Helsinki

Filtering by: Helsinki
Mar
25
5:00 PM17:00

Ma 25.3. MiB After Work: Miten selviytyä ruuhkavuosista? – Vinkkejä perhe-elämän ja uran yhdistämiseen

Miten olla hyvä vanhempi ja samalla tavoitella unelmia työelämässä? Anni Erkon Uraäidin selviytymisoppaassa yhdeksän menestyvää suomalaisnaista kertoo vaativan työn ja perheen onnistuneesta yhdistämisestä. Kirjan äidit kokevat olevansa hyviä äitejä, sillä onnistuessaan jakamaan aikansa perheen ja työn välillä he ovat lapsilleen paremmin läsnä ja kukoistavat töissä.

Ratkaisukeskeisyys elämänasenteena korostuu usean äidin sekä kirjassa haastatellun työterveyspsykologin neuvossa: Hae ratkaisuja, älä ongelmia. Vanhemmuus voi myös tukea työelämää tarjoten uusia arvoja ja toimintamalleja, joiden myötä työnteko tehostuu. Kun asiat järjestyvät mahdottominakin päivinä, ruuhkavuosien kuningattaret kokevat syvää onnellisuutta. Kirjassa he jakavat parhaat ajankäyttövinkkinsä ja kannustavat romuttamaan superäitimyytin. Kuka edes haluaa olla täydellinen?

Tapahtumassa teoksen kirjoittaja Anni Erkko kertoo teoksestaan, sen syntyprosessista sekä parhaista vinkeistä. Luennon jälkeen järjestetään aiheesta keskustelu.

Anni Erkko (s. 1983) on toimittaja, viestintäalan asiantuntija ja kahden lapsen äiti. Hän on työskennellyt eri medioissa, muun muassa Aamulehdessä, STT:ssä, Ylellä, Kauppalehdessä ja Kauppalehti Optiossa. Tasa-arvo ja naisten urien edistäminen ovat olleet tärkeä osa hänen työtään, ja hän on ollut esimerkiksi valmentamassa naisjohtajia median kanssa toimimiseen Keskuskauppakamarin naisjohtajien mentorointiohjelmassa. Tällä hetkellä hän työskentelee OP Ryhmässä pääjohtajan avustajana. Kirjassaan hän haluaa purkaa vastakkainasettelua uran ja perheen väliltä ja tuoda esiin sitä, miten menestyvän uran ja tasapainoisen perhe-elämän yhdistäminen voi olla avain onneen.

Aika: 25.3.2019 klo 17-18.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 35 äitiä, jotka saapuvat yksin ja 15 äitiä lapsineen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 18.3. klo 10.View Event →
Mar
26
12:30 PM12:30

Ti 26.3 MiB Afternoon Club: Ilmiö nimeltä podcast

Podcastit ovat todellakin täällä: yhtäkkiä niitä kuuntelevat kaikki. Podcasteista intoillaan ja keskustellaan, ja parhaat keräävät komeita kuuntelumääriä. Podcasteista on tullut monelle mutkaton arjen kaveri - ja yrityksille kiinnostava lisäarvon tuottaja.

Tuotantoyhtiö Jaksomedian toimitusjohtaja, aikaisemmin muun muassa Olivia-lehteä päätoimittanut Veera Luoma-aho avaa mibiläisille, miten podcasteista tuli ilmiö. Tilaisuudessa pohditaan mm. hyvän podcastin anatomiaa sekä saadaan käsitys siitä, mitä maailmalla podcastien rintamalla tapahtuu. Ja tietysti: mitä podcasteja nyt ainakin kannattaa kuunnella?

Aika:
26.3. klo 12.30–14
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset:
Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 19.3 klo 10.

View Event →
Mar
27
4:30 PM16:30

Ke 27.3 MiB goes: Ivana Helsinki

Miten Ivana Helsingistä rakentui kansainvälinen muoti-, taide- ja elokuva-alan toimija? Mitä lähes 20 vuotta desingyrityksen johdossa on opettanut? Pirjo ja Paola Suhonen perustivat Ivana Helsingin vuonna 1998, ja tämän jälkeen Ivana Helsinki on noussut kansainvälisesti tunnetuksi designyritykseksi, joka on hyväksytty ainoana pohjoismaisena brändinä sekä Pariisin että New Yorkin virallisille muotiviikoille. Pirjo Suhonen, KTM, kertoo Ivana Helsingin tarinan sekä jakaa oppimansa 10 teesiä menestykseen. Hänen toimenkuvaan kuuluu tuotteistaminen, b to b myynti, markkinointiviestintä sekä yhteistyökumppanuuksista huolehtiminen. Pirjo on myös mukana muutamassa start up -yrityksessä sijoittajana ja neuvonantajana sekä opettaa säännöllisesti Helsinki Design Schoolissa. Uusi Ivana Helsinki House -toimipiste sijaitsee idyllisessä Marjaniemessä, joka on samalla heidän toimisto, showroom ja myymälä.

Aika: 27.3 klo 16.30–18.00 (Pirjo Suhosen osuus alkaa 17.00)
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 35 äitiä, jotka saapuvat yksin, plus 15 äitiä lapsineen. Huom. Tilaan ei mahdu lastenvaunuja, ne tulee jättää talon ulkopuolelle! Tilaisuuden aluksi ja lopuksi osallistujilla on minglailun yhteydessä mahdollisuus tehdä ostoksia. Pirjo Suhosen osuus alkaa klo 17.00, joten tilaisuuteen voi tarvittaessa ilmestyä vasta klo 17.00.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 20.3. klo 10.

View Event →
Apr
1
9:30 AM09:30

Ma 1.4.2019 Kestävän tulevaisuuden vaalipaneeli

Eduskuntavaalit lähestyvät! MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hankkeen kestävän tulevaisuuden teemat ovat myös suuria vaaliteemoja. Miten Helsingin ja Uudenmaan mibiläiset ehdokkaat ratkaisisivat haastavia tulevaisuuskysymyksiä?

Paneelissa ovat keskustelemassa yhdistyksemme jäsenet Sari Multala (Kokoomus, Uusimaa), Sara Saramäki (Keskusta, Uusimaa), Helena Marttila (SDP, Helsinki) sekä MiBin ulkopuolelta vahvistuksena tuore isä Ozan Yanar (Vihreät, Helsinki). Keskustelun moderoi MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hankkeen projektipäällikkö ja MiBin hallituksen markkinointivastaava Elina Jolma. Paneelin kysymyksiä tiedustelemme jäsenistöltä Facebook-ryhmässä maaliskuun aikana.

Tapahtuma on osa MiB Lab lastemme tulevaisuus -hanketta. Lastemme tulevaisuus -hanke panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Aika: 01.04.2019 klo 9.30-11.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 30 äitiä, jotka saapuvat yksin ja 50 äitiä lapsineen. Tapahtuma striimataan.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 25.3. klo 10.

View Event →
Apr
3
2:00 PM14:00

Ke 3.4. MiB goes: Svenska arbetarinstitutet, Arbis

Arbiksen henkilökunta toivottaa meidät lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan Helsingin ruotsinkielisen työväenopiston toimintaan ja kurssitarjontaan. Arbiksen henkilökunnan järjestämän esitelmän jälkeen on mahdollisuus minglailla Arbiksen kahvilassa. Nu har vi en fin möjlighet att lära oss något nytt och öva svenska samtidigt!

Tule rohkeasti mukaan, rohkeasti ruotsiksi -porukassa kynnys on matala. Aivan kaikki, ruotsin taitotasostaan riippumatta, ovat tervetulleita ja tämä on vielä hauskaa! Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna. Hoppas vi ses!

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki

Aika: 3.4. klo 14:00-15:30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: TervetulleitaView Event →
Apr
4
12:00 PM12:00

To 4.4.2019 MiB mingle: Talous, työ ja ympäristö (alustettu)

MiB Lab -hanke Lastemme tulevaisuus panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Tuntuuko, että oma elämäntapa on epäsuhdassa uutisoituihin ympäristöongelmiin? Miten voi suunnata omaa työtään osaksi myönteisiä ratkaisuja? Kasvutalouden jälkeistä työtä tutkiva Eeva Houtbeckers alustaa keskustelua talouden, (ansio)työn ja ympäristöongelmien välisistä linkeistä. Talouden ymmärryksen ajatellaan vaativan erikoistunutta koulutusta ja kykyä seurata talousuutisia. Kuitenkin laajempi näkemys taloudesta ymmärtää talouden arjen valinnoiksi erilaisissa tilanteissa. Tule mukaan keskustelemaan ja ideoimaan tekoja omaan työntekoon liittyen.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille!

Aika: 4.4.2019 klo 12–13.30
Paikka: Keskustakirjasto Oodi, ryhmähuone 3, 2. krs
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event: https://www.facebook.com/events/549588245545803/?ti=icl

View Event →
Apr
4
12:00 PM12:00

To 4.4.2019 MiB goes Siili Solutions Oyj

Siili Solutions on suomalainen ohjelmistoyritys, joka on  perustettu vuonna 2005. Yhtiöllä on maailmanlaajuisesti yli 700 työntekijää. Siili Solutions toimii Suomessa Helsingissä, Oulussa, Seinäjoella ja Tampereella. Ulkomaan toimipisteet sijaitsevat USA:n Piilaaksossa ja Detroitissa, Saksan Berliinissä ja Stuttgartissa sekä Puolan Wrocławissa ja Szczecinissä.

Siilin työntekijät eli siilit toivottavat MiB Helsingin uraäidit lapsineen lämpimästi tervetulleeksi yritysvierailulle. Samalla, kun pääsemme tutustumaan yhteen Suomen kiinnostavimmista IT-taloista, kuulemme siitä, miten yrityksessä on huomioitu työn ja perheen yhteensovittaminen.

Siilillä uskotaan työn ja vapaa-ajan tasapainoon. Monilla siileillä vapaa-aikaan kuuluu oleellisesti myös rooli vanhempana. Yrityksessä on huomattu, että perheet arvostavat sitä, kun kodin arjessa ovat läsnä molemmat vanhemmat. Yritys osallistui isosti Fambitionin Isähaasteeseen viime vuonna ja jatkaa työtään tasa-arvoisen vanhemmuuden ja työn ja vapaa-ajan välisen balanssin rakentamiseksi. Kuinka tämä perheisiin liittyvä missio näkyy siilien arjessa konkreettisesti? Tästä kuulet eri tehtävissä toimivien siilien tarinoita. Tarjolla myös virvokkeita ja snäksejä kaikenikäisille osallistujille.

Tapahtuman sisältö:
Henkilöstöjohtaja Kristiina Burtsoffin tervehdys
Puheenvuoro: Timo Luhtaniemi, Siilin toimitusjohtaja ja suurperheen isä
Puheenvuoro: Sanna Vainionpää, Designer ja äiti
Puheenvuoro: Joona Haavisto, Koodari ja isä

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen sekä 10 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: 4.4.2019 klo 12-14
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!View Event →
Apr
6
10:00 AM10:00

La 6.4.2019 MiB extra: Johda itseäsi myötätunnolla - workshop

Kaipaatko aikaa ja tilaa keskittyä itseesi? Onko elämäsi tasapainottelua kiireen ja suoritusten keskellä? Tule kuulemaan, miten voit hellittää tahtia, parantaa suhdetta itseesi ja suunnata kohti omannäköistäsi elämää. Tämä workshop on juuri sinulle, joka haluat löytää oman polkusi menestykseen ja merkityksellisyyteen sen sijaan, että suoritat elämää ulkoisten mittareiden sanelemana.

Workshopin aikana opit myös, miten vältät arjen henkiset sudenkuopat ja vahvistat omia voimavaroja. Henkisen kapasiteetin kasvattaminen on yksi työelämän tärkeimmistä menestystekijöistä. Tule mukaan oppimaan 5 askelta, joiden avulla onnistut!

Henkisen hyvinvoinnin valmentaja Jenni Demus, 38, on myötätuntoisen itsensä johtamisen asiantuntija. Hänen ratkaisukeskeinen kognitiiviseen terapiaan ja tietoisuustaitoihin perustuva lähestymistapansa auttaa luomaan uudenlaisen suhtautumistavan elämän eri osa-alueita rajoittaviin ajatus- ja toimintamalleihin. Uuden suhtautumistavan rakentaminen on prosessi, joka vie kohti sallivampaa minäsuhdetta, arvojen vahvistamista ja omannäköisen elämän toteuttamista. Jennin valmennus on avuksi erityisesti elämän muutoskohdissa ja työelämän haasteissa. Valmennus voimaannuttaa menestymään niin ihmissuhteissa kuin työelämässäkin. Jenni on kouluttautunut sekä johtamisvalmennuksen sekä kognitiivisen terapian kolmannen aallon menetelmiin (MBCT, HOT, skeematerapia).

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 30.3. klo 10.

Aika: 6.4. klo 10-12
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tapahtuma on vain äideille

Mukaan mahtuu 30 äitiä.View Event →
Apr
9
5:00 PM17:00

Ti 9.4. MiB mingle: på svenska, välkommen med!

Svenska kulturfondenin Hallå! -apurahan saanut MiB Lab -projekti Rohkeasti ruotsiksi - koulukielestä käyttökieleksi perhevapaalla on lähtenyt vauhdilla käyntiin vuoden alusta kouluttaja-koordinaattori Jessica Rosenbergin johdolla. Minglejä erilaisilla teemoilla järjestetään noin kahdesti viikossa, sekä aamu- että iltapäivisin.

Mingleihin ovat tasosta riippumatta tervetulleita aivan kaikki, jotka haluavat herätellä tai ylläpitää ruotsin suullisia taitojaan. Teidän toiveestanne järjestetään huhtikuusta lähtien minglejä myös erityisesti aloittelijoille. Och förstås - våra svenskspråkiga MiBbare är hjärtligt välkomna med för att hjälpa oss andra. Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna!

Tiistaina 9.4. on mahdollisuus tulla tutustumaan ja kuulemaan projektista enemmän sekä esittää toiveita tulevien minglejen aiheiksi ja mieluisista vierailukohteista. Luvassa verkostoitumista, toisiimme tutustumista på svenska ja pientä purtavaa!

Muut projektin tulevat minglet löytyvät Facebookissa Mothers in Business Helsinki -ryhmän tapahtumakalenterista ja seinältä. Voit myös seurata projektin Instagram -tiliä rohkeasti_ruotsiksi.

Tule rohkeasti mukaan, tämä on hauskaa!  Hoppas vi ses!

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki

Aika: 9.4. klo 17:00-18:00
Paikka: Keskuskirjasto Oodi, ryhmätila 7
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

View Event →
Apr
10
1:00 PM13:00

Ke 10.4.2019 MiB goes Planmeca

Planmeca toivottaa mibiläiset lämpimästi tervetulleiksi Helsingin Herttoniemeen tutustumaan innovatiivisiin terveysteknologian ratkaisuihin. Planmeca Oy on yksi maailman johtavista hammashoitolaitteiden valmistajista, jonka tuotteita viedään yli 120 maahan ympäri maailmaa. Kattavaan tuotevalikoimaan kuuluvat digitaaliset hammashoitokoneet, monipuoliset 2D- ja 3D-röntgenlaitteet, CAD/CAM-tuotteet sekä niitä tukevat ohjelmistoratkaisut.

Planmeca on alan suurin perheyritys, joka työllistää noin 2 750 henkeä maailmanlaajuisesti ja panostaa talon sisäiseen tuotekehitykseen. Yritysvierailulla Planmecan viestintäjohtaja Maarit Vannas perehdyttää mibiläiset Planmecan tuoteratkaisujen maailmaan ja kertoo suun terveydenhuollon tulevaisuudennäkymistä sekä niiden vaikutuksista Planmecan toimintaan. Tervetuloa!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 3.4. klo 10.

Aika: 10.4. klo 13-14.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Apr
10
5:00 PM17:00

Ke 10.4.2019 MiB goes SUHK Mama - äitien treenitapahtuma

Oletko kiinnostunut raskauden ja synnytyksen jälkeisestä lantionpohjan ja keskivartalon palautumisesta? SUHK Mama on Äitiysfysioterapiakeskus ja Pilates Studio, jonne on saman katon alle koottu yhteen naisen terveyttä tukevan fysioterapia osaamisen. SUHK Mamalla Espoonlahdessa pidämme Terhi Antikaisen ja Riitta Vesasen johdolla aktiivisen workshopin aiheesta, jossa käydään läpi muutamia harjoitteita sekä käytännön että teorian kautta aiheen ympärillä.

Terhi Antikainen äitiysfysioterapeutti, lantiopohjan fysioterapeutti, Somatic Pilates-ohjaaja ja FAF Personal Trainer. Terhi ohjaa SUHK Mamassa odottavien ja synnyttäneiden äitien pilates ryhmiä, tekee raskaushierontaa sekä ottaa vastaan äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia asiakkaita. Itsekin kolmen lapsen äitinä Terhi haluaa jakaa tietoa raskaana oleville, sekä synnyttäneille äideille kuinka omasta kehostaan voi pitää huolta parhaalla mahdollisella tavalla läpi vauva-ajan.

Riitta Vesanen fysioterapeutti, lymfaterapeutti ja urheiluhieroja. Fysioterapeuttina Riitta haluaa auttaa sinua huoltamaan kehoasi juuri sinulle sopivalla tavalla, oikeanlaisia harjoitteita ohjaamalla sekä manuaalisia tekniikoita käyttäen. Lymfaterapeuttina Riitta hoitaa raskaudenaikaisia ja -jälkeisiä turvotuksia, sekä muita nesteenkierron häiriötä. Lisäksi hän hoitaa arpia, esimerkiksi sektioarpia.

Aika: 10.4. klo 17.00-19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tapahtuma on vain äideille!

Mukaan mahtuu 10 äitiä.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 3.4. klo 10.

View Event →
Apr
16
4:00 PM16:00

Ti 16.4. MiB goes Kesko: Maailman vastuullisin kaupan alan yritys ympäristön asialla

Miten vastuullisuutta johdetaan Keskolla? Miten Kesko pyrkii pienentämään merkittävimpiä ympäristövaikutuksiaan? Miten Kesko on sitoutunut kansainvälisten ilmastokokousten tavoitteisiin?

Tervetuloa kuuntelemaan, kun Kesko Oyj:n vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo kertoo meille Keskon yleisestä vastuullisuustyöstä ja ympäristövastuusta.

Kesko on listattu maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi jo viidettä vuotta peräkkäin. Vastuullisuus on K-ryhmälle strateginen valinta ja jokapäiväistä työtä. Kesko on sitoutunut kansainvälisten ilmastokokousten tavoitteisiin ja on asettanut kunnianhimoiset päästötavoitteet toiminnalleen ja toimitusketjulleen.

Tapahtuma on osa MiB Lab lastemme tulevaisuus -hanketta. Lastemme tulevaisuus -hanke panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: 16.4. klo 16-17.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 9.4. klo 10.

View Event →
Apr
24
9:30 AM09:30

Ke 24.4. MiB goes Kaiko Clothing: keskustelutilaisuus kestävämmästä vaateteollisuudesta

Vaateteollisuus on yksi ympäristöä kuormittavimpia teollisuudenaloja. Pikamuoti ja kertakäyttökulttuuri, tekstiilien kasvattaminen ja muokkaaminen sekä epäeettiset työolot ovat kaikki vaatebisneksen nurjia puolia. Onkin selvää, että tulevaisuudessa vaateteollisuuden täytyy kääntää takkinsa kohti kestävämpää aikakautta.

Suomalainen vaatevalmistaja Kaiko Clothing vannoo kestävän kuluttamisen ja ajattomuuden nimeen. Ympäristöystävällisyytensä ja vihreiden valintojensa lisäksi yritys lahjoittaa huomattavan osan tuotoistaan Naistenpankin kautta kehitysmaiden naisten elinolojen parantamiseen.

Tule kuulemaan Kaiko Clothingin toimitusjohtaja Mirjam Sokan ajatuksia vaatebisneksen tulevaisuudesta sekä keskustelemaan kestävämmistä valinnoista. Tapahtumassa pohditaan kuluttajalähtöisesti vaateteollisuuden mahdollisuuksia ja haasteita yhteisissä ympäristötalkoissamme.

Tapahtuma on osa MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hanketta. Lastemme tulevaisuus -hanke panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Tilaisuuteen mahtuu 12 äitiä lapsineen tai ilman lapsia.

Aika: 24.4. klo 9.30-11
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 17.4. klo 10.View Event →
Apr
24
10:30 AM10:30

Ke 24.4. MiB Morning Club: Sisters in Business - parempiin tuloksiin yhteispelillä

Teknisesti ottaen Hanne Kettunen ja Laura Satamo ovat toistensa kilpailijoita. Kumpikin kirjoittaa humoristista mutta syvällistä perheblogia, juontaa podcastia ja hauskuuttaa yleisöään Instagramissa. Silti, tai ehkä sen takia, Laura ja Hanne pitävät tiukasti toistensa puolia ja auttavat toista menestymään. Yhdessä juonitaan tarjousten sopivia summia, parasta kulmaa uuteen postaukseen ja toimivinta kuvaa Instaan. Sparrauksesta ja solidaarisuudesta on ollut kummallekin mitattavaa hyötyä. Puheenvuorossaan naiset kertovat, kuinka kilpailtu somebusinesskin voi paremmin kun ajaa samalla myös vähän siskon etuja.

Hanne Kettunen kirjoittaa suosittua Valeäiti-blogia ja toimii päivätyökseen konsulttiyhtiö Avanto Venturesin operatiivisena johtajana. Laura Satamo on Turun, oman elämänsä ja sisältöjen kuningatar, joka valloittaa media-alaa vuoden perheblogiksikin valittu Mamma Rimpuilee -blogi käyntikorttinaan.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 10 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: 24.4. klo 10.30-12
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 17.4. klo 10.View Event →
Apr
25
1:00 PM13:00

To 25.4. MiB Afternoon Club: Omapaja - kevytyrittäjyys ja sen mahdollisuudet

Laura Laine-Pohls tulee Omapajalta esittelemään heidän palveluitaan ja puhumaan kevytyrittäjyydestä. Omapaja pyrkii lisäämään yrittämisen edellytyksiä yhteiskunnassa ja innostaa ihmisiä tekemään työtä intohimolla. Kevytyrittäjyys Omapajan laskutuspalvelussa mahdollistaa omalla osaamisella ansaitsemisen ilman oman yrityksen perustamista. Omapaja tarjoaa turvallisen polun yrittäjyyteen.

Tilaisuuteen mahtuu 12 äitiä lapsineen sekä 13 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: 25.4. klo 13-15
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 18.4. klo 10.

View Event →
Apr
27
10:00 AM10:00

La 27.4. MiB goes Vireus

Pömpöttääkö vatsan seutu? Kyseessä saattaa olla suorien vatsalihasten erkaantuma, joka vaikuttaa häiritsevästi voimansiirtoon rintakehän, lantion ja lanneselän välillä. Lantiopohjan ja vatsalihasten toimintahäiriöt voivat heikentää vatsalihasten voimantuottoa ja fasciaalista tukea.

Minna Tynkkynen käy tapahtumassa läpi teoriassa ja käytännössä harjoittelun periaatteet, jotka soveltuvat erkaantuma-asiakkaalle. Tunnilla demotaan ultraääni-laitteen avulla, miten aktivoida ja harjoittaa oikein keskivartalon tukilihaksia (poikittaista vatsalihasta, vinoja vatsalihaksia, lantionpohjan lihaksia). Tapahtumassa käydään myös läpi mitä naisen keho kokee raskaana ollessa ja millaisia asioita pitää ottaa huomioon synnytyksen jälkeen. Lisäksi käymme läpi yleisiä asioita naisen lantionpohjasta ja sen treenaamisesta.

Aika: 27.4. klo 10.00-12.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: maksuton (lapsiparkki 5 EUR per lapsi, maksu paikanpäällä)
Lapset: Vähintään kaksivuotiaat lapset tervetulleita leikkimään Velmumesta-lapsiparkissa äitien treenitapahtuman ajan (velmumesta.fi)

Mukaan mahtuu 30 äitiä. Lapsiparkkiin osallistuvien lasten iät on ilmoitettava ennakkoon Lyyti-ilmoittautumisen yhteydessä, jotta lapsiparkin hoitajamäärä osataan mitoittaa oikein.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 20.4. klo 10.

View Event →
Apr
29
5:45 PM17:45

Ma 29.4.2019 MiB goes: Svenska teatern, Chess på svenska -musikaali

Tervetuloa nauttimaan musikaalista, jota on kuvattu vuoden musiikkitapahtumaksi, årets största musikalhändelse! Rohkeasti ruotsiksi - koulukielestä käyttökieleksi perhevapailla -projektin myötä MiBiläiset saavat mahdollisuuden päästä nauttimaan teatteri-illasta mitä parhaimmassa seurassa. Chess på svenska on musikaali, joka on nähtävä! Tämä on hieno mahdollisuus päästä nauttimaan ruotsinkielisestä kulttuurista, ja tauolla on mahdollisuus treenailla omaa kielitaitoa, tasosta riippumatta.

Ilmoittaudu pian mukaan, paikkoja on rajoitetusti! Ilmoittautua voi 28.3. lähtien ja ilmoittautuminen päättyy 11.4.

Lipun hinta esitykseen on 30 € /kpl sisältäen palvelumaksut ja transaktiokulut. Lippu maksetaan Lyytissä ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli et pääse paikalle, emme valitettavasti voi palauttaa rahojasi takaisin. Voit kuitenkin antaa lipun toiselle MiBin jäsenelle jos et pääsekään paikalle.

Ennen näytöstä minglaillaan Svenskanin Amos-lämpiössä. Minglailu alkaa klo 17.00 ja teatteriesitys klo 18.00. Mahdollinen tarjoilu minglailun yhteydessä hoidetaan omakustanteisesti.

Aika: 29.4. klo 18:00, esityksen kesto 2 h 40 min sisältäen tauon. Mingle klo 17:00 alkaen. Olethan paikalla viimeistään klo 17:45, jotta saat lippusi.
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: 30 €
Lapset: Tällä kertaa vietämme iltaa aikuisten kesken

Lue lisää musikaalista: https://svenskateatern.fi/sv/repertoar/chess/

View Event →

Mar
22
10:30 AM10:30

Pe 22.3. MiB Morning Club: Ammatillinen osaaminen ja ihmisenä kasvu -työpaja

Pohdituttaako ammatillisen osaamisesi riittävyys jatkossa? Oletko täysin uuden äärellä palatessasi työelämään äitiys- tai perhevapaalta ja et oikein tiedä miten edetä? Haaveiletko mahdollisesti työpaikan vaihdosta vapauttaaksesi vihdoinkin moninaisen osaamisesi?

Tule keskustelemaan toisten äitien kanssa ammatillisen osaamisen ja ihmisenä kasvun –teemasta. Pohdimme yhdessä äitiyden myötä muuttuneita asioita eri näkökulmista, mm. roolien, ristiriitojen ja uskomusten vaikutuksia ajatuksiimme ja tunteisiimme. Tarkastelemme myös omia ammatillisia vahvuuksiamme suhteessa työelämän edellyttämiin kompetensseihin. Saat mukaasi pohdintatehtävän, jonka pohjalta voit vielä jatkaa oman ammatillisen polkusi edistämistä.

Aiheeseen johdattelee neljän nuoren aikuisen äiti, aikuiskasvattaja (KM), Certified Business Coach®ja yrittäjä Anna Maija Siljander, Turning Heads. Hänellä on useiden vuosien kokemus aikuisten ohjaamisesta työelämän moninaisissa muutostilanteissa, lähinnä Helsingin yliopiston täydennyskoulutuksessa. Työssään valmentajana Anna Maija yhdistää vahvan kiinnostuksensa oppimiseen, kasvuun ja kehittymiseen sekä itsen johtamiseen ja ihmisten väliseen vuorovaikutukseen.

Aika: 22.3.2019 klo 10.30-12
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä, jotka saapuvat yksin ja 15 äitiä lapsineen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 15.3. klo 10.View Event →
Mar
22
8:30 AM08:30

Pe 22.3. MiB Morning Club: Tunneäly ja uudet toimintamallit henkilöstöjohtamisessa

Myy tunteella, se on älykästä. Toni Hannukainen Adeptus Partners Oy:sta kertoo, meille tunneälyn hyödyntämisestä niin töissä kuin vapaalla. Kuinka meidän tulisi hyödyntää tunneälyämme ja tunnetaitojamme myyntityössä, johtamisessa, ystävyys- ja parisuhteissa kuin omassa arjessammekin? Miten omien ja muiden ihmisten tunteiden tunnistaminen, ymmärtäminen ja hallitseminen vaikuttaa ongelmanratkaisuun, asenteeseen, menestykseen ja hyvinvointiin.

Johanna Pystynen, Vincitin henkilöstöjohtaja, kertoo meille, miten toimii Euroopan parhaana työpaikkana palkittu Vincit. Vincit on organisaationa hyvin uudistuva ja pyrkii jatkuvasti haastamaan vanhoja toimintamalleja sekä löytämään uusia ajatuksia "laatikon" ulkopuolelta. Vincit on myös kehittänyt LaaS-palvelun, jonka avulla kotoutetaan palvelevan johtamisen periaatteet organisaatioon asteittain, läpinäkyvästi ja ketterästi kokeillen.

MiB järjestää tilaisuuden yhteistyössä Projektiyhdistys Ry:n kanssa. Tilaisuus alkaa aamiaisella klo 8.30. Tervetuloa!

Aika: 22.3.2019 klo 08.30–11.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Mukaan mahtuu 5 lasta

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 15.03. klo 10.View Event →
Mar
21
8:30 AM08:30

To 21.3 MiB goes Digitalist: Growth Hacking

Digitalist is a customer experience innovation company, an end-to-end partner in digitalization. Fueled by insight and innovation, and leading-edge capabilities in brand, design, tech and CRM, we champion a holistic perspective on customer experiences – and by that we future proof businesses.

In this event we want to guide you through the basics of Growth Hacking, setting strategic KPIs to get alignment and knowing how to recognize a well designed and promising experiment. It is simple, essential and easy to put growth to work! Join us for a morning talk on how to generate systematic and incremental growth. Marketing automation, branded campaigns, analytics, qualitative research, AB testing. All these tools are known, but the way to use them could be a bit different: less silos, more alignment, more converging efforts towards common (growth) goals.

Aika: 21.3 klo 8.30.-10.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 20 äitiä, jotka saapuvat yksin ja  20 äitiä lapsineen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 14.3. klo 10.View Event →
Mar
20
6:30 PM18:30

Ke 20.3. MiB goes Vappu ja Marja Live

"Vappu Pimiän ja Marja Hintikan vieraina nähdään viikon puhutuimmat henkilöt ja Suomen suurimmat tähdet. Näiltä naisilta ei mene sanat solmuun eikä suu mutruun, kun he ruotivat päivänpolttavia aiheita keskiviikon suorassa lähetyksessä."
- Fremantle

Vappu ja Marja Live starttasi lähetyksensä helmikuun alussa mm. Presidentti Tarja Halosen vierailulla. Illan vierasjoukko on vielä mysteeri, mutta eturivin väkeä on varmasti haastateltavina myös 20.3., jolloin MiBin ihanan naiset valtaavat suoran lähetyksen yleisöpaikat. Lähde siis mukaan seuraamaan livetuotannon tekemistä ja nauttimaan illan viihteestä!

Ennen studiolle suuntaamista minglaamme halukkaiden kanssa kuohuviinilasillisten ääressä Bar Bölessä (Original Sokos Hotel Pasila, Maistraatinportti 3) klo 18.30 alkaen, jonka jälkeen siirrymme kävellen studiolle. Studiolla tapaaminen klo 19.50 ja livelähetyksen nauhoitukset klo 21.00-22.00, jonka jälkeen studiolta saa poistua. Lisätietoja tapahtumasta lähetetään osallistujille muutama päivä ennen tapahtumaa, joten seuraathan sähköpostiasi!

Huomioithan että ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa poikkeuksellisesti jo 2 viikkoa ennen tapahtumaa!

Aika: 20.3.2019 klo 18.30-22.00
Paikka: Pasila, Helsinki, studion tarkka sijainti ilmoitetaan ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.
Hinta: Maksuton
Lapset: Tapahtuma on vain aikuisille!

Mukaan mahtuu 50 äitiä.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 6.3. klo 10. Ilmoittautumiset minglaamaan tapahtumailmoittautumisen yhteydessä.View Event →
Mar
20
5:00 PM17:00

Ke 20.3 MiB goes Vestiarium: Vastuullisemman bisnespukeutumisen puolesta

Tuskailetko usein ennen töihin lähtöä vaatekaapilla? Tuntuuko, ettei ole mitään järkevää päällepantavaa tai etteivät vaatteet sovi yhteen tai käsillä olevaan tilaisuuteen? Hyvin kuratoitu, selkeä ja kompakti vaatekaappi helpottaa pukeutumista. Laadukkaita vaatteita ei tarvitse uusia jatkuvasti, mistä kiittävät lopulta sekä lompakko, ympäristö että omatunto.

Vestiarium on suomalainen muotibrändi Helsingistä. Sen tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan ateljeetyönä Tallinnassa. Tämä takaa tuotteiden korkean laadun, mahdollistaa ylimääräisen tuotannon minimoinnin ja varmistaa materiaalien maksimaalisen hyödyntämisen. Vestiarium hyödyntää tuotteissaan laadukkaita materiaaleja, jotka on pääsääntöisesti valmistettu Euroopassa tuotetuista luonnonkuiduista.

Brändin nimi tarkoittaa latinaksi vaatekaappia. Brändin kantava idea on, että vaatekaapin jokainen vaate voi olla ajaton helmi, joka sopii niin hyvin yhteen muiden vaatteiden kanssa, ettei  niitä tarvitse kovin montaa. Vestiarium tekee tyylikkäästä pukeutumisesta vaivatonta, nautinnollista sekä eettistä.

Vestiariumin Shoperience-asiakkaat saavat liudan etuja:

• aina 10 % alennusta verrattuna suoriin ostoihin Vestiariumilta (verkkokauppa ja showroom)

• oman stailistin auttamaan mahdollisissa vaatepulmissa

• tapahtumia, uutisia ja paljon muuta, mikä tekee elämästä hiukan kivempaa ja tyylikkäämpää.

Olet tervetullut tutustumaan Shoperience-palveluun Vestiariumin showroomille (Eerikinkatu 3). Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä, jotta kaikki ehtivät saada henkilökohtaista opastusta. Tarjolla pientä purtavaa ja kuohuvaa. Tervetuloa!

Aika: 20.3.2019 klo 17.00–19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset:Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 5 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 13.3 klo 10.View Event →
Mar
18
4:30 PM16:30

Ma 18.3. MiB goes Reima

Tervetuloa tutustumaan moderniin Reimaan, joka on vaatettanut lapsia jo 1940-luvulta lähtien. Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund kertoo MiB-äideille, miten pitkien perinteiden yhtiö on johdettu digitalisaation tielle ja kuinka ketterät työskentelymallit näkyvät reimalaisten työssä. Digijohtajuudesta palkittu Elina Björklund on kolmen lapsen äiti ja hän on toiminut Reiman toimitusjohtajana vuodesta 2012. Björklund kuuluu myös Marimekon hallitukseen.

Aika: 18.3. klo 16:30 - 18
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä, jotka saapuvat yksin ja 10 äitiä lapsineen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 11.3. klo 10.View Event →
Mar
15
11:00 AM11:00

Pe 15.3.2019 MiB reads: Naiset huipulla ja työelämän tasa-arvo

Osana MiBin maaliskuun työelämän tasa-arvo teemakuukautta, MiB Helsingissä järjestetään lukupiirimingle aiheeseen liittyen!

Minkälaisia naiset ovat johtajina? Mitä haasteita naiset kokevat kun he haluavat edetä urallaan? Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle keskustelemaan tästä tärkeästä aiheesta! Jos sinulla ei ole aikaa lukea kirjoja, ei hätää. Olet silti tervetullut keskustelemaan aiheesta!

Aika: 15.3.2019 klo 11–12.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton/Lounas omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event: https://www.facebook.com/events/357295668423649/?ti=cl

Pöytävarauksen vuoksi sitovat ilmoittautumiset Facebook-eventtiin viimeistään 8.3.2019. Eventistä löydät kirjat joista keskustelemme sekä tarvittavat lisätiedot.View Event →
Mar
14
9:30 AM09:30

To 14.3.2019 MiB goes Asianajotoimisto Bird & Bird

Tilaisuuden aiheena on työlainsäädännön uudet tuulet. Tämä on oiva hetki päivittää osaaminen muuttuneen ja tulevan työlainsäädännön osalta. Tapahtuma sopii erinomaisesti HR- ja vastaavissa tehtävissä toimiville.

Viime aikoina ja lähitulevaisuudessa muutosten kohteena ovat muun ohella työaikalaki ja vuosilomalaki sekä liikesalaisuuksia ja kilpailukieltoja koskeva sääntely. Haluamme auttaa MiBin jäseniä pitämään töihinpaluukynnyksen matalana niin, että tilaisuudessa käydään läpi helpossa ja ymmärrettävässä muodossa nopea päivitys tietoihin vaikka juuri äitiyslomalaiselle tai sieltä palanneelle tai ihan vaan muuten sellaista kaipaavalle.

Tilaisuuden puhujina ovat kokeneet työoikeuslakimiehet Teea Kemppinen (Counsel, asianajaja, 8-kuisen Miion ja 3-vuotiaan Muusan vanhempi) ja Lotta Kumpuniemi (Associate, lakimies, 1-vuotiaan Einon vanhempi).

Aika: 14.3.2019 klo 9.30-11.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä, jotka saapuvat yksin ja 20 äitiä lapsineen.

Huom! Vaunujen kanssa saapuvat, tulkaa hissillä ensin 3krs., jossa on varattu neukkari vaunuille.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 7.3. klo 10.View Event →
Mar
13
11:30 AM11:30

Ke 13.3.2019 MiB goes Rohkeasti ruotsiksi vierailu: Lilla Luckanin Babycafé

Välkommen till Lilla Luckans Babycafé!

Babycaféet ger föräldrar med bebisar och småbarn möjligheten att umgås, fika och leka. Luvassa rentoa seurustelua ja kahvittelua ruotsiksi, lisäksi Lilla Luckanin henkilökunta esittelee Babycaféen toimintaa.

Alla är välkomna, tervetuloa mukaan!
Lisää voi lukea Lilla Luckanin nettisivuilla: https://barnkultur.luckan.fi/program/familjecafeer/

Aika: 13.3. klo 11:30-14:00 (liukuva aika, ohjelmaa klo 12:15-13:00)
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Huom. Mukaan saa tulla koko ajaksi tai osaksi aikaa. Vaunuilla mahtuu hyvin perille asti. Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa, mutta jos sinulla on jokin allergia, ota mukaan hieman omaa evästä.

Ilmoittautuminen Lyytin kautta.View Event →
Mar
12
4:00 PM16:00

Ti 12.3.2019 MiB After Work: Digitaalinen palvelumuotoilu & suunnittelu

Mitä tarkoittaa ihmislähtöinen suunnittelu? Mihin palvelumuotoilijoita tarvitaan digitaalisen liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen kehityksessä? Millaisia työnkuvia löytyy yrityksestä, joka on keskittynyt digitaalisen liiketoiminnan, palveluiden ja kokemusten suunnitteluun? Avaamme tätä kirjoa erilaisia ihmisiä ja osaamista, jota teknologiayrityksessä tällä hetkellä tarvitaan.

Ennen kaikkea laitamme kädet saveen ja kokeilemme yhtä palvelusuunnittelun metodeista: suunnittelupeliä. Tutustut suunnittelupeliin työkaluna ja pääset samalla pohtimaan työelämän vaatimuksia tulevaisuudessa.

Illan emäntänä on digitaalisten palveluiden konsultointiyritys Frantic, jossa kehitetään digitaalista liiketoimintaa ja asiakaskokemusta ihmislähtöisen suunnittelun ja modernin sovelluskehityksen avulla. Lähes puolet Franticin yli sadasta ammattilaisesta on naisia, johtoryhmässä naiset ovat hyvin edustettuina ja lähes neljäsosa teknisistä kehittäjistämme on naisia. Olemme tästä hyvin ylpeitä, sillä haluamme kannustaa ja rohkaista naisia teknologia-alalle.

Hyvä suunnittelu vaatii monimuotoisuutta ja erilaisia taustoja. Monitahoinen ajattelu, erilaiset osaamisalueet ja -taustat muodostavat innovatiivisen kulttuurimme perustan ja auttavat meitä luomaan parempia ratkaisuja asiakkaillemme.

Aika:
12.3.2019 klo 16-18
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä, jotka saapuvat yksin ja 10 äitiä lapsineen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 5.3. klo 10.

View Event →
Mar
7
4:00 PM16:00

To 7.3. MiB After Work: Mindfulness henkilökohtaisen kehittymisen tukena

Mindful or mind full? Itsensä kehittäminen ja johtaminen ovat tärkeimpiä nykypäivän ja tulevaisuuden työelämätaitoja. Kyvyllä vaikuttaa tietoisesti omaan ajatteluunsa, tunteisiinsa ja toimintaansa on merkitystä niin ikään ihmissuhteiden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Mindfulnessilla eli hyväksyvällä tietoisella läsnäololla on palauttava ja hyvinvointia edistävä vaikutus kehoon ja mieleen. Mindfulness-pohjaiset menetelmät ovat toimivia työkaluja itsensä johtamiseen ja henkilökohtaiseen kehittymiseen, koska ne tutkitusti parantavat paineensietokykyä, auttavat hankalien ajatusten ja tunteiden käsittelyssä, vahvistavat myönteisiä tunteita sekä kehittävät itsetuntemusta.

Tervetuloa mukaan opettelemaan taitoja, joiden keinoin voimme tietoisesti vaikuttaa itseemme ja saada aikaan positiivista muutosta. Ohjelmassa on tutkittua tietoa, harjoitteita ja pohdiskelua.

Laura Urrila (FM, KTM) on mindfulness-ohjaaja, coach ja väitöskirjatutkija. Lauran Mindfulness for Leaders -tutkimusprojekti selvittää mindfulnessin vaikutuksia organisaatioissa toimivien esimiesten ja johtajien näkökulmasta. Laura työskentelee Vaasan yliopiston johtamisen yksikössä, henkilöstöjohtamisen tutkimusryhmässä. Hänellä on pitkä kokemus liikkeenjohdon konsulttina. Laura on myös 4-vuotiaan pojan äiti.

Ohjelma:
klo 16:30-17:00 Verkostoitumista ja keskustelua aiheeseen virittäytymiseksi
klo 17:00-18:30 Laura Urrilan alustus, harjoitteita ja keskuskustelua

Aika: 7.3 klo 16.00-18.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 30 äitiä, jotka saapuvat yksin ja 20 äitiä lapsineen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 28.02. klo 10.View Event →
Mar
7
10:00 AM10:00

To 7.3.2019 MiB Morning Club: Ekologinen matkustaminen workshop

Mitä jos seuraavalla lomalla koko perhe matkustaisikin junalla autoilun tai lentämisen sijaan? Mikä estää tekemästä tämän valinnan?

Tervetuloa keskustelemaan kotimaan junamatkailun perhepalveluista ja osallistumaan palvelumuotoilu-workshopiin, jossa käydään läpi lapsiperheiden junamatkustamisen palvelupolkua. Workshopissa pääset ideoimaan yhdessä VR:n asiantuntijoiden kanssa lapsiperheiden palveluita tulevaisuuden perhematkailun kehittämisen hyväksi

Tapahtuma on osa MiB Lab lastemme tulevaisuus -hanketta. Lastemme tulevaisuus -hanke panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Aika: 07.03.2019 klo 10.00–12.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä, jotka saapuvat yksin ja 10 äitiä lapsineen.

Tapahtuma järjestetään Ison Pajan ravintolan viereisessä neuvottelukeskuksessa. Tilaan on esteetön pääsy, mutta lastenvaunut tulee jättää tilan ulkopuolelle.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 28.02. klo 10.View Event →
Mar
6
10:00 AM10:00

Ke 6.3. klo 10-14 MiB Morning Club: Fujitsu Everywoman in Tech Forum 2019 (in English)

Fujitsu on maailman neljänneksi suurin it-talo, jolle monimuotoisuus ja perhekeskeisyys ovat tärkeitä asioita. Fujitsu tarjoaa euroopanlaajuisesti työntekijöilleen mahdollisuuden katsoa livestreamauksen kautta Everywoman in Tech Forum-esityksiä suoraan Lontoosta. Myös MiB Helsingin jäsenet on kutsuttu mukaan katsomoon.

Tämä on viides Everywoman in Tech Forum -tapahtuma ja päivän teema on The Power of Diversity. Tapahtuman esityksissä ja keskusteluissa tarkastelemme monimuotoisuuden roolia teknologiassa ja liiketoiminnassa. Tilaisuudessa kansainväliset puhujat käsittelevät aiheita kuten nousevat teknologiat, trendit ja innovaatiot, jotka vaikuttavat tulevaisuuteen teknologia-alalla. Tapahtuma on englanninkielinen ja järjestetään Lontoosta käsin. Tapahtuman kotisivut löytyvät täältä https://www.everywoman.com/events-awards/2019-everywoman-tech-forum-power-diversity-0

Tapahtuma alkaa klo 10 tarjoilun merkeissä. Klo 10.45 Fujitsu Finlandin edustaja pitää tervetulotoivotuksen ja livestriimi on katsottavissa klo 11–14 Fujitsu Finland Oy:n auditoriossa. Lastenvaunuille on tilaa auditorion ulkopuolella ja muutamat vaunut mahtuvat sisään auditorioon. Katsomossa saattaa olla myös Fujitsun työntekijöitä.

Fujitsulla on Fazer Amican henkilöstöruokala, jossa mibiläiset voivat omakustanteisesti syödä lounaan kello 10.30-13.30. Klo 12.30-13 pidetään esityksissä tauko, jonka aikana MiB-tapahtumaan osallistujat voivat kokoontuvat ravintolaan lounaalle ja verkostoitumaan.

10.00  Ilmoittautuminen respaan ja vierailijakortin haku, tarjoilu alkaa

10.45 -11 Tervetuloa, tapahtuman avaus, Fujitsu Finland Oy:n edustaja

11.00 Livestream starts

11-11.15 Spoken word opening performance – diversity is you, you are diversity

11.15-11.25 Grasping the opportunities: Opening remarks and welcome from the co-founders of Everywoman.
Speakers: Maxine Benson MBE and Karen Gill MBE

11.25-11.40 Opening Keynote

11.40-12  21st century Leadership: Harnessing awareness and advocacy to action – because the biggest competitive advantage is you

12–12.30  Dataversity – a holistic approach to value creation of data

Panelists:

 • Sue Daley, Head of Cloud, Data, Analytics and AI, Tech UK

 • Nicola Wadham, CIO, SSE

 • Holly Armitage, Head of Data Services, BAE Systems Applied Intelligence

 • Anne-Laure Le Cunff, Founder, Ness Labs

12.30-13 Tauko

13-13.30 Panel session: Inclusive innovation – driving transformation through different perspectives

Moderator: Paula Kennedy, Vice-President, EMEA Markets, CEU, Concentrix

Panelists:

 • Andrew Harmel-Law, Technical Principal, Thoughtworks

 • Dr. Marily Nika, Engineering Programme Manager, Google

 • Debbie Vavangas, Digital Strategy and iX Lead, UKI, IBM

 • Paola Sandrinelli, Engineering Lead - Digital Platform Evolution, Lloyds Banking Group

13.30–14 Panel session: Blockchain – hype vs the reality of business models

Moderator: Jacqueline de Rojas, President, Tech UK

Panelists:

 • Troy Norcross, Blockchain Business Strategy

 • Jessica Douglas, Blockchain Leader, UK and Ireland, IBM

 • Michelle Chivunga, Chair of the International Committee, British Blockchain Association

14.00 Tilaisuus päättyy

Tapahtuman ilmoittautuminen päättyy poikkeuksellisesti jo ma 4.3. klo 21.
Aika:
6.3.2019 klo 10-14
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton/Lounas omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 25 äitiä, jotka saapuvat yksin.View Event →
Mar
2
10:00 AM10:00

La 2.3. MiB Toastmasters -puheklubi: Puhetaidon treenipäivä

Oletko miettinyt, miksi joku esitys jää paremmin mieleen kuin toinen? Miten omaa ääntä kannattaa käyttää? Miten tätä pitäisi harjoitella?

Puhuminen ja esiintyminen ovat taitoja, joita jokainen voi oppia. Tule inspiroitumaan lauantaiseen puhetapahtumaan! Tilaisuudessa kuulet muun muassa, miten rakennat kiinnostavan asiantuntijapuheen ja opit käyttämään ääntäsi paremmin. Päivän lopuksi on mahdollisuus ottaa lava haltuun ja harjoitella puhumista yleisön edessä.

Ohjelma:
Yksinkertaista ja yllätä- rakenna kiinnostava asiantuntijapuheenvuoro (viestintäpäällikkö Anna Saura)
Äänen ilmaisuvoimalla lumoat yleisösi (puhevalmentaja Ira Virtanen)
Näin toimittajasta valmennetaan loistava lavapuhuja – oivalluksia Helsingin Sanomien Musta laatikko –esitysten tuotannosta (Riikka Haikarainen)
Improsessio

Tilaisuuden järjestää MiB:n Toastmasters -puheklubi.

Aika: 2.3.2019 klo 10-13
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 40 äitiä, jotka saapuvat yksin ja 10 äitiä lapsineen.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 23.2. klo 10.View Event →
Mar
1
9:00 AM09:00

1.3.2019 MiB extra: Sokkotreffit

Haluatko kasvattaa verkostojasi ja tutustua muihin mahtaviin MiB-äiteihin? Lähde sokkotreffeille mibiläisten kanssa!

MiB Helsinki panostaa tänä vuonna mm. jäsenten väliseen verkostoitumiseen. Tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden tutustua muihin urasuuntautuneisiin äiteihin sokkotreffien muodossa. Jaamme osallistujat neljän naisen ryhmiin, jotka voivat sopia vapaasti keskenään treffien ajankohdasta ja paikasta.

Ilmoittaudu mukaan Lyyti-kutsun kautta ja laajenna verkostoasi! Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 22.2. klo 10. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 1.3. klo 10. Ryhmät jaetaan sen jälkeen.

Ryhmäläisille ilmoitetaan ryhmän kokoonpano sähköpostiviestillä. Jättämällä yhteystietosi suostut siihen, että sähköpostiosoitteesi jaetaan ryhmäläisten kanssa.

Tutustuaksesi muihin mibiläisiin, voit myös hyödyntää MiB ry:n jäsenten omaa virtuaalista kohtaamispaikkaa MiBiTiä. MiBiTissä voit etsiä ja ottaa yhteyttä esim. saman toimialan tai samanikäisten lasten MiB-äiteihin.  https://mibit.mib.fi

Mukaan mahtuu 40 äitiä.
Aika:
Maaliskuu 2019, ryhmäläiset sopivat keskenään
Paikka: Pääkaupunkiseutu, ryhmäläiset sopivat keskenään
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 22.2. klo 10.

View Event →
Feb
26
9:30 AM09:30

Ti 26.2.2019 MiB goes Viikin ympäristötalo: Hiilineutraali Helsinki 2035

Helsinki ottaa vastuunsa ilmastonmuutoksen torjunnassa vakavasti ja torjuu ilmastonmuutosta kunnianhimoisesti tavoittelemalla hiilineutraalisuutta vuoteen 2035 mennessä. Helsingin energiatehokkuusnormit ovat kansallista vähimmäistasoa korkeammat. Uusiutuva energia ja energiatehokkuus pyritään yhdistämään Helsingissä optimaalisella tavalla paitsi yksittäisissä rakennuksissa myös alueellisesti. Vierailutilaisuus järjestetään Suomen vähiten energiaa kuluttavassa toimistotalossa, joka toimii suunnannäyttäjänä tuleville kaupungin rakennusprojekteille energiateknisissä ratkaisuissaan.

Vierailumme aluksi Helsingin kaupungin ympäristötarkastaja Mira Jarkko kertoo, miten Helsingistä tehdään hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja millaisia toimia tavoitteeseen pääseminen vaatii. Luento-osuuden jälkeen järjestetään talokierros, jossa Helsingin kaupungin ympäristösuunnittelija Petteri Huuska esittelee ympäristötalon kiinnostavia ja energiatehokkaita ratkaisuja, jotka ovat omiaan edistämään kaupungin hiilineutraaliutta. Vierailu on osa MiB Labin Lastemme tulevaisuus -hanketta ja tervetulleita ovat kaikki ilmastonmuutoksen torjunnasta kiinnostuneet mibiläiset!

Tilaisuuden jälkeen on loistava mahdollisuus jatkaa vapaamuotoista verkostoitumista tutustuen rakennuksen 1. kerroksessa sijaitsevaan ilmastonmuutosta käsittelevään näyttelyyn.

Aika: 26.2.2019 klo 9.30–11.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Huomioitava, että rakennus sisältää runsaasti portaita, joten vaunujen kuljettaminen talokierroksen aikana ei ole mahdollista. Vaunut voi jättää 1. kerroksen aulatilaan.

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 25 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 19.2. klo 10.View Event →
Feb
23
3:00 PM15:00

La 23.2.2019 MiB goes Vestiarium: Vastuullisemman bisnespukeutumisen puolesta

Tuskailetko usein ennen töihin lähtöä vaatekaapilla? Tuntuuko, ettei ole mitään järkevää päällepantavaa tai etteivät vaatteet sovi yhteen tai käsillä olevaan tilaisuuteen? Hyvin kuratoitu, selkeä ja kompakti vaatekaappi helpottaa pukeutumista. Laadukkaita vaatteita ei tarvitse uusia jatkuvasti, mistä kiittävät lopulta sekä lompakko, ympäristö että omatunto.

Vestiarium on suomalainen muotibrändi Helsingistä. Sen tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan ateljeetyönä Tallinnassa. Tämä takaa tuotteiden korkean laadun, mahdollistaa ylimääräisen tuotannon minimoinnin ja varmistaa materiaalien maksimaalisen hyödyntämisen. Vestiarium hyödyntää tuotteissaan laadukkaita materiaaleja, jotka ovat pääsääntöisesti Euroopassa tuotettuja luonnonkuitumateriaaleja.

Brändin nimi tarkoittaa latinaksi vaatekaappia. Brändin kantava idea on, että vaatekaapin jokainen vaate voi olla ajaton helmi, joka sopii niin hyvin yhteen muiden vaatteiden kanssa, ettei  niitä tarvitse kovin montaa. Vestiarium tekee tyylikkäästä pukeutumisesta vaivatonta, nautinnollista sekä eettistä.

Vestiariumin Shoperience-asiakkaat saavat liudan etuja:

• aina 10 % alennusta verrattuna suoriin ostoihin Vestiariumilta (verkkokauppa ja showroom)

• oman stailistin auttamaan mahdollisissa vaatepulmissa

• tapahtumia, uutisia ja paljon muuta, mikä tekee elämästä hiukan kivempaa ja tyylikkäämpää.

Olet tervetullut tutustumaan Shoperience-palveluun Vestiariumin showroomille (Eerikinkatu 3). Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä, jotta kaikki ehtivät saada henkilökohtaista opastusta. Keväällä järjestetään yhteensä kolme Shoperience-tapahtumaa (1.2., 23.2. ja 20.3.), jotta useammat pääsevät tutustumaan konseptiin. Tapahtumissa on tarjolla pientä purtavaa ja kuohuvaa. Tervetuloa!

Aika: 23.2.2019 klo 15.00–17.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 2 äitiä lapsineen sekä 8 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 16.2 klo 10.View Event →
Feb
19
10:00 AM10:00

Ti 19.2.2019 MiB Morning Club: Herkkyys on supervoimasi! (stream)

Kehon ja mielen herkkyys kulkevat käsi kädessä. Jos oma herkkyytesi tuntuu sinusta toisinaan pelkästään kuormittavalta ja sinua hidastavalta tekijältä, tämä tilaisuus on sinulle!

Rauha Wellnessin perustaja Tiina Palva jakaa kokemuksiaan kehon ja mielen herkkyydestä. Rauhassa Tiina tekee koko kehon vyöhyketerapiahoitoja ja hyvinvointikonsultointia asiakkaidensa yksilöllisiin tarpeisiin, kuten kivunhoitoon, naishormonihaasteisiin, työelämän kuormituksen nollaamiseksi, sekä henkisen kasvun matkoja vyöhyketerapian avulla.

Tiina kokee, että juuri kehon ja mielen herkkyys on hänen suurin vahvuutensa ja suurin onnen lähteensä elämässä. Aina ei kuitenkaan ollut näin. Tiina on kulkenut pitkän matkan, jotta hyväksyisi oman herkkyytensä. Tule kuulemaan Tiinan matkasta, joka on saanut hänet paitsi tuntemaan kiitollisuutta omasta herkkyydestään, mutta myös rakentamaan tietoisesti itselleen ympäristöä, jossa oma herkkyys voi jopa kasvaa ja kehittyä.

Tilaisuudessa saat vinkkejä, miten voit vaalia omaa ja läheistesi herkkyyttäsi ja antaa sille lisää tilaa elämässäsi sekä miten kuunnella ja arvostaa kehosi viestejä.

Aika: 19.2.2019 klo 10.00–12.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 12.2. klo 10.

View Event →
Feb
15
10:00 AM10:00

Pe 15.2.2019 MiB Mingle: Ison Omenan kk-mingle - Ruoan verkkokauppa arjen apuna / Ada Fresh (alustettu)

”Ada Fresh ruoan verkkokauppa on perustettu, koska haluamme tarjota suomalaiseen ruokakauppaan uudenlaisen kokemuksen. Tavoitteemme on helpottaa asiakkaidemme arkea tuomalla ruoan verkkokaupan tilaukset kotiin jopa 2 tunnissa tilauksesta! Toimitusmaksu on myös markkinoiden alhaisin: 3 €.

Haluamme auttaa sinua säästämään aikaa, jotta voisit nauttia vapaa-ajastasi. Miltä tuntuisi, jos ei tarvisi käydä enää ruokakaupassa? Mitä tekisit, jos saisit lisää omaa aikaa?

Nyt voit kaupassa käymisen sijaan ottaa kirjan käteen, leikkiä lasten kanssa tai muuten vain rentoutua - sillä aikaa me keräämme ja toimitamme ruoat kotiovellesi puolestasi."
- Arhi Kivilahti / Ada Fresh

Tervetuloa keskustelemaan siitä miten ruoan verkkokauppa voisi palvella ja helpottaa sinun arkeasi parhaalla mahdollisella tavalla! Millaisia kokemuksia ruoan verkkokaupasta sinulla on ja toisaalta miksi et ole vielä ruokaostoksia verkossa tehnyt? Tapahtumassa päästään myös testaamaan Ada Freshin verkkokauppaa!

Aika: 15.2.2019 klo 10-12
Paikka: Ison Omenan palvelutori - ryhmätila Kaisla
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille!

Ilmoittautuminen tapahtumaan Facebook-eventissä: https://www.facebook.com/events/393400188101293/View Event →
Feb
10
1:00 PM13:00

Su 10.2.2019 MiB goes Hävikkiruokaravintola Loop

Hävikkiruokaravinto Loopissa valmistetaan kauppiailta ja tuottajilta kerätyistä raaka-aineista korkealaatuisia kasvisruoka-annoksia. Ravintola kantaa myös sosiaalista vastuuta työllistämällä nuoria, maahanmuuttajia ja pitkäaikaistyöttömiä. Ravintola toimii idyllisellä Lapinlahden alueella.

Tule mukaan MiBin sunnuntaibrunssille Loopiin. Ravintolapäällikkö Asta Raussi pitää alkuun puheenvuoron ruokahävikistä, ja sen päälle pääsemme nauttimaan ravintolan herkullisista antimista.

Brunssi maksaa 19,50 € per henkilö sekä 1 € per ikävuosi lapsilta. Maksu suoritetaan paikan päällä. Ilmoittautuminen on sitova, jotta täytämme varatut paikat Loopissa. Vierailu on osa MiB Labin Lastemme tulevaisuus -hanketta ja tervetulleita ovat kaikki ilmastonmuutoksen torjunnasta kiinnostuneet mibiläiset!

Aika: 10.2.2019 klo 13.00–15.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Brunssi 19,50 € / aikuinen, lapset 1 € / ikävuosi. Maksu suoritetaan paikan päällä.
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 7 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 1.2. klo 10.View Event →
Feb
7
10:00 AM10:00

To 7.2.2019 MiB Welcome Coffee

Oletko juuri liittynyt MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai harkitsetko mukaan liittymistä, mutta mielessäsi pyörii kysymyksiä ja haluaisit ottaa ensin selvää, mikä tämä porukka oikein on? Jos vastasit kyllä jompaan kumpaan, tervetuloa mukaan Welcome Coffeelle!

Welcome Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tilaisuuksiimme lapsen kanssa.

Tämä tilaisuus on suunnattu ensijaisesti uusille jäsenille ja jäsenyyttä harkitseville, mutta vanhatkin jäsenet ovat tervetulleita kahvittelemaan. Tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita liittymään mukaan toimintaan. Voit kutsua mukaan myös ystäväsi!

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen ja lapset ovat tervetulleita mukaan. Huom! Paikan päälle voi tulla ja lähteä joustavasti oman ja perheen aikataulun mukaisesti.

Aika: 7.2.2019 klo 10.00–11.30
Paikka: Stockmann, Fazer Food Market leikkinurkkaus, 8 kerros, Aleksanterinkatu 52, 00100 Helsinki
Hinta: Maksuton, mutta kahvilan tuotteet omakustanteisesti
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event:

https://www.facebook.com/events/1651246948310698/?ti=icl


View Event →
Feb
7
10:00 AM10:00

To 7.2. MiB Goes OmaSp: Säästäminen eri elämänvaiheissa

OmaSp avaa uuden konttorin Helsingin Kluuvikadulle helmikuun alussa ja toivottaa MiBin jäsenet tervetulleiksi tutustumaan täyden palvelun pankkikonttoriin sen avajaisviikolla.

Konttorinjohtaja Tiia Matikkala kertoo säästämisen tärkeydestä eri elämänvaiheissa. Lisäksi Tiia kertoo myös avajaisviikkoaan viettävästä uudesta konttorista ja sen pankkipalveluista.

Tilaisuudessa on tarjolla pientä aamupalaa sekä omaa ohjelmaa myös lapsivieraille.

Aika: 7.2.2019 klo 10.00-12.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen sekä 10 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 31.1. klo 10.

View Event →
Feb
1
12:00 AM00:00

Pe 1.2.2019 MiB goes Vestiarium: Vastuullisemman bisnespukeutumisen puolesta

Tuskailetko usein ennen töihin lähtöä vaatekaapilla? Tuntuuko, ettei ole mitään järkevää päällepantavaa tai etteivät vaatteet sovi yhteen tai käsillä olevaan tilaisuuteen? Hyvin kuratoitu, selkeä ja kompakti vaatekaappi helpottaa pukeutumista. Laadukkaita vaatteita ei tarvitse uusia jatkuvasti, mistä kiittävät lopulta sekä lompakko, ympäristö että omatunto.

Vestiarium on suomalainen muotibrändi Helsingistä. Sen tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan ateljeetyönä Tallinnassa. Tämä takaa tuotteiden korkean laadun, mahdollistaa ylimääräisen tuotannon minimoinnin ja varmistaa materiaalien maksimaalisen hyödyntämisen. Vestiarium hyödyntää tuotteissaan laadukkaita materiaaleja, jotka ovat pääsääntöisesti Euroopassa tuotettuja luonnonkuitumateriaaleja.

Brändin nimi tarkoittaa latinaksi vaatekaappia. Brändin kantava idea on, että vaatekaapin jokainen vaate voi olla ajaton helmi, joka sopii niin hyvin yhteen muiden vaatteiden kanssa, ettei  niitä tarvitse kovin montaa. Vestiarium tekee tyylikkäästä pukeutumisesta vaivatonta, nautinnollista sekä eettistä.

Vestiariumin Shoperience-asiakkaat saavat liudan etuja:

• aina 10 % alennusta verrattuna suoriin ostoihin Vestiariumilta (verkkokauppa ja showroom)

• oman stailistin auttamaan mahdollisissa vaatepulmissa

• tapahtumia, uutisia ja paljon muuta, mikä tekee elämästä hiukan kivempaa ja tyylikkäämpää.

Olet tervetullut tutustumaan Shoperience-palveluun Vestiariumin showroomille (Eerikinkatu 3). Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä, jotta kaikki ehtivät saada henkilökohtaista opastusta. Keväällä järjestetään yhteensä kolme Shoperience-tapahtumaa (1.2., 23.2. ja 20.3.), jotta useammat pääsevät tutustumaan konseptiin. Tapahtumissa on tarjolla pientä purtavaa ja kuohuvaa. Tervetuloa!

Aika: 1.2.2019 klo 12.00–14.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen sekä 5 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 25.1 klo 10.View Event →
Jan
31
9:30 AM09:30

To 31.1 MiB Goes Holvi: Banking for Makers and Doers - Digitaalista taloudenhallintaa tämän päivän yrittäjille ja freelancereille

Holvi yhdistää kaikki yrittäjän liiketoimintatyökalut ja sähköisen taloudenhallinnan yhteen käyttäjäystävälliseen yritystiliin. Holvi-tili tekee puuduttavasta taloudenhallinnasta helppoa, jotta voit keskittyä siihen, mikä on olennaista.  Holvi on maksulaitos, jolla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa ja toimii Euroopan talousalueella EU:n maksupalveludirektiivin mukaisesti. Holvi on täysin digitaalinen palvelu, sekä tilin avaaminen, että asiakkaan tunnistaminen tehdään sähköisesti.

Tervetuloa kuulemaan vaihtoehtoisesta yritysten digitaalisesta taloudenhallinnasta ja tutustumaan Holviin yrityksenä.

Aamun ohjelma:
9.30 - 10.00 Aamukahvit
10.00 -10.15 Tervetuloa Holville! Elina Räsänen, VP of Marketing
10.15 - 11.00 Pienyrittäjän digitaaliset taloudenhallinnan työkalut - Laura Paananen, Product specialist, Sivutoiminen yrittäjä
11.00 - 11.30 Holvi työpaikkana - mitä kulttuuri ja arvot tarkoittavat Holvilla - Elina Räsänen, VP of Marketing

Aika: 31.1.2019 klo 9:30 - 11:30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 30 äitiä, jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 24.1. klo 10.00.View Event →
Jan
29
5:30 PM17:30

Ti 29.1. MiB goes VOIMA Personal Training Studio: Äitien treenitapahtuma

Tapahtuma äideille ja pian äideiksi tuleville

Tilaisuuden aikana käsittelemme raskausajan treeniä, synnytyksestä palautumista sekä vatsalihasten erkaumaa ja sen kuntoutusta. Nyt puhutaan ääneen niistä asioista, mistä yleensä vaietaan, mm. housuihin pissaamisesta.

Infon pitäjänä toimii äitiysliikuntaan erikoistunut personal trainer Sara Nevalainen VOIMA Personal Training Studiolta. Sara on erikoistunut raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten treenaamiseen ja toiminut hyvinvointialalla jo 20 vuotta.

Tapahtuman aikana käydään läpi mm. seuraavia asioita:

- muutokset kehossa raskauden aikana

- muutokset kehossa synnytyksen jälkeen (mm. vatsalihasten erkaantuma ja mistä sen tunnistaa)

- miten aloittaa treeni synnytyksen jälkeen, mikä on turvallista ja erkaantuma-liikkeitä

- lantionpohja-asiaa, miksi sitä on tärkeää treenata

- pääset halutessasi testaamaan oman vatsalihasten erkaumasi

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Vain äideille

Mukaan mahtuu 20 äitiä jotka saapuvat yksin. Oman jumppamatto on suositeltavaa ottaa mukaan. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 22.1. klo 10.View Event →
Jan
29
9:30 AM09:30

Ti 29.1.2019 MiB Morning Club: Mikä meitä estää tekemästä lapsiperhearjesta ilmastoystävällistä?

Oletko huolissasi ilmastonmuutoksesta? Tiedätkö miten kasvattaa resurssiviisaita lapsia? Tule viemään ilmastomuutoskeskustelu konkretiaan! Sitran kehittämän Erätauko-dialogi metodin avulla pyrimme saavuttamaan syvemmän ymmärryksen siitä mikä meitä yksilöinä ja yhteisönä estää ryhtymästä vaikuttaviin toimenpiteisiin tehdäksemme arjestamme ilmastoystävällisen.

Jos koet olevasi turhautunut maailman menoon, mutta haluat silti ymmärtää ja toimia - ilmoittaudu mukaan. Meitä kiinnostaa juuri sinun kokemuksesi! Keskustelujen keskeiset konkreettiset oivallukset kootaan Sitran Erätauko-sivulle kaikkien hyödynnettäväksi osoitteeseen www.eratauko.fi ja jaetaan Mothers in Business jäsenistölle.

Tapahtuma on osa Lastemme tulevaisuus MiB Lab-hanketta ja fasilitoidaan hankkeen toimesta.  Keskustelu liittyy Sitran koordinoimaan Erätauko-päivään. Samana päivänä järjestetään ympäri Suomea valtava määrä keskusteluja ilmastonmuutoksen hillitsemisestä. Tavoitteena on saada kattava ymmärrys siitä mikä meitä estää käynnistämästä vaikuttavia toimenpiteitä samantien.

Aika: 29.1.2019 klo 9:30 - 11:45
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 22.1. klo 10.00.View Event →
Jan
24
10:15 AM10:15

To 24.1. MiB Mingle: Kestävä elämäntapa (alustettu)

MiB Helsinki - Alustettu mingle: kestävä elämäntapa ja yksilön vaikuttamismahdollisuudet

MiB Lab -hanke Lastemme tulevaisuus panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Ahdistavatko ilmastonmuutos ja ylikulutus? Miten omat teot ja valinnat vaikuttavat? Helena Marttila Zero Waste Finland ry:stä alustaa keskustelua kestävästä elämäntavasta, jätteen vähentämisestä, sekä yksilön vaikuttamismahdollisuuksista. Vaikka ilmastonmuutos on iso asia, arjen positiiviset ilmastoteot voivat olla pieniä ja kiireiselle lapsiperheelle sopivia. Tule mukaan keskustelemaan ja ideoimaan tekoja, joilla taataan elinkelpoinen maapallo myös lapsillemme. 

Aika: Torstai 24.1.2019 klo 10.15–11.45
Paikka: Keskustakirjasto Oodi, ryhmätyöhuone 3, 2. krs
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille!

Ilmoittautuminen tapahtumaan Facebook-eventissä: https://www.facebook.com/events/343544823149243/?ti=iclView Event →
Jan
23
4:30 PM16:30

Ke 23.1. MiB Mingle: Opintojen ja perhe-elämän yhdistäminen (alustettu)

Haaveiletko uudesta ammatista tai mietitkö, että haluaisit kehittää osaamistasi opiskelemalla lisää. Esteenä kuitenkin monesti on elämän kiireisyys ja väsymys, joka perhe-elämässä kasvaa. Mitä, jos kuitenkin olisi mahdollista yhteensovittaa kaikki tämä: perhe ja opiskelu sekä mahdollinen työ vielä päälle. Mikä sinua silloin estää?

Tapahtuman alustaa Janina Voutilainen, opiskelija, työntekijä ja kahden aktiivisen pojan äiti sekä MiB-aktiivi.

Paikka: Ison Omenan palvelutori, Kokoustila Myrsky, Suomenlahdentie 1, 02230 Espoo

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille!

Ilmoittautuminen tapahtumaan Facebook-eventissä: https://www.facebook.com/events/322429761691437/?ti=icl

View Event →
Jan
21
5:00 PM17:00

Ma 21.1. After work: Vahva työnantajakuva ja työntekijöiden hyvinvoinnin mittaaminen – resepti onnelliseen työelämään?

Mika Sallinen, Country Manager / Universum Communications

Mikalla on 20 vuoden kokemus pankkialalta, mediasta, verkkokaupan maailmasta, kaupallisesta designista sekä tietenkin nyt työnantajamielikuvasta. Mika vetää Universumin tiimiä Suomessa ja on mukana pohjoismaisessa johtoryhmässä. Mika kokee merkitykselliseksi sen, että pääsee nykyisessä työssään auttamaan asiakkaitaan olemaan entistäkin parempia työnantajia, ja myös viestimään siitä paremmin. Näin hyvinvointi lisääntyy yritysten sisällä, sekä myös potentiaalisten tulevien työntekijöiden joukossa.

Universum –tiivistelmä:

Työnantajakuvan kehittäminen on yhä useamman yrityksen agendalla, eikä syyttä. Kilpailu parhaista osaajista on kovaa, ja huoli avainosaajien löytämisestä on hiipinyt jo toimistusjohtajienkin pöydälle. On selvää, että menestyvät yritykset tarvitsevat taakseen erinomaisten osaajien joukon, jotka työllään, innovaatioillaan ja draivillaan rakentavat menestystä. Vahvan työnantajakuvan tehtävänä onkin houkutella juuri sellaisia osaajia taloon, joita yritys tarvitsee ollakseen menestyvä.

Työnantajakuvan rakentaminen ei voi kuitenkaan olla vain ulkoista tekemistä tai viestintää, sillä kaikki lähtee sisältä. Millainen työpaikka me olemme? Mikä on se diili, minkä lupaamme nykyisille ja potentiaalisille tuleville työntekijöille, ja mitä myös odotamme heiltä? Miten pidämme omasta jengistä huolta? Miten parannamme rekryprosessin kokemusta? Miten kehitämme työntekijäkokemusta?

Firstbeat esittelyt

Johanna Liikkanen:
Johanna on entinen mainostyöläinen ja kahden alakouluikäisen lapsen äiti.
Entinen himoliikkuja joka onnistui rikkomaan kehonsa todella stressaavan työn ja liiallisen treenaamisen myötä. Monen terveydellisen haasteen myötä, alkoi opiskella funktionaalista lääketiedettä, ja kaikesta kokemastaan ja oppimastaan on saanut paljon apua nykyiseen asiakastyöhön Firstbeatin yritysmyynnissä.

Hanna-Mari Pussila:
Hanna-Marilla on farmaseutin koulutus ja lukuisia liikunta-alan opintoja takana. 15 vuoden aikana Hanna-Mari on työskennellyt apteekeissa ja erilaisissa liikunta-alan valmennus ja ohjaustehtävissä. Firstbeatilla työskentelyn aikana Hanna-Mari on auttanut monia yrityksiä työhyvinvointiin liittyvissä asioissa. Myös omat Firstbeat mittaukset ovat auttaneet ymmärtämään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin merkitystä: maksimi ei ole optimi!

Firstbeat tiivistelmä:
”Kuormitutko työelämästä vai elämästä? Kiireinen työelämä, harrastukset, parisuhde, lapset ja kodinhoito voivat uuvuttaa, mikäli palautuminen ei ole riittävällä tasolla. Omaa jaksamistaan on syytä välillä pysähtyä pohtimaan, onko arjessasi enemmän voimavaroja lisääviä vai vähentävä tekijöitä? Pienilläkin muutoksilla voit parantaa hyvinvointiasi merkittävästi. Huippu-urheilijoidenkin keskuudessa käytetty tieteelliseen tutkimukseen perustuva Firstbeat Hyvinvointianalyysi paljastaa hyvinvointiisi vaikuttavat tekijät. Hyvinvointianalyysi arvioi stressin määrää, unen laatua ja riittävyyttä sekä auttaa löytämään ratkaisut paremman palautumisen saavuttamiseksi.”

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 35 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 14.1. klo 10.

View Event →
Jan
15
11:00 AM11:00

Ti 15.1. MiB Recruiting Coffee

Oletko innostunut MiBin toiminnasta ja haluaisit mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tulevaa toimintaamme? 

Tule mukaan vapaamuotoiseen tilaisuuteen kuulemaan MiBin toiminnasta sekä juttelemaan kanssamme siitä, mitä aktiivina oleminen tarkoittaa ja kuulemaan nyt avoinna olevista rooleista!

MiBin aktiivit ovat yhdistyksen toiminnan ydin, ja Helsingissä aktiiveina toimii yli sadan äidin upea joukko. Yhdessä järjestämme MiBin tapahtumat, hoidamme viestintää ja yritysyhteistyötä sekä ajamme meille tärkeää työn- ja perheen yhteensovittamista eteenpäin yhteiskunnassa. Yhdistyksemme aktiivina pääset luomaan uusia kontakteja työelämässä ja tekemään yhteistyötä muiden urasuuntautuneiden äitien kanssa.

Aika: tiistai 15.1.2019 klo 11-12
Paikka: Cafe Veranda, Finlandia-talo, Helsinki
Lapset: Tervetulleita!

View Event →