Perhevapaat tasan

Yhdenvertaisesti perhevapailla on MiBin kolmivuotinen ja STEA-rahoitteinen hanke, joka tähtää perhevaiden tasaisempaan jakoon kahden vanhemman perheissä. Kelan tilastojen mukaan isät käyttivät vielä vuonna 2022 vain 12,2 % vanhempainrahapäivistä, joten hoiva-vastuun ja perhevapaiden jakaminen tasan ei vielä uuden perhevapaajärjestelmän käyttöönottovuonna toteutunut. Nyt nostammekin perhevapaiden tasan jakamisen hyviä puolia esiin!

 

Tilaa koulutus yrityksellesi!

Perhevapaat 160 -koulutus tarjoaa yrityksille mahdollisuuden nostaa profiiliaan vastuullisena työnantajana. Perheystävällisyys on työelämän megatrendi, joka edistää henkilöstön hyvinvointia ja tasa-arvoa, estää syrjintää ja auttaa palkkaamaan parhaimmat osaajat yritykseen. 

Perhevapaauudistus astui voimaan 1.8.2022. Uudistuksen johdosta vapaat on mahdollista jakaa entistä tasaisemmin ja joustavammin perheissä, joissa on kaksi vanhempaa. Uudistuksen käyttöönottaminen vaatii kannustimia, asennemuutosta ja perhevapaamyönteisen kulttuurin syntymistä työpaikoilla.

Työnantajan positiivisella suhtautumisella ja perhevapaille kannustamisella on suuri vaikutus siihen, että molemmat vanhemmat pitäisivät omat 160 päivän mittaiset kiintiöt täysimääräisinä.

MiBin kysely 2022 (N = 371, 84 mainintaa avovastauksissa)

Ennen koulutusta yritys täyttää Perhevapaamyönteinen työpaikka -arvioinnin, jonka mukaan laaditaan kevyt kehittämissuunnitelma. Koulutus on suunnattu yrityksen esihenkilöille sekä HR:lle.

 

Työsuhde-neuvojien sparrausvartti

Työmarkkinajärjestöissä toimiville työsuhdeneuvojille on tarjolla sparrausvartteja perhevapaauudistuksesta. Jos toimit työsuhdeneuvojana ja haluaisit kuulla miten työpaikat voisivat tukea raskaanaolevaa, perhevapaille jäävää tai vapailta palaavaa työntekijää, varaa meiltä lyhyt vartin kestoinen sparraustuokio!