Tutustu mibiläisiin: Hallitus esittäytyy osa 2

MiBin hallitukseen tutustuminen jatkuu. Vuorossa ovat paikallisvaikuttamisesta vastaava Reetta Mustonen Rovaniemeltä ja pääkaupunkiseudun toiminnan kehityksestä ja strategiatyöstä vastaava Elina Skarra Helsingistä. Vaikka kaksikon väliin mahtuukin kilometrejä, on MiB herättänyt molemmissa samanlaisen palon johtamista ja esihenkilötyöskentelyä kohtaan.

Reetta Mustonen, paikallisvaikuttaminen

Reetta Mustonen.jpg

1. Mitä teet työksesi?

Toimin kehitysinsinöörinä Euroopan ainoan kelkkatehtaan BRP Finlandin tuotekehityksessä Rovaniemellä. Vastuualueinani ovat tuoterakenteenhallinta, viranomaissäädökset ja tyyppihyväksynnät, tuotetieto sekä erinäiset toiminnan kehittämiseen liittyvät tehtävät.

2. Mikä on ammatillinen erityisosaamisesi?

Olen parhaimmillani päästessäni kehittämään toimintatapoja ja olen tehokas organisoija. Hahmotan hyvin kokonaisuuksia ja pystyn nopeasti loihtimaan taulukoita tiedon käsittelyyn tai omaksumaan uusien työkalujen käyttöä. Olen kiinnostunut johtamisesta ja esimiestyön kehittämisestä ja haluaisinkin entistä enemmän päästä työskentelemään näiden parissa lähitulevaisuudessa.

3. Millainen urapolkusi on ollut ja miten MiB on vaikuttanut siihen?

Valmistumisestani tuli kuluneeksi 10 vuotta viime joulukuussa. Olen päässyt työskentelemään monipuolisesti erilaisilla osa-alueilla, kuten kunnossapidossa, projekteissa, hankinnoissa ja nyt tuotekehityksessä. MiBissä olen ollut mukana vuodesta 2017 lähtien monissa eri aktiivivastuurooleissa ja nyt vuoden 2020 olen ollut hallituksessa. Olen päässyt käyttämään ja kehittämään oman kiinnostukseni mukaan taitoja, joista on hyötyä myös työelämässä. MiB on ollut turvallinen ympäristö haastaa itseäni pois mukavuusalueeltani muun muassa viestinnän sekä esiintymisen osalta. Viimeisimpinä aluevaltauksenani on myös osallistuminen kunnallispolitiikkaan, johon tuskin olisin ajautunut ilman MiB-verkostojani.

4. Lastesi nimet ja iät

Hilla 6 vuotta ja Pilvi pian 2 vuotta.

5. Vinkkisi työn ja perheen yhteensovittamiseen

Tasa-arvoinen vanhemmuus. Huolehditaan siitä, että molemmat vanhemmat osallistuvat yhdenvertaisina perheen arkeen. Oma tapa toimia arkirutiineissa ei välttämättä ole se ainoa oikea tapa. Lisäksi pitää muistaa huolehtia omasta hyvinvoinnista, koska silloin on myös paljon enemmän energiaa jaettavana elämän eri osa-alueille.

6. Miksi MiB eikä joku muu?  

Koska MiBin toiminta vastaa arvojani. Koen erittäin tärkeäksi MiBin roolin vaikuttajana perheystävällisemmän yhteiskunnan puolesta. Haluan, että työn ja perheen yhdistäminen nähdään voimavarana. Lisäksi olen saanut toiminnasta uusia samanhenkisiä ihania ystäviä ja tavannut useita erittäin mielenkiintoisia ihmisiä. Ihailen sitä positiivista energiaa, jolla MiBissä asioita hoidetaan ja aika usein olen tullut tapahtumista kotiin voimaantuneena ja intoa puhkuen, vaikka takana olisi ollut pitkä päivä. Olen saanut työkaluja sekä rohkaisua oman osaamisen kehittämiseen ja löytänyt itsestäni täysin uusia puolia. MiB on jo osa minua, verkosto lähellä sydäntäni. <3

 

Elina Skarra, pääkaupunkiseudun toiminnan kehitys ja strategiatyö

1. Mitä teet työksesi?

Elina Skarra.jpg

Olen kiinteistöjuridiikkaan erikoistunut asianajaja, mutta tällä hetkellä olen opintovapaalla ja opiskelen avoimessa yliopistossa johtamisen sivuainekokonaisuutta.

2. Mikä on ammatillinen erityisosaamisesi?

Substanssiosaamiseni keskittyy yli 10-vuotisen urani myötä kiinteistöjuridiikkaan, erityisesti asumiseen (mm. taloyhtiöt, asuin- ja liikehuoneistojen vuokraus, isännöinti, asunto- ja kiinteistökauppa) liittyviin juridisiin kysymyksiin. Olen erittäin hyvä hahmottamaan laajoja kokonaisuuksia yksityiskohtia unohtamatta. Osaan myös johtaa omaa työtäni hyvin – olen hyvä organisoimaan ja suunnittelemaan tekemistä. Neuvottelutaidot ja ongelmanratkaisukyky kuuluvat myös ammatillisiin vahvuuksiini. Lisäksi olen kiinnostunut johtamisesta sekä esimiestyöstä ja toivon saavani sisällyttää sitä tulevaisuudessa jollain tavalla myös työhöni.

3. Millainen urapolkusi on ollut ja miten MiB on vaikuttanut siihen?

Oikis oli minulle aikoinaan helppo valinta, mutta kiinteistöalan löysin sattumalta päästyäni opiskelukaverini isän isännöitsijätoimistoon kesätöihin. Lopullisesti kiinteistöala vei mennessään 3. opiskeluvuoden syksynä, kun pääsin töihin Kiinteistöliiton neuvontalakimieheksi. Kiinteistöliitossa viihdyin vielä valmistumisen jälkeenkin pari vuotta, mutta sen jälkeen kaipasin lisää haasteita ja jotain uutta työhöni, joten siirryin asianajoalalle.

MiB ei varsinaisesti ole vaikuttanut tähänastiseen urapolkuuni, mutta tulevaisuuden suuntaani sillä saattaa hyvinkin olla vaikutusta. MiBin myötä heräsi nimittäin kiinnostukseni johtamiseen ja esihenkilötyöhön, sillä MiBin vapaaehtoisena olen kerryttänyt johtamiskokemusta. Olen toiminut hallituksen jäsenenä vuoden 2020 alusta saakka ja sitä ennen vuoden 2019 Helsingin tapahtumavastaava ja ohjausryhmän jäsenenä sekä osan vuodesta noin 40 hengen tapahtumatiimin vetäjänä.

MiBin Facebook-ryhmästä bongasin myös idean siitä, että hoitovapaan sijasta voisinkin jäädä aikuiskoulutustuen turvin opintovapaalle. Nyt pääsen myös opiskelemaan tätä uutta mielenkiinnon kohdettani samalla, kun kuopukseni kasvaa vauvasta taaperoksi. Lisäksi verkostoni ja uskallus niiden hyödyntämiseen ovat entisestään kasvaneet MiBin myötä, millä varmasti on vaikutusta myös uran kannalta.

4. Lastesi nimet ja iät

Saaga 4 vuotta ja Hugo 9 kuukautta.

5. Vinkkisi työn ja perheen yhteensovittamiseen

Rohkea kokeilukulttuuri ja asioiden suunnitteleminen etukäteen. Kannattaa testata erilaisia toimintatapoja, jotta löytää juuri omalle perheelle sopivimmat keinot. Ja muistaa, että vaikka jokin tapa saattoi toimia vuosi tai puoli vuotta sitten, olosuhteiden muututtua se ei välttämättä olekaan enää toimiva tapa, vaan vaatii tuunausta. Jos suinkin mahdollista, suosittelen myös lämpimästi panostamaan siivous- ja lastenhoitopalveluihin. Näistä on ollut ainakin meidän perheessä valtavan suuri apu.

6. Miksi MiB eikä joku muu?  

MiBin ilmapiiri on jotain aivan ainutlaatuista. Innostavaa, energistä ja positiivista. Se huokuu niin tapahtumista, aktiivien yhteisestä tekemisestä, hallitustyöskentelystä kuin someryhmien keskusteluista. Tässä toiminnassa on ilo olla mukana ja siitä saa itselle todella paljon paitsi mielekästä tekemistä ja hyvää mieltä, myös osaamista lukuisissa eri asioissa, joita en ole työelämässä päässyt kokeilemaan. Todellinen win-win-tilanne siis!

Lisäksi työ ja perhe ovat molemmat minulle erittäin tärkeitä ja ne myös tasapainottavat toisiaan. Kun saan tehdä itselleni mielekästä työtä, olen parempi äiti, ja kun saan keskittyä riittävästi perheeseeni, olen parempi työntekijä. Olennaisinta minulle on juuri parhaan mahdollisen tasapainon löytäminen työn ja perheen välillä. MiBistä olen löytänyt samanhenkisten äitien verkoston. MiB tekee todella tärkeää työtä niin mielikuvien, yhteiskunnallisen vaikuttamisen, tapahtumatoiminnan kuin vertaistuenkin kautta ja haluan olla tukemassa tätä kaikkea.

Kirjoittaja: Annu Perälä on sisällöntuottajana MiBissä. Hän on taaperon äiti ja tutkija, joka on ollut MiBin aktiivi alkuvuodesta 2020 alkaen.