Nov
16
10:00 AM10:00

Pe 16.11. MiB Morning club: Luo itsesi näköinen ura ja elämä

Vanhempainvapaa on monelle hetki pysähtyä ja miettiä omaa uraa. Arvomaailma saattaa muuttua lapsen myötä ja oma työ ei ehkä tunnukaan enää oikealta. Kun saa hengähtää oravanpyörässä juoksemisesta, voi löytää uusia ajatuksia omasta urapolusta. Kaipaatko jotain muuta, mutta et tiedä mitä se jokin voisi olla?

Anna Suomi oli päättänyt äitiyslomalle jäädessään selvittää, mitä haluaisi tehdä isona. Lapsen vakava sairastuminen vauvavuoden aikana oli viimeinen sysäys tekemään muutoksia omaan elämään. Kun sairaudesta oli selvitty takaisin normaaliin arkeen, alkoi oma toipuminen. Vaikeuksista tuli lähtölaukaus kohti suurta elämänmuutosta. Pala palalta ulkopuolisten odotusten mukaan rakennettu identiteetti murtui antaen tilaa luovuudelle ja rohkeudelle kuunnella omia toiveita ja tarpeita. Löytyi luottamus lähteä kohti tuntematonta ja seurata omaa kutsumusta. Anna jätti taakseen kymmenen vuoden uran konsulttina ja rakentaa nyt itsensä näköistä uraa luovuuden, hiljaisuuden sekä kehon ja mielen yhteyden ympärille.

Anna jakaa tilaisuudessa oman tarinansa. Pääset myös kokeilemaan erilaisia tapoja hiljentää mieltä oman sisäisen äänen löytämiseksi.

Suosittelemme tulemaan paikalle yksin, jotta voit antaa mielellesi rauhan keskittyä ja saat parhaan mahdollisen hyödyn työskentelystä.

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 25 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 9.11. klo 10.

View Event →
Nov
16
10:00 AM10:00

Pe 16.11. MiB mingle: Kirjatreffit satuhuoneessa ja lounas @ Kouvolan pääkirjasto

Luetko mieluiten rentoutuaksesi vai oppiaksesi uutta? Etsitkö uutta luettavaa tiettyyn aihepiiriin liittyen? Haluatko suositella kirjaa, joka on muuttanut ajatusmaailmaasi tai auttanut ymmärtämään itseäsi paremmin? Tiedätkö lastenkirjoja, joita äitikin jaksaa lukea yhä uudelleen ja uudelleen?

Tavataan satuhuoneessa kirjaston lastenosastolla ja vaihdetaan kirjavinkkejä lasten leikkiessä. Koostetaan yhdessä vinkkilista, josta on helppo poimia uutta luettavaa fiiliksen mukaan.

Siirrytään kirjaston alakertaan ravintola Riimiin maukkaalle kotiruokalounaalle klo 11. Käyttöömme on varattu ravintolan viereinen ryhmätyötila. Ravintolassa on vain yksi syöttötuoli, joten kannattaa varata oma matkasyöttötuoli mukaan pienemmille lounastajille.

Tervetuloa!

Paikka: Kouvola
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumiset Facebook-tapahtuman kautta Mothers in Business Päijät-Häme -ryhmässä.

Pöytävarausta varten kommentoi tapahtumassa tuletko lounaalle yksin vai lapsen kanssa.

View Event →
Nov
17
9:00 AM09:00

La 17.11. MiB Extra: CV-profiilikuvaus

Suosittu CV-profiilikuvaus järjestetään nyt toisen kerran tänä syksynä ja pääsemme taas Teho-Kuvan studiolle Töölöön kuvattaviksi. Lisäksi jälleen on mahdollista saada samaan yhteyteen ammattilaisen tekemä silmä- ja huulimeikki kuvaa varten.

CV-profiilikuvaus toteutetaan studiossa vaaleaa taustaa vasten. Kuvaukseen kannattaa valita vaatetus, joka erottuu selkeästi valkeasta taustasta. Paksut neuleet, isot printit ja moniväriset räikeät paidat ovat haastavia kuvausvaatteita, niitä kannattaa siis välttää. Studiolla on myös käytettävissä lainavaatteita ja tuotteita kampauksen viimeistelyä varten.

Voit ottaa lapsen mukaan kuvauspaikalle. Studiolle on järjestetty leikkinurkkaus tätä varten. Huomioithan kuitenkin, että kyseessä on CV-profiilikuvaus, joten perhekuvia ei voi samassa yhteydessä ottaa.

Kuvauksen hintaan kuuluu kaksi (digitaalisessa muodossa olevaa) kuvaa, molemmat värillisenä ja mustavalkoisena. Meikkauksen hintaan kuuluu sekä silmien että huulten ehostus ja ihon kiillon minimointi. Huom! Meikin pohjustus tulee tehdä itse. Kuvaukseen ja mahdolliseen meikkaukseen on tärkeää saapua ajallaan, sillä saman päivän aikana kuvataan useampi MiB-äiti. Joustovaraa aikataulun suhteen ei kuvauspäivinä ole.

Paikka: Helsinki
Hinta: Hinta valokuvausten osalta 43,40 € / henkilö (sis. alv.) + Lyytin transaktiokulut. Sisältäen kaksi kuvaa värillisenä ja mustavalkoisena.

Hinta lisäkuvien osalta 12,40 € / kuva (sis. alv.), sisältäen värillisen ja mustavalkoisen kuvan. Lisäkuvat voi maksaa paikan päällä. Teho-Kuva studiolla.
Hinta meikkauksen osalta 28,50 € / kevyt ehostus (silmät ja huulet + ihon kiillon minimointi, sis. alv.)  + Lyytin transaktiokulut.

Kuvaus maksetaan etukäteen Lyyti-ilmoittautumisen yhteydessä ja ilmoittautuminen on sitova. Maksua ei palauteta, mutta esteen sattuessa voit kuitenkin luovuttaa paikkasi eteenpäin toiselle MiB-jäsenelle.

Paikkoja: 20 äidille
Lapset: Tervetulleita
Mukaan mahtuu 20 kuvattavaa. Kuvaukseen voi ottaa lapsen mukaan. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään 8.11.2018 klo 10.

View Event →
Nov
19
12:00 PM12:00

Ma 19.11. MiB goes Kesko: palvelumuotoilu arjen ruokahaasteiden apuna

Kesko kutsuu MiBin tiloihinsa viettämään päivää palvelumuotoilun ja arjen ruokahaasteiden ratkomisen parissa! Päivä pitää sisällään mm.

  • Palvelumuotoilu Keskolla (service design lead Harri Nieminen)

  • Asiakkaiden tarpeet arkiruokaan liittyen: kipupisteet ja toiveet helpottamiseksi (Miia Leppänen, opinnäytetyöntekijä Laurea amk)

  • Yhteiskehittämistyöpaja: Keskon konseptipalvelut ja MiB - uusien arkiruokakonseptien kehittäminen keräämämme asiakasymmärryksen pohjalta

Tapahtumassa tarjolla kahvia ja välipalaa. Tapahtuman ajan mibiläisten käytössä on isompi seminaaritila sekä pienempi huone lapsia/vaunuja varten.

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 12.11. klo 10.

View Event →
Nov
20
9:30 AM09:30

Ti 20.11 Mib Goes Cargotec: Kuinka softa, agile ja lean kohtaavat konepajateollisuudessa

Maailma muuttuu ja näin myös perinteiset teollisuudenalat muokkaavat toimintatapojaan ja ansaintalogiikoitaan. Cargotec on johtava lastin- ja kuormankäsittelyalan ratkaisujen toimittaja, jonka tavoite on olla älykkään lastinkäsittelyn markkinajohtaja vuoteen 2020 mennessä.

Miltä perinteikkään toimialan kehitys ja muutos näyttää? Kuinka softa, agile ja lean kohtaavat koneteollisuudessa? Miten siirretään oma osaaminen uudelle alalle? Näistä kertoo kokemuksiaan Eveliina Vuolli, SW Development Process and Quality Champion Kalmarilta, Cargotecin tytäryhtiöstä. Eveliina vaihtoi alaa ja siirtyi Nokialta Kalmarille kaksi vuotta sitten, ja nyt hän kehittäää softaosaston toimintatapoja. Toisena tilaisuuden vetäjänä on Kalmar Services -yksiköstä Hanna Kosunen, Product Portfolio Manager, joka hyppäsi vuosi sitten digialalta Kalmarille.

Tarjolla pientä purtavaa. Tervetuloa!

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 7 äitiä lapsineen, sekä 7 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 13.11 klo 10.

View Event →
Nov
20
10:00 AM10:00

Ti 20.11. MiB reads: Aki Hintsa - Voittamisen anatomia

Haluaisitko voida paremmin? Riittäisivätkö pienet muutokset? Miten saavuttaa tavoitteita? Keskustellaan hyvinvoinnista ja tavoitteista Aki Hintsan oppeihin perustuen. Tapaamispaikka pääkirjaston 2. kerroksen ryhmätila.

Reads-tilaisuudet ovat avoimia jäsenille ja mibin toiminnasta kiinnostuneille ei-jäsenille. Tule mukaan vaihtamaan ajatuksia, vaikka et olisi ehtinyt teosta kokonaan lukea (tai saada edes käsiisi).

Paikka: Kuopion pääkirjasto, 2.krs ryhmätila
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Nov
20
11:00 AM11:00

Ti 20.11. MiB Welcome Coffee

Oletko kiinnostunut MiBin toiminnasta ja haluaisitko tulla mukaan tutustumaan toimintaan sekä saman henkisiin äiteihin? Järjestämme kaikille avoimen MiB Welcome Coffeen rennon lounaan merkeissä, jonne olet lämpimästi tervetullut, olet sitten toiminnasta kiinnostunut tai vanha konkari. Voit lounastaa pitkän kaavan kautta tai tulla pyörähtään nopeilla kahveilla.

Welcome Coffeen aiheena on perheystävällisten organisaatioiden toimintatavat sekä tutustumme MiBin laatimiin Vauvaystävällisen organisaation kriteereihin. Millaisiin hyviksi koettuihin toimintatapoihin olet itse törmännyt? Millaisia asioita toivoisit organisaatioiden huomioivan toiminnassaan? Tule jakamaan kokemuksiasi.

Paikka: Rosso, Maakuntakatu 20
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Nov
20
11:30 AM11:30

Ti 20.11. MiB Mingle: Kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tervetuloa!

Paikka: Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event

View Event →
Nov
20
12:00 PM12:00

Ti 20.11. MiB Extra: Energycity: Tekoäly

Vaasan Sähkö järjestää mielenkiintoisen iltapäivän, johon MiBin jäsenillä on mahdollisuus myös osallistua!

Tekoälyä on kuvailtu historian suurimpana tietoteknisenä murroksena. Mitkä ovat sen mahdollisuudet ja haasteet? Vaasan Sähkö on koonnut joukon huippupuhujia kertomaan lisää aiheesta.

Puhujina tilaisuudessa Tekoäly - matkaopas johtajalle kirjan kirjoittanut Antti Merilehto, International Guest Speaker of year-palkittu riskisijoittaja ja futuristi Nicklas Bergman ja Dain Studios Oy:n big data-osaaja Ulla Kruhse-Lehtonen.

Paikka: Åbo Akademi, Akademisalen, Rantakatu 2, Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tilaisuuteen ei voi ottaa lapsia mukaan

Mukaan mahtuu 30 äitiä ilman lapsia.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse.

View Event →
Nov
21
9:15 AM09:15

Ke 21.11. MiB Morning Club: Omien vahvuuksien kartoittaminen muotoilun keinoin -työpaja

Palvelumuotoilusta on moneksi. Palvelumuotoilu on totuttu yhdistämään niin palveluiden kuin organisaatioiden/yritysten toiminnan kehittämiseen, mutta sitä voidaan hyödyntää myös oman osaamisen työstämiseen.  

’Omien vahvuuksien kartoittaminen muotoilun keinoin’ -työpajassa kokeilemme käytännössä muotoilusta tuttuja luovia ja analyyttisiä työkaluja omien vahvuuksien kartoittamiseen ja oman elämän tavoitteiden suunnitteluun ja visualisointiin.

Palvelumuotoilija Raisa Maijala (FM, Tradenomi) on kansainvälisen palvelumuotoilijaverkoston (Service Design Network) akkreditoima palvelumuotoilukouluttaja (4 kpl Suomessa) ja Palvelupolkujen toimitusjohtaja. Raisalla on kokemusta erilaisista palvelumuotoiluhankkeista ja yhteistyöstä erilaisten toimijoiden kanssa.
Palvelumuotoilutoimisto Palvelupolkuja Oy
www.palvelupolkuja.fi

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 14.11. klo 10.

View Event →
Nov
21
4:00 PM16:00

Ke 21.11. MiB After Work: Positiivista puhetta isien perhevapaista

Positiivista puhetta isien perhevapaista -kiertue Turussa

MiB järjestää yhdessä Väestöliiton ja Miessakit ry:n kanssa tapahtumakiertueen isien perhevapaista. Tapahtuman avulla haluamme jakaa käytännön esimerkkejä ja kokemuksia, joiden tarkoituksena on rohkaista sekä työnantajia että perheitä isien perhevapaiden pitoon.

Turussa tapahtuma järjestetään Teknologiakiinteistöjen uudessa Joki-vierailukeskuksessa. Omista kokemuksistaan perhevapaiden, isyyden ja työn yhdistämisestä ovat kertomassa Teknologiakiinteistöjen Mikko Lehtinen, bloggaaja ja urbaani-isä Marko Rouvali sekä alueasiamies ja yrittäjä Kimmo Hollmén. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet lasten kanssa tai ilman!

Paikka: Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 25 aikuista lasten kanssa, ja 30 aikuista jotka saapuvat ilman lapsia. Ilmoittautumiskutsu:  https://www.lyyti.fi/reg/isienperhevapaat_Turku

View Event →
Nov
21
5:00 PM17:00

Ke 21.11. MiB After Work: Johtajakoulu

Mila Korhonen on Jyväskylän yliopistosta vuonna 2000 valmistunut Kauppatieteiden maisteri ja kolmen lapsen äiti. Esimiestyöstä hänellä on kokemusta parikymmentä vuotta ja tällä hetkellä Mila työskentelee Mehiläinen Oy:ssä tulosvastuullisena yksikönjohtajana.

Marraskuun Johtajakoulussa pääsemme keskustelemaan  Milan johdolla mm. (Työ-)hyvinvoinnin johtamisesta. Milan sydäntä lähellä onkin henkilöstöjohtaminen, jonka tiimoilta hänen monipuolinen kokemuksensa koostuu. Mila on päässyt toteuttamaan useita yritysintegraatioita ja asiakkuuksien haltuunottoja. Asiakkuusjohtamiseen liittyvä osaaminen on myös hänen tärkeimpiä osaamisalueitaan. Mila tulee jakamaan johtajakoulussa esimiesvuosiensa aikana reppuun kertyneitä oppeja, ajatuksia ja kokemuksia, jotka itse on kokenut hyödyllisiksi johtamistyössään. Tervetuloa mukaan kaikki johtajuuden teemoista kiinnostuneet!

Paikka: Jyväskylä
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 12.11. klo 10.

View Event →
Nov
21
5:00 PM17:00

Ke 21.11. MiB goes Nitor: Mitä on Lean? Onko ketteryys sinulle tuttu konsepti?

Lean on ajattelutapa ja filosofia, jonka avulla organisaatioita ja toimitusketjua tarkastellaan kokonaisuutena. Ketterien Lean-menetelmien avulla organisaatioiden toimintatapoja pyritään kehittämään sellaisiksi, että asiakkaalle saadaan toimitettua arvoa mahdollisimman nopeasti. Ketteryys herättää yhä enemmän kiinnostusta kaikessa kehittämistoiminnassa, sillä ketterät toimintatavat mahdollistavat asiakasarvon tuottamisen yhä nopeammassa tahdissa. Ketterässä toimintatavassa tavoite on työskennellä tiiminä aina kulloinkin tärkeimmän asian parissa, ja jatkuvasti seurata ja parantaa työn vaikuttavuutta.

Olet tervetullut osallistumaan Nitorilla järjestettävään tapahtumaan, jossa tutustutaan ketteryyden perusteisiin ja keskustellaan ketteryyden hyödyntämisestä työpaikoilla. Nitor on digitaalinen insinööritoimisto ja Suomen paras työpaikka vuonna 2018 (Great Place to Work). Yrityksen kokeneet valmentajat jakavat osaamistaan tapahtumassa, josta hyötyy jokainen taustastaan huolimatta. Tapahtumassa pääset myös jakamaan omia kokemuksiasi ja keskustelemaan ketteryydestä oman työsi ja organisaatiosi näkökulmasta – ja miksi ei myös oppimaan miten voit hyödyntää ketteryyttä arki-elämän rutiineissa.

Lapset ovat tervetulleita tapahtumaan ja heille on varattu oma tila askarteluja varten.

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 14.11. klo 10.

View Event →
Nov
21
5:00 PM17:00

Ke 21.11. MiB goes: Elementit-E

”Me rakennamme päiväkoteja, kouluja ja kerhotiloja, joissa haluaisimme omien lapsiemme viihtyvän. Me rakennamme toimitiloja, joissa itse haluaisimme työskennellä. Me rakennamme hoivakoteja, joissa viihtyisimme itse ja joissa elämä on helppoa ja turvallista.”

Näillä sanoilla kuvailee toimintaansa perheyritys Elementit-E Oy, jonka kotipaikka ja tehdas ovat Kouvolassa. Modernin moduulirakentamisen suunnannäyttäjä työllistää jopa 100 henkilöä, joista osan paikallisten yhteistyöyritysten kautta.

Millaista on energiatehokas ja kestävän kehityksen mukainen puurakentaminen? Miten Elementit-E vähentää omalta osaltaan rakentamisesta syntyvää jätekuormaa? Miten yrityksen työntekijät osallistuvat omalla osaamisellaan työn kehittämiseen? Tule mukaan, kun mibiläiset tutustuvat perheyrityksen toimintaan.

Tervetuloa!

Paikka: Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita, mutta tehdaskierrokselle ei voi turvallisuussyistä osallistua lapsen kanssa.

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 7.11 ja ilmoittautumisen deadline on keskiviikkona 14.11.

View Event →
Nov
22
9:30 AM09:30

To 22.11. MiB goes Unilever - merkityksellisyys liiketoiminnassa ja ihmisten johtamisessa

Unilever kutsuu mibiläiset tutustumaan toimintaansa ja sen periaatteisiin. Aamun ohjelma:

  • klo 9:30 - Merkityksellisyys Unileverillä ennen ja nyt
    Unileverin historiaa & merkityksellisyys nykybrändin näkökulmasta

  • n. klo 10 - Purpose driven employees & People Leadership
    Merkityksellisyys ja tarkoitus halutaan Unileverillä tuoda jokaiselle työntekijälle. Miten tämä näkyy johtamistyössä konkreettisesti?

  • n. 10:30 - vapaata keskustelua

Paikalle voi saapua klo 9:15 alkaen, tarjolla kahvia ja hedelmiä.
Paikka:Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 25 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 15.11 klo 10.

View Event →
Nov
22
4:30 PM16:30

To 22.11. MiB EXTRA: Pikkujoulut

Pikkujouluissa juhlistamme lähestyvää joulua, kokoamme upean kuluneen vuoden pakettiin ja suuntaamme katseet kohti tulevaa. Paikallisvastaavamme Veera Becker ja Satu Wahlman toivottavat vieraat tervetulleiksi ja kertaavat menneen vuoden huippukohtia. Sen jälkeen on luvassa kaksi mielenkiintoista puheenvuoroa. Uravalmentaja Pilvi Nybom InCoachingista tulee puhumaan meille verkostoitumisesta, ja hänen ohjauksessaan teemme myös verkostoitumisharjoituksen.

Toisen ajankohtaisen puheenvuoron meille tarjoaa työterveyspsykologi Heli Rautjärvi Heltistä. Hän jakaa vinkit, miten itsensä johtamisella päästään parempaan stressinhallintaan. Puheenvuorojen välissä ja jälkeen luvassa on rentoa seurustelua glögin ja pikkupurtavan merkeissä. Tilaisuuden lopussa arvomme pikkujouluarvonnan palkinnot osallistujien kesken.

Ohjelma:
16.30 Glögiä ja pientä purtavaa
17.00 - 17.10 Tervetulotoivotus Helsingin paikallisvastaavat
17.10 - 17.50 Pilvi Nybomin alustus: Seitsemän vinkkiä verkostoitumiseen
17.50 - 18.10 Verkostoitumista
18.10 - 18.40 Heli Rautjärven puheenvuoro: Itsensä johtamisella parempaa stressinhallintaa
18.40 - 19.00 Arpajaisarvonta ja minglausta

19.00 Tilaisuus päättyy

Tapahtuman tiedot
Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 50 äitiä lapsineen ja 30 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 15.11. klo 10. Ilmoittauduthan mielellään 18.11. mennessä tarjoilujen varmistamiseksi.
Tervetuloa!

View Event →
Nov
22
5:00 PM17:00

To 22.11. MiB mingle: MiB-äitien språkbad

Tervetuloa MiBin kielikylpyyn! Tapahtuma sopii kaikille, jotka haluavat harjoittaa ruotsin kielen taitoaan rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Syksyn toisella ja viimeisellä tapaamiskerralla juttelemme joulunajasta tai muista osallistujia kiinnostavista aiheista.

Välkommen till språkbad för MiB-mammor! Mötet passar alla som vill öva på sina språkkunskaper. På höstens andra och sista mötet pratar vi om julen eller vi tar gärna emot förslag på tema också.

Paikka: Cafe Proosa, pääkirjasto, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton/omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen: Facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi pöytävarauksen takia.

View Event →
Nov
22
5:00 PM17:00

To 22.11. MiB Mingle: Kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Antell Cafe Piha, Kauppurienkatu 7
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen ja tapahtuman lisätiedot Mothers in Business Oulun Facebook-ryhmässä.

View Event →
Nov
23
to Dec 9

Pe 23.11. MiB extra: Joulupuu-keräys alkaa

MiB Kuopio osallistuu tänä vuonna Kuopiossa 10. kerran järjestettävään Joulupuu-keräykseen, jota organisoi Kuopion Nuorkauppakamari.

Keräykseen tarvitaan mukaan vapaaehtoisia Joulupuu-keräyspisteille viikonloppuisin 23.11.-9.12. välisenä aikana Tarkemmat tiedot varmistuvat lähempänä keräyksen alkua, ja asiasta tiedotetaan jäsenille Lyyti-kutsulla.

Tule mukaan tekemään ja jakamaan joulumieltä!

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

View Event →
Nov
23
11:00 AM11:00

Pe 23.11. MiB mingle: Lounas @ Martina, Lahti

Marraskuussa lounastamme ravintola Martinassa Lahdessa. Tule minglailemaan ja tutustumaan alueen muihin mibiläisiin maistuvan lounaan äärellä.

Olitpa kotona lasten kanssa, opiskelemassa tai työelämässä - tervetuloa mukaan! Tilaisuus on tarkoitettu jäsenille. Lapset ovat tervetulleita ja vaunuille ravintolassa on hyvin tilaa.

MiB Päijät-Hämeen jäseninä saamme 5% alennuksen lounaan hinnasta. Etu on voimassa toistaiseksi Lahden Martinassa lounasaikaan klo 11–14

Paikka: Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittaudu mukaan pöytävarausta varten Heidille, heidi.painilainen (at) gmail.com, tai Facebook-tapahtumassa viimeistään 21.11.

View Event →
Nov
23
6:00 PM18:00

Pe 23.11. MiB extra: Pikkujoulut

”Joulu on taas, joulu on taas!”

On jälleen aika kokoontua mibiläisten kesken vuoden päätteeksi juhlistamaan lähestyvää joulua. Iltaa vietetään rennoissa merkeissä verkostoituen sekä ruuasta ja juomasta nauttien.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Omakustanteinen ruokailu
Lapset: Tällä kertaa juhlimme vain aikuisten kesken

View Event →
Nov
26
4:00 PM16:00

Ma 26.11. Positiivista puhetta isien perhevapaista

MiB järjestää yhdessä Väestöliiton ja Miessakit ry:n kanssa tapahtumakiertueen isien perhevapaista. Tapahtuman avulla haluamme jakaa käytännön esimerkkejä ja kokemuksia, joiden tarkoituksena on rohkaista sekä työnantajia että perheitä isien perhevapaiden pitoon.

Tampereella tapahtuma järjestetään yhteistyössä Goforen kanssa. Tilaisuudessa pääsemme tutustumaan Goforen perheystävällisiin käytänteihin sekä isien omakohtaisia kokemuksia työn ja perheen yhteensovittamisesta. Lisäksi kuullaan Väestöliitolta myyttejä ja faktoja perhevapaiden vaikutuksista talouteen sekä yleisemmin isyyden merkityksestä. Tervetuloa lasten kanssa tai ilman! Vinkkaa tilaisuudesta perhevapaita suunnittelevalle tai tule itse kuuntelemaan: Ilmoittautuminen. Kahvittelu aloitetaan kello 16 ja itse tilaisuus kello 16.30.  

Paikka: Gofore Oyj, Technopolis Yliopistonrinne, Kalevantie 2, D-talo, 8. krs, Pormestari-tila
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkkiä www.lyyti.in/isapuhetre ja Facebook-tapahtumaa saa jakaa, sillä tilaisuuteen voi houkutella myös MiBin ulkopuolelta äitejä, isejä tai vaikkapa työnantajia.

View Event →
Nov
26
5:30 PM17:30

Ma 26.11. MiB After work: LinkedIn part 2

Toukokuun suosittu LinkedIn-koulutus saa toivotun jatko-osan! Kun ensimmäisessä koulutuksessa tutustuttiin perusasioihin, nyt pureudutaan syvemmälle.

LinkedIn on bisnesorientoitunut sosiaalinen media, jolla on maailmanlaajuisesti jo 500 miljoonaa ja pelkästään Suomessa yli miljoona käyttäjää. LinkedInissä voit verkostoitua ammatillisesti, saada tietoa, hakea työpaikkaa ja ennen kaikkea keskustella työasioista. LinkedIn-käyttäjät tulevat jo lähes kaikista ammattikunnista ja eri organisaatiotasoista.

Teemat:
- Miten rakennan hyvän asiantuntijabrändin LinkedInissä?
- LinkedIn-asetukset ja yksityisyys
- Työnhaku ja ryhmät

Ota siis oma kone mukaan ja suuntaa tiesi Lahden Keilahallille Launeelle. Parkkialue on kiekolla ilmainen. Meille on varattu pyöreä kabinetti, joka löytyy hallin perältä vasemmalta kahvilan jälkeen. MiB tarjoaa kahvit, joten saavu paikalle ajoissa! Kabinetti on varattu klo 17, koulutus alkaa klo 17.30.

Työpajan vetäjänä toimii markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen Minna-Maija Jokisalo. Kahden lapsen äiti on toiminut mm. markkinointi- ja viestintäpäällikkönä Kempillä sekä tuotemarkkinointipäällikkönä Stalassa. Toukokuussa hän avasi oman markkinointiviestinnän palvelunsa RiverComin ja Get China Ready konsulttipalvelu LanMein.

Minna-Maijan LinkedIn-profiili: www.linkedin.com/in/minnamaijajokisalo

Paikka: Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Keilahallista löytyy leikkihuone, mutta valvonta on suotavaa.

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse noin viikkoa ennen tapahtumaa.

View Event →
Nov
26
6:00 PM18:00

Ma 26.11. MiB After work: Kohti tulevaisuuden unelmatyötä (Webinaari)

Mikäli viime työnhakukerrasta on jo vierähtänyt tovi ja CV ja LinkedIn:kin kaipaisivat päivitystä, kannattaa tulla mukaan kuulemaan miten voit hyödyntää uusimpia rekrytrendejä omassa työnhaussa ja tuoda vahvuutesi paremmin esille!

Voit osallistua tähän inspiroivaan tietopakettiin vaikka kotisohvaltasi ja juuri itsellesi sopivimpaan aikaan sillä webinaari tulee olemaan kuunneltavissa myös jälkikäteen. Osallistumista varten tulee ladata kännykkään, tabletille tai koneelle Zoom Cloud meetings -sovellus. Webinaarin meeting id toimitetaan myöhemmin.

Webinaarin järjestää Virpi Jalonen, The Career Atelierin perustaja, moderni uraohjaaja ja 2 vauhdikkaan lapsen äiti Espanjasta.

Paikka: Webinaari, Zoom Cloud meetings
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Nov
27
5:00 PM17:00

Ti 27.11. MiB After Work: Kukoistusta arkeen – positiivisen psykologian workshop

Oletko kiinnostunut hyvinvoinnista? Kaipaatko tukea myönteiseen elämänhallintaan ja voimavarojen vahvistamiseen? Jos vastasit kyllä, tämä työpaja on tarkoitettu juuri sinulle.

Tässä positiivisen psykologian workshopissa tutustutaan Martin Seligmanin hyvän elämän ja kukoistuksen kehyksen osa-alueisiin:
- Myönteisyys, tunteiden ja elämän hallinta
- Uppoutuminen, vahvuudet, flow, työnimu
- Ihmissuhteet, aito ja merkityksellinen yhteys muihin
- Merkitys, merkityksellinen työ ja elämä
- Aikaansaaminen, päämäärien saavuttaminen
Jokaiseen osa-alueeseen käydään myös läpi muutamia todistettuja mittareita ja menetelmiä, millä voi nostaa oman elämän hyvinvoinnin tasoa.

Workshopin vetää Mari Granholm, joka on osallistunut Positive Psychology Practitioner -koulutukseen ja on taustaltaan sosionomi sekä kuntoutuksen ohjaaja. Positiivisen psykologian koulutus on antanut paljon työkaluja ja menetelmiä tukemaan Marin tuoretta yritystoimintaa Resis Oy:ssä. Resis tarjoaa ammatillisen kuntoutuksen palveluita Pohjois-Suomen alueella. Marilla on lisäksi 1-, 3- ja 5-vuotiaat lapset.

Paikka: Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 14 äitiä jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 20.11. klo 10.

View Event →
Nov
27
5:00 PM17:00

Ti 27.11 Mib goes Haltu: Parhaat perehdytysvinkit

Merkitse kalenteriin 27.11 klo 17.00 ja lähde mukaan yritysvierailulle Haltu Oy:lle kuulemaan perehdyttämisestä ja työntekijöiden kouluttamisesta työpaikoilla. Äänessä ovat OP Vahinkovakuutuksen Osaamisen kehittämisen asiantuntija Riikka Snicker sekä Haltun HR- ja talousguru Heli Laurila. He kertovat miten perehdytystä ja koulutusta hoidetaan, kehitetään ja rakennetaan OP:ssa ja Haltulla ja antavat vinkkejä sen toteutukseen. Tarjolla pientä purtavaa ja juomia.   

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 10 äitiä yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 20.11 klo 10.

View Event →
Nov
27
5:30 PM17:30

Ti 27.11. MiB mingle: Väitöskirja ja lopputyö - vertaistukea etsimässä

Teetkö tutkimusta tai väitöskirjaa, pakerratko gradun tai muun lopputyön parissa? Haluatko hakea vertaistukea, jakaa kokemuksia tai vinkkejä, purkaa ajatuksia tai etsiä inspiraatiota kirjoittamiseen samassa tilanteessa olevien äitien seurassa? Tervetuloa kaikki aiheesta kiinnostuneet keskustelemaan - olit sitten projektissa jo loppusuorassa, vasta suunnittelu- tai harkintavaiheessa tai muuten vain aiheesta kiinnostunut.

Paikka: Ramin konditoria
Hinta: Kahvit omakustanteiset
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Nov
28
10:00 AM10:00

Ke 28.11. MiB mingle: Marraskuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista, varsinaista agendaa ei ole. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Fazer Food Market leikkinurkkaus, Stockmann 8 kerros, Aleksanterinkatu 52, 00100 Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event

View Event →
Nov
28
10:00 AM10:00

Ke 28.11. MiB Morning Club: Verkostoitumisen työpaja

Mitä on verkostoituminen? Mitä tarkoittaa hissipuhe ja miten se pidetään? Näihin perehdytään keskustelemalla ja harjoittelemalla verkostoitumisen työpajassa Personalhusetin toimistolla. Personalhusetin myyntipäällikkö Suvi Ylikylä-Elers opastaa verkostoitumiseen ja harjoittelee yhdessä osallistujien kanssa matalalla kynnyksellä rennossa ilmapiirissä verkostoitumisen taitoja.  

Personalhuset on yksi suurimmista pohjoismaisista henkilöstöalan toimijoista. Kaiken toimintamme sydämessä on välittäminen: autamme rakentamaan menestystarinoita ja olemme aidosti läsnä. Kattavat työntekijäprofiilit sekä työssä tarvittavien taitojen arviointi varmistavat, että oikea osaaja ja oikea työ kohtaavat. Me Personalhusetilla teemme arjesta sujuvaa ja lunastamme lupaukset joka kerta.

Tapahtuman jälkeen mahdollisuus omakustanteiselle lounaalle ravintola Nereidissä.

Paikka: Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 3 äitiä lapsineen, sekä 6 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 21.11. klo 10.

View Event →
Nov
28
3:00 PM15:00

Ke 28.11. MiB mingle: Odotusta ja vanhemmuutta Apajassa

Tule tutustumaan Mothers in Business -yhdistyksen Kuopion paikallisjaoston toimintaan Perheentalon “Odotusta ja vanhemmuutta Apajassa” -tapahtumaan.

Samalla voit kertoa vinkkejä, minkälaista toimintaa haluaisit syksylle tai jos MiB-aktiivina toimiminen kiinnostaisi, voit tulla asiasta kyselemään.

Paikka: Kuopion PerheenTalo, Apaja
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Nov
28
4:45 PM16:45

Ke 28.11. Yhdistyksen syyskokous, Tampereen osallistumispiste

Yhdistyksen syyskokous järjestetään keskiviikkona 28.11. Tule keskustelemaan siitä, miltä vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio koko Suomen MiB-toiminnassa näyttää. Käytä ääntäsi, kun yhdistyksen kokous valitsee hallituksen huolehtimaan yhdistyksen yhteisistä asioista. Muistathan asettua ehdolle, jos olet itse kiinnostunut rakentamaan MiBin toimintaa valtakunnallisella tasolla!

Äänestämme sähköisesti kokouksen aikana, jolloin kaikilta paikkakunnilta on mahdollista osallistua tasavertaisesti. Kokouksen osoite on sama kuin Helsingin osallistumispiste. Kokouksen sujuvoittamiseksi on jo aiemmin pyritty siihen, että moni jaos järjestää yhteisen osallistumispisteen, jolloin virtuaaliosallistuminen ei kärsi yhteysongelmista.

Tampereen osalta vahvistamme kokouspaikan kokouskutsun yhteydessä. Päivä ja kokouksen alkamisen kellonaika ovat samat kaikissa kaupungeissa eli 28.11. klo 17.00. Helpottaaksemme kokoukseen saapuneiden nimien ilmoittamista kokouksen sihteerille, toivomme mahdollisimman monen saapuvan ajoissa.

Paikka: Vahvistetaan myöhemmin
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Syyskokouksen kokouskutsut saapuvat kaikille jäsenille sähköpostitse.

View Event →
Nov
28
5:30 PM17:30

Ke 28.11. MiB After work: Blogin kirjoittaminen

Sosiaalinen media ja blogit ovat jatkuvasti läsnä päivittäisessä arjessa. Blogeihin törmää yhä useammin yritysmaailmassa, somemarkkinoinnissa sekä harrastustoiminnassa. Nautitko kirjoittamisesta sekä sinulla on jatkuvasti uusia ideoita jaettavana? Oletko koskaan miettinyt oman blogin perustamista mutta pähkäilet miten rajata kokonaisuus?

Oman tarinansa bloggaajaksi ryhtymisestä tulee kertomaan Maijastiina Lipiäinen, joka kirjoittaa äitiysaiheista blogia Mommyhood by Maijastiina. Maijastiina kirjoittaa blogia harrastuksenaan sekä osana ylemmän amkn opinnäytetyötä. Tule kuuntelemaan Maijastiinan matkasta bloggaajaksi sekä saamaan konkreettisia vinkkejä oman blogin perustamiseen.

Paikka: Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse viikkoa ennen tapahtumaa.

View Event →
Nov
28
5:30 PM17:30

Ke 28.11. MiB After Work: Perheystävällisyys työpaikoilla - mahdollisuudet ja haasteet

Organisaatiot tarvitsevat menestyäkseen osaavia ja sitoutuneita työntekijöitä. Työntekijät puolestaan etsivät työtä ja uramahdollisuuksia, joissa he pystyvät yhdistämään sekä työn että yksityiselämän toimivasti. Organisaatiot ovatkin lisääntyvästi kiinnostuneet luomaan perheystävällisiä käytäntöjä, joiden on havaittu vähentävän työ-perhe konfliktia, lisäävän työtyytyväisyyttä, vähentävän poissaoloja ja sitoutumattomuutta sekä parantavan motivaatiota ja työn merkityksellisyyden kokemusta.

Miten perheystävällisyys sitten näkyy työpaikoilla? Minkälaisia perheystävällisiä käytäntöjä työnantajat ovat luoneet? Entä mitkä asiat edistävät tai hidastavat perheystävällisyyden kehitystä organisaatiossa? Muun muassa näihin ja moniin muihin aihepiirin ajankohtaisiin kysymyksiin pureudutaan marraskuun lopulla Jyväskylän yliopiston väitöskirjatutkija Emilia Kankaan johdolla. Emilia tutkii, kehittää ja kouluttaa työ-perhesuhteen johtamista organisaatioissa. Tapahtumassa hän kertoo loppusuoralla olevasta Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja ja Väestöliiton kehityshankkeesta ja siitä tehdystä tutkimuksesta. Emilia vetää osallistujille myös työpajan, jossa pohditaan osallistujien omaa työ-perhesuhdetta.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisesta aiheesta!

Paikka: Vaasan pääkirjasto, Essee-sali, Kirjastonkatu 13, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ke 21.11. klo 18.

View Event →
Nov
29
5:00 PM17:00

Ti 29.11. MiB goes Nordea

Nordea on Pohjoismaiden suurin finanssipalvelukonserni ja yksi Euroopan suurimmista pankeista, jolla on jo 200-vuoden kokemus pankkitoiminnasta. Nordean tavoitteena on olla todellinen vaikuttaja ja auttaa niin asiakkaita kuin toiminta-alueensa yhteiskuntia. Tule kuulemaan ajankohtaiset Nordean sijoittamisen ja säästämisen vinkit!

Paikka: Jyväskylä
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 20.11. klo 10.

Huom: Tapahtuman päivämäärä on muuttunut.

View Event →
Nov
30
2:00 PM14:00

Pe 30.11. MiB Extra: Profiilikuvaus

Nyt on mahdollisuus päivittää profiilikuva esimerkiksi CV:seen, käyntikorttiin tai sosiaalisen median kanaviin. MiB järjestää profiilikuvauksen Herttalassa Vaajakoskella. Herttalan ammattitaitoiset työntekijät hoitavat stailauksen ja meikin, jotta olet parhaimmillasi kuvassa. Samana iltana järjestetään MiBin pikkujoulut, joten laittautuminen ei mene hukkaan! Tapahtuma on poikkeuksellisesti maksullinen.

Kaikille osallistujille varataan päivän kuvauksiin oma aika (hiukset ja meikki 30 min ja kuva 30 min), jotta tapahtuma sujuisi ilman turhia odotteluja. Riittää siis, että saavut paikalle hyvissä ajoin ennen omaa sovittua vuoroasi.

Päivän aikana sinulla on mahdollisuus tutustua Herttala lifestyle-myymälän tuotevalikoimaan, johon kuuluu mm. Onpa korea, #byninaonly, Metsola.

Paikka: Jyväskylä
Hinta: Kuvat 20 e/kpl, hiusten stailaus 15 e, pikaehostus (omat ripsiväri mukaan ja pohjustusvoide kasvoilla) 15 e
Lapset: Tilaisuus on poikkeuksellisesti vain aikuisille.

Mukaan mahtuu 9 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 23.11. klo 10.

View Event →
Nov
30
7:00 PM19:00

Pe 30.11. MiB After Work: Äitien pikkujoulut

Nyt vietetään syksyn odotetuimpia pikkujouluja hurmaavassa ja tunnelmallisessa ravintola Harmoonissa! Luvassa fiksua ja rentoa yhdessäoloa, verkostoitumista sekä tietenkin herkuttelua ja aitoja makuja. Otetaan yhdessä irtiotto arjesta, nautitaan omasta ajasta ja mahtavasta yhteisöstämme. Lämpimästi tervetuloa!

Paikka: Jyväskylä
Hinta: Omakustanteinen. MiB tarjoaa alkumaljan/ruokajuoman.
Lapset: Tilaisuus on poikkeuksellisesti vain aikuisille.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 16.11. klo 10.

View Event →
Dec
3
4:30 PM16:30

Ma 3.12. MiB extra: Passion test -valmennus

Oletko miettinyt millaista elämää haluaisit elää? Mitkä asiat saavat sinut innostumaan? Koetko nykyisen työsi omaksesi?

Passion test on amerikkalaisten Janet Bray Attwoodin ja Chris Attwoodin kehittämä tehokas ja yksinkertainen työkalu, joka auttaa sinua selkeyttämään sen, mikä on elämässäsi kaikista tärkeintä. Kun kirkastat itsellesi mitä todella haluat, voit tehdä arkipäiväiset päätöksesi ja valintasi niiden mukaisesti. Tämä lisää kokonaisvaltaista hyvinvointiasi ja kokemusta oman elämän merkityksellisyydestä.

Passion test -valmennuksen aikana selkeytät itsellesi mikä sinua todella innostaa ja opit hyödyntämään tätä ymmärrystä arjessasi. Kun pysähdyt miettimään mitä elämältäsi haluat, voit kenties löytää myös jotain sellaista, jonka olemassaolosta et ollut vielä tietoinen – joko valmennuksen aikana tai sen jälkeen. Passion test käynnistää usein ajatusprosessin, joka vähitellen auttaa sinua ymmärtämään yhä paremmin itseäsi ja mikä on sinulle merkityksellistä.

Mothers in Business tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden osallistua Passion test -valmennukseen. Sen vetää sertifioitu Passion test -valmentaja Katri Koli. Katri on yli 15 vuotta IT-alalla työskennellyt DI ja toinen valmennus- ja konsulttiyhtiö Via Nova Partnersin perustajista. Katrin ura on kulkenut Nokian kautta vauhdikkaasti kasvaneen startupin myyntijohtajaksi ja irtisanoutumisen kautta yrittäjäksi. Myös Passion test on vaikuttanut Katrin valintoihin – valmennuksen aikana kuulet myös tästä lisää.

Valmennuksen hinta on 42 euroa ja se järjestetään jos ilmoittautuneita on vähintään 15.

Lähde mukaan ja aloita matkasi kohti itsesi näköistä elämää!

Paikka: Tampere
Hinta: 42 €
Lapset: Valitettavasti lapsia ei sylivauvoja lukuun ottamatta suositella ottamaan mukaan.

Mukaan mahtuu 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 19.11 klo 10.

View Event →

Nov
15
6:00 PM18:00

To 15.11. MiB goes: Puine

Puine on lahtelaisen Jasmiina Kolehmaisen sisustusliike Lahdenkadun varressa. Puinesta löytyy ihania ja yksilöllisiä sisustustavaroita, pienesineitä ja koruja koivuvanerista. Jasmiina, kahden lapsen äiti ja mibiläinen itsekin, suunnittelee ja valmistaa tuotteet itse alusta loppuun.

Vierailun aika Jasmiina kertoo kahvin äärellä oman yrittäjätarinansa ja esittelee, miten tuotteet syntyvät ideasta myymälän hyllylle. Tämän jälkeen on mahdollisuus tutustua liikkeen tarjontaan ja tehdä hankintoja vaikka pukinkonttiin. Mibiläiset saavat illan kunniaksi 20 % alennuksen ostoksistaan!

Puine Shoppi sijaitsee Lahdenkadun ja Vaaniankadun kulmauksessa, noin 500 metrin päässä torilta. Lahdenkadun molemmin puolin on kiekkopaikkoja autoille.

Puineen voit tutustua myös netissä www.puine.fi tai Facebookissa Puine.fi.

Paikka: Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse noin viikkoa ennen tapahtumaa.

View Event →
Nov
15
5:00 PM17:00

To 15.11. MiB reads: Teemana ajankäyttö

Onko tekemistä enemmän kuin aikaa? Miten kiire selätetään? Lue ajankäytön teemaan sopiva kirja, blogikirjoitus tms. ja tule juttelemaan aiheesta lukupiiriin! Lukuvinkkeinä esimerkiksi Satu Pihlajan Aikaansaamisen taika – Näin johdat itseäsi tai Anna Perhon Antisäätäjä – Fiksun ajankäyttäjän opas.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event

View Event →
Nov
15
10:00 AM10:00

To 15.11. MiB Goes Vincit

On vuosi 2007. Kyllästyminen byrokratiaan ja vaikutusmahdollisuuksien puutteeseen ajavat Mikko Kuitusen ja Pekka Virtasen ottamaan lopputilin perinteisestä IT-alan organisaatiosta ja perustamaan oman firman ensisijaisesti hyväksi työpaikaksi itselleen ja työkavereilleen. Syntyy Vincit, ohjelmistoyritys, joka panostaa alusta alkaen luottamusta ja arvostusta korostavaan työskentelykulttuuriin.

Tähän päivään mennessä matka on jatkunut rohkeiden kokeilujen kautta 430 henkeä työllistäväksi, 100% asiakastyytyväisyystakuun tarjoavaksi ohjelmistokehityksen ja ICT-alan palvelutaloksi. Henkilöstö- ja työhyvinvointitekopalkintojen lisäksi Vincitin meriittilistaa komistavat Great Place to Work -kilpailun Suomen parhaan työpaikan tittelit vuosilta 2014-2016 sekä kärkisija Euroopan parhaana työpaikkana 2016.

Vincitillä johtaminen ja tukitoiminnot on muutettu käyttäjälähtöiseksi: jokainen työntekijä voi räätälöidä itselleen sopivan palvelukokonaisuuden tarjolla olevista johtamis- ja tukipalveluista. LaaS-työkalun avulla henkilöstö osallistuu myös johtamispalveluiden laadun arvioimiseen ja niiden jatkuvaan kehittämiseen. Malli auttaa ihmisiä johtamaan itse itseään ja pyrkii lopettamaan ylhäältä tapahtuvan arvailun.

Vierailun aikana  Vincitin henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen kertoo, miten tällainen organisaatiomalli toimii ja miten LaaS-filosofiaa on pystytty soveltamaan myös perinteisempiin yrityksiin. Lisäksi kuullaan millaisia haasteita yrityksen nopea kasvu on tuonut mukanaan ja millaisia keinoja niiden ylittämiseksi on löydetty.

Paikka: Mikonkatu 15A, 00100 Helsinki, 5.krs
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 8.11. klo 10.

View Event →
Nov
14
5:00 PM17:00

Ke 14.11. MiB After Work: Ilmastonmuutos

MiBin oma opintopiiri ilmastonmuutoksesta! Talven aikana kartutetaan ilmastonmuutokseen liittyvää osaamista kaikille avoimen yliopiston kurssin kautta, tutustutaan ympäristöalalla työskenteleviin mibiläisiin sekä käydään yritysvierailuilla. Marraskuussa opintopiirin lisäksi opitaan kiertotaloudesta Smart Chemistry Parkissa, josta on erillinen ilmoittautumiskutsu.

Olet tervetullut mukaan, vaikka et suorittaisikaan kurssia. Jos kuitenkin haluat edetä muiden kanssa samassa tahdissa, toimi seuraavasti: Tee tunnukset Helsingin yliopistolle, kirjaudu kurssille ja käy läpi osiot 1–3 sinulle sopivalla intensiviteetillä. Tapaamisessa keskustellaan tähän mennessä opitusta sekä tarkastellaan mediassa käytävää ilmastonmuutoskeskustelua. Kysymyksiä ja kommentteja voi jo nyt esittää tapahtuman facebook-sivuilla.

Paikka: Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Facebook-sivut: https://www.facebook.com/events/335093440583505/

View Event →
Nov
14
5:00 PM17:00

Ke 14.11. MiB goes Klub1

Klub1 on palveleva, asiakasta arvostava ja kotoisa liikuntakeskus. Klub1 tarjoaa omasta kunnostaan huolehtiville viihtyisän treenipaikan, jossa treenaaminen on mukavaa, turvallista ja innostavaa. Klub1 järjestää myös turvallisen lastenhoidon 0-10-vuotiaille. Klub1n perustajilla on vahva kokemus liikunnan ja urheilun alalta, ja heillä on aito halu auttaa muita ihmisiä oman hyvinvoinnin ylläpitämisessä.

Tapahtumassa pääset kuulemaan energisen yrittäjän Päivi Kivimäen tarinan sekä nauttimaan rentouttavasta yoga-hetkestä yhdessä lapsesi kanssa!

Paikka: Jyväskylä
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 7.11. klo 10.

View Event →
Nov
14
5:00 PM17:00

Ke 14.11. MiB After Work: #bossladies - Haastavat esimiestilanteet workshop

Hei sinä esimies tai sellaiseksi haluava: tule keskustelemaan toisten esimiesten kanssa haastavista johtamisen tilanteista. Tilaisuudessa käsitellään yhdessä muutama erilainen case-esimerkki, joihin pohdimme ratkaisuja ja jaamme parhaita käytäntöjä toinen toistemme kokemuksista ammentaen.

Paikka: Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 2 äitiä lapsineen, sekä 9 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 7.11. klo 10.

View Event →
Nov
14
10:00 AM10:00

Ke 14.11. MiB goes Personalhuset: Keskustelua työnhaun ajankohtaisista aiheista ja keinoista

Tervetuloa keskustelemaan Personalhusetille työnhaun ajankohtaisista aiheista ja työnhaun keinoista. Personalhusetin henkilöstökonsultti Katariina Kiviluoto opastaa työnhaun osalta ja vastaa osallistujien kysymyksiin työnhakuun liittyen.

Personalhuset on yksi suurimmista pohjoismaisista henkilöstöalan toimijoista. Kaiken toimintamme sydämessä on välittäminen: autamme rakentamaan menestystarinoita ja olemme aidosti läsnä. Kattavat työntekijäprofiilit sekä työssä tarvittavien taitojen arviointi varmistavat, että oikea osaaja ja oikea työ kohtaavat. Me Personalhusetilla teemme arjesta sujuvaa ja lunastamme lupaukset joka kerta.

Tapahtuman jälkeen mahdollisuus omakustanteiselle lounaalle ravintola Nereidissä.

Paikka: Turku
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 3 äitiä lapsineen, sekä 5 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 7.11. klo 10

View Event →
Nov
14
9:00 AM09:00

Ke 14.11. MiB Morning Club: Aloittavan yrittäjän polku – Ideointi ja konseptointi

Aloittavan yrittäjän polku on neljän luennon sarja, jossa käydään läpi ideointia, iteratiivista työskentelyä asiakaspotentiaalin selvittämiseksi, markkinointia ja liiketoimintamallia.

Onko sinulla yritysidea, jota olet pyöritellyt mielessäsi tai kehitellyt jo pidemmälle? Tai ehkä idea vielä puuttuu, mutta haluaisit löytää sellaisen? Ehkäpä nykyisiin työtehtäviisi tai tulevaan unelmatyöhösi kuuluu uusien liikeideoiden konseptointi? Uusien ideoiden järjestelmälliselle kehittämiselle löytyy hyötykäyttöä niin yrittäjyydessä kuin muualla työelämässä! Tule oppimaan lisää idean kehittämisestä konseptiksi ja liiketoimintamalliksi ja saa samalla palautetta omasta ideastasi!

Tutustumme lyhyesti siihen, mistä ideoita tai inspiraatiota voi löytää ja miten voin järjestelmällisesti selvittää, onko ideani hyvä vai olisiko sitä syytä jollain tavalla muuttaa. Harjoittelemme kertomaan ideasta lyhyesti mahdollisille asiakkaille, liikekumppaneille, rahoittajille ja muille tahoille. Saat palautetta omasta ideastasi muilta osallistujilta ja opit uuden tavan antaa sitä muille – ehkäpä osallistujien joukossa istuu asiakas tai kumppani!

Kouluttajana toimii Outi Merilahti. Outi on koulutukseltaan DI ja KTM ja hänellä on yrittäjän ammattitutkinto. Työkokemusta Outille on kertynyt tuotekehitysprojekteista sekä myynnistä ja markkinoinnista suuryrityksistä pieniin startupeihin. Hän on ollut perustamassa terveysteknologiastartupia ja on mukana useissa muissa liiketoiminnan kehittämisen projekteissa.

Paikka: Aleksinkulma, Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 7.11. klo 10.

View Event →
Nov
13
6:00 PM18:00

Ti 13.11. MiB After work: Designer Anne-Mari Pahkala kertoo urastaan ja juhlanäyttelystään 10/TEN Art Of Fashion

Muotitaiteilija Anne-Mari Pahkalan (s.1984) ammatilliset juuret ovat Tampereelta. Nykyään hän työskentelee Helsingissä, mutta on tuonut juhlanäyttelynsä 10/TEN nähtäville Tullintorille. Pahkalan puvut ovat sekä taidetta että muotia. Hänen töitään näkee vuosittain esimerkiksi Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotolla, minkä lisäksi hän on vaatettanut myös esiintyviä taiteilijoita.

Pahkala suunnitteli vuonna 2017 Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanotolle useita asuja.  Hän vastasi myös Saara Aallon Hartwall Areenalla järjestetyn “In My Wildest Dreams” -konsertin pukusuunnittelusta. Pahkala on tehnyt useita asuja myös tamperelaiselle kansanedustajalle Sofia Vikmanille, joka on ollut mukana kertomassa suunnittelijayhteistyöstä asiakkaan näkökulmasta. Sofia on alustavasti luvannut kertoa kokemuksistaan tälläkin kertaa.

Näyttelytilassa puvut ovat lähellä katsojaa. Tästä syystä tämän tilaisuuden ilmoittautuminen avataan poikkeuksellisesti vain äideille ja sylivauvoille. Lämpimästi tervetuloa!

Paikka: Kauppakeskus Tullintori, Tullikatu 6, 33100 Tampere.
Hinta: Maksuton
Lapset: Sylissä, liinassa, repussa tai muutoin kannettuna (ei erillistä ilmoittautumista).

Mukaan mahtuu 40 aikuista.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 6.11. klo 10.

View Event →
Nov
13
5:00 PM17:00

Ti 13.11. MiB After Work: Vaikuttajamarkkinointi

Miten saada tehot irti tubettajamarkkinoinnista 15-35v kohderyhmässä?

Tule kuulemaan uunituoreet tutkimustulokset tulikuuman aiheen, Suomituben vaikuttavuudesta markkinoinnissa! Luvassa myös konkreettisia esimerkkejä. Tony Stepanow, luovan myynnin johtaja Suomen johtavasta luovasta vaikuttajamarkkinointitoimistosta Troot Networkista vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin:
-Mitkä mediat ovat nuorille aikuisille tärkeimpiä juuri nyt?
-Miten katsojat suhtautuvat kaupallisiin kumppanuuksiin YouTubessa?
-Millainen vaikutus Tuben kumppanuuksilla on ostopäätöksiin?
-Millaiset kaupalliset yhteistyöt vetoavat katsojiin parhaiten?

Jos haluat olla ajan hermolla, et halua missata tätä!
Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu  20 äitiä lapsineen sekä 30 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 6.11. klo 10.

View Event →
Nov
13
4:00 PM16:00

Ti 13.11. MiB goes Refresco: Virvoitusjuomakaupan ytimessä; millainen on virvoitusjuomamarkkina ja mikä on Kuopion rooli kansainvälisessä yrityksessä

Tule kuuntelemaan toimitusjohtaja Toni Antilan kertomana, mitkä ovat virvoitusjuomamarkkinan kuulumiset Kuopion suunnalla. Entinen Vip-Juice on nykyisin osa kansainvälistä isoa juomakonsernia ja ottaa aktiivisesti osaa Suomen virvoitusjuomamarkkinan kehittämiseen. Mihin markkina on menossa? Mitä makuja kuluttaja hakee? Ovatko energiajuomat vain pahasta? Kuulemme alasta monipuolisesta ja tutustumme tehtaan eri osiin ja toimintoihin.

Mukaan mahtuu 20 äitiä. Huomioithan, että jäsenillä on viikko aikaa ilmoittautua tilaisuuteen, jonka jälkeen tilaisuus on avoin myös muille siitä kiinnostuneille.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Ilmainen
Lapset: Turvallisuussyistä lapsia ei voida ottaa mukaan kierrokselle

View Event →
Nov
12
5:00 PM17:00

Ma 12.11. MiB After Work: Bisnesetiikka ja oikein toimimisen kulttuuri

Liiketoimintaetiikka, vastuullisuus ja arvojen mukainen johtaminen ovat olleet tänä vuonna tapetilla enemmän kuin koskaan. Organisaatiot koosta ja toimialasta riippumatta ovat joutuneet tarkastelemaan omia toimintatapojaan vastatakseen sidosryhmien kasvaviin odotuksiin. Suomessa liiketoimintaetiikan kysymykset usein liittyvät tilanteisiin, joissa ei suoraan toimita lainvastaisesti, mutta eettisen kompassin esiin kaivamista tarvitaan. Hyvä veli -verkostoja, pelolla johtamista, suosikkijärjestelmiä, silmien sulkemista, ongelmien peittelyä, konfliktien välttämistä ja niin edelleen.

Miten luoda oikein toimimisesta osan jokapäiväistä työkulttuuria? Miten edistää työkulttuuria, jossa epäkohtiin saa ja uskalletaan puuttua? Miten liiketoimintaetiikka eroaa yritysten yhteiskuntavastuusta? Mitä on suomalainen korruptio?

Aiheeseen sinut johdattaa liiketoimintaetiikan konsultti Niina Ratsula, joka keväällä irtisanoutui pestistään Kemiran globaalin Ethics&Compliance -toiminnon johtajana ja perusti yrityksen, Code of Conduct Companyn, jonka tavoitteena on edistää liiketoimintaetiikan käytäntöjä Suomessa. Niina on suosittu luennoitsija, ammattikirjailija ja vastuullisen johtamisen puolesta puhuja. Yrittäjyyden ohella Niina viimeistelee aiheesta väitöskirjaa.

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 25 äitiä lapsineen sekä 25 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 5.11 klo 10.

View Event →
Nov
12
5:00 PM17:00

Ma 12.11. MiB mingle: HR

Oletko kiinnostunut henkilöstöhallintoon, työhyvinvointiin tai työelämän kehittämiseen liittyvistä teemoista? Tule MiB mingleen, jossa marraskuun teemana on HR!

MiB minglessä jaetaan ajatuksia ja kokemuksia HR-aiheisiin liittyen vapaamuotoisesti. Sinun ei tarvitse työskennellä HR-tehtävissä, riittää että olet kiinnostunut aiheesta. Tervetuloa!

Paikka: Presso Sokos
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Nov
12
5:00 PM17:00

Ma 12.11. MiB goes ZEF Oy

Tule tutustumaan yhteen Suomen parhaista työpaikoista (Great Place to Work -voittaja vuonna 2016)! ZEFin yrityskulttuurin pohjana ovat heidän arvonsa rakkaus, rohkeus ja intohimo. Yritys on saanut suurta menestystä sekä Suomessa että maailmalla heidän tuotteensa kyselytyökalun kautta.

Meidät ottaa vastaan yrityksen toimitusjohtaja Jaakko Alasaarela, joka on hiljattain kirjoittanut myös kirjan “Sinä pystyt!”, joka auttaa pohtimaan, mitä juuri sinä haluat elämältäsi, mistä unelmoit ja pystytkö saavuttamaan unelmasi sekä saa sinut ymmärtämään, että sinä pystyt!

Tervetuloa monipuolisesti mielenkiintoiselle yritysvierailulle!

Paikka: Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 5.11 klo 10.

View Event →
Nov
12
11:00 AM11:00

Ma 12.11. MiB mingle: Lounastreffit Seinäjoella

Mothers in Business ry tarjoaa vertaistukea äideille, joita yhdistää halu itsensä kehittämiseen vanhempainvapaalla sekä uran ja perheen yhteensovittamiseen töihin paluun jälkeen.

Toivotamme tervetulleeksi tilaisuuteen kaikki MiBin toiminnasta ja jäsenyydestä kiinnostuneet, olit sitten kotona tai työelämässä! Ja tietysti toivomme mukaan myös kaikki MiBin jäsenet, joita kiinnostaa verkostoituminen potentiaalisten jäsenten kanssa! Tule verkostoitumaan, keskustelemaan sekä kyselemään lisää toiminnastamme lounaan lomassa.

MiB Vaasan edustaja paikalla 11.00 - 13.00, joten voit tulla paikalle oman aikataulusi mukaan.

Paikka: Fazer Arena, Kirkkokatu 23, Seinäjoki
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa@mib.fi pöytävarauksen takia.

View Event →
Nov
12
11:00 AM11:00

Ma 12.11. MiB mingle: Lounas keskustassa

MiBin kuukausittaiset lounastreffit ovat oiva tilaisuus tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja muihin MiB-äiteihin matalalla kynnyksellä. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki uudet ja vanhat jäsenet sekä toiminnasta muutoin kiinnostuneet lasten kanssa tai ilman. Nautitaan maistuvasta lounaasta samanhenkisessä seurassa - tervetuloa!

Paikka: Ravintola Ozaki Sushi Buffet, Tulliportinkatu 46-48
Hinta: Lounas omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Nov
8
to Nov 14

To 8.11. ja ke 14.11. MiB extra: kaksi webinaaria vloggaamisesta yritysmaailmassa

Perinteisen mainostuksen aika alkaa olla ohi, kun kohta jo 30% kuluttajista on blokannut mainokset verkkoselaimistaan ja sosiaalisessa mediassa algoritmeja muutetaan yrityksille yhä haastavammiksi näkyvyyden kannalta. Kun yritys haluaa tehdä vaikutuksen asiakkaaseen, tulee sen panostaa entistä enemmän sisältöön, vaikuttavuuteen, asiakkaan arvoihin ja tuoda esille omaa persoonallista otettaan markkinoinnissa.

Tiesitkö, että asiakkaasi hyödyntävät videoita omissa ostoissaan jo asiantuntijan tavoin? Kuluttajat muistavat erityisesti niiden yritysten viestin, jotka kertovat sen videoiden muodossa. Tutkimusten mukaan myynnin mahdollisuus nousee jopa 81%, kun asiakkaalle esitetään ensin video tuotteesta tai palvelusta. Asiakkaat uskovatkin, että videoiden näyttäminen auttaa heitä ostopäätöksen tekemisessä. Myös B2B-maailmassa johtajista yli puolet vastaanottaisi viestin mieluummin videomuodossa.

Tule opettelemaan, kuinka voit hyödyntää uudenlaista markkinointia omassa yrityksessäsi. Webinaareista saat paljon uutta tietoa videoiden tuomista mahdollisuuksista ja kuulet esimerkkejä maailmalla jo menestyneistä vloggaajista. Marraskuussa Vloggaajat Suomi järjestää kaksi veloituksetonta webinaaria liittyen videoiden hyödyntämiseen henkilöbrändäyksessä ja yritysmarkkinoinnissa:

Torstai 8.11. klo 18: Vloggaa kuin KINGI!

Opi videoiden tuomista mahdollisuuksista. Mukana Trainers’ Housen Samuli Salonen.

Keskiviikko 14.11. klo 18: Tee tulosta videoilla

10 syytä, miksi sinun tulisi alkaa vloggaamaan.

Webinaarin puhujina toimivat digivalmentaja Jessica Hynynen ja mentaalivalmentaja Jaana Mikkonen. Vloggaajat Suomi kouluttaa yrityksiä ottamaan video- ja vaikuttajamarkkinoinnin osaksi markkinointistrategiaansa. Lue lisää www.vloggaajat.fi ja katso video täältä.

Ilmoittautumislinkit webinaareihin lähetetään sähköpostitse torstaina 1.11. ja keskiviikkona 7.11. klo 10.

View Event →
Nov
8
5:00 PM17:00

To 8.11. MiB mingle – Avoin aktiivitapaaminen

Tervetuloa mukaan avoimeen aktiivien tapaamiseen! Oletko innostunut MiBin toiminnasta ja haluaisit mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tulevaa toimintaa aktiiviemme mukana? Paikallisjaosto järjestää muun muassa tapahtumia, kehittää yritys- ja sidosryhmäyhteistyötä ja viestii MiBistä kohderyhmille.

Tiimiimme kaivataan viestintävastaavaa, tapahtumavastaavaa, HR-vastaavaa, yrityssuhdevastaavia sekä tapahtumajärjestäjiä. Aktiivitoimintaan voit osallistua olit sitten raskaana, perhevapailla tai jo työelämään palannut – mielekästä tekemistä on tarjolla kaikille!

MiBin aktiivina olet osa paikallista ja valtakunnallista aktiivien verkostoa. Pääset edistämään MiBin toimintaa, tutustut mahtaviin naisiin eri aloilta ja saat mukavaa vastapainoa arkeen juuri sen verran kuin haluat. Et tarvitse aiempaa kokemusta yhdistystoiminnasta, innostus MiBin toimintaan ja itsesi kehittämiseen riittää. Tule mukaan vapaamuotoiseen tilaisuuteen kuulemaan MiBin toiminnasta ja aktiivijäsenyydestä. Voit myös ottaa lapset mukaan.

P.S. Voit tulla mukaan tapaamiseen, vaikka et olisi vielä MiBin jäsenmaksun maksanut jäsen.

Paikka: Aroma Bageri&Konditori, Kivihaantie 14, 65300 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen: Facebook-tapahtumaan tai osoitteeseen vaasa(at)mib.fi pöytävarauksen takia.

View Event →
Nov
8
4:00 PM16:00

Ke 8.11. MiB goes PwC - lapsen henkilötietojen suojelu

EU:n tietosuoja-asetusta alettiin soveltaa toukokuussa 2018. Asetus korostaa jokaisen oikeutta omiin henkilötietoihinsa. Erityistä huomiota on kiinnitetty lasten henkilötietojen suojeluun. Asetus edellyttää, että alaikäisellä on vanhemman lupa käyttää henkilötietoja tallentavia verkkopalveluita, mutta voiko palveluntarjoaja aina luottaa luvan olemassaoloon? Ja tietävätkö vanhemmat aina, mihin luvan antavat? Pelkällä sääntelyllä ei voida suojata lapsia, jos vanhemmat eivät ymmärrä, mitä tietoja palvelu kerää ja mihin se niitä käyttää.

Näistä teemoista MiBiläisille kertoo tietosuojaan erikoistunut juristi Seija Vartiainen PwC:n lakipalveluista. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus kuulla mielenkiintoisia uratarinoita PwC:llä työskenteleviltä naisilta.

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 1.11 klo 10.

View Event →
Nov
8
12:30 PM12:30

To 8.11. MiB mingle: Marraskuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Marraskuun kahveilla jutellaan lisäksi joustavista työskentelytavoista ja etätyöstä.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena – saat silti varmasti virtaa muista naisista.  

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä  ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Fazer Cafe Hämeenkatu, Hämeenkatu 15, 33100 Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook event

View Event →
Nov
8
11:00 AM11:00

To 8.11. MiB Mingle: Tekniikan Naiset - Digitalisaatio

Tervetuloa marraskuun tekniikan alan mingleen kaikki erilaisilla tekniikan aloilla työskentelevät tai alasta kiinnostuneet!

Tällä kertaa teemana on digitalisaatio, joka on kuuma aihe monessa yrityksessä tällä hetkellä.
- Miten digitalisaatiota toteutetaan eri yrityksissä?
- Mitkä on digitalisaation hyödyt ja voiko siitä olla haittoja?
- Onnistuneita ja epäonnistuneita tarinoita matkalla diginatiiviin maailmaan

Paikka: Ravintola Panini, Linnankatu 3. Paniniin pääsee helposti rattailla. Paikassa on syöttötuoleja ja ezpz ruokailualustoja.
Hinta: Maksuton
Lapset: Lapset erittäin tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event:https://www.facebook.com/events/2276653902569664/

View Event →
Nov
8
10:00 AM10:00

To 8.11. MiB extra: MessiLive.fi (Stream)

MiB Kuopio vierailee TE-keskuksen MessiLive.fi-lähetyksessä kertomassa mikä yhdistys MiB oikein on, keille se on tarkoitettu ja mitä yhdistyksessä tapahtuu.
Puhumassa tapahtumassa Kuopion paikallisvastaava ja kaksi muuta aktiivia.

Lähetystä voi seurata suorana MessiLive.fi-sivuston kautta tai myöhemmin taltioinnilta.

Mukaan seuraamaan tilaisuutta paikan päälle mahtuu 10 äitiä lapsineen.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Nov
7
5:00 PM17:00

Ke 7.11. MiB mingle: Oikealla unirytmillä kohti parempaa arkea (alustettu)

Hyvän ja riittävän unen merkitys jaksamiselle on kiistaton - mutta usein vaikeaa toteuttaa pikkulapsiarjen keskellä. Olet lämpimästi tervetullut keskustelemaan yhdessä, miten lapsi on muuttanut omaa nukkumistasi ja (työ)hyvinvointiasi sekä jakamaan kokemuksiasi toimenpiteistä yöunien turvaamiseksi. Keskustelemme myös siitä, miten unen merkitys heijastuu työhyvinvointiin sekä arjen pyörittämiseen ruuhkavuosien aikana.

Keskustelun alustaa Anni Kauria, perheiden parempaan nukkumiseen keskittyvän Haikara Hoi Oy:n mammiksella perustanut uniperso ja mibiläinen. Jokaisella on oikeus hyvään uneen ja yrityksen tavoitteena onkin pelastaa tuoreiden
vanhempien yöunet vauvojen uniongelmia ehkäisevän unikurssin avulla.

Tapahtuma on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten tule mukaan keskustelemaan hyvästä unirytmistä sekä keräämään vinkkejä omaan arkeesi!

Paikka: Helsinki Think Company Meilahti, Haartmaninkatu 4, 00290 Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event

View Event →
Nov
7
5:00 PM17:00

Ke 7.11. MiB extra: Askartelua Joulupuu-keräykseen

Tervetuloa nostattamaan joulumieltä ja tekemään hyvää. Joulupuu-keräys alkaa marraskuun lopussa ja sitä varten keräyksen joulukuusiin on kirjattava lasten toiveita joululahjoista. Tule siis askartelemaan pakettikortteja. Vapaaehtoisten apu on tärkeää, ehdit sitten paikalle vaikka puoleksi tunniksi tai koko ajaksi.

MiB Kuopio osallistuu tänä vuonna yhtenä yhteistyökumppanina Kuopion Nuorkauppakamarin järjestämään Joulupuu-keräykseen. Keräyksen tarkoituksena on  kerätä lahjoja vähävaraisille kuopiolaisille lapsiperheille. Joulupuu-keräys järjestetään Kuopiossa jo 10. kerran.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Nov
7
2:00 PM14:00

Ke 7.11. MiB Goes Smart Chemistry Park

Tervetuloa tutustumaan Raision yrityspuistoon ja kuulemaan kiertotaloudesta Linda Fröberg-Niemin johdolla. Linda toimii cleantech-alan kehitysjohtajana Science Parkissa. Lisäksi kuulemme puistossa toimivan yrityksen esittelyn.

Smart Chemistry Park on innovaatioalusta ja verkosto startupeille sekä pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka tuovat uusia ratkaisuja bio- ja kiertotalouteen. Yritysten liiketoiminnan ytimessä ovat teollisten sivuvirtojen ja biomassan jalostaminen uusiksi tuotteiksi ja materiaaleiksi, joita konsultoivat yritykset täydentävät palveluillaan.Smart Chemistry Park tarjoaa yrityksille laboratorio-, pilotointi- ja toimistotiloja. Verkoston yritykset pääsevät osaksi laajaa julkisen sektorin, yliopistojen ja yritysten yhteistyöverkostoa, joka tukee yrityksiä kasvuun. Tällä hetkellä Smart Chemistry Parkissa on sijoittuneena 14 kemian- ja prosessiteollisuuden yritystä ja tiiviissä yhteistyöverkostossa 60 yritystä.

Paikka: Raisio
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lasten kanssa ja 10 äitiä ilman lasta. Mukanamme vierailussa on myös Aboatekin naisia. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 31.10. klo 10.

View Event →
Nov
7
3:00 AM03:00

Ke 7.11. MiB goes BRP - Mitä on Lean? Sujuvuutta toimintatapoihin

Oletko aina halunnut päästä kurkkaamaan kelkkatehtaan suljettujen ovien taakse? Nyt se on mahdollista! Tehtaan henkilöstöpäällikkö Mari Kumpu (KTM, Turun kauppakorkeakoulu) kertoo vierailulla omasta urastaan ja valottaa meille henkilöstöhallinnon arkea. Mari on luvannut kertoa meille Lean- toimintamallista myös harjoituksen avulla. Voisiko Leania käyttää myös arjenhallintaan? Marilla on varmasti hyviä vinkkejä myös uran ja perheen yhteensovittamisesta kolmen lapsen äitinä.

Vierailulla on mahdollisuus päästä kurkkaamaan tuotantotiloihin, mutta alle 12-vuotiaat lapset joutuvat turvallisuussyistä valitettavasti odottamaan neuvotteluhuoneen puolella. Saavuthan paikalle myös ennen klo 15, jolloin jatkamme jo matkaa aulasta eteenpäin.

Poikkeuksellisesti ilmoittautumisaika päättyy jo 4.11. klo 23:59, jotta osataan varata tarjoilut ilmoittautuneiden mukaan.

BRP (TSX:DOO) on maailman johtava motorisoitujen vapaa-ajan ajoneuvojen suunnittelija, kehittäjä, valmistaja, jakelija ja markkinoija. BRP:n tuotteita myydään yli 100 maassa ja sen tuotemerkkeihin kuuluvat Ski-Doo- ja Lynx-moottorikelkat, Sea-Doo-vesijetit, Can-Am-mönkijät sekä rinnakkain istuttavat mönkijät, Spyder-roadsterit, Evinrude-perämoottorit sekä Rotax-suihkupropulsiomoottorit. Tuotemerkkien lisävarusteet, varaosat ja vaatteet täydentävät BRP:n tuotevalikoimaa. BRP:n vuosittainen myynti on yli 4,6Mrd CA$ ja se työllistää noin 10 000 henkilöä ympäri maailmaa.

www.brp.com

Paikka: Rovaniemi
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Turvallisuussyistä tuotantoon pääsee kurkkaamaan vain 12 vuotta täyttäneet. Pienemmät lapset joutuvat odottamaan neuvotteluhuoneen puolella.

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 31.10. klo 10.

View Event →
Nov
6
6:00 PM18:00

Ti 6.11. MiB After work: Ikigai – omien vahvuuksien löytäminen ja tavoitteiden kirkastaminen

Tuntuuko, että urasi kaipaa uutta kipinää tai ehkä etsit aivan uusia mahdollisuuksia? Haetko kenties uutta suuntaa tai mietit yrittäjäpolulle lähtemistä, mutta ajatukset kaipaavat vielä kirkastamista? Tämä ilta on kaikille, jotka ehkä vielä hakevat omaa suuntaansa tai haluavat saada sille vahvistusta.

Uuden ajan yrittäjien valmentaja Marika Roth tulee pitämään meille voimaannuttavan illan, jonka keskeisenä teemana on ikigai. Ikigain avulla pääsemme selvittämään muutaman eri näkökulman kautta juuri niitä omia tavoitteita. Valmennusillan aikana pysähdymme omien vahvuuksien ja mielenkiinnonkohteiden äärelle. Tämä voi selkeyttää omaa urapolkua ja suuntaa.

Marika tunnetaan innostavana valmentajana, joka yhdistää omassa valmennustyössään henkisyyden ja liiketoiminnan kehittämisen ja – kirkastamisen. Hän on myös kirjoittanut kirjan Menestyjän bisnespakki: naisyrittäjän työkirja (Tammi 2018).

Marikaan voit tutustua enemmän osoitteessa www.marikaroth.fi

Tilaisuus järjestetään toimistohotelli Business Center Papulan coworking-tilassa (2. kerros). Rakennus sijaitsee Lahden Upseerikerhon vieressä ja paikalla on ilmainen pysäköinti. Paikan päällä tarjotaan kahvit ja pientä purtavaa.

Tervetuloa!

Paikka: Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse noin viikkoa ennen tapahtumaa.

View Event →
Nov
6
5:30 PM17:30

Ti 6.11. MiB goes Evogenom

Miten geenit vaikuttavat unirytmiisi, stressinsietokykyysi ja palautumiseesi? Miten nautintoaineet ja lääkkeet toimivat kehossasi? Evogenom on jyväskyläläinen avainlippuyrityksen statuksen omaava bioteknologiayritys, joka tuottaa laajoja ja monipuolisia geenitestauksia kaikkien saataville.

Evogenomin asiakkaita ovat tavalliset suomalaiset, terveys- ja hyvinvointialan ammattilaiset sekä urheilijat ja valmentajat. Tule kuulemaan lisää Evogenomista yrityksenä sekä geenitestauksesta.

Paikka: Evogenom, Ahlmaninkatu 2 E, Jyväskylä
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Tilasta johtuen lapsien kanssa saapuvien määrä on rajoitettu. Sylivauvat ovat tervetulleita ja voit pelkän sylivauvan kanssa ilmoittautua “äitiä, jotka saapuvat yksin” -statuksella.

Mukaan mahtuu 3 äitiä lapsineen, sekä 18 äitiä jotka saapuvat yksin (tai sylivauvan kanssa).
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 30.10. klo 10

View Event →
Nov
6
5:00 PM17:00

Ti 6.11. MiB Afterwork: Vastuullinen kuluttaminen ja lähiruokapiirit - Hanna Leipämaa-Leskinen

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan vastuullisesta kuluttamisesta ja erityisesti paikallisista ruokaverkostoista.

Alustajana tilaisuudessa on KTT Hanna Leipämaa-Leskinen, joka on työskennellyt Vaasan yliopiston markkinoinnin yksikössä useiden vuosien ajan ensin väitöskirjatutkijana ja sen jälkeen tutkijatohtorina. Hanna on tutkinut ruoan kuluttamista monipuolisesti pohtien sitä myös kriittisistä näkökulmista, esimerkiksi kestävän kehityksen ja paikallistalouden kannalta. Alustus keskittyy erityisesti Vaasasta ja Pietarsaaresta alkunsa saaneen REKO-lähiruokaverkoston toimintaan paikallisia ruoantuottajia ja kuluttajia yhdistävänä verkostona.

Illan aikana kaikki pääsevät pohtimaan, miten omilla kulutuspäätöksillä voi olla vaikuttamassa omaan, perheen ja tulevien sukupolvien hyvinvointiin, ja mitkä kaikki tekijät lopulta vaikuttavat kulutuskäyttäytymiseemme. Lopuksi kokoamme yhteen ajatuksia siitä, miten voisimme kasvattaa lapsista vastuullisia kuluttajia, ja mitkä seikat ovat kuluttamisen osalta suurimmat tulevaisuuden haasteet.

Paikka: Vaasan yliopisto, Tervahovi (päärakennus), Wolffintie 34, 1krs., sali D102.
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 30.10. klo 18.

View Event →