Sunnuntai: Tukeminen, arvostus ja jaksaminen

Sunnuntai: Tukeminen, arvostus ja jaksaminen

Tasa-arvoinen vanhemmuus on yhteistä työtä ja samaan suuntaan katsomista. Toimivassa parisuhteessa ja vanhemmuudessa olennaista on positiivisen tunneilmaston rakentaminen ja ylläpitäminen. Arjessa jaksamista edistää, kun muistaa välillä osoittaa arvostusta toista kohtaan ja kiittää. Kun vanhemmat ovat tiimi, he myös kykenevät astumaan avuksi silloin, kun toisen voimat uhkaavat loppua.

Tässä osiossa pääsette kehumaan toisianne vanhempina ja sopimaan, miten tuette toisianne vaikeammissa hetkissä.

Lauantai: Puhutaan rahasta

Lauantai: Puhutaan rahasta

Raha – yksi tyypillisimmistä kiistoja parisuhteeseen tuovista aiheista. Tasavertaisessa parisuhteessa ja perhearjessa on tärkeää kokemus reiluudesta puolisoiden taloudellisessa asemassa. Tasa-arvoisessa vanhemmuudessa molemmat puolisot osallistuvat perheen taloudellisiin kustannuksiin ja päätöksiin.

Tässä osiossa pääsette keskustelemaan rahasta ja puolisoiden taloudellisesta asemasta sekä neuvottelemaan, miten yhteinen ja oma talous turvataan reilusti lapsiperhearjessa.

Torstai: Työn ja perheen yhteensovittaminen

Torstai: Työn ja perheen yhteensovittaminen

Työ ja perhe – miten ne mahtuvat samaan arkeen? Työn ja perheen yhteensovittaminen on vanhemmille merkityksellinen kysymys, etenkin jos tykkää tehdä töitä tai haluaa panostaa uraan ja itsensä kehittämiseen. Tasa-arvoisessa vanhemmuudessa on tärkeää, että kaikkien vanhempien on mahdollista halutessaan satsata sekä uraan että perheeseen.

 Tässä osiossa pääsette jakamaan työelämään liittyviä tavoitteitanne ja haaveitanne kumppanin kanssa sekä laatimaan suunnitelman siitä, millaisilla järjestelyillä ja valinnoilla voitte tukea molempien urakehitystä.

Keskiviikko: Koti- ja metatöiden jakaminen

Keskiviikko: Koti- ja metatöiden jakaminen

Lapsiperhearki pitää helposti sisällään loputtoman tehtävälistan. On näkyvää siivoamista, ruuanlaittoa ja pyykinpesua, mutta myös näkymättömämpää metatyötä, kuten aikataulujen suunnittelua, yhteydenpitoa päiväkotiin ja kouluun sekä päässä pyörivää tehtävälistaa siitä, mitä kaikkea pitää muistaa. Jos työnjaosta ei keskustella ja neuvotella, toinen vanhemmista saattaa ajautua perheen projektipäälliköksi, joka pitää kaikkia lankoja käsissään.

Maanantai: Mitä on tasa-arvoinen vanhemmuus ja miksi siihen kannattaa pyrkiä?

Maanantai: Mitä on tasa-arvoinen vanhemmuus ja miksi siihen kannattaa pyrkiä?

Nyt starttaa Tasapeli-haaste! Mahtavaa, että olet ilmoittautunut mukaan. Uskomme vilpittömästi, että tasa-arvoista vanhemmuutta kannattaa ja on mahdollista rakentaa erilaisissa vanhemmuuden hetkissä, olitte sitten vauvaa odottavia, tuoreita vanhempia tai kokeneita konkareita.

Tasa-arvoinen vanhemmuus on yhteinen asia. Toivomme teille antoisia keskusteluja – ei aina helppojen, mutta varmasti palkitsevien aiheiden äärellä!