Eteneminen esihenkilöksi – uskallatko ottaa seuraavan askeleen?

Eteneminen esihenkilöksi – uskallatko ottaa seuraavan askeleen?

Oletko harkinnut esihenkilö- tai johtotehtäviin hakeutumista, mutta epävarmuus estää sinua toimimasta? Tuntuuko siltä, että oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen on haastavaa, vaikka tiedät olevasi valmis johtamaan? 

Näihin tilanteisiin löytyy nyt apua verkkokurssilta, joka on suunnattu erityisesti naisille, jotka haluavat edetä urallaan mutta kohtaavat matkallaan epävarmuutta tai esteitä.

Nuorena äidiksi endometrioosin puskemana - MiBistä (ura)äitikavereita ja hyvinvointia

Nuorena äidiksi endometrioosin puskemana - MiBistä (ura)äitikavereita ja hyvinvointia

Elämä ei aina mene niin kuin on suunnitellut. Endometrioosin myötä Charlotta teki ratkaisun, joka teki hänestä äidin 20-vuotiaana. Kunnianhimo ei suinkaan päättynyt äitiyteen, vaan Charlotta on määrätietoisesti edistänyt uraunelmiaan äitiyden ohessa. Tärkeänä kumppanina matkalla mukana on ollut MiB, josta nuori urasuuntautunut äiti on löytänyt omanlaisensa tärkeän yhteisön ja samanhenkisiä äitikavereita. Lue Charlottan tarinasta, kuinka nuori äitiys, ura ja MiB ovat yhdistyneet!

Johtaja: onko osaamisen johtaminen teillä kuluerä vai kasvun mahdollistaja?

Johtaja: onko osaamisen johtaminen teillä kuluerä vai kasvun mahdollistaja?

Vaikka moni johtaja korostaa henkilöstön merkitystä, vain 15 % näkee osaamisen kehittämisen strategisesti tärkeänä. Tämä blogikirjoitus pureutuu siihen, miksi osaamisen johtaminen jää usein taka-alalle ja miten se saataisiin vahvemmin johdon agendalle. Kirjoittaja Linda Neiglick nostaa esiin Boston Consulting Groupin tutkimuksen pohjalta viisi keskeistä teemaa, jotka auttavat organisaatioita kehittymään aidosti oppiviksi ja innovatiivisiksi. Mukana on myös konkreettisia vinkkejä ja työkaluja, joiden avulla voit viedä osaamisen kehittämisen uudelle tasolle ja tukea organisaatiosi kasvua. Jos haluat ymmärtää, miksi osaamisen johtaminen on avainasemassa tulevaisuuden menestyksen kannalta, lue koko blogi ja ilmoittaudu mukaan syventävään koulutukseen!

Miten etätyön käy?

 Miten etätyön käy?

Etätyön tulevaisuus: Toimistolle paluu vai joustavuuden säilyttäminen?

Monet organisaatiot harkitsevat etätyölinjauksiaan uudelleen, ja suuryritykset vaativat työntekijöiltään enemmän toimistopäiviä. Työntekijät arvostavat kuitenkin yhä joustavuutta, mikä herättää huolta siitä, miten työnantajat päätyvät linjauksissaan.

Tutkimukset osoittavat, että yhteisöllisyys ei välttämättä parane pelkästään toimistopäivien lisäämisellä. Hyvin toimivat käytännöt ja prosessit ovat keskeisiä yhteisöllisyyden ja oppimisen edistämisessä. Hyvä yhteishenki voi syntyä myös etätyössä, kun työn rakenteet ovat kunnossa ja käytännöt tukevat tehokasta yhteistyötä.

Tulevaisuudessa on tärkeää löytää tasapaino etätyön ja fyysisten kohtaamisten välillä, jotta saavutetaan sekä työntekijöiden hyvinvointi että organisaation tavoitteet.

Vastuullinen rekrytointi: sanahelinästä tekoihin

Vastuullinen rekrytointi: sanahelinästä tekoihin

Vastuullisuus on polttava puheenaihe niin työelämässä kuin yhteiskunnassa. Tämä blogikirjoitus pureutuu vastuullisuuden merkitykseen rekrytoinnissa ja työnantajamielikuvan rakentamisessa. Organisaatioiden on tärkeää toimia vastuullisesti suhteessa ihmisiin ja yhteiskuntaan, ja tämä näkyy esimerkiksi yhdenvertaisuuden edistämisessä ja monimuotoisuuden tukemisessa rekrytointikäytännöissä. Tutkimukset osoittavat, että suomalaiset luottavat julkisiin instituutioihin, mutta usko omiin vaikutusmahdollisuuksiin on heikompaa. Vastuullinen rekrytointi ei voi jäädä vain puheen tasolle, vaan konkreettiset teot ovat välttämättömiä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Lue lisää siitä, miten organisaatiot voivat luoda yhdenvertaisia ja syrjimättömiä rekrytointikäytäntöjä sekä edistää yhteiskunnallista hyvinvointia.