:n perustajia ja työelämän asiantuntijoita, jotka elävät näitä kasvunvuosia itsekin. Ruuhkavuosioppaaseen perustava, osallistava ruuhkavuosityöpaja tarjoaa työkaluja parempaan itsetuntemukseen, konkreettisia vinkkejä arjen sujuvoittamiseen sekä uusia näkökulmia työuraan ja ammatilliseen kukoistamiseen. Voit saada sekä antoisan perhe-elämän että mielekkään työuran, mitä ikinä se juuri sinulle tarkoittaakaan. Sinun ei tarvitse valita tai elää muiden odotusten mukaan. Voit olla oma tulkintasi hyvästä vanhemmasta, hyvästä työntekijästä ja hyvästä ihmisestä.

Ruuhkavuosityöpajan mibiläisille vetää Tampereella yksi kirjan kirjoittajista, Fambitionin aikuispedagogi Johanna Kalliomäki. Johanna on järjestelmällinen arjen organisoija, joka on erikoistunut löytämään aikaa ja energiaa töiden ja perheen lisäksi järjestö- ja vapaaehtoistyöhön. Johanna on myös MiB ry:n Tampereen paikallisjaoston perustajajäseniä.

Oman Ruuhkavuosiopas-kirjasi voit ostaa tapahtumasta tai tilata ennakkoon Tuuma-kustannukselta.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 20 äitiä yksin ja 10 äitiä lasten kanssa.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 14.5. klo 10.

View Event →
May
20
10:00 AM10:00

20.5.2019 MiB goes Studio Vintti

Studio Vintti on Suomen luovin hyvinvointistudio Tampereen kattojen yllä. Studio Vintillä joogataan niin matolla kuin ilmassa sekä järjestetään koulutuksia ja tapahtumia hyvinvointiin, ilmaisuun, luovuuteen ja rohkeuteen liittyen.

Studio Vintin Anu Niemi ja Sanni Haahdenmaa kertovat yrittäjän luovuudesta ja rohkeudesta sekä siitä, kuinka tärkeää on elää itselleen rehellistä ja omannäköistä elämää. Hyvä olo syntyy rohkeudesta olla Sinä!

Tapahtuman lopuksi luvassa on äänimaljarentoutustuokio.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 10 äitiä ilman lapsia ja 10 äitiä lasten kanssa.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 13.5. klo 10.

View Event →
May
16
4:00 PM16:00

16.5.2019 MiB goes OP: Vastuullinen sijoittaminen piensijoittajan näkökulmasta (stream)

Sijoittamisesta, ja etenkin vastuullisesta sijoittamista, puhutaan nykyisin paljon. Sen puolesta rummuttavat etenkin eläkeyhtiöt, pankit ja muut suursijoittajat. Mitä vastuullinen sijoittaminen sitten on? Miten piensijoittaja voi sijoittaa vastuullisesti?

Tule mukaan (pien)sijoittamisen tapahtumaan, jossa perehdytään vastuulliseen rahasto- ja osakesijoittamiseen. Illan ensimmäisessä puheenvuorossa Tampereen OP:n sijoitusjohtaja Tiina Routamaa kertoo vastuullisen rahastosijoittamisen periaatteista ja mahdollisuuksista. Toisessa puheenvuorossa yrittäjä ja vastuullisuusviestinnän agentti Kaisa Kurittu Ratkaisutoimisto Vinhasta johdattaa meidät vastuullisen osakesijoittamisen maailmaan: mitä tulisi ottaa huomioon ja miten piensijoittaja voi arvioida yritysten vastuullisuutta sijoituksia tehdessään.

Tapahtuman tavoitteena on rohkaista mibiläisiä sijoittamaan, etenkin vastuullisesti. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta tai tietämystä aiheesta. Tiina ja Kaisa vastaavat puheenvuorojensa aikana mielellään osallistujien kysymyksiin. Kysymyksiä voi toimittaa myös etukäteen sähköpostilla sannaleena@hotmail.com.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 12 äitiä yksin. Huomioitavaa on, että tilaan kulku on hissillä, johon ei välttämättä kaikki vaunumallit sovi eikä katutasossa ole mahdollista vaunujen säilytyspaikkaa.


Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 9.5. klo 10.

View Event →
May
16
12:00 AM00:00

16.5.2019 MiB Pop-Up mingle: #äitimyytinmurtajat

Millaisia äitimyyttejä olet kohdannut? Entä mitä myyteistä murtanut? Miten onnistuu työnhaku raskaana ollessa tai opiskelun yhdistäminen perhevapaaseen? Voiko työssä käydessä imettää tai uraäiti olla myös pullantuoksuinen? Mikä tekee äidistä työelämän vahvan pelurin? Ja miten näyttää, että työ ja perhe todella mahtuvat samaan arkeen?

Nelivuotias MiB ja sen jäsenet ovat murtaneet joukolla äitimyyttejä tietäen ja tiedostamatta. Pop-Up mingleissä ympäri Suomen kuullaan alustavia tuloksia #äitimyytinmurtajat-nettikyselystä, äänestetään yleisimmistä äitimyyteistä, mietitään keinoja niiden murtamisesta ja jaetaan kokemuksia uran ja perheen yhdistämisestä.

Toivotamme tervetulleeksi mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lasten kanssa tai ilman. Voit tulla koko ajaksi tai vain piipahtamaan!

Huom! Tilaisuuteen osallistuminen ei edellytä MiBin jäsenyyttä, joten nappaa mukaan myös kaverisi vaikka ihan viime hetkellä. Tämä on loistava mahdollisuus kuulla MiBin toiminnasta ja tavata muita toiminnasta innostuneita.

Paikka: Kauppakeskus Ratina, aukio (lavan edustalla) Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
May
8
5:00 PM17:00

Ke 8.5.2019 MiB Afterwork: Lean terveydenhuollossa

Kiinnostus Leaniin, yhteen maailman levinneimpään johtamisfilosofiaan, on tällä hetkellä Suomessa kasvussa. Esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollossa on lähdetty innolla hyödyntämään tätä jatkuvan parantamisen ajattelua. Lean-ajattelulla on todettu olevan myönteisiä vaikutuksia niin asiakasarvon kasvattamiseen, tuottavuuteen kuin työhyvinvointiin.

Tule kuulemaan konkreettisia esimerkkejä, kuinka Lean-ajattelua on hyödynnetty Suomessa terveydenhuollossa. Luennoitsijana toimii Lean Culture Oy:n toimitusjohtaja ja valmentaja Heikki Pöri, joka on valmentanut Lean-ajattelua valtakunnallisesti useissa sairaanhoitopiireissä.

Paikka:
Tampere
Hinta:
Maksuton
Lapset:
Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 60 äitiä ilman lasta sekä 20 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikona 1.5. klo 10.

View Event →
May
7
4:30 PM16:30

7.5.2019 MiB extra: Ryhmätyönohjausta Tampereen mibiläisille

Kuinka omaa työtään voi kehittää? Miten kasvaa ammattilaisena oikeaan suuntaan? Entä kuinka yhdistää työ muuhun elämään? Työnohjaus on oman työn tutkimista, arviointia ja kehittämistä, joka tapahtuu koulutetun työnohjaajan avulla. Työnohjauksen keskiössä on työ, ja se on erityisesti työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden yhdessä tulkitsemista ja jäsentämistä. Työnohjaus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oman työnsä kehittämisestä.

Työnohjaus on tavoitteellinen oppimisprosessi, joka rakentuu säännöllisistä ohjaustapaamisista. Työnohjaukseen valittujen tulee osallistua aktiivisesti ryhmän tapaamisiin. Ryhmät kokoontuvat yhdessä sovittavina ajankohtina loppuvuoden 2019 ajan noin 3–5 viikon välein.

Hae mukaan työnohjaukseen ilmoittautumalla 23.4. lähetetyn Lyyti-kutsun kautta 30.4. mennessä. Hakijoista muodostetaan kaksi noin 5 henkilön työnohjausryhmää, joiden ensimmäinen tapaaminen järjestetään yhteisesti tiistaina 7.5. klo 16.30–18.30. Hakijoille ilmoitetaan pääsystä ryhmään viimeistään torstaina 2.5.

Ryhmien työnohjaajina toimivat TAMKin työnohjaajakoulutuksessa opiskelevat Johanna Kalliomäki ja Hanna Viitanen. Koulutus vastaa Suomen Työnohjaajat Ry:n koulutussuosituksia ja laatukriteerejä.

Paikka: Crazy Town, Rautatienkatu 21 B, 5. kerros, Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tällä kertaa vietämme tapahtumaa aikuisten kesken

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 23.5. klo 10.

View Event →
May
7
11:15 AM11:15

7.5.2019 MiB extra: Äitienpäiväviikon lounas ja sauna

Äitienpäivän kunniaksi MiB Tampere järjestää jäsenilleen yhteisen lounashetken Saunaravintola Kuumassa ja jakaa kaikille tapahtumaan osallistuville äideille ruusut. Maistuvan ruuan äärellä pääsee juttelemaan päivän polttavista aiheista ja niiden vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa.

Halutessaan syömisen jälkeen voi jäädä solmimaan uusia tuttavuuksia myös saunomisen merkeissä. Tilaisuus on alusta loppuun asti hyvin vapaamuotoinen.

Sekä lounastaminen että saunominen on omakustanteista. Saunaranneke maksaa 10 €/hlö, uikkarit ja pyyhkeet 2 €/kpl.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 12 äitiä ilman lapsia ja 4 äitiä lasten kanssa. Huom! Lastenvaunuja ei välttämättä mahdu loungeen, joten varaudu jättämään ne tilan ulkopuolelle.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 30.5. klo 10.

View Event →
Apr
24
5:30 PM17:30

24.4.2019 MiB After work: Yrityskulttuuri ja sen muutos

Me kaikki olemme yhden tai useamman yrityskulttuurin muovaamia. Yrityskulttuuri näkyy viivan alla – ja toisaalta yrityskulttuuri saattaa myös muuttua. Mitkä ovat johtajan ja työntekijän mahdollisuudet yrityskulttuurin muutoksessa? Aiheeseen johdattaa kolmen lapsen äiti Satu Haikarainen, joka työskentelee johtajana Lindström Oy:ssä. Tule mukaan keskustelemaan aiheesta!

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 17.4. klo 10.

View Event →
Apr
24
12:00 PM12:00

24.4.2019 MiB Recruiting Coffee: MiB-aktiivijäsenyydestä kiinnostuneille

MiB Tampereen paikallisjaosto rekrytoi! Mitäpä jos aloittaisit kevään mukaansatempaavan ja innostavan harrastuksen parissa – vapaaehtoistyössä MiB-aktiivina! Aktiivina pääset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tulevaa toimintaamme. Paikallisjaosto mm. järjestää tapahtumia, kehittää yritys- ja sidosryhmäyhteistyötä ja viestii MiBistä kohderyhmille.

MiBin aktiivina kuulut sekä paikalliseen että valtakunnalliseen aktiivien verkostoon, pääset edistämään MiBin toimintaa, tutustut mahtaviin naisiin eri aloilta ja saat mukavaa vastapainoa koti- ja työarjelle juuri sen verran kuin haluat. Et tarvitse aiempaa yhdistyskokemusta, innostus MiBin toimintaan ja itsesi kehittämiseen riittää!

Avoimia rooleja tällä hetkellä ovat:

  • Viestintävastaava

  • Lyytivastaava

  • Kk-kahvien vetäjä

  • Tapahtumajärjestäjiä

Tervetuloa mukaan vapaamuotoiseen tilaisuuteen kuulemaan MiBin toiminnasta ja aktiivijäsenyydestä! Jos et pääse paikalle, otathan kuitenkin yhteyttä, jos aktiivitoiminta kiinnostaa.

Paikka: Crazy Town, Rautatienkatu 21 B, 5. krs, Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumiset FB-tapahtuman kautta.

View Event →
Apr
12
12:00 PM12:00

12.4.2019 MiB mingle: Huhtikuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti joko piipahtamaan tai viipymään pidemmäksi aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen, ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Pala Café, Itäinenkatu 9, Finlayson, Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Linkki Facebook-tapahtumaan

View Event →
Apr
12
10:00 AM10:00

Pe 12.4. MiB webinaari paluu perhevapaalta - tiedätkö oikeutesi?

Missä tilanteissa työnantajalla on oikeus irtisanoa, lomauttaa tai siirtää muihin tehtäviin perhevapaita käyttävä työntekijä? Millainen on osittaisella perhevapaalla olevan asema? Entä jos määräaikaista työsopimusta ei olekaan jatkettu? Mitenvoin sujuvoittaa töihinpaluuta?

Tervetuloa mukaan pe 12.4. klo 10 webinaariin, jossa käydään läpi perhevapaalta paluuseen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä, kuten paluun yhteydessä huomioon otettavia asioita ja työntekijän oikeuksia. Vastaamme webinaarin aikana myös kuulijoiden kysymyksiin. Voit esittää kysymyksiä jo etukäteen kouluttajalle ilmoittautumislomakkeella.

 Webinaari järjestetään yhteystyössä Tekniikan Akateemisten kanssa. Kouluttajana on Emma Aho, hän toimii lakimiehenä TEKissä ja neuvoo liiton jäseniä työsuhteeseen liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Aho on syventänyt asiantuntijuuttaan perhevapaalta paluun kysymyksiin myös pro gradu -tutkielmansa kautta, jossa käsitteli aihetta oikeudellisesta näkökulmasta.
 
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse ja ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat osallistumisohjeet. Webinaarista on saatavilla tallenne, joka on katseltavissa kaksi viikkoa. Jaamme tallenteen tilaisuuden jälkeen MiBin jäsenten omassa Facebook -ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/MothersInBusiness/

View Event →
Apr
9
4:30 PM16:30

9.4.2019 MiB goes Teho-osasto: Miten coworking-tilassa työskentely auttaa yhdistämään työn ja perhe-elämän?

”Teho-osasto – parasta aikaa yliopiston ja hautausmaan välissä.” Teho-osasto on Tampereen tehokkain yhteisöllinen työtila yksinyrittäjille, läppärikulkureille ja luoville sieluille. Paikallinen kolmen naisen perustama yritys sijaitsee vanhan yleisen sairaalan jugend-rakennuksessa Tampere-talon ja yliopiston naapurissa.

Teho-osaston tarkoituksena on antaa jäsenilleen vapaa-aika takaisin, kun työt tehdään tehokkaasti viihtyisissä ja ergonomisissa työtiloissa. Toista lastaan odottava Milka Koiranen Intakt-käännöspalvelusta kertoo, miten coworking-tila auttaa pienen lapsen äitiä pyörittämään yritystä joustavasti lapsiperheen arjessa.

Tutustumiskäynnillä kuullaan myös Teho-osaston tarina ja tutustutaan tiloihin, jotka ovat mitä mainioin vaihtoehto toimistohotellille, kahvilalle sekä kotona yksin puurtamiselle. Teho-osastolta voi myös vuokrata erilaisia tiloja kokousten, koulutusten, asiakastapaamisten sekä muiden yksityis- tai yritystilaisuuksien järjestämiseen.

Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta. Lastenvaunut voi jättää rauhalliselle pihalle tai eteiseen. Tilojen vieressä on kaupungin pysäköintialue.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 2.4. klo 10.

View Event →
Apr
3
4:30 PM16:30

3.4.2019 MiB After work: Miten työnohjaus voi tukea laadukasta johtamista ja työhyvinvointia?

Työnohjaus on työhön liittyvää oppimista edistävä ja organisaation toimintaa kehittävä, tieteelliseen tutkimukseen perustuva työmenetelmä. Työnohjaus on oman työn tutkimista, arviointia ja kehittämistä, joka tapahtuu koulutetun työnohjaajan avulla. Se on työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden yhdessä tulkitsemista ja jäsentämistä. Työnohjauksella on tutkimuksissa todettu olevan positiivista vaikutusta mm. työsuoritusten laatuun ja tehokkuuteen, työssä jaksamiseen sekä johtajuuden kehittämiseen. Työnohjaus sopii kaikille, jotka haluavat oppia ja kehittyä työssään. 

Johdon ja esimiesten työnohjaaja, HR-psykologi Outi Kärkkäinen HRS Advisors Oy:stä kertoo käytännönläheisellä otteella, miten työnohjaus voi tukea työyhteisön hyvinvointia ja laadukasta johtamista.


Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 20 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 27.3. klo 10.

View Event →
Apr
3
10:00 AM10:00

3.4.2019 MiB goes Kivat: Vastuullisia vaatteita perheen pienimmille

Haluatko kuulla, miten tamperelaisella Kivatilla valmistetaan vastuullisesti pipot ja villahaalarit? Entä mistä koko yritys sai alkunsa? Tähän on nyt mahdollisuus, kun saamme vierailla Kivatin tehtaassa ja kuulla Katri Halmeen – uraäidin, yrittäjän toisessa sukupolvessa – kertomusta yrityksen toimintatavoista ja filosofiasta. Lisäksi pääsemme tekemään ostoksia tehtaanmyymälään.

Kivat-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, ja ennen sesonkia käytetään myös virolaista alihankkijaa. Kivat-tuotteet eivät sisällä lapsille haitallisia väriaineita tai kemikaaleja, ja materiaalien turvallisuuden varmistamiseksi  käytetään ainoastaan eurooppalaisia langan toimittajia. Tervetuloa mukaan tutustumaan tähän vastuulliseen lastenvaatemerkkiin!

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 5 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 27.3. klo 10.

View Event →