Tampere

Filtering by: Tampere

Jun
17
5:30 PM17:30

17.6.2019 MiB goes Johde: Johtaja muutoksen ytimessä

“Uudistumisen johtaminen on yhdistelmä ihmisten ja asioiden johtamista – kumpaakaan ei voi ohittaa. Onnistumisen varmistamiseksi ihmisten mukaan saaminen on kuitenkin ykkösasia: hienoinkaan strateginen suunnitelma ei toteudu ilman, että saamme ihmiset toteuttamaan strategiaa arjessa" kerrotaan kirjassa Johtaja muutoksen ytimessä. Kirjan toinen kirjoittaja ja Nokian Renkaiden ihmisistä ja kulttuurista vastaava johtaja Tytti Bergman tulee kertomaan uudistumisen johtamisesta. Mistä muutosjohtajuudessa on kyse? Miten kaikki saadaan osallistumaan? Miten hoidetaan kipukohdat?

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 20 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 10.6. klo 10.

View Event →
Jun
17
10:00 AM10:00

17.6.2019 MiB Morning club: Työnantajamielikuvan strateginen kehittäminen

Kuuluuko työnantajamielikuvan kehittäminen tehtäviisi tai haluaisitko oppia miten työnantajamielikuvaa voisi rakentaa strategisemmin? Tässä koulutuksessa käydään lävitse työnantajamielikuvan strategisen kehittämisen yhdeksänvaiheinen malli sekä kerrotaan käytännön esimerkkejä eri yrityksistä tämän tekemiseen liittyen.

Työnantajamielikuvaan meidät johdattaa tarkemmin Juho Toivola. Juho on kokenut rekrytoinnin ja työnantajamielikuvan kehittäjä, joka on johtanut tätä työtä mm. Finnairilla ja Elisalla sekä tukenut kymmeniä muita yrityksiä EB-strategian rakentamisessa.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 10.6. klo 10.

View Event →
Jun
12
4:30 PM16:30

12.6.2019 MiB extra: Passion test

Oletko miettinyt, millaista elämää haluaisit elää? Mitkä asiat saavat sinut innostumaan? Koetko nykyisen työsi omaksesi?

Passion test on amerikkalaisten Janet Bray Attwoodin ja Chris Attwoodin kehittämä tehokas ja yksinkertainen työkalu, joka auttaa sinua selkeyttämään, mikä on elämässäsi kaikista tärkeintä. Kun kirkastat itsellesi, mitä todella haluat, voit tehdä arkipäiväiset päätöksesi ja valintasi sen mukaisesti. Tämä lisää kokonaisvaltaista hyvinvointiasi ja kokemusta elämän merkityksellisyydestä.

Passion test -valmennuksen aikana selkeytät, mikä sinua todella innostaa ja opit hyödyntämään tätä ymmärrystä arjessasi. Kun pysähdyt miettimään, mitä elämältäsi haluat, voit kenties löytää myös jotain sellaista, jonka olemassaolosta et ollut vielä tietoinen – joko valmennuksen aikana tai sen jälkeen. Passion test käynnistää usein ajatusprosessin, joka vähitellen auttaa sinua ymmärtämään yhä paremmin itseäsi ja sitä, mikä on sinulle merkityksellistä.

Mothers in Business tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden osallistua Passion test -valmennukseen, jonka vetää sertifioitu Passion test -valmentaja Katri Koli. Katri on yli 15 vuotta IT-alalla työskennellyt DI sekä toinen valmennus- ja konsulttiyhtiö Via Nova Partnersin perustajista. Katrin ura on kulkenut Nokian kautta vauhdikkaasti kasvaneen startupin myyntijohtajaksi ja irtisanoutumisen kautta yrittäjäksi. Myös Passion test on vaikuttanut Katrin valintoihin – valmennuksen aikana kuulet myös tästä lisää.

Valmennus järjestetään, jos ilmoittautuneita on vähintään 15. Lähde mukaan ja aloita matka kohti itsesi näköistä elämää!

Paikka: Tampere
Hinta: 42 €
Lapset: Lapsia ei sylivauvoja lukuun ottamatta suositella ottamaan mukaan.

Mukaan mahtuu 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 29.5. klo 10.

View Event →
Jun
12
10:00 AM10:00

12.6.2019 MiB mingle: Ura & perhe -kahvila

Tervetuloa kahvittelemaan ja tapaamaan muita vanhemmuuden ja uran yhdistämisen kiemuroita pohtivia!

Tapaaminen on vapaamuotoinen. Tarkoituksena on muun muassa jakaa mibiläisten omia vinkkejä työ- ja perhe-elämän tasapainoisesta yhdistämisestä. 

Tampereen Napapiirin uusissa tiloissa on mahdollisuus ruokailla omia eväitä (mikro ja astiat löytyvät), ja kävijöille on tarjolla kahvia, teetä sekä pientä purtavaa. Napapiirillä on vaipanvaihto- ja WC-tilat sekä lapsille leluja viihdykkeeksi. Vaunut voi jättää eteen tai sisäpihalle, josta on kulku suoraan sisätiloihin. Napikselle pääsee helposti bussilla, ja läheltä löytyy paljon kiekkoparkkipaikkoja.

Paikka: Tampereen Napapiiri, Sammonkatu 8–10, katutaso, 33540 Tampere
Hinta: Osallistujilta toivotaan kahden euron kävijämaksua tilavuokran rahoittamiseksi.
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Jun
11
5:00 PM17:00

11.6.2019 MiB goes: PIHKA Collection – vastuullisempaa muotia

Pikamuoti, tekstiilituotannon kuormittavuus, materiaalien kierrätettävyys, kertakäyttökulttuuri, epäeettiset työolot... Onko muodin maailma näin lohduton? Entä voiko kuluttaja tehdä vastuullisempia kulutusvalintoja vai onko vastuu teollisuuden?

Tervetuloa kuulemaan PIHKA Collection yrittäjän, muotoilija Roosa Mattsonin ajatuksia vastuullisemmasta muodista ja vaateteollisuuden tulevaisuudesta sekä keskustelemaan kestävämmistä valinnoista kuluttajan näkökulmasta. Keskustelussa mukana myös Vestariumin myyntiedustaja Jenni Rinne.

Tapahtumassa tutustut kahteen vastuulliseen vaatealan yritykseen. Tamperelainen PIHKA Collection valmistaa nahkakenkänsä ja -laukkunsa lähituotantona Pirkanmaalla ja luottaa materiaaleissa eettisiin tuottajiin. Helsinkiläisen muotibrändin Vestiariumin vaatteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan ateljeetyönä Tallinnassa.

Tapahtuma järjestetään after work -hengessä: tarjolla on kuplivaa ja pientä purtavaa. Tapahtumassa on mahdollista tutustua tuotteisiin ja hankkia niitä alennettuun hintaan

Tapahtuma on osa MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hanketta, joka panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019–30.6.2019.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 4.6. klo 10.

View Event →
Jun
6
5:00 PM17:00

6.6.2019 MiB After work: Henkilöstöliikunnan ja työhyvinvoinnin kehittäminen vuosien 2016 ja 2018 Suomen Aktiivisimmassa työpaikassa Kiillossa

Miten kehittää työpaikan työhyvinvointia ja henkilöstöliikuntaa? Entä kuinka henkilöstöliikuntaa ja työhyvinvointia voi edistää pitkäjänteisesti ja menestykkäästi?

Henkilöstöliikuntatoiminnan kehittämisestä ja käytännön toteutuksista vastaava konsernijohtajan assistentti Tiina Niemi tulee kertomaan mibiläisille Kiillon pitkäjänteisestä työstä henkilöstön liikunnan ja työhyvinvoinnin kehittämisessä. Kiilto Oy on palkittu vuonna 2016 ja KiiltoClean Oy vuonna 2018 Suomen Aktiivisin Työpaikka -tunnustuksella, joka perustuu Maailman terveysjärjestön WHO:n käynnistämään Active Workplace -ohjelmaan ja henkilöstöliikunnan hyviin käytäntöihin, joiden toteutumista arvioidaan ja kehitetään Suomen Aktiivisin Työpaikka kartoitus -työkalun avulla.

Tervetuloa kuulemaan Tiinan alustusta menestyvän henkilöstöliikunnan kehittämisestä ja rakentamisesta sekä Kiillon työhyvinvointitoiminnasta.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 30.5. klo 10.

View Event →
May
29
12:00 PM12:00

29.5.2019 MiB mingle: Toukokuun kuukausikahvit – kesän kynnyksellä

Toukokuun kuukausikahvit pidetään piknik-henkisesti Sorsapuistossa leikkipuiston laidalla. Ota mukaan pieni viltti ja ehkä pientä evästä. Sorsapuistosta löytyy myös kahvila. Sateen sattuessa mennään Tullintorille.

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena – saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Sorsapuisto, leikkikentän laita, 33500 Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
May
23
8:30 AM08:30

23.5.2019 MiB Etätyöpäivä

Kuluuko etätyöpäiväsi yleensä yksin, keittiön pöydän ääressä? Haluaisitko kokeilla yhteisöllistä etätöiden tekoa? Entä jos viettäisitkin erilaisen etätyöpäivän, jonka aikana pääset tutustumaan muihin MiB-äiteihin?

Joustavat työkäytännöt ovat olennainen osa sujuvaa arkea ja siten yksi mahdollistaja perinteisten äitimyyttien murtamisessa. Toukokuussa osana #äitimyytinmurtajat-kampanjaa järjestetään ensimmäistä kertaa MiB Etätyöpäivä -tilaisuus. Päivä alkaa MiBin tarjoamilla aamukahveilla, jatkuu töiden teolla, taukojumpalla ja yhteisellä omakustanteisella lounaalla. Meille on varattuna avoin työtila
sekä kokoustila mahdollisia puheluita varten.

MiB Etätyöpäivä mahdollistaa töiden teon samalla verkostoituen uusien MiB-tuttavuuksien kanssa. Tästä saattaa muotoutua vaikka jatkuva perinne – tervetuloa kokeilemaan!

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 30 äitiä ilman lapsia ja 4 äitiä lasten kanssa.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 16.5. klo 10.

View Event →
May
21
5:00 PM17:00

21.5.2019 MiB After work: Ruuhkavuosityöpaja – rakenna hyvä arki ja kukoista töissä

“Ruuhkavuosiopas onnistuu opettamaan uusia juttuja tällaiselle vanhallekin koiralle. Jos
jakelisin tähtiä, tämä saisi viisi”
, arvioi Satu Rämö uutuuskirjaa Salamatkustaja-blogissaan (kaupallinen yhteistyö Tuuma-kustantamon kanssa).

Omaa arkea niin töissä, kotona kuin vapaa-ajallakin voi johtaa toivomaansa suuntaan ruuhkavuosien aikana. Hyvän, sujuvan arjen rakentaminen mahdollistaa myös töissä kukoistamisen. Se vaatii tietoisia valintoja ja itsetuntemusta. Huhtikuussa ilmestynyt Ruuhkavuosiopas tarjoaa tukea ja työkaluja sekä hyväksi havaittuja konkreettisia neuvoja juuri tähän tarpeeseen.

Ruuhkavuosioppaan kirjoittajat (Laura Hannola, Julia Isoniemi, Johanna Kalliomäki, Linda Rautanen, Laura Rönnholm ja Riina Salmivalli) ovat Fambition Consulting Oy:n perustajia ja työelämän asiantuntijoita, jotka elävät näitä kasvunvuosia itsekin. Ruuhkavuosioppaaseen perustava, osallistava ruuhkavuosityöpaja tarjoaa työkaluja parempaan itsetuntemukseen, konkreettisia vinkkejä arjen sujuvoittamiseen sekä uusia näkökulmia työuraan ja ammatilliseen kukoistamiseen. Voit saada sekä antoisan perhe-elämän että mielekkään työuran, mitä ikinä se juuri sinulle tarkoittaakaan. Sinun ei tarvitse valita tai elää muiden odotusten mukaan. Voit olla oma tulkintasi hyvästä vanhemmasta, hyvästä työntekijästä ja hyvästä ihmisestä.

Ruuhkavuosityöpajan mibiläisille vetää Tampereella yksi kirjan kirjoittajista, Fambitionin aikuispedagogi Johanna Kalliomäki. Johanna on järjestelmällinen arjen organisoija, joka on erikoistunut löytämään aikaa ja energiaa töiden ja perheen lisäksi järjestö- ja vapaaehtoistyöhön. Johanna on myös MiB ry:n Tampereen paikallisjaoston perustajajäseniä.

Oman Ruuhkavuosiopas-kirjasi voit ostaa tapahtumasta tai tilata ennakkoon Tuuma-kustannukselta.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 20 äitiä yksin ja 10 äitiä lasten kanssa.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 14.5. klo 10.

View Event →
May
20
10:00 AM10:00

20.5.2019 MiB goes Studio Vintti

Studio Vintti on Suomen luovin hyvinvointistudio Tampereen kattojen yllä. Studio Vintillä joogataan niin matolla kuin ilmassa sekä järjestetään koulutuksia ja tapahtumia hyvinvointiin, ilmaisuun, luovuuteen ja rohkeuteen liittyen.

Studio Vintin Anu Niemi ja Sanni Haahdenmaa kertovat yrittäjän luovuudesta ja rohkeudesta sekä siitä, kuinka tärkeää on elää itselleen rehellistä ja omannäköistä elämää. Hyvä olo syntyy rohkeudesta olla Sinä!

Tapahtuman lopuksi luvassa on äänimaljarentoutustuokio.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 10 äitiä ilman lapsia ja 10 äitiä lasten kanssa.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 13.5. klo 10.

View Event →
May
16
4:00 PM16:00

16.5.2019 MiB goes OP: Vastuullinen sijoittaminen piensijoittajan näkökulmasta (stream)

Sijoittamisesta, ja etenkin vastuullisesta sijoittamista, puhutaan nykyisin paljon. Sen puolesta rummuttavat etenkin eläkeyhtiöt, pankit ja muut suursijoittajat. Mitä vastuullinen sijoittaminen sitten on? Miten piensijoittaja voi sijoittaa vastuullisesti?

Tule mukaan (pien)sijoittamisen tapahtumaan, jossa perehdytään vastuulliseen rahasto- ja osakesijoittamiseen. Illan ensimmäisessä puheenvuorossa Tampereen OP:n sijoitusjohtaja Tiina Routamaa kertoo vastuullisen rahastosijoittamisen periaatteista ja mahdollisuuksista. Toisessa puheenvuorossa yrittäjä ja vastuullisuusviestinnän agentti Kaisa Kurittu Ratkaisutoimisto Vinhasta johdattaa meidät vastuullisen osakesijoittamisen maailmaan: mitä tulisi ottaa huomioon ja miten piensijoittaja voi arvioida yritysten vastuullisuutta sijoituksia tehdessään.

Tapahtuman tavoitteena on rohkaista mibiläisiä sijoittamaan, etenkin vastuullisesti. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta tai tietämystä aiheesta. Tiina ja Kaisa vastaavat puheenvuorojensa aikana mielellään osallistujien kysymyksiin. Kysymyksiä voi toimittaa myös etukäteen sähköpostilla sannaleena@hotmail.com.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 12 äitiä yksin. Huomioitavaa on, että tilaan kulku on hissillä, johon ei välttämättä kaikki vaunumallit sovi eikä katutasossa ole mahdollista vaunujen säilytyspaikkaa.


Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 9.5. klo 10.

View Event →
May
16
12:00 AM00:00

16.5.2019 MiB Pop-Up mingle: #äitimyytinmurtajat

Millaisia äitimyyttejä olet kohdannut? Entä mitä myyteistä murtanut? Miten onnistuu työnhaku raskaana ollessa tai opiskelun yhdistäminen perhevapaaseen? Voiko työssä käydessä imettää tai uraäiti olla myös pullantuoksuinen? Mikä tekee äidistä työelämän vahvan pelurin? Ja miten näyttää, että työ ja perhe todella mahtuvat samaan arkeen?

Nelivuotias MiB ja sen jäsenet ovat murtaneet joukolla äitimyyttejä tietäen ja tiedostamatta. Pop-Up mingleissä ympäri Suomen kuullaan alustavia tuloksia #äitimyytinmurtajat-nettikyselystä, äänestetään yleisimmistä äitimyyteistä, mietitään keinoja niiden murtamisesta ja jaetaan kokemuksia uran ja perheen yhdistämisestä.

Toivotamme tervetulleeksi mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lasten kanssa tai ilman. Voit tulla koko ajaksi tai vain piipahtamaan!

Huom! Tilaisuuteen osallistuminen ei edellytä MiBin jäsenyyttä, joten nappaa mukaan myös kaverisi vaikka ihan viime hetkellä. Tämä on loistava mahdollisuus kuulla MiBin toiminnasta ja tavata muita toiminnasta innostuneita.

Paikka: Kauppakeskus Ratina, aukio (lavan edustalla) Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
May
8
5:00 PM17:00

Ke 8.5.2019 MiB Afterwork: Lean terveydenhuollossa

Kiinnostus Leaniin, yhteen maailman levinneimpään johtamisfilosofiaan, on tällä hetkellä Suomessa kasvussa. Esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollossa on lähdetty innolla hyödyntämään tätä jatkuvan parantamisen ajattelua. Lean-ajattelulla on todettu olevan myönteisiä vaikutuksia niin asiakasarvon kasvattamiseen, tuottavuuteen kuin työhyvinvointiin.

Tule kuulemaan konkreettisia esimerkkejä, kuinka Lean-ajattelua on hyödynnetty Suomessa terveydenhuollossa. Luennoitsijana toimii Lean Culture Oy:n toimitusjohtaja ja valmentaja Heikki Pöri, joka on valmentanut Lean-ajattelua valtakunnallisesti useissa sairaanhoitopiireissä.

Paikka:
Tampere
Hinta:
Maksuton
Lapset:
Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 60 äitiä ilman lasta sekä 20 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikona 1.5. klo 10.

View Event →
May
7
4:30 PM16:30

7.5.2019 MiB extra: Ryhmätyönohjausta Tampereen mibiläisille

Kuinka omaa työtään voi kehittää? Miten kasvaa ammattilaisena oikeaan suuntaan? Entä kuinka yhdistää työ muuhun elämään? Työnohjaus on oman työn tutkimista, arviointia ja kehittämistä, joka tapahtuu koulutetun työnohjaajan avulla. Työnohjauksen keskiössä on työ, ja se on erityisesti työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden yhdessä tulkitsemista ja jäsentämistä. Työnohjaus sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita oman työnsä kehittämisestä.

Työnohjaus on tavoitteellinen oppimisprosessi, joka rakentuu säännöllisistä ohjaustapaamisista. Työnohjaukseen valittujen tulee osallistua aktiivisesti ryhmän tapaamisiin. Ryhmät kokoontuvat yhdessä sovittavina ajankohtina loppuvuoden 2019 ajan noin 3–5 viikon välein.

Hae mukaan työnohjaukseen ilmoittautumalla 23.4. lähetetyn Lyyti-kutsun kautta 30.4. mennessä. Hakijoista muodostetaan kaksi noin 5 henkilön työnohjausryhmää, joiden ensimmäinen tapaaminen järjestetään yhteisesti tiistaina 7.5. klo 16.30–18.30. Hakijoille ilmoitetaan pääsystä ryhmään viimeistään torstaina 2.5.

Ryhmien työnohjaajina toimivat TAMKin työnohjaajakoulutuksessa opiskelevat Johanna Kalliomäki ja Hanna Viitanen. Koulutus vastaa Suomen Työnohjaajat Ry:n koulutussuosituksia ja laatukriteerejä.

Paikka: Crazy Town, Rautatienkatu 21 B, 5. kerros, Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tällä kertaa vietämme tapahtumaa aikuisten kesken

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 23.5. klo 10.

View Event →
May
7
11:15 AM11:15

7.5.2019 MiB extra: Äitienpäiväviikon lounas ja sauna

Äitienpäivän kunniaksi MiB Tampere järjestää jäsenilleen yhteisen lounashetken Saunaravintola Kuumassa ja jakaa kaikille tapahtumaan osallistuville äideille ruusut. Maistuvan ruuan äärellä pääsee juttelemaan päivän polttavista aiheista ja niiden vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa.

Halutessaan syömisen jälkeen voi jäädä solmimaan uusia tuttavuuksia myös saunomisen merkeissä. Tilaisuus on alusta loppuun asti hyvin vapaamuotoinen.

Sekä lounastaminen että saunominen on omakustanteista. Saunaranneke maksaa 10 €/hlö, uikkarit ja pyyhkeet 2 €/kpl.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 12 äitiä ilman lapsia ja 4 äitiä lasten kanssa. Huom! Lastenvaunuja ei välttämättä mahdu loungeen, joten varaudu jättämään ne tilan ulkopuolelle.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 30.5. klo 10.

View Event →
Apr
24
5:30 PM17:30

24.4.2019 MiB After work: Yrityskulttuuri ja sen muutos

Me kaikki olemme yhden tai useamman yrityskulttuurin muovaamia. Yrityskulttuuri näkyy viivan alla – ja toisaalta yrityskulttuuri saattaa myös muuttua. Mitkä ovat johtajan ja työntekijän mahdollisuudet yrityskulttuurin muutoksessa? Aiheeseen johdattaa kolmen lapsen äiti Satu Haikarainen, joka työskentelee johtajana Lindström Oy:ssä. Tule mukaan keskustelemaan aiheesta!

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 17.4. klo 10.

View Event →
Apr
24
12:00 PM12:00

24.4.2019 MiB Recruiting Coffee: MiB-aktiivijäsenyydestä kiinnostuneille

MiB Tampereen paikallisjaosto rekrytoi! Mitäpä jos aloittaisit kevään mukaansatempaavan ja innostavan harrastuksen parissa – vapaaehtoistyössä MiB-aktiivina! Aktiivina pääset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tulevaa toimintaamme. Paikallisjaosto mm. järjestää tapahtumia, kehittää yritys- ja sidosryhmäyhteistyötä ja viestii MiBistä kohderyhmille.

MiBin aktiivina kuulut sekä paikalliseen että valtakunnalliseen aktiivien verkostoon, pääset edistämään MiBin toimintaa, tutustut mahtaviin naisiin eri aloilta ja saat mukavaa vastapainoa koti- ja työarjelle juuri sen verran kuin haluat. Et tarvitse aiempaa yhdistyskokemusta, innostus MiBin toimintaan ja itsesi kehittämiseen riittää!

Avoimia rooleja tällä hetkellä ovat:

  • Viestintävastaava

  • Lyytivastaava

  • Kk-kahvien vetäjä

  • Tapahtumajärjestäjiä

Tervetuloa mukaan vapaamuotoiseen tilaisuuteen kuulemaan MiBin toiminnasta ja aktiivijäsenyydestä! Jos et pääse paikalle, otathan kuitenkin yhteyttä, jos aktiivitoiminta kiinnostaa.

Paikka: Crazy Town, Rautatienkatu 21 B, 5. krs, Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumiset FB-tapahtuman kautta.

View Event →
Apr
12
12:00 PM12:00

12.4.2019 MiB mingle: Huhtikuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti joko piipahtamaan tai viipymään pidemmäksi aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen, ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Pala Café, Itäinenkatu 9, Finlayson, Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Linkki Facebook-tapahtumaan

View Event →
Apr
12
10:00 AM10:00

Pe 12.4. MiB webinaari paluu perhevapaalta - tiedätkö oikeutesi?

Missä tilanteissa työnantajalla on oikeus irtisanoa, lomauttaa tai siirtää muihin tehtäviin perhevapaita käyttävä työntekijä? Millainen on osittaisella perhevapaalla olevan asema? Entä jos määräaikaista työsopimusta ei olekaan jatkettu? Mitenvoin sujuvoittaa töihinpaluuta?

Tervetuloa mukaan pe 12.4. klo 10 webinaariin, jossa käydään läpi perhevapaalta paluuseen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä, kuten paluun yhteydessä huomioon otettavia asioita ja työntekijän oikeuksia. Vastaamme webinaarin aikana myös kuulijoiden kysymyksiin. Voit esittää kysymyksiä jo etukäteen kouluttajalle ilmoittautumislomakkeella.

 Webinaari järjestetään yhteystyössä Tekniikan Akateemisten kanssa. Kouluttajana on Emma Aho, hän toimii lakimiehenä TEKissä ja neuvoo liiton jäseniä työsuhteeseen liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Aho on syventänyt asiantuntijuuttaan perhevapaalta paluun kysymyksiin myös pro gradu -tutkielmansa kautta, jossa käsitteli aihetta oikeudellisesta näkökulmasta.
 
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse ja ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat osallistumisohjeet. Webinaarista on saatavilla tallenne, joka on katseltavissa kaksi viikkoa. Jaamme tallenteen tilaisuuden jälkeen MiBin jäsenten omassa Facebook -ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/MothersInBusiness/

View Event →
Apr
9
4:30 PM16:30

9.4.2019 MiB goes Teho-osasto: Miten coworking-tilassa työskentely auttaa yhdistämään työn ja perhe-elämän?

”Teho-osasto – parasta aikaa yliopiston ja hautausmaan välissä.” Teho-osasto on Tampereen tehokkain yhteisöllinen työtila yksinyrittäjille, läppärikulkureille ja luoville sieluille. Paikallinen kolmen naisen perustama yritys sijaitsee vanhan yleisen sairaalan jugend-rakennuksessa Tampere-talon ja yliopiston naapurissa.

Teho-osaston tarkoituksena on antaa jäsenilleen vapaa-aika takaisin, kun työt tehdään tehokkaasti viihtyisissä ja ergonomisissa työtiloissa. Toista lastaan odottava Milka Koiranen Intakt-käännöspalvelusta kertoo, miten coworking-tila auttaa pienen lapsen äitiä pyörittämään yritystä joustavasti lapsiperheen arjessa.

Tutustumiskäynnillä kuullaan myös Teho-osaston tarina ja tutustutaan tiloihin, jotka ovat mitä mainioin vaihtoehto toimistohotellille, kahvilalle sekä kotona yksin puurtamiselle. Teho-osastolta voi myös vuokrata erilaisia tiloja kokousten, koulutusten, asiakastapaamisten sekä muiden yksityis- tai yritystilaisuuksien järjestämiseen.

Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta. Lastenvaunut voi jättää rauhalliselle pihalle tai eteiseen. Tilojen vieressä on kaupungin pysäköintialue.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 2.4. klo 10.

View Event →
Apr
3
4:30 PM16:30

3.4.2019 MiB After work: Miten työnohjaus voi tukea laadukasta johtamista ja työhyvinvointia?

Työnohjaus on työhön liittyvää oppimista edistävä ja organisaation toimintaa kehittävä, tieteelliseen tutkimukseen perustuva työmenetelmä. Työnohjaus on oman työn tutkimista, arviointia ja kehittämistä, joka tapahtuu koulutetun työnohjaajan avulla. Se on työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden yhdessä tulkitsemista ja jäsentämistä. Työnohjauksella on tutkimuksissa todettu olevan positiivista vaikutusta mm. työsuoritusten laatuun ja tehokkuuteen, työssä jaksamiseen sekä johtajuuden kehittämiseen. Työnohjaus sopii kaikille, jotka haluavat oppia ja kehittyä työssään. 

Johdon ja esimiesten työnohjaaja, HR-psykologi Outi Kärkkäinen HRS Advisors Oy:stä kertoo käytännönläheisellä otteella, miten työnohjaus voi tukea työyhteisön hyvinvointia ja laadukasta johtamista.


Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 20 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 27.3. klo 10.

View Event →
Apr
3
10:00 AM10:00

3.4.2019 MiB goes Kivat: Vastuullisia vaatteita perheen pienimmille

Haluatko kuulla, miten tamperelaisella Kivatilla valmistetaan vastuullisesti pipot ja villahaalarit? Entä mistä koko yritys sai alkunsa? Tähän on nyt mahdollisuus, kun saamme vierailla Kivatin tehtaassa ja kuulla Katri Halmeen – uraäidin, yrittäjän toisessa sukupolvessa – kertomusta yrityksen toimintatavoista ja filosofiasta. Lisäksi pääsemme tekemään ostoksia tehtaanmyymälään.

Kivat-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, ja ennen sesonkia käytetään myös virolaista alihankkijaa. Kivat-tuotteet eivät sisällä lapsille haitallisia väriaineita tai kemikaaleja, ja materiaalien turvallisuuden varmistamiseksi  käytetään ainoastaan eurooppalaisia langan toimittajia. Tervetuloa mukaan tutustumaan tähän vastuulliseen lastenvaatemerkkiin!

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 5 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 27.3. klo 10.

View Event →
Mar
26
4:30 PM16:30

26.3.2019 MiB goes Heltti: Itsensä johtaminen ruuhkavuosissa

Työnimu, itsensä johtamisen kulttuuri ja perheen myötä kuvioon astunut ruuhkavuosiarki. Tuttu paketti ajatustyötä tekevien perheenäitien maailmassa. Heltti ja sen asiakasyritykset suosivat pääosin matalaa hierarkiaa organisaatiossaan ja luottavat siihen, että oman työnsä asiantuntijana jokainen osaa itse määrittää, miten työnsä ja ajankäyttönsä suunnittelee yltääkseen tavoitteisiinsa. Työterveyspsykologille tämä tarkoittaa päivittäisiä keskusteluita paitsi yksilötasolla, myös yhä enemmän ohjausta organisaatiotasolla yhdessä johdon ja HR:n kanssa.

Oman työnsä rajaamisesta yhdistettynä ruuhkavuosiarkeen kertoo meille Heltin työterveyspsykologi Johanna Ojala-Oksala. Lisäksi tutustutaan Aino Siippaisen kertomana Heltin modernin työterveyden malliin johtaa yritysten hyvinvointia organisaation kaikilla tasoilla. Heltin palvelut on rakennettu modernin työn ja erityisesti ajatustyöläisten tarpeisiin tukemaan henkistä kuormitusta.

Tarjolla pientä purtavaa.

Paikka: Tampere 
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 8 äitiä lapsineen ja 8 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 19.3. klo 10.


View Event →
Mar
25
5:00 PM17:00

MiB After Work: Työ, perhe ja tasa-arvo (stream)

Naisten ja miesten työn ja perheen suhteille kohdistuu työelämästä ja perheestä erilaisia odotuksia, jotka näkyvät myös työelämän rakenteissa ja käytännöissä sekä työtä ja perhettä säätelevässä lainsäädännössä. Työelämän ja työpaikkojen toimintakulttuureilla ja käytännöillä on keskeinen rooli tasa-arvoisen työn ja perheen yhteensovittamisen mahdollistamisessa.

Alustuksessa pohditaan, millaista on tasa-arvoisen työn ja perheen yhteensovittamisen mahdollistava henkilöstöpolitiikka. Hyvä henkilöstöpolitiikka edellyttää usein tietoisia tasa-arvon edistämistoimia. Edelleenkään kaikilla vähintään 30 henkilöä työllistävillä työpaikoilla ei esimerkiksi tehdä lakisääteistä tasa-arvosuunnitelmaa. Alustuksessa herätellään keskustelua tasa-arvoisen työn ja perheen yhteensovittamisen henkilöstöpolitiikasta, sen haasteista ja mahdollisuuksista.

Teeman alustajana ja keskustelun fasilitoijana toimii YTT Katri Otonkorpi-Lehtoranta, joka työskentelee Tampereen yliopiston työelämän tutkimuskeskuksessa tutkijana. Hänen keskeisiä kiinnostuksen kohteitaan ovat sukupuolten välinen tasa-arvo työelämässä, työn ja perheen suhteet, työhyvinvointi (erityisesti turvallisuusalalla), sitoutuminen ja tiedon jakaminen tietointensiivisissä organisaatioissa, toimintatutkimus ja työpaikkojen kehittäminen. Hän on työskennellyt useissa tutkimus- ja kehittämishankkeissa, joissa on kehitetty työhyvinvointia osallistavin menetelmin yhdessä työpaikkojen henkilöstöjen kanssa.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 20 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 18.3. klo 10.

View Event →
Mar
22
10:00 AM10:00

22.3.2019 MiB Morning Club: Omien vahvuuksien tunnistaminen ja niiden hyödyntäminen

Käytätkö luontaisia vahvuuksiasi? Tiesitkö, että yli 70 prosenttia ihmisistä yrittää salata ja korjata heikkouksiaan sen sijaan, että he kiinnittäisivät huomion omiin vahvuuksiinsa ja asioihin, joista he ovat aidosti innostuneet? Uskomme, että jokaisessa ihmisessä on ainutlaatuinen yhdistelmä vahvuuksia, joiden ydin on luontaisissa taipumuksissa ja niiden hyödyntämisessä. Koska jokainen on erilainen, on oman erilaisuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen valtava voimavara – etenkin, kun sen yhdistää omien vahvuuksiensa mukaiseen tekemiseen!

Valmennuksen omien vahvuuksien tunnistamiseen pitää LUONTAISET TAIPUMUKSET™ lisenssivalmentaja Jorma Pesonen.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 15 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 15.3. klo 10.


View Event →
Mar
21
4:30 PM16:30

21.3.2019 MiB After work: Tiedolla johtaminen

Tiedon määrä on lisääntynyt viime vuosien aikana räjähdysmäisesti. Tiedosta ja sen hyödyntämisestä – tiedolla johtamisesta – on tullut entistä tärkeämpää, koska organisaatioissa johdetaan yhä useammin koneiden sijaan osaamista ja päätöksentekoa. Juuri osaamisesta on tullut keskeinen tekijä, joka oikein hyödynnettynä mahdollistaa jatkuvan uudistumisen ja edelläkävijyyden.

Tule mukaan jakamaan kokemuksia ja ajatuksia tiedolla johtamisesta ja sen ajankohtaisista ilmiöistä!

Jani Listenmaa johtaa Innolinkin tiedolla johtamisen konsultoinnin liiketoimintaa. Janilla on yli 10 vuoden kokemus henkilöstö- ja markkinatutkimuksista, tietopohjaisesta konsultoinnista sekä konkreettisesta liiketoimintayksiköiden johtamisesta hyödyntämällä älykästä dataa ja tietämystä yhä parempiin ja konkreettisempiin toimenpiteisiin organisaatioiden ja yksilöiden hyväksi. Innolink on vuonna 1991 perustettu konsulttiyhtiö, jossa työskentelee noin 60 tiedolla johtamisen ammattilaista. Yrityksen visiona on olla tiedolla johtamisen suunnannäyttäjiä. Innolinkin palvelut kattavat tiedolla johtamisen konsultoinnin, tutkimuksen, analytiikan ja henkilöstöpalvelut. Kaikki yrityksen palvelut tukevat sen missiota helpottaa johtamisen arkea.

Paikka: Tampere  
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! (Huom! Tilaisuus järjestetään avoimessa tilassa ns. lava-alueella)

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 14.3. klo 10.


View Event →
Mar
21
12:30 PM12:30

21.3.2019 MiB mingle: Maaliskuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista.

Voit saapua paikalle joustavasti joko piipahtamaan tai viipymään pidemmäksi aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen, ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Pala Café, Itäinenkatu 9, Finlayson, Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Linkki Facebook-tapahtumaan


View Event →
Mar
12
2:00 PM14:00

12.3.2019 MiB mingle: Welcome Coffee

Oletko uusi jäsen tai kiinnostunut Mothers in Business ry:n (MiB) toiminnasta? Haluaisitko mielekästä tekemistä vanhempainvapaan ajalle, ajatustenvaihtoa samanhenkisten äitien kanssa, mahdollisuuden kehittää itseäsi tai tukea uran ja perheen yhteensovittamiseen? Tule juttelemaan mibiläisten ja muiden kiinnostuneiden kanssa. Kahvitellaan yhdessä – myös lapset ovat tervetulleita!

Welcome Coffeehen voivat osallistua kaikki Tampereen alueen uudet MiB-jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet.

Paikka: Buffet & Café Linkosuo, Näsilinnankatu 26, Tampere
Hinta: Maksuton, kahvit omakustanteiset
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
7
4:30 PM16:30

7.3.2019 MiB goes Teho-osasto: Miten coworking-tilassa työskentely auttaa yhdistämään työn ja perhe-elämän?

”Teho-osasto – parasta aikaa yliopiston ja hautausmaan välissä.” Teho-osasto on Tampereen tehokkain yhteisöllinen työtila yksinyrittäjille, läppärikulkureille ja luoville sieluille. Paikallinen kolmen naisen perustama yritys sijaitsee vanhan yleisen sairaalan jugend-rakennuksessa Tampere-talon ja yliopiston naapurissa.

Teho-osaston tarkoituksena on antaa jäsenilleen vapaa-aika takaisin, kun työt tehdään tehokkaasti viihtyisissä ja ergonomisissa työtiloissa. Toista lastaan odottava Milka Koiranen Intakt-käännöspalvelusta kertoo, miten coworking-tila auttaa pienen lapsen äitiä pyörittämään yritystä joustavasti lapsiperheen arjessa.

Tutustumiskäynnillä kuullaan myös Teho-osaston tarina ja tutustutaan tiloihin, jotka ovat mitä mainioin vaihtoehto toimistohotellille, kahvilalle sekä kotona yksin puurtamiselle. Teho-osastolta voi myös vuokrata erilaisia tiloja kokousten, koulutusten, asiakastapaamisten sekä muiden yksityis- tai yritystilaisuuksien järjestämiseen.

Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta. Lastenvaunut voi jättää rauhalliselle pihalle tai eteiseen. Tilojen vieressä on kaupungin pysäköintialue.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 28.2. klo 10.


View Event →
Mar
6
4:30 PM16:30

6.3.2019 MiB goes Codeo Oy: Millainen on vastuullisesti toimiva IT-yritys?

“Alussa meitä oli kourallinen keski-ikäisiä perheellisiä miehiä, jotka halusivat luoda yrityksen, jossa kukin voi kehittyä urallaan – kuitenkaan tinkimättä perheensä kanssa viettämästään ajasta. Yrityksen toimintamallin rakentamisessa ja hiomisessa meni pari vuotta, kunnes päädyimme malliin, jossa vaikutusmahdollisuudet, läpinäkyvyys ja reilu palkitsemismalli muodostavat toimintamme perustan. Nyt olemme huomanneet, mitä tuli tehdyksi: Olemme rakentaneet vastuullisesti toimivan yrityksen. Asiakkaat, henkilöstö ja moni muu on antanut paljon positiivista palautetta rohkeasta toimintamallistamme, joka ei sinänsä riipu toimialasta, vaan ideoita voi varmasti soveltaa muuallakin”, kertoo Codeo Oy:n toimitusjohtaja Tommi Aho.

Tutustumiskäynnillä kuulemme lisää Codeo Oy:n arjesta ja toimintaperiaatteista sekä uran ja perheen yhdistämisen tavoista Codeolla.

Paikka:  Tampere  
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! (Huom! Tilaisuus järjestetään avoimessa tilassa ns. lava-alueella)

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 27.2. klo 10.


View Event →