Vaikka moni johtaja korostaa henkilöstön merkitystä, vain 15 % näkee osaamisen kehittämisen strategisesti tärkeänä. Tämä blogikirjoitus pureutuu siihen, miksi osaamisen johtaminen jää usein taka-alalle ja miten se saataisiin vahvemmin johdon agendalle. Kirjoittaja Linda Neiglick nostaa esiin Boston Consulting Groupin tutkimuksen pohjalta viisi keskeistä teemaa, jotka auttavat organisaatioita kehittymään aidosti oppiviksi ja innovatiivisiksi. Mukana on myös konkreettisia vinkkejä ja työkaluja, joiden avulla voit viedä osaamisen kehittämisen uudelle tasolle ja tukea organisaatiosi kasvua. Jos haluat ymmärtää, miksi osaamisen johtaminen on avainasemassa tulevaisuuden menestyksen kannalta, lue koko blogi ja ilmoittaudu mukaan syventävään koulutukseen!
Miten etätyön käy?
Etätyön tulevaisuus: Toimistolle paluu vai joustavuuden säilyttäminen?
Monet organisaatiot harkitsevat etätyölinjauksiaan uudelleen, ja suuryritykset vaativat työntekijöiltään enemmän toimistopäiviä. Työntekijät arvostavat kuitenkin yhä joustavuutta, mikä herättää huolta siitä, miten työnantajat päätyvät linjauksissaan.
Tutkimukset osoittavat, että yhteisöllisyys ei välttämättä parane pelkästään toimistopäivien lisäämisellä. Hyvin toimivat käytännöt ja prosessit ovat keskeisiä yhteisöllisyyden ja oppimisen edistämisessä. Hyvä yhteishenki voi syntyä myös etätyössä, kun työn rakenteet ovat kunnossa ja käytännöt tukevat tehokasta yhteistyötä.
Tulevaisuudessa on tärkeää löytää tasapaino etätyön ja fyysisten kohtaamisten välillä, jotta saavutetaan sekä työntekijöiden hyvinvointi että organisaation tavoitteet.
Vastuullinen rekrytointi: sanahelinästä tekoihin
Vastuullisuus on polttava puheenaihe niin työelämässä kuin yhteiskunnassa. Tämä blogikirjoitus pureutuu vastuullisuuden merkitykseen rekrytoinnissa ja työnantajamielikuvan rakentamisessa. Organisaatioiden on tärkeää toimia vastuullisesti suhteessa ihmisiin ja yhteiskuntaan, ja tämä näkyy esimerkiksi yhdenvertaisuuden edistämisessä ja monimuotoisuuden tukemisessa rekrytointikäytännöissä. Tutkimukset osoittavat, että suomalaiset luottavat julkisiin instituutioihin, mutta usko omiin vaikutusmahdollisuuksiin on heikompaa. Vastuullinen rekrytointi ei voi jäädä vain puheen tasolle, vaan konkreettiset teot ovat välttämättömiä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Lue lisää siitä, miten organisaatiot voivat luoda yhdenvertaisia ja syrjimättömiä rekrytointikäytäntöjä sekä edistää yhteiskunnallista hyvinvointia.
Miksi ryhtyisit MiBin vapaaehtoiseksi? Lue aktiivien tarinoita!
On monia syitä ryhtyä vapaaehtoistoimintaan. Toiset haluavat olla osana jotakin suurempaa, kokeilla uusia asioita, saada arvokasta kokemusta tai yksinkertaisesti auttaa. Vapaaehtoistyötä voi tehdä monessa eri muodossa ja paikassa, kuten auttamalla tapahtuman järjestämisessä, tuomalla esille tärkeitä asioita tai antamalla vertaistukea yksinäisyyttä tuntevalle henkilölle. Ruuhkavuosissa aika vapaaehtoistyöhön voi olla kortilla, mutta onneksi löytyy myös vaihtoehtoja, jotka sopivat urakehitystä haluavalle, työtään ja perhettään rakastaville äideille.
Tasa-arvosuunnitelman ABC – Kuinka laatia ja pitää yllä tasa-arvosuunnitelmaa?
Yrityksen tasa-arvosuunnitelma on tasa-arvolain velvoittama suunnitelma, jonka tarkoituksena on edistää ja varmistaa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta työpaikalla. Se on yleensä kirjallinen dokumentti, joka sisältää selvityksen työpaikan tasa-arvotilanteesta, toimenpiteet tasa-arvon parantamiseksi/saavuttamiseksi sekä arvion aikaisempaan tasa-arvosuunnitelmaan sisältyneiden toimenpiteiden toteuttamisesta ja tuloksista.