Mar
25
9:00 AM09:00

Ma 25.3.2019 MiB goes Fablab

Fablab on Oulun yliopistolla oleva työpaja, jossa voit käydä tekemässä monenlaisia pieniä töitä. Kuulemme Fablabin esittelyn ja saamme sen jälkeen suunnitella ja toteuttaa oman korun kokonaan alusta tai valmiita pohjia käyttäen. Lisätietoa: https://www.oulu.fi/fablab/

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 7 äitiä, jotka saapuvat yksin. Koska tilassa on paljon erilaisia laitteita, siellä ei voi juosta.

Aika: Ma 25.3.2019 klo 9–11.00
Paikka: Fablab, Koneenkatu (ovi 2T), Oulun yliopisto, Pentti Kaiteran katu 1
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 18.3.2019 klo 10.

View Event →
Mar
25
5:00 PM17:00

Ma 25.3. MiB After Work: Miten selviytyä ruuhkavuosista? – Vinkkejä perhe-elämän ja uran yhdistämiseen

Miten olla hyvä vanhempi ja samalla tavoitella unelmia työelämässä? Anni Erkon Uraäidin selviytymisoppaassa yhdeksän menestyvää suomalaisnaista kertoo vaativan työn ja perheen onnistuneesta yhdistämisestä. Kirjan äidit kokevat olevansa hyviä äitejä, sillä onnistuessaan jakamaan aikansa perheen ja työn välillä he ovat lapsilleen paremmin läsnä ja kukoistavat töissä.

Ratkaisukeskeisyys elämänasenteena korostuu usean äidin sekä kirjassa haastatellun työterveyspsykologin neuvossa: Hae ratkaisuja, älä ongelmia. Vanhemmuus voi myös tukea työelämää tarjoten uusia arvoja ja toimintamalleja, joiden myötä työnteko tehostuu. Kun asiat järjestyvät mahdottominakin päivinä, ruuhkavuosien kuningattaret kokevat syvää onnellisuutta. Kirjassa he jakavat parhaat ajankäyttövinkkinsä ja kannustavat romuttamaan superäitimyytin. Kuka edes haluaa olla täydellinen?

Tapahtumassa teoksen kirjoittaja Anni Erkko kertoo teoksestaan, sen syntyprosessista sekä parhaista vinkeistä. Luennon jälkeen järjestetään aiheesta keskustelu.

Anni Erkko (s. 1983) on toimittaja, viestintäalan asiantuntija ja kahden lapsen äiti. Hän on työskennellyt eri medioissa, muun muassa Aamulehdessä, STT:ssä, Ylellä, Kauppalehdessä ja Kauppalehti Optiossa. Tasa-arvo ja naisten urien edistäminen ovat olleet tärkeä osa hänen työtään, ja hän on ollut esimerkiksi valmentamassa naisjohtajia median kanssa toimimiseen Keskuskauppakamarin naisjohtajien mentorointiohjelmassa. Tällä hetkellä hän työskentelee OP Ryhmässä pääjohtajan avustajana. Kirjassaan hän haluaa purkaa vastakkainasettelua uran ja perheen väliltä ja tuoda esiin sitä, miten menestyvän uran ja tasapainoisen perhe-elämän yhdistäminen voi olla avain onneen.

Aika: 25.3.2019 klo 17-18.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 35 äitiä, jotka saapuvat yksin ja 15 äitiä lapsineen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 18.3. klo 10.View Event →
Mar
25
5:00 PM17:00

MiB After Work: Työ, perhe ja tasa-arvo (stream)

Naisten ja miesten työn ja perheen suhteille kohdistuu työelämästä ja perheestä erilaisia odotuksia, jotka näkyvät myös työelämän rakenteissa ja käytännöissä sekä työtä ja perhettä säätelevässä lainsäädännössä. Työelämän ja työpaikkojen toimintakulttuureilla ja käytännöillä on keskeinen rooli tasa-arvoisen työn ja perheen yhteensovittamisen mahdollistamisessa.

Alustuksessa pohditaan, millaista on tasa-arvoisen työn ja perheen yhteensovittamisen mahdollistava henkilöstöpolitiikka. Hyvä henkilöstöpolitiikka edellyttää usein tietoisia tasa-arvon edistämistoimia. Edelleenkään kaikilla vähintään 30 henkilöä työllistävillä työpaikoilla ei esimerkiksi tehdä lakisääteistä tasa-arvosuunnitelmaa. Alustuksessa herätellään keskustelua tasa-arvoisen työn ja perheen yhteensovittamisen henkilöstöpolitiikasta, sen haasteista ja mahdollisuuksista.

Teeman alustajana ja keskustelun fasilitoijana toimii YTT Katri Otonkorpi-Lehtoranta, joka työskentelee Tampereen yliopiston työelämän tutkimuskeskuksessa tutkijana. Hänen keskeisiä kiinnostuksen kohteitaan ovat sukupuolten välinen tasa-arvo työelämässä, työn ja perheen suhteet, työhyvinvointi (erityisesti turvallisuusalalla), sitoutuminen ja tiedon jakaminen tietointensiivisissä organisaatioissa, toimintatutkimus ja työpaikkojen kehittäminen. Hän on työskennellyt useissa tutkimus- ja kehittämishankkeissa, joissa on kehitetty työhyvinvointia osallistavin menetelmin yhdessä työpaikkojen henkilöstöjen kanssa.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 20 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 18.3. klo 10.

View Event →
Mar
26
12:30 PM12:30

Ti 26.3 MiB Afternoon Club: Ilmiö nimeltä podcast

Podcastit ovat todellakin täällä: yhtäkkiä niitä kuuntelevat kaikki. Podcasteista intoillaan ja keskustellaan, ja parhaat keräävät komeita kuuntelumääriä. Podcasteista on tullut monelle mutkaton arjen kaveri - ja yrityksille kiinnostava lisäarvon tuottaja.

Tuotantoyhtiö Jaksomedian toimitusjohtaja, aikaisemmin muun muassa Olivia-lehteä päätoimittanut Veera Luoma-aho avaa mibiläisille, miten podcasteista tuli ilmiö. Tilaisuudessa pohditaan mm. hyvän podcastin anatomiaa sekä saadaan käsitys siitä, mitä maailmalla podcastien rintamalla tapahtuu. Ja tietysti: mitä podcasteja nyt ainakin kannattaa kuunnella?

Aika:
26.3. klo 12.30–14
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset:
Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 19.3 klo 10.

View Event →
Mar
26
4:30 PM16:30

26.3.2019 MiB goes Heltti: Itsensä johtaminen ruuhkavuosissa

Työnimu, itsensä johtamisen kulttuuri ja perheen myötä kuvioon astunut ruuhkavuosiarki. Tuttu paketti ajatustyötä tekevien perheenäitien maailmassa. Heltti ja sen asiakasyritykset suosivat pääosin matalaa hierarkiaa organisaatiossaan ja luottavat siihen, että oman työnsä asiantuntijana jokainen osaa itse määrittää, miten työnsä ja ajankäyttönsä suunnittelee yltääkseen tavoitteisiinsa. Työterveyspsykologille tämä tarkoittaa päivittäisiä keskusteluita paitsi yksilötasolla, myös yhä enemmän ohjausta organisaatiotasolla yhdessä johdon ja HR:n kanssa.

Oman työnsä rajaamisesta yhdistettynä ruuhkavuosiarkeen kertoo meille Heltin työterveyspsykologi Johanna Ojala-Oksala. Lisäksi tutustutaan Aino Siippaisen kertomana Heltin modernin työterveyden malliin johtaa yritysten hyvinvointia organisaation kaikilla tasoilla. Heltin palvelut on rakennettu modernin työn ja erityisesti ajatustyöläisten tarpeisiin tukemaan henkistä kuormitusta.

Tarjolla pientä purtavaa.

Paikka: Tampere 
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 8 äitiä lapsineen ja 8 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 19.3. klo 10.


View Event →
Mar
26
5:00 PM17:00

Ti 26.3.2019 MiB Goes: Tutustuminen päivittäistavarakauppaan ja Prisman toimintaan

Mitä päivittäistavarakaupan julkisivun takana tapahtuu? Miksi lempijogurttiani saa K-citymarketista, mutta ei Prismasta? Miksi jotkut tuotteet on sijoitettu alahyllylle ja toiset hyllynpäätyyn?

Oletko miettinyt miten suuria päivittäistavarakaupan yksiköitä ohjataan ja kuka tekee sinunkin elämääsi vaikuttavia päätöksiä? Nyt on tilaisuutesi tulla kuulemaan Peeässän ja Prismojen toiminnasta ja tutustua Kuopion Prisman toimintaan opastetulla kierroksella. Kuopion Prisman johtaja Jouni Ruotsalainen kertoo meille monipuolisesti päivittäistavarakaupasta sekä Kuopion Prismasta.

Aika: Tiistai 26.3. klo 17-18.30
Paikka: Kuopion Prisma (ilmoitetaan Lyyti-kutsussa ilmoittautuneille)
Hinta: maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä joko yksin tai lapsineen.

View Event →
Mar
26
5:30 PM17:30

26.3.2019 MiB After Work: Raskaussyrjintä ja sukupuolierot työelämässä - Päivi Vuorinen-Lampila

Naisten työllistyminen on ajankohtainen aihe, joka on tärkeää pitää esillä. Tule mukaan kuulemaan tutkimustuloksia ja keskustelemaan sukupuolen näkökulmasta työelämässä. Mitä kokemuksia sinulla on työelämästä? Mitä toiveita sinulla on työpaikkaa kohtaan? Työstetään yhdessä keskustellen teesit, joita voimme jakaa eteenpäin paremman työ- ja perhe-elämän tasapainon saavuttamiseksi.

Tilaisuudessa alustuspuheenvuoron pitää tutkija Päivi Vuorinen-Lampila, joka tutki väitöskirjassaan korkeakoulutettujen työllistymistä. Hän havaitsi tutkimuksessaan raskaussyrjintää jo korkeakoulutettujen rekrytointivaiheessa ja sukupuolten mukaista eroa työelämän saavutuksissa.

Paikka: Jyväskylä, tarkempi paikka ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 19.3. klo 10.


View Event →
Mar
27
8:30 AM08:30

27.3. MiB Mingle: Maaliskuun aamukahvit

Tervetuloa aamukahville juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voimme jatkaa keskustelua vaikkapa MiB After Workin aiheesta “Millainen on minun uratarinani”. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kun päivään on sattunut osumaan iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen.

Paikka: Vaasan Kauppahalli, Wasa Konditoria
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
27
4:00 PM16:00

27.3.2019 MiB extra: Vaalipaneeli: Kuuluvatko työ ja perhe samaan arkeen?

Eduskuntavaalit ovat ovella ja MiB on julkaissut hallitusohjelmatavoitteensa alkavalle vaalikaudelle. Tavoitteet keskittyvät kolmeen teemaan: perhevapaauudistukseen, varhaiskasvatukseen ja työelämän perheystävällisyyteen.

Tule kuulemaan varsinaissuomalaisten ehdokkaiden ajatuksia työelämästä sekä perheen ja työn yhdistämisestä MiBin vaalipaneeliin Kauppakeskus Myllyyn. Mukana keskustelemassa ovat muun muassa Annika Saarikko (kesk.) Saara-Sofia Sirén (kok.) Eeva-Johanna Eloranta (sd.) Ulla Achrén (r.) Sanna Leivonen (ps) Pertti Vallittu (Kd) Mari Kousa-Kuusisto (Vihr.) ja Emma Lindqvist (Vas.)

Aika: Ke 27.3. klo 16.-17.30.

Paikka: Kauppakeskus Mylly

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Mar
27
4:30 PM16:30

Ke 27.3 MiB goes: Ivana Helsinki

Miten Ivana Helsingistä rakentui kansainvälinen muoti-, taide- ja elokuva-alan toimija? Mitä lähes 20 vuotta desingyrityksen johdossa on opettanut? Pirjo ja Paola Suhonen perustivat Ivana Helsingin vuonna 1998, ja tämän jälkeen Ivana Helsinki on noussut kansainvälisesti tunnetuksi designyritykseksi, joka on hyväksytty ainoana pohjoismaisena brändinä sekä Pariisin että New Yorkin virallisille muotiviikoille. Pirjo Suhonen, KTM, kertoo Ivana Helsingin tarinan sekä jakaa oppimansa 10 teesiä menestykseen. Hänen toimenkuvaan kuuluu tuotteistaminen, b to b myynti, markkinointiviestintä sekä yhteistyökumppanuuksista huolehtiminen. Pirjo on myös mukana muutamassa start up -yrityksessä sijoittajana ja neuvonantajana sekä opettaa säännöllisesti Helsinki Design Schoolissa. Uusi Ivana Helsinki House -toimipiste sijaitsee idyllisessä Marjaniemessä, joka on samalla heidän toimisto, showroom ja myymälä.

Aika: 27.3 klo 16.30–18.00 (Pirjo Suhosen osuus alkaa 17.00)
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 35 äitiä, jotka saapuvat yksin, plus 15 äitiä lapsineen. Huom. Tilaan ei mahdu lastenvaunuja, ne tulee jättää talon ulkopuolelle! Tilaisuuden aluksi ja lopuksi osallistujilla on minglailun yhteydessä mahdollisuus tehdä ostoksia. Pirjo Suhosen osuus alkaa klo 17.00, joten tilaisuuteen voi tarvittaessa ilmestyä vasta klo 17.00.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 20.3. klo 10.

View Event →
Mar
27
5:30 PM17:30

Ke 27.3.2019 MiB After work: Suomalainen nainen liiderinä muuttuvassa työelämässä

Suomalaisen nainen: osaava, rohkea, sitoutunut ja aikaansaava ammattilainen.

Liiderinä moderni, innostava, eteenpäin katsova ja ihmisiin luottava.

Miten suomalaisen naisen työ on kehittynyt suomalaisessa työelämässä vuosien varrella?

Mikä saa meidät onnistumaan esimiehinä ja asiantuntijoina? Mitkä ovat valttejamme itsemme johtajina?

Tule mukaan vaihtamaan ajatuksia aiheesta, jota alustaa Terhi Vesterinen, joka toimii johtamisen kumppanina yrityksessään SolPointissa. Valmentajana, kouluttajana ja Business Coachina Terhin tehtävä on auttaa esimiehiä ja asiantuntijoita onnistumaan työssään muuttuvassa työelämässä.

Mukaan mahtuu 10 äitiä ilman lapsia ja 10 lasten kanssa.

Aika: Ke 27.3.2019 klo 17.30–19.30
Paikka: Aino, Aleksinkulma (2.krs), Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 20.3. klo 10.

View Event →
Mar
27
5:30 PM17:30

MiB mingle: Positiivista perhepuhetta

Mothers in Business ry haluaa olla mukana luomassa yhteiskuntaa, jossa työ ja perhe kuuluvat luonnollisesti samaan arkeen ja jossa molemmilla vanhemmilla on tasa-arvoiset mahdollisuudet toteuttaa itseään sekä käyttää osaamistaan työelämässä. Näitä tavoitteita varten tarvitaan uudenlaista perhepolitiikkaa, laadukkaita päivähoitopalveluita sekä työn ja perheen yhteensovittamista tukevia käytäntöjä.

Tervetuloa kaikille avoimeen tilaisuuteen keskustelemaan näistä tärkeistä teemoista! Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten vanhemmat yksin tai lasten kanssa sekä muut asiasta kiinnostuneet.

Paikka: MLL Lapin piiri, Pirkkakatu 2, Rovaniemi
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
28
10:00 AM10:00

To 28.3.2019 MiB Mingle: LinkedIn vertaistukea

Kaipaako LinkedIn-profiilisi päivitystä? Tahtoisitko saada vinkkejä LinkedInin käytöstä? Tule mukaan työstämään profiiliasi kahvikupposen äärellä. Tarkoitus on aluksi työstää omaa profiilia. Lopussa voidaan kurkistaa toistemme profiileita ja jakaa parhaat vertaisvinkkimme. Voit siis olla jo kokenut LinkedIn-käyttäjä tai vasta-alkaja.

Kaikki ovat tervetulleita! Myös MiBin toiminnasta kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan vertaistuen voimaan.

Aika: Torstai 28.3.2019 klo 10-11.30
Paikka: Ramin konditoria
Hinta: Kahvit omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
28
11:00 AM11:00

28.3.2019 MiB Mingle: Lounastreffit

Tule tutustumaan ja verkostoitumaan muiden mibiläisten kanssa lounastreffeille. Luvassa on lounaan oheen mielenkiintoista ja rönsyilevää keskustelua, verkostoitumista uusien ja vanhojen tuttujen kanssa, vertaistukea ruuhkavuosiin ja takuuvarmasti kaupungin parasta lounasseuraa.

Tervetuloa keventämään työpäivää tai tuulettumaan lasten kanssa hyvän ruuan ääreen!

Paikka: Rosso Jyväskeskus, Asemakatu 9, Jyväskylä
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita! (Tilassa leikkipaikka)

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta

View Event →
Mar
29
2:00 PM14:00

29.3.2019 MiB Afternoon Club: Vaikuttava työnantajabrändi

Employee Experience Agency Eminen perustaja ja toimitusjohtaja Susanna Rantanen tunnetaan modernin HR:n ykkösbrändinä ja edelläkävijänä Suomessa. Tai näin häntä ainakin tituleerataan IT-toimialalla ja kasvuyrityskentässä.

Rantanen perusti ensimmäisen yrityksensä, yrityskulttuuriin rekrytoinnin sovellusta kehittäneen Heebon äitiyslomallaan vuoden 2010 alussa ja toisen yrityksensä Eminen loppuvuodesta 2012.

Vuonna 2017 Susanna lähti kehittämään Vaikuttava Työnantajabrändi -konseptia ja markkinoinnin metodia moderneille kasvuyrityksille, jotka pyristelivät osaajapulan, nopean, jopa hallitsemattoman kasvun ja jatkuvan muutoksen ikeessä. Susanna on rakentanut saman mallin pohjalta sekä oman asiantuntijabrändinsä että Eminen brändin. Markkinoinnin metodi toimii niin hyvin, että se on synnyttänyt pikkuiselle putiikkitoimisto Eminelle jopa fanikunnan. Suhteellisen erikoista suomalaisessa kulttuurissa HR-alalla ja vielä B2B-bisneksessä.

Tässä puheenvuorossa Susanna kertoo, mikä Vaikuttava Työnantajabrändi -konsepti ja markkinoinnin metodi oikein on, miksi se toimii ja miksi kaikkien modernien kasvuyritysten pitäisi rakentaa vaikuttavaa työnantajabrändiä.

Susanna vastaa puheenvuoronsa aikana mielellään myös osallistujien kysymyksiin. Kysymyksiä voi toimittaa Susannalle myös etukäteen: susanna@emine.fi

Aika: Pe 29.3. klo 14-16

Paikka: Lounatuulet Yhteisötalo, Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 40 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse pe 22.3. klo 10


View Event →
Apr
1
9:30 AM09:30

Ma 1.4.2019 Kestävän tulevaisuuden vaalipaneeli

Eduskuntavaalit lähestyvät! MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hankkeen kestävän tulevaisuuden teemat ovat myös suuria vaaliteemoja. Miten Helsingin ja Uudenmaan mibiläiset ehdokkaat ratkaisisivat haastavia tulevaisuuskysymyksiä?

Paneelissa ovat keskustelemassa yhdistyksemme jäsenet Sari Multala (Kokoomus, Uusimaa), Sara Saramäki (Keskusta, Uusimaa), Helena Marttila (SDP, Helsinki) sekä MiBin ulkopuolelta vahvistuksena tuore isä Ozan Yanar (Vihreät, Helsinki). Keskustelun moderoi MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hankkeen projektipäällikkö ja MiBin hallituksen markkinointivastaava Elina Jolma. Paneelin kysymyksiä tiedustelemme jäsenistöltä Facebook-ryhmässä maaliskuun aikana.

Tapahtuma on osa MiB Lab lastemme tulevaisuus -hanketta. Lastemme tulevaisuus -hanke panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Aika: 01.04.2019 klo 9.30-11.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 30 äitiä, jotka saapuvat yksin ja 50 äitiä lapsineen. Tapahtuma striimataan.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 25.3. klo 10.

View Event →
Apr
1
5:00 PM17:00

Ma 1.4.2019 MiB mingle: Kuukausikahveilla aiheena ekosiivous

Kuukausikahvit mibiläisille ja MiBistä kiinnostuneille Puutarhurinkadun perhepuistossa Kouvolassa jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa.

Tällä kertaa keskustelemme ekologisesta siivouksesta. Miten vähentää lapsiperheen kemikaalikuormaa ja päästä silti eroon liasta ja tahroista? Saamme aihetta alustamaan Eija Tapaninahon kouvolalaisesta ekologisuuteen painottuneesta Kotipalvelu Uurasteosta. Hän kertoo meille yliherkkyyksistä kärsiville sopivista ja ympäristöä vähemmän kuormittavista siivoustuotteista, -tekniikoista ja -palveluista.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin toiminnasta kiinnostuneille, eli osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla vielä jäsen. Tervetuloa kuulemaan ja jakamaan vinkkejä ekosiivouksesta!


Paikka: Puutarhurinkadun perhepuisto, Puutarhurinkatu 26, 45100 Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen FB-tapahtuman kautta.

View Event →
Apr
2
4:30 PM16:30

MiB Goes Barona: Nykyajan työnhaku ja videohakemukset

Barona on pohjoismainen henkilöstöalan yritys, joka haluaa kehittää työelämää entistä paremmaksi. Barona etsii vuosittain työpaikan yli 30 000 ihmiselle ja tarjoaa kiinnostavia työmahdollisuuksia Suomessa ja kansainvälisesti. Baronan kautta voi työllistyä heille itselleen tai kiinnostavien asiakasyritysten palvelukseen, ja yritys pyrkii tukemaan työntekijöitä uran eri käänteissä.

Illan aikana keskustelemme aluksi Suomen työmarkkinatilanteesta ja nykypäivän työnhausta, sekä kuinka työmarkkinat ja työnhaku ovat muuttuneet vuosien varrella. Illan aikana pääsemme myös yhdessä opettelemaan videohakemusten tekoa ja tuunaamme CV:t kuntoon yhteisessä työpajassa. Halutessasi voitkin siis ottaa mukaan oman kannettavan tietokoneesi ja CV:si.

Aika: tiistai 2.4. klo 16.30-18.30
Paikka: Rosteninkatu 1 (lasinen rakennus), Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 4 äitiä lapsineen, sekä 8 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse 26.3.

View Event →
Apr
3
10:00 AM10:00

3.4.2019 MiB goes Kivat: Vastuullisia vaatteita perheen pienimmille

Haluatko kuulla, miten tamperelaisella Kivatilla valmistetaan vastuullisesti pipot ja villahaalarit? Entä mistä koko yritys sai alkunsa? Tähän on nyt mahdollisuus, kun saamme vierailla Kivatin tehtaassa ja kuulla Katri Halmeen – uraäidin, yrittäjän toisessa sukupolvessa – kertomusta yrityksen toimintatavoista ja filosofiasta. Lisäksi pääsemme tekemään ostoksia tehtaanmyymälään.

Kivat-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, ja ennen sesonkia käytetään myös virolaista alihankkijaa. Kivat-tuotteet eivät sisällä lapsille haitallisia väriaineita tai kemikaaleja, ja materiaalien turvallisuuden varmistamiseksi  käytetään ainoastaan eurooppalaisia langan toimittajia. Tervetuloa mukaan tutustumaan tähän vastuulliseen lastenvaatemerkkiin!

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 5 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 27.3. klo 10.

View Event →
Apr
3
2:00 PM14:00

Ke 3.4. MiB goes: Svenska arbetarinstitutet, Arbis

Arbiksen henkilökunta toivottaa meidät lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan Helsingin ruotsinkielisen työväenopiston toimintaan ja kurssitarjontaan. Arbiksen henkilökunnan järjestämän esitelmän jälkeen on mahdollisuus minglailla Arbiksen kahvilassa. Nu har vi en fin möjlighet att lära oss något nytt och öva svenska samtidigt!

Tule rohkeasti mukaan, rohkeasti ruotsiksi -porukassa kynnys on matala. Aivan kaikki, ruotsin taitotasostaan riippumatta, ovat tervetulleita ja tämä on vielä hauskaa! Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna. Hoppas vi ses!

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki

Aika: 3.4. klo 14:00-15:30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: TervetulleitaView Event →
Apr
3
4:30 PM16:30

3.4.2019 MiB After work: Miten työnohjaus voi tukea laadukasta johtamista ja työhyvinvointia?

Työnohjaus on työhön liittyvää oppimista edistävä ja organisaation toimintaa kehittävä, tieteelliseen tutkimukseen perustuva työmenetelmä. Työnohjaus on oman työn tutkimista, arviointia ja kehittämistä, joka tapahtuu koulutetun työnohjaajan avulla. Se on työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden yhdessä tulkitsemista ja jäsentämistä. Työnohjauksella on tutkimuksissa todettu olevan positiivista vaikutusta mm. työsuoritusten laatuun ja tehokkuuteen, työssä jaksamiseen sekä johtajuuden kehittämiseen. Työnohjaus sopii kaikille, jotka haluavat oppia ja kehittyä työssään. 

Johdon ja esimiesten työnohjaaja, HR-psykologi Outi Kärkkäinen HRS Advisors Oy:stä kertoo käytännönläheisellä otteella, miten työnohjaus voi tukea työyhteisön hyvinvointia ja laadukasta johtamista.


Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 20 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 27.3. klo 10.

View Event →
Apr
3
5:00 PM17:00

Ke 3.4.2019 MiB After work: Elämäntavan ilmastoratkaisut - tekoja ilmastonmuutoksen torjumiseksi

MiB Lab -hanke Lastemme tulevaisuus panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1. - 30.6.2019.

Hankkeen innoittamana järjestämme workshop-tyylisen keskustelun ilmastoteoista. Pohdimme konkreettisia toimia, joilla vaikutamme lastemme tulevaisuuteen. Mitä ilmastonmuutoksen pysäyttäminen meiltä oikeasti vaatii? Keskustelun ennakkotehtävänä voi halutessaan tehdä Sitran elämäntapatestin  https://elamantapatesti.sitra.fi/

Keskustelun alustaa Meri Elonheimo, MMM, ympäristökasvattaja ja -kouluttaja sekä kolmen lapsen äiti.

Aika: Ke 3.4.2019 klo 17–18.30

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ke 20.3. klo 10.

View Event →
Apr
4
9:30 AM09:30

To 4.4.2019 Mib Mingle: Kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista, ovatpa ne sitten uusia urasuunnitelmia, korvatulehduskierteitä tai seuraavan viikon ruokalistoja.

Voit saapua paikalle joustavasti ja viipyä juuri niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä mikä päivään on sattunut osumaan; iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneen, saat varmasti silti virtaa muista naisista!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille sekä jäsenyydestä kiinnostuneille. Vielä ei siis tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan lisää toiminnastamme!

Aika: To 4.4.2019 klo 9.30–11.00
Paikka: Tarkentuu myöhemmin
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Apr
4
12:00 PM12:00

To 4.4.2019 MiB mingle: Talous, työ ja ympäristö (alustettu)

MiB Lab -hanke Lastemme tulevaisuus panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Tuntuuko, että oma elämäntapa on epäsuhdassa uutisoituihin ympäristöongelmiin? Miten voi suunnata omaa työtään osaksi myönteisiä ratkaisuja? Kasvutalouden jälkeistä työtä tutkiva Eeva Houtbeckers alustaa keskustelua talouden, (ansio)työn ja ympäristöongelmien välisistä linkeistä. Talouden ymmärryksen ajatellaan vaativan erikoistunutta koulutusta ja kykyä seurata talousuutisia. Kuitenkin laajempi näkemys taloudesta ymmärtää talouden arjen valinnoiksi erilaisissa tilanteissa. Tule mukaan keskustelemaan ja ideoimaan tekoja omaan työntekoon liittyen.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille!

Aika: 4.4.2019 klo 12–13.30
Paikka: Keskustakirjasto Oodi, ryhmähuone 3, 2. krs
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event: https://www.facebook.com/events/549588245545803/?ti=icl

View Event →
Apr
4
12:00 PM12:00

To 4.4.2019 MiB goes Siili Solutions Oyj

Siili Solutions on suomalainen ohjelmistoyritys, joka on  perustettu vuonna 2005. Yhtiöllä on maailmanlaajuisesti yli 700 työntekijää. Siili Solutions toimii Suomessa Helsingissä, Oulussa, Seinäjoella ja Tampereella. Ulkomaan toimipisteet sijaitsevat USA:n Piilaaksossa ja Detroitissa, Saksan Berliinissä ja Stuttgartissa sekä Puolan Wrocławissa ja Szczecinissä.

Siilin työntekijät eli siilit toivottavat MiB Helsingin uraäidit lapsineen lämpimästi tervetulleeksi yritysvierailulle. Samalla, kun pääsemme tutustumaan yhteen Suomen kiinnostavimmista IT-taloista, kuulemme siitä, miten yrityksessä on huomioitu työn ja perheen yhteensovittaminen.

Siilillä uskotaan työn ja vapaa-ajan tasapainoon. Monilla siileillä vapaa-aikaan kuuluu oleellisesti myös rooli vanhempana. Yrityksessä on huomattu, että perheet arvostavat sitä, kun kodin arjessa ovat läsnä molemmat vanhemmat. Yritys osallistui isosti Fambitionin Isähaasteeseen viime vuonna ja jatkaa työtään tasa-arvoisen vanhemmuuden ja työn ja vapaa-ajan välisen balanssin rakentamiseksi. Kuinka tämä perheisiin liittyvä missio näkyy siilien arjessa konkreettisesti? Tästä kuulet eri tehtävissä toimivien siilien tarinoita. Tarjolla myös virvokkeita ja snäksejä kaikenikäisille osallistujille.

Tapahtuman sisältö:
Henkilöstöjohtaja Kristiina Burtsoffin tervehdys
Puheenvuoro: Timo Luhtaniemi, Siilin toimitusjohtaja ja suurperheen isä
Puheenvuoro: Sanna Vainionpää, Designer ja äiti
Puheenvuoro: Joona Haavisto, Koodari ja isä

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen sekä 10 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: 4.4.2019 klo 12-14
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!View Event →
Apr
4
4:00 PM16:00

MiB Mingle: Vertaistukea sairaiden lasten äideille

Tämä mingle on tarkoitettu äideille, joiden lapsella on krooninen tai synnynnäinen sairaus. Kahvittelun yhteydessä ei tarvitse jakaa oman lapsen sairauskertomusta, vaan voidaan jutella aivan jostain muusta kuitenkin tietäen, että muut ovat samassa tilanteessa. Tervetuloa mukaan kahvittelemaan upeaan Konsulinnan kahvihuoneeseen!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille. Kahvittelu on omakustanteinen.

Aika: Torstai 4.4. klo 16–17
Paikka: Konsulinnan kahvihuone, Loftet, Raastuvankatu 28.
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 5 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse torstaina 28.3.2019 klo 18.

View Event →
Apr
4
5:00 PM17:00

4.4.2019 MiB After work: Bossladies - Etäjohtaminen

Työskenteletkö hajautetussa tiimissä, jossa työkaverisi saattavat olla jopa toisella puolella maailmaa? Oletko työsi puolesta liikkeellä paljon ja hoidat töitäsi milloin kahvilasta tai junasta? Istutko avokonttorin sijaan kotona oman työpöydän ääressä?

Hajautetusti toimiva tiimi voi olla yhtä tehokas ja tuloksellinen kuin samassa toimistossa työskentelevä tiimikin. Tärkeää on ymmärtää hajautetun tiimityön kompastuskivet ja mistä mahdolliset haasteet johtuvat, jotta niitä voidaan ennalta ehkäistä tai puuttua ajoissa. Olitpa vastuussa hajautetun tiimin johtamisesta tai vain sen jäsen, tässä koulutuksessa saat eväitä hyvään etäjohtamiseen, työskentelyyn hajautetussa tiimissä, yhteisöllisyyden ylläpitämiseen ja yhteistyön kehittämiseen tiimissä.

Etäjohtamisen valmentaja Sanna-Riikka Valtonen, Timanttia Consulting Oy:stä on kerryttänyt yli 10 vuoden kokemuksen etäjohtamisesta sekä vuorotyön johtamisesta vähittäiskaupan parissa pitkien välimatkojen Pohjois-Suomessa. Vuoden alusta hän on siirtynyt työskentelemään kansainvälisesti hajautettuun tiimiin tehden etätöitä kotitoimistosta. Sanna-Riikka on valmentanut useita vuosia esimiehiä mm. johtajuus- ja vuorovaikutustaidoissa. Työssään hän vastaa nykyisin koko Suomen kattavan yrittäjäverkoston myynti- ja johtamistaitojen valmentamisesta.

Paikka: Radisson Blu Marina Palace Hotel, Linnankatu 32, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Tapahtumaan mahtuu viisi äitiä lapsineen ja 10 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 28.3. klo 10.


View Event →
Apr
6
10:00 AM10:00

La 6.4.2019 MiB extra: Johda itseäsi myötätunnolla - workshop

Kaipaatko aikaa ja tilaa keskittyä itseesi? Onko elämäsi tasapainottelua kiireen ja suoritusten keskellä? Tule kuulemaan, miten voit hellittää tahtia, parantaa suhdetta itseesi ja suunnata kohti omannäköistäsi elämää. Tämä workshop on juuri sinulle, joka haluat löytää oman polkusi menestykseen ja merkityksellisyyteen sen sijaan, että suoritat elämää ulkoisten mittareiden sanelemana.

Workshopin aikana opit myös, miten vältät arjen henkiset sudenkuopat ja vahvistat omia voimavaroja. Henkisen kapasiteetin kasvattaminen on yksi työelämän tärkeimmistä menestystekijöistä. Tule mukaan oppimaan 5 askelta, joiden avulla onnistut!

Henkisen hyvinvoinnin valmentaja Jenni Demus, 38, on myötätuntoisen itsensä johtamisen asiantuntija. Hänen ratkaisukeskeinen kognitiiviseen terapiaan ja tietoisuustaitoihin perustuva lähestymistapansa auttaa luomaan uudenlaisen suhtautumistavan elämän eri osa-alueita rajoittaviin ajatus- ja toimintamalleihin. Uuden suhtautumistavan rakentaminen on prosessi, joka vie kohti sallivampaa minäsuhdetta, arvojen vahvistamista ja omannäköisen elämän toteuttamista. Jennin valmennus on avuksi erityisesti elämän muutoskohdissa ja työelämän haasteissa. Valmennus voimaannuttaa menestymään niin ihmissuhteissa kuin työelämässäkin. Jenni on kouluttautunut sekä johtamisvalmennuksen sekä kognitiivisen terapian kolmannen aallon menetelmiin (MBCT, HOT, skeematerapia).

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 30.3. klo 10.

Aika: 6.4. klo 10-12
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tapahtuma on vain äideille

Mukaan mahtuu 30 äitiä.View Event →
Apr
8
10:00 AM10:00

8.4.2019 MiB goes: Yrityskylä Varsinais-Suomi

Yrityskylä on maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu suomalainen oppimiskokonaisuus. Yrityskylä tarjoaa kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille myönteisiä kokemuksia työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Yrityskylä toimii valtakunnallisesti kahdeksalla alueella, tavoittaa noin 70 000 oppilasta vuodessa ja perustuu suomalaiseen opetussuunnitelmaan. Yrityskylä on osa Talous ja nuoret TATia.

 Yrityskylä Alakoulu on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii vastuullisena kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa. Yrityskylä Alakoulu tavoittaa yli 75 prosenttia Suomen kuudesluokkalaisista.

 Yrityskylän oppimiskokonaisuus koostuu opekoulutuksesta, oppimateriaalista ja oppitunneista koulussa, sekä vierailusta Yrityskylän oppimisympäristöön. Vaasan yliopiston tutkimuksen mukaan Yrityskylä parantaa merkittävästi nuorten talousosaamista.

 Yrityskylä Varsinais-Suomen aluepäällikkö Suvi Ylikylä-Elers tutustuttaa mibiläiset Yrityskylän toimintaan ja Yrityskylä Varsinais-Suomen Alakoulun pienoiskaupungin tiloihin ElectroCityn rakennuksessa Kupittaalla.

Paikka: Yrityskylä Varsinais-Suomi, Tykistökatu 4B, 20520 Turku. Mikäli saavut autolla, varaathan  aikaa pysäköintipaikan löytämiselle.

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Tapahtumaan mahtuu viisi äitiä lapsineen ja 10 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 1.4. klo 10.View Event →
Apr
8
5:00 PM17:00

Ma 8.4.2019 Mib goes: Valmennustrio Oy

Miten sinä kommunikoit toisten kanssa? Mitä on tunneäly? Oletko hyvä kuuntelija? Valmennustrion vierailulla osallistut vuorovaikutustaitojen valmennukseen!

Vuorovaikutus on avainsana kasvuun ja kehittymiseen. Kun oivaltaa, miten voi viestiä suoraan, uskottavasti ja hyväksyvästi, kehittää se koko työyhteisön hyvinvointia ja tuloksellisuutta. Kun ensin ymmärtää oman mukavuusalueensa, osaa sitä sen jälkeen myös laajentaa.

Valmennustrio Oy tarjoaa monipuolisia kehittämisohjelmia ja valmennuksia työyhteisöjen  kehittämiseen, työnohjausta ja coachausta sekä tutkimuksia, joilla mitataan organisaation kehittämistarpeita henkilöstöltä tai/ ja asiakkailta. Valmennustrion visiona on jättää suomalaisiin työyhteisöihin jälki, joka näkyy ainutlaatuisena kilpailuetuna henkilöstön työhyvinvoinnin kautta.

Tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa.

Aika: Ma 08.04.2019 klo 17.00 –18.30
Paikka: Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Oulu Technopolis. Sepänkatu 20, 90100 Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! (Mukaan mahtuu viisi äitiä lasten kanssa ja 5 äitiä, jotka saapuvat yksin)
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ma 01.04. klo 10.

View Event →
Apr
9
4:30 PM16:30

Ti 9.4.2019 MiB Seminaari: Kuopio 2040 - Hyvän elämän pääkaupunki

Nyt meillä on loistava mahdollisuus päästä keskustelemaan Kuopion tulevaisuudesta eritoten lapsiperheiden sekä urasta kiinnostuneiden näkökulmasta! Tule kuuntelemaan kaupungin näkökulmaa ja kehittämistavoitteita sekä kertomaan mielipiteesi ja näin vaikuttamaan Kuopion tulevaisuuteen.

Ensimmäisessä puheenvuorossa kuulemme Irina Rekiranta-Luukkosta, MiB:in hallituksen jäsentä. Hän johdattelee meidät päivän aiheeseen mm. kertomalla yhdistyksen ehdotuksesta uudeksi perhevapaamalliksi.

Kuopion kaupungin strategiajohtaja Sirpa Lätti-Hyvönen jatkaa kertomalla uudistuvasta, kansainvälisestä ja kasvavasta Kuopiosta. Silja Huhtiniemi, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja, puolestaan avaa aihetta kertomalla meille Pohjois-Savon elinkeinoelämän rakenteesta ja tulevaisuuden työtilanteesta sekä siitä, millaisia työntekijöitä ja yrityksiä kaupunki toivoo tänne asettuvan.

Lopuksi tilaisuudessa on paneelikeskustelu kaikkien osallistujien kesken. Kaupunki toivoo myös meiltä kokemuksiamme Kuopiosta ja elämisestä täällä, joten ota ihmeessä kaveri tai puoliso mukaan osallistumaan!

Tilaisuus alkaa kahvittelulla ja verkostoitumisella klo 16.30, puheenvuorot alkavat klo 16.55.

Aika: Ti 9.4.2019 klo 16.30–19.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Huomioithan kuitenkin, että tilaisuus on keskustelutilaisuus, lapsille ei ole erillistä leikkitilaa. Tilaisuus on 3. kerroksessa ja rattaat/vaunut jätetään 1. kerrokseen.

HUOM. Lyyti-kutsuun rasti ruutuun avecin kohdalle, jotta voimme seurata osallistujamäärää.

View Event →
Apr
9
4:30 PM16:30

9.4.2019 MiB goes Teho-osasto: Miten coworking-tilassa työskentely auttaa yhdistämään työn ja perhe-elämän?

”Teho-osasto – parasta aikaa yliopiston ja hautausmaan välissä.” Teho-osasto on Tampereen tehokkain yhteisöllinen työtila yksinyrittäjille, läppärikulkureille ja luoville sieluille. Paikallinen kolmen naisen perustama yritys sijaitsee vanhan yleisen sairaalan jugend-rakennuksessa Tampere-talon ja yliopiston naapurissa.

Teho-osaston tarkoituksena on antaa jäsenilleen vapaa-aika takaisin, kun työt tehdään tehokkaasti viihtyisissä ja ergonomisissa työtiloissa. Toista lastaan odottava Milka Koiranen Intakt-käännöspalvelusta kertoo, miten coworking-tila auttaa pienen lapsen äitiä pyörittämään yritystä joustavasti lapsiperheen arjessa.

Tutustumiskäynnillä kuullaan myös Teho-osaston tarina ja tutustutaan tiloihin, jotka ovat mitä mainioin vaihtoehto toimistohotellille, kahvilalle sekä kotona yksin puurtamiselle. Teho-osastolta voi myös vuokrata erilaisia tiloja kokousten, koulutusten, asiakastapaamisten sekä muiden yksityis- tai yritystilaisuuksien järjestämiseen.

Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta. Lastenvaunut voi jättää rauhalliselle pihalle tai eteiseen. Tilojen vieressä on kaupungin pysäköintialue.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 2.4. klo 10.

View Event →
Apr
9
5:00 PM17:00

Ti 9.4. MiB mingle: på svenska, välkommen med!

Svenska kulturfondenin Hallå! -apurahan saanut MiB Lab -projekti Rohkeasti ruotsiksi - koulukielestä käyttökieleksi perhevapaalla on lähtenyt vauhdilla käyntiin vuoden alusta kouluttaja-koordinaattori Jessica Rosenbergin johdolla. Minglejä erilaisilla teemoilla järjestetään noin kahdesti viikossa, sekä aamu- että iltapäivisin.

Mingleihin ovat tasosta riippumatta tervetulleita aivan kaikki, jotka haluavat herätellä tai ylläpitää ruotsin suullisia taitojaan. Teidän toiveestanne järjestetään huhtikuusta lähtien minglejä myös erityisesti aloittelijoille. Och förstås - våra svenskspråkiga MiBbare är hjärtligt välkomna med för att hjälpa oss andra. Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna!

Tiistaina 9.4. on mahdollisuus tulla tutustumaan ja kuulemaan projektista enemmän sekä esittää toiveita tulevien minglejen aiheiksi ja mieluisista vierailukohteista. Luvassa verkostoitumista, toisiimme tutustumista på svenska ja pientä purtavaa!

Muut projektin tulevat minglet löytyvät Facebookissa Mothers in Business Helsinki -ryhmän tapahtumakalenterista ja seinältä. Voit myös seurata projektin Instagram -tiliä rohkeasti_ruotsiksi.

Tule rohkeasti mukaan, tämä on hauskaa!  Hoppas vi ses!

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki

Aika: 9.4. klo 17:00-18:00
Paikka: Keskuskirjasto Oodi, ryhmätila 7
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

View Event →
Apr
9
5:00 PM17:00

09.04.2019 MiB After work: Raskausajan ja äitiyden hyvinvointi

Hyvinvointivalmentaja ja Meidän Combo by Susanna -äitiysbloggaaja Susanna Mustajärvi saapuu motivoimaan ja voimauttamaan Mothers in Business yhteisöä iloisella, rehellisellä sekä aidon innostuneella luennollaan. Luennolta saat mukaasi konkreettisia äitien ja raskaana olevien arkeen sopivia vinkkejä hyvinvoinnin parantamiseksi.

Lantionpohjan kuntoutukseen erikoistunut fysioterapeutti Katariina Myllyoja Coronaria Naantalin Kuntokeskuksesta kertoo luennollaan lantionpohjan yleisimmistä toimintahäiriöistä, niiden ennaltaehkäisystä sekä kertoo käytännön vinkkejä harjoitteluun ja lantionpohjan lihaksista huolehtimiseen. Luennon päätteeksi on mahdollisuus esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä ja halukkaat voivat ottaa mukaan tennispallon tai muun vastaavan käytännön harjoitusta varten.

Paikka: Eilakaisla, Yliopistonkatu 26, Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita mukaan! Tapahtumaan mahtuu viisi äitiä lapsineen ja seitsemän äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 02.04. klo 10.


View Event →
Apr
9
5:00 PM17:00

Ti 9.4. MiB goes: Kemppi

Kemppi Oy emännöi mibiläisiä huhtikuussa. Kemppi Oy on lahtelainen hitsausalan perheyritys, joka työllistää yli 600 hitsauksen asiantuntijaa 13 eri maassa. Vuonna 1949 perustetulla yrityksellä on kaksi tuotantolaitosta Lahdessa ja Kiinan Wuxissa, sekä myyntiedustus yli 60 maassa.

Kemppi Oy kehittää älykkäitä hitsauslaitteita, hitsaustuotannon hallintaohjelmistoja ja näitä tukevia asiantuntijapalveluita. Heidän asiakkaitaan ovat pääasiassa telakka- ja rakennusteollisuus, putkien ja putkistojen valmistajat, auto- ja kuljetusteollisuus sekä konepajateollisuus.

Kempistä ja perheyrityksen kulttuurista meille kertoo tarkemmin Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama. Lisäksi yrityksen Suomen HR Manager Miia Ylikorpi avaa tarkemmin yrityksen HR-käytäntöjä. Tämän lisäksi mukaan on kutsuttu kemppiläisiä äitejä kertomaan omia näkemyksiään perheen ja työn yhdistämisestä sekä omista tehtävistään Kempillä.

Tilaisuuden jälkeen on jälleen mahdollisuus vapaaseen keskusteluun perheystävällisistä käytännöistä ja niiden merkityksestä omassa arjessa.

Turvallisuussyistä toiveena on, että mukana olisi vain turvakaukaloikäisiä lapsia.

Tervetuloa mukaan!

Aika: ti 9.4.2019 klo 17.00
Paikka: Kempinkatu 1, 15810 Lahti
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: turvallisuussyistä vain turvakaukalossa/vaunuissa
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse.


View Event →
Apr
9
5:00 PM17:00

MiB goes Gambit – mitä digiosaajan pitää oikeastaan osata?

Ahdistaako joskus tekoäly, digitaaliset ekosysteemit, analytiikkaratkaisut, pilvet, big datat ja sen sellaiset? Tuntuuko aika ajoin, ettet tiedä, mitä tästä kaikesta tulisi osata ja ymmärtää? Digiosaajilla ajatellaan usein tarkoitettavan markkinointi- ja teknologiayrityksissä toimivia asiantuntijoita, mutta tuskin kukaan meistä on enää sivussa digitaalisen kehityksen pyörteistä.

Aloittaessaan toimintansa vuonna 2011 Gambit Oy oli yksi ensimmäisistä yrityksistä Suomessa, joka tarjosi yrityksille älykkäitä mobiilisovelluksia ja palvelee tänä päivänä asiakkaidensa tarpeita digitalisoimalla asian kuin asian. Mari Huuhka, Gambitin osakas ja Vaasan nuorkauppakamarin puheenjohtaja, esittelee meille, kuinka Gambit auttaa asiakkaitaan vastaamaan nykyhaasteisiin digitalisaation avulla ja kertoo, millaista ymmärrystä se yrityksen eri tehtävissä toimiessa vaatii. Mari alustaa keskustelua myös oman tarinansa kautta: millaista on siirtyä perinteiseltä toimialalta digitalisaation ytimeen ja millaista osaamista tämä vahvistaa.

Tervetuloa mukaan kuulemaan, mitä digitalisaation sydämessä tapahtuu ja keskustelemaan siitä, mitä jokanaisen digiosaaminen työelämässä tarkoittaa. Kahvi/teetarjoilu.

Ilmoittauduthan viimeistään sunnuntaina 7.4.

Aika: 9.4. klo 17-18.30
Paikka: Gambit Oy, Runsorintie 1A
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse tiistaina 2.4. klo 18.

View Event →
Apr
10
1:00 PM13:00

Ke 10.4.2019 MiB goes Planmeca

Planmeca toivottaa mibiläiset lämpimästi tervetulleiksi Helsingin Herttoniemeen tutustumaan innovatiivisiin terveysteknologian ratkaisuihin. Planmeca Oy on yksi maailman johtavista hammashoitolaitteiden valmistajista, jonka tuotteita viedään yli 120 maahan ympäri maailmaa. Kattavaan tuotevalikoimaan kuuluvat digitaaliset hammashoitokoneet, monipuoliset 2D- ja 3D-röntgenlaitteet, CAD/CAM-tuotteet sekä niitä tukevat ohjelmistoratkaisut.

Planmeca on alan suurin perheyritys, joka työllistää noin 2 750 henkeä maailmanlaajuisesti ja panostaa talon sisäiseen tuotekehitykseen. Yritysvierailulla Planmecan viestintäjohtaja Maarit Vannas perehdyttää mibiläiset Planmecan tuoteratkaisujen maailmaan ja kertoo suun terveydenhuollon tulevaisuudennäkymistä sekä niiden vaikutuksista Planmecan toimintaan. Tervetuloa!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 3.4. klo 10.

Aika: 10.4. klo 13-14.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Apr
10
3:30 PM15:30

Ke 10.4.2019 MiB mingle: Odotusta ja vanhemmuutta Apajassa

“Mikä ihmeen MiB?“

“En ole kauppislainen tai yrittäjä, miten tämä liittyisi minuun?”

“Lapseni ovat jo koululaisia, voinko liittyä?”

“Puoliso on töissä, enkä saa lastenhoitajaa, en siis voi tulla..”

Monesti kuultuja lausahduksia, mutta näihinkin löytyy vastaus, kun tulet Perheentalon järjestämään tapahtumaan, jossa MiB yhdessä muiden paikallisten yhdistysten kanssa on esittelemässä omaa toimintaansa.

Tule siis tutustumaan Mothers in Business -yhdistyksen Kuopion paikallisjaoston toimintaan Perheentalon “Odotusta ja vanhemmuutta Apajassa” -tapahtumaan.

Aika: Ke 10.4. klo 15.30-17.30
Paikka: Kuopion Perheentalo, Apaja
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Apr
10
5:00 PM17:00

10.04.2019 MiB Afterwork: Työelämän tarkoituksellisia valintoja: työnohjaus mahdollisuuksien kirkastajana

Olemme kaikki merkitysten luojia ja sattumien mahdollistajia, kunhan vain huomaamme mahdollisuudet ja rohkenemme tarttua niihin!

Mikä on työni tarkoitus ja merkitys? Vaikuttavatko arvot motivoitumiseen työssäni? Miten luottamus, tunteet ja näkökulman vaihtaminen vaikuttavat työhyvinvointiini? Minkälaisia mahdollisuuksia työelämä tarjoaa minulle tulevaisuudessa?

Yhdessä pohdiskellen ja ihmetellen sekä näkökulmaa vaihtaen luomme näköalaa työmme moniin mahdollisuuksiin. Tarkastelemme omaa työtä ja työelämää työnohjauksellisella otteella, tohkeistumme yhdessä ja saamme uusia oivalluksia. Mielikuvamatkan teemme illan päätteeksi tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

”Keskitason ylittävä kehitys kumpuaa myönteisistä tunteista.”

-Tapio Aaltonen-

Tapahtuman meille rakentaa logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja Päivi Raikaslehto ja tapahtuma on viimeinen Päivin meille tarjoamasta kolmen tapahtuman sarjasta. Osallistuminen ei edellytä edellisille kerroille osallistumista.

Päivi Raikaslehto on logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja LTI STOry, logoterapeutti LIF, FLP-EU, sosionomi (YAMK) ja metsämielivetäjä. Hän on työskennellyt sosiaalialalla erilaisten asiakasryhmien parissa perustyöstä esimiestehtäviin ja toiminnan johtamiseen. Tällä hetkellä hän tarjoaa toiminimenä työnohjausta, valmennusta, koulutusta ja luennointia.

Paikka: Lounatuulet -talo, Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita mukaan!

Tapahtumaan mahtuu viisi äitiä lapsineen ja yhdeksän äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ke 03.04. klo 10.


View Event →
Apr
10
5:00 PM17:00

Ke 10.4.2019 MiB After work: Työelämän tarkoituksellisia valintoja: Työnohjaus mahdollisuuksien kirkastajana.

Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla.

Mitä on logoterapia, voimavarasuuntautunut ja tarkoituskeskeinen lähestymistapa? Entä metsämieli, jonka tarkoituksena on mielentaitojen vahvistaminen luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksia yhdistäen.

Tule mukaan tutustumaan logoterapiaan ja metsämielivalmennukseen kolmen tapahtuman sarjan kautta. Tapahtumat meille rakentaa logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja Päivi Raikaslehto.

Mielikuvamatkamme muovautuu logoterapeuttisen, tarkoituskeskeisen ajattelun sekä luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutusten yhteiselle perustalle Metsämieli-menetelmää hyödyntäen. Kuva- ja äänimaisemasta rakentuvalla Metsämieli-matkalla pohdimme yhdessä ja yksin myönteistä ja merkityksellistä elämänasennetta logoterapian peruskäsitteiden, arvojen ja tarkoituksellisen elämän, vastuullisten valintojen sekä asennoitumisen vapauden kautta. Menetelmän tavoitteena on omaa hyvinvointia lisäävän ajattelun vahvistuminen haastavissakin tilanteissa.

Voit osallistua joko yhteen tai kaikkiin tilaisuuksista. Ilmoittautumiset jokaiseen tilaisuuteen lähetetään jäsenille viikkoa ennen tapahtumaa. Tervetuloa mukaan!

13.2.  Sukellus itseemme: Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla   

14.3. Elämän täyteläiset vuodet: perhe ja työ sopivat yhteen  

10.4. Työelämän tarkoituksellisia valintoja: työnohjaus mahdollisuuksien kirkastajana

Päivi Raikaslehto on logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja LTI STOry, logoterapeutti

LIF, FLP-EU, sosionomi (YAMK) ja metsämielivetäjä. Hän on työskennellyt sosiaalialalla erilaisten

asiakasryhmien parissa perustyöstä esimiestehtäviin ja toiminnan johtamiseen. Tällä hetkellä tarjoaa

toiminimenä työnohjausta, valmennusta, koulutusta ja luennointia.

Paikka: Lounatuulet Yhteistötalo, Läntinen Pitkäkaku 33, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Apr
10
5:00 PM17:00

Ke 10.4.2019 MiB goes SUHK Mama - äitien treenitapahtuma

Oletko kiinnostunut raskauden ja synnytyksen jälkeisestä lantionpohjan ja keskivartalon palautumisesta? SUHK Mama on Äitiysfysioterapiakeskus ja Pilates Studio, jonne on saman katon alle koottu yhteen naisen terveyttä tukevan fysioterapia osaamisen. SUHK Mamalla Espoonlahdessa pidämme Terhi Antikaisen ja Riitta Vesasen johdolla aktiivisen workshopin aiheesta, jossa käydään läpi muutamia harjoitteita sekä käytännön että teorian kautta aiheen ympärillä.

Terhi Antikainen äitiysfysioterapeutti, lantiopohjan fysioterapeutti, Somatic Pilates-ohjaaja ja FAF Personal Trainer. Terhi ohjaa SUHK Mamassa odottavien ja synnyttäneiden äitien pilates ryhmiä, tekee raskaushierontaa sekä ottaa vastaan äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia asiakkaita. Itsekin kolmen lapsen äitinä Terhi haluaa jakaa tietoa raskaana oleville, sekä synnyttäneille äideille kuinka omasta kehostaan voi pitää huolta parhaalla mahdollisella tavalla läpi vauva-ajan.

Riitta Vesanen fysioterapeutti, lymfaterapeutti ja urheiluhieroja. Fysioterapeuttina Riitta haluaa auttaa sinua huoltamaan kehoasi juuri sinulle sopivalla tavalla, oikeanlaisia harjoitteita ohjaamalla sekä manuaalisia tekniikoita käyttäen. Lymfaterapeuttina Riitta hoitaa raskaudenaikaisia ja -jälkeisiä turvotuksia, sekä muita nesteenkierron häiriötä. Lisäksi hän hoitaa arpia, esimerkiksi sektioarpia.

Aika: 10.4. klo 17.00-19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tapahtuma on vain äideille!

Mukaan mahtuu 10 äitiä.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 3.4. klo 10.

View Event →
Apr
11
5:00 PM17:00

To 11.4.2019 MiB After Work: Johtajakoulu - Satu Saarinen

Johtajakoulun neljännessä tapaamisessa vieraaksemme saapuu Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Satu Saarinen. Satu on nuori kirkon johtaja alueella, joka on perinteisesti ollut miesjohtajien aluetta. Hän on tutkinut väitöskirjassaan naisten asemaa kirkossa ja rohkeasti puolustanut sukupuolten tasa-arvoa käytännön työssä. Hän saikin kirkon ensimmäisen tasa-arvopalkinnon vuonna 2018.

Satu käsittelee Johtajakoulun neljännessä osassa työajatonta työtä ja itsensä johtamista, ainoana naisena työskentelyä miesjohtajien joukossa, perheen ja työn yhteensovittamista, naisjohtajiin kohdistettuja odotuksia sekä häirinnän kysymyksiä sekä kirkollisen johtajuuden “koskemattomuutta” ja julkisuutta.

Takuulla mielenkiintoinen ja pohdintaa herättävä ilta luvassa naisille tärkeiden kysymysten ja osin rankkojenkin aiheiden parissa. Tähän keskusteluun kannattaa ehdottomasti ottaa osaa!

Aika: To 11.4.2019 klo 17.00-18.30
Paikka: Aleksinkulma, Myllynurkka
Osoite: Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 4.4. klo 10.

View Event →
Apr
12
10:00 AM10:00

Pe 12.4. MiB webinaari paluu perhevapaalta - tiedätkö oikeutesi?”

Missä tilanteissa työnantajalla on oikeus irtisanoa, lomauttaa tai siirtää muihin tehtäviin perhevapaita käyttävä työntekijä? Millainen on osittaisella perhevapaalla olevan asema? Entä jos määräaikaista työsopimusta ei olekaan jatkettu? Mitenvoin sujuvoittaa töihinpaluuta?

Tervetuloa mukaan pe 12.4. klo 10 webinaariin, jossa käydään läpi perhevapaalta paluuseen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä, kuten paluun yhteydessä huomioon otettavia asioita ja työntekijän oikeuksia. Vastaamme webinaarin aikana myös kuulijoiden kysymyksiin. Voit esittää kysymyksiä jo etukäteen kouluttajalle ilmoittautumislomakkeella.

 Webinaari järjestetään yhteystyössä Tekniikan Akateemisten kanssa. Kouluttajana on Emma Aho, hän toimii lakimiehenä TEKissä ja neuvoo liiton jäseniä työsuhteeseen liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Aho on syventänyt asiantuntijuuttaan perhevapaalta paluun kysymyksiin myös pro gradu -tutkielmansa kautta, jossa käsitteli aihetta oikeudellisesta näkökulmasta.
 
Ilmoittaudu mukaan saadaksesi tarkemmat osallistumisohjeet. Webinaarista on saatavilla tallenne, joka on katseltavissa kaksi viikkoa. Jaamme tallenteen tilaisuuden jälkeen MiBin jäsenten omassa Facebook -ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/MothersInBusiness/

View Event →
Apr
12
12:00 PM12:00

12.4.2019 MiB mingle: Huhtikuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti joko piipahtamaan tai viipymään pidemmäksi aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen, ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Pala Café, Itäinenkatu 9, Finlayson, Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Linkki Facebook-tapahtumaan

View Event →
Apr
13
11:00 AM11:00

La 13.4.2019 MiB Mingle: Koko perheen ulkoilu ja perhevapaauudistus

Mothers in Business ry haluaa olla mukana luomassa yhteiskuntaa, jossa työ ja perhe kuuluvat luonnollisesti samaan arkeen ja jossa molemmilla vanhemmilla on tasa-arvoiset mahdollisuudet toteuttaa itseään sekä käyttää osaamistaan työelämässä. Näitä tavoitteita varten tarvitaan uudenlaista perhepolitiikkaa, laadukkaita päivähoitopalveluita sekä työn ja perheen yhteensovittamista tukevia käytäntöjä.

Tervetuloa koko perheelle avoimeen ulkoilutilaisuuteen keskustelemaan näistä tärkeistä teemoista ja paistamaan nuotiomakkaraa! Otathan omat eväät mukaan. Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten vanhemmat yksin tai lasten kanssa sekä muut asiasta kiinnostuneet.

Aika: La 13.4.2019 klo 11.00–13.00
Paikka:  Vihiluodon uimarannalla oleva kota ja sen ympäristö
Hinta: Maksuton/Omat eväät mukaan!
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Apr
16
11:00 AM11:00

Ti 16.4.2019 MiB mingle: Lounas @ Bistro Goutu, Kouvola

Karista kiire ja tule tutustumaan ja verkostoitumaan muiden urahenkisten äitien kanssa lounaalle. Luvassa on lounaan ohessa mielenkiintoista ja rönsyilevää keskustelua, verkostoitumista uusien ja vanhojen tuttujen kanssa sekä vertaistukea ruuhkavuosiin.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki MiBin jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet. Tervetuloa keventämään työpäivää tai tuulettumaan lasten kanssa hyvän ruuan ääreen!

Paikka: Kabinetti, Bistro Goutu, Koulukatu 4, Kouvola, kirjapainotalon päädyssä
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita! Saatavilla on yksi syöttötuoli, joten kannattaa ottaa varalle oma matkasyöttötuoli mukaan.

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Apr
16
2:00 PM14:00

16.04.2019 MiB Afternoon Club: Ajatuksia uran ja perheen yhdistämisestä tutkijan ja bloggarin näkökulmasta

MiB Turun jäsenten pyynnöstä olemme kutsuneet tutkija Erica Åbergin ja bloggari Laura Satamon kertomaan uran ja perheen yhdistämisestä.

Erica Åberg on neljän lapsen äiti ja väitöskirjatutkija. Erica tutkii naisten ulkonäköön liittyviä sosiaalisia normeja muun muassa lastenvaatekulutuksen sekä ikääntymisen tuplastandardien kautta ja  jakaa samaistuttavasti elämäänsä sosiaalisessa mediassa sekä tutkijana että suurperheen äitinä, yhdistäen työn, perheen ja huumorin toisiinsa.

Kahden lapsen äiti, turkulainen Laura Satamo kirjoittaa hulvattoman hauskaa ja oivaltavaa äitiysblogia. Mamma rimpuilee -blogista löytyy terävällä kynällä kirjoitettua analyysia lapsiperheen elämästä. Laura Satamon omin sanoin, hän on itse yksi hauskimmista henkilöistä, joita hän on koskaan tavannut.

Paikka: Eilakaisla, Yliopistokatu 26, 3 krs. 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 4 äitiä lapsineen ja 6 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Tarjoilut: Kahvitarjoilu

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ti 9.04. klo 10.


View Event →
Apr
16
4:00 PM16:00

Ti 16.4. MiB goes Kesko: Maailman vastuullisin kaupan alan yritys ympäristön asialla

Miten vastuullisuutta johdetaan Keskolla? Miten Kesko pyrkii pienentämään merkittävimpiä ympäristövaikutuksiaan? Miten Kesko on sitoutunut kansainvälisten ilmastokokousten tavoitteisiin?

Tervetuloa kuuntelemaan, kun Kesko Oyj:n vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo kertoo meille Keskon yleisestä vastuullisuustyöstä ja ympäristövastuusta.

Kesko on listattu maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi jo viidettä vuotta peräkkäin. Vastuullisuus on K-ryhmälle strateginen valinta ja jokapäiväistä työtä. Kesko on sitoutunut kansainvälisten ilmastokokousten tavoitteisiin ja on asettanut kunnianhimoiset päästötavoitteet toiminnalleen ja toimitusketjulleen.

Tapahtuma on osa MiB Lab lastemme tulevaisuus -hanketta. Lastemme tulevaisuus -hanke panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: 16.4. klo 16-17.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 9.4. klo 10.

View Event →
Apr
17
5:00 PM17:00

17.04.2019 MiB Reads: Johtajuus

Jatketaan lukupiiriä johtamisteemalla! Minkälaista on hyvä johtaminen? Miten johtaja pystyy vastaamaan mahdottomilta tuntuviin vaatimuksiin? Miten yritystä johdetaan kriisissä? Tule mukaan keskustelemaan johtamisesta ja parhaista käytännöistä.  Tapaamme jälleen Denniksen yläkerrassa, jossa löytyy lapsille leikkipaikka. Huom! Olen aina tervetullut lukupiiriin vaikka et ole lukenut kirjoja, tai jos ehdit lukemaan vain yhden.

Kirjat:

Paranoidi Optimisti- Risto Siilasmaa

Johtajuuden ristiriidat- Alf Rehn

Paikka: Ravintoa Dennis, Linnankatu 17, 20100 Turku

Hinta: Omakustanteinen ruokailu

Lapset: Lapset erittäin tervetulleita, tilassa on leikkipaikka

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2566996243373443/


View Event →
Apr
17
5:00 PM17:00

MiB Goes: C2 - Markkinoinnin trendit ja vastavoimat

Voiko maailmaa parantaa markkinoinnilla? Mitä jokaisen markkinoijan on hyvä tietää 2019?

Tervetuloa C2:n toimistolle viettämään AfterWork henkistä iltaa Hartmannin talon ”katolle”. C2 on kokonaisvaltaiseen markkinointiviestintään keskittyvä toimisto. Katsomme maailmaa paraatipaikalta kansainvälisestä Vaasasta käsin, 18 vannoutuneen markkinointi-ihmisen voimin. Luotamme konseptiajatteluun ja vahvaan strategiaan, luova suunnittelu sekä digi-/liikkuvan kuvan tuotanto ovat ydinosaamistamme.

Markkinointi saattaa tuntua välillä haastavalta pirstaloituneessa mediakentässä, mutta mitkä jutut kuitenkin ovat ja pysyvät? Mitkä trendit on hyvä markkinoijan ymmärtää ja hyödyntää? Syvennytään siis yhdessä markkinoinnin trendeihin ja kokonaisvaltaiseen brändiviestintään. Miten tehdään parempaa markkinointia ja luodaan parempaa maailmaa? Illan emäntänä toimii Milla Monola, joka luotsaa C2 mainostoimistoa. Tarjolla on sihijuomaa ja pientä purtavaa.

Aika: Keskiviikko 17.4. klo 17-18.30  
Paikka: Hovioikeudenpuistikko 15 C 37, Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 12 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse 10.4.  klo 18.

View Event →
Apr
18
11:00 AM11:00

18.04.2019 MiB Mingle: Tekniikan Naiset - lounastreffit

Tervetuloa taas minglailemaan ja verkostoitumaan kaikki teknologia-alalla työskentelevät, alaa opiskelevat tai alasta kiinnostuneet. Keskustellaan kiinnostavista aiheista ja uusimmista trendeistä aiheen ympärillä, tervetuloa saamaan inspiraatiota ja tutustumaan muihin alalla toimiviin!

Paikka: Bistro Julienne, Eerikinkatu 4

Hinta: Maksuton

Lapset: Lapset erittäin tervetulleita, Scandic Juliassa leikkipaikka lapsille.

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/419528418593868/


View Event →
Apr
24
9:30 AM09:30

Ke 24.4. MiB goes Kaiko Clothing: keskustelutilaisuus kestävämmästä vaateteollisuudesta

Vaateteollisuus on yksi ympäristöä kuormittavimpia teollisuudenaloja. Pikamuoti ja kertakäyttökulttuuri, tekstiilien kasvattaminen ja muokkaaminen sekä epäeettiset työolot ovat kaikki vaatebisneksen nurjia puolia. Onkin selvää, että tulevaisuudessa vaateteollisuuden täytyy kääntää takkinsa kohti kestävämpää aikakautta.

Suomalainen vaatevalmistaja Kaiko Clothing vannoo kestävän kuluttamisen ja ajattomuuden nimeen. Ympäristöystävällisyytensä ja vihreiden valintojensa lisäksi yritys lahjoittaa huomattavan osan tuotoistaan Naistenpankin kautta kehitysmaiden naisten elinolojen parantamiseen.

Tule kuulemaan Kaiko Clothingin toimitusjohtaja Mirjam Sokan ajatuksia vaatebisneksen tulevaisuudesta sekä keskustelemaan kestävämmistä valinnoista. Tapahtumassa pohditaan kuluttajalähtöisesti vaateteollisuuden mahdollisuuksia ja haasteita yhteisissä ympäristötalkoissamme.

Tapahtuma on osa MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hanketta. Lastemme tulevaisuus -hanke panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Tilaisuuteen mahtuu 12 äitiä lapsineen tai ilman lapsia.

Aika: 24.4. klo 9.30-11
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 17.4. klo 10.View Event →
Apr
24
10:30 AM10:30

Ke 24.4. MiB Morning Club: Sisters in Business - parempiin tuloksiin yhteispelillä

Teknisesti ottaen Hanne Kettunen ja Laura Satamo ovat toistensa kilpailijoita. Kumpikin kirjoittaa humoristista mutta syvällistä perheblogia, juontaa podcastia ja hauskuuttaa yleisöään Instagramissa. Silti, tai ehkä sen takia, Laura ja Hanne pitävät tiukasti toistensa puolia ja auttavat toista menestymään. Yhdessä juonitaan tarjousten sopivia summia, parasta kulmaa uuteen postaukseen ja toimivinta kuvaa Instaan. Sparrauksesta ja solidaarisuudesta on ollut kummallekin mitattavaa hyötyä. Puheenvuorossaan naiset kertovat, kuinka kilpailtu somebusinesskin voi paremmin kun ajaa samalla myös vähän siskon etuja.

Hanne Kettunen kirjoittaa suosittua Valeäiti-blogia ja toimii päivätyökseen konsulttiyhtiö Avanto Venturesin operatiivisena johtajana. Laura Satamo on Turun, oman elämänsä ja sisältöjen kuningatar, joka valloittaa media-alaa vuoden perheblogiksikin valittu Mamma Rimpuilee -blogi käyntikorttinaan.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 10 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: 24.4. klo 10.30-12
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 17.4. klo 10.View Event →
Apr
24
12:00 PM12:00

24.4.2019 MiB Recruiting Coffee: MiB-aktiivijäsenyydestä kiinnostuneille

MiB Tampereen paikallisjaosto rekrytoi! Mitäpä jos aloittaisit kevään mukaansatempaavan ja innostavan harrastuksen parissa – vapaaehtoistyössä MiB-aktiivina! Aktiivina pääset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tulevaa toimintaamme. Paikallisjaosto mm. järjestää tapahtumia, kehittää yritys- ja sidosryhmäyhteistyötä ja viestii MiBistä kohderyhmille.

MiBin aktiivina kuulut sekä paikalliseen että valtakunnalliseen aktiivien verkostoon, pääset edistämään MiBin toimintaa, tutustut mahtaviin naisiin eri aloilta ja saat mukavaa vastapainoa koti- ja työarjelle juuri sen verran kuin haluat. Et tarvitse aiempaa yhdistyskokemusta, innostus MiBin toimintaan ja itsesi kehittämiseen riittää!

Avoimia rooleja tällä hetkellä ovat:

  • Viestintävastaava

  • Lyytivastaava

  • Kk-kahvien vetäjä

  • Tapahtumajärjestäjiä

Tervetuloa mukaan vapaamuotoiseen tilaisuuteen kuulemaan MiBin toiminnasta ja aktiivijäsenyydestä! Jos et pääse paikalle, otathan kuitenkin yhteyttä, jos aktiivitoiminta kiinnostaa.

Paikka: Crazy Town, Rautatienkatu 21 B, 5. krs, Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumiset FB-tapahtuman kautta.

View Event →
Apr
24
5:00 PM17:00

Ke 24.4.2019 MiB After work: Urailta – vahvat, monitoimiset tiedenaiset

Tule kuulemaan kahden vahvan ja moniosaaja-tittelin ansaitsevan uraäidin ja eritoten tiedenaisen uratarinat MiB:n urailtaan ja INSPIROIDU! Kuinka he ovat päihittäneet ns. aivovuodon ja yhdistäneet perhe-elämän ja uran tutkimuksen parissa.

Uratarinansa kertovat yrityspuolelta KCT:n geeniterapia yksikön johtaja Hanna Lesch sekä akateemisen uran valinnut apulaisprofessori ja tutkimusryhmän johtaja Minna Kaikkonen-Määttä.

Aika: Ke 24.4.2019 klo 17–18.30

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Lapsille ei ole erillistä leikkitilaa. Rattaille rajoitetusti tilaa. Hissi löytyy.

Mukaan mahtuu 14 äitiä lapsineen.

View Event →
Apr
24
5:30 PM17:30

24.4.2019 MiB After work: Yrityskulttuuri ja sen muutos

Me kaikki olemme yhden tai useamman yrityskulttuurin muovaamia. Yrityskulttuuri näkyy viivan alla – ja toisaalta yrityskulttuuri saattaa myös muuttua. Mitkä ovat johtajan ja työntekijän mahdollisuudet yrityskulttuurin muutoksessa? Aiheeseen johdattaa kolmen lapsen äiti Satu Haikarainen, joka työskentelee johtajana Lindström Oy:ssä. Tule mukaan keskustelemaan aiheesta!

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 17.4. klo 10.

View Event →
Apr
24
5:30 PM17:30

Ke 24.4.2019 MiB Reads: Ajanhallinta

Tervetuloa keskustelemaan ajanhallintateemasta ja jakamaan parhaat vinkkisi! Teemaan sopien olemme listanneet kirjoja, jotka voit halutessasi lukea:

  • Työkirja Saku Tuominen

  • Antisäätäjä Anna Perho

  • 4 hour work week Timothy Ferris

  • Viisas pääsee vähemmällä, Sampo Sammalisto

  • Getting Things Done, David Allen

  • Tapojen  Power of Habit: Why we do What We Do in Life and Business, Charles Duhigg

Jos ruuhkavuosien keskellä ei jää aika lukemiselle niin tule ainakin paikalle keskustelemaan aiheesta!

Aika: Ke 24.4.2019 klo 17.30–19.00
Paikka: Cafe Piha
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 17.4. klo 10.


View Event →
Apr
25
1:00 PM13:00

To 25.4. MiB Afternoon Club: Omapaja - kevytyrittäjyys ja sen mahdollisuudet

Laura Laine-Pohls tulee Omapajalta esittelemään heidän palveluitaan ja puhumaan kevytyrittäjyydestä. Omapaja pyrkii lisäämään yrittämisen edellytyksiä yhteiskunnassa ja innostaa ihmisiä tekemään työtä intohimolla. Kevytyrittäjyys Omapajan laskutuspalvelussa mahdollistaa omalla osaamisella ansaitsemisen ilman oman yrityksen perustamista. Omapaja tarjoaa turvallisen polun yrittäjyyteen.

Tilaisuuteen mahtuu 12 äitiä lapsineen sekä 13 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: 25.4. klo 13-15
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 18.4. klo 10.

View Event →
Apr
25
5:30 PM17:30

To 25.4.2019 MiB Extra: Syömisen psykologia lapsiperheessä

Kuulostaako tutulta: 
”et saa jälkiruokaa ennen kuin olet syönyt salaattisi”,
”syöt vielä 4 lusikallista”,
”nyt me perutaan karkkipäivä”,
”älä pyöri siinä pöydässä” ja
”onpa mulla paksut reidet ja läski maha”

Tule Syömisen psykologia lapsiperheessä -luennolle kuuntelemaan ravitsemusvalmentaja (FAF NC) Noora Revon mietteitä siitä, millaisia vaikutuksia lapsuudenaikaisilla syömiseen liittyvillä kokemuksilla voi olla esimerkiksi aikuisuuden tunnesyömiseen, paino-ongelmiin ja elämänhallinnan haasteisiin. Luennolla pohditaan myös kuinka karikoilta voidaan välttyä ja saadaan vinkkejä esimerkiksi lapsiperheen ruokasisustuksen toteutukseen.

Tervetuloa!

Paikka: Kouvola, tarkempi tieto Lyyti-kutsussa.
Hinta: maksuton
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 10 äitiä jotka saapuvat yksin ja 3 äitiä lapsen kanssa.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 10.4. klo 10. Kutsussa myös linkki luennoitsijan esikyselyyn, johon toivotaan kaikkien vastaavan. Jokaisella on nyt siis mahdollisuus vaikuttaa luennon sisältöön.

View Event →
Apr
26
11:00 AM11:00

Pe 26.4. MiB mingle: Lounas @ Momento, Karisma

Tervetuloa lounaalle juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on karistaa hetkeksi kiire harteilta ja tutustua uusiin ihmisiin jutustelemalla lounaan lomassa lasten kanssa tai ilman. Tule paikalle juuri sellaisena kuin olet, täynnä energiaa ja iloa tai liian vähän nukkuneena ja väsyneenä. Saat varmasti energiaa päivään muista naisista. Nähdään ravintola Momentossa, Karisman toisessa kerroksessa!

Aika: Pe 26.4.2019 klo 11.00-12.00  
Paikka: ravintola Momento, Kauppakeskus Karisma
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Apr
27
10:00 AM10:00

La 27.4. MiB goes Vireus

Pömpöttääkö vatsan seutu? Kyseessä saattaa olla suorien vatsalihasten erkaantuma, joka vaikuttaa häiritsevästi voimansiirtoon rintakehän, lantion ja lanneselän välillä. Lantiopohjan ja vatsalihasten toimintahäiriöt voivat heikentää vatsalihasten voimantuottoa ja fasciaalista tukea.

Minna Tynkkynen käy tapahtumassa läpi teoriassa ja käytännössä harjoittelun periaatteet, jotka soveltuvat erkaantuma-asiakkaalle. Tunnilla demotaan ultraääni-laitteen avulla, miten aktivoida ja harjoittaa oikein keskivartalon tukilihaksia (poikittaista vatsalihasta, vinoja vatsalihaksia, lantionpohjan lihaksia). Tapahtumassa käydään myös läpi mitä naisen keho kokee raskaana ollessa ja millaisia asioita pitää ottaa huomioon synnytyksen jälkeen. Lisäksi käymme läpi yleisiä asioita naisen lantionpohjasta ja sen treenaamisesta.

Aika: 27.4. klo 10.00-12.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: maksuton (lapsiparkki 5 EUR per lapsi, maksu paikanpäällä)
Lapset: Vähintään kaksivuotiaat lapset tervetulleita leikkimään Velmumesta-lapsiparkissa äitien treenitapahtuman ajan (velmumesta.fi)

Mukaan mahtuu 30 äitiä. Lapsiparkkiin osallistuvien lasten iät on ilmoitettava ennakkoon Lyyti-ilmoittautumisen yhteydessä, jotta lapsiparkin hoitajamäärä osataan mitoittaa oikein.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 20.4. klo 10.

View Event →
Apr
29
5:45 PM17:45

Ma 29.4.2019 MiB goes: Svenska teatern, Chess på svenska -musikaali

Tervetuloa nauttimaan musikaalista, jota on kuvattu vuoden musiikkitapahtumaksi, årets största musikalhändelse! Rohkeasti ruotsiksi - koulukielestä käyttökieleksi perhevapailla -projektin myötä MiBiläiset saavat mahdollisuuden päästä nauttimaan teatteri-illasta mitä parhaimmassa seurassa. Chess på svenska on musikaali, joka on nähtävä! Tämä on hieno mahdollisuus päästä nauttimaan ruotsinkielisestä kulttuurista, ja tauolla on mahdollisuus treenailla omaa kielitaitoa, tasosta riippumatta.

Ilmoittaudu pian mukaan, paikkoja on rajoitetusti! Ilmoittautua voi 28.3. lähtien ja ilmoittautuminen päättyy 11.4.

Lipun hinta esitykseen on 30 € /kpl sisältäen palvelumaksut ja transaktiokulut. Lippu maksetaan Lyytissä ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli et pääse paikalle, emme valitettavasti voi palauttaa rahojasi takaisin. Voit kuitenkin antaa lipun toiselle MiBin jäsenelle jos et pääsekään paikalle.

Ennen näytöstä minglaillaan Svenskanin Amos-lämpiössä. Minglailu alkaa klo 17.00 ja teatteriesitys klo 18.00. Mahdollinen tarjoilu minglailun yhteydessä hoidetaan omakustanteisesti.

Aika: 29.4. klo 18:00, esityksen kesto 2 h 40 min sisältäen tauon. Mingle klo 17:00 alkaen. Olethan paikalla viimeistään klo 17:45, jotta saat lippusi.
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: 30 €
Lapset: Tällä kertaa vietämme iltaa aikuisten kesken

Lue lisää musikaalista: https://svenskateatern.fi/sv/repertoar/chess/

View Event →

Mar
23
2:00 PM14:00

La 23.3. MiB Afternoon club: Kuinka valmennat ja johdat itseäsi tahtomallesi uralle

Mitä voisit uraa luodessasi hyödyntää ammattiurheilun valmennusmetodeista ja tiimityöskentelystä? Miten valmennat ja johdat itseäsi, lähiympäristöäsi ja työelämäsi ”lätkäkaukaloa” uraasi hyödyttävällä tavalla?

Saamme näihin ja moniin muihin vastaaviin kysymyksiin vastaamaan vieraaksemme miehen, joka on tehnyt oman uransa mitä miehisimmällä alalla, ammattijääkiekkoilun parissa. Petteri Sihvonen on entinen pelaaja ja valmentaja, joka toimii nykyään laajasti eri urheilumedioiden palveluksessa MTV Sportilla, Yle Puheella ja Hämeen Sanomissa. Omassa työssään Sihvonen on ollut viidentoista vuoden ajan erittäin kiistelty persoona. Sihvonen varoittaakin googlettamasta häntä ennen luentoaan.

Tämän vuoden syksyllä Bazar Kustannus Oy julkaisee Sihvosen esikoisromaanin, jonka monien eri teemojen joukossa ovat: parisuhde, irtosuhteet, työ, naisen asema yhteiskunnassa, seksi, metoo-asetelma, ihmiskauppa, rasismi, naisviha ja niin edelleen.

Sihvonen kertoo olevansa innossaan tästä kuulemma aika ainutlaatuisesta mahdollisuudesta päästä luennoimaan MiB:n jäsenille. Hän lähettää jo etukäteen terveisiä, ettei hänen kaikkia ajatuksiaan tarvitse purematta niellä. Haastaakin saa.

Tähän tapahtumaan voit ottaa mukaan ystävän, joka ei vielä ole MiBin jäsen, koska helmikuussa juhlitaan ystävyyttä! #MiBYstis2019

Tervetuloa!

Paikka: Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsen kanssa ja 10 äitiä jotka saapuvat yksin ja 10 äitiä jotka saapuvat ystävän kanssa. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 25.2. klo 10. Ilmoita samalla lomakkeella mukaan myös ystäväsi!

View Event →
Mar
23
11:00 AM11:00

MiB extra: Lasten Design lauantai

Mothers in Business Rovaniemi, Taidekehystämö Hyvärinen ja Arctic Design Shop tuovat Arctic Design Lauantaissa yhteen pienet, arktiset muotoilijat. Lapset saavat yhdessä jättää jälkensä joukkoteokseen, jonka aiheena on Minun arktinen onneni. Yhteiset vesiväritaideteokset nostetaan taidenäyttelyyn Taidekehystämö Hyväriselle ja Arctic Design Shopille ajalle 25.–31.3.

Lasten nauttiessa luomisvimmastaan vanhemmat voivat hörpätä kupin kahvia, ja vaihtaa muutaman sanan aikuisten juttuja yhdessä Mothers in Business –aktiivien kanssa.

Yhteistyössä:

Arctic Design Shop on design-liike, joka tarjoilee valikoidun kattauksen Arktisen muotoilun tuoreita helmiä. Edustamiamme suunnittelijoita ovat muun muassa useat lappilaiset muotoilijat, Lapin yliopiston opiskelijat ja –alumnit sekä valikoidut brändit eteläisemmästäkin Suomesta. Arctic Design Shop sijaitsee Valtakatu 24:ssä.

Taidekehystämö Hyvärisellä on paljon erilaisia askartelu ja taidetarvikkeita sekä kehystämö. Vauvasta vaariin löytyy kaikkea erilaista tarviketta. Liike sijaitsee Jaakonkatu 5.ssä.

Paikka: Kauppakeskus Revontuli
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
22
5:30 PM17:30

Pe 22.3. MiB mingle: Welcome & Recruiting Coffee @ Prisma Café

Oletko juuri liittynyt MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai harkitsetko mukaan liittymistä, mutta mielessäsi pyörii kysymyksiä ja haluaisit ottaa ensin selvää, mikä tämä porukka oikein on?

Haluatko järjestää kiinnostavaa toimintaa itsellesi ja muille uraäideille? Kiinnostaako verkostoituminen MiBin muiden vapaaehtoisten kanssa? Tai tahdotko päästä vaikuttamaan uran ja perheen yhteensovittamisen kysymyksiin? Tule MiBin aktiiviksi!

Jos vastasit kyllä johonkin näistä kysymyksistä, tervetuloa mukaan Welcome & Recruiting Coffeelle!

Welcome & Recruiting Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tilaisuuksiimme lapsen kanssa.

MiBin aktiivit ovat vapaaehtoisia, jotka järjestävät tapahtumia tai ovat mukana MiBin toiminnan mahdollistamisessa ja kehittämisessä. Niin paikallisissa kuin valtakunnallisissa tiimeissä on kiinnostavia tehtäviä tapahtumajärjestämisestä yrityssuhdetoimintaan ja viestinnästä edunvalvontaan.

MiBin toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön, joten tarvitsemme juuri sinun panostasi. Uusi aktiivi perehdytetään MiBin toimintaan, ja tukea saa yhteyshenkilöiltä, tiimiltä ja koko MiBin verkostolta. Aktiivina toimiminen on antoisaa, helppoa ja mukavaa.

Tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita liittymään mukaan toimintaan tai aktiiviksi. Voit kutsua mukaan myös ystäväsi!

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen ja lapset ovat tervetulleita mukaan. Ei ennakkoilmoittautumista - tule rohkeasti moikkaamaan!

Paikka: Prisma Café, Valli-kokoustila, Prisma keskuksen toinen kerros, Tommolankatu 9, 45130 Kouvola
Hinta: Omakustanteinen kahvi
Lapset: Tervetulleita

View Event →
Mar
22
11:30 AM11:30

Pe 22.3. MiB mingle: Lounas

Maaliskuussa rentoudutaan verkostoitumisen ja perjantailounaan merkeissä Lahden keskustan uudessa Coppa Eateryssa. Copasta löytyy myös leikkipiste lapsille. Tervetuloa mukaan!

Aika: Pe 22.3.2019 klo 11.30
Paikka: Coppa Eatery Aleksanterinkatu 16, 15140 Lahti
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittaudu pöytävarausta varten maanantaihin 18.3. mennessä ruusa.aalto@gmail.com / 050 304 0434


View Event →
Mar
22
10:30 AM10:30

Pe 22.3. MiB Morning Club: Ammatillinen osaaminen ja ihmisenä kasvu -työpaja

Pohdituttaako ammatillisen osaamisesi riittävyys jatkossa? Oletko täysin uuden äärellä palatessasi työelämään äitiys- tai perhevapaalta ja et oikein tiedä miten edetä? Haaveiletko mahdollisesti työpaikan vaihdosta vapauttaaksesi vihdoinkin moninaisen osaamisesi?

Tule keskustelemaan toisten äitien kanssa ammatillisen osaamisen ja ihmisenä kasvun –teemasta. Pohdimme yhdessä äitiyden myötä muuttuneita asioita eri näkökulmista, mm. roolien, ristiriitojen ja uskomusten vaikutuksia ajatuksiimme ja tunteisiimme. Tarkastelemme myös omia ammatillisia vahvuuksiamme suhteessa työelämän edellyttämiin kompetensseihin. Saat mukaasi pohdintatehtävän, jonka pohjalta voit vielä jatkaa oman ammatillisen polkusi edistämistä.

Aiheeseen johdattelee neljän nuoren aikuisen äiti, aikuiskasvattaja (KM), Certified Business Coach®ja yrittäjä Anna Maija Siljander, Turning Heads. Hänellä on useiden vuosien kokemus aikuisten ohjaamisesta työelämän moninaisissa muutostilanteissa, lähinnä Helsingin yliopiston täydennyskoulutuksessa. Työssään valmentajana Anna Maija yhdistää vahvan kiinnostuksensa oppimiseen, kasvuun ja kehittymiseen sekä itsen johtamiseen ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen.

Aika: 22.3.2019 klo 10.30-12
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä, jotka saapuvat yksin ja 15 äitiä lapsineen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 15.3. klo 10.View Event →
Mar
22
10:00 AM10:00

22.3.2019 MiB Morning Club: Omien vahvuuksien tunnistaminen ja niiden hyödyntäminen

Käytätkö luontaisia vahvuuksiasi? Tiesitkö, että yli 70 prosenttia ihmisistä yrittää salata ja korjata heikkouksiaan sen sijaan, että he kiinnittäisivät huomion omiin vahvuuksiinsa ja asioihin, joista he ovat aidosti innostuneet? Uskomme, että jokaisessa ihmisessä on ainutlaatuinen yhdistelmä vahvuuksia, joiden ydin on luontaisissa taipumuksissa ja niiden hyödyntämisessä. Koska jokainen on erilainen, on oman erilaisuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen valtava voimavara – etenkin, kun sen yhdistää omien vahvuuksiensa mukaiseen tekemiseen!

Valmennuksen omien vahvuuksien tunnistamiseen pitää LUONTAISET TAIPUMUKSET™ lisenssivalmentaja Jorma Pesonen.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 15 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 15.3. klo 10.


View Event →
Mar
22
8:30 AM08:30

Pe 22.3. MiB Morning Club: Tunneäly ja uudet toimintamallit henkilöstöjohtamisessa

Myy tunteella, se on älykästä. Toni Hannukainen Adeptus Partners Oy:sta kertoo, meille tunneälyn hyödyntämisestä niin töissä kuin vapaalla. Kuinka meidän tulisi hyödyntää tunneälyämme ja tunnetaitojamme myyntityössä, johtamisessa, ystävyys- ja parisuhteissa kuin omassa arjessammekin? Miten omien ja muiden ihmisten tunteiden tunnistaminen, ymmärtäminen ja hallitseminen vaikuttaa ongelmanratkaisuun, asenteeseen, menestykseen ja hyvinvointiin.

Johanna Pystynen, Vincitin henkilöstöjohtaja, kertoo meille, miten toimii Euroopan parhaana työpaikkana palkittu Vincit. Vincit on organisaationa hyvin uudistuva ja pyrkii jatkuvasti haastamaan vanhoja toimintamalleja sekä löytämään uusia ajatuksia "laatikon" ulkopuolelta. Vincit on myös kehittänyt LaaS-palvelun, jonka avulla kotoutetaan palvelevan johtamisen periaatteet organisaatioon asteittain, läpinäkyvästi ja ketterästi kokeillen.

MiB järjestää tilaisuuden yhteistyössä Projektiyhdistys Ry:n kanssa. Tilaisuus alkaa aamiaisella klo 8.30. Tervetuloa!

Aika: 22.3.2019 klo 08.30–11.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Mukaan mahtuu 5 lasta

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 15.03. klo 10.View Event →
Mar
21
5:00 PM17:00

To 21.3. MiB After Work: Naisten urakehitys – millainen on minun uratarinani

MiBin maaliskuun valtakunnallinen teemakuukausi on “työelämän tasa-arvo”. Vaasassa pääsemme tutustumaan aiheeseen väitöskirjatutkija Emilia Kankaan naisten urakehitykseen keskittyvässä workshopissa. Emilia johdattaa meidät aihepiiriin muun muassa seuraavien teemojen avulla: mitkä ovat naisten urahaasteita, millaisia ovat naisiin kohdistuvat stereotypiat ja niiden vaikutukset urakehitykseen sekä miten naisten uria voidaan edistää. Tapahtuman aikana saamme avaimia oman uratarinan kehittämiseksi. Workshopissa hyödynnetään osallistujien uratietoisuutta edistävää omaelämäkerrallista lähestymistapaa, jolla pyritään tukemaan osallistujien uraosaamisen selkeyttämistä ja kehittymistä. Tervetuloa innostumaan ja inspiroitumaan!

Workshopin vetää Emilia Kangas (KTM), joka valmistelee parhaillaan väitöskirjaa Jyväskylän yliopistossa. Väitöskirjan aiheena on “Miesten työ-perhe suhteen johtaminen”. Kangas on työskennellyt työelämän tasa-arvokysymysten äärellä melkein koko työuransa. Tällä hetkellä hän toimii Seinäjoen ammattikorkeakoululla projektipäällikkönä hankkeessa, jonka tavoitteena on kannustaa ja tukea naisyrittäjiä kasvattamaan yrityksiään. Aikaisemmin hän on työskennellyt tutkimushankkeissa (NaisUrat, WeAll), joissa on sekä tuotettu tutkimustietoa työelämän tasa-arvoa ja hyvinvointia koskevaan päätöksentekoon että kehitetty organisaatioiden käytäntöjä tasa-arvoisemmiksi. Kangas on myös suorittanut kaksivuotisen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntija koulutuksen Helsingin yliopistossa.

Paikka: Vaasan pääkirjasto, Essee-sali, 1. krs, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 14.3. klo 18.

View Event →
Mar
21
4:30 PM16:30

21.3.2019 MiB After work: Tiedolla johtaminen

Tiedon määrä on lisääntynyt viime vuosien aikana räjähdysmäisesti. Tiedosta ja sen hyödyntämisestä – tiedolla johtamisesta – on tullut entistä tärkeämpää, koska organisaatioissa johdetaan yhä useammin koneiden sijaan osaamista ja päätöksentekoa. Juuri osaamisesta on tullut keskeinen tekijä, joka oikein hyödynnettynä mahdollistaa jatkuvan uudistumisen ja edelläkävijyyden.

Tule mukaan jakamaan kokemuksia ja ajatuksia tiedolla johtamisesta ja sen ajankohtaisista ilmiöistä!

Jani Listenmaa johtaa Innolinkin tiedolla johtamisen konsultoinnin liiketoimintaa. Janilla on yli 10 vuoden kokemus henkilöstö- ja markkinatutkimuksista, tietopohjaisesta konsultoinnista sekä konkreettisesta liiketoimintayksiköiden johtamisesta hyödyntämällä älykästä dataa ja tietämystä yhä parempiin ja konkreettisempiin toimenpiteisiin organisaatioiden ja yksilöiden hyväksi. Innolink on vuonna 1991 perustettu konsulttiyhtiö, jossa työskentelee noin 60 tiedolla johtamisen ammattilaista. Yrityksen visiona on olla tiedolla johtamisen suunnannäyttäjiä. Innolinkin palvelut kattavat tiedolla johtamisen konsultoinnin, tutkimuksen, analytiikan ja henkilöstöpalvelut. Kaikki yrityksen palvelut tukevat sen missiota helpottaa johtamisen arkea.

Paikka: Tampere  
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! (Huom! Tilaisuus järjestetään avoimessa tilassa ns. lava-alueella)

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 14.3. klo 10.


View Event →
Mar
21
12:30 PM12:30

21.3.2019 MiB mingle: Maaliskuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista.

Voit saapua paikalle joustavasti joko piipahtamaan tai viipymään pidemmäksi aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen, ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Pala Café, Itäinenkatu 9, Finlayson, Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Linkki Facebook-tapahtumaan


View Event →
Mar
21
11:00 AM11:00

21.3.2019 MiB Mingle: Takaisin töihin

Oletko palannut töihin perhevapaiden jälkeen tai onko töihin paluu pian ajankohtainen? Mietitkö miten arjen organisointi onnistuu kun kalenteriin pitää mahduttaa lasten harrastukset, työmenot ja se oma aika? Tai missä ja miten työvaatekaapin kätevimmin päivittäisi? Tai miten ihmeessä sitä edes ehtii aamulla ulos, päiväkotiin ja sitten toimistolle? Tule mukaan jakamaan kokemuksia ja parhaita käytäntöjä työn ja perheen yhteensovittamisesta. Ja tietysti aivan yhtä sallittua on puhua myös aiheen vierestä.

MiB Minglessä tapaat muita uraäitejä ja pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä. Mingleihin ovat tervetulleita MiBin jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet. Osallistua siis voit vaikka et vielä olisi jäsen! Paikalle voi myös saapua joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidempään. Toivotamme tervetulleeksi mukaa kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tervetuloa!

Aika: To 21.3.2019 klo 11.00-13.00

Paikka: M Kitchen & Cafe, Itäinen rantakatu 4-6, Turku

Hinta: Maksuton, Lounas omakustanteinen

Lapset: Tervetulleita!

Linkki Facebook- tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/2492851554118952/


View Event →
Mar
21
9:30 AM09:30

21.3.2019 MiB goes LudoCraft

LudoCraft on oululainen vuonna 2006 perustettu pelistudio, joka pelastaa maailmaa pelien avulla. Vajaan 20 intohimoisen peliammattilaisen tiimimme valjastaa ilon, energian, haasteet ja luovuuden motivaatiota sytyttäviksi ja toimintaa kehittäviksi ratkaisuiksi. Peli on maailman vahvin media ja sitä vahvuutta haluamme jakaa myös asiakkaillemme.

Vierailun isäntänä rupattelee pelitohtori Tony Manninen, joka on toimitusjohtajaroolinsa ohella elämän virrassa rimpuileva sisäinen yrittäjä. Tony on syvällisesti pohdiskeleva tunteellinen insinööri, joka ei kaihda olemassa olevien rakenteiden ravistelua. Tony on unelmahakuisena pelaajana kamppaillut sinnikkäästi läpi elämänsä ja mielensä karikoiden. Jokainen sankaritarinan askel on ollut merkityksellinen – niin hyvässä kuin pahassa. Luovuuden, intohimon ja leikin lisäksi Tonyä kiehtoo elämän peli ja pelimäisten ajatusten hyödyntäminen itsensä kehittämisessä ja maailman parantamisessa.

Tervetuloa varmasti ajatuksia herättelevälle yritysvierailulle!

Aika: To 21.3.2019 klo 9.30–11.00
Paikka: LudoCraft Oy, Kasarmintie 23, Oulu (alaovista sisään)
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 5 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 14.3.2019 klo 10.

View Event →
Mar
21
8:30 AM08:30

To 21.3 MiB goes Digitalist: Growth Hacking

Digitalist is a customer experience innovation company, an end-to-end partner in digitalization. Fueled by insight and innovation, and leading-edge capabilities in brand, design, tech and CRM, we champion a holistic perspective on customer experiences – and by that we future proof businesses.

In this event we want to guide you through the basics of Growth Hacking, setting strategic KPIs to get alignment and knowing how to recognize a well designed and promising experiment. It is simple, essential and easy to put growth to work! Join us for a morning talk on how to generate systematic and incremental growth. Marketing automation, branded campaigns, analytics, qualitative research, AB testing. All these tools are known, but the way to use them could be a bit different: less silos, more alignment, more converging efforts towards common (growth) goals.

Aika: 21.3 klo 8.30.-10.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 20 äitiä, jotka saapuvat yksin ja  20 äitiä lapsineen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 14.3. klo 10.View Event →
Mar
20
6:30 PM18:30

Ke 20.3. MiB goes Vappu ja Marja Live

"Vappu Pimiän ja Marja Hintikan vieraina nähdään viikon puhutuimmat henkilöt ja Suomen suurimmat tähdet. Näiltä naisilta ei mene sanat solmuun eikä suu mutruun, kun he ruotivat päivänpolttavia aiheita keskiviikon suorassa lähetyksessä."
- Fremantle

Vappu ja Marja Live starttasi lähetyksensä helmikuun alussa mm. Presidentti Tarja Halosen vierailulla. Illan vierasjoukko on vielä mysteeri, mutta eturivin väkeä on varmasti haastateltavina myös 20.3., jolloin MiBin ihanan naiset valtaavat suoran lähetyksen yleisöpaikat. Lähde siis mukaan seuraamaan livetuotannon tekemistä ja nauttimaan illan viihteestä!

Ennen studiolle suuntaamista minglaamme halukkaiden kanssa kuohuviinilasillisten ääressä Bar Bölessä (Original Sokos Hotel Pasila, Maistraatinportti 3) klo 18.30 alkaen, jonka jälkeen siirrymme kävellen studiolle. Studiolla tapaaminen klo 19.50 ja livelähetyksen nauhoitukset klo 21.00-22.00, jonka jälkeen studiolta saa poistua. Lisätietoja tapahtumasta lähetetään osallistujille muutama päivä ennen tapahtumaa, joten seuraathan sähköpostiasi!

Huomioithan että ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa poikkeuksellisesti jo 2 viikkoa ennen tapahtumaa!

Aika: 20.3.2019 klo 18.30-22.00
Paikka: Pasila, Helsinki, studion tarkka sijainti ilmoitetaan ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.
Hinta: Maksuton
Lapset: Tapahtuma on vain aikuisille!

Mukaan mahtuu 50 äitiä.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 6.3. klo 10. Ilmoittautumiset minglaamaan tapahtumailmoittautumisen yhteydessä.View Event →
Mar
20
5:30 PM17:30

Ke 20.3.2019 MiB goes Kuopion korttelimuseo: Minna Canth - uran ja perheen yhdistäjä

Kuinka äitiyden ja uran yhdistäminen on muuttunut ajan saatossa, mitä yhteneväisyyksiä löytyy?

Opastus- ja keskustelutilaisuus.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 175 vuotta Minna Canthin syntymästä ja sen kunniaksi vierailemme Kuopion Korttelimuseossa meille järjestyssä Minna Canth -tilaisuudessa. Tilaisuudessa museon opas Maria Meyers kertoo meille Minna Canthin perhe-elämästä ja urasta. Tilaisuudessa keskustellaan uran ja perheen yhdistämisestä niin Minnan aikana kuin nykyaikana, mitä samankaltaisuuksia ja eroja eri aikakaudet ovat tuoneet elämiimme. Yllättävää kyllä, yhtäläisyyksiä löytyy paljonkin!

Aika: Keskiviikko 20.3. klo 17.30-19
Paikka: Kuopion Korttelimuseo (ilmoitetaan Lyyti-kutsussa ilmoittautuneille)
Hinta: 4 euron sisäänpääsymaksu. Veikkauskortilla ilmainen. Museokortti, Smartum-setelit käyvät.
Lapset: Tilaisuuden ollessa historiallisesti arvokkaissa tiloissa, emme voi ottaa tapahtumaan mukaan kuin sylivauvoja (tiloissa ei voi kosketella esineitä tai syödä). Imettäminen onnistuu.

Mukaan mahtuu 20 äitiä. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse jäsenille.

View Event →
Mar
20
5:00 PM17:00

Ke 20.3 MiB goes Vestiarium: Vastuullisemman bisnespukeutumisen puolesta

Tuskailetko usein ennen töihin lähtöä vaatekaapilla? Tuntuuko, ettei ole mitään järkevää päällepantavaa tai etteivät vaatteet sovi yhteen tai käsillä olevaan tilaisuuteen? Hyvin kuratoitu, selkeä ja kompakti vaatekaappi helpottaa pukeutumista. Laadukkaita vaatteita ei tarvitse uusia jatkuvasti, mistä kiittävät lopulta sekä lompakko, ympäristö että omatunto.

Vestiarium on suomalainen muotibrändi Helsingistä. Sen tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan ateljeetyönä Tallinnassa. Tämä takaa tuotteiden korkean laadun, mahdollistaa ylimääräisen tuotannon minimoinnin ja varmistaa materiaalien maksimaalisen hyödyntämisen. Vestiarium hyödyntää tuotteissaan laadukkaita materiaaleja, jotka on pääsääntöisesti valmistettu Euroopassa tuotetuista luonnonkuiduista.

Brändin nimi tarkoittaa latinaksi vaatekaappia. Brändin kantava idea on, että vaatekaapin jokainen vaate voi olla ajaton helmi, joka sopii niin hyvin yhteen muiden vaatteiden kanssa, ettei  niitä tarvitse kovin montaa. Vestiarium tekee tyylikkäästä pukeutumisesta vaivatonta, nautinnollista sekä eettistä.

Vestiariumin Shoperience-asiakkaat saavat liudan etuja:

• aina 10 % alennusta verrattuna suoriin ostoihin Vestiariumilta (verkkokauppa ja showroom)

• oman stailistin auttamaan mahdollisissa vaatepulmissa

• tapahtumia, uutisia ja paljon muuta, mikä tekee elämästä hiukan kivempaa ja tyylikkäämpää.

Olet tervetullut tutustumaan Shoperience-palveluun Vestiariumin showroomille (Eerikinkatu 3). Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä, jotta kaikki ehtivät saada henkilökohtaista opastusta. Tarjolla pientä purtavaa ja kuohuvaa. Tervetuloa!

Aika: 20.3.2019 klo 17.00–19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset:Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 5 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 13.3 klo 10.View Event →
Mar
20
5:00 PM17:00

20.3.2019 MiB After Work: Kohti unelmatyötä! vol. 1 Haenko vai tulenko löydetyksi?

Henkilöstöalan asiantuntija- ja palveluyritys ManpowerGroup järjestää MiBiläisille maalis-huhtikuussa kaksi tilaisuutta otsikolla "Kohti unelmatyötä!". Tilaisuuksien tarkoituksena on auttaa MiBiläisiä sanoittamaan ja valjastamaan oman potentiaalinsa, tunnistamaan vahvuutensa työmarkkinoilla ja lopulta saavuttamaan unelmiensa työn!

Ensimmäisessä tilaisuudessa Manpowerin asiantuntijat kertovat tämän hetken työnhakumarkkinoista ja antavat parhaat vinkkinsä mm. eri hakukanavien ja -työkalujen käyttöön, työmarkkinoilla verkostoitumiseen ja piilotyöpaikkojen löytämiseen liittyen. Tule kuulemaan, miten esimerkiksi lyhyt esittelyvideo itsestä vaikuttaa työnsaantimahdollisuuksiin tai mitä kautta piilotyöpaikkoja kannattaa metsästää.

Toinen tilaisuus CV:n ja LI-profiilin optimoinnista järjestetään 10.4.2019.

ManpowerGroup® on henkilöstö- ja työvoimaratkaisujen sekä ulkoistettujen palveluratkaisujen asiantuntija, kehittäjä ja tuottaja, joka työllistää joka päivä 600 000 ihmistä eri osaamisalueilla ja toimialoilla 80 maassa.

Paikka: Jyväskylä, tarkempi paikka ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 13.3. klo 10

View Event →
Mar
20
4:30 PM16:30

20.3.2019 MiB After work: Työelämän tasa-arvo

Maaliskuu on MiBissä työelämän tasa-arvon teemakuukausi. Tasa-arvolain mukaan työnantajien tulee edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa esimerkiksi edistämällä naisten ja miesten hakeutumista erilaisiin tehtäviin ja edistämällä yhtäläisiä mahdollisuuksia edetä uralla. Jokaisen työnantajan tulee estää sukupuoleen perustuva syrjintä esimerkiksi kehittämällä työoloja niin, että työt soveltuvat sekä miehille että naisille. Lisäksi työnantajan velvollisuus on helpottaa työ- ja perhe-elämän yhteensovittamista.

Miten tasa-arvo näkyy eri yrityksissä arjen toimissa? Mitä hyviä käytäntöjä eri yrityksissä on liittyen tasa-arvoon? Miten perhe-elämä on huomioitu eri yrityksissä?  Mitä voisi tehdä vielä paremmin?

Tervetuloa kuulemaan lisää yritysten tasa-arvoon liittyvistä parhaista käytännöistä. Mukana mm. Edelläkävijä- tunnuksen saanut perhemyönteinen työnantaja, asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy sekä perheystävällisempää työelämää edistävä Lyyti Oy, joka on yksi MiBin pääkumppaneista. Yritysten työntekijät kertovat, miten erilaiset tunnustukset ja kirjatut periaatteet näkyvät työpaikan arjessa.

Aika: Ke 20.3.2019 klo 16.30–18.30

Paikka: Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy, Yliopistonkatu 15 B, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 5 äitiä lapsineen ja 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 13.3. klo 10.


View Event →
Mar
19
5:30 PM17:30

MiB reads: Minna Rytisalo - Rouva C.

Tasa-arvon teemakuukauden kunniaksi lukupiirimme seuraava teos on Minna Rytisalon romaani Rouva C. Tämä mukaansatempaava teos yhdistää faktaa ja fiktiota Minna Canthin elämästä. Samalla se on katsaus 1800-luvun lopun avioliittoon, ystävyyteen ja naisten asemaan yhteiskunnassa. Mikä sen parempi ajankohta lukupiirille kuin tämän merkkihenkilön liputuspäivä ja 175. juhlavuosi!

Tule mukaan lukupiiriin keskustelemaan naisten asemasta sekä vaikuttamismahdollisuuksista tänään sekä tulevaisuudessa. Mikäli teema kiinnostaa, voit tietenkin osallistua, vaikka teos olisikin jäänyt kesken.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 12.3. klo 10. Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 5 yksin saapuvaa äitiä.

View Event →
Mar
19
5:00 PM17:00

19.3.2019 MiB After work: Mindful leadership -työpaja

Olet todennäköisesti törmännyt mindfulness-sanaan ja mf-harjoitteluun monissakin eri yhteyksissä. Oletko jo tutustunut käsitteeseen mindful leadership? Miten (länsimaisessa viitekehyksessä) stressin- ja kivunhallinnan menetelmästä klinikkaympäristössä tulikin kuuma johtajuustrendi?

Mindful leader mm. kiinnittää huomionsa täysin ympäristöönsä omien sisäisten asenteidensa ja tunteidensa sijaan. Mindful leadership mainitaan usein myös esim. termien agile leadership ja emotional intelligence yhteydessä, koska mindfulness on eräs näihinkin liittyvistä perustaidoista.

Entä miten omia tietoisuustaitojaan voisi kehittää hevosavusteisen läsnäolevan mindfulnessin avulla? Tervetuloa #bossladies -workshopiin, jossa pohditaan yhdessä, miten mindful leadership voisi näkyä omassa esimiestyössäsi, sekä harjoitellaan läsnäoloa läsnäolon mestareiden, hevosten, avulla.

Työpajaan voi osallistua, vaikkei esimerkiksi haluaisi hevosen kanssa kosketusetäisyydelle, mutta allergian tai vastaavan vuoksi pitäisi kuitenkin pystyä olemaan talliympäristössä. Lapset jätämme tällä kertaa työpajan luonteen vuoksi pois tästä tapahtumasta.

Paikka: Palmuntie 105, Littoinen

Hinta: Maksuton

Lapset: Työpajan luonteen vuoksi vain aikuisille. Tapahtumaan mahtuu 6 yksin saapuvaa äitiä.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ti 12.3. klo 10


View Event →
Mar
18
4:30 PM16:30

Ma 18.3. MiB goes Reima

Tervetuloa tutustumaan moderniin Reimaan, joka on vaatettanut lapsia jo 1940-luvulta lähtien. Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund kertoo MiB-äideille, miten pitkien perinteiden yhtiö on johdettu digitalisaation tielle ja kuinka ketterät työskentelymallit näkyvät reimalaisten työssä. Digijohtajuudesta palkittu Elina Björklund on kolmen lapsen äiti ja hän on toiminut Reiman toimitusjohtajana vuodesta 2012. Björklund kuuluu myös Marimekon hallitukseen.

Aika: 18.3. klo 16:30 - 18
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä, jotka saapuvat yksin ja 10 äitiä lapsineen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 11.3. klo 10.View Event →
Mar
18
11:00 AM11:00

Ma 18.3.2019 MiB mingle: lounas keskustassa

Maistuisiko sinulle herkullinen lounas Kuopion keskustan uusimmassa ravintolassa? Lähde siis mukaan lounaalle maanantaina 18.3. klo 11 ravintola Skillaan! Voit ottaa lounaalle mukaan myös MiBin toiminnasta kiinnostuneen ystäväsi!

Aika: Maanantai 18.3.2019 klo 11-12
Paikka: Ravintola Skilla, Savonkatu 24
Hinta: Lounas omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
18
11:00 AM11:00

Ma 18.3. MiB mingle: MiB-äitien språkbad

Kevään kielikylpy jatkuu maaliskuussa kahvittelun merkeissä. Juttelemme kuulumisista ja suunnittelemme tulevaa. Ajatuksena on laajentaa kielikylpytoimintaamme mingleistä muihinkin tapahtumakonsepteihin ja ideoita kiinnostavista kohteista otetaan edelleen mielellään vastaan. Tapahtuma sopii kaikille, jotka haluavat harjoittaa ruotsin kielen taitoaan rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Kannustamme äitejä vauvoineen osallistumaan kaksikieliseen lorukylpyyn, jonka kirjasto järjestää klo 10.30 eli juuri ennen mingleä. Tervetuloa mukaan!

Vårens språkbad fortsätter med kaffestunder! Vi diskuterar om aktuella händelser och planerar fortsättningen. Tanken är att MiB ska börja organisera även vanliga evenemang på svenska och vi tar fortfarande gärna emot ideer om intressanta platser att besöka. Mötet passar alla som vill öva på sina språkkunskaper. Vi uppmuntrar mammor att deltaga i den tvåspråkiga babypoesi som organiseras av biblioteket kl. 10.30, dvs just före vår mingle. Välkommen med!

Paikka: Café Proosa, Vaasan pääkirjasto, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Mar
16
1:00 PM13:00

La 16.3. MiB extra: Energiaa, jaksamista ja oppimista muutosten keskellä

Muutos on ”uusi normaali” – niin töissä kuin elämässä muutenkin. Miten voin paremmin varautua jatkuviin muutoksiin ja kääntää ne edukseni? Mihin asioihin voin itse vaikuttaa ja mitä voin oppia? Miten saan suunnattua energiani oikeisiin asioihin?

Uudistumiskyky eli resilienssi on taito, jonka avulla voit varautua tulevaan ja menestyä muuttuvassa maailmassa. Resilienssi tarkoittaa sitä, miten pystyt muutostilanteessa ja myrskyn silmässä:
- asennoitumaan positiivisesti ympäröivään maailmaan ja itseesi
- keskittymään oikeisiin asioihin
- joustavasti katsomaan tilanteita eri näkökulmista ja valitsemaan uusia lähestymistapoja
- hyödyntämään sosiaalisia verkostojasi ja rohkeasti uskallat pyytää apua ja myös tarjota sitä
- toimimaan järjestelmällisesti ja käyttämään menetelmiä, jotka auttavat selviämään
- ripeästi ja oma-aloitteisesti tarttumaan uusiin tilaisuuksiin, vaikka niissä olisi epävarmuutta

Jokaisella meillä on luontaiset tapamme toimia. Varsinkin paineen alla otamme käyttöömme näistä kyvykkyyksistä vahvimmat, jotka eivät kuitenkaan aina ole kyvykkyyksistä parhaimpia kyseisessä tilanteessa. Jos olet esimerkiksi joustava ja sinulla on paljon ideoita, voit joutua hankalaan tilanteeseen silloin, kun pitäisi vain säntillisesti tehdä asiat valmiiksi ja loppuun saakka.

Hyvä uutinen on se, että kun opimme tunnistamaan omat vahvuutemme ja kehityskohteemme, voimme aloittaa treenaamisen ja vahvistaa uudistumiskyvykkyyden eri osa-alueita. Näin pystymme kohtaamaan muutokset entistä vahvempina ja energisempinä.

Tule kuulemaan, keskustelemaan ja oppimaan lisää!

Valmentajana toimii itsekin monessa muutoksessa marinoitunut resilienssivalmentaja ja coach Kerttu Rossi.

Paikka: Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsen kanssa ja 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 26.2. klo 10.

View Event →
Mar
15
11:00 AM11:00

Pe 15.3.2019 MiB reads: Naiset huipulla ja työelämän tasa-arvo

Osana MiBin maaliskuun työelämän tasa-arvo teemakuukautta, MiB Helsingissä järjestetään lukupiirimingle aiheeseen liittyen!

Minkälaisia naiset ovat johtajina? Mitä haasteita naiset kokevat kun he haluavat edetä urallaan? Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle keskustelemaan tästä tärkeästä aiheesta! Jos sinulla ei ole aikaa lukea kirjoja, ei hätää. Olet silti tervetullut keskustelemaan aiheesta!

Aika: 15.3.2019 klo 11–12.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton/Lounas omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event: https://www.facebook.com/events/357295668423649/?ti=cl

Pöytävarauksen vuoksi sitovat ilmoittautumiset Facebook-eventtiin viimeistään 8.3.2019. Eventistä löydät kirjat joista keskustelemme sekä tarvittavat lisätiedot.View Event →
Mar
15
10:00 AM10:00

Pe 15.3.2019 MiB Mingle: Kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Tervetuloa starttaamaan uutta vuotta upeiden naisten kanssa.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kun päivään on sattunut osumaan iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneen, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Aika: Pe 15.3.2019 klo 10.00–12.00
Paikka: Robert's Coffee, Isokatu 28, 90100, Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Mar
14
5:30 PM17:30

To 14.3.2019 MiB After Work: Tsemppiä työnhakuun!


Kevään myötä kiikarissa uudet tuulet työelämässä? Kuinka oikein tunnistaa omaa osaamistaan ja tuoda sitä esiin työnhaussa? Tule mukaan hakemaan sparrausta työnhakuun SUUNTA-palveluiden Leena Ståhlbergin innostamana!

Leena on opinto-ohjaajataustainen ohjausalan yrittäjä, jonka SUUNTA-palvelut ovat syntyneet intohimosta ihmisten kohtaamisen ja oman polun löytämisessä auttamiseen. Tervetuloa!

Aika: Torstai 14.3.2019 klo 17.30–19
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Osallistujamäärä: 14 aikuista

View Event →
Mar
14
5:00 PM17:00

14.3.2019 MiB goes KPMG

Miksi yrityksen tietoturva on kaikkien asia ja mitä on Red Teaming?

Tervetuloa KPMG:n tietoturvailtaan kuulemaan ja keskustelemaan yritysten tietoturvasta. Illan aikana KPMG:n teknisen tietoturvatiimin osaajat demoavat Red Teaming -toimintaa sekä kertovat erilaisista kyberhyökkäyksistä ja tavoista suojautua niitä vastaan.

Puhujia toimivat KPMG:n tietoturva-asiantuntijat Saara Hasu-Varttila ja Mikael Romanov.

Paikka: Jyväskylä, tarkempi paikka ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 7.3. klo 10


View Event →
Mar
14
5:00 PM17:00

To 14.3.2019 MiB After work: Johtajakoulu – Leena Vuotovesi

Johtajakoulun kolmannessa tapaamisessa vieraaksemme saapuu valovoimainen visionääri ja luovien kokeilujen kannattaja – kehittämisyhtiö Micropoliksen toimitusjohtaja Leena Vuotovesi.

Koulutukseltaan Leena on FM kulttuuriantropologiasta ja ennen Micropolista Leena on toiminut taidekeskus Kulttuurikauppilan toiminnanjohtajana. Uran kannalta merkittävää oli tulla valituksi maailmanlaajuisen liikkumisen edistämisen säätiön, Res Artisin, hallitukseen. Siellä Leena oppi ja näki, miten eri puolilla maailmaa organisaatiot ja ihmiset toimivat. Leena on ollut rohkeasti yhdistämässä luovia aloja ja elinkeinoelämää. Esimerkkinä tästä Proto ry:n kanssa ideoitu hanke, jonka ansiosta Micropolis palkittiin vuonna 2017 Euroopan parhaasta ilmastotyöstä.

Lisäksi Leena on 4- ja 6-vuotiaiden lasten äiti. ”Monet palaverit on itkevän vauvan kanssa hoidettu ja öisin skypetetty Meksikoon.” Toisaalta johtajana ei ole työaikaa, joten joustoa on suuntaan, jos toiseenkin. Kun mahdollisuuksia tulee vastaan, kannattaa Leenan mukaan niihin tarttua. ”Jos muut osaavat, niin kai minäkin opin.”

Aika: To 14.3.2019 klo 17.00–18.30
Paikka: Aleksinkulma, Myllynurkka, Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 7.3.2019 klo 10.

View Event →
Mar
14
5:00 PM17:00

To 14.3.2019 MiB After work: Elämän täyteläiset vuodet: Perhe ja työ sopivat yhteen.

”Elämän tarkoitus on arvojen todeksi elämistä.” Näin on sanonut Wiktor Frankl, joka on kehittänyt logoterapian, voimavarasuuntautuneen ja tarkoituskeskeisen elämänfilosofian.

Mikä on minulle arvokasta ja tärkeää juuri nyt, tällä hetkellä. Mahtuuko elämääni useita arvokkaita asioita samaan aikaan? Havaitsenko arjen rikkauden ja täyteläisyyden? Olenko tärkeä ja arvostettu oman kokoisella paikallani.

Elämänmyönteisenä maailmankatsomuksena logoterapia lisää voimavaroja kohdata ja käsitellä erilaisia elämänvaiheita ja -tilanteita. Logoterapiasta saa apua elämän tarkoituspohdinnoissa sekä ihmisenä kasvun ja ammatillisen kehittymisen prosesseissa. Tule pohtimaan ainutlaatuisen ja arvokkaan lapsiperhearjen mahdollisuuksia yhdessä toisten kokemusasiantuntijoiden kanssa. Mitkä ovat tarkoituksellisimmat tehtäväni tässä hetkessä?

Tilaisuuden päätteeksi teemme Metsämielimatkan mielikuvien avulla oman kokoiselle paikalle.

”Tule tietoiseksi siitä, mitä todella tahdot, jottet alkaisi tehdä sitä,
mitä muut tahtovat tai tahtoa sitä, mitä muut tekevät”.
Viktor E. Frankl

Logoterapeutti Päivi Raikaslehto pitää Turun MiBiläisille kolmen luennon sarjan. Voit osallistua joko yhteen tai kaikkiin tilaisuuksista. Ilmoittautumiset jokaiseen tilaisuuteen lähetetään jäsenille viikkoa ennen tapahtumaa. Tervetuloa mukaan!

13.2.  Sukellus itseemme: Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla   
14.3. Elämän täyteläiset vuodet: perhe ja työ sopivat yhteen  
10.4. Työelämän tarkoituksellisia valintoja: työnohjaus mahdollisuuksien kirkastajana

Päivi Raikaslehto on logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja LTI STOry, logoterapeutti

LIF, FLP-EU, sosionomi (YAMK) ja metsämielivetäjä. Hän on työskennellyt sosiaalialalla erilaisten asiakasryhmien parissa perustyöstä esimiestehtäviin ja toiminnan johtamiseen. Tällä hetkellä hän tarjoaa toiminimenä työnohjausta, valmennusta, koulutusta ja luennointia

Paikka: Lounatuulet Yhteistötalo, Läntinen Pitkäkaku 33, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!


View Event →