May
27
4:30 PM16:30

27.05.2019 MiB Afterwork: HappyLife-ryhmäcoaching ja Linguajoy kielikerhot

Linguajoy Kielikerhot Oy:n perustaja Henrietta Kvist ja LinkedIn-valmentaja, uracoach Kati Saario Happy Customer Company:sta toivottavat mibiläiset lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan lasten kielikursseihin ja HappyLife-ryhmäcoaching konseptiin. 

Tilaisuuden aluksi Henrietta Kvist jakaa oman uratarinansa ja kertoo, mikä inspiroi häntä perustamaan oman kielikoulun. Tämän jälkeen Kati Saario vetää osallistujille HappyLife-ryhmäcoaching -session, jossa yhdistyvät ammatillinen verkostoituminen, itsensä kehittäminen, uravalmennus ja vertaismentorointi. Jakamalla tarinamme ryhmän jäsenten kesken saamme uutta näkökulmaa elämään toisten kokemusten kautta. Jokainen ryhmän jäsen keskittyy oman tavoitteen saavuttamiseen, askel askeleelta. Illan aikana pääset testaamaan ryhmäcoaching-konseptia pienryhmässä sekä pohtimaan työkirjan parissa omia arvojasi, hyvinvoinnin lähteitäsi, vahvuuksiasi ja tavoitteitasi elämässä. Harjoituksen lopuksi asetat kesäksi osatavoitteita, jotka ohjaavat sinua kohti päätavoitetta. Lämpimästi tervetuloa tavoittelemaan hyvää elämää!

Aika: Ma 27.05.2019 klo 16.30–18.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin.

 Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 20.05. klo 10.

View Event →
May
27
4:30 PM16:30

Ma 27.5.2019 MiB After Work: CV-valokuvaus

Kaipaako CV-valokuvasi tai LinkedIn-profiilisi uutta ja freesiä ilmettä?
Saamme jälleen valokuvaaja Annika Berezhnykhin ottamaan kuvia MiBiläisten yhteiseen CV-valokuvailtaan. Kuvauspaikalla on mahdollisuus myös nopeaan kuvausmeikkiin meikkaaja-maskeeraaja Kiki Kameleontin toimesta!

Varauduthan käteismaksuun paikan päällä, sillä korttimaksuun ei ole mahdollisuutta!

Annikan portfolioon voit tutustua osoitteessa: http://kivatkuvat.com/

Aika: Maanantai 27.5. klo 16.30-19

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: CV-valokuvaus 25 eur / hlö, pikameikki 15 eur / hlö. Kuvauksen hinta sisältää 2 muokattua digikuvaa mustavalkoisena ja värillisenä sähköpostiin toimitettuna. HUOM! Käteismaksu paikan päällä, ei korttimaksumahdollisuutta.

Lapset: Tervetulleita!

Kuvaukseen mahtuu enintään 25 henkilöä, meikkaukseen noin 10 henkilöä

View Event →
May
27
5:00 PM17:00

27.5.2019 MiB After Work: #bossladies - Ketterä talous ja johtaminen

Tervetuloa MiB bossladies tapahtumaan, jossa perehdymme ketterään talouteen ja johtamiseen! Miksi kiinteät budjetit eivät ole nykyaikaa? Mitä tarkoitetaan ketterällä organisaatiolla ja miten organisaatiota johdetaan ketterästi? Minkälaisia palkitsemisjärjestelmiä on ketterissä organisaatioissa?

Paikka: Lounatuulet yhteisötalo ry., Läntinen pitkäkatu 33, Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Tapahtumaan mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 30 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 20.5. klo 10.


View Event →
May
27
6:00 PM18:00

Ma 27.5. MiB mingle: Kahvihetki Kokkolassa

Tervetuloa Mothers in Business ry:n vapaamuotoiseen kahvihetkeen Kokkolassa. MiB on verkosto urasuuntautuneille äideille, joille työ ja perhe kuuluvat luonnollisesti samaan pakettiin.

Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten äidit, yksin tai lasten kanssa. Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille.Tule verkostoitumaan muiden samanhenkisten äitien kanssa ja suunnittelemaan porukalla millaista MiB-toimintaa Kokkolassa voitaisiin järjestää.

Ilmoittaudu tilaisuuteen merkitsemällä itsesi osallistujaksi FB-tapahtumaan tai sähköpostilla vaasa@mib.fi pöytävarauksen vuoksi.

Paikka: Cafe con Affetto, Isokatu 12, Kokkola
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
28
8:30 AM08:30

28.05.2019 MiB GOES Viking Line @ Innovation House Finland

Innovation House Finland on ensimmäinen suomalainen kansainvälistyvä co-working konsepti, joka on kasvanut vajaassa kahdessa vuodessa yli 100 yrityksen ja 600 jäsenen yhteisöksi. Ensimmäinen startup-keskus avattiin Espoon Otaniemeen vuonna 2017, toinen viime syyskuussa Helsingin Kallioon ja ensimmäinen kansainvälinen startup-keskus Innovation House Singapore Naistenpäivänä maaliskuussa 2019.

Tervetuloa tutustumaan Innovation House Finlandin tiloihin ja tarinaan, johon myös Viking Line liittyi yrityspartnerina maaliskuussa 2019.

Aamupäivän ohjelma: 

8.30 Tervetuloa – Innovation House Finland
8.35 IHF tarina – Katja Aalto ja Petra Erätuli-Kola
8.50 IHF Business Home & Coworking Space kierros
9.15 Viking Line – Ninna Suominen & Lotta Lindroos
9.30 Workpilots
9.40 Vapaat Agentit
9.50 Mimmit sijoittaa
10–11 Vapaata verkostoitumista

Osallistujille luvassa etukortteja kesän 2019 Viking Linen Muksupiknikeille! Tapahtuman aikana tarjolla kahvia, teetä ja pientä naposteltavaa.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 25 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Huom. 4. kerroksen tilaan saa lastenvaunut parkkiin, muttei itse tapahtumaan. Huomioithan että vaunuilla liikkuminen ei ole mahdollista tilaa kiertäessä.

Aika: Ti 28.05.2019 klo 8.30–10 (Mahdollisuus verkostoitua klo 10–11)
Paikka: Innovation House Finland, Tekniikantie 2, 02150 Espoo
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 21.05. klo 10.

View Event →
May
28
10:00 AM10:00

28.05.2019 MiB Morning Club: Naiset liikenteen alalla

Miten tulevaisuudessa liikutaan ja mitä tarkoittaa liikenteen palveluistuminen? Mitä perheiden näkökulmasta liikenteen palveluistumisessa tulisi ottaa huomioon tai mitä se vaatisi, että vanhemmat voisivat luopua kokonaan yksityisautoista?

Tervetuloa mukaan työpajaan, joka järjestetään osana Jätkäsaari Smart Mobility -hanketta https://forumvirium.fi/jatkasaari-smart-mobility-alykkaan-liikkumisen-testialue-ja-kaupallistamisen-vauhdittaja/. Hanke kokoaa yhteen älykkään liikenteen alan toimijat ja sen yhtenä tavoitteena on vahvistaa naisten osallisuutta uusien liiketoimintaideoiden kehittäjinä ja yritysten perustajina älykkään liikenteen toimialalla. 

Tilaisuuden alussa liikenteen alalla työskentelevät ja menestyneet voimanaiset Sonja Heikkilä ja Laura Eiro kertovat mikä sai heidät kiinnostumaan liikenteen alasta. Lisäksi he kertovat liikenteen murroksesta ja Suomen kärkiasemasta tämän murrosvaiheen keskellä. Puheenvuorojen jälkeen pohditaan tulevaisuuden liikennettä ja liikkumista työpajahengessä.

Tilaisuudessa on mukana mibiläisten lisäksi 20 muuta liikenteen alasta kiinnostunutta naista ja tilaisuuden alussa on aamiaistarjoilu.

Tilaisuuteen mahtuu 20 äitiä, joista 10 äitiä yksin ja 10 lapsen kanssa.

Aika: Ti 28.05.2019 klo 10–12
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 21.05. klo 10.

View Event →
May
28
4:30 PM16:30

28.5.2019 MiB goes: Solita Turku

Haluatko tutustua Solitaan? Kuulla, miten yritys kansainvälistyy ja tekee hyvää tulosta? Tai minkälaista on työskennellä Solitassa ja miten yrityksen perheystävällisyys näkyy käytännössä? Tervetuloa tutustumaan Solitan uuteen Turun toimistoon Kivikukkaron talossa toimiston vetäjän Mikael Ojalan johdolla. Usein pyydetty yritysvierailu toteutuu 28.5. Tilaisuus alkaa 16.30 kahveilla, jonka jälkeen klo 17-18 kuulemme vastauksia edellä oleviin kysymyksiin ja moniin muihin Mikael Ojajalta ja muita solitalaisilta. Klo 18 jälkeen on vielä hetki aikaa tutustua ja verkostoitua. Tervetuloa mukaan!

Solita on 1996 perustettu ja 9 paikkakunnalla 4 maassa toimiva teknologia-, strategia- ja designyritys, joka on ollut mukana kehittämässä muun muassa Omaolo-palvelua terveydenhuollon, sosiaalitoimen ja suunterveydenhuollon kanssa, suunnittelemassa, toteuttamassa ja ylläpitämässä vero.fi -palvelua verohallinnon kanssa sekä vauhdittamassa kiertotaloutta Motivan ja ympäristöministeriön materiaalitori.fin kautta sekä hyödyntämässä tekoälyä ja rakentamassa unelmien data-alustaa DNA:lle. Lisäksi Solita julkaisi Tekoälyn etiikka-reportin maaliskuussa 2019. Solitan kädenjälki näkyy monessa tutussa palvelussa ja Solita työllistää yli 800 asiantuntijaa palvelumuotoilun, ohjelmistokehityksen, analytiikan ja pilvipalveluiden parissa. Vuoden työnantajanakin palkittu Solita on lisäksi panostanut perheystävällisiin käytäntöihin, joista kuulemme lisää vierailulla. Etukäteen lisätietoa Solitasta ja Solitasta Turussa saa Idention webcastista, jossa haastateltiin Mikael Ojalaa: https://identio.fi/podcast/episode/anchor-episode-6da1de91-8709-3f2e-12ad-21fd07412f83

Nimi tai kuvaus: MiB goes: Solita

Paikka: Solita Turku - Kivikukkaron neljäs kerros, Yliopistonkatu 29b, 20100 Turku

Hinta: maksuton

Lapset: Erittäin tervetulleita mukaan! Tapahtumaan mahtuu 15 äitiä ilman lapsia ja 5 äitiä lasten kanssa.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 20.5. klo. 10


View Event →
May
28
5:00 PM17:00

Ti 28.5.2019 MiB goes Vasek – yrityksen perustamisen ABC

Maaliskuussa tutustuimme lean startup -ajatteluun ja yritysideoiden kehittelyyn sekä testaamiseen. Nyt paneudutaan yrityksen perustamisen käytäntöön!

Tervetuloa Vasekille, missä Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian johtaja Tommi Virkama kertoo meille, millaisia toimenpiteitä yrityksen perustaminen vaatii, mistä uusi tai tuleva yrittäjä voi saada apuja ja rahoitusta sekä miten Startia auttaa yrittäjyyttä suunnittelevia. Tarjolla on kultainen tilaisuus tulla kysymään juuri ne kysymykset, jotka sinua ovat aina mietityttäneet ja ryhtyä sitten tuumasta toimeen!

Paikka: Vaasanseudun Kehitys Oy, Vasek, Alatori 1A, 65100 Vaasa
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse tiistaina 21.5.2019 klo 18.

View Event →
May
29
8:15 AM08:15

Ke 29.5.2019 MiB Mingle: Aamupala yhdessä

Maistuisko sulle tuore kahvi, jota sun ei ole itse tarvinnut keittää? Siihen kylkeen ehkä amerikkalaisia pannukakkuja, piirakkapala tai uunituore croisantti? Miltä kuulostais, jos tarjolla olis lisäksi loistavaa (älyllistä) aamupalaseuraa? MiB makes it happen!

Tervetuloa ensimmäiselle yhteiselle aamupalahetkelle. Ajatuksena on startata päivä käyntiin saman elämäntilanteen jakavien äitien kanssa. Mukaan voit liittyä olit sitten hoitovapaalla tai jo töihin palannut.

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen. Ei ennakkoilmoittautumista - tule rohkeasti tutustumaan muihin äiteihin!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille. Tervetuloa!

Aika: Keskiviikko 29.5.2019 klo 8.15-9.30

Paikka: Kahvila&Konditoria Houkutus

Hinta: Maksuton, aamupala omakustanteinen

Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
29
8:30 AM08:30

Ke 29.5. MiB Extra: Etätyöpäivä

Työskenteletkö yksin kotona tai teetkö toisinaan etätöitä? Osana toukokuun #äitimyytinmurtajat-kampanjaa järjestämme yhteisöllisen etätyöpäivän kotona ja etänä työskenteleville äideille Radisson Blu Marina Palacessa. Etätyöpäivä alkaa hotelliaamupalalla, jonka hinta on 11 euroa/henkilö. (Varaathan tasarahan käteistä aamupalan maksua varten.)

Päivän aikana on mahdollisuus tutustua ja verkostoitua muiden etätyötä tekevien äitien kanssa, vaihtaa ajatuksia aiheeseen liittyen sekä tehdä omia töitä mukavassa ilmapiirissä. Kuulemme lyhyen hotelliesittelyn, ja pääsemme kierrokselle tutustumaan hotellin tiloihin. Päivällä nautimme yhteisen omakustanteisen lounaan Grill it -ravintolassa ja sen jälkeen vietämme kabinetissa rentoutumishetken äänimaljojen parissa. Loppuiltapäivä on vapaata työskentelyaikaa. Tila on meille varattuna klo. 16 asti. Lapsille järjestetään leluja ja leikkejä äitien työskentelyn ajaksi samassa tilassa tai tilan ulkopuolella.

Paikka: Hotelli Radisson Blu Marina Palace, Linnankatu 32, 20100 Turku

Hinta: Maksuton (aamupala 11 euroa)

Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 3 äitiä lapsineen ja 22 äitiä yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ke 15.5.

View Event →
May
29
11:30 AM11:30

29.5.2019 MiB mingle: HR-alalla työskentelevien lounastreffit

Kaipaavatko kehityskeskustelukäytännöt tuuletusta? Ovatko perinteiset kehityskeskustelut sinunkin mielestäsi jo menneen talven lumia? Millaisia uudistuksia teillä on tehty työssä kehittymisen johtamiseen? Tule mukaan keskustelemaan ja saamaan uusia ideoita toukokuun lounastreffeille!

Paikka: Bowler, kabinetti, Yliopistonkatu 29 c, 20100 Turku (kävelykadulla Kivikukkaron vieressä)

Hinta: Omakustanteinen lounas

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta: https://www.facebook.com/events/1427696887370327/


View Event →
May
29
12:00 PM12:00

29.5.2019 MiB mingle: Toukokuun kuukausikahvit – kesän kynnyksellä

Toukokuun kuukausikahvit pidetään piknik-henkisesti Sorsapuistossa leikkipuiston laidalla. Ota mukaan pieni viltti ja ehkä pientä evästä. Sorsapuistosta löytyy myös kahvila. Sateen sattuessa mennään Tullintorille.

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena – saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Sorsapuisto, leikkikentän laita, 33500 Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
May
29
5:00 PM17:00

29.05.2019 MiB After work: Ruuhkavuosityöpaja - rakenna hyvä arki ja kukoista töissä

“Ruuhkavuosiopas onnistuu opettamaan uusia juttuja tällaiselle vanhallekin koiralle. Jos
jakelisin tähtiä, tämä saisi viisi”
, arvioi Satu Rämö uutuuskirjaa Salamatkustaja-
blogissaan (kaupallinen yhteistyö Tuuma-kustantamon kanssa).

Omaa arkea niin töissä, kotona kuin vapaa-ajallakin voi johtaa toivomaansa suuntaan
myös ruuhkavuosien aikana. Hyvän, sujuvan arjen rakentaminen mahdollistaa myös
töissä kukoistamisen. Se vaatii tietoisia valintoja ja itsetuntemusta. Huhtikuussa
ilmestynyt Ruuhkavuosiopas tarjoaa tukea ja työkaluja sekä hyväksi havaittuja
konkreettisia neuvoja juuri tähän tarpeeseen.

Ruuhkavuosioppaan kirjoittajat (Laura Hannola, Julia Isoniemi, Johanna Kalliomäki,
Linda Rautanen, Laura Rönnholm ja Riina Salmivalli) ovat Fambition Consulting Oy:n
perustajia ja työelämän asiantuntijoita, ja he elävät näitä kasvunvuosia itsekin.
Ruuhkavuosioppaaseen perustava, osallistava ruuhkavuosityöpaja tarjoaa työkaluja
parempaan itsetuntemukseen, konkreettisia vinkkejä arjen sujuvoittamiseen sekä uusia
näkökulmia työuraan ja ammatilliseen kukoistamiseen. Voit saada sekä antoisan perhe-
elämän että mielekkään työuran, mitä ikinä se juuri sinulle tarkoittaakaan. Sinun ei
tarvitse valita tai elää muiden odotusten mukaan. Voit olla oma tulkintasi hyvästä
vanhemmasta, hyvästä työntekijästä ja hyvästä ihmisestä.

Ruuhkavuosityöpajan mibiläisille vetävät kirjan kirjoittajista Linda Rautanen ja Laura
Hannola
. Linda on ratkaisukeskeinen valmentaja ja monipuolinen HR-ammattilainen,
joka on innostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, urapotentiaalien valjastamisesta
ja tulevaisuuden työstä. Laura puolestaan on työelämävisionääri ja kokenut HR-
ammattilainen, joka on intohimoisen kiinnostunut työelämän ja yhteiskunnan
muutostrendeistä.

Oman Ruuhkavuosiopas-kirjasi voit ostaa tapahtumasta tai tilata ennakkoon Tuuma-
kustannukselta .

Tilaisuuteen mahtuu 30 äitiä, joista 20 äitiä yksin ja 10 lapsen kanssa.

Aika: Ke 29.05.2019 klo 17.00-19.30
Paikka: Ilmoitetaan myöhemmin Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 22.05. klo 10.

View Event →
May
29
5:00 PM17:00

Ke 29.5.2019 MiB After work: Voimavara-workshop

Miten sinä voit? Kaipaisitko enemmän energiaa arkeesi? Haluatko tukea omien voimavarojen vahvistamiseen?

Kevätkauden päätteeksi järjestämme äideille Voimavara-workshopin, jonka aikana:

 • saat aikaa itsellesi

 • pysähdyt oman elämäsi ja hyvinvointisi äärelle

 • kiinnität huomiota siihen mikä vaikuttaa omiin energiatasoihisi

 • asetat tavoitteita omien voimavarojen vahvistamiseksi

 • luot suunnitelmaa kuinka voida energisemmin arjessa

 • valmentaja ohjaa ja tukee erilaisilla harjoituksilla.

Workshopin aikana jokainen tekee ennen kaikkea omaa matkaansa omaan hyvinvointiin, sinun ei ole pakko jakaa elämääsi muille. Workshop sisältää tietoa, mutta ennen kaikkea myös erilaisia valmennusharjoituksia, joiden avulla sinä pääset työstämään hyvinvointiasi. Workshopin tarkoitus on antaa sinulle mahdollisuus pysähtyä, tarjota apua ja tukea, ohjata siihen suuntaan mikä sinulle tekisi hyvää ja myös lopuksi sinulla on suunnitelma siitä mitä sinä aiot seuraavaksi elämässäsi tehdä toisin.

Valmentajana toimii hyvinvointivalmentaja ja kesäkuun alussa Life Coachiksi valmistuva Krista Kohonen. Hän painottaa valmennuksissaan kokonaisvaltaisa hyvinvointia, yksilöllisyyttä, askel kerrallaan etenemistä ja sitä että asiakas itse ohjatusti määrää tahdin.

Tapahtuma on MiBin jäsenille. Taataksemme osallistujille rauhan keskittyä harjoitteisiin, tapahtuma on poikkeuksellisesti vain äideille.

Tervetuloa!

Paikka: Kouvola
Hinta: maksuton
Lapset: Poikkeuksellisesti tapahtuma on vain äideille.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 17.5. klo 10. Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 24.5.

View Event →
May
29
5:00 PM17:00

29.5.2019 MiB Reads: Ketterä organisaatio

Tällä kertaa lukupiirissä teemana ketterä organisaatio! Olet tervetullut keskustelemaan aiheesta vaikka et olisi lukenut kirjoja. Tapaamme jälleen Denniksen yläkerrassa, jossa löytyy lapsille leikkipaikka.

Kirjat:

Tribal Leadership: Leveraging Natural Groups to Build a Thriving Organization

Agile People: A Radical Approach for HR & Managers (That Leads to Motivated Employees)

Paikka: Ravintola Dennis, yläkerta,  Linnankatu 17, 20100 Turku, Finland

Hinta: Omakustanteinen ruokailu

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta:https://www.facebook.com/events/2202995929963150/

View Event →
May
31
11:00 AM11:00

31.5. MiB mingle: Lounas Ravintola Teivaan Lokki

Tule hakemaan vauhtia viikonloppuun lounaan merkeissä! Tervetuloa lounaalle juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa.

Nähdään ravintola Teivaan Lokissa, Vesijärven rannassa.

Ilmoittauduthan pöytävarausta varten viimeistään 29.5. Ilmoittautuminen tapahtuu lounaan Facebook-tapahtumassa, joka julkaistaan Mothers in Business Päijät-Hämeen -ryhmässä.

Aika: Perjantaina 31.5.2019 klo 11:00-12:00
Paikka: Ravintola Teivaan Lokki, Jalkarannantie 19, 15900 Lahti
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Jun
1
12:00 AM00:00

La 1.6.2019 MiB extra: Sokkotreffit

Haluatko kasvattaa verkostojasi ja tutustua muihin mahtaviin MiB-äiteihin? Lähde sokkotreffeille mibiläisten kanssa!

MiB Helsinki panostaa tänä vuonna mm. jäsenten väliseen verkostoitumiseen. Tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden tutustua muihin urasuuntautuneisiin äiteihin sokkotreffien muodossa. Jaamme osallistujat neljän naisen ryhmiin, jotka voivat sopia vapaasti keskenään treffien ajankohdasta ja paikasta.

Ilmoittaudu mukaan Lyyti-kutsun kautta ja laajenna verkostoasi! Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 25.05 klo 10. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 01.06. klo 10. Ryhmät jaetaan sen jälkeen.

Ryhmäläisille ilmoitetaan ryhmän kokoonpano sähköpostiviestillä. Jättämällä yhteystietosi suostut siihen, että sähköpostiosoitteesi jaetaan ryhmäläisten kanssa.

Tutustuaksesi muihin mibiläisiin, voit myös hyödyntää MiB ry:n jäsenten omaa virtuaalista kohtaamispaikkaa MiBiTiä. MiBiTissä voit etsiä ja ottaa yhteyttä esim. saman toimialan tai samanikäisten lasten MiB-äiteihin.  https://mibit.mib.fi

Mukaan mahtuu 80 äitiä.

Aika: Kesäkuu 2019, ryhmäläiset sopivat keskenään
Paikka: Pääkaupunkiseutu, ryhmäläiset sopivat keskenään

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 25.05. klo 10.


View Event →
Jun
1
to Jun 30

Kesäkuu: MiB mingle: promenad och fika på svenska

Minglejä på svenska erilaisilla teemoilla järjestetään noin kahdesti viikossa, sekä aamu- että iltapäivisin. Teemat ja aktiviteetit sekä keskusteluaiheet vaihtelevat toiveittenne mukaan. Kynnys puhua ruotsia näissä tapahtumissa on matala ja ilmapiiri kannustava.

Mingleihin ovat tasosta riippumatta tervetulleita aivan kaikki, jotka haluavat herätellä tai ylläpitää ruotsin suullisia taitojaan. Alla svenskspråkiga MiBbare är också  hjärtligt välkomna med för att hjälpa oss andra. Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna!

Kaikki minglet löytyvät Facebookissa Mothers in Business Helsinki -ryhmän tapahtumakalenterista ja seinältä.

 • Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan myös Kielilähettilään tarinaa äitiydestä, urasta ja ruotsin kielen oppimisesta keskiviikkona 12.6. Oodiin (Ilmoittautuminen Lyytissä).

 • Tervetuloa myös kokeilemaan perhejoogaa på svenska torstaina 13.6. Arbiksen liikuntasalissa. (Ilmoittautuminen Lyytissä).

 • Kevätkauden viimeisiä kahvitteluja vietetään torstaina 20.6. Lilla Luckanin tiloissa. Lisää tietoa Facebookissa.

Seuraa ja tägää projektia Instagramissa ja Twitterissä: rohkeasti_ruotsiksi.

Tule mukaan, tämä on hauskaa!  

Hoppas vi ses!

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki

Aika: Kerran, kaksi viikossa
Paikka: Helsingin keskusta
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita


View Event →
Jun
3
4:30 PM16:30

Ma 3.6.2019 MiB After Work: teknologia start up -yritykset ja niiden luomat uramahdollisuudet

Kesäkuu polkaistaan käyntiin sukeltamalla start up-yritysten maailmaan MiBin After Work -tilaisuudessa. Tilaisuus järjestetään Suomen suurimman startup-kampuksen Maria01:sen alueella Icebreaker.vc:n tiloissa. Icebreaker.vc rahoittaa varhaisen vaiheen teknologiayrityksiä ja tarjoaa näille neuvoja, verkostoja sekä hyödyllisiä tapahtumia, kuten yli 700 osaajan verkoston tapahtumia.

Tilaisuudessa kuulemme inspiroivia uratarinoita Icebreaker.vc portfolioyritysten osaajanaisilta ja tutustumme yhteisön tarjoamiin työmahdollisuuksiin kansainvälisten teknologiayritysten parissa. Puhumassa mm. juuri 12M€ rahoituskierroksen keränneen Kodit.io:n COO Thandia Pomar Zurita. Kodit.io palvelun tavoite on tarjota markkinoiden helpoin ja nopein tapa myydä asunto. Kodit.io on suomalaisen Homerun Technologies Oy:n tuottama palvelu. He rakentavat algoritmeihin ja automaatioon pohjautuvaa asuntotietoalustaa ja palveluita, joiden tarkoitus on merkittävällä tavalla helpottaa asuntojen myyntiä ja ostoa.

Voit hakea jo ennakkoon Icebreaker.vc maksuttomaan osaajayhteisöön, päästäksesi tutustumaan portfolioyritysten avoimiin työmahdollisuuksiin jo etukäteen osoitteessa https://icebreaker.vc/community.

Tilaisuuteen mahtuu 8 äitiä lapsineen ja 12 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: Maanantai 3.6.2019 klo 16.30–18.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 27.5. klo 10.


View Event →
Jun
4
10:00 AM10:00

Ti 4.6. MiB mingle: MiB-äitien språkbad

Kevätkauden viimeinen kielikylpymingle kokoontuu Edvininpolulla Vaasan Asevelikylässä. Vaihdamme kuulumisia ja suuntaamme katseet kohti kesää. Tapahtuma sopii kaikille, jotka haluavat harjoittaa ruotsin kielen taitoaan rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Ota mukaan omat eväät.

På vårens sista möte språkbadar vi på Edvins stig i Vapenbrödrabyn. Vi diskuterar om aktuella händelser och spänner blicken mot sommaren. Mötet passar alla som vill öva på sina språkkunskaper. Ta gärna med dina mellanmål.

Paikka: Edvininpolku, Aleksis Kiventie 59, 65300 Vaasa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Kohderyhmä: Jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet

View Event →
Jun
4
10:30 AM10:30

Ti 4.6.2019 MiB Morning Club: Hyvinvointioikeus - Kehon korjaamisen lyhyt oppimäärä

Kehon korjaaminen on jokaisen perusoikeus. Arki kuluttaa ja välillä jopa iskemme varpaamme kynnykseen. Kaiken ei tarvitse jäädä kehoon hiljalleen vointiamme heikentämään.

On mahdollista, ja on täysin sallittua, ylläpitää omaa hyvinvointia ja spontaania hymyä. Eikä se edes ole kovin hankalaa. Ruoalla on väliä enemmän kuin mahantäyttämisen verran, koska jokainen minuutti noin kuusi miljoonaa solua uusiutuu sinussa ja ne rakentuvat siitä mitä sinä söit.

Keittiöstä tuleva ruoka ei ole silti kaikki mitä syöt. Me syömme myös korvilla, silmillä, iholla ja ajatuksilla. Peilisolujen kautta muokkaudumme ympäristön kaltaiseksi, tai sitten emme. Kehon korjaaminen on sitä, että havahdut itseesi ja mahdollisuuksiisi. Tiedostat oman hyvinvointioikeutesi.

Mira Juntusen oma motivaatio kehon korjaukseen nousi halusta olla energinen ja inspiroiva äiti suolistoromahduksen aikaan yksi- ja neljävuotiaille lapsilleen. Aiemmin lääke-edustajana työskennellyt Mira löysi uuden elämän leppoisammasta tavasta elää ja uteliaammasta suhtautumisesta erilaisiin kehon tarpeisiin. Lapset ovat nyt jo isoja koululaisia ja Mira voi paremmin kuin kaksikymppisenä.

Voit ostaa tapahtumasta Miran kirjan Kehon korjausopas - Ohituskaista terveeseen suolistoon ja energiseen elämään.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: Tiistai 4.6.2019 klo 10.30–12.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 28.5. klo 10.

View Event →
Jun
4
4:30 PM16:30

4.6.-26.6. + 5.8. MiB after work: Äidit koodaa

Mitä koodaus käytännössä on? Mitä tarkoittavat loopit, muuttujat ja kirjastot? Kesäkuusta alkaen on mahdollisuus saada selville vastaus näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Olit sitten täysin aloittelija joka ei ole koodannut koskaan riviäkään tai olet koodannut muilla kielillä aiemmin ja haluat oppia pythonin, olet kovin tervetullut. Hyödynnämme Aallon järjestämää Pythonin alkeiskurssia (https://fitech.io/fitech-ict-courses/ -> Courses at Aalto Yliopisto -> Ohjelmoinnin peruskurssi Y1) ja tutustumme tähän monipuoliseen ohjelmistokieleen, jolla voi rakentaa kaikenlaista desktop-sovelluksista, websovelluksiin, peleihin ja data-analyyseihin. Oppaanamme toimii Emppu Nurminen, apuopettajana Satu Korhonen ja osallistujien mentorina Pauliina Anttila Vincitiltä.

Tapaamme kesäkuussa neljä kertaa kurssin tiimoilta. Ensimmäinen kerta on tiistaina 4.6., jolloin asennamme osallistujien koneille tarpeelliset ohjelmat ja ohjelmoimme ensimmäiset “Hello World!”-ohjelmat. Tämän jälkeen tapaamiset ovat keskiviikkoisin 12.6., 19.6. ja 26.6. Näillä kolmella kerralla tutustumme aina uuteen osaan avautunutta materiaalia sekä pähkäilemme ryhmäläisille esiin nousseita ongelmia. Lisäksi tarkoituksena on ideoida omaa pientä koodausprojektia. Elokuussa on vielä yksi tapaaminen 5.8., jolloin tutkimme sekä mennyttä kurssia että suunnittelemme tulevaa ja käynnistelemme henkilökohtaisia koodausprojekteja, joiden parissa sitten tapaamme syksyllä osallistujien tarpeiden mukaan. Aika tapaamisille on aina klo 16.30-19. Kaikki tapaamiset ovat ElectroCityssä SparkUpin tiloissa, jossa meille on varattu Silo-neuvotteluhuone. Paikalle pääsee rattailla ja lapset ovat tervetulleita katsomaan, miten äidit koodaavat.

Sananen Aallon kurssista: Kurssiin sisältyy tentti Helsingissä. Tämän käyminen ei ole välttämätöntä tämän MiB after work: Äidit koodaa näkökulmasta, joten jokainen osallistuja voi tehdä päätöksen tenttiin osallistumisesta omien tarpeidensa mukaisesti.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu Aallon järjestämään koulutukseen ennen 15.5. fitech.ion sivujen kautta sekä MiBin tapahtumaan Lyytissä. Kurssi tulee olemaan suosittu, joten muista peruuttaa paikkasi, jos et pääsekään.

Paikka: SparkUp - Silo, Tykistökatu 4, 20520 Turku

Hinta: Maksuton. Oma kannettava mukaan, jolle osallistuja voi asentaa ohjelmia.

Lapset:  Lapset ovat erittäin tervetulleita mukaan! Tapahtumaan mahtuu 15 äitiä ilman lapsia ja 5 äitiä lasten kanssa.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 21.5. klo. 10.


View Event →
Jun
4
5:00 PM17:00

Ti 4.6.2019 MiB After work: Johtajakoulu - Johanna Riihijärvi

Kesäkuun johtajakouluun saamme vieraaksemme kuntokeskus Liikun toimitusjohtajan Johanna Riihijärven. Johanna on Turun kauppakorkeasta valmistunut kauppatieteiden maisteri, naisjohtaja ja yrittäjä.  Ennen Liikun perustamista Johanna on mm. rakentanut Ouluun premium-kuntokeskuksen – Liikuntakeskus Hukan.

Johanna tulee puhumaan Liikusta sekä yrittäjyyden ja äitiyden yhdistämisestä. Illan aikana saamme kuulla myös, millaista on työskennellä yrittäjänä yhdessä oman puolison kanssa. Käsiteltävinä aiheina on kysymyksiä kuten, kuinka olla monessa paikassa yhtä aikaa ja miten huolehtia siitä, että itselle tärkeille asioille löytyy aikaa arjessa silloinkin, kun lapset ovat pieniä ja aika tiukalla?

Tervetuloa kuulemaan Johannan ajatuksia sekä keskustelemaan johtajuudesta, yrittäjyydestä ja äitiydestä!

Aika: Ti 4.6.2019 klo 17.00–18.30
Paikka: Aleksinkulma, kokoustila Myllynurkka, Aleksanterinkatu 9, 90100 Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 28.5. klo 10.

View Event →
Jun
4
5:30 PM17:30

Ti 4.6.2019 MiB afterwork: Näin teet tehokkaampia presentaatioita

Tärkeä esiintyminen tulossa ja esitysmateriaalit tekemättä? Oletko menossa pitchaamaan mullistavaa ideaasi, mutta Power Point-esityksesi eivät välitä haluamaasi viestiä? Tai oletko ihaillut muiden pitämiä visuaalisia esityksiä ja haluat myös itse tehdä vastaavia? Tule 4.6. pidettävään afterwork –tilaisuuteen oppimaan kuinka tehdä tehokkaampia presentaatioita, jotka tukevat esitystäsi paremmin.

Esityssuunnittelija Pauliina Ullner jakaa MiB-äideille designoppeja, joilla tehdä esityksistä selkeämpiä ja vaikuttavampia. Jaettavat vinkit pohjautuvat Pauliinan maisterityössä tehtyyn tutkimukseen. Ullner kertoo esitysvinkkejä erityisesti sellaisiin tilanteisiin, jotka ovat osoittautuneet liiketoiminnan ammattilaisille erityisen vaikeiksi. Ullnerin vinkkien avulla välität esityksesi viestin tehokkaasti yleisöllesi.

Tilaisuuteen mahtuu 20 äitiä lapsineen ja 15 yksin saapuvaa äitiä.

Aika: Tiistai 4.6.2019 klo 17.30-19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 28.5. klo 10.

View Event →
Jun
5
5:00 PM17:00

Ke 5.6.2019 MiB After work: Kodin kaaos kuntoon, ammattijärjestäjän vinkit ja ura

Tuntuuko, että kotiin kerääntyy koko ajan epämääräisiä kasoja? Meneekö aika vain tavaroita järjestellessä? Onko tavaraa ylipäätään liikaa? Kesäauringon paistaessa koti näkyy kunnolla ja on taas aikaa sisustaa.

Tervetuloa kuuntelemaan ammattijärjestäjän vinkit. Nina Päivinen Tavarataitureista on koulutettu ammattijärjestäjä, yrittäjä ja äiti. Nina tulee kertomaan urastaan sekä antaa myös  vinkkejä lapsiperhekaaoksen hallintaan. Ninan yritys tarjoaa järjestämisen palveluita koteihin ja työpaikoille, joiden avulla arkeen saa toimivuutta ja samalla aikaa vapautuu tärkeimmälle eli elämälle.

Aika: Keskiviikko 5.6. klo 17-18.30

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jun
6
10:30 AM10:30

To 6.6.2019 MiB Morning Club: Seuraa sydäntäsi kohti itsesi näköistä elämää

Miten opit kuuntelemaan sydämesi ääntä? Miten uskallat luottaa, että se ohjaa sinua oikeaan suuntaan? Mistä saat rohkeuden hypätä kohti uutta? Mistä tiedät, milloin on oikea aika tehdä kaipaamasi muutos? Miten löydät luottamuksen elämään epävarmuuden keskellä?

Olet saattanut etsiä vastauksia elämäsi kysymyksiin mielestäsi, niitä löytämättä. Sydämesi tietää vastaukset, mutta järki estää sinua kuulemasta niitä. Voit löytää oman polkusi, kun opit hiljentämään mielesi - tekemällä, kokemalla, tuntemalla ja kehon kautta.

Muutos on pelottavaa. Siksi epäröimme ottaa askeleita kohti uutta, vaikka tietäisimme suunnan olevan oikea. Mitä oikeampaan suuntaan olet kulkemassa, sitä suuremmaksi pelko kasvaa. Odotat pelkosi katoavan ja varmuuden löytyvän ennen kuin uskallat liikkua eteenpäin.

Entä jos et tarvitsekaan tarkkoja suunnitelmia, koska elämä osaa järjestää asiat sinua paremmin? Tilaisuudessa kuulet, miten voit käyttää iloa, uteliaisuutta ja pelkoa kompasseina muutoksen keskellä. Sydämesi ohjaa sinut oikealle polulle, kun alat luottaa sisäiseen tunteeseen ja nähdä myös elämäsi vaikeudet voimavaranasi. Saat vinkkejä, miten voit opetella tanssimaan pelon kanssa.

Anna Suomi harkitsi seitsemän vuotta irtisanoutumista ennen kuin uskalsi jättää taakseen konsultin uransa. Vasta lapsen vakava sairastuminen herätti hänet kulkemaan kohti itsensä näköistä elämää. Anna jakaa kokemuksiaan, miten järkevästä kauppatieteilijästä tuli intuitioon luottava yrittäjä, joka auttaa ihmisiä löytämään oman sydämen polkunsa ja aidon itsensä. Elämän vaikeudet ja kehotyöskentely ohjasivat Annan kutsumuksensa pariin ja hän opiskelee nyt joogaopettajaksi sekä Rosen-terapeutiksi.

Tapahtumaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: Torstai 6.6.2019 klo 10.30–12.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 6.6. klo 10.


View Event →
Jun
6
5:00 PM17:00

6.6.2019 MiB After work: Henkilöstöliikunnan ja työhyvinvoinnin kehittäminen vuosien 2016 ja 2018 Suomen Aktiivisimmassa työpaikassa Kiillossa

Miten kehittää työpaikan työhyvinvointia ja henkilöstöliikuntaa? Entä kuinka henkilöstöliikuntaa ja työhyvinvointia voi edistää pitkäjänteisesti ja menestykkäästi?

Henkilöstöliikuntatoiminnan kehittämisestä ja käytännön toteutuksista vastaava konsernijohtajan assistentti Tiina Niemi tulee kertomaan mibiläisille Kiillon pitkäjänteisestä työstä henkilöstön liikunnan ja työhyvinvoinnin kehittämisessä. Kiilto Oy on palkittu vuonna 2016 ja KiiltoClean Oy vuonna 2018 Suomen Aktiivisin Työpaikka -tunnustuksella, joka perustuu Maailman terveysjärjestön WHO:n käynnistämään Active Workplace -ohjelmaan ja henkilöstöliikunnan hyviin käytäntöihin, joiden toteutumista arvioidaan ja kehitetään Suomen Aktiivisin Työpaikka kartoitus -työkalun avulla.

Tervetuloa kuulemaan Tiinan alustusta menestyvän henkilöstöliikunnan kehittämisestä ja rakentamisesta sekä Kiillon työhyvinvointitoiminnasta.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 30.5. klo 10.

View Event →
Jun
6
5:00 PM17:00

To 6.6. MiB Afterwork: Mitä kuuluu, suomalainen työelämä?

Tutkimusten mukaan ainoastaan 12% suomalaisista on sitoutuneita työhönsä. Tämä on surullista eikä sitä muuteta lisäämällä työaikaa kuudella minuutilla. Tämä muutetaan ainoastaan yrityskulttuurilla ja paremmalla johtamisella.

”Jos haluat tietää miten yritykselläsi meni eilen, katso tilinpäätöstä, jos haluat tietää miten yrityksellä menee nyt, katso asiakkaita. Mutta jos haluat tietää miten yrityksellä menee huomenna, kysy henkilöstöltä”, tiesi sarjayrittäjä Marko Parkkinen kertoa hyvän aikaa sitten. Toinen viisas, Peter Drucker on aikoinaan todennut, että yrityskulttuuri syö strategian aamupalaksi. Toivotunlainen yrityskulttuuri voidaan taas muotoilla vasta, kun ymmärretään, mitkä asiat ovat työntekijöille merkityksellisiä. The Siqnificant Company uskoo, että tämä tapahtuu vain, kun työntekijät eivät vain vastaa henkilöstökyselyyn, vaan valitsevat sen kysymykset itse.

The Siqnificant Companyn Chief Business Officer Andy Lundström kertoo meille kuplajuoman äärellä, miksi työntekijäymmärryksen tulisi nousta jokaisen johtoryhmän puheenaiheeksi, ja mitä suomalaiselle työelämälle oikeasti kuuluu.

Helsingissä sijaitsevan mutta koko Suomessa toimivan The Siqnificant Companyn missio on muuttaa suomalainen työelämä. The Siqnificant Company on nuoresta iästään huolimatta auttanut jo yli 100 suomalaista yritystä johtamaan paremmin.

Paikka: Vaasanpuistikko 17, 9. krs. 65100 Vaasa
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita
Kohderyhmä: Jäsenet

View Event →
Jun
7
9:30 AM09:30

Pe 7.6.2019 MiB goes Unilever - merkityksellisyys liiketoiminnassa ja ihmisten johtamisessa

Monen tutun brändin takaa löytyvä Unilever kutsuu mibiläiset kylään Vallilan toimipisteelleen ja tutustumaan toimintaansa sekä sen periaatteisiin. Tapahtuma on toiveuusinta viime syksyltä. Aamun ohjelma:

 • klo 9:30 - Merkityksellisyys Unileverillä ennen ja nyt
  Unileverin historiaa & merkityksellisyys nykybrändin näkökulmasta

 • n. klo 10:15 - Purpose driven employees & People Leadership
  Merkityksellisyys ja tarkoitus halutaan Unileverillä tuoda jokaiselle työntekijälle. Miten tämä näkyy johtamistyössä konkreettisesti?

 • n. 10:55-11:30 Vapaata keskustelua

Paikalle voi saapua klo 9.15 alkaen, tarjolla pientä naposteltavaa.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 25 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: Perjantai 7.6. klo 9.30-11.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 31.5. klo 10.


View Event →
Jun
9
3:00 PM15:00

9.6.2019 MiB extra: Urajärven kartano

Suomen kesään kuuluu ehdottomasti mielenkiintoisiin lähikohteisiin tutustumista ja siksipä MiB avaa lähimatkailukauden ja suuntaa katseensa Asikkalaan, Urajärven kylään. Urajärven kartano on yksi maamme vanhimmista kartanomuseoista, avattu vuonna 1928.

Urajärven kartano kuului lähes 250 vuotta aateliselle von Heideman -suvulle. Viimeiset suvun edustajat kartanossa olivat naimattomat sisarukset Lilly (1849 – 1917) ja Hugo (1851 – 1915) von Heideman. He testamenttasivat kotikartanonsa ylläpidettäväksi kartanomuseona kuolemansa jälkeen. Kartanon ja sen omistajien historiaan liittyy monia mielenkiintoisia tarinoita ja kohtaloita, joista kuulemme lisää opastetulla kierroksella. Opastetun kierroksen jälkeen on mahdollista tutustua puutarhaan ja ympäristöön sekä nauttia päiväkahvit Kartanon Kahvila Hugo & Lillyssä.

Tapahtumaan mahtuu 10 jäsentä, joiden osallistumisen MiB maksaa. Lisäksi mukaan voi ottaa perhettä tai ystäviä omakustanteisesti. Sisäänpääsy aikuisilta 7 e, lapset 12-17 v. 5 e, 0-11 v ilmaiseksi. Kartanoon ei valitettavasti mahdu rattailla, joten pienet osallistujat kulkevat sylissä.

Tervetuloa!

Aika: su 9.6.2019 klo 15.00-16.30
Paikka: Urajärven kartano, Kartanontie, Asikkala
Hinta: Jäsenille maksuton
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan tulee sähköpostilla.

View Event →
Jun
10
10:00 AM10:00

Ma 10.6.2019 MiB mingle: Treeniä porukalla

Yhdistetään huvi, hyöty ja huvi, kun startataan viikko käyntiin pienellä mutsien yhteisellä treenillä. Jokainen osallistuja voi tehdä harjoitukset oman kunnon mukaan sillä tahdilla kuin haluaa. Jokaiselle löytyy varmasti sopivan tasoiset liikkeet, mukaan lähtee pitkän linjan jumppaohjaaja ja fysioterapeutti Oona Rantamäki. Luvassa on hikistä, mahdollisesti hapottavaakin toimintaa hauskanpitoa unohtamatta. Tämä on ihan pelkkää voittoa.

Mitään varsinaisia liikuntavälineitä mukaan ei tarvitse ottaa. Isommat lapset voivat osallistua mukaan tai leikkiä viereisessä puistossa ja pienemmät olla mukana joko sylissä, kantorepussa/-liinassa, vaunuissa tai muuten lähettyvillä.

HUOM! Säävaraus. Vilkuile Facebookin ja Instagramin päivityksiä edellisiltana ja maanantaina aamusta.

Aika: Maanantai 10.6. klo 10–11, säävaraus

Paikka: Brahen puisto, kokoontuminen leluvarastomökin luona
(järjestäjän tunnistat punaisesta MiB-kaulanauhasta)

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jun
10
10:00 AM10:00

Ma 10.6.2019 MiB mingle: Kesäkauden avaus

Tervetuloa kahvittelemaan ja tapaamaan mibiläisiä iki-ihanaan Ainolanpuistoon. Tavataan kahvittelun ja leppoisan jutustelun merkeissä kahvila Kiikussa klo 10. Jos sää sallii, niin leikkimisestä kiinnostuneille treffit leikkipuistossa jo klo 9.30 alkaen. Tunnistetaan toisemme korvan takana olevasta kukasta. ;)

Tilaisuus on avoin kaikille toiminnassa jo mukana oleville, mutta myös uusille Mothers in Business ry:n jäsenyydestä kiinnostuneille. Voit ilmoittautua tapaamiseen merkitsemällä itsesi osallistujaksi FB-tapahtumaan.

Aika: Ma 10.6.2019 klo 10.00–11.30
Paikka: Kahvila Kiikku, Ainolanpolku 1 (Hupisaarten kaupunginpuistossa), Oulu
Hinta: Maksuton (kahvit omakustanne)
Lapset: Tervetulleita!
Tapahtumakutsu Facebook-ryhmässä. Ei erillistä ilmoittautumista.

View Event →
Jun
10
4:30 PM16:30

Ma 10.6.2019 MiB After Work: Naiset johtajina

Mikä ratkaisee nouseeko nainen johtajaksi?

Naiset nousevat yhä useammin johtajiksi, yritysten johtoryhmiin ja vaativiin tehtäviin. Silti monet ylimmän johdon tehtävät ovat edelleen miesvaltaisia. Osasyy on johtamis- ja yrityskulttuurissa, mutta paljon on kiinni myös naisten omasta alitajuisesta ajattelutavasta. Osa naisista on liian itsekriittisiä ja jää kiltin ja ahkeran tytön rooliin.

Miten tätä voi murtaa ja mitkä ovat ratkaisevat tekijät, jotka vaikuttavat eteneekö nainen uralla.

Tästä ja muista johtamiseen liittyvistä teemoista puhuu Anu Kuistiala, joka kirjoittaa parhaillaan naisjohtajuutta käsittelevää Johtajanaiset-kirjaa. Kirjassa huippujohtajat kertovat parhaat oppinsa ja oivalluksensa työelämästä. Kirja ilmestyy syksyllä Alma Talentin kustantamana.

Anu on MTV Uutisten entinen päätoimittaja, jolla on yli 10 vuoden kokemus esimiestehtävistä. Nykyisin Anu on itsenäinen yrittäjä, puhuja ja konsultti. Lisää Anusta voi lukea www.kuistiala.com

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: Maanantai 10.6.2019 klo 16:30-18:00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 3.6. klo 10.


View Event →
Jun
11
5:00 PM17:00

11.6.2019 MiB goes: PIHKA Collection – vastuullisempaa muotia

Pikamuoti, tekstiilituotannon kuormittavuus, materiaalien kierrätettävyys, kertakäyttökulttuuri, epäeettiset työolot... Onko muodin maailma näin lohduton? Entä voiko kuluttaja tehdä vastuullisempia kulutusvalintoja vai onko vastuu teollisuuden?

Tervetuloa kuulemaan PIHKA Collection yrittäjän, muotoilija Roosa Mattsonin ajatuksia vastuullisemmasta muodista ja vaateteollisuuden tulevaisuudesta sekä keskustelemaan kestävämmistä valinnoista kuluttajan näkökulmasta. Keskustelussa mukana myös Vestariumin myyntiedustaja Jenni Rinne.

Tapahtumassa tutustut kahteen vastuulliseen vaatealan yritykseen. Tamperelainen PIHKA Collection valmistaa nahkakenkänsä ja -laukkunsa lähituotantona Pirkanmaalla ja luottaa materiaaleissa eettisiin tuottajiin. Helsinkiläisen muotibrändin Vestiariumin vaatteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan ateljeetyönä Tallinnassa.

Tapahtuma järjestetään after work -hengessä: tarjolla on kuplivaa ja pientä purtavaa. Tapahtumassa on mahdollista tutustua tuotteisiin ja hankkia niitä alennettuun hintaan

Tapahtuma on osa MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hanketta, joka panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019–30.6.2019.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 4.6. klo 10.

View Event →
Jun
11
5:15 PM17:15

Ti 11.6.2019 MiB After Work: Positiivinen psykologia arjen voimavarana

Mitä on positiivinen psykologia? Miten hyödyntää sitä arjen voimavarana? Miten tuunata arjesta toimivaa? Kuinka kohdella itseä myötätuntoiseesti ja rakastavasti?

Tule kuuntelemaan kahden äidin, opettajan, yrittäjän ja positiivisen psykologian asiantuntijan, Reetta Yrttiahon ja Susanna Posion, tarinaa kuinka positiivisen psykologian työkalut ovat auttaneet selviytymään arjen haasteista ja ruuhkavuosien pyörityksestä. Luennolla saat tiiviin tietopaketin positiivisesta psykologiasta sekä konkreettisia ja heti käyttöön otettavia harjoituksia arjen tuunaamiseen ja itsemyötätunnon lisäämiseen.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: Tiistai 11.6.2019 klo 17.15–18.45
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 4.6. klo 10.

View Event →
Jun
12
10:00 AM10:00

12.6.2019 MiB mingle: Ura & perhe -kahvila

Tervetuloa kahvittelemaan ja tapaamaan muita vanhemmuuden ja uran yhdistämisen kiemuroita pohtivia!

Tapaaminen on vapaamuotoinen. Tarkoituksena on muun muassa jakaa mibiläisten omia vinkkejä työ- ja perhe-elämän tasapainoisesta yhdistämisestä. 

Tampereen Napapiirin uusissa tiloissa on mahdollisuus ruokailla omia eväitä (mikro ja astiat löytyvät), ja kävijöille on tarjolla kahvia, teetä sekä pientä purtavaa. Napapiirillä on vaipanvaihto- ja WC-tilat sekä lapsille leluja viihdykkeeksi. Vaunut voi jättää eteen tai sisäpihalle, josta on kulku suoraan sisätiloihin. Napikselle pääsee helposti bussilla, ja läheltä löytyy paljon kiekkoparkkipaikkoja.

Paikka: Tampereen Napapiiri, Sammonkatu 8–10, katutaso, 33540 Tampere
Hinta: Osallistujilta toivotaan kahden euron kävijämaksua tilavuokran rahoittamiseksi.
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Jun
12
2:30 PM14:30

Ke 12.6.2019 MiB Goes Greenstep Oy

Greenstep Oy on yritysten talous-, rahoitus- sekä HR-kumppani. Greenstep auttaa asiakkaitaan kasvamaan selkeyden avulla, tarjoten yhtä hyvää strategista taloushallinnon- ja johtamisen tukea kuin suuryrityksillä on saatavilla. Vuonna 2010 perustetussa Greenstepissä työskentelee yli 250 asiantuntijaa seitsemässä kaupungissa (Espoo, Turku, Vaasa, Tampere, Jyväskylä, Oulu ja Tallinna).

Greenstep toivottaa MiB ry:n jäsenet lapsineen lämpimästi tervetulleiksi yritysvierailulle. Tule kuulemaan, millaista on talous- ja henkilöstöhallinnon sekä talous- ja HR-johdon konsultointityö käytännössä ja miten Greenstepissä tuetaan työn ja perhe-elämän yhteensovittamista. Lisäksi Greenstepin HR-palveluista vastaava Kati Tuovinen kertoo organisaatiokulttuurin merkityksestä yrityksen kasvaessa. Miksi kulttuuria on tärkeätä johtaa? Katilla on 15 vuoden kokemus henkilöstöjohtamisesta ja yrityskulttuurin kehittämisestä kasvuyrityksissä. Hänen kokemuksensa mukaan tärkeimpiä HR-asioita yrityksen menestyksen kannalta ovat innostuneet ja osaavat ihmiset (kulttuuri) sekä selkeys päätöksenteossa ja viestinnässä. Innostus ja selkeys luodaan panostamalla organisaation ja osaamisen kehittämiseen.

Tarjolla on virvokkeita ja pientä purtavaa.

Tilaisuuteen mahtuu 25 äitiä lapsineen tai ilman.

Aika: Keskiviikko 12.6.2019 klo 14:30–16:30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 5.6. klo 10.

View Event →
Jun
12
4:30 PM16:30

12.6.2019 MiB extra: Passion test

Oletko miettinyt, millaista elämää haluaisit elää? Mitkä asiat saavat sinut innostumaan? Koetko nykyisen työsi omaksesi?

Passion test on amerikkalaisten Janet Bray Attwoodin ja Chris Attwoodin kehittämä tehokas ja yksinkertainen työkalu, joka auttaa sinua selkeyttämään, mikä on elämässäsi kaikista tärkeintä. Kun kirkastat itsellesi, mitä todella haluat, voit tehdä arkipäiväiset päätöksesi ja valintasi sen mukaisesti. Tämä lisää kokonaisvaltaista hyvinvointiasi ja kokemusta elämän merkityksellisyydestä.

Passion test -valmennuksen aikana selkeytät, mikä sinua todella innostaa ja opit hyödyntämään tätä ymmärrystä arjessasi. Kun pysähdyt miettimään, mitä elämältäsi haluat, voit kenties löytää myös jotain sellaista, jonka olemassaolosta et ollut vielä tietoinen – joko valmennuksen aikana tai sen jälkeen. Passion test käynnistää usein ajatusprosessin, joka vähitellen auttaa sinua ymmärtämään yhä paremmin itseäsi ja sitä, mikä on sinulle merkityksellistä.

Mothers in Business tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden osallistua Passion test -valmennukseen, jonka vetää sertifioitu Passion test -valmentaja Katri Koli. Katri on yli 15 vuotta IT-alalla työskennellyt DI sekä toinen valmennus- ja konsulttiyhtiö Via Nova Partnersin perustajista. Katrin ura on kulkenut Nokian kautta vauhdikkaasti kasvaneen startupin myyntijohtajaksi ja irtisanoutumisen kautta yrittäjäksi. Myös Passion test on vaikuttanut Katrin valintoihin – valmennuksen aikana kuulet myös tästä lisää.

Valmennus järjestetään, jos ilmoittautuneita on vähintään 15. Lähde mukaan ja aloita matka kohti itsesi näköistä elämää!

Paikka: Tampere
Hinta: 42 €
Lapset: Lapsia ei sylivauvoja lukuun ottamatta suositella ottamaan mukaan.

Mukaan mahtuu 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 29.5. klo 10.

View Event →
Jun
12
5:00 PM17:00

Ke 12.6.2019 Mib After work: Työpaikat piilosilla

Kukkuu, missä sinä olet? Minne sinä duunipaikka olet mennyt piiloon?

Piilotyöpaikoista puhutaan paljon. Mutta mistä ja miten niitä voisi etsiä? Nyt sinulla on tilaisuus saada vinkkejä hyvistä piilopaikoista.

Koulutuksen vetää MiBiläinen, markkinoinnin, tapahtumatuotannon ja kehittämistehtävien asiantuntija Suvi Pesonen. Hän on etsinyt ratkaisuja rekrytointihaasteisiin työskennellessään EU-rahoitteisissa hankkeissa (Uraohjaamo, Nuoret Duuniin). Missiona Suvilla on jakaa ympärille positiivista energiaa ja auttaa muita löytämään töitä. Tilaisuudessa hän kertoo uratarinansa ja vinkkinsä piilotyöpaikan hakuun.

Tervetuloa inspiroitumaan sekä jakamaan omiakin vinkkejä muille MiBiläisille!

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen.

Aika: Keskiviikko 12.6.2019 klo 17.00-18.30

Paikka: Ilmoitetaan myöhemmin Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jun
12
5:30 PM17:30

Ke 12.6.2019 MiB After work: Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Oulun PT Studion personal trainerit Outi Seppälä ja Hanna Junkkari kutsuvat teidät hyvinvointi-iltaan keskiviikkona 12.6 klo 17.30-19.00. Outilla ja Hannalla on pitkä kokemus erilaisten ja eri ikäisten ihmisten valmentamisesta kohti parempaa ja suorituskykyisempää arkea.

Illan aikana käsitellään kokonaisvaltaista hyvinvointia, johon kuuluvat mm. uni ja palautuminen, terveellinen ravitsemus sekä sopiva harjoittelu. Näihin teemoihin pureudutaan erityisesti ruuhkavuosia elävien perheenäitien hyvinvoinnin huoltamisen näkökulmasta. Outin ja Hannan asiakasesimerkit elävästä elämästä herättävät huolehtimaan omasta fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista nyt eikä myöhemmin.

Aika: Ke 12.6.2019 klo 17.30–19.00
Paikka: Oulun PT Studio, Limingantie 5, Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 5.6. klo 10.

View Event →
Jun
12
5:30 PM17:30

Ke 12.6.2019 MiB mingle (Sjk): Kevätkauden päätösmingle

MiBin Seinäjoen kevätkauden päätösmingle järjestetään Mallaskosken Panimoravintolassa. Tilaisuus on avoin kaikille toiminnassa jo mukana olleille ja myös teille, joita Mothers in Business MiB ry:n toiminta ja jäsenyys kiinnostaa! Tervetuloa verkostoitumaan ja tapaamaan muita samanhenkisiä äitejä rennon yhdessäolon merkeissä.

Ilmoittaudu tilaisuuteen merkitsemällä itsesi osallistujaksi Facebook-tapahtumaan tai sähköpostilla vaasa@mib.fi.

Paikka: Mallaskosken Panimoravintola
Hinta: Omakustanteinen!
Lapset: Tervetulleita!
Kohderyhmä: Jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet

View Event →
Jun
12
10:00 PM22:00

Ke 12.6.2019 MiB goes: Kielilähettiläs - Språkambassadör

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan johtamisesta, viestinnästä, siitä miten uran ja äitiyden yhdistäminen onnistuu ja miten ruotsin kieli voi avata mahdollisuuksia.

Saamme vieraaksi Liinu Lehdon, joka työskentelee viestintäjohtajana Valtiovarainministeriössä. Hän on aikaisemmin työskennellyt viestintäjohtajana Turvallisuuspoliisissa ja johtavissa tehtävissä Rautaruukki Oyj:ssä ja Wulff –yhtiöt Oyj:ssä. Lisäksi hän on yksi noin viidestäkymmenestä muusta kielilähettiläästä. Ruotsia Liinu oppi opiskellessaan Åbo Akademissa. Esitelmä on ruotsiksi ja kaikki, kielitasosta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan.

Ennen Liinu Lehdon esitelmää kertoo Jaan Siitonen, Kielilähettiläiden (Språkambassadörerna) projektinvetäjä Kielilähettiläiden toiminnasta. Luvassa pientä purtavaa ja minglailua på svenska!

Tule rohkeasti mukaan, rohkeasti ruotsiksi -porukassa kynnys harjoitella, oppia, puhua ja ylläpitää omaa ruotsin kielen taitoaan on matala. Aivan kaikki, ruotsin taitotasostaan riippumatta, ovat tervetulleita ja tämä on vielä hauskaa! Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna. Hoppas vi ses!

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen.

Aika: Keskiviikko 12.6.2019 klo 10-11:30 (Aikaa minglailulle 12 asti)
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 5.6. klo 10. Muistathan perua ilmoittautumisesi mikäli et pääsekään mukaan.

View Event →
Jun
13
10:00 AM10:00

To 13.6.2019 MiB mingle: Kesäkahvit

Tervetuloa rennosti verkostoitumaan kahvien merkeissä. Jutellaan kesäsuunnitelmista, annetaan vinkkejä matkailuun, voidaan myös jutella millaiset tapahtumat kiinnostaisivat syksyllä, ja tietenkin tavataan uusia ja vanhoja MiBiläisiä.

Mingleihin voit osallistua, vaikka et olisi vielä jäsen, mutta toiminta kiinnostaa. Minglejä voi järjestää kuka vain jäsen. Ilmoita Facebookin Mothers in Business Kuopio -sivustolla, jos kaipaat seuraa vaikka leikkipuistoon tai lounaalle. Kesä on hyvää aikaa mingleille!

Aika: Torstai 13.6. klo 10–11

Paikka: Ilmoitetaan myöhemmin

Hinta: Kahvit omakustanteisesti

Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jun
13
10:30 AM10:30

To 13.06.2019 MiB goes: Familjeyoga

Tervetuloa satujoogaan på svenska! Välkommen till sagoyoga på svenska!

Satujoogassa matkustetaan maatilalle tervehtimään maatilan eläimiä. Mutta he ovatkin kovin allapäin! Mitä voisimme tehdä, jotta saamme eläimet taas hyvälle tuulelle? I sagoyogan åker vi i vår fantasi till en bondgård för att se hur djuren mår. Till vår stora förvåning träffar vi på det ena ledsna djuret efter det andra; vad står på? Och kan vi göra något för att muntra upp djuren?

Satujooga on erittäin hyvä keino tutkia omaa kehoa ja aisteja omista lähtökohdista.

Mukaan oma matto ja tyyli on vapaa! Helpointa on tehdä parina, yksi lapsi, yksi aikuinen. Kesto on kokonaisuudessaan 45 min. Ikäsuositus lapsille on 3 - 11 -vuotta, mutta jaksaessaan keskittyä ovat pienemmät myös tervetulleita.

Sagoyoga är ett jättebra sätt att utforska kroppen och sinnen på sina egna villkor. Ta med egna mattor och stilen är fri! Det är lättast att det är ett barn per vuxen. Det här tar ca 45 minuter. Åldersrekommendationen för barnen är 3-11 år men yngre är också välkomna om de bara orkar koncentrera sig.

Jooga alkaa hengitysharjoituksilla, minkä jälkeen astumme sadun ihmeelliseen maailmaan. Sadun jälkeen rentoudumme ja käymme yhdessä läpi mielikuvaharjoituksen. Itse satujoogan jälkeen teemme vielä pienen harjoituksen yhdessä. Vi börjar med en andningsövning varpå vi stiger in i sagans spännande värld. Efter sagan slappnar vi av och går igenom en fantasiövning tillsammans. Efter själva sagoyogan gör vi ännu en liten övning tillsammans.

Joogaa ohjaa Amy Albrecht.

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen. Ilmoittautuminen tapahtuu Lyytissä.

Aika: Torstai 13.6.2019 klo 10:30-11:30 (Joogan kesto 45 min)
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa 
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 6.6. klo 10. Muistathan perua ilmoittautumisesi mikäli et pääsekään mukaan.


View Event →
Jun
13
11:30 AM11:30

To 13.6.2019 MiB Mingle: Lounasmingle juristiäideille Hannes Snellmanilla (alustettu)

Hannes Snellman toivottaa juristiäidit tervetulleiksi lounasmingleen torstaina 13.6.2019!

Teemana tilaisuudessa on työn ja perheen arjen yhteensovittaminen, josta juristiäitimme kertovat lyhyessä alustuksessa. Alustuksen jälkeen luvassa on vapaamuotoista keskustelua lounaan äärellä, sään salliessa kattoterassillamme. Tule mukaan jakamaan ideoita, kuinka perheen aikatauluihin ja yllättäviin tilanteisiin voi varautua työkiireiden keskellä, sekä kuulemaan parhaita vinkkejä työn ja vapaa-ajan tasapainottamiseen.

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsen kanssa tai ilman lasta.

Aika: Torstai 13.6.2019 klo 11:30-13:00
Paikka: Hannes Snellman, Eteläesplanadi 20, Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Hannes Snellman tarjoaa osallistujille lounaan. Ilmoittauduthan tilaisuuteen viimeistään 5.6. sähköpostitse, emilia.lanu@hannessnellman.com, ja kerrothan samalla mahdollisista erityisruokavalioista.

View Event →
Jun
13
5:00 PM17:00

13.6.2019 MiB After Work: Puhutaan LinkedInistä

Mitä ajankohtaista LinkedInissä on, mitkä sisällöt saavat parasta näkyvyyttä ja kuinka saat palvelusta kaiken hyödyn irti?

Tervetuloa Pro Rattaalle keskustelemaan LinkedInin ajankohtaisimmista aiheista ja kuulemaan parhaat vinkit palvelun käyttöön! Aiheina mm. miten täytät linkkariprofiilin oikein ja mikä LinkedInissä on hyvää sisältöä niin yksityis- kuin yritystilissäkin. Lisäksi nostetaan esiin hyvin profiloituneita tyyppejä esimerkkien muodossa. LinkedIn asiantuntijointa paikalla on Pro Ratas Oy:n Marko Rouvali, Marjut Vuorikoski ja Pauliina Tienpää.

Tapahtuman alussa lyhyt esittely Pro Ratas Oy:stä. Esittelyn pitää yksi perustajajäsenistä, mainostuotannon takapiru Tiia Palkén.

Tilaisuudessa on tarjolla pientä purtavaa, juomaa ja kuplivaa. Myös lapsille on pientä tarjoilua.

Tervetuloa!

Paikka: Pro Ratas Oy, Pitkämäenkatu 6B, 20250 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä ilman lapsia ja 10 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 6.6. klo 10.


View Event →
Jun
13
7:00 PM19:00

To 13.6. MiB goes Minun\Min – kesäillan kevennys

Minun\Min on Vaasan keskustassa toimiva lifestyle-liike, joka on erikoistunut pohjoismaiseen muotiin ja sisustukseen. Nea Aspholm, toinen liikkeen yrittäjistä, emännöi iltaa ja kertoo meille, miltä tuntuu työn ja perheen yhdistäminen, kun sattuu olemaan yrittäjä ja kotona vanhempia tanssittavat yksivuotiaat kaksoset.

Tervetuloa tutustumaan yrittäjän arkeen sekä jakamaan ajatuksia työn ja perheen yhdistämisestä pienen purtavan ja kuohuviinin äärellä. MiB Vaasan jäsenet saavat myös tilaisuuden kuoria kermat päältä, sillä Minun\Min avaa osallistujille illan ajaksi ennakkoalen mainione etuineen!

Paikka: Minun\Min, Hovioikeudenpuistikko 13, 65100 Vaasa
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita
Kohderyhmä: Jäsenet

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse torstaina 6.6.2019 klo 18.

View Event →
Jun
17
10:00 AM10:00

17.6.2019 MiB Morning club: Työnantajamielikuvan strateginen kehittäminen

Kuuluuko työnantajamielikuvan kehittäminen tehtäviisi tai haluaisitko oppia miten työnantajamielikuvaa voisi rakentaa strategisemmin? Tässä koulutuksessa käydään lävitse työnantajamielikuvan strategisen kehittämisen yhdeksänvaiheinen malli sekä kerrotaan käytännön esimerkkejä eri yrityksistä tämän tekemiseen liittyen.

Työnantajamielikuvaan meidät johdattaa tarkemmin Juho Toivola. Juho on kokenut rekrytoinnin ja työnantajamielikuvan kehittäjä, joka on johtanut tätä työtä mm. Finnairilla ja Elisalla sekä tukenut kymmeniä muita yrityksiä EB-strategian rakentamisessa.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 10.6. klo 10.

View Event →
Jun
17
5:30 PM17:30

17.6.2019 MiB goes Johde: Johtaja muutoksen ytimessä

“Uudistumisen johtaminen on yhdistelmä ihmisten ja asioiden johtamista – kumpaakaan ei voi ohittaa. Onnistumisen varmistamiseksi ihmisten mukaan saaminen on kuitenkin ykkösasia: hienoinkaan strateginen suunnitelma ei toteudu ilman, että saamme ihmiset toteuttamaan strategiaa arjessa" kerrotaan kirjassa Johtaja muutoksen ytimessä. Kirjan toinen kirjoittaja ja Nokian Renkaiden ihmisistä ja kulttuurista vastaava johtaja Tytti Bergman tulee kertomaan uudistumisen johtamisesta. Mistä muutosjohtajuudessa on kyse? Miten kaikki saadaan osallistumaan? Miten hoidetaan kipukohdat?

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 20 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 10.6. klo 10.

View Event →
Jun
18
5:00 PM17:00

Ti 18.6.2019 MiB goes Keimola Golf: Tule tutustumaan golfiin harrastuksena

Tervetuloa tutustumaan golf-harrastukseen sekä Keimola Golfin naisille suunnattuun toimintaan!

Aloitamme lähipelialueella kehon liikkuvuusharjoitteilla ja siirrymme sieltä rangelle kokeilemaan golflyöntejä. Harjoittelun jälkeen yhteinen hetki, jossa kerrotaan Keimolan toiminnasta ja golfin terveyshyödyistä.

Golf on harrastuksena todella monipuolinen ja sen tuomat terveyshyödyt ovat valtavat. On tutkittu, että golf lievittää stressiä, parantaa unen laatua sekä pidentää elinikää. Golfia ei yleisesti mielletä fyysisesti vaativaksi lajiksi, mutta sillä on lukuisia terveysvaikutuksia sekä keholle että mielelle.

Golf voi olla vain sinun oma harrastuksesi tai siitä voi tulla koko perheen yhteinen harrastus. Golfin kautta on myös mahdollista löytää uusia ystäviä ja pelikavereita. Golfia saatetaan pitää aikaa vievänä, mutta golfia on mahdollista pelata myös lyhyempinä kierroksina.

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä leikki- tai kouluikäisen lapsen kanssa sekä 10 äitiä, jotka saapuvat yksin. Lapsille on järjestetty omaa ohjattua ohjelmaa tilaisuuden ajaksi. Tilaisuudessa tarjoillaan kahvit/teet ja sämpylät. Pukeutuminen liikuntaan sopiviin vaatteisiin. Aiempaa kokemusta golfista ei tarvita.

Aika: Tiistai 18.6.2019 klo 17.00–19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa 
Hinta: Maksuton
Lapset: Leikki- ja kouluikäiset lapset tervetulleita! Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 11.6. klo 10.


View Event →
Jun
18
5:30 PM17:30

MiB Extra: Hyvinvointia juosten

Tervetuloa yhteiselle kävelylle ulkoilusta, hyvinvoinnista ja seurasta nauttien.

Lähtö kävelylle on satamasta Lutakon aukion leveiden kiviportaiden luota. Matkaksi tulee noin viisi kilometriä, kun kierrämme Jyväsjärven lahden (satama - Mattilanniemi - Kuokkala - Kuokkalan silta - satama).

Osallistujilla on mahdollisuus osallistua hyväntekeväisyyteen omalla lahjoituksella lasten ja nuorten hyvinvointiin Pesäpuu ry:lle #hyvinvointiajuosten -kampanjan kautta.

Lisää tietoa hyväntekeväisyys -kampanjasta

https://www.lahjoituslomake.fi/pesapuu/kohteet/hyvinvointiajuosten-kampanja/

Kävely toteutuu myös sadesäällä, mutta myrskyyn ei lähdetä.

Aika: Ti 18.06.2019 klo 17.30
Paikka: Jyväsjärvi
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jun
20
11:00 AM11:00

20.6. MiB mingle: Rohkeasti ruotsiksi - kesäkahvit ja kevätkauden päätös

On aika siirtyä kesälomalle, det är dags för sommarlov!

Rohkeasti ruotsiksi -projektin kouluttaja-koordinaattori Jessica Rosenberg tarjoaa kevätkauden viimeiset fikat Lilla Luckanin tiloissa. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! Alla är varmt välkomna, också alla våra små mibbare!

Aika on liukuva, eli tulla ja mennä saa oman aikataulun mukaan.

Tapahtuman kutsun ja tarkemmat tiedot löydät Facebookista.

Seuraa ja tägää projektia Instagramissa ja Twitterissä: rohkeasti_ruotsiksi.

Svenska kulturfondenin kaksivuotisen Hallå! -apurahan saanut MiB Lab -projekti Rohkeasti ruotsiksi - koulukielestä käyttökieleksi perhevapaalla on lähtenyt vauhdilla käyntiin.

Minglejä erilaisilla teemoilla on kevään 2019 aikana järjestetty noin kahdesti viikossa, sekä aamu- että iltapäivisin. Lisäksi olemme vierailleet Lilla Luckanin babycaféessa, Arbiksella, Svenska Ylellä, NIB:llä ja Nordisk Kulturkontaktilla. Vielä kesäkuussa saamme vieraaksi Kielilähettilään ja rentoudumme perhejoogassa på svenska. Kynnys puhua ruotsia näissä tapahtumissa on matala ja hauskaa on ollut. Det viktigaste är att man vågar och att det är roligt!

Aika: Torstai 20.6.2019 klo 11.00-14.00
Paikka: Lilla Luckan, Yrjönkatu 27 (käynti sisäpihalta)
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki


View Event →

May
25
9:00 AM09:00

La 25.5.2019 Jäsenseminaari: Elä ja unelmoi!

Rovaniemen ja Oulun paikallisjaostojen yhteinen jäsenseminaari aiheella Elä ja Unelmoi!

Unelmoidaan yhdessä paremmasta huomisesta ja eletään tätä hetkeä. Verkostoidutaan ja nautitaan kauniista puutarhasta.Tekoäly ja digitalisaatio muuttavat työtä ja tuovat työelämään uusia mahdollisuuksia. Miten työ muuttuu ja miten voit vaikuttaa omaan hyvinvointiisi myllerryksessä? Mitä kehossasi tapahtuu stressin aikana? Millaisilla pienillä muutoksilla voimme tukea hyvinvointiamme kohti tasapainoista elämää? Unelmiaan ja onnellista elämää kohti on helpompi päästä, kun keho ja mieli voivat hyvin. Entä miten löytää itse kiinnostavat asiat ja motivoitua omasta hyvinvoinnista huolehtimisesta? Innostava työ ja vapaa-aika rikastuttavat toisiaan, mutta miten arki vaikuttaa työtehoon ja miten työtä voisi tuunata niin, että sieltä löytyy innostavuutta ja energiaa vapaa-alalle? Omien arvojen pohdintaa - näkyvätkö ne kalenterissasi? Kaikkea tätä on pohjoisen Suomen ensimmäinen jäsenseminaari. Tule mukaan!

Tilaisuuteen osallistuvien kesken arvotaan Oulun yrittäjänaisten antamia lahjakortteja, joista tarkemmin ilmoittautumisen yhteydessä.

Jäsenseminaarin luennot ja työpaja

Tiina Heusala - Tekoäly ja työhyvinvointi
Päivi Hytinkoski - Palaudu stressistä tehokkaasti
Johanna Vilmi - Työpaja unelma-arjesta

Esiintyjät

Tiina toimii Työ, tekoäly ja ihminen -verkkovalmennuksen tuotepäällikkönä ja vetää Työterveyslaitoksen tekoälyosaamisen kehittämistä. Tiina on myös organisaation ja liiketoiminnan kehittämisen sekä työhyvinvoinnin ammattilainen, joka unelmoi lämpimistä kesäpäivistä mökkirannassa.

Päivi on FLT ravintovalmentaja ja hänellä on usean vuoden kokemus erilaisten sairauksien hoidosta, hyvinvoinnin ja energian palauttamisesta sekä ylläpidosta ravitsemuksen avulla.

Johanna on ajatustyöläisten ja modernien organisaatioiden työhyvinvoinnin kysymyksiin erikoistunut työterveyspsykologi. Psykologin yksilövastaanottotyön lisäksi Johanna kouluttaa ja valmentaa mm. unen ja palautumisen, itsensä johtamisen, työn ja vapaan tasapainon sekä haitallisen stressin karkoittamisen teemoista. Johanna myös sparraa organisaatioiden HR:ää rakentamaan työhyvinvointia tukevia käytäntöjä ja kulttuuria. Psykologin töiden lisäksi Johanna on perustajaosakkaana uudessa, yhteisöllisyyttä ja koko perheen hyvinvointia tukevassa päiväkotiyrityksessä. Vapaa-aika menee kohta puolivuotiaan vauvan sekä nelivuotiaan kanssa touhutessa.

Edellisenä iltana on erillinen verkostoitumistilaisuus.

Aika: La 25.5.2019 klo 9.00-14.30
Paikka: Kasvitieteellinen puutarha, Oulun yliopisto, Kaitoväylä 5, 90570 Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 26.4.19 klo 10.00

View Event →
May
25
9:00 AM09:00

Jäsenseminaari: Elä ja unelmoi!

Rovaniemen ja Oulun paikallisjaostojen yhteinen jäsenseminaari aiheella Elä ja Unelmoi! Unelmoidaan yhdessä paremmasta huomisesta ja eletään tätä hetkeä. Verkostoidutaan ja nautitaan kauniista puutarhasta.

Tekoäly ja digitalisaatio muuttavat työtä ja tuovat työelämään uusia mahdollisuuksia. Miten työ muuttuu ja miten voit vaikuttaa omaan hyvinvointiisi myllerryksessä? Mitä kehossasi tapahtuu stressin aikana? Millaisilla pienillä muutoksilla voimme tukea hyvinvointiamme kohti tasapainoista elämää? Unelmiaan ja onnellista elämää kohti on helpompi päästä, kun keho ja mieli voivat hyvin. Entä miten löytää itse kiinnostavat asiat ja motivoitua omasta hyvinvoinnista huolehtimisesta? Innostava työ ja vapaa-aika rikastuttavat toisiaan, mutta miten arki vaikuttaa työtehoon ja miten työtä voisi tuunata niin, että sieltä löytyy innostavuutta ja energiaa vapaa-alalle? Omien arvojen pohdintaa - näkyvätkö ne kalenterissasi?

Kaikkea tätä on pohjoisen Suomen ensimmäinen jäsenseminaari. Tule mukaan! Oulun yrittäjänaiset ovat antaneet lahjakortteja, joita arvotaan tilaisuuteen osallistuneiden kesken. Niistä tarkemmin ilmoittautumisen yhteydessä.

Mikäli olet kiinnostunut kimppakyyti mahdollisuudesta, ole yhteydessä Rovaniemen MiB aktiiveihin!

Jäsenseminaarin luennot ja työpajat:

Tiina Heusala - Tekoäly ja työhyvinvointi

Päivi Hytinkoski - Palaudu stressistä tehokkaasti

Johanna Vilmi - Työpaja unelma-arjesta

Esiintyjät:

Tiina Heusala toimii Työ, tekoäly ja ihminen -verkkovalmennuksen tuotepäällikkönä ja vetää Työterveyslaitoksen tekoälyosaamisen kehittämistä. Tiina on myös organisaation ja liiketoiminnan kehittämisen sekä työhyvinvoinnin ammattilainen, joka unelmoi lämpimistä kesäpäivistä mökkirannassa.

Päivi on FLT ravintovalmentaja ja hänellä on usean vuoden kokemus erilaisten sairauksien hoidosta, hyvinvoinnin ja energian palauttamisesta sekä ylläpidosta ravitsemuksen avulla.

Johanna on ajatustyöläisten ja modernien organisaatioiden työhyvinvoinnin kysymyksiin erikoistunut työterveyspsykologi. Psykologin yksilövastaanottotyön lisäksi Johanna kouluttaa ja valmentaa mm. unen ja palautumisen, itsensä johtamisen, työn ja vapaan tasapainon sekä haitallisen stressin karkoittamisen teemoista. Johanna myös sparraa organisaatioiden HR:ää rakentamaan työhyvinvointia tukevia käytäntöjä ja kulttuuria. Psykologin töiden lisäksi Johanna on perustajaosakkaana uudessa, yhteisöllisyyttä ja koko perheen hyvinvointia tukevassa päiväkotiyrityksessä. Vapaa-aika menee 4-veen ja kohta 6kk vauvan kanssa touhutessa.

Edellisenä iltana on erillinen verkostoitumistilaisuus.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 26.4. klo 10.00

View Event →
May
24
7:30 PM19:30

Pe 24.05.2019 MiB extra: Elä ja unelmoi –verkostoitumistilaisuus

Haluaisitko laajentaa verkostojasi ja tutustua matalalla kynnyksellä uusiin mibiläisiin kotikaupunkisi ulkopuolelta? Kaipaisitko pientä rentoutumista ja kevyttä iltaa hyvässä seurassa?

MiB Oulu ja MiB Rovaniemi järjestävät Elä ja unelmoi –jäsenseminaarin yhteydessä mibiläisille yhteisen Elä ja unelmoi –cocktail-tilaisuuden, jossa tutustumme uusiin, upeisiin äiteihin. Luvassa pientä ice breaker –ohjelmaa sekä vapaata keskustelua ja verkostoitumista. Tule mukaan yhdistämään pohjoinen MiB!

Tilaisuus jatkuu lauantaina 25.05. Elä ja unelmoi -Jäsenseminaarilla, mutta olet tervetullut osallistumaan cocktail-tilaisuuteen vaikket pääsisi itse seminaariin.

Aika: Pe 24.05.2019 klo 19.30–21.00
Paikka: Oulussa! Tarkempi paikka ilmoitetaan kutsussa.
Hinta: Ilta on omakustanteinen.
Lapset: Tilaisuus on osoitettu vain äideille.
Ilmoittautumislinkki lähetetään sähköpostitse 26.4.19 klo 10.00

View Event →
May
24
7:30 PM19:30

MiB extra: Elä ja unelmoi –verkostoitumistilaisuus Oulussa

Haluaisitko laajentaa verkostojasi ja tutustua matalalla kynnyksellä uusiin mibiläisiin kotikaupunkisi ulkopuolella? Kaipaisitko pientä rentoutumista ja kevyttä iltaa hyvässä seurassa?

Oulun ja Rovaniemen paikallisjaostot kokoontuvat yhdessä viettämään iltaa, ja tutustumaan toisiinsa rennoissa ja mukavissa merkeissä. Luvassa pientä ice breaker –ohjelmaa sekä vapaata keskustelua ja verkostoitumista. Tule mukaan yhdistämään pohjoinen MiB!

Tilaisuus jatkuu lauantaina 25.5. Elä ja unelmoi -Jäsenseminaarilla, mutta olet tervetullut osallistumaan cocktail-tilaisuuteen vaikket pääsisi itse seminaariin.

Paikka: Oulussa! Tarkempi paikka ilmoitetaan sähköpostikutsussa.
Hinta: Ilta on omakustanteinen.
Lapset: Tilaisuus on osoitettu vain äideille.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 26.4. klo 10.00

View Event →
May
24
3:00 PM15:00

MiB Extra: Profiilikuvaus Puotilassa

Nyt on mahdollisuus päivittää profiilikuva esimerkiksi CV:seen, käyntikorttiin tai sosiaalisen median kanaviin! Paikan päällä ammattilaiset hoitavat stailauksen ja meikin, jotta olet parhaimmillasi kuvassa. Tapahtuma on poikkeuksellisesti maksullinen ja vain aikuisille.

Aika: Pe 24.5.2019 klo 15–19

Paikka: Puotila. Tarkempi osoite ilmoitetaan Lyyti-kutsussa.

Hinta:

 • Kuvaus 25 e, sisältäen yhden kuvan

 • Lisäkuvat 30 e / kpl

 • Hiusten stailaus 20 e

 • Pikaehostus 20 e

 • Jos ottaa sekä hiusten stailauksen että pikaehostuksen, saa 5 euron alennuksen

Kaikille osallistujille varataan päivän kuvauksiin oma aika, jotta tapahtuma sujuisi ilman turhia odotteluja. Riittää, että saavut paikalle hyvissä ajoin ennen omaa sovittua vuoroasi. Tilaisuuteen mahtuu 9 äitiä, jotka saapuvat yksin. Päivän aikana sinulla on mahdollisuus tutustua Puotila lifestyle myymälän tuotevalikoimaan.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 17.5. klo 10.

View Event →
May
24
11:30 AM11:30

Pe 24.5.2019 MiB mingle: Ihana (kamala) töihinpaluu

Onko töihinpaluu ajankohtainen? Miten ihmeessä työn, päiväkodin, parisuhteen ja oman ajan yhdistäminen onnistuu? Miten kotityöt tasataan puolison kesken? Miten se lastenhoito onnistuu, jos isovanhemmat asuvat kauempana? Mikä kalenterisovellus on paras kaaoksen hallinnassa? Mikä treenilaji olisi nopea ja tehokas? Miten tästä kaikesta voisi nauttia päivä kerrallaan stressaamisen sijaan?

Jos kysymykset kuulostavat tutuilta, tule mukaan lounastreffeille jakamaan kokemuksia ja parhaita käytäntöjä työn ja perheen yhteensovittamisesta.

MiB minglessä tapaat muita uraäitejä ja pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä. Mingleihin ovat tervetulleita MiBin jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet.

Paikka: Villa Sandviken, Hietalahden puisto, 65100 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen pöytävarauksen takia facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi.

View Event →
May
23
5:00 PM17:00

23.5. MiB Extra: Ympäristöilta

Tule mukaan ympäristöiltaan kuulemaan, millaisia ilmastotekoja Lahdessa voi tehdä.

Lahti on mukana Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -finaalissa. Lahden ympäristöjohtaja Saara Vauramo kertoo, miten Lahdesta tuli ympäristökaupunki.

Syksyllä 2019 Lahti ottaa ensimmäisenä maailmassa käyttöön asukkaiden henkilökohtaisen päästökaupan. Projektipäällikkö Anna Huttunen CitiCAP-hankkeesta kertoo, mistä on kyse.

Tapahtuma on osa MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hanketta. Lastemme tulevaisuus -hanke panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Aika: to 23.5. klo 17.00-18.30
Paikka: Askonkatu 2, 15100 Lahti, 8. krs.
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostilla.


View Event →
May
23
2:00 PM14:00

23.5.2019 MiB Afternoon Club: SORI – Johtajuus kriisissä

Kokenut toimittaja ja viestinnän asiantuntija, Ground Communicationin perustaja ja kahden pojan äiti Anna Sorainen johdattaa MiB äidit kriisiviestinnän ytimeen ja pohtii kanssamme kysymyksiä johtajuudesta ja vastuullisuudesta.

Anna on itsekin julkisuuden koulima. 1990 luvulla hän oli ensimmäinen naistoimittaja Ylen urheilutoimituksessa. 2000 -luvun alussa hänet nähtiin Olympiakomitean viestintäpäällikkönä ja sen jälkeen Kimi Räikkösen PR- ja mediakonsulttina. Tämän jälkeen Anna ja Ground Communications on auttanut lukuisia johtajia kriiseissä ja niistä selviämisessä.

Näiden kokemusten päälle rakentuu myös Anna Soraisen esikoiskirja  SORI – johtaja ja julkisuus kriisissä. Annan puheenvuoro MiB Afternoon Clubissa rakentuu kirjan teemojen ympärille.

Kirja on kattava kuvaus viiden johtajan kokemuksista. Kirjassa kulisseja avaavat Anne Berner, Atte Jääskeläinen, Mika Kojonkoski, Anna Mäkelä ja Risto Siilasmaa. Kukin kirjan johtajatarinoista avaa erilaisen näkökulman: Siilasmaa on luotsannut kriisi- ja muutosyhtiötä valtavan kansainvälisen paineen alla; Berner on siirtynyt yksityiseltä sektorilta politiikkaan sankan kritiikin saattelemana; Kojonkoski on teilattu Rion olympiakisojen jälkeen huippu-urheilun vaikeuksien keulakuvana; Jääskeläinen on löytänyt itsensä mediatalon mainekriisin ytimestä ja Mäkelä on juuttunut pohjoisen kunnan päätöksenteon sokkeloihin.

MiB Afternoon Clubissa Anna muistuttaa meitä siitä, että suurin osa kriiseistä olisi ennaltaehkäistävissä ja että kriisin keskellä paras väline on raivorehellisyys.

Paikka: Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki, Lemminkäisenkatu 12b, 20520 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Erittäin tervetulleita mukaan! Tapahtumaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 25 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 16.5. klo 10


View Event →
May
23
10:00 AM10:00

23.05.2019 MiB goes Frida Family Lawyers Oy - Mitä jokaisen naisen pitäisi tietää parisuhteen lakiasioista

Parisuhde ja perheen perustaminen on useimmille meistä elämän suurin taloudellinen asia, ajattelimme sitä siitä näkökulmasta tai emme. Avio- ja avoliitolla on aina taloudellinen puolensa. Se on hyvä tuntea, jotta voi tehdä päätöksiä tietoon perustuen ja jottei elämässä tule ikäviä yllätyksiä jos kaikki ei menekään kuin Strömsössä. 

FRIDA Perhejuristien perustajat Katariina Kuusiluoma ja Ulla Rask haluavat kääntää suomalaisten perheiden lakiasioiden hoitamisen kulttuurin uuteen asentoon: Sovitaan asiat etukäteen ja paperilla, kun ollaan sovussa. Jos jotain sattuu, riiteleminen on raskasta ja kallista. Katariina ja Ulla ovat sitä mieltä, että jokaisen pitäisi laittaa paperinsa kuntoon. Monista lakiasioista vallitsee väärä käsitys: avioehto on itse asiassa romanttinen asia ja vahvistaa parisuhdetta, jokaisella täysi-ikäisellä tulisi olla edunvalvontavaltuutus ja ensimmäistä testamenttia kannattaisi suunnitella jo samaan aikaan kun perhettä perustetaan. Näin ei ole tapana tehdä, mutta se olisi fiksua. 

Tervetuloa kuuntelemaan, kysymään ja keskustelemaan oman elämän lakiasioista nuoren perheen ja etenkin naisen näkökulmasta FRIDAn viihtyisälle toimistolle Kruununhakaan.

Tilaisuuteen mahtuu 8 äitiä lapsineen sekä 8 äitiä, jotka saapuvat yksin. Vaunut tulee jättää sisäpihalle (portti sisäpihalle on kiinni ja sateen sattuessa siellä on suojaa).

Aika: To 23.05.2019 klo 10–12
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
23
8:30 AM08:30

23.5.2019 MiB Etätyöpäivä

Kuluuko etätyöpäiväsi yleensä yksin, keittiön pöydän ääressä? Haluaisitko kokeilla yhteisöllistä etätöiden tekoa? Entä jos viettäisitkin erilaisen etätyöpäivän, jonka aikana pääset tutustumaan muihin MiB-äiteihin?

Joustavat työkäytännöt ovat olennainen osa sujuvaa arkea ja siten yksi mahdollistaja perinteisten äitimyyttien murtamisessa. Toukokuussa osana #äitimyytinmurtajat-kampanjaa järjestetään ensimmäistä kertaa MiB Etätyöpäivä -tilaisuus. Päivä alkaa MiBin tarjoamilla aamukahveilla, jatkuu töiden teolla, taukojumpalla ja yhteisellä omakustanteisella lounaalla. Meille on varattuna avoin työtila
sekä kokoustila mahdollisia puheluita varten.

MiB Etätyöpäivä mahdollistaa töiden teon samalla verkostoituen uusien MiB-tuttavuuksien kanssa. Tästä saattaa muotoutua vaikka jatkuva perinne – tervetuloa kokeilemaan!

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 30 äitiä ilman lapsia ja 4 äitiä lasten kanssa.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 16.5. klo 10.

View Event →
May
22
6:00 PM18:00

22.05.2019 MiB After work: Malou C - Harkittua tyyliä työpukeutumiseen

Järjestämme kolmannen kerran suuren suosion ja paljon kehuja saaneen yritysvierailun Malou C:n vaateliikkeeseen.

Tilaisuus sopii erinomaisesti niille mibiläisille, jotka syystä tai toisesta kaipaavat päivitystä työpukeutumiseen. Ehkäpä olet vaihtamassa työpaikkaa ja uusi pukukoodi edellyttää tyylin tarkistusta? Tai onko vaatekaappisi mystisesti kutistunut perhevapaan aikana? Koostuvatko työasusi kiireessä poimituista, toisiinsa yhteensopimattomista vaatekappaleista? Ruuhkavuosien vauhdissa ei useinkaan jää aikaa kaupoissa kiertelyyn, eikä vaateostoksilla käyminen lasten kanssa välttämättä kuulu monenkaan äidin lempipuuhiin. MiB After work tarjoaakin nyt mukavan, rennon ja rauhallisen tilaisuuden oman tyylin päivitykseen!

Malou C tarjoaa pukeutumispalvelua yhden pysähdyksen taktiikalla, tarkoituksena välttää hutiostoksia sekä niitä päiviä, kun kaapista ei muka löydy mitään päällepantavaa. Malou C:llä halutaan, että kiireiset uraäidit voivat pukeutua vaivattoman tyylikkäästi, omannäköisesti ja ajattomasti. Tutustu Malou C:n skandinaavisen selkeään tyyliin ja harkittuun brändilistaan www.malouc.com.”

Tilaisuuteen mahtuu 20 äitiä.

Aika: Ke 22.05.2019 klo 18–20.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton/Hinta
Lapset: Tällä kertaa vietämme iltaa aikuisten kesken!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 15.05. klo 10.

View Event →
May
22
5:30 PM17:30

Ke 22.5.2019 MiB After work: Kestävä arki ammattijärjestäjän neuvoilla

Onko kotona jatkuva kaaos? Turhauttaako epäjärjestys? Etsitkö tavaroitasi päivittäin? Haluaisitko vinkkejä kestävään arkeen?

Kestävä arki on arki, joka toimii ja jossa viihdymme. Arjen laatuun vaikuttaa moni asia. Epäjärjestys kotona ja ylibuukattu kalenteri voivat aiheuttaa turhautuneisuutta ja tyytymättömyyttä. Kun elämä yksinkertaistetaan luomalla järjestystä, oman elämän tavoitteet selkiintyvät.

Kestävään arkeen meitä tutustuttaa ammattijärjestäjä Camilla Riska. Camilla on koulutukseltaan sosiaalityöntekijä, ympäristöinsinööri ja eräopas. Ammattijärjestäjänä hän on toiminut syksystä 2017 lähtien (lue lisää www.ecorre.fi).

Illan aikana pohdimme, miksi keräämme tavaraa itsellemme, sekä tutustumme minimalismiin. Käymme myös läpi, kuinka voi lähteä liikkeelle, jos tavoittelee järjestystä ja yksinkertaisuutta omaan elämään.

Tervetuloa saamaan motivaatiota, ideoita ja tietoa kaaoksen kesyttämiseen!

Tapahtuma on osa MiB Lab -hanketta Lastemme tulevaisuus, joka panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019–30.6.2019.

Paikka: Vaasan pääkirjasto, Essee-sali, 1. krs, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 15.5. klo 18.

View Event →
May
22
12:00 PM12:00

22.05.2019 MiB mingle: Juridiikan alalla työskentelevien lounastreffit

Oletko töissä juridiikan alalla esim. asianajotoimistossa, pankissa tai vakuutusalalla? Oletko  valmistumassa tai miettinyt uranvaihdosta ja haluatko keskustella jo alalla työskentelevien kanssa? Tule mukaan lounastreffeille, jossa voidaan vaihtaa mietteitä alalla tapahtuvista muutoksista.

Huom! Tilaisuuteen osallistuminen ei edellytä MiBin jäsenyyttä, joten nappaa mukaan myös kaverisi, joka on kiinnostunut toiminnastamme.

Paikka: Trattoria Wiklund, 20100 Turku

Hinta: Omakustanteinen lounas

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta:

https://www.facebook.com/events/2345892292334853/


View Event →
May
21
5:30 PM17:30

Ti 21.5.2019 MiB Reads: Helena Åhman ja Harri Gustafsberg: Tilannetaju – päätä paremmin

Toukokuussa MiB Reads lukupiiri ottaa haltuun Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnon voittajan eli Helena Åhmanin ja Harri Gustafsbergin kirja Tilannetaju – päätä paremmin. Ihminen tekee vuorokaudessa keskimäärin 7000 päätöstä. Ilman kirkasta tilannetietoisuutta ja henkistä suorituskykyä todellisuuden tulkintakyky heikkenee dramaattisesti. Mutta miten saada aivokapasiteetti käyttöön mahdollisimman tehokkaasti erityisesti vaikeissa ja paineisissa tilanteissa ja miten palautua nopeasti? Kirja kuvaa kahdeksan parempaan tilannetajuun johtavaa elementtiä ja antaa selkeitä käytännön vinkkejä, miten säilyttää toimintakyky ja välttää vääriä ratkaisuja. Opit samalla aiheeseen liittyvästä uusimmasta tutkimuksesta ja käytännön kokemuksista. Helena Åhman on työpsykologian tohtori (TkT), KM, Speakersforumin Vuoden puhuja 2016. Harri Gustafsberg on kohta aiheesta Tampereen johtamiskorkeakoulussa väittelevä HM ja henkisen ja fyysisen valmentamisen ammattilainen.

Tervetuloa keskustelemaan kirjan teemoista! Tule mukaan vaikka kirja olisi vasta lukulistalla tai vielä kesken, tai jos teema yleisesti kiinnostaa, sillä tapaamiset ovat myös oiva paikka verkostoitua ja oppia toisilta. Eikä haittaa, jos vain piipahdat paikalla!

Paikka: Sweet Vaasa, Hovioikeudenpuistikko 15, 65100 Vaasa
Hinta: Kahvi omakustanteinen, muuten maksuton tapahtuma
Lapset: Tervetulleita!

Pöytävarauksen vuoksi klikkaa itsesi osallistujaksi FB-tapahtumassa tai ilmoittaudu vaasa@mib.fi.

View Event →
May
21
5:00 PM17:00

21.5.2019 MiB After work: Ruuhkavuosityöpaja – rakenna hyvä arki ja kukoista töissä

“Ruuhkavuosiopas onnistuu opettamaan uusia juttuja tällaiselle vanhallekin koiralle. Jos
jakelisin tähtiä, tämä saisi viisi”
, arvioi Satu Rämö uutuuskirjaa Salamatkustaja-blogissaan (kaupallinen yhteistyö Tuuma-kustantamon kanssa).

Omaa arkea niin töissä, kotona kuin vapaa-ajallakin voi johtaa toivomaansa suuntaan ruuhkavuosien aikana. Hyvän, sujuvan arjen rakentaminen mahdollistaa myös töissä kukoistamisen. Se vaatii tietoisia valintoja ja itsetuntemusta. Huhtikuussa ilmestynyt Ruuhkavuosiopas tarjoaa tukea ja työkaluja sekä hyväksi havaittuja konkreettisia neuvoja juuri tähän tarpeeseen.

Ruuhkavuosioppaan kirjoittajat (Laura Hannola, Julia Isoniemi, Johanna Kalliomäki, Linda Rautanen, Laura Rönnholm ja Riina Salmivalli) ovat Fambition Consulting Oy:n perustajia ja työelämän asiantuntijoita, jotka elävät näitä kasvunvuosia itsekin. Ruuhkavuosioppaaseen perustava, osallistava ruuhkavuosityöpaja tarjoaa työkaluja parempaan itsetuntemukseen, konkreettisia vinkkejä arjen sujuvoittamiseen sekä uusia näkökulmia työuraan ja ammatilliseen kukoistamiseen. Voit saada sekä antoisan perhe-elämän että mielekkään työuran, mitä ikinä se juuri sinulle tarkoittaakaan. Sinun ei tarvitse valita tai elää muiden odotusten mukaan. Voit olla oma tulkintasi hyvästä vanhemmasta, hyvästä työntekijästä ja hyvästä ihmisestä.

Ruuhkavuosityöpajan mibiläisille vetää Tampereella yksi kirjan kirjoittajista, Fambitionin aikuispedagogi Johanna Kalliomäki. Johanna on järjestelmällinen arjen organisoija, joka on erikoistunut löytämään aikaa ja energiaa töiden ja perheen lisäksi järjestö- ja vapaaehtoistyöhön. Johanna on myös MiB ry:n Tampereen paikallisjaoston perustajajäseniä.

Oman Ruuhkavuosiopas-kirjasi voit ostaa tapahtumasta tai tilata ennakkoon Tuuma-kustannukselta.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 20 äitiä yksin ja 10 äitiä lasten kanssa.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 14.5. klo 10.

View Event →
May
21
9:00 AM09:00

21.05.2019 MiB goes Sitra: Hiilineutraali kiertotalous

Sitran kiertotaloustyön tavoitteena on maailmantalous, joka toimii maapallon kantokyvyn rajoissa. Kestävän kehityksen kaikki ulottuvuudet - sosiaalinen, taloudellinen, ekologinen ja kulttuurinen näkökulma - ovat aina mukana tässä tulevaisuustyössä. Tavoitteenamme on kehittää yhteiskuntaa ja sen talousjärjestelmää niin, että kiertotalouden ratkaisut nostetaan Suomessa kilpailukyvyn ja talouden kasvustrategian keskiöön. 

Tässä muutamia poimintoja Sitran tulevaisuustyöstä:

 • Tulevaisuuden energian tulee olla kestävästi tuotettua uusiutuvaa ja vähähiilistä. 

 • Maailman luonnonvarojen kestävä käyttö on kaikkien asia. Raaka-aineita, materiaaleja ja tuotteita liikutetaan kaiken aikaa ympäri maapalloa. Tuotteiden arvoverkostot ovat globaaleja. Materiaalien kehitysvaiheessa ja tuotesuunnittelussa tehdään ratkaisevia päätöksiä, jotka vaikuttavat elinkaaren lopussa, saadaanko materiaalit takaisin kiertoon ja käyttöön.

 • Luonnonvarojen käyttö, niiden prosessointi ja tuotteiden valmistus aiheuttavat ympäristövaikutuksia – kuten ilmastonmuutosta - arvoverkostoista riippuen, eri maissa ja maanosissa. Kun puhutaan kiertotalousliiketoiminnasta, sen tulee olla kaikille arvoverkostossa mukana oleville yrityksille kannattavaa liiketoimintaa. 

 • Miten ruokitaan maailman kasvava väestö? Onko paikallinen ruuantuotanto ja uudet proteiiniratkaisut vastaus tähän haasteeseen? Voidaanko tehtaan varjossa, hukkalämpöä hyödyntäen, tuottaa tulevaisuuden ruoka?

 • Melkein 70 prosenttia Suomen ilmastopäästöistä liittyy asumiseen, liikkumiseen ja ruokaan. Tällä hetkellä suomalaisten elintavat vaatisivat lähes neljän maapallon verran luonnonvaroja. Jo olemassa olevia kestäviä ratkaisuja hyödyntämällä arjen päästöjä voidaan leikata jopa 37%, kun lähtötasona on vuoden 2010 päästötaso. 

 • Osaammeko toteuttaa hiilineutraalin kiertotaloustulevaisuuden? Mikä on koulutuksen ja tutkimuksen rooli tässä muutoksessa?

Tervetuloa kuulemaan millaisena Sitran asiantuntijat näkevät hiilineutraalin kiertotaloustulevaisuuden. Hiilineutraali kiertotalous on uusi normaali! 

Tapahtuma on osa MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hanketta, joka panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. 

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin. Tilaisuudessa tarjoillaan aamupalaa. 

Aika: Ti 21.05.2019 klo 9-10.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 14.05. klo 10.

View Event →
May
20
5:00 PM17:00

20.5.2019 MiB Goes: Oma Säästöpankki

Oma Säästöpankki ui vastavirtaan panostamalla asiakaspalveluun ja laajentamalla konttoriverkostoaan ympäri Suomen. Tässä pankissa halutaan olla lähellä asiakasta ja palvella. Turun kävelykadun konttoriin on rakennettu modernit tilat, jonne voi helposti tulla piipahtamaan. Aulassa on aina palveluneuvoja joka vastaa kysymyksiin ja kassa-asiatkin hoituvat samalla näppärästi.

Tule kuulemaan konttorinjohtaja, LKV Aliisa Leimun huippumielenkiintoinen puheenvuoro Oma Säästöpankin virkistävän erilaisesta pankkiajattelusta. Luvassa on myös konkreettisia vinkkejä miten lapsiperheessä voidaan säästää ja vaurastua. Koko konttori on varattu vain MiBin käyttöön ja luvassa on maistuvat tarjoilut. Mitä enää aikailet?

Paikka: Yliopistonkatu 25, Turku. (kävelykadulla).

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Tapahtumaan mahtuu 6 äitiä lapsineen ja 15 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse viikonpäivänä 13.5. klo 10.


View Event →
May
20
5:00 PM17:00

Ma 20.5.2019 MiB After Work: Johtajakoulu - Saija Niemelä-Pentti

Toukokuun johtajakouluun saamme vieraan pohjoisesta Suomesta: Rovaniemen koulutuskuntayhtymän, Redun, kuntayhtymän johtajan Saija Niemelä-Pentin. Aiemmin kasvatustieteen maisteri Niemelä-Pentti on toiminut mm. Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekkin kehittämisjohtaja-vararehtorina ja Haukiputaan sivistysjohtajana.


Niemelä-Pentillä on laaja-alainen johtamiskokemus, kokemusta koulutuksen järjestämisestä ja kehittämistoiminnasta sekä vahvaa ammatillisen koulutuksen, elinkeinoelämän ja julkisen hallinnon tuntemusta. Hän on kouluttautunut työn ohessa myös hyvinvointivalmentajaksi. Perheen ja työn yhteensovittamisen palapelissä apuna on ollut myös useita aupaireja.

Tervetuloa keskustelemaan, miten esimerkiksi nopea työelämän muuttuminen on vaikuttanut ammatillisen koulutuksen kehittämiseen ja voimaantumaan tähän rohkean naisjohtajan iltaan.

Aika: Ma 20.5.2019 klo 17.00–18.30
Paikka: Ilmoitetaan kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 13.5. klo 10.

View Event →
May
20
10:00 AM10:00

20.5.2019 MiB goes Studio Vintti

Studio Vintti on Suomen luovin hyvinvointistudio Tampereen kattojen yllä. Studio Vintillä joogataan niin matolla kuin ilmassa sekä järjestetään koulutuksia ja tapahtumia hyvinvointiin, ilmaisuun, luovuuteen ja rohkeuteen liittyen.

Studio Vintin Anu Niemi ja Sanni Haahdenmaa kertovat yrittäjän luovuudesta ja rohkeudesta sekä siitä, kuinka tärkeää on elää itselleen rehellistä ja omannäköistä elämää. Hyvä olo syntyy rohkeudesta olla Sinä!

Tapahtuman lopuksi luvassa on äänimaljarentoutustuokio.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 10 äitiä ilman lapsia ja 10 äitiä lasten kanssa.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 13.5. klo 10.

View Event →
May
18
2:00 PM14:00

La 18.5.2019 MiB mingle: Kuukausikahvit

Toukokuun kuukausikahvit pidetään Zeppelinin Arnoldsissa, josta MiBiläiset saavat kuukausikahvien ajan pienen kahvin ja original-donitsin hintaan 5.50 € (norm. 5.90 €).

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta kuin aiheesta muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua rennon keskustelun lomassa muihin.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kun päivään on sattunut osumaan iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneen, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Aika: La 18.5.2019 klo 14–16
Paikka: Arnolds, Zeppelin, Zeppelinintie 1, 90450 Kempele
Hinta:  Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
18
12:30 PM12:30

MiB Extra: Shindo-rentoutusvenyttely


Haluatko rentoutua ja päästää irti jännityksistä? Jos kaipaat elämän leppoistamista, parempaa yhteyttä kehoon ja tunteisiin, keinoja löytää takaisin itseesi ja selättää stressiä, niin Shindo on sinua varten.

Japanista alunperin lähtöisin oleva Shindo on kokonaisvaltaista kehonhuoltoa. Se on lempeää, tehokasta ja tuntuvasti rentouttavaa. Shindo-venyttely avaa tehokkaasti faskioita ja lihasjumeja syvän hengityksen avulla, samalla aktivoiden rentoutumisen starttinappulaa, vagushermoa.

Tarvitset tunnille mukaan rennot, mukavat vaatteet ja juomapullon. Tunnin jälkeen on mahdollisuus jäädä nauttimaan kupponen teetä (vapaaehtoinen maksu).

Rentoutumisen edellytyksenä tämä tapahtuma on vain aikuisille. Tilaan mahtuu 14 venyttelijää.

Aika: 18.5.2019 klo 12.30-14

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tapahtuma on poikkeuksellisesti vain äideille.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 11.5. klo 10.


View Event →
May
18
12:00 PM12:00

La 18.5.2019 MiB mingle: Kakkubuffet @ Ramin konditoria, Kouvola

Toukokuussa juhlitaan äitejä sekä nelivuotiasta MiBiä! Tervetuloa herkuttelemaan ja verkostoitumaan Ramin konditorian kakkubuffettiin.

Keskustellaan herkuttelun lomassa toukokuun teemasta #äitimyytinmurtajat. Mitkä teeman alla julkaistut tarinat ovat koskettaneet tai herättäneet ajatuksia? Oletko itse osallistunut äitimyyttejä murtavaan somekampanjaan?

Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten äidit, yksin tai lasten kanssa. Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille.

Paikka: Ramin konditoria, Kauppalankatu 4, 45100 Kouvola
Hinta: Omakustanteinen kakkubuffet 11,90 € (sis. kahvin tai teen)
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta. Tilaisuuteen on tehty pöytävaraus 15 äidille. Ilmoitathan tapahtumassa mukaan tulevien lasten määrän.

View Event →
May
18
10:00 AM10:00

La 18.5.2019 Aktiivijäsenrekry

MiB Kuopion paikallisjaosto rekrytoi! Nyt on tarjolla mukavaa, hyödyllistä ja kehittävää vapaaehtoistoimintaa. MiB-aktiivina pääset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumiamme sekä ylläpitämään toimintaa. Aktiivina voit toimia omien resurssiesi mukaan, kehittää ammatillista osaamistasi, jakaa tietotaitoasi ja tuoda oman panoksesi toimintamme kehittämiseen.

MiBin aktiivina kuulut sekä paikalliseen että valtakunnalliseen aktiivien verkostoon, pääset edistämään MiBin toimintaa, tutustut mahtaviin naisiin eri aloilta ja saat mukavaa vastapainoa koti- ja työarjelle juuri sen verran kuin haluat. Et tarvitse aiempaa yhdistyskokemusta, innostus MiBin toimintaan ja itsesi kehittämiseen riittää!

Tervetuloa mukaan Hapelähteenpuistoon kuulemaan MiBin toiminnasta ja aktiivijäsenyydestä! Tapahtuma on kaikille avoin. Jos et pääse paikalle, otathan kuitenkin yhteyttä (kuopio(a)mothersinbusiness.fi), jos aktiivitoiminta kiinnostaa.

Aika: Lauantai 18.5.2019 klo 10–11

Paikka: Hapelähteenpuisto, Hapelähteenkatu 2

(MiBiläiset tunnistaa punaisesta kaulanauhasta)

Hinta: Maksuton, myös ei-jäsenet tervetulleita!

Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
16
5:00 PM17:00

To 16.5.2019 MiB Afterfwork: Palvelumuotoilutyöpaja

Palvelumuotoilu tuntuu olevan yksi puhutuimmista työelämän trendeistä tällä hetkellä, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Entä mitä ovat muotoiluajattelu ja ihmiskeskeinen suunnittelu? Muun muassa näihin kysymyksiin pureudumme MiBin palvelumuotoilutyöpajassa Kati Viljakaisen johdolla.

Ja ennen kaikkea testaamme yhtä palvelumuotoilun metodeista itse!

Tutustumme yhteissuunnitteluun ja ideointiin sekä samalla pohdimme Kymenlaakson aluebrändiä työnhaun ja houkuttelevuuden näkökulmasta. Suunnittelutehtävä on osa Katin opinnäytetyötä (yamk, XAMK, Kouvola). Tilaisuus antaakin samalla myös mahdollisuuden kysellä opiskelusta aikuisiällä ja palvelumuotoiluopinnoista XAMK:ssa.

Tapahtuma on MiBin jäsenille. Mukaan mahtuu 10 äitiä jotka saapuvat yksin ja 10 äitiä lapsen kanssa.

Paikka: Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 9.5 klo 10.

View Event →
May
16
4:00 PM16:00

16.5.2019 MiB goes OP: Vastuullinen sijoittaminen piensijoittajan näkökulmasta (stream)

Sijoittamisesta, ja etenkin vastuullisesta sijoittamista, puhutaan nykyisin paljon. Sen puolesta rummuttavat etenkin eläkeyhtiöt, pankit ja muut suursijoittajat. Mitä vastuullinen sijoittaminen sitten on? Miten piensijoittaja voi sijoittaa vastuullisesti?

Tule mukaan (pien)sijoittamisen tapahtumaan, jossa perehdytään vastuulliseen rahasto- ja osakesijoittamiseen. Illan ensimmäisessä puheenvuorossa Tampereen OP:n sijoitusjohtaja Tiina Routamaa kertoo vastuullisen rahastosijoittamisen periaatteista ja mahdollisuuksista. Toisessa puheenvuorossa yrittäjä ja vastuullisuusviestinnän agentti Kaisa Kurittu Ratkaisutoimisto Vinhasta johdattaa meidät vastuullisen osakesijoittamisen maailmaan: mitä tulisi ottaa huomioon ja miten piensijoittaja voi arvioida yritysten vastuullisuutta sijoituksia tehdessään.

Tapahtuman tavoitteena on rohkaista mibiläisiä sijoittamaan, etenkin vastuullisesti. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta tai tietämystä aiheesta. Tiina ja Kaisa vastaavat puheenvuorojensa aikana mielellään osallistujien kysymyksiin. Kysymyksiä voi toimittaa myös etukäteen sähköpostilla sannaleena@hotmail.com.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 12 äitiä yksin. Huomioitavaa on, että tilaan kulku on hissillä, johon ei välttämättä kaikki vaunumallit sovi eikä katutasossa ole mahdollista vaunujen säilytyspaikkaa.


Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 9.5. klo 10.

View Event →
May
16
12:00 PM12:00

16.5.2019 MiB Pop up Mingle: #äitimyytinmurtajat

Millaisia äitimyyttejä olet itse kohdannut? Entä mitä myyteistä murtanut? Miten onnistuu työnhaku raskaana ollessa tai opiskelun yhdistäminen perhevapaaseen? Voiko työssä käydessä imettää tai uraäiti olla myös pullantuoksuinen äiti? Mikä tekee äidistä työelämän vahvan pelurin? Ja miten näyttää, että työ ja perhe todella mahtuvat samaan arkeen?

Nelivuotias MiB ja sen jäsenet ovat murtaneet joukolla äitimyyttejä tietäen ja tiedostamatta. Pop-Up mingleissä ympäri Suomen kuullaan alustavia tuloksia #äitimyytinmurtajat -nettikyselystä, äänestetään yleisimmistä äitimyyteistä, mietitään keinoja niiden murtamisesta ja jaetaan kokemuksia uran ja perheen yhdistämisestä!

Toivotamme tervetulleeksi mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Voit tulla koko ajaksi tai vain piipahtamaan!

Huom! Tilaisuuteen osallistuminen ei edellytä MiBin jäsenyyttä, joten nappaa mukaan myös kaverisi vaikka ihan viime hetkellä. Tämä on loistava mahdollisuus kuulla MiBin toiminnasta ja tavata muita toiminnasta innostuneita.

Paikka: Kauppakeskus Mylly (tarkempi paikka vahvistuu lähempänä)

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta:

https://www.facebook.com/events/633386547073907/


View Event →
May
16
12:00 PM12:00

To 16.5.2019 MiB #äitimyytinmurtajat Pop Up Mingle

MiB täyttää toukokuussa 4 vuotta! Neljässä vuodessa olemme kasvaneet energiseksi joukoksi äitiyden moniosaajia ja upeasti työn ja perhe-elämän yhdistäviä persoonia! Synttäreitä juhlistetaan koko toukokuu erilaisten tapahtumien voimin.

 Pop-up minglet valtaavat Suomen 16.5. klo 12–14 kun samanaikaisesti minglataan useilla MiB paikkakunnilla. Pop-Up mingleissä ympäri Suomen kuullaan alustavia tuloksia #äitimyytinmurtajat -nettikyselystä, äänestetään yleisimmistä äitimyyteistä, mietitään keinoja niiden murtamiseksi ja jaetaan kokemuksia uran ja perheen yhdistämisestä! Vaasan Pop Up mingle järjestetään kahvittelun merkeissä Aromassa GW Galleriassa. Tervetuloa!

Paikka: Aroma GW Galleria, Kivihaantie 14, 65300 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi.

View Event →
May
16
12:00 PM12:00

To 16.5.2019 MiB Pop up mingle: #äitimyytinmurtajat

Millaisia äitimyyttejä olet itse kohdannut? Entä mitä myyteistä murtanut? Miten onnistuu työnhaku raskaana ollessa tai opiskelun yhdistäminen perhevapaaseen? Voiko työssä käydessä imettää tai uraäiti olla myös pullantuoksuinen äiti? Mikä tekee äidistä työelämän vahvan pelurin? Ja miten näyttää, että työ ja perhe todella mahtuvat samaan arkeen?

Nelivuotias MiB ja sen jäsenet ovat murtaneet joukolla äitimyyttejä tietäen ja tiedostamatta. Pop up mingleissä ympäri Suomen kuullaan alustavia tuloksia #äitimyytinmurtajat -nettikyselystä, äänestetään yleisimmistä äitimyyteistä, mietitään keinoja niiden murtamisesta ja jaetaan kokemuksia uran ja perheen yhdistämisestä!

Toivotamme tervetulleeksi mukaan kaikki äidit sellaisia kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Voit tulla koko ajaksi tai vain piipahtamaan!

Huom! Tilaisuuteen osallistuminen ei edellytä MiBin jäsenyyttä, joten nappaa mukaan myös kaverisi vaikka ihan viime hetkellä. Tämä on loistava mahdollisuus kuulla MiBin toiminnasta ja tavata muita toiminnasta innostuneita.

Aika: To 16.5.2019 klo 12.00–14.00
Paikka: Oulun yliopisto, Juvenes Café Hub
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
16
10:30 AM10:30

16.05.2019 MiB Welcome Coffee

Oletko juuri liittynyt MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai harkitsetko mukaan liittymistä, mutta mielessäsi pyörii kysymyksiä ja haluaisit ottaa ensin selvää, mikä tämä porukka oikein on? Jos vastasit kyllä jompaan kumpaan, tervetuloa mukaan Welcome Coffeelle!

Welcome Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tapahtumiimme lapsen kanssa. 

Tämä tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti uusille jäsenille ja jäsenyyttä harkitseville, mutta vanhatkin jäsenet ovat tervetulleita kahvittelemaan. Tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita liittymään mukaan toimintaan. Voit kutsua mukaan myös ystäväsi! 

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen ja lapset ovat tervetulleita mukaan. Huom! Paikan päälle voi tulla ja lähteä joustavasti oman ja perheen aikataulun mukaisesti.

Ilmoittautumiset tapahtuman Facebook-eventtiin: https://www.facebook.com/events/1010221892516139/

Aika: To 16.05.2019 klo 10.30–12
Paikka: Fazer Food Market leikkinurkkaus, Stockmann 8 kerros, Aleksanterinkatu 52, 00100 Helsinki
Hinta: Maksuton, mutta kahvilan tuotteet omakustanteisesti
Lapset: Tervetulleita! 

View Event →
May
16
10:00 AM10:00

16.05.2019 MiB Morning club: Urapukeutuja

Työ ja perhe kuuluvat mibläisillä luontevasti samaan arkeen, mutta moni meistä jättää multitaskaamisesta huolimatta itsensä tärkeysjärjestyksessä viimeiseksi. Ruuhkavuosissa ei välttämättä aina riitä aikaa, rahaa tai kiinnostusta miettiä omaa työpukeutumista, mikä puolestaan saattaa johtaa kaoottisiin arkiaamuihin, asukriiseihin ja hutiostoksiin.

Harkittu työpuvusto sen sijaan helpottaa arkiaamuja lasten kanssa, säästää rahaa virheostokset välttämällä sekä antaa itsevarmuutta tiukoissa työtilanteissa. Urapukeutuminen on nimensä mukaisesti tietoista pukeutumista, joka tähtää omien uratavoitteiden tukemiseen. Maailman parhaallakaan pukeutumisella ei tietenkään paikata puuttuvaa ammattitaitoa tai draivia, mutta huolimaton tai väärin mitoitettu pukeutuminen voi vääristää kuvaa, joka muilla sinusta on.

Urapukeutujan takana on viestinnän asiantuntija OTM, FM Ulla Rask, joka kirjoitti kirjan ”Urapukeutujan opas” siksi, että naisilla olisi työaamuina helpompaa. 

Tapahtuma on uusinta joulukuussa 2018 pidetystä tapahtumasta.

Tilaisuuteen mahtuu 20 äitiä lapsineen sekä 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: To 16.05.2019 klo 10–12
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 09.05. klo 10.

View Event →