Jan
21
5:00 PM17:00

Ma 21.1. After work: Vahva työnantajakuva ja työntekijöiden hyvinvoinnin mittaaminen – resepti onnelliseen työelämään?

Mika Sallinen, Country Manager / Universum Communications

Mikalla on 20 vuoden kokemus pankkialalta, mediasta, verkkokaupan maailmasta, kaupallisesta designista sekä tietenkin nyt työnantajamielikuvasta. Mika vetää Universumin tiimiä Suomessa ja on mukana pohjoismaisessa johtoryhmässä. Mika kokee merkitykselliseksi sen, että pääsee nykyisessä työssään auttamaan asiakkaitaan olemaan entistäkin parempia työnantajia, ja myös viestimään siitä paremmin. Näin hyvinvointi lisääntyy yritysten sisällä, sekä myös potentiaalisten tulevien työntekijöiden joukossa.

Universum –tiivistelmä:

Työnantajakuvan kehittäminen on yhä useamman yrityksen agendalla, eikä syyttä. Kilpailu parhaista osaajista on kovaa, ja huoli avainosaajien löytämisestä on hiipinyt jo toimistusjohtajienkin pöydälle. On selvää, että menestyvät yritykset tarvitsevat taakseen erinomaisten osaajien joukon, jotka työllään, innovaatioillaan ja draivillaan rakentavat menestystä. Vahvan työnantajakuvan tehtävänä onkin houkutella juuri sellaisia osaajia taloon, joita yritys tarvitsee ollakseen menestyvä.

Työnantajakuvan rakentaminen ei voi kuitenkaan olla vain ulkoista tekemistä tai viestintää, sillä kaikki lähtee sisältä. Millainen työpaikka me olemme? Mikä on se diili, minkä lupaamme nykyisille ja potentiaalisille tuleville työntekijöille, ja mitä myös odotamme heiltä? Miten pidämme omasta jengistä huolta? Miten parannamme rekryprosessin kokemusta? Miten kehitämme työntekijäkokemusta?

Firstbeat esittelyt

Johanna Liikkanen:
Johanna on entinen mainostyöläinen ja kahden alakouluikäisen lapsen äiti.
Entinen himoliikkuja joka onnistui rikkomaan kehonsa todella stressaavan työn ja liiallisen treenaamisen myötä. Monen terveydellisen haasteen myötä, alkoi opiskella funktionaalista lääketiedettä, ja kaikesta kokemastaan ja oppimastaan on saanut paljon apua nykyiseen asiakastyöhön Firstbeatin yritysmyynnissä.

Hanna-Mari Pussila:
Hanna-Marilla on farmaseutin koulutus ja lukuisia liikunta-alan opintoja takana. 15 vuoden aikana Hanna-Mari on työskennellyt apteekeissa ja erilaisissa liikunta-alan valmennus ja ohjaustehtävissä. Firstbeatilla työskentelyn aikana Hanna-Mari on auttanut monia yrityksiä työhyvinvointiin liittyvissä asioissa. Myös omat Firstbeat mittaukset ovat auttaneet ymmärtämään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin merkitystä: maksimi ei ole optimi!

Firstbeat tiivistelmä:
”Kuormitutko työelämästä vai elämästä? Kiireinen työelämä, harrastukset, parisuhde, lapset ja kodinhoito voivat uuvuttaa, mikäli palautuminen ei ole riittävällä tasolla. Omaa jaksamistaan on syytä välillä pysähtyä pohtimaan, onko arjessasi enemmän voimavaroja lisääviä vai vähentävä tekijöitä? Pienilläkin muutoksilla voit parantaa hyvinvointiasi merkittävästi. Huippu-urheilijoidenkin keskuudessa käytetty tieteelliseen tutkimukseen perustuva Firstbeat Hyvinvointianalyysi paljastaa hyvinvointiisi vaikuttavat tekijät. Hyvinvointianalyysi arvioi stressin määrää, unen laatua ja riittävyyttä sekä auttaa löytämään ratkaisut paremman palautumisen saavuttamiseksi.”

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 35 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 14.1. klo 10.

View Event →
Jan
21
5:00 PM17:00

Ma 21.1.2019 MiB After work: Johtajakoulu - Mari-Leena Talvitie

Tammikuussa polkaisemme käyntiin MiB Oulun johtajakoulun! Johtajakoulussa pääsemme kuulemaan eri ikäisiä ja eri toimialoilla menestyneitä kokeneita ja mielenkiintoisia johtajia hänen omasta johtajuuden filosofiastaan sekä onnistumisista ja haasteista hänen uransa varrella. Johtajakoulu järjestetään kuukausittain rentona tilaisuutena, jossa luomme yhdessä keskustellen parempaa johtajuutta.

Ensimmäisen johtajakoulun vieraaksi saamme kansanedustaja, ympäristötekniikan DI ja Kokoomuksen varapuheenjohtaja Mari-Leena Talvitien. Mari-Leena on tehnyt pitkän uran kunnallispoliitikkona ja kansanedustajien avustajana ennen nousuaan kansanedustajaksi vuonna 2015. Kuinka ura on edennyt, ja miten pienten lasten äiti on sukkuloinut eteenpäin urallaan työn, politiikan ja perheen keskellä? Ennen kansanedustajuutta Mari-Leena on toiminut muun muassa Oulun kaupunginvaltuuston ja –hallituksen puheenjohtajana.

Tule kuulemaan Mari-Leenan urasta, ja keskustelemaan johtajuudesta!

Aika: Maanantai 21.1.2019 klo 17.00–19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 14.12. klo 10.

View Event →
Jan
22
11:30 AM11:30

Ti 22.1. MiB mingle: Lounas @ Kaupungintalon Tyrmä

Oletko koskaan joutunut putkaan? Ei hätää, nyt pääset, ja kutsuttuna! MiB valtaa kaupungintalon alakerran vanhan poliisilaitoksen tilat ja nauttii tammikuun lounaansa Tyrmä-ravintolassa.

Tilaa löytyy myös rattaille ja sivuovesta pääsee esteettömästi. Syöttötuoleja Tyrmästä ei valitettavasti löydy.

Paikka: Lahden kaupungintalo, Harjukatu 31, 15100 Lahti
Hinta: Maksuton, lounas omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 12 äitiä lapsineen tai ilman. Ilmoittaudu ruusa.aalto@gmail.com tai 050 304 0434


View Event →
Jan
22
5:00 PM17:00

Ti 22.1.2019 MiB After Work: Twitter haltuun

Mihin Twitteriä voi käyttää? Onko minulla sinne jotain annettavaa? Oletpa sitten vasta-alkaja tai kokenut hastagääjä, tule rohkeasti mukaan Twitter-iltaan. Aiheeseen alustaa MiBin Twitter-vastaava Susanna Sankala. Käymme läpi esimerkkejä Twitterin käytöstä sekä annamme vinkkejä miten tviittailut sujuvat jatkossa entistä jouhevammin. Voit osallistua huoletta tilaisuuteen vaikka Twitter olisi sinulle täysin vieras.

Ota mukaan laite, jolla voit harjoitella Twitterin käyttöä.

Paikka: Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 15.1. klo 10.

View Event →
Jan
22
5:30 PM17:30

Ti 22.1.2019 MiB Mingle: Muutoksesta voimaa

Elämä on jatkuvaa muutosta, ja välillä tuntuu raskaalta pysyä vauhdissa mukana. Lapsen syntymä, töiden aloitus, alan vaihto, työn ja perheen yhdistäminen – muutostilanteita tulee elämässä vastaan valtavasti, ja voimme olla hämmentyneitä, että mikä on meidän oma roolimme muuttuvissa tilanteissa.

Miten elämänmuutoksesta voi saada voimaa? Miten uuteen tilanteeseen voi sopeutua? Mistä saada rohkeutta muutosten toteuttamiseen?

Tervetuloa minglen merkeissä jakamaan omat parhaat ideasi ja kuulemaan muiden ajatuksia aiheesta. Minglessä mukana keskustelun alustajana bloggaaja ja Life coach Maija Kaipiainen.

Paikka: Ramin konditoria, Puijonkatu 23
Hinta: Kahvittelut omakustanteisesti
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jan
23
9:00 AM09:00

Ke 23.1.2019 MiB mingle: Tammikuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Tervetuloa starttaamaan uutta vuotta upeiden naisten kanssa.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kun päivään on sattunut osumaan iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneen, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Aika: Keskiviikko 23.1.2019 klo 9–11
Paikka: Kahvila Presso, Linnanmaan Prisma. Kauppalinnankuja 1–3.
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Jan
23
2:30 PM14:30

Ke 23.1. MiB goes: Rovaniemen kaupunki

Millaista on yhdistää kaupungin johtotehtävät ja perhe? Tätä pääsemme kysymään tammikuussa, kun MiB goes Rovaniemen kaupunki ja tapaamme kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansalan sekä henkilöstöpäällikkö Antti Määtän.

Rovaniemen kaupunki on Lapin suurin työnantaja. Millaisia perheystävällisen työpaikan periaatteita kaupungilla on? Millaisia rekrytointikäytäntöjä kaupungilla on? Millaisia urapolkuja iso organisaatio mahdollistaa? Miten on luotu vahva, elinvoimainen, vetovoimainen Rovaniemen brändi?

Tervetuloa mukaan! Myös lapset ovat tervetulleita!

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 16.01. klo 10.

View Event →
Jan
23
4:30 PM16:30

Ke 23.1. MiB Mingle: Opintojen ja perhe-elämän yhdistäminen (alustettu)

Haaveiletko uudesta ammatista tai mietitkö, että haluaisit kehittää osaamistasi opiskelemalla lisää. Esteenä kuitenkin monesti on elämän kiireisyys ja väsymys, joka perhe-elämässä kasvaa. Mitä, jos kuitenkin olisi mahdollista yhteensovittaa kaikki tämä: perhe ja opiskelu sekä mahdollinen työ vielä päälle. Mikä sinua silloin estää?

Tapahtuman alustaa Janina Voutilainen, opiskelija, työntekijä ja kahden aktiivisen pojan äiti sekä MiB-aktiivi.

Paikka: Ison Omenan palvelutori, Kokoustila Myrsky, Suomenlahdentie 1, 02230 Espoo

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille!

Ilmoittautuminen tapahtumaan Facebook-eventissä: https://www.facebook.com/events/322429761691437/?ti=icl

View Event →
Jan
23
5:00 PM17:00

Ke 23.1.2019 MiB goes Sofokus - Ketterä yrityskulttuuri: itseohjautuvuudesta joukko-ohjautuvuuteen

Digitaalisuus on arkipäivää, mutta millainen organisaation tulisi olla, jotta se voi luoda uusia, digitaalisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat yrityksen liiketoiminnan kehityksen ja kasvun?

Digitaalisessa ympäristössä termit ja käytännöt muuttuvat nopeasti ja ellei muutoksessa pysy perässä, putoaa kilvasta kokonaan. Siksi yritykset tarvitsevat ketterää yrityskulttuuria, joka pystyy reagoimaan muutoksiin silloin, kun ne tapahtuvat ja parhaassa tapauksessa vielä aikaisemmin.

Sofokus on lähes kahdenkymmenen vuoden ajan työskennellyt satojen globaalien ja paikallisten brändien kanssa suurista korporaatioista pieniin startup-yrityksiin. Kaikilla asiakkaillamme on kuitenkin jotain yhteistä: korkeat tavoitteet ja usko kasvuun digitaalisten ratkaisujen siivittämänä. Ketterä yrityskulttuuri on meille arkipäivää ja olemmekin luoneet omat käytänteet tämän kulttuurin ympärille.

Tule kuuntelemaan, miten ketterä yrityskulttuuri on meillä toteutettu ja miten sen avulla tuodaan onnellisuutta työyhteisöön.

Paikalla Sofokukselta MiBin jäsen, markkinointijohtaja Lotta Siutla, ihmisten kehittämisestä ja hyvinvoinnista vastaava People Happiness Officer Milla Heikkilä sekä kysymyksiin vastaamassa Sofokuksen perustaja ja toimitusjohtaja Teemu Malinen.

Tapahtuman järjestää MiB Turun Bossladies-verkosto.

Paikka: Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 16.1. klo 10

View Event →
Jan
23
5:00 PM17:00

Ke 23.1. MiB After Work : Taiga Chocolate - Suklaalla maailmalle

Premium-suklaa on kilpailtu ala, mutta suomalaisen luonnon puhtaus ja marjoihin liitetyt terveysvaikutukset ovat kuitenkin vahva kilpailuvaltti maailmalla. Taiga Chocolaten levyissä tumma suklaa yhdistyy suomalaisiin raaka-aineisiin. Marjaisten makujen lisäksi Taiga suklaan valikoimassa löytyy hieman erikoisempaa poro- ja kalasuklaata.

Vasta heinäkuussa 2018 perustetun yrityksen vauhti on ollut hurjaa. Taiga Chocolate syntyi yhden naisen autotallifirmana. Nyt yritystä pyöritetään kolmen naisen voimin. Suklaiden kehittäjä ja yrityksen pääomistaja, vaasalainen Anne Nymark, vastaa yrityksen tuotannosta ja alihankkijoista. Toimitusjohtajana toimii Mirja Palola ja myynnistä vastaa Tanja Davidov. Käsin tehdylle luksussuklaalle Suomen markkinat ovat hyvin rajalliset, joten yrityksen päätavoitteena oli heti alusta alkaen kansainvälistyminen. Markkinoita on lähdetty hakemaan Hongkongista, Singaporesta, Manner-Kiinasta ja seuraavaksi tavoitellaan myös Japanin markkinoita. Sen jälkeen, kun Taiga Chocolaten kalasuklaa palkittiin kilpailun parhaana orgaanisena tuotteena Hongkongissa luonnontuotemessuilla, luksusherkku on viety käsistä.

Nyt sinulla on mahdollisuus tulla kuulemaan, kun yrityksen myyntijohtaja Tanja Davidov, tutustuttaa meidät kalasuklaan mainioon tarinaan sekä kertoo mistä kaikki on lähtenyt ja missä nyt mennään. Illan aikana pääsemme kuulemaan myös muun muassa kansainvälistymisen haasteista sekä verkostojen ja verkostoitumisen tärkeydestä. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta.

Paikka: Vaasan pääkirjasto, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 16.1. klo 18.

View Event →
Jan
23
5:30 PM17:30

Ke 23.1. MiB After Work: Johtajakoulu

Tammikuun Johtajakoulussa kuulemme Mikko Jylhän ajatuksia projektien johtamisesta. Jylhän työhistoriasta löytyy vaativia kohteita, kuten voimaloita ja nykyään hänen johdollaan tehdään kokonaan uutta sairaalaa Kukkumäkeen. Tällainen kokonaan uutta luova projekti on tässä mittaluokassa Suomessa harvinaisuus. Tapahtumaan kuuluu myös sairaala Nova-projektin esittely.


Paikka: Showroom, Keski-Suomen keskussairaala
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 16.1 klo 10.


View Event →
Jan
24
10:15 AM10:15

To 24.1. MiB Mingle: Kestävä elämäntapa (alustettu)

MiB Helsinki - Alustettu mingle: kestävä elämäntapa ja yksilön vaikuttamismahdollisuudet

MiB Lab -hanke Lastemme tulevaisuus panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Ahdistavatko ilmastonmuutos ja ylikulutus? Miten omat teot ja valinnat vaikuttavat? Helena Marttila Zero Waste Finland ry:stä alustaa keskustelua kestävästä elämäntavasta, jätteen vähentämisestä, sekä yksilön vaikuttamismahdollisuuksista. Vaikka ilmastonmuutos on iso asia, arjen positiiviset ilmastoteot voivat olla pieniä ja kiireiselle lapsiperheelle sopivia. Tule mukaan keskustelemaan ja ideoimaan tekoja, joilla taataan elinkelpoinen maapallo myös lapsillemme. 

Aika: Torstai 24.1.2019 klo 10.15–11.45
Paikka: Keskustakirjasto Oodi, ryhmätyöhuone 3, 2. krs
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille!

Ilmoittautuminen tapahtumaan Facebook-eventissä: https://www.facebook.com/events/343544823149243/?ti=iclView Event →
Jan
24
5:00 PM17:00

To 24.1 MiB Mingle: Minustako aktiivi?

Yhdistyksemme aktiivina pääset luomaan uusia kontakteja työelämässä ja tekemään yhteistyötä muiden urasuuntautuneiden äitien kanssa. Sen lisäksi pääset oppimaan uutta tapahtumien järjestämisestä, yhteistyösuhteiden solmimisesta sekä saat kokemusta yhdistystoiminnasta. Olet ehkä pohtinut, kuka järjestää MiBin tapahtumat alueella, miten paljon aktiivitoimintaan pitää varata aikaa ja miten tuohon porukkaan pääsee mukaan?

Turussa tilaisuuksia järjestää noin 20 upean aktiivisen naisen joukko ja uudet tekijät ovat tervetulleita porukkaamme. Tule juttelemaan kanssamme siitä, mitä aktiivina oleminen tarkoittaa ja mietitään yhdessä, miten se voisi olla juuri sinulle sopivaa toimintaa. Kaikki uudet aktiivit ja toiminnasta kiinnostuneet tervetulleiksi toivottavat MiB Turun HR-vastaavat Riina Kaurala ja Jenna Tuominen.

Paikka: Cafe Aschan, Skanssi
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jan
24
5:30 PM17:30

To 24.1. MiB After work: Blogin kirjoittaminen

Sosiaalinen media ja blogit ovat jatkuvasti läsnä päivittäisessä arjessa. Blogeihin törmää yhä useammin yritysmaailmassa, somemarkkinoinnissa sekä harrastustoiminnassa. Nautitko kirjoittamisesta sekä sinulla on jatkuvasti uusia ideoita jaettavana? Oletko koskaan miettinyt oman blogin perustamista mutta pähkäilet miten rajata kokonaisuus?

Oman tarinansa bloggaajaksi ryhtymisestä tulee kertomaan Maijastiina Lipiäinen, joka kirjoittaa äitiysaiheista blogia Mommyhood by Maijastiina. Maijastiina kirjoittaa blogia harrastuksenaan sekä osana ylemmän amkn opinnäytetyötä. Tule kuuntelemaan Maijastiinan matkasta bloggaajaksi sekä saamaan konkreettisia vinkkejä oman blogin perustamiseen.

Paikka: Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin.

Uuden vuoden ja oman uuden paikallisjaoston kunniaksi tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse MiBin jäsenille viikkoa ennen tapahtumaa. Ilmoittautumislinkki lisätään myös Facebook-tapahtumaan.

View Event →
Jan
28
2:00 PM14:00

Ma 28.1. MiB Goes: Fit Wasa

Fit Wasa on kolmen perheen vetämä sali, joka avattiin kesällä 2018. He tarjoavat monipuolisia liikuntapalveluja ja meitä äitejä saattaa kiinnostaa erityisesti heidän Baby ja Kids -jumpat, joihin saamme tutustua yrityskäynnillä maanantaina 28.1. Baby-jumppaan voivat osallistua mammat 3kk-1v lapsen kanssa ja samanaikaisesti järjestettävään Kids-jumppaan voivat osallistua isommat sisarukset (4-7 v). Mikäli onnistut jättämään lapset kotiin tai lapsesi osallistuu Kids-jumppaan, olet lämpimästi tervetullut treenaamaan itsenäisesti salilla.

Baby jumppaan mahtuu 10 mammaa + vauvat. Jumppaa yhdessä vauvan kanssa! Tunti on tarkoitettu 3kk-1v. vauvoille ja heidän äideille. Tunnille saa tulla mukaan, kun äiti on käynyt jälkitarkastuksessa ja vauva osaa kannatella päätään. Tunti on tehokas ja turvallinen synnytyksen jälkeiseen liikuntaan auttaen palautumaan raskaudesta. Tunti sisältää lämmittelyn, lihaskunto-osuuden sekä liikkuvuus- ja venyttelyosuudet. Tunnilla tehdään myös lantionpohjalihasten harjoitteita. Monissa liikkeissä käytetään vauvaa painona, vauvan ehdoilla. Ota vauvalle mukaan oma viltti/pyyhe, sillä osa liikkeistä tehdään lattialla.

Kids jumppaan mahtuu 10, 4-7 vuotiasta lasta. Tällä tunnilla opitaan uutta ja pidetään hauskaa! Kids -tunnilla on luvassa mm. kehonpainoharjoittelua, yhteen hiileen puhaltamista, leikkejä ja leikkimielisiä kisoja.

Aikataulu
Klo 13.40 Ovet aukeavat
Klo 14.00 Tervetuloa Fit Wasaan!
Lyhyt esittely
n. Klo 14.15 Baby ja Kids esittelytunnit 30 min.

Treenien jälkeen kahvi- ja mehutarjoilu. Treenien jälkeen on myös saunomismahdollisuus

Paikka: Fit Wasa, Kvartsikatu 1, Kivihaka
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen, sekä 50 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 21.1. klo 18.

View Event →
Jan
28
5:00 PM17:00

Ma 28.1. MiB goes Integrata: Suomen paras työpaikka hyödyntää palvelevaa johtamista – mistä on kyse?

Integrata on HR-toimialan kasvuyritys, jossa panostetaan tiimin tyytyväisyyteen, itseohjautuvuuden kulttuuriin ja palvelevaan johtamiseen. Miten 10-vuotias 45 % vuodessa kasvava yritys päätyi Suomeen parhaaksi työpaikaksi (Great Place To Work 2018)? Miten jokainen organisaatio voisi hyötyä palvelevasta johtamisesta? Tule Integratalle osallistavaan iltaan sparraamaan näistä aiheista!

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 7 äitiä lapsineen ja 13 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 21.1. klo 10.

View Event →
Jan
29
5:00 PM17:00

Ke 29.1.2019 MiB goes: TULE-tietokeskus

Miten hyvinvoiva tuki- ja liikuntaelimistö voi auttaa sinua jaksamaan paremmin niin töissä kuin kotonakin?

Tervetuloa tutustumaan TULE-tietokeskukseen ja kuulemaan tuki- ja liikuntaelimistön terveydestä erityisesti työkuormituksen näkökulmasta!

Tuki- ja liikuntaelimistön vaivat ovat työikäisten keskuudessa yleisimpiä työstä poissaolon syitä. Pisimpien sairauspoissaolojen ja suurimpien kustannusten aiheuttajien kärjessä olivat tuki- ja liikuntaelinsairaudet lähes 2 462 000 sairauspoissaolopäivällä (Terveystalo 2017).

TULE-tietokeskus tarjoaa maksutonta ohjausta ja neuvontaa tuki- ja liikuntaelimistön, kuten selän, nivelten ja luuston hyvinvointiin liittyen. Lisäksi tietokeskuksessa on kaikille avoimia ja maksuttomia teemapäiviä, joihin liittyy miniluento tai tule-kunnon mittaus. Lisäksi työpaikoille ja yhteisöille tarjotaan asiantuntijan pitämiä tietoiskuja, luentoja, työpajoja tai Pop Up- materiaalipisteitä.

Tilaisuus sisältää lyhyen toiminnan esittelyn sekä alustuksen aiheeseen, jonka jälkeen on aikaa keskustelulle.

Paikka: Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 4 äitiä lapsineen, sekä 6 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 22.01 klo 10.

View Event →
Jan
29
5:30 PM17:30

Ti 29.1. MiB goes VOIMA Personal Training Studio: Äitien treenitapahtuma

Tapahtuma äideille ja pian äideiksi tuleville

Tilaisuuden aikana käsittelemme raskausajan treeniä, synnytyksestä palautumista sekä vatsalihasten erkaumaa ja sen kuntoutusta. Nyt puhutaan ääneen niistä asioista, mistä yleensä vaietaan, mm. housuihin pissaamisesta.

Infon pitäjänä toimii äitiysliikuntaan erikoistunut personal trainer Sara Nevalainen VOIMA Personal Training Studiolta. Sara on erikoistunut raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten treenaamiseen ja toiminut hyvinvointialalla jo 20 vuotta.

Tapahtuman aikana käydään läpi mm. seuraavia asioita:

- muutokset kehossa raskauden aikana

- muutokset kehossa synnytyksen jälkeen (mm. vatsalihasten erkaantuma ja mistä sen tunnistaa)

- miten aloittaa treeni synnytyksen jälkeen, mikä on turvallista ja erkaantuma-liikkeitä

- lantionpohja-asiaa, miksi sitä on tärkeää treenata

- pääset halutessasi testaamaan oman vatsalihasten erkaumasi

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Vain äideille

Mukaan mahtuu 20 äitiä jotka saapuvat yksin. Oman jumppamatto on suositeltavaa ottaa mukaan. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 22.1. klo 10.View Event →
Jan
30
3:30 PM15:30

Ke 30.1. MiB Mingle: Odotusta ja vanhemmuutta Apajassa

“Mikä ihmeen MiB?“

“En ole kauppislainen tai yrittäjä, miten tämä liittyisi minuun?”

“Lapseni ovat jo koululaisia, voinko liittyä?”

“Puoliso on töissä, enkä saa lastenhoitajaa, en siis voi tulla..”

Monesti kuultuja lausahduksia, mutta näihinkin löytyy vastaus, kun tulet PerheenTalon järjestämään tapahtumaan, jossa MiB yhdessä muiden paikallisten yhdistysten kanssa on esittelemässä omaa toimintaansa.

Tule siis tutustumaan Mothers in Business -yhdistyksen Kuopion paikallisjaoston toimintaan PerheenTalon “Odotusta ja vanhemmuutta Apajassa” -tapahtumaan.

Paikka: Kuopion PerheenTalo, Apaja
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jan
30
5:30 PM17:30

Ke 30.1. MiB Extra: Vatsalihasten erkauma -treeni

Äitiysliikuntaan erikoistunut valmentaja ja kätilö Tiina Murdoch järjestää äideille yhteisen treenihetken ja jakaa vinkkejä oman kehon hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Tiina on kulkenut kätilönä yli 10 vuoden matkan äitien ja perheiden rinnalla raskauden ja elämän eri vaiheissa. Hänen omat raskautensa ja vatsalihasten erkauman kuntouttaminen ovat vieneet hänet vuosien mittaan yhä syvemmälle äitiysliikunnan pariin. Tiina on oman kehonsa kuntouttamisen lisäksi auttanut lukuisia naisia kuntoutumaan, liikkumaan turvallisesti ja syömään terveellisesti raskauden aikana sekä synnytyksen jälkeen. Hänen erityisosaamisenaan on erilaisista tuki- ja liikuntaelimistön ongelmista kärsivien raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten liikunta ja kuntoutus. Tiina toivottaa kaikki MiBiläiset tervetulleiksi mukaan tapahtumaan.

Paikka: Muurame
Hinta: 15 e per osallistuja
Lapset: Tapahtuma on poikkeuksellisesti vain aikuisille

Mukaan mahtuu 10 äitiä, jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 23.1 klo 10. Tapahtuma järjestetään, jos siihen ilmoittautuu 8 osallistujaa. Ilmoittautuminen sulkeutuu tiistaina 29.9 klo 10.

View Event →
Jan
30
5:30 PM17:30

Ke 30.1. MiB Mingle Seinäjoki: äiti & yrittäjä (alustettu)

Hotelli-ravintola Alma on restauroitu vanhaan Rautatieläisten taloon. Tämä tunnelmallinen ravintola tarjoaa puitteet vuoden ensimmäiselle avoimelle tapaamiselle Seinäjoella. Alman yrittäjä Heidi Ylikoski alustaa tapaamisen kertomalla Alman tarinan ja omista kokemuksistaan yrittäjyyden ja äitiyden yhdistämisestä. Alustuksen jälkeen keskustellaan illan aiheesta, jutellaan vähän MiBistä ja ennen kaikkea tutustutaan toisiimme! Samalla on mahdollista nauttia omakustanteinen kahvi, iltapala tai ateria. Vaikka yrittäjyys ei itseäsi kiinnostaisikaan, niin lähde mukaan viettämään mukava ilta loistavassa seurassa!

Kuten muihinkin MiBin tilaisuuksiin, myös tänne ovat lapset tervetulleita mukaan.

Paikka: Ravintola Alma, Ruukintie 4, 60100 Seinäjoki
Hinta: omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen tapahtumaan tästä linkistä

Seuraa myös tapahtumaa Facebookissa


View Event →
Jan
31
10:00 AM10:00

To 31.1. MiB goes GoGo: Liikunnallista yritystoimintaa kolmessa sukupolvessa

Tervetuloa tutustumaan menestyksekkääseen GoGo liikuntakeskukseen ja kuulemaan, miten tämä perheyritys on luotu ja kasvanut vuosien varrella.

Tapahtuma alkaa hikisellä The Trip -spinningtunnilla upeassa salissa, missä pääset virtuaalisesti Egyptin saloihin. Kaikista pienimmät lapset voi ottaa mukaan kantokopassa, vähän isommat otetaan kantoreppuun selkään ja mukaan polkemaan (oma reppu mukaan). Taaperot ja isommat lapset pääsevät lastenhoitoon 40-minuuttisen treenin ajaksi. Lastenhoidon alaikäraja on 6 kk.

Treenin jälkeen pääsemme kuulemaan GoGon tarinaa ja siitä, miten vastuita on perheen sisällä jaettu. Pienen pojan äiti Vuokko Kronqvist, Program Director, kertoo miten yrittäjäperheen poika on jo mukana toiminnassa ja kuinka perheen ja työn voi yhdistää mahdollisimman helposti. Vastuiden jakamisesta perheen sisällä kertovat myös Club Manager Vilja Bezek ja Business Development vastaava Varpu Jänisniemi. Tarjolla pientä purtavaa.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 24.1. klo 10.

View Event →
Jan
31
2:00 PM14:00

To 31.1.2019 MiB mingle: LinkedIn vertaistukea

Kaipaako LinkedIn-profiilisi päivitystä? Haluatko saada vinkkejä LinkedInin käytöstä? Tule mukaan työstämään profiiliasi vaikka kahvikupposen merkeissä. Voit tulla koko ajaksi tai vain piipahtamaan. Tarkoitus on aluksi työstää omaa LinkedIniä ja viimeisen puolen tunnin aikana kurkitaan toistemme profiileita ja jaetaan parhaat vertaisvinkkimme. Voit siis olla jo kokenut käyttäjä tai vasta-alkaja. Kaikki ovat tervetulleita! Myös MiBin toiminnasta kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan vertaistuen voimaan.

Aika: Torstai 31.1.2019 klo 14–16
Paikka: H2O, Ideapark
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Jan
31
5:00 PM17:00

To 31.1.2018 MiB Goes: Taiga Concept Oy

Vuoden 2019 ensimmäisellä MiB Goes -kerralla tutustumme kuopiolaisen Taiga Concept Oy:n osaamiseen. Taiga Concept on vuonna 2015 perustettu perhetaustainen start-up, jonka tuotteisiin kuuluvat sekä modulaariratkaisut toimistoihin että viimeisimpänä Baby Boothit imetystä varten esimerkiksi julkisiin tiloihin. Tuotteiden valmistus tapahtuu Kiinassa ja Vietnamissa, mutta inspiraation tuotteiden designiin antaa Suomen upea luonto.

Yrityksen toimintaa meille esittelee yrityksen toimitusjohtaja Maarit Sinikangas, joka kertoo myös kansainvälisestä kaupasta.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 20 äitiä lapsineen. Tervetuloa!

View Event →
Feb
12
5:30 PM17:30

Ti 12.2. MiB Reads: Aki Hintsa - Voittamisen anatomia

Tulossa helmikuussa lukupiiri MiB Reads kokoontuminen. Kirjana Aki Hintsan Voittamisen anatomia. Mies F1-mestareiden takana kertoo tarinansa ja paljastaa menestyksen salaisuuden. Sittemmin kansainväliset huippujohtajat ovat ottaneet Hintsan opit käyttöönsä. Teos sisältää runsaasti ennen julkaisematonta tietoa formulamaailman kulissien takaa sekä Hintsan kokonaisvaltaisen toimintamallin, jota voivat omassa elämässään hyödyntää ihan tavallisetkin tallaajat. Matka kohti menestystä alkaa kysymyksellä: Kuka olet? Tervetuloa keskustelemaan kirjan teemoista! Tule mukaan vaikka kirja olisi vasta lukulistalla tai vielä kesken, tai jos teema yleisesti kiinnostaa, sillä tapaamiset ovat myös oiva paikka verkostoitua ja oppia toisilta!

Paikka: Espresso House, Kauppakeskus Espen
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
13
11:00 AM11:00

Ke 13.2.2019 MiB mingle: Ystävänpäiväetkot lounaalla @ Momento, Karisma

Tervetuloa ystävänpäiväetkoille lounaan merkeissä!

Tule mukaan keskustelemaan päivän polttavista, mieltäsi askarruttavista aiheista samanhenkisten äitien kanssa. Otamme varaslähdön ystävänpäivään ja juhlistamme tätä lounaan merkeissä äitikavereiden kesken. Tervetuloa lasten kanssa tai ilman.

Ilmoittauduthan pöytävarausta varten viimeistään 10.2. Ilmoittautuminen tapahtuu lounaan Facebook-tapahtumassa, joka julkaistaan Mothers in Business Päijät-Hämeen -ryhmässä helmikuun alussa.

Aika: Ke 13.2.2019 klo 11:00-12:00
Paikka: Ravintola Momento, Kauppakeskus Karisma, Kauppiaankatu 2, 15160 Lahti
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!

View Event →

Jan
18
11:00 AM11:00

Pe 18.1. MiB mingle: Lounas @ Rosso

Haluaisitko osallistua MiBin tapahtumiin, mutta päivät kuluvat töissä ja iltamenotkin tuntuvat työpäivän jälkeen hankalilta? Ei hätää, tule mukaan keskustelemaan samanhenkisten äitien kanssa yhteiselle lounaalle! Lisäksi samalla kuulet mitä tänä vuonna on suunnitteilla.

Mukaan ovat totta kai tervetulleita myös vanhempainvapaalla olevat äidit lapsineen!

Paikka: Rosso, Kauppalankatu 1, 45100 Kouvola
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!

Uuden vuoden ja oman uuden paikallisjaoston kunniaksi tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Jan
17
5:30 PM17:30

To 17.1. MiB Reads Johda tunteita - menesty työelämässä

Camilla Tuomisen teos tarkastelee, mitä työpaikoilla pitäisi tapahtua, jotta osaisimme johtaa tunteita, siirtyisimme suorittamisesta aitoihin kohtaamisiin ja oppisimme luottamaan toisiimme. Veikeästi kuvitettu teos kertoo, miten itseä ja yrityksiä johdetaan viisaasti tekoälyn aikakaudella ja miten luovuus, innovointi, tunneäly, asioiden yhdisteleminen ja hiljaisten signaalien lukeminen saataisiin tehokäyttöön. Camilla Tuominen tunnetaan myös Emotion Tracker – yrityksen toimitusjohtajana sekä luennoitsijana ja kouluttajana.

Tule mukaan lukupiiriin keskustelemaan, miten omien ja toisten tunteiden ymmärtäminen ja johtaminen voivat edistää mielekkään työn ilmapiiriä. Mikäli teema kiinnostaa, voit tietenkin osallistua, vaikka teos olisikin jäänyt kesken.

Paikka: Rovaniemi
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 5 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 10.1.2019 klo 10.

View Event →
Jan
16
5:30 PM17:30

Ke 16.1. MiB After Work: Hissipuhe-coaching

Nyt treenataan ammattilaisten avustuksella hissipuheet kuntoon! Hissipuhe tarkoittaa oman osaamisen ja ammattitaidon kertomista lyhyesti ja napakasti. Tätä taitoa tarvitset työhaastatteluissa, soittaessa, työhakemuksissa, rekrytointimessujen tapaamisissa ja tavatessasi uusia ihmisiä.

Sparrauksen järjestävät Katja Noponen Oy:n uravalmentajat Katja Kemppainen ja Noora Kuusikko. Osallistujien kannattaa valmistella oma hissipuheensa jo ennen tapahtumaa, jotta pääsemme suoraa esittämään ja saamaan palautetta. Kannattaa siis käyttää tilaisuus hyväkseen ja tulla keräämään ammattilaisten parhaat vinkit! Tapahtuma järjestetään joulukuussa perutun tapahtuman tilalta.

Paikka: Jyväskylä
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 09.01. klo 10.

View Event →
Jan
16
5:00 PM17:00

Ke 16.1. MiB After work: Mikä meitä lihottaa? Kenen syytä läski on?

Tammikuun startatessa ja uuden vuoden lupaukset tuoreessa muistissa on hyvä keskustella kriittisesti aiheesta, mikä meitä suomalaisia oikein lihottaa?

Maailma läskistyy vauhdilla, mutta onko kyse ihmisten itsekurin puutteesta vai ruokaympäristön muutoksesta? Jo kolmasosa maailman ihmisistä on ylipainoisia ja suomalaisistakin yli puolet. Ihmisten terveystietoisuuden taso on noussut, mutta silti ihmiset lihovat koko ajan. Opimme jo pienenä, miten kuuluisi ja pitäisi syödä, mikä on terveellistä ja mikä ei, mutta harva tiedostaa, kuinka paljon ympäristö vaikuttaa meidän valintoihimme ja kuinka paljon ympäristö myös ohjaa kulutustamme. Onko ylipaino yksilön, yhteiskunnan vai liikkeenjohdon ongelma? Ja miten se voidaan ratkaista? Vai voidaanko?

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan ruoankuluttamiseen liittyvistä teemoista uudesta näkökulmasta. Ei ravitsemus- vaan ruokaympäristönäkökulmasta!

KTT Maijastiina Jokitalo väitteli elokuussa ruoankuluttamisesta ja tarkasteli väitöskirjassaan nimenomaan ympäristön ja tietoisten ja tiedostamattomien asenteiden vaikutusta ruoankuluttamiseen ja ruoan terveysmerkitysten heijastumista ruoankuluttamiseen. Jokitalo työskentelee Levón-instituutissa koulutuspäällikkönä sekä opettaa ja kouluttaa markkinoinnin alalla yrityksiä ja opiskelijoita.

Tervetuloa!

Paikka: Vaasan yliopisto, Tervahovi (päärakennus), Wolffintie 34
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 9.1. klo 18.

View Event →
Jan
16
5:00 PM17:00

Ke 16.1. MiB After work: Sijoitusilta vol. 3

Miten ja mihin minun tulisi sijoittaa? Entä miten säästämisen voisi aloittaa? Tavoitteena taloudellinen riippumattomuus? Näistä ja monista muista säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvistä teemoista keskustelemme Sijoitusilta vol. 3 -tapahtumassa.

Keskustelun vetäjänä toimii edellisissä Sijoitusilta-tapahtumissa puhunut  Essi Sarkakari-Kosamo, joka on omien sanojensa mukaan intohimoinen osakesäästäjä ja jonka säästämis- ja sijoittamisura alkoi jo alle parikymppisenä.

Jatkamme siitä, mihin edelisellä kerroilla jäimme eli perusteista jatkamme pintaa syvemmälle sijoittamisessa ja säästämisessä. Tervetuloa mukaan myös, vaikka olisit vasta harkitsemassa tai  aloittamassa sijoittamista, saat hyvä varmasti hyviä neuvoja aloittamiseen.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 20 äitiä lapsineen. Tervetuloa!

View Event →
Jan
16
11:00 AM11:00

Ke 16.1.2019 MiB Mingle: Kuukausitreffit

Tervetuloa vuoden ensimmäisille kuukausitreffeille! Mitä uusi vuosi meille kaikille tuokaan tullessaan! Starttaa vuosi yhdessä muiden äitien kanssa. Jaa omat uuden vuoden lupaukset ja pyydä toisilta vinkkejä lupausten toteuttamiseen, inspiroidu muiden ajatuksista, jaa kokemuksia perhevapaista ja töihin paluusta tai höpötä aivan jostakin muusta.

Kuukausitreffeillä pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Toivotamme tervetulleeksi mukaa kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tervetuloa!

Paikka: Panini, Linnankatu 3, 20100 Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Tapahtuman Facebook-sivut.

View Event →
Jan
15
5:30 PM17:30

Ti 15.1.2019 MiB reads: Sinä pystyt!

Tammikuun MiB Readsissa paneudumme viime syksyisen ZEF vierailun innoittamana Jaakko Alasaarelan kirjaan Sinä pystyt!

Mitä sinä haluat elämältäsi? Mistä unelmoit? Mietitkö vielä, pystytkö saavuttamaan unelmasi? Luettuasi tämän kirjan tiedät, että sinä pystyt! Sinä pystyt! kirja on syntynyt rakkaudesta, intohimosta ja rohkeudesta, halusta auttaa ihmisiä löytämään ja saavuttamaan unelmansa. Kirjan kirjoittaja Jaakko Alasaarela on palkittu yrittäjä ja Suomen parhaaksi työpaikaksi valitun ZEF Oy:n toimitusjohtaja. Jaakon elämä muuttui peruskoulun viimeisenä päivänä, kun rehtori muutti todistuksesta nelosen vitoseksi ja rohkaisi häntä suurista ongelmista huolimatta elämässä eteenpäin.

Tule rohkeasti mukaan lukupiiriin vaikka kirja olisi vasta lukulistalla tai vielä kesken, tai jos teema yleisesti kiinnostaa, sillä tapaamiset ovat myös oiva paikka verkostoitua ja oppia toisilta!

Aika: Tiistai 15.1.2019 klo 17.30–19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 5 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 8.12. klo 10.

View Event →
Jan
15
5:00 PM17:00

Ti 15.1.2019 MiB Mingle: Markkinointi- ja viestintäalan ammattilaisten kokoontuminen

Työskenteletkö viestintä-, markkinointi- tai digialalla? Tervetuloa tapaamaan muita alan ammattilaisia ja verkostoitumaan vapaamuotoisesti kahvikupposen ääreen. Voit liittyä seuraan, vaikkei tittelisi viittaisikaan marcommsiin, mutta olet kiinnostunut aiheesta tai teet vaikka “otona” somea.

Paikka: Ramin Konditoria, Puijonkatu 23
Hinta: Kahvittelu omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jan
15
11:00 AM11:00

Ti 15.1. MiB Recruiting Coffee

Oletko innostunut MiBin toiminnasta ja haluaisit mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tulevaa toimintaamme? 

Tule mukaan vapaamuotoiseen tilaisuuteen kuulemaan MiBin toiminnasta sekä juttelemaan kanssamme siitä, mitä aktiivina oleminen tarkoittaa ja kuulemaan nyt avoinna olevista rooleista!

MiBin aktiivit ovat yhdistyksen toiminnan ydin, ja Helsingissä aktiiveina toimii yli sadan äidin upea joukko. Yhdessä järjestämme MiBin tapahtumat, hoidamme viestintää ja yritysyhteistyötä sekä ajamme meille tärkeää työn- ja perheen yhteensovittamista eteenpäin yhteiskunnassa. Yhdistyksemme aktiivina pääset luomaan uusia kontakteja työelämässä ja tekemään yhteistyötä muiden urasuuntautuneiden äitien kanssa.

Aika: tiistai 15.1.2019 klo 11-12
Paikka: Cafe Veranda, Finlandia-talo, Helsinki
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jan
14
5:30 PM17:30

Ma 14.1. MiB After work: Miten saavuttaa taloudellinen mielenrauha?

Mietityttävätkö raha-asiat? Tule kanssamme Danske Bankiin kuulemaan ja keskustelemaan, miten saavuttaa mielenrauha talousasioissa.

Illan aikana Danske Bankin rahoituspäällikkö Linda Stanley ja sijoitusasiantuntija Wilhelmiina Marola kertovat rahoitusasioiden suunnitelmallisuudesta ja säästämisen merkityksestä. Lisäksi Kiinteistömaailman huippumyyjä Marjo Tommila kertoo oman uratarinansa ja yleisesti asumisesta ja asuntomarkkinoista. Tommila valottaa, miten hän on onnistunut työn ja perheasioiden yhdistämisessä, sekä mikä merkitys verkostoitumisella on osana menestystarinaa.

Aika: maanantai 14.1.2019 klo 17.30 - 19.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä yksin ja 15 äitiä lapsen kanssa. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Sitovat ilmoittautumiset 8.1. mennessä. Tarjolla pientä purtavaa, joten kerrothan mahdollisista erikoisruokavalioista ilmoittautumisen yhteydessä.


View Event →
Jan
14
9:30 AM09:30

Ma 14.1. MiB Mingle: Uusi vuosi

Tervetuloa uudet ja jo MiBin toiminnassa mukana olevat jäsenet kuulemaan MiBin toiminnasta ja ideoimaan MiBin tulevan vuoden tapahtumia. MiB minge on rento kahvitteluhetki äideille, myös MiBin jäsenyydestä kiinnostuneet äidit ovat tervetulleita, joten ota ystävä tai kollega mukaan! Tarkempi paikka ilmoitetaan Facebook-tapahtumakutsussa.

Paikka: Jyvskylä
Hinta: Maksuton, kahvi omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumakutsu Facebookissa, ei pakollista ilmoittautumista.

View Event →
Jan
11
9:30 AM09:30

Pe 11.1.2019 Welcome Coffee: Tervetulloo-kahveet

“Mikä ihmeen MiB?“

“En ole kauppislainen tai yrittäjä, miten tämä liittyisi minuun?”

“Lapseni ovat jo koululaisia, ei tämä taida koskea minua?”

“Puoliso on töissä, enkä saa lastenhoitajaa, en siis voi tulla..”

Oletko juuri liittynyt MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai harkitsetko mukaan liittymistä, mutta mielessäsi pyörii kysymyksiä ja haluaisit ottaa ensin selvää, mikä tämä porukka oikein on? Jos vastasit kyllä jompaan kumpaan, tervetuloa mukaan “Tervetulloo-kahveet” -tapaamiseen!

Welcome Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tilaisuuksiimme lapsen kanssa.

Tämä tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti uusille jäsenille ja jäsenyyttä harkitseville, mutta tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita liittymään mukaan toimintaan. Samaten vanhat jäsenet ovat tervetulleita vaihtamaan kuulumisia, tai jos toiminnassa on ollut taukoa, on tämä helppo tilaisuus hypätä jälleen toimintaan mukaan. Myös lapset ovat tervetulleita kahvittelemaan.

Paikka: Ramin Konditoria, Puijonkatu 23
Hinta: Kahvittelu omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jan
10
1:00 PM13:00

To 10.1. MiB goes Yle Svenska

Välkommen att besöka Yle Svenska och ansvarig chefredaktör Marit af Björkesten!

Vi ska prata om hur det är möjligt att kombinera karriär och familj, om (kvinno)lederskap, och förstås om Yle Svenskas ställen och innehållen i ett globalt medielandskap. Marit berättar oss om det finlandssvenska mediefältet, Svenska Yle och hur hennes vardag som mamma sett ut under årens lopp.

Marit af Björkesten är direktör och ansvarig chefredaktör i Yle Svenska, och hon också tog kontroll över finska Yle Nyheter som verkställande chef redaktör efter Atte Jääskeläinen. Före Yle Svenska har Marit jobbat i Huvudstadsbladet som redaktör och chef för ledaravdelningen.

***

Tervetuloa Yle Svenskaan tapaamaan johtajaa ja vastaavaa päätoimittajaa Marit af Björkesteniä! Vierailu on osa MiB Labin ohjelmaa Rohkeasti ruotsiksi, ja tervetulleita ovat myös ne mibiläiset, jotka haluavat petrata ruotsiaan. Keskustelemme Maritin kanssa työn ja perheen yhdistämisestä sekä suomenruotsalaisesta mediakentästä.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 13 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 3.1. klo 10.View Event →
Jan
10
12:00 PM12:00

To 10.1.2019 MiB Afternoon Club: Miten yhdistän imetyksen ja uran?

Pohditko miten imetyksen ja töihin paluun yhdistäminen onnistuu? Miten työkaverit imetykseen suhtautuvat? Kuluvatko tauot pumpatessa? Ja miten pärjääkään se kaikkein tärkein, pikkuinen, sillä aikaa kun äiti on jo töissä? Imetykseen, vauva-aikaan ja uraan liittyy paljon kysymyksiä, uskomuksia ja mielipiteitä. Tule jakamaan kokemuksia, hakemaan vastauksia, kuulemaan ja keskustelemaan imetyksen ja uran yhdistämisestä Metsämarja Aittokosken johdolla.

Metsämarja Aittokoski on sisältöihin erikoistunut käsikirjoittaja, kirjailija, ohjaaja ja äiti. Hän on myös kirjoittanut lastenkirjat Pikkuli sanoo EI, Pikkuli pelastaa päivän ja Lennä pikkuli, lennä! Metsämarja on myös yksi Imetyksen aika – uusi suomalainen imetyskirja teoksen kirjoittajista ja toimittajista. Hän on myös ohjannut aiheesta samannimisen opetusdokumenttielokuvan, jota on käytetty ympäri Suomea imetyksen edistämiseen.

Paikka: Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 03.01. klo 10.

View Event →
Jan
9
12:30 PM12:30

Ke 9.1. MiB mingle: Tammikuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Tervetuloa starttaamaan uutta vuotta upeiden naisten kanssa.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen, ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Fazer Café Tempo, Hämeenkatu 15, Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event

View Event →
Jan
9
12:30 PM12:30

Ke 9.1. MiB mingle: LinkedIn vertaistukea

Kaipaako LinkedIn-profiilisi päivitystä? Haluatko saada vinkkejä LinkedInin käytöstä? Tule mukaan työstämään profiiliasi vaikka kahvikupposen merkeissä. Voit tulla koko ajaksi tai vain piipahtamaan. Tarkoitus on aluksi työstää omaa LinkedIniä ja viimeisen puolen tunnin aikana kurkitaan toistemme profiileita ja jaetaan parhaat vertaisvinkkimme. Voit siis olla jo kokenut käyttäjä tai vasta-alkaja. Kaikki ovat tervetulleita! Myös MiBin toiminnasta kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan vertaistuen voimaan.

Paikka: Hostel Cafe Koti, Valtakatu 21 , Rovaniemi
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Jan
8
5:00 PM17:00

8.1.2019 MiB Reads - Tekoäly ja tulevaisuus

Mitä tekoäly oikeastaan on? Millainen vaikutus tekoälyllä on työhösi tai elämääsi? Miten tekoäly tulee kehittymään ja miten se vaikuttaa meihin tulevaisuudessa?

Tammikuun MiBin lukupiirin aiheena on Tekoäly ja tulevaisuus. Tule keskustelemaan ja ihmettelemään yhdessä! Tapahtuma on MiBin jäsenille. Tapaamme jälleen Denniksen yläkerrassa, jossa löytyy lapsille leikkipaikka.

Kirjavaihtoehdot:

Rauhankone – Timo Honkela
Tekoäly ei ole tieteiselokuvien kaiken tuhoava äärimmäinen paha. Päinvastoin se tuo toivon paremmasta. Rauhankoneiden avulla ihminen voi nousta tietoisen ajattelun rajoitusten yläpuolelle. Lähestymässä on viisaiden koneiden aika. Professori Timo Honkela on tutkinut tekoälyä ja koneoppimista jo 30 vuotta. Urallaan hän on pyrkinyt monipuoliseen ymmärrykseen mielen, kielen ja yhteiskunnan ilmiöistä. Rauhankone on tekoälytutkijan testamentti, jonka myötä hän haluaa avata elämäntyönsä ihmisten tietoon ja eteenpäin kehitettäväksi.

Elon Musk – Ashlee Vance
Elon Musk on vuonna 1971 syntynyt bisnesmies, sijoittaja ja keksijä, joka vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Etelä-Afrikassa, mutta muutti jo 17-vuotiaana Pohjois-Amerikkaan ja loppu on historiaa. Musk on omistautunut ihmiskunnan tulevaisuudelle. Hänen tavoitteenaan on mm. mullistaa energiantuotanto ja tehdä avaruusmatkailu mahdolliseksi kaikille. Kirjassa pohditaan Muskin uran merkitystä aikamme teknologiateollisuudelle ja saadaan esimakua siitä, mitä tulevaisuus ehkä tuo tullessaan.

Oma ehdotuksesi - oletko törmäännyt hyvään kirjaan aiheesta?

  • Antti Merilehto, Tekoälyn matkaopas johtajalle

  • Jussi Marttinen, Palvelukseen halutaan robotti: tekoäly ja tulevaisuuden työelämä (2018)

  • Pentti Haikonen, Tietoisuus, tekoäly ja robotit (2017)

BONUS:
Mikäli haluat syventää tietojasi tekoälystä, ilmoittaudu ilmaiselle Elements of AI -kurssille. Kurssi on saatavilla suomeksi ja englanniksi. Tekoälyn perusteet on maksuton verkkokurssi, joka on suunnattu kaikille, jotka haluavat tietää, mitä tekoäly on, mitä tekoälyllä voi (ja ei voi) tehdä ja miten tekoäly vaikuttaa elämäämme. Syvällistä matematiikan ymmärrystä tai ohjelmointitaitoja et tarvitse. Kurssin suoritettuasi voit saada 2 opintopistettä Avoimen yliopiston kautta. Voimme perustaa lukupiirin päätteeksi oman opintopiirin kurssin ympärille. https://www.elementsofai.com/fi

Paikka: Ravintola Dennis, Linnankatu 17
Hinta: Maksuton, ruoka omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!
Tapahtuman Facebook-sivu

View Event →
Jan
8
8:00 AM08:00

8.1. MiB Mingle: Tammikuun aamukahvit @ Wasa Konditoria

Tervetuloa aamukahville juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kun päivään on sattunut osumaan iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tule starttaamaan uusi vuosi upeiden naisten kanssa!

Paikka: Vaasan Kauppahalli, Wasa Konditoria
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jan
7
to Jan 10

Ma 7.1.2019 ja to 10.1.2019 MiB After work: Esiinny eduksesi – hallitse jännitys

Esiinnytkö työssäsi? Aiheuttaako esiintyminen kylmän hien otsallesi ja perhosia vatsaan? Tule kehittämään esiintymistaitojasi ja opettelemaan keinoja jännityksen hallintaan esiintymistaitoworkshopiin. Esiintymisworkshop järjestettiin MiBin koulutuksena toukokuussa 2018 ja nyt tammikuussa järjestettävä koulutus on toiveuusinta. Workshopin sisältö on toukokuun koulutusta vastaava. Osallistujamäärä on rajattu 12 henkilöön, jotta jokainen saa henkilökohtaisia neuvoja ja vinkkejä omien esiintymistaitojen kehittämiseen.

Koulutus on kaksiosainen. Ensimmäisenä iltana keskitytään esiintymistaitoihin ja jännityksen hallintaan tietopakettina helppojen ja hauskojen harjoitteiden avulla. Toisena iltana jokainen osallistuja esittää suunnittelemansa puhe-esityksen (noin 3 minuuttia). Jokainen saa esityksen jälkeen henkilökohtaisen palautteen sekä kouluttajalta että muilta osallistujilta. Tarkoituksena on uskaltautua hieman epämukavuusalueelle ja heittäytyä yleisön eteen turvallisessa ja rennossa ilmapiirissä. Sanotaan, että esiintymään oppii vain esiintymällä, joten tule mukaan hakemaan itsevarmuutta ja vinkkejä onnistumiseen!

Kouluttajana toimii toimittaja ja viestinnän asiantuntija (medianomi, puheviestinnän maisteri) Sarianna Turula Koulutus- ja valmennuspalvelu ProFiiliksesta. Hän toimii päätyökseen kaupunkilehden toimittajana ja lisäksi pitää yrityksensä kautta viestinnän- ja vuorovaikutuksen koulutuksia. Tärkeintä Sariannalle on innostaa ja rohkaista ihmisiä viestimään ja esiintymään omalla persoonallisella tavallaan.

Edellisestä MiB-esiintymisworkshopista saatu palaute:
”Sain koulutuksesta todella paljon uusia hyviä vinkkejä sekä aivan konkreettisia, yksilöllisiä neuvoja eri harjoitteiden sekä Sariannan ja vertaispalautteen muodossa. Sariannan käyttämät menetelmät olivat monipuoliset, mukaansatempaavat ja mielenkiinto sekä innostuneisuus säilyivät kaikilla alusta loppuun. Hienosti luotu luottamuksen ilmapiiri vieraiden henkilöiden kesken kuitenkin suht vaikean ja haastavan asian äärellä jäi positiivisesti mieleen. Paljon koulutuksissa käyneenä voin sanoa, että tämä oli yksi parhaita, mihin olen koskaan osallistunut. Todella käytännöllinen ja paljon konkreettista hyötyä ja harjoitteita. Suosittelen lämpimästi kaikille aiheesta kiinnostuneille tai sen kanssa pähkäileville!”

Yhteistyökumppanimme Vadelmatarha on kattanut tilaisuuteen MiBiläisille iltapalan (suolaista ja makeaa syötävää kahvin/teen kera) omakustanteisesti molempien iltojen yhteishintaan 9 e/hlö. Halutessasi voit myös ostaa omavalintaisia tuotteita kahvilasta.

Aika: maanantai 7.1.2019 klo 18–20 ja torstai 10.1.2019 klo 18–20.
Paikka: Oulun Vadelmatarha (Kempeleentie 7)
Lapset: Workshop on suunnattu tällä kertaa vain äideille harjoitteiden vuoksi, mutta sylilapset voivat tarvittaessa olla mukana.
Mukaan mahtuu 12 ensimmäisenä ilmoittautunutta äitiä.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 31.12. klo 10.

View Event →
Jan
7
5:00 PM17:00

Ma 7.1.2019 MiB Mingle: Welcome & Recruiting Coffee @ Ciao! Caffe, Lahti

Oletko juuri liittynyt MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai harkitsetko mukaan liittymistä, mutta mielessäsi pyörii kysymyksiä ja haluaisit ottaa ensin selvää, mikä tämä porukka oikein on?

Haluatko järjestää kiinnostavaa toimintaa itsellesi ja muille uraäideille? Kiinnostaako verkostoituminen MiBin muiden vapaaehtoisten kanssa? Tai tahdotko päästä vaikuttamaan uran ja perheen yhteensovittamisen kysymyksiin? Tule MiBin aktiiviksi!

Jos vastasit kyllä johonkin edellisistä kysymyksistä, tervetuloa mukaan Welcome & Recruiting Coffeelle!

Welcome Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tilaisuuksiimme lapsen kanssa.

MiBin aktiivit ovat vapaaehtoisia, jotka järjestävät tapahtumia tai ovat mukana MiBin toiminnan mahdollistamisessa ja kehittämisessä. Niin paikallisissa kuin valtakunnallisissa tiimeissä on kiinnostavia tehtäviä tapahtumajärjestämisestä yrityssuhdetoimintaan ja viestinnästä edunvalvontaan.

MiBin toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön, joten tarvitsemme juuri sinun panostasi! Uusi aktiivi perehdytetään MiBin toimintaan, ja tukea saa yhteyshenkilöltä, tiimiltä ja koko MiBin verkostolta. Aktiivina toimiminen on antoisaa, helppoa ja mukavaa.

Tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita liittymään mukaan toimintaan tai aktiiviksi. Voit kutsua mukaan myös ystäväsi!

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen ja lapset ovat tervetulleita mukaan. Ei ennakkoilmottautumista - tule rohkeasti moikkaamaan!


Paikka: Ciao! Caffe, Kauppakeskus Trio, 2. krs, Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jan
7
9:30 AM09:30

Ma 7.1. MiB mingle: Kuukausikahvit @ Puutarhurinkatu

Kuukausikahvit mibiläisille ja MiBistä kiinnostuneille Puutarhurinkadun perhepuistossa Kouvolassa jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta.

Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan lisää. Nostetaan yhdessä glögimalja uudelle vuodelle ja omalle uudelle paikallisjaostolle!

Paikka: Puutarhurinkadun perhepuisto, Puutarhurinkatu 26, 45100 Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Jan
3
2:00 PM14:00

To 3.1. MiB Afternoon Club: Unelmakarttatyöpaja

Mistä sinä unelmoit? Etkö ehdi lapsiarjen keskellä miettimään koko asiaa? Ota nyt aikaa itsellesi ja toteuta uuden vuoden lupauksesi. Tule tekemään itsellesi unelmakartta, jonka avulla unelmia on mahdollista saada toteutumaan myös käytännössä. Ota mukaasi vanhoja aikakausilehtiä tai kuvia joita voi leikellä sekä sakset.

Paikka: Café Art, Läntinen rantakatu 5
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan Facebookissa.

View Event →
Dec
20
6:00 PM18:00

To 20.12. MiB After work: Pikkujouluglögit @ The Bank, Kouvola

Tip tap tip tap tipe tipe tip tap! Kokoonnutaan Kouvolassa vielä viimeisen kerran kuluvana vuonna. Tervetuloa hengähtämään ja ottamaan tauko joulukiireistä. Meillä on ravintolaan pöytävaraus ja haluamme kiittää jäseniämme kuluneesta vuodesta tarjoamalla osallistujille alkoholittoman glögin. Poikkea työpäivän jälkeen tai jouluostosten lomassa. Ohjelmassa on vapaamuotoista keskustelua ja yhdessäoloa. Voimme jakaa toisillemme vielä viime hetken joulu- ja lahjavinkit, ja sitten rauhoittua joulun viettoon.

Tervetuloa!

Paikka: Kouvola
Hinta: Omakustanteiset juomat tarjotun glögin lisäksi
Lapset: Tämä tapahtuma on poikkeuksellisesti tarkoitettu vain äideille.

Mukaan mahtuu 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään tiistaina 11.12. ja ilmoittautumisten deadline on tiistaina 18.12.

View Event →
Dec
20
10:30 AM10:30

To 20.12. MiB Morning club: Tosisatukirjan opetuksia aikuisille – Mitä maailmaa muuttaneilta naisilta voi oppia?

Suositut tosisatukirjat, joissa kerrotaan tarinoita ihka oikeista naisista, on pääasiassa suunnattu lapsille. Mutta mitä kaikkea aikuiset voivat oppia kirjojen päähenkilöiltä, maailmaa muuttaneilta suomalaisnaisilta?

Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa -kirjan kirjoittaja Ida Salminen vietti yli vuoden perehtyen 40 naisen elämäntarinoihin, luki kymmeniä kirjoja ja haastatteli yli kahtakymmentä nykynaista (mm. Tarja Halonen, Elisabeth Rehn, Meeri Koutaniemi, Koko Hubara, Minna Parikka). Tuloksena oli niin paljon oivalluksia elämästä, urasta ja asenteesta, etteivät kaikki mitenkään mahtuneet kirjan sivuille, eivätkä edes sovellu lapsille.

Tule kuulemaan aikuisten versiota tosisatukirjan opetuksista – näistä elämänviisauksista on hyötyä kenelle tahansa. Miten maailmaa muuttaneet naiset ovat selvinneet haasteista ja epäonnistumisista? Millaiset ajattelutavat ovat mahdollistaneet tavoitteiden saavuttamisen? Entä mitä he ajattelevat työn ja perheen yhdistämisestä? Mitä he halusivat sanoa tämän päivän lapsille? Entä miten lapsille pitäisi puhua (epä)tasa-arvosta?

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

P.S. Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa on kokoelma satumuotoon kirjoitettuja minielämäkertoja merkittävistä naisista 1800-luvulta nykypäivään. Kirjaa on tilaisuudessa myynnissä alennettuun 20 euron hintaan (maksu käteisellä tai Mobilepayllä).

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 13.12. klo 10.

View Event →
Dec
19
5:30 PM17:30

Wednesday 19.12. MiB After work: Ready to live your life in a B-I-G way? Introducing the Wander Woman Playbook - for those who dare to dream, do, fail & win while having all the fun

Welcome to listen an insightful talk about creating and nurturing a growth mindset amidst self-doubt, personal growth and, well, life. This talk is for ambitious women in business, women who want to be the leaders of tomorrow, instilling the confidence and motivation within themselves (and in their families, friends and teams) in order to achieve goals that at first might seem impossible.

The talk is hosted by Anna Kuusela who brings her decade worth of experience in management consulting in London City. She’s worked side by side with some of the most prestigious CEOs of our time in the fashion and luxury industry in the most complex business transformation challenges. Anna is a true global citizen, having worked and/or lived in eight countries, and spending last six of them in London. In April 2018 she left her corporate career to become a full time entrepreneur and to make an even bigger impact.

Her book, The Wander Woman’s Playbook – My Habits for Becoming Unstoppable, was published in Nov 1st, and today she calls herself a business strategist, coach, author, and inspirational speaker. Anna is truly passionate about personal growth and believes we all have unlimited potential, we just need to have the right tools to tap into it.

This is your chance to hear thoughts that might change the way you look at your world – and make you go on your Xmas break inspired. Welcome!

The participants will have a chance to buy Anna’s book at the event at EUR 10.

Place: Helsinki
Price: Free of charge
Kids: Welcome!

There is space for 25 mothers who come together with their children and for 25 mothers who come alone.

Participation link will be sent by email on Wednesday 12.12. at 10 am.

View Event →
Dec
19
9:00 AM09:00

Ke 19.12. MiB Morning club: Aloittavan yrittäjän polku

Mikä on MVP? Miten voin välttää suurimmat sudenkuopat kehittäessäni ideaani liiketoiminnaksi? Tutustutaan iteratiiviseen, ketterään menetelmään kehittää ideaa kohti liiketoimintaa. Jokainen idea vaatii kehittämistä ja muutoksia matkan varrella ja vielä liiketoiminnan aloittamisen jälkeenkin. Sitä varten on hyvä opetella keräämään ja hyödyntämään relevanttia palautetta todellisilta asiakkailta. Tähän tarvitaan myös ymmärrystä siitä, kuka on asiakas, ketä pitäisi kuunnella ja pystyykö ideani ratkaisemaan heidän ongelmansa.

Ensimmäisessä tapaamisessa perehdyttiin NABC-malliin ja hyödynnämme mallin tapaa esitellä oma idea myös tällä kerralla. Tutustumme liiketoimintamalleihin ja MVP:hen, määrittelemme tärkeimmän asiakassegmenttimme ja selvitämme miten alamme kerätä järjestelmällistä palautetta omasta ideastamme koemarkkinoinnin kautta, jotta voimme kehittää ideaa eteenpäin.

Mukaan voi vielä tulla vaikka et ollut ensimmäisellä kerralla mukana. Saat etukäteen NABC mallin ja ohjeet, ja pääset kärryille tämän kerran aiheesta!

Paikka: Oulun yliopisto
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 5 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 12.12. klo 10.

View Event →
Dec
18
10:00 AM10:00

Ti 18.12. MiB Mingle: Pikkujoulut

Kaikille avoin glögimingle, johon olet tervetullut tutustumaan MiBin toimintaan, tapaamaan tuttuja ja verkostoitumaan uusiin upeisiin ihmisiin. Olet tervetullut sellaisena kuin sillä hetkellä satut olemaan; joulustressissä, hyvin levänneenä, energisenä tai univelkaisena. Voit aikataulusi mukaan piipahtaa nopealla glögikupposella tai hengailla pidempäänkin. Mingle on vapaamuotoinen, jossa voidaan jakaa toisillemme hyviä vinkkejä joulukiireestä irrottautumiseen.

Lisäksi iloitsemme MiB Rovaniemen ensimmäisestä vuodesta ja kurkistelemme jo hieman ensi vuoden tapahtumatarjontaan.

MiB tarjoaa glögit ja tortut.

Paikka: MLL Perhetoimintakeskus, Pirkkakatu 2
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →