Vauva tuli - miten kävi työpaikan? Kutsu medialle Mothers in Businessin paneelikeskusteluun Lapsimessuille

Onko vauvan saaminen edelleen urajarru 2020-luvulla? Tarkoittaako perhevapaa työelämästä sivuun joutumista ja missattuja työmahdollisuuksia? Muuttaako perhevapaauudistus mitään?

Uudistuneet perhevapaat tarjoavat perheille uudenlaisia mahdollisuuksia tasa-arvoon, joustoihin sekä työn ja perheen yhteensovittamiseen. Mutta miten työelämässä suhtaudutaan isien pidempiin perhevapaisiin, lisääntyviin joustoihin tai työnteon ja perhevapaiden yhdistämiseen? Tuetaanko työpaikoilla kaikkien vanhempien urakehitystä?

Tervetuloa Lapsimessuille seuraamaan Mothers in Business -järjestön paneelikeskustelua Vauva tuli - miten kävi työpaikan? Perhevapaauudistuksella kohti ura- ja perheystävällisempää työelämää!

Paneeli järjestetään perjantaina 14.4. klo 13.00–13.50 Lapsimessujen Kasvulavalla. Akkreditoituna median edustajana tai somevaikuttajana pääset vapaasti tutustumaan messuihin ja saat median palvelut käyttöösi.


Paneelissa aiheesta kanssamme keskustelevat: 

Millariikka Rytkönen, puheenjohtaja, Tehy

Millariikka Rytkönen toimii puheenjohtajana sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyssä. Hän uskoo, että kaikki on mahdollista – myös pyöröovista hiihtäminen. Raskaussyrjintä koskettaa myös tehyläisiä: tämäkin on asia, joka voidaan ja joka pitää ratkaista! Rytkösen perheeseen kuuluu aviomies, kaksi lasta ja koira sekä Tyyne-niminen asuntovaunu, jolla matkaillaan ahkerasti vapaa-aikana.

Kosti Hyyppä, erityisasiantuntija, Suomen Ekonomit

Kosti Hyyppä toimii erityisasiantuntijana Suomen Ekonomeissa ja on kolmen alle kouluikäisen lapsen isä. Hänen tehtäviinsä kuuluu muun muassa työelämän tasa-arvon edistäminen.

Ekonomien keskuudessa sama koulutus ei takaa miehille ja naisille yhtä hyvää ura- ja palkkakehitystä. Hyypän mielestä nykyistä tasaisemmin vanhempien kesken jakaantuvat perhevapaat ja perhevastuu ovat edellytyksiä tasa-arvoisemmalle työelämälle.


Anna Polvenlahti, juristi, UPM

Anna Polvenlahti on toimii juristina UPM:llä ja vastaa UPM:n Suomen selluoperaatioiden HR:stä. Hänen perheeseensä kuuluu 2 kouluikäistä lasta. Tasa-arvo ja tasa-arvoinen työelämä ovat hänelle tärkeitä.

Tasa-arvoinen työelämä vaatii ponnisteluita monelta eri taholta, ja Polvenlahti on ylpeä siitä, että UPM on tehnyt monia konkreettisia toimenpiteitä tasa-arvon edistämiseksi.


Julius Hurri, Talent Manager, Netlight Consulting

Julius Hurri työskentelee Talent Managerina teknologiakonsulttiyritys Netlight Consultingissa, ja on kahden pienen lapsen osallistuva isä. Työssään hän rekrytoi IT-alan huippuosaajia ja auttaa nuoria ammattilaisia kasvamaan omina itsenään täyteen potentiaaliinsa.

Hurri on jakanut vanhempainvapaat vaimonsa kanssa puoliksi molempien lasten kohdalla, ja uskoo miesjohtajienkin voivan saada sekä täysipainoisen uran että perhe-elämän.


Annica Moore, toiminnanjohtaja, MiB ry

Annica Moore on Mothers in Business ry:n toiminnanjohtaja ja kahden lapsen äiti. Hän on tasa-arvon, perheystävällisyyden ja paremman johtamisen edistäjä ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Moore on pitkän linjan naisyhdistysaktiivina toiminut mm. Naisjärjestöjen keskusliitossa ja Suomen UN Womenissa.



Lisätietoja: 

Asiantuntija Jenny Söderman, Mothers in Business ry, jenny.soderman@mib.fi, p. 044 706 0862

https://messukeskus.com/medialle/ 

Mothers in Business (MiB) yhdistää yli 4000 äitiä, joille työn ja perheen yhteensovittaminen on luonnollinen osa arkea. Järjestö tarjoaa mahdollisuuksia työelämätaitojen ja oman osaamisen kehittämiseen ja edistää äitien asemaa työelämässä ja yhteiskunnassa. https://www.mothersinbusiness.fi/