Mothers in Business MiB ry hakee ruotsin kielen kouluttaja-koordinaattoria

mibrekrytoi.png

Svenska kulturfonden on myöntänyt Mothers in Business MiB ry:lle Hallå-apurahan MiB Rohkeasti ruotsiksi – koulukielestä käyttökieleksi perhevapailla -hankkeelle. Hanke on yksi MiBin ketterän kokeilemisen ja kehittämisen mahdollistavista MiB Lab -projekteista (www.mothersinbusiness.fi/projektit/).

Miblab_rohkeastiruotsiksi.jpg

Rohkeasti ruotsiksi -hankkeessa kielitaitoa kehitetään viikoittaisissa toiminnallisissa tapaamisissa sekä kuukausittaisilla vierailuilla ruotsinkielisiin kohteisiin. Toiminnot suunnitellaan siten, että niihin on helppo tulla lasten kanssa.  Tavoitteenamme on, että toimintaan osallistumisen myötä äidit uskaltavat käyttää rohkeasti ruotsin kieltä myös työelämässä. Kouluttaja-koordinaattorin tehtäviin kuuluvat tapaamisten ja vierailujen järjestämisen lisäksi hankkeeseen liittyvät muut koordinointi-, suunnittelu-  ja raportointitehtävät. Koordinoivan kouluttajan ja ohjausryhmän sopimasta työsuunnitelmasta riippuen kouluttajan on hyvä varautua osallistumaan noin kahteen toiminnalliseen tapaamiseen viikossa (n. 90min/tapaaminen) sekä kerran kuussa järjestettävään vierailuun.

Kouluttajalta odotamme sujuvaa ruotsin kielen taitoa sekä koulutusosaamista. Tehtävä soveltuu hyvin esimerkiksi ruotsin kielen opettajille, opettajaksi opiskeleville tai muille vahvan ruotsin kielen taidon omaaville henkilöille, joilla on pedagogista osaamista ja ymmärrystä kielitaidon kehittymisestä. Tavoitteena on osallistujien kommunikatiivisen kielitaidon kehittyminen nimenomaan suullisen kielitaidon osalta, joten hakemallamme henkilöllä on oltava hyvät valmiudet toimia eri teemojen mukaisten ruotsinkielisten ryhmäkeskustelujen mahdollistajana ja fasilitaattorina. Tehtävä ei sisällä kirjallisten harjoitusten laatimista tai tarkistamista.

Lisäksi hakemaltamme henkilöltä odotetaan halua ja osaamista huolehtia hankkeen toteutuksesta ja raportoinnista kokonaisuudessaan sekä olla luomassa uutta ja kehittämässä hankkeen sisältöjä edelleen, yhteistyössä ohjausryhmän kanssa. Kouluttaja-koordinaattorin tulee olla oma-aloitteinen ja kykenevä itsenäiseen työskentelyyn.

Tehtävän perustiedot:

  • Työtehtävä: määräaikainen; osa-aikainen

  • Työaika: n. 8-10 h/viikko, sis. päivä- sekä iltatyötä.  Tuntimäärä sisältää suunnittelun, opetuksen sekä koordinointi- ja raportointitehtävät.

  • Sijainti: Helsinki/pääkaupunkiseutu

  • Palkkaus: n. 25-30€/h

  • Aloitus: tammikuu 2019

Avoimet hakemukset sekä cv pyydetään lähettämään ke 21.11.2018 klo 20 mennessä osoitteeseen rohkeastiruotsiksi@gmail.com. Haastattelut tehtävään pidetään maanantaina 26.11.2018 klo 9.30-13.30 välisenä aikana Helsingissä. Haastatteluun kutsuttaviin hakijoihin olemme yhteydessä perjantaina 23.11.2018.

Lisätietoja antaa Vuokko Haonperä, puh. 040 709 4423 arkisin klo 9-12.

Millaista on hallitustyö MiBissä? - nykyinen hallitus vastaa

MiBin hallitustyö on suunnitelmallista MiBin toiminnan kehittämistä ja johtamista - ja samalla hauskaa uusiin ihmisiin tutustumista. Alla MiBin hallituksen jäsenten kokoama lyhyt tietopaketti hallitustyöskentelystä kaikille siitä kiinnostuneille.

IMG_1312.PNG
 

Millaisia ihmisiä hallitukseen haetaan?

Hallituksessa on paljon erilaisia tehtäviä, joten tekijöiksi haetaan monenlaisia ihmisiä ja erilaista osaamista. Jossain positiossa pärjää verkostoitumis- ja esiintymistaitoinen, toisessa hyvä kuuntelija, myötäeläjä ja tukija. Usein hallituksen jäsen johtaa tai koordinoi toimintaa, mutta halutessaan saa myös itse laittaa kädet saveen.

Hallitus valitaan kalenterivuosittain, ja hallituksen jäsenen tulee olla Mothers in Business MiB ry:n jäsen. Hallitustyö ei ole paikkakunnasta riippuvaista eikä aiempi yhdistyskokemus ole välttämätöntä.

Hallitukseen hakeutuu usein osaavia ja kunnianhimoisia tyyppejä. Heidän kanssaan on ilo tehdä töitä, ja heiltä saa myös tukea ja ideoita eri tilanteissa ja elämän käänteissä.

Tärkeää on motivaatio ja halu rakentaa yhdessä entistä parempaa MiBiä. Hyvä tiimipelaaja pärjää tässä hyvin! Hallitukseen hakeutujan kannattaakin olla kiinnostunut jonkinlaisen tiimityöskentelyn fasilitoimisesta ja vapaaehtoisten kanssa työskentelystä.

Ison kuvan näkeminen on hyvä taito, samoin kuin armollisuus itseä ja muita kohtaan.

 

Kuinka usein hallitus kokoontuu?

Hallitus kokoontuu noin kerran kuussa, ja kokoukset ovat iltaisin tai viikonloppuisin. Kokouksia on keväisin enemmän ihan kasvokkain ja syksyllä enemmän puhelimella tai sähköpostilla. Kokouspäivät pyritään lyömään kevään osalta lukkoon tammikuussa ja syksyn osalta kesäkuussa.

Kokousten välillä asioita työstetään erilaisissa työryhmissä usein verkon välityksellä eteenpäin. Jokainen tuo kokoukseen oman vastuualueensa asiat ja esitykset, joista keskustellaan ja tehdään päätökset.

Vuoden 2019 hallitus tapaa ensimmäisen kerran vuoden 2018 hallituksen viimeisessä kokouksessa joulukuussa.

 

Miten hallitus työskentelee?

Hallituksessa voi työskennellä monella eri tavoin, ja monessa erilaisessa elämäntilanteessa. Työskentely ei ole vakavaa puurtamista.

Työskentely on suunnitelmallista. Kokoukset ovat tiedossa hyvissä ajoin ja tavoitteita on mietitty paljon valmiiksi.

Vaikka hallituksessa on omia vastuualueita, se ei tarkoita, että asioiden kanssa on yksin. Lähes kaikilla osa-alueilla toimii jo erilaisia tiimejä ja työryhmiä. Apukäsiä ja -aivoja on tarjolla myös hallituksesta, yhdistyksen työntekijöistä tai aktiiveista.

Kokousten välillä jaamme ideoita ja edistämme asioita Slackissä. Yritämme myös hakea ajatuksia ja jakaa tietoa yhdistyksen muissa kanavissa.

 

Miksi hallitukseen kannattaa hakea?

Hallitustyöskentelyssä pääsee mukaan erilaisiin projekteihin ja yhteistyöverkoistoihin.

Lisäksi on mahdollista oppia taitoja, joita ei työelämässä ole mahdollista saada, ja ennen kaikkea verkostoitua. Todella moni nykyinen ja entinen hallituslainen on saanut uuden suunnan uralleen hallituspestin myötä. Vaikka hallitustyöskentely on välillä intensiivistä, siitä saa myös todella paljon itselleen.

Hallitustyö tempaa helposti mukaansa!

 

Miten haen?

Lähetä hakemuslomake 21.11.2018 mennessä.

Uudet hallituksen jäsenet valitaan syyskokouksessa 28.11.2018. Kokous järjestyy etäyhteyksin. Valmistaudu esittelemään itsesi kokouksessa ja perustelemaan miksi olisit hyvä valinta hallitukseen.  

Lisätietoja hallitushausta 2019

Hae MiBin hallitukseen vuodelle 2019!

IMG_1311.PNG

Hallitus vastaa yhdistyslain mukaisesti MiBin toiminnasta, ja sen kehittämisen eri suuntaviivoista. Yhdistystoiminnan tuntemus, sekä ennen kaikkea innostus kehittää ja johtaa MiBiä luovat hyvät edellytykset menestymiselle hallitustyössä.

Uudet hallituksen jäsenet valitaan syyskokouksessa 28.11.2018. Hallitus valitaan kalenterivuosittain, ja hallituksen jäsenen tulee olla Mothers in Business MiB ry:n jäsen.

Hallitus kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa, minkä lisäksi on tarpeen mukaan työpajoja, tiimipalavereita ja sähköpostikokouksia. Hallituksen kokoukset ovat iltaisin tai viikonloppuisin.

Lähetä oheinen hakemuslomake 21.11.2018 mennessä:

Kerro lyhyesti itsestäsi, vahvuuksistasi ja kiinnostuksesi kohteista sekä perustele, miksi sinut pitäisi valita MiBin hallitukseen. Valmistaudu myös esittäytymään syyskokouksessa.

Lisätietoja:

Hallituksen pj Annica Moore, p. 050 352 534

Perheministeri, hyvinvointiyrittäjä ja Huono Äiti -bloggaaja kertovat uran ja perheen yhteensovittamisesta

Yli sata naista mukana uraäitien verkoston tapahtumassa 15.10. Tampereella

 

Kuinka sovittaa yhteen uran ja perheen vaatimukset ja omistautua molemmille tasapuolisesti? Kuinka edetä uralla ja olla silti hyvä äiti? Näihin kysymyksiin saapuu hakemaan vastauksia yli sata urasuuntautunutta, korkeakoulutettua äitiä, jotka osallistuvat uraäitien valtakunnallisen verkoston Mothers in Business MiB ry:n järjestämään tapahtumaan ensi maanantaina 15.10. Tampereella.

Pääkirjasto Metsossa pidettävässä seminaarissa puhuvat perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko, yrittäjä ja Huono Äiti -yhteisön perustaja ja bloggaaja Sari Helin sekä hyvinvointiyrittäjä ja luennoitsija Jutta Gustafsberg. Kyseessä on yksi suurimmista tapahtumista, jonka uraäitien valtakunnallinen yhdistys Mothers in Business MiB ry järjestää tänä syksynä.

 

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seminaariin.

Tampereen seminaariin osallistuu myös lapsia. Tämä kuuluu MiBin toiminnan perusarvoihin: Lapset ovat aina tervetulleita mukaan yhdistyksen tilaisuuksiin. Ministeri Annika Saarikko, uraäiti itsekin, on erityisen odotettu puhuja MiBin tapahtumassa. Elokuussa Saarikko puolusti julkisuudessa lasten oikeutta tulla mukaan joskus esimerkiksi vanhempien työpaikoille, työtilaisuuksiin tai luottamustehtäviä koskeviin tapahtumiin. MiB haluaa edistää perhe- ja lapsimyönteisyyttä yhteiskunnassa sekä tarjota toiminnallaan äideille mahdollisuuden luoda kontakteja, ylläpitää verkostoja sekä kehittää itseään ammatillisesti perhevapaan aikana ja sen jälkeen.

 

Tapahtuma: Ura & Perhe -seminaari
Aika ja paikka: Maanantai 15.10.2018 klo 13.15-16.30 Tampereen pääkirjasto Metson Lehmus-sali (kirjaston pohjakerroksessa), Pirkankatu 2, Tampere.

Seminaarin aikataulu:

13.15                  Tilaisuuden avaus
13.25                  Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko
13.45                  Sari Helin, Huono Äiti -yhteisön perustaja ja
bloggaaja www.huonoaiti.fi
14.20                  Tauko ja verkostoitumista
14.45                  Hyvinvointiyrittäjä, luennoitsija Jutta Gustafsberg
16.00-16.30      Verkostoitumista ja tilaisuuden päätös

 

Mothers in Business MiB ry tukee korkeasti koulutettuja pienten lasten äitejä yhteensovittamaan uran ja perheen sekä tarjoaa tukea osaamisen kehittämiseen, verkostoitumiseen ja uran edistämiseen. MiB edistää uraäitien asemaa työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa. MiB on perustettu keväällä 2015, ja sen jäsenmäärä on kasvanut lyhyessä ajassa nopeasti. Jäseniä on tällä hetkellä jo yli 4000, joista reilu 700 Tampereella. Tapahtumatoimintaa pyörittää laaja vapaaehtoisten joukko yhdeksällä paikkakunnalla. Järjestöllä on kolme työntekijää.

 

Lisätietoja 

MiB Tampereen paikallistoiminnan vapaaehtoiset
Paikallisvastaava Anne Sivula
040 717 4873
anne.e.sivula(at)gmail.com ja tampere(at)mib.fi

www.mothersinbusiness.fi

 

Tiedote ja kutsu medialle 11.10.2018 
Julkaisuvapaa heti
Kutsu pdf-muodossa

 

MiBin suosittu mentorointiohjelma käynnistyy jälleen helmikuussa 2019

Mentorointiohjelman tavoitteena on tukea töihin palaavia äitejä työllistymisessä tai uramuutoksessa, omien vahvuuksien tunnistamisessa ja ammatillisen identiteetin vahvistamisessa. Kyseinen ohjelma on suunnattu MiBin Helsingin paikallisjaoston jäsenille.

Mentorointiohjelma kestää yhdeksän kuukautta ja alkaa helmikuussa 2019. Ohjelmaan on suunniteltu yhteisiä tapaamisia 8 kpl sisältäen yhteiset aloitus- ja lopetustapaamiset. Tapaamispaikkana on pääkaupunkiseutu.

Mentorihaku käynnistyi 10.10. ja kestää 31.10. saakka. Hae mentoriksi!

Aktoreita ohjelmaan haemme 17.10.-11.11. välisen ajan.

Hakuaikojen päätyttyä teemme parivalinnat marraskuussa, jonka jälkeen ilmoitamme kaikille ohjelmaan hakijoille valinnoista joulukuun aikana.

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse osoitteesta mentorointi.helsinki(at)mothersinbusiness.fi
tai puhelimitse mentorointiohjelman projektivastaavilta:

Johanna Lintunen, p. 040 520 4663 ja Milla Joutjärvi, p. 040 596 6343.

Mentorointiohjelman verkkosivu