Sep
1
to Sep 30

Syyskuu: Rohkeasti ruotsiksi

Syksy on täällä ja suositut Rohkeasti ruotsiksi - tapahtumat jatkuvat! Rohkeasti ruotsiksi -hankkeen tapahtumissa mukana koordinaattori ja kielenopettaja Jessica Rosenberg. 

Tapahtumiin ovat tasosta riippumatta tervetulleita aivan kaikki, jotka haluavat herätellä tai ylläpitää ruotsin suullisia taitojaan. Alla svenskspråkiga MiBbare är också  hjärtligt välkomna med för att hjälpa oss andra. Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna! 

Kaikki minglet löytyvät Facebookissa Mothers in Business Helsinki -ryhmän tapahtumakalenterista ja seinältä. 

Vierailuihin ilmoittautuminen tapahtuu Membookin tapahtumakalenterin kautta. Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?

Syyskuun Rohkeasti ruotsiksi - tapahtumat:

  • Promenad och fika, tiistai / tisdag 3.9. kl. 10:30 - 12:00, Töölönlahti / Musiikkitalo

  • Bokcirkel kick-off, tiistai / tisdag 10.9. kl. 13:00 - 14:30, Luckan Helsingfors

  • Perhejooga / Familjeyoga, lauantai / lördag 14.9. kl. 10:15-11:00, Arbis

  • Promenad och fika, keskiviikko / onsdag 18.9. kl. 13-14:30, Töölönlahti / Musiikkitalo 

  • Vierailu / Besök: Fazer, keskiviikko / onsdag 25.9. kl. 13-14

Eivätkö jat sovi kalenteriisi ja haluaisit päästä treenaamaan ruotsia MiB -porukassa? Järjestä oma mingle! Kannustan kaikkia halukkaita aktiivisesti järjestämään minglejä juuri silloin ja siellä kun teille sopii. Annan mielelläni neuvoja ja materiaaleja.

Yhteydenotot somessa (Facebook, Instagram tai Twitter) tai jessica@mothersinbusiness.fi

Seuraa ja tägää projektia Instagramissa ja Twitterissä: rohkeasti_ruotsiksi. 

Tule mukaan, tämä on hauskaa!  Hoppas vi ses!

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki


Aika: Noin kerran viikossa
Paikka: Pääkaupunkiseutu, Helsingin keskusta
Hinta: Maksuton (poikkeuksena Fazer vierailu, jossa maksu 5€/ henkilö)
Lapset: Tervetulleita

View Event →
Sep
2
to Sep 30

2.9.2019 MiB extra: Sokkotreffit

Haluatko kasvattaa verkostojasi ja tutustua muihin mahtaviin MiB-äiteihin? Lähde sokkotreffeille mibiläisten kanssa!

MiB Helsinki panostaa tänä vuonna mm. jäsenten väliseen verkostoitumiseen. Tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden tutustua muihin urasuuntautuneisiin äiteihin sokkotreffien muodossa. Jaamme osallistujat neljän naisen ryhmiin, jotka voivat sopia vapaasti keskenään treffien ajankohdasta ja paikasta.

Ilmoittaudu mukaan ja laajenna verkostoasi! Ilmoittautuminen alkaa Membookissa maanantaina 26.08 klo 10. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 30.08. klo 10. Ryhmät jaetaan sen jälkeen.

Ryhmäläisille ilmoitetaan ryhmän kokoonpano sähköpostiviestillä. Jättämällä yhteystietosi suostut siihen, että sähköpostiosoitteesi jaetaan ryhmäläisten kanssa.

Mukaan mahtuu 100 äitiä.

Aika: Syyskuu 2019, ryhmäläiset sopivat keskenään

Paikka: Pääkaupunkiseutu, ryhmäläiset sopivat keskenään

Ilmoittautuminen alkaa 26.8. klo 10 Membookissa ja päättyy 30.8. klo 10. 

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?

View Event →
Sep
16
8:30 AM08:30

16.9.2019 MiB extra: Etätyöpäivä

Keväällä pilotoimme Tampereella MiBin yhteistä etätyöpäivää, ja koska päivä oli onnistunut eivätkä kaikki ehtineet mukaan, on aika uusia päivä. Tuntuuko siltä, että etätyöpäiväsi kuluu yleensä yksin, keittiön pöydän ääressä? Haluaisitko kokeilla yhteisöllistä etätöiden tekoa? Entä jos viettäisitkin erilaisen etätyöpäivän, jonka aikana pääset tutustumaan muihin MiB-äiteihin?

Joustavat työkäytännöt ovat olennainen osa sujuvaa arkea ja siten yksi mahdollistaja perinteisten äitimyyttien murtamisessa. Päivä alkaa MiBin tarjoamilla aamukahveilla, jatkuu töiden teolla ja yhteisellä omakustanteisella lounaalla. Väliin mahdutetaan vähän taukojumppaa ja keskustelua etätyöpäivästä sekä joustavasta työnteosta, tähän aiheeseen alustuksen tulee antamaan Futuricen HR-asiantuntija Anni Knutin. Meille on varattuna avoin työtila sekä kaksi kokoustilaa mahdollisia puheluita varten. Saapua ja lähteä sopii joustavasti oman työpäivän asettamissa rajoissa. 

MiB Etätyöpäivä mahdollistaa töiden teon samalla verkostoituen uusien MiB-tuttavuuksien kanssa. 

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! 

Tapahtumaan mahtuu 30 äitiä ilman lapsia ja 4 äitiä lasten kanssa.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 9.9. klo 10.

View Event →
Sep
16
11:30 AM11:30

Ma 16.9.2019 MiB mingle: Lounas @ Rosso Kouvola

Tervetuloa Mothers in Business (MiB) Kymenlaakson lounasmingleen. MiB on verkosto urasuuntautuneille äideille, joille työn ja perheen yhdistäminen on luonnollinen osa arkea.

Tule verkostoitumaan muiden samanhenkisten äitien kanssa ja samalla kuulet mitä tänä vuonna on suunnitteilla Kymenlaakson alueella.

Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten äidit, yksin tai lasten kanssa. Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille.

Paikka: Rosso Kouvola, Kauppalankatu 1, 45100 Kouvola
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta

View Event →
Sep
16
4:30 PM16:30

16.9.2019 MiB after work: äidit koodaa

Kesän äidit koodaa -kurssi saa nyt jatkoa kerran kuukaudessa järjestettävistä Äidit koodaa -illoista.

Jokaiseen näistä illoista ilmoittaudutaan erikseen ja tarkoituksena on aloittaa tai edistää jotain omaa projektia koodaamisen maailmassa. Se voi olla koodauksen alkeiskurssi, jatkokurssi, nettisivut, peli, oikeastaan mitä vaan, mitä haluat tehdä. Ideana on tarjota tila ja vertaistukea kerran kuussa, jotta aikaa edistää tätä omaa tavoitetta on helppo varata kalenterista. 

Olet tervetullut osallistumaan riippumatta siitä, olitko mukana kesällä, oletko koskaan koodannut riviäkään tai onko sinulla mielessä omaa koodausprojektia. Tapaamisissa saat apua siihen, mistä lähteä liikkeelle. Pääasia on, että haluat aloittaa tai jatkaa kokemuksen kerryttämistä. Ehkä haluat olla auttamassa muita eteenpäin? 

Ideana on siis kokoontua yhteen, auttaa ja tukea toisiamme edistymään (ja aloittamaan matka) koodaamisen ihmeellisessä maailmassa. Mentorina toimii ihana Pauliina Anttila (Vincit) ja vertaistuutorina Satu Korhonen. Ensimmäisellä kerralla Pauliina on lupautunut esittelemään lyhyesti versionhallintaa (GIT). Päähuomio tällä kerralla kuten muillakin on kuitenkin omien projektien edistäminen, oli ne sitten kursseja, nettisivuja, pelejä, tai mitä ikinä.

Koska ilmoittautumiset on jokaiselle kerralle erikseen, myös kesän kurssilla olleiden pitää ilmoittautua erikseen niihin kertoihin, joihin ovat osallistumassa. Seuraavat kerrat ovat 16.10., 14.11. ja 18.12., jos haluaa jo laittaa kalenteriin. Ilmoittakaa mahdollisista peruutuksista mahdollisimman pian, jotta joku paikkaa odottava voi sen saada.

Paikka: Silo huone, SparkUp, Tykistökatu 4, 20520 Turku

Hinta: Maksuton/Hinta

Lapset: Tapahtuman luonteesta johtuen ei lapsia, jotta äidit voivat keskittyä koodaamiseen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 9.9.2019 klo 10.


View Event →
Sep
16
5:30 PM17:30

16.9.2019 MiB Afternoon club: Tee viestinnästä tarinakokemus – tarinallista! 

Tekstin ja puhutun tarinan lisäksi viestinnässä ja markkinoinnissa tarvitaan myös tarinatekoja. Yritykset tarvitsevat tarinallistamista vaikuttamiseen ja erottumiseen sekä kokonaisvaltaisen innostavan ja sitouttavan asiakaskokemuksen luomiseen. Myös viestintä ja markkinointi voivat muodostaa tarinakokemuksen! 

Tässä illassa kuulet miten voit lähteä punomaan punaista lankaa yrityksesi tai organisaatiosi viestintään. 

Tarinakoneen Anne Kalliomäki on tarinallistamisen pioneeri Suomessa ja alan paras osaaja. Annen kehittämät tarinallistamisen menetelmät ovat innovatiivisia ja käytännönläheisiä ja ratkaisevat erinomaisesti niitä haasteita, joita yrityksillä tänä päivänä on. Tarinallistamisen avulla yritykset voivat tuottaa asiakaskohtaamisia, jotka ovat vaikuttavia ja erottuvia. Anne on kirjoittanut kirjan ”Tarinallistaminen – palvelukokemuksen punainen lanka”. (Talentum 2014). Kirja palkittiiin Hopeasulka-palkinnolla 2015.

#storification #tarinallistaminen #asiakaskokemus #tarinakokemus #tarinakone #tarinalammas 

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu 30 äitiä ilman lapsia ja 6 äitiä lapsineen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 9.9. klo 10.

View Event →
Sep
17
11:30 AM11:30

Ti 17.9.2019 MiB mingle: Lounas Lipterin

Kesätauon jälkeen jatketaan taas yhteisiä lounastreffejä! Tervetuloa siis juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Nähdään ravintola Lipterinissä, Tuomitalon sisäpihalla.

Ei ennakkoilmoittautumisia, saavu vain paikalle! :)

Aika: Tiistaina 17.9.2019 klo 11:30-12:30
Paikka: Lipterin, Hämeenkatu 10, 15110 Lahti
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Sep
17
5:00 PM17:00

Ti 17.9. MiB After work: Sujuvampi, turvallisempi, onnellisempi arki ammattijärjestäjän neuvoilla

Häiritseekö tavara arkeasi ja hankaloittaa sen sujumista? Tule kuulemaan miten saat arjestasi sujuvamman, turvallisemman ja onnellisemman ammattijärjestäjän neuvoilla.

Tilaisuudessa saat vinkkejä ja pohdittavaa omaan tavarasuhteeseen ja kodin turvallisuuteen. Samalla saat vinkkejä onnellisemman arjen luomiseen. 

Luennoitsija Heidi Finni on lähihoitaja, muistihoitaja ja ammattijärjestäjä. Heidi toimii päätyökseen henkilökohtaisena avustajana ja kevytyrityksen Arjenlomatilan kautta tarjoaa kotiapu- ja ammattijärjestäjän palveluita sekä luentoja. Heidi toimii myös Suomen ammattijärjestäjät ry puheenjohtajana. (Katso lisää: arjenlomatila.fi ja Arjenlomatilan fb:ssä).

Tilaisuuden avaa Terhi Välisalo, Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja. Etelä-Pohjanmaan maa- ja kotitalousnaiset on piirijärjestö, joka tukee kymmeniä jäsenyhdistyksiään sekä tuottaa asiantuntijapalveluista ruoan ja maisemasuunnittelun aloilla. Se on osa ProAgria Etelä-Pohjanmaata (http://etela-pohjanmaa.maajakotitalousnaiset.fi/)

Paikka: Etelä-Pohjanmaan elinkeinotalo, Huhtalantie 2, 60220 Seinäjoki
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 7 äitiä lapsineen sekä 14 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 2.9.19. klo 18.

View Event →
Sep
18
9:00 AM09:00

Ke 18.9.2019 MiB Morning Club: Värit - äitiys - työminä

Millainen on toimintatyylisi töissä? Entä kotona? Millaiset ovat toiveesi ja tarpeesi toiminnalle, vuorovaikutukselle ja yhteistyölle muiden kanssa? Millaisia toiveita ja tarpeita ympärilläsi on? Miten pystyt vastaamaan niihin?

Voima Valmennus Oy:n Anu Autio tulee sparrailemaan mibiläisiä ihmisten moninaisuudesta, erilaisista toimintatyyleistä sekä erilaisista toiveista ja tarpeista työyhteisön tai tiimin toiminnalle. Aamulla keskustellaan asioista konkreettisesti Carl G. Jungin psykologiaan pohjautuvan, värikkään Insights Discoveryn maailman kautta. Opit siis lisää itsesätsi ja muista Tulenpunaisen, Jäänsinisen, Ruohonvihreän sekä Auringonkeltaisen preferenssin kautta - meistä kaikista löytyy kaikkia värejä, mutta miten ne ilmenevät sinulle?

Anu on työskennellyt Insights Discoveryn maailman parissa yli 14 vuotta, josta lähes 11 vuotta yrittäjänä. Työyhteisö- ja esimiesvalmennuksissa hyödynnettävä menetelmä antaa useiden palautteiden mukaan eväitä myös kotiin sekä harrastuksiin! Lisätietoja Anusta ja Voima Valmennuksesta löydät osoitteista www.linkedin.com/in/anuautio/ ja www.voimavalmennus.fi.

Tule mukaan juttelemaan, jakamaan kokemuksiasi ja tutustumaan syvemmin erilaisiin toiveisiin ja tarpeisiin niin töissä kuin kotona Anun sparrauksessa!

Aika: Ke 18.9.2019 klo 09.00-11.00
Paikka: Kumppanuuskeskus, Kansankatu 53 90100 Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! 
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 11.9. klo 10.

View Event →
Sep
18
5:00 PM17:00

18.9.2019 MiB goes Mielen Telakka MIETE: Oma aika ja arjen tasapaino

Tervetuloa tutustumaan elokuussa avattuun mielen kuntosali MIETEen!  Yrityksen missiona on tuoda mielenhuolto ja harjoittaminen osaksi jokapäiväistä arkea. Kuten yleiskunnon ylläpitämisessä, myös mielenhuollon perustana ovat säännölliset rutiinit ja oikeat tekniikat. MIETE tarjoaa erilaisia viikoittaisia ryhmätunteja, workshopeja, henkilökohtaista valmennusta ja yrityspalveluita.

Illan aiheena on oma aika ja arjen tasapaino. Kuulet muun muassa, miten oman ajan ottaminen oikeassa kohtaa saattaa itse asiassa antaa enemmän tunteja käyttöösi kuin se ottaa. Keskustelemme myös jaksamisen vaikutuksista itseen ja läheisiin.

Tilaisuuden aikana kuulet myös lisää Mielen Telakasta ja sinulla on halutessasi mahdollisuus jäädä verkostoitumaan ohjelman jälkeen. Puhujana toimii uusi mibiläinen, MIETEn perustaja ja ohjaaja Jenika Silosuo.

Varsinainen tilaisuus päättyy kello 19, jonka jälkeen on mahdollisuus vielä jatkaa vapaata verkostoitumista kello 20 saakka.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tällä kertaa vietämme aikuisten omaa aikaa ilman lapsia.

Mukaan mahtuu 40 äitiä ilman lapsia.
lmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 11.9. klo 10.

View Event →
Sep
18
5:00 PM17:00

18.9.2019 MiB After work: Tutustu palautumisohjelmiin ja palaudu liikkeen avulla 

Palautumisohjelmat ovat suomalainen innovaatio palautumisen aktiiviseksi malliksi. Ohjelmat ovat noin 1,5 tunnin mittaisia kokonaisuuksia, joissa haetaan stressin purkua ja palautumista liikkeen avulla.

Ohjelmat sisältävät aktiivista lempeää liikettä, keskittymistä omaan itseen ja kevyttä, lihasjännityksiä purkavaa värinää sekä rauhoittumista pitkän rentoutuksen kautta. Ohjelmat vahvistavat keho-mieliyhteyttä, rauhoittavat mieltä ja kehoa sekä auttavat palautumaan arjen haasteista. Monet myös nukkuvat paremmin ohjelman tekemisen jälkeen. Ohjelmat sopivat erinomaisesti rentoutumishetkeksi arjen keskelle yksittäisenä kertana tai useamman kerran sarjana.

Tutustumiskerran ohjelman teemana on pysähtyminen. Sitä tarvitsemme arjen kiireen ja tohinan keskellä, mutta monesti se on vaikeaa toteuttaa. Ohjelman myötä voit ottaa hetken vain itsellesi, pysähtyä, hengittää, nauttia liikkeestä ja kuunnella, mitä kehosi tarvitsee juuri nyt.

Tutustumme ohjelmaan Katri Inkisen opastuksella. Katri on yrittäjä ja kahden lapsen äiti. Aiemmalta koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri, joka on sittemmin vaihtanut alaa tekniikasta hyvinvoinnin pariin. Katri auttaa asiakkaitaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa ravintovalmennuksen, personal training -ohjausten, palautumisohjauksen sekä sykeväli- ja unimittausten avulla. Palautumisohjelmat ovat uusi lisä palveluihin, ja Katri tarjoaa niitä myös yrityksille hyvinvointipäivien ohjelmaan tai erilliseksi rentoutumishetkeksi arjen keskelle.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tällä kertaa vietämme aikuisen omaa aikaa ilman lapsia.

Tapahtumaan mahtuu 8 äitiä ilman lapsia.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 11.9. klo 10.

View Event →
Sep
18
5:00 PM17:00

Ke 18.9.2019 MiB After work: Viestinnän mittaaminen

Kuinka mitata viestintää, millainen mittaristo kannattaisi rakentaa? Tervetuloa keskustelemaan after work -hengessä viestinnän mittaamisesta Ellun Kanoille Sörnäisiin.

Alustuksen (noin 45 min) pitää Ellun Kanojen sosiaalisen median strategi ja mibiläinen Reetta Nurmo. Alustuksen jälkeen tarjolla hyviä keskusteluja, kuohuvaa ja pientä syötävää.

Mukaan mahtuu 8 äitiä lapsineen ja 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 11.9. klo 10.00

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin? 

Aika: Ke 18.9.2019 klo 17:00-18:30
Paikka: Helsinki, tarkemmat paikkatiedot Membookissa   
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita


View Event →
Sep
18
5:30 PM17:30

MiB After work: Työelämän coaching

Coaching on luottamuksellinen ja tavoitteellinen yhteistyösuhde, jonka pyrkimyksenä on kirkastaa asiakkaan ajattelua ja mahdollistaa kokonaisvaltainen, oman potentiaalin hyödyntäminen. Coach haastaa uudenlaiseen ajatteluun ja oivaltamaan omia ajattelu- ja toimintatapojaan.

Coachingin avulla voi kehittää esimerkiksi esimies- tai itsensä johtamisen taitoja sekä tunnistaa omia vahvuuksia, osaamista ja motivaatiota. Coaching soveltuu myös töihinpaluun tukemiseen.

Päivi Tuulimo on psykologi, KTM ja sertifioitu johdon coach, joka on työskennellyt 15 vuotta rahoitusalalla pääomasijoittamisen parissa. Psykologian ja coachingin pariin ajoi kiinnostus ymmärtää paremmin ihmisten ajattelu- ja toimintatapoja sekä halu valmentaa ja auttaa toisia löytämään oma parhaansa.

Illan aikana Päivi kertoo omia kokemuksiaan coachingista sekä sen mahdollisuuksista. Osallistujat pääsevät myös itse kokeilemaan coachausta käytännössä.

Paikka: Sepänkeskus, 2. krs (kokoustila Koeputki), Kyllikinkatu 1, 40100 Jyväskylä

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse  ke 11.9. klo 10.

View Event →
Sep
19
8:30 AM08:30

To 19.9.2019 MMA JA MIB - Tasapainoilua työn ja muun elämän välillä - aamiaistilaisuus

Miten uran ja muun elämän yhteensovittaminen onnistuu myynnin ja markkinoinnin ammattilaisilta? Millaisia eroja työn ja muun elämän tasapainottamisessa löytyy naisten ja miesten tai lapsia saaneiden ja lapsettomien välillä? Entä mitä uraäidit odottavat perheystävälliseltä työpaikalta ja täyttyvätkö odotukset?

Mothers in Businessin (MiB) ja Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n yhteisessä tilaisuudessa keskustellaan työn ja perheen yhteensovittamisesta sekä perheystävällisestä työelämästä. Näkökulmaa käsittelyyn tuovat MMA:n tuore kyselytutkimus ja MiBin jäsenkysely perheystävällisestä työelämästä.

Tilaisuuden puhujina ovat Repo Workin toimitusjohtaja Anna Kilponen, MMA:n lakimies Taija Numminen sekä MiBin vaikuttamisvastaava Sanna Kranjc.

Tervetuloa keskustelemaan ja verkostoitumaan!

Ohjelma:

Klo 8.30 - 9 Aamiainen. Vapaata keskustelua ja verkostoitumista 

9 – 9.30 Miten myynnin ja markkinoinnin ammattilainen sovittaa yhteen työn ja muun elämän – tutkimuksen tuloksia, Anna Kilponen, CEO, Repo Work

9.30 – 10.00 Työntekijän oikeudet perhevapaaseen, Taija Numminen, lakimies, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA

10.00 – 10.30 Joustoja ja myönteistä suhtautumista – mitä uraäidit toivovat perheystävälliseltä työpaikalta? Sanna Kranjc, vaikuttamisvastaava, Mothers in Business 

Puheenvuorot ovat 20 minuutin mittaisia, joten kysymyksille ja keskustelulle on varattu aikaa.

Aika: To 19.09.2019 klo 08:30–10:30

Paikka: Helsinki, tarkemmat paikkatiedot Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 15 ilman lasta. 

Ilmoittautuminen alkaa 12.9. klo 10 Membookissa! 

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?


View Event →
Sep
19
5:00 PM17:00

To 19.9. MiB mingle: MiB-äitien språkbad

Tervetuloa mukaan suomi-ruotsi-kielikylpyyn, jossa voit harjoittaa kielitaitoasi rennossa ilmapiirissä. Syyskuussa keskustelemme Mibin teemakuukauden hengessä perheystävällisestä työelämästä. Kahvila suljetaan klo 17, joten saavu paikalle ajoissa, jos haluat ostaa kahvilatuotteita.

Välkommen till svenska-finska-språkbad där du kan öva på dina språkkunskaper i avslappnad atmosfär. I september pratar vi om familjevänlig arbetslivet. Cafe’et stängs kl. 17, så kom tidigt om du vill köpa cafeprodukter.

Paikka: Café Proosa, Vaasan pääkirjasto, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton/omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!
Kohderyhmä: Jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet

View Event →
Sep
19
5:30 PM17:30

MiB reads: Kehnot pomot ympärilläni

Syyskuun lukupiirissä keskustellaan kehnoista pomoista ja laiskoista alaisista! :)

Jos lapsesi käyttäytyy huonosti, voit aina kokeilla toisenlaista kasvatuskeinoa. Jos tuttavasi osoittautuu ääliöksi, voit nostaa kytkintä. Mutta jos pomosi käyttäytyy kuin hirmuhallitsija ja vaatii kohtuuttomia, et välttämättä tiedä, miten kannattaisi toimia. 

Kenties sinä ja pomosi olette persoonallisuudeltanne niin erilaisia, että toimitte täysin vastakkaisilla tavoilla. Saatat erehtyä luulemaan, että pomosi on toivoton tapaus. Älä hermostu. Tilanteeseen löytyy ratkaisuja. 

Tämän kirjan avulla opit pärjäämään jopa todella toivottoman pomon kanssa ja selviät myös hankalista työtilanteista, esimerkiksi silloin kun sinulla on paljon vastuuta muttei lainkaan valtaa. 

Entä oletko pomo, jonka ympärillä on pelkkiä vätyksiä? Onko tiimissäsi alisuoriutujia, laiskoja alaisia? Tämä kirja kertoo myös, miksi tietyt työntekijät eivät täytä odotuksiasi ja mitä voit asialle tehdä. 

Ruotsissa Eriksonin kirjoja on myyty lähes miljoona kappaletta, ja hänen kirjansa ilmestyvät 28 kielellä. Kirjassaan Kehnot pomot ympärilläni Erikson paneutuu entistä syvemmin ihmisten motivaatioon, kehitystasoihin ja siihen, miksi ylipäätään tarvitsemme johtajia.

Jos aihe kiinnostaa, olet tervetullut jakamaan ajatuksiasi vaikket ehtisikään lukea teosta.

Paikka: Hostel Cafe Koti, Valtakatu 21, Rovaniemi
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook tapahtuman kautta: https://www.facebook.com/events/349374759280128/

View Event →
Sep
20
9:00 AM09:00

20.9.2019 MiB goes HRS Advisors: Urahaaveista kiihdytyskaistalle

Tervetuloa HRS Advisorsin rentoon ja keskustelevaan aamukahvitilaisuuteen, jossa sinulla on mahdollisuus päästä pohtimaan sinulle tällä hetkellä ajankohtaisia uraan ja työelämään liittyviä kysymyksiä yhdessä psykologikonsulttiemme Outi Kärkkäisen ja Erika Palomäen kanssa. 

HRS Advisors on kokeneiden psykologitaustaisten henkilöstöalan ammattilaisten yrity, jossa yhdistyy vahva liiketoiminnan osaaminen ihmisen työkäyttäytymisen syvälliseen ymmärrykseen. Yrityksen ydinosaamista ovat johdon ja asiantuntijoiden rekrytoinnit, psykologiset henkilöarvioinnit, henkilöstön kehittäminen ja vaativien muutostilanteiden hallinta. Tampereella yritys toimii neljän advisorin voimin –  tervetuloa tutustumaan!

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Koska rakennus on vanha ja käytössä on vain pieni henkilöhissi, rattaat tulee jättää rakennuksen ala-aulaan. Lisäksi rakennuksessa tehdään parhaillaan remonttitöitä, joten hissi saattaa ajoittain olla remonttityöntekijöiden käytössä.

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen ja 7 äitiä ilman lapsia.
lmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 13.9. klo 10.

View Event →
Sep
20
10:00 AM10:00

Pe 20.09.2019 MiB mingle: Perhemyönteinen työelämä (alustettu)

Syyskuun teemakuukauden mukaisesti pääsemme kuulemaan, miten Seure Henkilöstöpalvelut Oy pyrkii toiminnallaan olemaan perhemyönteisempi. Pääsemme kuulemaan, miksi perhemyönteisyyttä pidetään tärkeänä sekä miten sen voi hyödyttää niin organisaatiota, kuin myös työntekijää. Kuulemme myös konkreettisesti, mitä keinoja on otettu käyttöön perhemyönteisyyden lisäämiseksi.

Aika: Pe 20.09.2019 klo 10.00–11.30

Paikka: Helsinki Think Company Keskusta, Yliopistonkatu 4, 00101 Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautumiset Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1393756814109000/

View Event →
Sep
21
1:30 PM13:30

21.9.2019 Työ, perhe ja tulevaisuus -seminaari

Se on täällä taas: Tampereen mibiläisten syysseminaari! Pistäkäähän kalenteriin ylös, sillä nyt on tulossa mahdollisuus verkostoitua ja vaikuttaa!

Työ, perhe ja tulevaisuus -syysseminaari alkaa lauantaina 21.9.2019 klo 14. Kahvit ja ilmoittautuminen alkavat klo 13.30.

Seminaarin puhujina ovat tänä vuonna Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin, Vincitin henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen sekä MiBin hallituksessa vaikuttamisesta vastaava Sanna Kranjc

Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta ilmoittauduthan mukaan!

Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2, 33210 Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 70 äitiä ilman lapsia ja 10 äitiä, jotka ottavat lapset mukaan tilaisuuteen sekä 10 äitiä, jotka jättävät lapsen/lapset Hoivanetin maksuttomaan lapsiparkkiin. Tilaisuus on maksuton, mutta saapumatta jättämisestä perimme 10 euron no-show-maksun.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 6.9. klo 10. Tapahtumaan voi ilmoittautua myös tästä.

View Event →
Sep
22
12:00 PM12:00

Su 22.9.2019 MiB Recruiting Coffee: Syyskuun rekrykahvit

Oletko innostunut MiBin toiminnasta ja haluaisit mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tulevaa toimintaa? Oletko kiinnostunut tapahtumien järjestämisestä?

Järjestämme rekrykahvit aktiivijäsenyydestä kiinnostuneille. MiBin aktiivit ovat yhdistyksen toiminnan ydin. Yhdessä järjestämme MiBin tapahtumat, hoidamme viestintää ja yritysyhteistyötä sekä ajamme meille tärkeää työn- ja perheen yhteensovittamista eteenpäin yhteiskunnassa.

Tule mukaan kuulemaan MiBin toiminnasta ja aktiivijäsenyydestä.

Aika: Su 22.9.2019 klo 12.00–14.00
Paikka: Cafe Antell Piha, Kauppurienkatu 7, 90100 Oulu
Hinta: Kahvit omakustanteiset
Lapset: Tervetulleita! 

View Event →
Sep
23
5:00 PM17:00

23.9.2019 MiB Mingle: Perhevapaiden hyödyntäminen työelämässä

Miten itseään voi kehittää perhevapaiden aikana? Mitä hyötyä äitiydestä voi olla työelämässä? Tervetuloa rennosti juttelemaan aiheesta ja verkostoitumaan muiden äitien kanssa. 

Aika: Ma 23.9.2019 klo 17–18.30

Paikka: Lapinlinnankatu 14 (Kuopion Perheentalo)

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Sep
24
10:00 AM10:00

24.9.2019 MiB Morning club: Sijoittaminen tutuksi Mimmit sijoittaa -blogin Pia-Marian ja Hannan kanssa

Mikä pörssi on, miten sinne pääsee ja mitä sieltä voi ostaa? Miten ja miksi erityisesti äitien kannattaa aloittaa sijoittaminen? Mimmit sijoittaa -duo Pia-Maria ja Hanna puhuu sijoittamisesta rennosti ja helposti ymmärrettävästi. Tapahtuman jälkeen osaat aloittaa sijoittamisen – koska se on just niin helppoa!

Mimmit sijoittaa on yhteisö, jossa puhutaan rahasta, sijoittamisesta ja säästämisestä. Voit seurata mimmejä Instagramissa @mimmitsijoittaa, kuunnella Mimmit sijoittaa -podcastia tai lukea blogia osoitteessa mimmitsijoittaa.fi!

Sijoittamisen aloittamista varten tarvitset arvo-osuustilin. Jos haluat avata oman ilmaisen arvo-osuustilin tapahtumassa, ota pankkitunnukset ja läppäri mukaan! 

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! 

Mukaan mahtuu 15 äitiä ilman lapsia ja 10 äitiä lapsineen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 17.9. klo 10.

View Event →
Sep
24
11:30 AM11:30

24.9.2019 MiB Mingle: HR- alalla työskentelevien lounastreffit

Kesän aikana mm. Linkedinissä monet kertoivat viettävänsä kesäloman ilman työsähköpostia ja tavoitettavuutta. Loma on aikaa olla itselleen armollinen ja palautua kunnolla. Toiset taas kertoivat, miten lomallakin bisnekset pyörii läppäri sylissä palmujen alla, raha kun ei koskaan nuku ja asiakkaita on palveltava. Millainen työkulttuuri lomien, palautumisen ja tavoitettavuuden suhteen sinun yrityksessä on, onko yksilökohtaisia eroja tai vapautta valita vai odotetaanko kaikilta samanlaista ON or OFF linjausta? Miten HR pyrkii vaikuttamaan käytäntöjen rakentumiseen?

Tule keskustelemaan kanssamme aiheesta lounastapaamisen yhteydessä, samalla ideoidaan yhdessä syksyn tulevia HR-keskusteluteemoja. 

Paikka: Ravintola Bowler,Yliopistonkatu 29, 20100 Turku

Hinta: Omakustanteinen lounas

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoitathan osallistumisestasi facebook eventin kautta, näin pystymme varaamaan oikean määrän pöytiä: 

https://www.facebook.com/events/355371598718034/View Event →
Sep
24
3:00 PM15:00

MiB extra Äiti osaa! Nuorten MiB-äitien tulevaisuusryhmä

Lapin yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelut tarjoaa meille MiBin äideille varta vasten räätälöidyn valmennuksen:

ÄITI OSAA! NUORTEN MIB-ÄITIEN TULEVAISUUSRYHMÄ

Nuori äiti, pohditko työ- tai koulutuspaikkaa? Selvitä taitosi ja tule mukaan tulevaisuusryhmään!

Äitiys ja perhe-elämä ovat vahvuus ja mahdollisuus. Vanhemmuus tuo arvokasta ja opettavaista osaamista, jonka taidot ovat siirrettävissä työelämään!

Ryhmässä tunnistat osaamisesi ja vahvuutesi sekä pääset jakamaan kokemuksia muiden 16-29-vuotiaiden MiB-äitien kanssa. Kurota unelmiisi ja tule suunnittelemaan omaa tulevaisuuttasi kohti työ- tai koulutuspaikkaa!

Ryhmässä hyödynnetään luovia harjoituksia ja käydään luottamuksellista keskustelua. Ryhmää ohjaa taiteen monitoimija Mari Mulari, jonka lisäksi jokaisella osallistujalla on kolme yksilöohjaustuokiota ryhmän uraohjaajien, Pauliinan ja Lauran kanssa. Yksilötapaamisissa saat räätälöityä ohjausta oman osaamisesi esittelyyn ja tulevaisuutesi suunnitteluun.

Ryhmän tapaamiset:

ti 24.9. klo 15.00-17.00 Unelmat ja tavoitteet

ti 8.10. klo 15.00-17.00 Osaaminen näkyväksi

ti 22.10. klo 15.30-17.30 Vanhemmuus voimavarana

ti 5.11. klo 15.00-17.00 Työelämätaidot

ti 12.11. klo 15.30-17.30 Vuorovaikutus ja ilmaisu

ti 19.11. klo 15.30-17.30 Itsensä johtaminen

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Lapset ovat tervetulleita mukaan harjoituksiin kahdella tapaamiskerralla. Muutoin järjestämme lastenhoidon tarvittaessa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan avoinna 3.9.-10.9.

View Event →
Sep
24
4:30 PM16:30

Ti 24.9. MiB mingle: LinkedIn - vertaistukea profiilin hiomiseen

LinkedIn-teemamme jatkuu myös syyskuussa. Nyt pääpaino on nimenomaan tekemisessä, sillä tavoitteena on hioa osallistujien LinkedIn-profiilit huippukuntoon! Tapahtuma on vapaamuotoinen vertaistukitapahtuma, jossa hyödynnetään Päivi Ekholmin sekä mahtavan MiB-verkostomme omia hyviksi koettuja LinkedIn-tärppejä. Käymme esimerkkien kautta läpi hyvän LinkedIn-profiilin aineksia, kurkimme toistemme profiileita, kartoitamme oleelliset verkostot ja keinot olla aktiivinen käyttäjä sekä jaamme parhaat vertaisvinkkimme. 

Voit siis olla jo kokenut käyttäjä tai vasta-alkaja. Kaikki ovat tervetulleita! Ota oma kone mukaan, jos haluat päivittää profiiliasi tapahtuman aikana. 

Paikka: Essee-sali, Vaasan pääkirjasto, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Avoin kaikille
Lapset: Tervetulleita!
Kohderyhmä: Jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet

Ilmoittaudu Facebook-tapahtumaan tai lähetä viesti vaasa@mib.fi, niin varmistamme että kaikille riittää paikka. 


View Event →
Sep
24
4:30 PM16:30

24.9.2019 MiB Extra: Vauras Nainen -ilta

Haluaisitko tavata muita naisia, jotka ovat kiinnostuneita rahasta ja vaurastumisesta? Haluaisitko saada inspiraatiota omalle vaurastumismatkallesi? Haluaisitko panostaa enemmän oman varallisuutesi kasvattamiseen?

Tervetuloa mukaan suosittuun Vauras Nainen -iltaan Lahteen 24.9. Illassa kuulet inspiroivia esityksiä, pääset tutustumaan muihin omasta taloudesta kiinnostuneisiin naisiin ja saat kannustusta oman talouden hallintaan ja vaurastumiseen.

Siis mikä Vauras Nainen -ilta? Kyseessä on yli 50 000 jäsenten Vauras Nainen Facebook-ryhmän toiveesta liikkeelle lähtenyt tapahtumakiertue. Luvassa on vinkkejä sijoittamisen aloittamiseen, vaurastumisen psykologiaa ja ennen kaikkea verkostoitumista omasta taloudesta kiinnostuneiden naisten kanssa. Jos sijoittaminen kiinnostaa, mutta se myös jännittää, tai kaipaisit lisää tietoa aloittamiseen, on tämä ilta juuri Sinulle.

Lipun saat 31.8. saakka MiB-hintaan 27 euroa (norm. 57 euroa), joten kannattaa ilmoittautua mukaan pian! Jäsenille on lähetetty sähköpostiin ilmoittautumislinkki. Vielä ehdit liittyä jäseneksi ja saat lipun tapahtumaan MiB-hintaan!

Aika: ti 24.9. klo 16.30 - 20.00
Paikka: Ravintola Wanha Walimo, Vesijärvenkatu 25, 15140 Lahti
Hinta: Omakustanteinen, lipun saat 31.8. saakka MiB-hintaan 27 euroa (norm. 57 euroa)


View Event →
Sep
24
5:00 PM17:00

24.9.2019 MiB Mingle: HR-verkosto

Työskenteletkö HR-tehtävissä tai olet alasta kiinnostunut? Tule ja verkostoidu samanhenkisten äitien kanssa. 

Ensimmäisellä tapaamiskerralla LähiTapiola Savon henkilöstöpäällikkö Maija Hänninen kertoo LähiTapiolasta ja työstään henkilöstöpäällikkönä. Samalla kartoitetaan, millaisista aiheista osallistujat ovat kiinnostuneita keskustelemaan tai kuulemaan. Jatkossa aihe sovitaan ennakkoon ja tapahtumiin pyritään löytämään ulkopuolinen puhuja tai alustaja verkoston sisältä. Tarjolla pientä iltapalaa. 

Aika: Ti 24.9.2019 klo 17–18.30

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 25 äitiä lapsineen. 

View Event →
Sep
24
5:30 PM17:30

MiB After work: Maru ja Linda - Luovaa hulluutta Jyväskylästä

Tervetuloa kuulemaan Maru Hautalan ja Linda Saukko-Raudan kokemuksia yrittäjyydestä, sosiaalisesta mediasta, menestyksestä ja luovalla alalla toimimisesta!

Maru Hautalaa (sisustussuunnittelija, sisustusbloggari) ja Linda Saukko-Rautaa ("digiajan Kylli-täti", livekuvittaja, sarjakuvabloggaaja) yhdistää moni tekijä. Naiset ovat menestyneitä luovan alan yrittäjiä, perhevapaiden aikana alaa vaihtaneita sekä pienten poikien äitejä. Yhteistyötä naiset ovat tehneet muun muassa - Mitä kuuluu Maru ja Linda? Luovaa hulluutta Jyväskylästä - podcastin kautta, jossa aiheina ovat niin ikään yrittäjyys, menestyminen sekä luovuus.

Paikka: Crazy Town, käyntiosoite Väinönkatu 9 tai Kauppilaispiha, 40100 Jyväskylä

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ti 17.9. klo 10.

View Event →
Sep
24
6:00 PM18:00

Ti 24.09.2019 MiB After Work: Johtajakoulu

Marjo Piirto on kuluttajamarkkinoinnin ammattilainen, jolta löytyy osaamista niin brändinrakentamisesta kuin menestyksekkäiden kampanjoiden ja tuotejulkistusten toteuttamisesta. Datan sekä analytiikan hyödyntäminen digitaalisten kasvupolkujen rakentamiseksi ovat olleet viime ajat fokuksen kohteena.

Aikaisempaa kokemusta kansainvälisen markkinoinnin, tuotekehityksen ja asiakaspalvelun tehtävistä Marjolla on jo yli 15 vuoden ajalta muun muassa Polar Electrolta ja Nokialta. Tällä hetkellä Marjo työskentelee terveysteknologian kasvuyrityksessa Oura Healthissa, jossa yhdistyvät suomalaisen osaamisen kolme kirkkainta kärkeä: design, tutkimus ja huipputeknologia. Erilaiset ja erikokoiset kv-yritykset ovat olleet kukin omalla erityisellä tavallaan merkittäviä kokemuksia urakehityksen eri vaiheissa. 

Koulutukseltaan Marjo on Tekniikan DI ja KTM ja hän on kahden ihanan lapsen äiti. Liikunnallisen perheen aikataulujen yhteensovittamisen haasteet ovat arkipäivää. Perhe, ystävät, koti ja luonto ovat kuitenkin kaikkein tärkeimpiä arvoja elämässä. Tällä hetkellä Marjo opettelee vetämään tiukempia rajoja itselleni sekä myös pitämään parempaa huolta itsestään.

Motto:

“Jokainen uusi päivä on mahdollisuus tehdä pieniä valintoja tavoitteena itselle parempi huominen.”

Aika: Ti. 24.09.2019 klo 18.00-20.00
Paikka: Ilmoitetaan myöhemmin
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! 
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 17.09. klo 10.

View Event →
Sep
25
10:45 AM10:45

Ke 25.9.2019 MiB goes: Fazer

Tervetuloa Fazerille, välkommen till Fazer!

Fazerin opastetulla näyttelykierroksella pääsee tutustumaan Fazerin toimintaan, historiaan, tuotevalikoimaan, yritysvastuuseen ja innovaatioihin. Kierros kestää noin tunnin. 

Opastettu kierros on ruotsinkielinen. Rundturen är på svenska. 

Lapset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan, alle 2-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. 

Ilmoittaudu pian, mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen.

Ilmoittautuminen alkaa 3.9. klo 10 Membookissa ja päättyy 10.9. 

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?

Maksu tapahtuu ilmoittautumisen yhteydessä. 

Miten pääsen paikalle? Lue lisää:

https://www.visitfazer.com/info/vierailukeskus/ 

Hur kommer jag till Fazer? Läs mer här:

https://www.visitfazer.com/sv/info/besokscenter/ 

Aika: Ke 25.9.2019 klo 13-14. Saavuthan paikalle n. 12:45.
Paikka: Vantaa, tarkemmat paikkatiedot Membookissa
Hinta: 5 €. Alle 2- vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.
Lapset: Tervetulleita

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki


View Event →
Sep
25
4:30 PM16:30

25.9.2019 MiB goes: Gofore

Gofore on suomalainen IT-yritys, jolla on lähes 20 vuoden kokemus digitaalisten palveluiden luomisesta. Yrityksellä on yli 550 työntekijää ja toimistoja Turussa, Tampereella, Helsingissä, Jyväskylässä, Munichissa, Brunswickissa, Madridissa, Swanseassa, Lontoossa ja Tallinnassa. Heidän tavoitteenaan ja toimintanaan on työkulttuurin uudistaminen digatalisaation keinoin eli auttaa organisaatioita digitalisoitumisessa ja luomaan uutta bisnestä. Isona kuvana on pyrkimys luoda tulevaisuutta, joka toimii. Gofore valittiin parhaaksi työpaikaksi Suomessa vuonna 2017. Tule mukaan tutustumaan Kirsi Aantaan johdolla, minkälainen työpaikka Gofore on ja minkälaisia perheystävällisiä käytäntöjä heillä on.

Koska tilaisuudessa on tarjoilua, pyydämme osallistujia ilmoittamaan peruutuksesta mahdollisimman ajoissa, jotta tarjoilu voidaan mitoittaa oikein.

Paikka: Goforen Turun toimisto, Linnankatu 11, 20100 Turku. 2.krs

Hinta: Maksuton/Hinta

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 18.9. klo 10


View Event →
Sep
25
5:00 PM17:00

Ke 25.9.2019 MiB extra: CV-profiilikuvaus, Taideruukki, Kouvola

Valtakunnallisesti suuren suosion saanut CV-profiilikuvaus järjestetään jälleen Kouvolassa yhteistyössä ihanan Helin Kulla Photographyn kanssa. Helin Kullan työnäytteisiin ja kotisivuihin voi tutustua osoitteessa www.helinkulla.com.

Kuvausta varten kannattaa pukeutua hyvin istuviin vaatteisiin, joissa tuntee olonsa mukavaksi. Väreissä kannattaa suosia yksinkertaisuutta ja välttää kirjavia kuoseja tai suuria printtejä. Oma tyyli saa kuvissa näkyä. Kyseessä on CV-profiilikuvaus, joten samalla ei voi ottaa esim perhekuvia.

Paikka: Kouvola
Hinta: Kuvaus: 25e sisältää kuvan värillisenä sekä mustavalkoisena
Lapset: Studiolla ei ole erillistä leikkinurkkausta lapsille, mutta lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita tapahtumaan, mikäli osallistuminen jäisi muuten tästä kiinni.

Tapahtumaan mahtuu max 20 äitiä.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 4.9. klo 10. Ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 18.9.

View Event →
Sep
26
12:30 PM12:30

26.09.2019 MiB mingle: Viestintäalalla työskentelevien lounastreffit

Teemana viestijän osaaminen. Viestinnän kenttä on laaja ja tuntuu välillä kasvavan kasvamistaan. Mitä kaikkea viestijän pitää osata? Miten rooliaan voi keskittää? Millaisia koulutuksia on tarjolla ja missä? Tästä ja kaikesta mahdollisesta viestinnästä pääset keskustelemaan viestinnän syyskuun lounaalla!

Paikka: Ravintola Panini, Linnankatu 3, 20100 Turku

Hinta: Omakustanteinen lounas

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen tapahtumaan Facebook-tapahtuman (https://www.facebook.com/events/378613512825079/) kautta


View Event →
Sep
27
11:00 AM11:00

Pe 27.9.2019 MiB Mingle: Vauvan päivän lounastreffit

Tervetuloa tutustumaan ja verkostoitumaan muiden urahenkisten äitien kanssa lounaalle. Luvassa on lounaan ohessa mielenkiintoista ja rönsyilevää keskustelua, verkostoitumista uusien ja vanhojen tuttujen kanssa sekä vertaistukea ruuhkavuosiin.

Juhlitaan samalla myös Vauvan päivää. <3

Toivotamme tervetulleeksi tilaisuuteen kaikki MiBin jäsenet (uudet ja vanhat) sekä toiminnasta ja jäsenyydestä kiinnostuneet. Tule verkostoitumaan, keskustelemaan sekä kyselemään lisää toiminnastamme Oulussa. 

Aika: Pe 27.9.2019 klo 11.00–13.00
Paikka: Tarkempi paikka ilmoitetaan Facebook-tapahtumakutsussa
Hinta: Lounas omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen ja tapahtuman lisätiedot Facebook-tapahtumassa.

View Event →
Sep
29
2:45 PM14:45

29.9.2019 MiB goes: Muutama sananen naisista Turun Linnassa

Näyttely kertoo Turussa vaikuttaneiden porvarisnaisten ja Turun linnassa asuneen kreivitär Kristina Katarina Stenbockin kautta naisten elämästä 1600-luvun Turussa. Naisten värikkäiden elämänkäänteiden kautta piirtyy kuva elämästä aikana, jolloin kirkko ja yhteiskunta säätelivät käsityksiä naisten kasvatuksesta ja asemasta, sopivasta käytöksestä, rakkaudesta ja avioliitosta.

Käymme yhdessä näyttelyn (yksi iso huone naisten elämän esittelyä, myös esineistöineen ja ääniympäristöineen) opastuksen ja keskustelemme tämän jälkeen näyttelyn herättämistä ajatuksista. Osa keskustelusta käytetään MiBin podcastin tekoon aiheesta (tuottamassa Melina Virtanen ja Mari Turja). 

Sään salliessa kokoonnumme linnan sisäpihalle ja sateella kokoontuminen kassojen luo lähtöaulaan. 

Näyttelyn opastus alkaa klo 15 ja kestää tunnin, jonka jälkeen podcast/keskustelut hyvällä ilmalla sisäpihalla tai Juhana Herttuan kahvilassa. Halutessasi voit toki kierrellä Linnan muitakin näyttelytiloja (keskiaika - ja renessanssi-kerrokset) ennen tai jälkeen tapaamisemme.

Kirjakaupat myyvät näyttelyyn liittyvää vihkosta. 

Huomaa myös kirjaston luentosarja: https://www.turku.fi/uutinen/2019-08-09_muutama-sananen-naisista-luentosarja-kaupunginkirjastossa

Paikka: Turun Linna

Hinta: Pääsymaksu linnaan 12e aikuinen (opiskelijat/työttömät 5e) ja opastus 3e, lapset 5e, alle 5v ilmainen

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse 16.9.


View Event →
Sep
30
5:00 PM17:00

Ma 30.9. MiB goes: Pizzabistro Marco Polo

Meidät ottaa vastaan yrittäjä ja ravintoloitsija Noora Nieminen. Hän kertoo meille yrityksensä lisäksi myös yrittäjyyden ja äitiyden yhdistämisestä, perheensä taipaleesta ja omasta elämänkulusta FM:stä yrittäjäksi. Tapahtuman alkuun tehdään tutustumiskierros, jossa osallistujat kertovat lyhyesti keitä ovat, mitä tekevät ja mikä on oma suhde yrittäjyyteen (toimii yrittäjänä/voisi joskus olla yrittäjä/perheessä on yrittäjä). Tilaisuudessa on tarjoilua. Lisätietoa yrityksestä: https://www.pizzabistromarcopolo.fi/ sekä Facebookissa Pizzabistro Marco Polo.

Paikka: Pizzabistro Marco Polo, Hovioikeudenpuistikko 11, Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 23.9. klo 18.

View Event →

Sep
15
5:00 PM17:00

12.9.2019 MiB mingle: Welcome Coffee @ Ciao! Caffe, Lahti

Oletko juuri liittynyt MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai harkitsetko mukaan liittymistä, mutta mielessäsi pyörii kysymyksiä ja haluaisit ottaa ensin selvää, mikä tämä porukka oikein on?

Haluatko järjestää kiinnostavaa toimintaa itsellesi ja muille uraäideille? Kiinnostaako verkostoituminen MiBin muiden vapaaehtoisten kanssa? Tai tahdotko päästä vaikuttamaan uran ja perheen yhteensovittamisen kysymyksiin? Tule MiBin aktiiviksi!

Jos vastasit kyllä johonkin edellisistä kysymyksistä, tervetuloa mukaan Welcome & Recruiting Coffeelle!

Welcome Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tilaisuuksiimme lapsen kanssa.

MiBin aktiivit ovat vapaaehtoisia, jotka järjestävät tapahtumia tai ovat mukana MiBin toiminnan mahdollistamisessa ja kehittämisessä. Niin paikallisissa kuin valtakunnallisissa tiimeissä on kiinnostavia tehtäviä tapahtumajärjestämisestä yrityssuhdetoimintaan ja viestinnästä edunvalvontaan.

MiBin toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön, joten tarvitsemme juuri sinun panostasi! Uusi aktiivi perehdytetään MiBin toimintaan, ja tukea saa yhteyshenkilöltä, tiimiltä ja koko MiBin verkostolta. Aktiivina toimiminen on antoisaa, helppoa ja mukavaa.

Tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita liittymään mukaan toimintaan tai aktiiviksi. Voit kutsua mukaan myös ystäväsi!

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen ja lapset ovat tervetulleita mukaan. Ei ennakkoilmottautumista - tule rohkeasti moikkaamaan!

Aika: to 12.9.2019 klo 17.00 - 18.00
Paikka: Ciao! Caffe, Kauppakeskus Trio, 2. krs, Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Sep
15
10:45 AM10:45

Su 15.9.2019 Kävele naiselle ammatti MiBin kanssa

Suomen suurin hyväntekeväisyyskävely, Kävele Naiselle Ammatti, viettää juhlavuottaan, kun tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo kymmenettä kertaa ja Espoossakin jo kuudetta kertaa. Kävelyä järjestetään eri paikkakunnilla ympäri Suomen sekä ulkomailla. Valtakunnallisen tapahtuman avulla kerätään lahjoituksia, joilla tuetaan merkittävällä tavalla kehitysmaiden naisten koulutusta, toimeentuloa ja yrittäjyyttä. Yhden Ammatin arvo on 30€, jonka avulla yksi nainen kehitysmaassa pääsee oman toimeentulon alkuun. Ilmoittautumisen yhteydessä voit lahjoittaa vapaavalintaisen summan.

Ohjelma

* Avaussanat – Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka

* Tanssiesitys – Tanssikoulu DCA:n lapsiryhmä

* Lämmittelyliikunta – Mari Anthoni

Tämän jälkeen kävelemme joko 30 min tai 45 min lenkin kauniilla rantaraitilla. Tapahtumassa myös infoa Naisten Pankista, arpamyyntiä ja kävelyn jälkeen mahdollisuus omakustanteiseen keittolounaaseen.

Kyseessä loistava tilaisuus minglata MiBiläisten kanssa samalla, kun edesautat kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein. Lapset ovat erittäin tervetulleita mukaan!

Aika: Su 15.9.2019 klo 11.00–13.00 (kokoontuminen 10.45)

Paikka: Espoon Haukilahden rantakahvila (Haukilahdenranta 12, 02170 Espoo) MiBiläiset kokoontuu klo 10.45 kahvilan ja venerannan välissä olevan lipputangon luona.    

Hinta: Maksuton. Ilmoittautumisen yhteydessä voit lahjoittaa vapaavalintaisen summan Naisten Pankille.

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittaudu tapahtumaan Naisten Pankin sivuilla: https://www.naistenpankki.fi/tule-mukaan/kavele-naiselle-ammatti-2019/ Valitse osallistumispaikkakunnaksi Espoo (Haukilahti). Merkitse MiB yhteisöksi, jonka edustajana osallistut tapahtumaan. Muista ilmoittautua myös Mothers in Business Helsinki Facebook-tapahtumaan, jotta tiedämme kuinka paljon MiBiläisiä on osallistumassa


View Event →
Sep
14
10:15 AM10:15

La 14.09.2019 MiB goes: Familjeyoga

Tervetuloa satujoogaan på svenska! Välkommen till sagoyoga på svenska! 

Satujoogassa matkustetaan maatilalle tervehtimään maatilan eläimiä. Mutta he ovatkin kovin allapäin! Mitä voisimme tehdä, jotta saamme eläimet taas hyvälle tuulelle? I sagoyogan åker vi i vår fantasi till en bondgård för att se hur djuren mår. Till vår stora förvåning träffar vi på det ena ledsna djuret efter det andra; vad står på? Och kan vi göra något för att muntra upp djuren?

Satujooga on erittäin hyvä keino tutkia omaa kehoa ja aisteja omista lähtökohdista. 

Mukaan oma matto ja tyyli on vapaa! Helpointa on tehdä parina, yksi lapsi, yksi aikuinen. Kesto on kokonaisuudessaan 45 min. Ikäsuositus lapsille on 3 - 11 vuotta. Sagoyoga är ett jättebra sätt att utforska kroppen och sinnen på sina egna villkor. Ta med egna mattor och stilen är fri! Det är lättast att det är ett barn per vuxen. Det här tar ca 45 minuter. Åldersrekommendationen för barnen är 3-11 år.

Jooga alkaa hengitysharjoituksilla, minkä jälkeen astumme sadun ihmeelliseen maailmaan. Sadun jälkeen rentoudumme ja käymme yhdessä läpi mielikuvaharjoituksen. Itse satujoogan jälkeen teemme vielä pienen harjoituksen yhdessä. Vi börjar med en andningsövning varpå vi stiger in i sagans spännande värld. Efter sagan slappnar vi av och går igenom en fantasiövning tillsammans. Efter själva sagoyogan gör vi ännu en liten övning tillsammans. 

Joogaa ohjaa Amy Albrecht. 

Ilmoittaudu pian, mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen! 

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 7.9. klo 10.00

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin? 

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki 

Aika: La 14.9.2019 klo 10:15-11:00, Joogan kesto 45 min. Joogan jälkeen aikaa keskustelulle.
Paikka: Helsinki, tarkemmat paikkatiedot Membookissa   
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita


View Event →
Sep
13
3:30 PM15:30

13.9.2019 MiB After work: Uraäidin selviytymisopas

Miten olla hyvä vanhempi ja samalla tavoitella unelmiaan työelämässä? Anni Erkon Uraäidin selviytymisoppaassa yhdeksän menestyvää suomalaisnaista kertoo vaativan työn ja perheen onnistuneesta yhdistämisestä. Kirjan äidit kokevat olevansa hyviä äitejä, sillä onnistuessaan jakamaan aikansa perheen ja työn välillä he ovat lapsilleen paremmin läsnä ja kukoistavat töissä.

Ratkaisukeskeisyys elämänasenteena korostuu kirjassa sekä useiden äitien että työterveyspsykologin haastattelussa: Hae ratkaisuja, älä ongelmia. Vanhemmuus voi myös tukea työelämää tarjoten uusia arvoja ja toimintamalleja, joiden myötä työnteko tehostuu. Kun asiat järjestyvät mahdottominakin päivinä, ruuhkavuosien kuningattaret kokevat syvää onnellisuutta. Kirjassa he jakavat parhaat ajankäyttövinkkinsä ja kannustavat romuttamaan superäitimyytin. Kuka edes haluaa olla täydellinen?

Tapahtumassa Anni Erkko kertoo teoksestaan, sen syntyprosessista ja parhaista vinkeistä. Luennon jälkeen järjestetään aiheesta keskustelu.

Anni Erkko (s. 1983) on toimittaja, viestintäalan asiantuntija ja kahden lapsen äiti. Hän on työskennellyt eri medioissa, muun muassa Aamulehdessä, STT:ssä, Ylellä, Kauppalehdessä ja Kauppalehti Optiossa. Tasa-arvo ja naisten urien edistäminen ovat olleet tärkeä osa hänen työtään, ja hän on ollut esimerkiksi valmentamassa naisjohtajia median kanssa toimimiseen Keskuskauppakamarin naisjohtajien mentorointiohjelmassa. Tällä hetkellä hän työskentelee OP Ryhmässä pääjohtajan avustajana. Kirjassaan hän haluaa purkaa vastakkainasettelua uran ja perheen välillä ja tuoda esiin sitä, miten menestyvän uran ja tasapainoisen perhe-elämän yhdistäminen voi olla avain onneen.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! 

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 15 äitiä ilman lapsia.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 6.9. klo 10.

View Event →
Sep
12
4:30 PM16:30

To 12.09.2019 MiB Afterwork: Innolink ja tiedolla johtaminen

Tiedolla johtaminen on yksi keskeisimmistä organisaatioiden menestyksen mahdollistajista. Eri lähteistä saatavan tiedon määrä lisääntyy, tiedon jalostustavat ja tulkinta kehittyy, osaamisen kehittämisen merkitys kasvaa. Meille tiedolla johtaminen merkitsee dataa ja analytiikkaa, kokemuspohjaista tutkimustietoa, reaaliaikaista arviointia, inhimillistä tietopääomaa, osaamista ja pelisilmää.

Älykäs tiedolla johtaminen edellyttää kovan datan, hiljaisen tiedon ja kokemuspohjaisen tiedon yhdistämistä tavoitteelliseksi toiminnaksi. Merkityksellisen tiedon avulla aktivoidaan koko organisaatio yhteiseen keskusteluun, tuodaan näkemyksellisyyttä ja edesautetaan yhteisen jaetun ymmärryksen syntymistä. Tehokkaasti johdettuna ja älykkäästi hyödynnettynä tieto auttaa tekemään viisaita päätöksiä. Ketterä kehittäminen kohti tavoitteita avaa tien jatkuvaan uudistumiseen ja kilpailukykyyn.

Afterworkissa keskustelemme tiedosta ja tiedolla johtamisen rakennus- ja kehitysvaiheista. Pyrimme tuomaan näitä teemoja esiin käytännönläheisesti ja myös konkreettisin esimerkein.

Tule mukaan jakamaan kokemuksia ja ajatuksia tiedolla johtamisesta ja sen ajankohtaisista ilmiöistä. Tervetuloa!

Innolink on vuonna 1991 perustettu konsulttiyhtiö, jossa työskentelee noin 60 tiedolla johtamisen ammattilaista. Visiomme on olla tiedolla johtamisen suunnannäyttäjiä ja palvelumme kattavat tiedolla johtamisen konsultoinnin, tutkimuksen, analytiikan sekä henkilöstöpalvelut. Kaikki palvelumme tukevat missiotamme helpottaa johtamisen arkea. www.innolink.fi

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: To 12.09.2019 klo 16.30–18

Paikka: Helsinki, tarkemmat paikkatiedot Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsen kanssa ja 20 äitiä yksin.

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 5.9 klo 10

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin? 


View Event →
Sep
12
10:00 AM10:00

12.9.2019 MiB goes: Uudistunut Yrityskylä Varsinais-Suomi

Yrityskylä on maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu suomalainen oppimiskokonaisuus, joka tarjoaa kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille myönteisiä kokemuksia työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Yrityskylä perustuu suomalaiseen opetussuunnitelmaan ja sen tarina alkaa vuodesta 2010. Yrityskylä Alakoulun oppimisympäristö on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa. Yrityskylä Varsinais-Suomen Alakoulun pienoiskaupunki on uudistettu elokuussa 2019 ja sitä esittelee Yrityskylän aluepäällikkö Suvi Ylikylä-Elers. Vierailulla tutustutaan myös Yrityskylän konseptiin ja pedagogiikkaan sekä kumppaniyhteistyöhön. 

Koska tilaisuudessa on tarjoilua, pyydämme osallistujia ilmoittamaan peruutuksesta mahdollisimman ajoissa, jotta tarjoilu voidaan mitoittaa oikein.

Paikka: Yrityskylä Varsinais-Suomi, Tykistökatu 4 (ElectroCity 1.krs), Turku

Hinta: Maksuton. Vierailun jälkeen on mahdollista osallistua yhteiselle lounaalle (omakustanteinen)

Osallistujamäärä: Mukaan mahtuu 8 äitiä ja 5 äiti + lapsi

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ma. 2.9. klo 10View Event →
Sep
12
8:30 AM08:30

To 12.9.2019 MiB Goes Hannes Snellman: Työoikeusaamiainen

Työskenteletkö esimies- tai HR-tehtävissä tai oletko muuten kiinnostunut työoikeuskysymyksistä? Tule kuulemaan mitä työoikeudesta on hyvä tietää juuri nyt ja mitä on odotettavissa. Käymme läpi tulevia lakiuudistuksia. Mitä muutoksia uusi työaikalaki tuo tullessaan, entä miten YT-lakia ja kilpailukieltosääntelyä on tarkoitus muuttaa?

Aamiainen tarjoillaan klo 8.30 alkaen ja aloitamme ohjelman klo 9.00 ajankohtaisella tiedolla työoikeudesta. Tilaisuuden jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Puhujina Hannes Snellmanin työoikeuteen erikoistuneet asiantuntijat.

Aika: Torstai 12.9. klo 8.30-11.00

Paikka: Helsinki, tarkemmat paikkatiedot Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 25 äitiä, jotka saapuvat yksin. 

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 5.9. klo 10

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?

View Event →
Sep
11
2:00 PM14:00

11.9.2019 MiB Afternoon club: Naisena liiketoiminnan kehittämisen huipulla – Satu Ahlman (stream)

Yhä useammin naiset ovat mukana yrityksen johdossa ja vaativissa tehtävissä, mutta silti osa naisista on liian itsekriittisiä ja jää helposti ahkeran ja kiltin tytön rooliin. Kuinka tämän toimintamallin ja ajattelutavan pystyy muuttamaan? Mitkä ovat ratkaisevat tekijät siihen, että nainen etenee urallaan? 

Tähän teemaan liittyen uratarinansa tulee kertomaan Sosiaali- ja terveysalan liiketoiminnan intohimoinen kehittäjä, kasvuyritysten neuvonantaja ja SOTE-klubin perustaja, Satu Ahlman. Satu on toiminut sote-liiketoiminnan kehittämistehtävissä jo 20 vuotta, ollut mukana sote-yrityskaupoissa ja toiminut yritysten hallituksissa. Hän on myös mentoroinut useita urallaan eteenpäin haluavia naisia. Rohkeus, positiivinen itsevarmuus, virheistä oppiminen sekä rentous ovat olleet avaintekijöitä Satun uralla, ja hän haluaakin auttaa naisia ymmärtämään, että sopivan tavoitteellinen suunnitelma yhdistettynä riittävään osaamiseen ja positiiviseen itsevarmuuteen luo erinomaisen pohjan urasuunnitelmien toteuttamisessa.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 8 äitiä lapsineen ja 20 äitiä ilman lapsia.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 4.9. klo 10.

View Event →
Sep
11
12:00 PM12:00

11.9.2019 MiB mingle: Syyskuun kuukausikahvit

Tervetuloa syyskuun kuukausikahveille! Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista.

Voit saapua paikalle joustavasti joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena - saat varmasti silti virtaa muista naisista. 

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Fazer Café Tempo, Hämeenkatu 15, Tampere
Hinta: Maksuton (omakustanteiset kahvit)
Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Sep
11
9:00 AM09:00

MiB Mingle

Tule keskustelemaan saman henkisten äitien kanssa muun muassa töihin paluusta sekä arjen hallinnasta. Kerrro mikä olisi sinun ihannetyöpaikkasi - millaiseen työpaikkaan haluaisit palata kesän jälkeen. Tervetuloa!

Paikka: The Local Culture Café, Seminaarinkatu 32, 40100 Jyväskylä

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtumaan.

View Event →
Sep
10
5:30 PM17:30

Ti 10.9.2019 MiB Kuukausikahvit: Syyskuun kuukausikahvit

Syyskuun kuukausikahvit mibiläisille ja MiBistä kiinnostuneille Hiukkavaaran Kotipizzassa. Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta kuin aiheesta muiden urahenkisten äitien kanssa.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on rento ja voit tulla paikalle juuri sen hetkisellä fiiliksellä iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena, saat silti varmasti virtaa muista naisista!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin toiminnasta kiinnostuneille. Olet siis tervetullut, vaikka et ole vielä jäsen. Ruokailu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Aika: Ti 10.9.2019 klo 17.30–19.00
Paikka: Kotipizza Hiukkavaara
Hinta: Ruokailu omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen ja tapahtuman lisätiedot Facebook-tapahtumassa.

View Event →
Sep
10
4:30 PM16:30

Ti 10.9. MiB After work: Achieving your dreams

Have you ever wondered how much passion, determination, sweat, and tears it takes to achieve an Olympic medal?

MiB After work gives you the chance to learn Frantz Kruger’s story on how he achieved his Olympic dream and how he took what he learned from professional athletics and turned it into a successful career at ABB. He will also share how he finds competing and coaching at a national level still rewarding and where he currently finds the motivation to study his Master’s degree in Business, all this with two children.  

We will share our own dreams, big or small, and discuss how to achieve our own podiums one step at a time. Feel free to come and join the discussion in English, på svenska tai suomeksi.

Paikka: Vaasan pääkirjasto, Essee-sali, 1. krs, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 3.9 klo 18.


View Event →
Sep
10
4:30 PM16:30

10.9.2019 MiB after work: Tekoälyn etiikka

Tekoälyalgoritmit ovat yhä laajemmin mukana arjessa. Algoritmeja käytetään suositusten tekemisessä niin sosiaalisessa mediassa kuin Netflixissäkin. Niitä hyödynnetään vakuutuspäätösten tekemisessä, lainan ehtojen määrittelyssä, Yhdysvalloissa tuomiosuositusten tekemisessä, ja monessa muussa arkisessa toimessa. Tekoälyalgoritmien vaikuttaessa yhä useamman meidän jokapäiväiseen elämään, on näiden algoritmien ja niiden hyödyntämisen etiikka yhä tärkeämpää. Solita julkaisi alkuvuodesta Tekoälyn etiikka-raportin (tutustuttavissa täältä: https://www.solita.fi/solita-julkisti-tekoalyn-etiikka-raportin/). Tule kuuntelemaan Merituuli Vainion (Solita) alustus aiheesta ja osallistu alustuksen jälkeen workshoppiin, jossa pohdimme yhdessä, miten tämä vaikuttaa meihin ja lapsiimme.

Paikka: SparkUp Tykistökatu 4, 20520 Turku

Hinta: Maksuton/Hinta

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ti 3.9. klo 10


View Event →
Sep
10
1:00 PM13:00

Ti 10.9.2019 MiB Mingle: Bokcirkel - kick off

Syksyn tullessa on aika käpertyä sohvan nurkkaan, pukeutua villasukkiin, keittää kuppi teetä ja poimia seuraan hyvä kirja. Och den här gången gör vi det på svenska!

Tervetuloa mukaan MiBin omaan lukupiiriin på svenska. Det här är en fin möjlighet att börja läsa och diskutera böcker på svenska.

Lukipiirin tarkoitus on kannustaa lukemaan ruotsiksi ja kehittää omaa kielitaitoa kannustavassa ilmapiirissä. Ruotsin kielen taitotasolla ei ole väliä, tärkeintä on, että haluaa osallistua!

Lisätietoa ja ilmoittautuminen Facebookissa, Mothers in Business Helsinki -ryhmässä.

Lukupiiri on osa Rohkeasti ruotsiksi -hanketta, jossa kynnys harjoitella, oppia, puhua ja ylläpitää omaa ruotsin kielen taitoaan on matala. Ilmapiiri on kannustava ja tässä porukassa on hauskaa!

Aivan kaikki, också våra svenskspråkiga MiBare, ovat tervetulleita. Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna. 

Ensimmäistä kertaa varten ei tarvitse valmistautua, tule mukaan vaikuttamaan lukupiirin sisältöön ja osallistumaan pieniin keskusteluharjoituksiin. Tarjolla kahvia/teetä ja pientä purtavaa. Lisäksi Luckan esittäytyy ja toivottaa meidät tervetulleiksi. 

Lisätietoa Luckanista: https://helsingfors.luckan.fi/ 

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki 

Aika: Ti 10.9.2019 klo 13-14:30
Paikka: Luckan (Verandan - ensimmäinen kerros), Yrjönkatu 27 (Huom. jos saavut vaunujen kanssa, kannattaa tulla Kukontorin puolelta, eli sisäpihalta, Lilla Luckanin sisäänkäynnistä. Vaunut mahtuvat hyvin perille asti.)   
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita


View Event →
Sep
10
11:03 AM11:03

Ti 10.9. MiB mingle: Lounas @ Lounashuone Eagle, Kotka

Tervetuloa Mothers in Business (MiB) Kymenlaakson syksyn ensimmäiseen lounasmingleen Kotkassa. MiB on verkosto urasuuntautuneille äideille, joille työn ja perheen yhdistäminen on luonnollinen osa arkea.

Tule verkostoitumaan muiden samanhenkisten äitien kanssa ja samalla kuulet mitä tänä vuonna on suunnitteilla Kymenlaakson alueella.

Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten äidit, yksin tai lasten kanssa. Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille.

Paikka: Lounas huone Eagle, Kyminlinnantie 6, 48600 Kotka
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Sep
9
5:30 PM17:30

9.9.2019 Tervetulloo-kahveet ja aktiivijäsenrekry

“Mikä ihmeen MiB?“

“En ole kauppislainen tai yrittäjä, miten tämä liittyisi minuun?”

“Lapseni ovat jo koululaisia, ei tämä taida koskea minua?”

“Puoliso on töissä, enkä saa lastenhoitajaa, en siis voi tulla..”

”Mitähän tuo aktiivitoiminta on ja mitä minä voisin MiBissä tehdä?”

Oletko juuri liittynyt MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Harkitsetko mukaan liittymistä, mutta mielessäsi pyörii kysymyksiä ja haluaisit ottaa ensin selvää, mikä tämä porukka oikein on? Oletko kiinnostunut mielenkiintoisesta vapaaehtoistyöstä, jossa voit käyttää ja kehittää osaamistasi? Jos vastasit johonkin kysymykseen kyllä, tervetuloa tapaamiseen!

Kahvit ovat matalan kynnyksen tilaisuus tutustua MiBiin sekä muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme MiBin toiminnasta ja siitä, minkälaista on osallistua tilaisuuksiimme lapsen kanssa. Kuulet myös millaista mukavaa, hyödyllistä ja kehittävää vapaaehtoistyötä on tarjolla. MiB-aktiivina sinulla on mahdollisuus päästä mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumiamme sekä ylläpitämään toimintaa omien resurssiesi mukaan. Kahvit ovat myös vanhoille jäsenille oiva tilaisuus vaihtaa kuulumisia tai hypätä mukaan toimintaan tauon jälkeen. Ja ennen kaikkea saat hyvää kahviseuraa.

Kahvittelemaan ovat tervetulleita niin uudet jäsenet ja jäsenyyttä harkitsevat kuin myös vanhat jäsenet. Tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita liittymään mukaan toimintaan. Myös lapset ovat tervetulleita mukaan.


Aika: Ma 9.9.2019 klo 17.30

Paikka: Ramin Konditoria, Puijonkatu 23

Hinta: kahvittelu omakustanteinen

Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Sep
9
5:00 PM17:00

Ma 9.9.2019 MiB After work: Huijarisyndrooma ja ammatillisen itsetunnon vahvistaminen

Huomaatko joskus ajattelevasi, että elämän saavutukset tuntuvat hyvältä sattumalta eivätkä niinkään omilta ansioilta? Pelottaako, ettet oikeasti osaakaan ja että se saattaa paljastua muillekin? Usein nämä ajatukset viittaavat huijariajatteluun, jossa vääristyneet tulkinnat omasta osaamisesta tai ympäristön vaatimuksista vaikuttavat omaan ammatilliseen itsetuntoon.

Erilaisten tutkimusten mukaan huijariajattelu on yleistä varsinkin korkeakoulutettujen naisten keskuudessa. Monesti epävarmuus saattaa myös estää optimaalista toimintaa sekä rohkeutta tarttua tilaisuuksiin. Tule mukaan keskustelemaan ja jakamaan kokemuksiasi ammatillisen itsetunnon kohentamisesta ja huijariajattelun taklaamisesta. Tapahtuma alkaa lyhyellä huijarisyndroomaa koskevalla alustuksella, jonka vetää uravalmentaja Krista Kohtakangas.

Mukaan mahtuu 9 yksin saapuvaa äitiä ja 3 äitiä lapsineen.

Aika: Ma 09.09.2019 klo 17.00–19.00
Paikka: Ilmoitetaan myöhemmin
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! 
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 02.09. klo 10.

View Event →
Sep
9
5:00 PM17:00

Ma 9.9.2019 MiB mingle: Kuukausikahvit @ Puutarhurinkatu

Kuukausikahvit mibiläisille ja MiBistä kiinnostuneille Puutarhurinkadun perhepuistossa Kouvolassa. Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen, ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena – saat varmasti silti virtaa muista naisista. 

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Puutarhurinkadun perhepuisto, Puutarhurinkatu 26, 45100 Kouvola (huomaathan, että paikka on vaihtunut!)
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Sep
9
2:00 PM14:00

9.9.2019 MiB goes Weecos

Weecos on ainutlaatuinen verkkokauppapaikka, joka tarjoaa Pohjoismaiden suurimman vastuullisten designtuotteiden valikoiman. Mukana on jo 293 itsenäistä merkkiä Suomesta ja ulkomailta. Weecosin taustalta löytyvät lapsuudenystävät Anna ja Hanna, jotka perustivat vuonna 2012 Weecosin vastaiskuksi kertakäyttökulttuurille. He halusivat saattaa laadukkaita tuotteita valmistavat, vastuullisesti toimivat designmerkit ja asiakkaat yhteen.

Vierailulla pääsemme tutustumaan tarkemmin Weecosiin heidän uusissa toimitiloissaan Kehräsaaressa ja kuulemaan yrityksen toisen perustajan CEO Hanna Lusilan kertomana Weecosin perustamisesta ja kuluneista vuosista: sekä haasteista että onnistumisista. Kuulemme myös siitä, miten äitiyden ja yrittäjyyden yhdistäminen on onnistunut. 

Paikka:
Tampere
Hinta:
Maksuton
Lapset:
Tervetulleita! 

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen ja 8 äitiä ilman lapsia.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 2.9. klo 10.

View Event →
Sep
9
9:00 AM09:00

9.9.2019 MiB Mingle: Syyskuun kuukausitreffit

Syyskuun kuukausitreffeillä pääset aloittamaan viikon valmiin aamupalan ja tuoreen kahvin äärellä upeassa Radisson Blu Marina Palace Hotelissa. Pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tavataan hotellin aamiaisravintolassa toisessa kerroksessa.

Aamiainen on omakustanteinen ja saamme sen erikoishintaan 15 euroa / henkilö (0-5v. veloituksetta, 6-12v. 10,50 euroa, 13- vuotiaasta eteenpäin 15 euroa/ henkilö). Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Huomioithan kuitenkin, että aamiainen kerätään pois kello 10, joten saavuthan ennen sitä. Toivotamme tervetulleeksi mukaa kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. 

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Tervetuloa kuulemaan lisää toiminnasta ja tutustumaan muihin äiteihin!

Paikka: Radisson Blu Marina Palace Hotel, Linnankatu 32, 20100 Turku

Hinta: Omakustanteinen aamiainen

Lapset: Tervetulleita! 

Facebook- tapahtuma: https://www.facebook.com/events/413380822620298/
View Event →
Sep
6
9:30 AM09:30

Pe 6.9.2019 MiB goes: Tori.fi

"Vertaiskauppa pelastaisi maailman — jos me vain haluaisimme niin”

Suomen suurin kuluttajien välinen kauppapaikka, kiertotalousyhtiö Tori, esittelee toimintaansa ja avaa mielenkiintoisia näkökulmia käytetyn tavaran kauppaan ja 2,4 miljoonan kuukausikävijän markkinapaikan toimintaan ja yrityskulttuuriin. Erityinen painopiste on kestävässä kuluttamisessa ja kaupankäynnin murroksessa.

Tilaisuudessa on kaksi alustusta ja niihin liittyvää keskustelua. Tilaisuudessa esiintyvät johtajat Jenni Tuomisto ja Timo Huhtamäki.

Tervetuloa Torille! 

Aika: Pe 6.9.2019 klo 9.30–11.00

Paikka: Helsinki, tarkemmat paikkatiedot Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 25 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 30.8 klo 10

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?

View Event →
Sep
5
1:30 PM13:30

To 5.9.2019 MiB Afternoon Club: Sulapac – Missiona pelastaa maailma muoviroskalta

Vuosittain tuotetaan lähes 300 miljoonaa tonnia muovia. Liian suuri osa tuosta muovista päätyy väärään paikkaan kuten meriin. Tule kuulemaan miten Sulapacin Laura Tirkkonen-Rajasalo ja Suvi Haimi lähtivät ratkaisemaan tätä ongelmaa. Sulapac on kahden biokemistin vuonna 2016 perustama yritys, joka kehittää sataprosenttisesti biohajoavaa ja muovia korvaavaa materiaalia. Sulapacin tuotteita voidaan käyttää mm. kosmetiikassa, elintarvikkeissa, lahjapakkauksissa.

Laura Tirkkonen-Rajasalo kertoo meille miten Sulapacin liike-idea sai alkunsa, mitä haasteita ja onnistumisia matkan varrella on kohdattu ja miten matka jatkuu kohti kestävämpää tulevaisuutta. Laura on hiljattain palannut vanhempainvapaalta töihin ja kertoo meille myös yrittäjyyden ja äitiyden yhdistämisestä.

Tilaisuuteen mahtuu 15 osallistujaa lapsineen ja 20 osallistujaa, jotka saapuvat yksin.

Aika: To 5.9.2019 klo 13.30–15.00

Paikka: Helsinki, tarkemmat paikkatiedot Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 29.8. klo 10

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin? 


View Event →
Sep
5
12:00 AM00:00

MiB Yrittäjät: lounasmingle

Aloitamme syksyn yrittäjien lounasminglet Yrittäjien päivänä Paninissa. Mikäli olet yrittäjä tai yrittäjyyttä harkitseva äiti, tule mukaan vaihtamaan ajatuksia yrittäjyydestä ja yrittäjyyden ja perheen yhteensovittamisesta sekä suunnittelemaan yhdessä tulevan syksyn ja talven tapahtumia. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia kiinnostavista lounasmingle- ja tapahtumateemoista.

Paikka: Ravintola Panini, Linnankatu 3 20100 Turku

Hinta: Omakustanteinen

Lapset: Tervetulleita mukaan!

View Event →
Sep
4
5:00 PM17:00

Ke 4.9.2019 MiB goes: Simons Talo

Meidät ottaa vastaan toimitusjohtaja Pia Simons. Pia kertoo meille kahvittelun yhteydessä mm. rakentamisen trendeistä, tulevaisuuden rakentamisesta, älytaloista ja 3D tulostamisesta. Pääsemme Pian esityksen jälkeen myös tehdaskierrokselle. Katso lisätietoa yrityksestä: www.simons.fi/ 

Mikäli tarvitset kimppakyytiä Vöyrille, laita tapahtumaan ilmoittautumisen jälkeen sähköpostia osoitteeseen vaasa@mib.fi

Paikka: Simons Element, Teollisuustie 1, 66600 Vöyri
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 3 äitiä lapsineen sekä 9 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 28.8. klo 18.

View Event →
Sep
4
5:00 PM17:00

4.9.2019 MiB Afternoon club: Kuinka tulla headhuntatuksi (stream)

Etsitkö uusia haasteita elämääsi, mahdollisesti uutta työtä? 

Mitä voit itse proaktiivisesti tehdä tullaksesi todennäköisemmin näkyväksi headhuntereiden ja työnantajien tutkaruuduilla? Entä miten rakennat henkilöbrändin, joka tulee löydetyksi? Nyt sinulla on mahdollisuus tulla kuulemaan, miten headhunterit yleensä löytävät ehdokkaita toimeksiantoihinsa.

Ajankohtaisesta aiheesta meille tulee kertomaan ja kanssamme keskustelemaan Jani Antero Laine. Hän on kokenut rekrytoinnin ja suorahaun ammattilainen, joka on monelle tuttu ajatuksia herättävistä LinkedIn-julkaisuistaan. Hän työskentelee Senior Research -konsulttina Experis Finlandin palveluksessa, jossa hän on erikoistunut vaativiin asiantuntijoiden ja johdon suorahakuihin.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tällä kertaa vietämme aikuisten omaa aikaa ilman lapsia.

Mukaan mahtuu 10 äitiä ilman lapsia. Tilaisuus streamataan, jotta myös perheellisillä on mahdollisuus osallistua. 

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 28.8. klo 10.

View Event →
Sep
3
5:30 PM17:30

MiB Recruiting Coffee

Oletko innostunut MiBin toiminnasta ja haluaisit mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tulevaa toimintaa? Oletko kiinnostunut tapahtumien järjestämisestä?

Järjestämme rekrykahvit aktiivijäsenyydestä kiinnostuneille. MiBin aktiivit ovat yhdistyksen toiminnan ydin. Yhdessä järjestämme MiBin tapahtumat, hoidamme viestintää ja yritysyhteistyötä sekä ajamme meille tärkeää työn- ja perheen yhteensovittamista eteenpäin yhteiskunnassa.

Tule mukaan kuulemaan MiBin toiminnasta ja aktiivijäsenyydestä!

Paikka: Presso-kahvila, Sokos

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtumaan.

View Event →
Sep
3
5:30 PM17:30

Ti 3.9. MiB Welcome coffee – MiB tutuksi rennon kahvittelun merkeissä

Oletko juuri liittynyt tai aikeissa liittyä MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai oletko ollut jäsen jo pidempään ja haluaisit ottaa selvää millaista MiBin aktiivitoiminta on? Tervetuloa mukaan Welcome Coffeelle!

Welcome Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tilaisuuksiimme lapsen kanssa.

Toivotamme tervetulleeksi mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Voit tulla koko ajaksi tai vain piipahtamaan! 

Huom! Tilaisuuteen osallistuminen ei edellytä MiBin jäsenyyttä, joten nappaa mukaan myös kaverisi vaikka ihan viime hetkellä. Tämä on loistava mahdollisuus kuulla MiBin toiminnasta ja tavata muita toiminnasta innostuneita. 

Ilmoittautuminen joko tähän FB-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi, jotta osaamme varata tarpeeksi istumapaikkoja.

Paikka:  Aroma Bageri&Konditori, Kivihaantie 14, 65300 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!
Kohderyhmä: Uudet jäsenet, jäsenyydestä kiinnostuneet ja aktiivitoimintaa harkitsevat.

View Event →
Sep
3
5:30 PM17:30

MiB mingle: Erätauko

Miten elää kestävää lapsiperhearkea ja samanaikaisesti helpottaa ilmastoahdistusta?

Ilmastoahdistaako? Pohditko päivittäin teetkö äitinä riittävästi ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Entä jos arjen kiireet vain menevät ilmastotekojen ohi? Mietitkö millaisen maailman jätämme lapsillemme? Vai "ahdistaako" kenties se että ei yhtään ilmastoahdista? Pyöriikö päässäsi Brasilian sademetsäpalojen vaikutus suhteessa teidän perheen ilmastotekoihin? Tule keskustelemaan rakentavasti, kuulemaan, oivaltamaan ja lisäämään meidän yhteistä ymmärrystä siitä, miten voimme elää kestävää lapsiperhearkea ja silti olla ilmastoahdistumatta tai ainakin lievittää sitä.

ERÄTAUKO on SITRA:n kehittämä menetelmä rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun käymiseen huutamisen, päälle puhumisen ja kilpaa kehumisen sijaan. Tarkoitus ei ole tehdä päätöksiä eikä vakuuttaa toisia oman mielipiteen paremmuudesta vaan lisätä ymmärrystä, saada oivalluksia ja voimaantua. Ennen erätauko-keskustelua / sen välissä kokeilemme (jos sää sallii ja jos olemme laavulla) metsäkylpyä, joka on tutkitusti rentouttava, virkistävä ja tehokas menetelmä hyötyä metsän terveys-ja hyvinvointivaikutuksista lyhyessäkin ajassa. Tämä metsäkylpy on leikkimielinen ja suunnattu lapsiperheille. Pukeuduttehan lämpimästi. Saatamme istuskella tai jopa maata metsässä - joten mettäkamppeet ovat paras valinta, tai voit ottaa istuin/makuualustan mukaan.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautuminen ja tapahtuman lisätiedot Facebook-tapahtumassa.

Paikka: Kirkonjyrhämän laavu, Rovaniemi
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Sep
3
5:00 PM17:00

3.9.2019 MiB goes: Husulan puutarha

Husulan puutarha avaa ovensa Mibin jäsenille syyskuussa ja toivottaa tervetulleeksi tutustumaan lähiruokaan sekä perheyritykseen koko perheen voimin. Tervetulleita ovat myös perheen muut lapset sekä toinen vanhempi tai isovanhempi.

Eija ja Heikki Jakobsson perustivat Husulan puutarhan vuonna 1972. Perheyritys on erikoistunut lähituotantoon – salaattien ja yrttien kasvattamiseen. Perheen lapset ovat olleet pienestä pitäen mukana oppimassa kasvattamisen vaativia taitoja.

Tyttären Erika Männikön innostus puutarhan toimintaa kohtaan johti vuonna 2013 siihen, että hän jatkoi päävastuullisena puutarhan johdossa. Erikalla on kokemusta työn ja perheen yhdistämisestä perheyrityksessä, josta kuulemme lisää paikan päällä.

Tärkeimmät asiat Husulan puutarhan arvoketjussa ovat: puhtaus, tuoreus, terveellisyys ja turvallisuus. Puutarhan tuotteet ovat saaneet käyttää Puhtaasti kotimainen –merkkiä aina sen alkuajoista lähtien.

”Meillä on ilo kasvattaa raikkaat, terveelliset vihannekset lähellä sinua, olemme paikallinen toimittaja. Työssämme on sydän mukana ja uskomme, että tuotteemme tekevät hyvää myös sinun sydämellesi.” – Erika

Aika: ti 3.9. klo 17.00-18.30
Paikka: Valkeajärventie 54, 17120 Paimela
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan tulee sähköpostilla.

View Event →