Helsinki

Filtering by: Helsinki
Nov
1
to Nov 29

Marraskuu: Rohkeasti ruotsiksi

Tervetuloa mukaan Rohkeasti ruotsiksi - tapahtumiin ja mingleihin! 

Tapahtumiin ovat tasosta riippumatta tervetulleita aivan kaikki, jotka haluavat herätellä tai ylläpitää ruotsin suullisia taitojaan. Alla svenskspråkiga MiBbare är också  hjärtligt välkomna med för att hjälpa oss andra. Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna! 

Kaikki minglet löytyvät Facebookissa Mothers in Business Helsinki -ryhmän tapahtumakalenterista ja seinältä. 

Vierailuun ilmoittautuminen tapahtuu Membookin tapahtumakalenterin kautta. Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?

Marraskuun Rohkeasti ruotsiksi - tapahtumat:

 • Mingle: Bokcirkel, tiistai / tisdag 5.11. kl. 13 - 14:30, Luckan (Verandan)

 • Mingle: Promenad och fika, tiistai / tisdag 12.11. kl. 13-14:30, Töölönlahti / Musiikkitalo 

 • Mingle: AW på svenska, keskiviikko / onsdag 20.11. kl. 17 - 18, F8 Café Stockmann

 • Vierailu / Besök: Språkambassadör på Lilla Luckan, tiistai / tisdag 26.11. kl. 14 - 15:30 

Eivätkö ajat sovi kalenteriisi ja haluaisit päästä treenaamaan ruotsia MiB -porukassa? Järjestä oma mingle! Kannustan kaikkia halukkaita aktiivisesti järjestämään minglejä juuri silloin ja siellä kun teille sopii. Annan mielelläni neuvoja ja materiaaleja.

Yhteydenotot somessa (Facebook, Instagram tai Twitter) tai jessica@mothersinbusiness.fi

View Event →
Nov
15
10:00 AM10:00

Pe 15.11.2019 MiB Morning club: Urapukeutuja

Työ ja perhe kuuluvat mibläisillä luontevasti samaan arkeen, mutta moni meistä jättää multitaskaamisesta huolimatta itsensä tärkeysjärjestyksessä viimeiseksi. Ruuhkavuosissa ei välttämättä aina riitä aikaa, rahaa tai kiinnostusta miettiä omaa työpukeutumista, mikä puolestaan saattaa johtaa kaoottisiin arkiaamuihin, asukriiseihin ja hutiostoksiin.

Harkittu työpuvusto sen sijaan helpottaa arkiaamuja lasten kanssa, säästää rahaa virheostokset välttämällä sekä antaa itsevarmuutta tiukoissa työtilanteissa. Urapukeutuminen on nimensä mukaisesti tietoista pukeutumista, joka tähtää omien uratavoitteiden tukemiseen. Maailman parhaallakaan pukeutumisella ei tietenkään paikata puuttuvaa ammattitaitoa tai draivia, mutta huolimaton tai väärin mitoitettu pukeutuminen voi vääristää kuvaa, joka muilla sinusta on.

Urapukeutujan takana on viestinnän asiantuntija OTM, FM Ulla Rask, joka kirjoitti kirjan ”Urapukeutujan opas” siksi, että naisilla olisi työaamuina helpompaa. 

Tapahtuma on uusinta joulukuussa 2018 ja toukokuussa 2019 pidetyistä suosituista tapahtumista.

Tilaisuuteen mahtuu 20 äitiä lapsineen sekä 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: Pe 15.11.2019 klo 10–12

Paikka: Helsinki, tarkempi sijainti Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu Membookissa perjantaina 8.11. klo 10.


View Event →
Nov
19
8:30 AM08:30

Ti 19.11.2019 MiB Goes Bird & Bird: Miten onnistuu perheen ja uran yhdistäminen lakialalla?

Lakiala on naisistunut vauhdilla, mutta silti monet lakialalla työskentelevät perheelliset naiset kokevat perheen ja uran yhdistämisen yhä varsin vaikeaksi. Esimerkiksi asianajoalalla naisten määrä vähenee dramaattisesti 35-vuotiaista eteenpäin ja mitä ilmeisimmin perheellistyminen on yksi tekijä naisten katoamisen takana.

Miten lakialalla voitaisiin paremmin tukea perheen ja uran yhdistämistä ja naisten pysymistä alalla? Mitkä ovat oikeasti alan realiteetteja ja missä kohtaa kyse on siitä, että luomme kiireemme itse? Onko aina oltava käytettävissä? Mitä asioita tulee hyväksyä, ja mihin asioihin voimme vaikuttaa? Mikä sinut saa pysymään alalla, tai työnantajasi palveluksessa, tai miksi harkitset vaihtamista? MiBin tänä syksynä julkaistu kysely antoi vihiä siitä, että työmarkkinoilla erottuvat edukseen organisaatiot, joissa aktiivisesti kehitetään tapoja joustavasti huomioida työntekijän yksilöllinen elämäntilanne.

Tule keskustelemaan juristiäideille suunnatussa tapahtumassa käytänteistä, jotka edistäisivät uran ja perheen yhdistämistä lakialalla. Keskusteluun haasteista ja mahdollisuuksista sekä käytännön vinkeistä alustaa Suomen Asianajajaliiton 100 oikeusvaikuttajan joukkoon valittu asianajaja Iina-Mari Supperi, jolle aihe on sydäntä lähellä. Alustettua keskustelua johtaa Bird & Birdin tuorein työoikeusosakas ja kahden pienen lapsen äiti Teea Kemppinen.

Tilaisuudessa on tarkoitus keskustella, jakaa ja kehittää parhaita käytänteitä aiheeseen liittyen kaikkien osallistuvien juristiäitien kanssa, joten keskustelulle varataan runsaasti aikaa. Päivän parhaat vinkit toimitetaan halukkaille myös koosteena.

Tilaisuuteen mahtuu 10 juristiäitiä lapsineen ja 15 juristiäitiä ilman lasta. Tarjolla on aamupalaa äideille ja lapsille.

Aika: Ti 19.11.2019 klo 08.30–10.00

Paikka: Helsinki, tarkempi sijainti Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! (kiintiön mukaisesti)

Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu Membookissa tiistaina 12.11. klo 10.


View Event →
Nov
19
4:30 PM16:30

Ti 19.11.2019 MiB After work: Äitiysvapaalla puoliyrittäjäksi

Äitiysvapaa kaksosten kanssa yllätti ja teki yritysmaailmassa uraansa tehneestä naisesta myös yrittäjän. Mitkä muotoiluajattelustakin ammentavat työkalut auttoivat isojen kysymysten äärellä päätöksenteossa ja loksauttelivat elämän palasia paikoilleen? Mitkä asiat perustelivat järjettömältäkin kuulostavan vaihtoehdon?

Outi Määttä perusti äitiysvapaallaan Päiväkoti Murut. Vuoden mittaisen matkan aikana hän myös vaihtoi työpaikkaa ja toimi MiBin hallituksessa. Hän pohti elämän ja työn tasapainoa ja tärkeysjärjestystä läpikotaisin ja määritti itselleen ja perheelleen hyvän elämän palasia. Tapahtumassa pääset kuulemaan hänen tarinansa, oppeja matkan varrelta, sekä kokeilemaan paria yksinkertaista harjoitusta, jotka auttoivat mietintäprosessissa.

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 15 äitiä ilman lasta.

Aika: ti 19.11.2019 klo 16.30–18.00

Paikka: Gofore, Urho Kekkosen katu 7 B, Kamppi, Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu Membookissa tiistaina 12.11. klo 10.


View Event →
Nov
20
5:00 PM17:00

Ke 20.11.2019 MiB Welcome Coffee

Oletko juuri liittynyt MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai harkitsetko mukaan liittymistä, mutta mielessäsi pyörii kysymyksiä ja haluaisit ottaa ensin selvää, mikä tämä porukka oikein on? Jos vastasit kyllä jompaan kumpaan, tervetuloa mukaan Welcome Coffeelle!

Welcome Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tapahtumiimme lapsen kanssa.

Tämä tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti uusille jäsenille ja jäsenyyttä harkitseville, mutta vanhatkin jäsenet ovat tervetulleita kahvittelemaan. Tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita liittymään mukaan toimintaan. Voit kutsua mukaan myös ystäväsi!

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen ja lapset ovat tervetulleita mukaan. Huom! Paikan päälle voi tulla ja lähteä joustavasti oman ja perheen aikataulun mukaisesti.

Ilmoittautumiset tapahtuman Facebook-eventtiin

Aika: Ke 20.11.2019 klo. 17-18.30

Paikka: Fazer Food Market leikkinurkkaus, Stockmann 8 kerros, Aleksanterinkatu 52, 00100 Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita

View Event →
Nov
21
10:15 AM10:15

To 21.11.2019 MiB Morning club: Koti Puhtaaksi Oy – Yritystarina kasvusta ja ammattiylpeyden voimasta

Saana Tyni, 31, omistaja, siistijä ja CEO Koti Puhtaaksi Oy:stä kertoo inspiroivasta uramatkastaan, jossa pienestä toiminimiyrityksestä kasvoi Euroopan parhaaksi nimetty siivousalan yritys. Puheessa vilahtaa myös 2- ja 4-vuotiaat lapset, ja mikä rooli heillä on yhtiön kehitysmatkalla. Tervetuloa kuulemaan yrityksen kiehtova kasvutarina! Tilaisuuden loppuun varataan aikaa kysymyksille ja keskustelulle, minkä lisäksi halukkaat voivat lähteä yhdessä omakustanteiselle lounaalle läheiseen lounasravintolaan.

Koti Puhtaaksi Oy on vuonna 2011 perustettu kasvava, kunnianhimoinen ja nuorekas perheyritys, jonka palvelu on nimensä mukaisesti kotisiivous. Koti Puhtaaksi nimeää tehtäväkseen saada Suomi onnellisemmaksi ja tehdä alalle merkityksellisiä tekoja! Vuonna 2018 Koti Puhtaaksi nimettiin Pirkanmaan vuoden työnantajaksi ja vuonna 2019 kokoluokassaan ensimmäiselle sijalle Suomen parhaat työnantajat- listalla. Yrityksen toimialue on on Pirkanmaa, pääkaupunkiseutu ja Turku.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 20 äitiä ilman lasta. Tilaisuuden lopussa mahdollisuus yhteislähtöön lounaalle.

Aika: To 21.11.2019 klo 10.15–11.45

Paikka: Helsinki, tarkempi sijainti Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu Membookissa tiistaina 14.11. klo 10.


View Event →
Nov
26
2:00 PM14:00

Ti 26.11.2019 MiB goes: Språkambassadör på Lilla Luckan

Saamme vieraaksemme kielilähettilään Tuija Löfgrénin, joka on kauppatieteiden maisteri ja työskentelee rahoitusneuvojana. Tuija on työskennellyt omalla alallaan niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on myös kolmen lapsen äiti, joten keskeisenä aiheena on uran, perheen ja vapaa-ajan yhdistäminen. Tule mukaan kuuntelemaan mielenkiintoista esitelmää ja keskustelemaan meille MiB:läisille tärkeistä aiheista sekä treenaamaan ruotsia yhdessä muiden MiB:läisten kanssa. Presentationen och diskussionerna är på svenska.

Tapahtuma järjestetään Lilla Luckanin tiloissa, Forumin läheisyydessä. Tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa - fika förstås! 

Lilla Luckanilla on viihtyisä lasten leikkihuone ja tilaisuuden päätteeksi on aikaa minglailulle. Samalla on mahdollista tutustua Lilla Luckaniin. 

Tule rohkeasti mukaan, rohkeasti ruotsiksi -porukassa kynnys harjoitella, oppia, puhua ja ylläpitää omaa ruotsin kielen taitoaan on matala. Aivan kaikki, ruotsin taitotasostaan riippumatta, ovat tervetulleita ja tämä on vielä hauskaa! Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna. Hoppas vi ses!

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki #kielilähettiläät

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen. 

Aika: Ti 26.11.2019 klo 14 - 15:30
Paikka: Helsinki, tarkempi sijainti Membookissa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautuminen alkaa 19.11. klo 10 Membookissa.

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?


View Event →
Nov
27
5:00 PM17:00

Ke 27.11.2019 MiB Toastmasters -puheklubin avoimet ovet

Haluatko vahvistaa esiintymistaitojasi, kehittyä puhujana tai hallita jännittämistä paremmin? MiB Toastmasters on MiB:n oma puheklubi, jossa harjoitellaan puhetaitoja omaan tahtiin ja vertaisryhmän tuella.

MiB Toastmasters pitää avoimet ovet keskiviikkona 27.11. klo 17-19, jolloin mibiläiset pääsevät tutustumaan toimintaamme. Puheklubimme kuuluu kansainväliseen Toastmasters-verkostoon, jonka formaatin mukaan klubi toimii. Kukin klubilainen aloittaa oman kehittymispolkunsa, jonka mukaan klubissa edetään.

Avoimet ovet pidetään klubi-illassamme. Illan aikana kuulemme klubilaisten puheita ja annamme niistä palautetta. Kerromme toiminnastamme, ja kiinnostuneet voivat illan jälkeen halutessaan hakea klubin jäseneksi. Otamme tänä syksynä 5 uutta jäsentä toimintaamme mukaan.

Lisätietoja klubistamme:

https://www.mothersinbusiness.fi/projektit

https://www.toastmasters.org

Avoimien ovien klubi-iltaan mahtuu mukaan 15 äitiä yksin ja 10 äitiä lapsen kanssa.

Aika: Ke 27.11..2019 klo 17.00–19.00

Paikka: Helsinki, tarkempi sijainti Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu Membookissa keskiviikkona 20.11. klo 10.


View Event →
Nov
29
2:00 PM14:00

Pe 29.11. MiB Afternoon Club: Muutoksen johtaminen kasvuyrityskontekstissa - Case Relex

Relexin Operations Director Sonja Rajala kertoo kasvuyhtiö Relexin tarinaa muutosjohtajuuden näkökulmasta. Sonja on myös Aalto Womanin perustaja, Leanlife-bloggaaja ja entinen MiBiläinen.

Relex on vähittäiskaupan suunnittelun ja toimitusketjun ratkaisuja kehittävä ohjelmistoyhtiö, joka sai yhden Suomen startup-historian suurimmista pääomasijoituksista, 175 miljoonaa euroa.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: Pe 29.11.2019 klo 14–16

Paikka: Helsinki, tarkempi sijainti Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu Membookissa perjantaina 22.11. klo 10.


View Event →

Nov
7
10:00 AM10:00

To 7.11.2019 MiB Morning Club: Henkilökohtainen hiilibudjetti - näin budjetoit omat päästösi (stream)

Ilmastokriisi pakottaa niin yksilöt, yritykset kuin valtiotkin miettimään uudelleen arjen toimintatapoja. Omia päästöjään voi tarkastella erilaisilla hiilijalanjälkilaskureilla, jotka mittaavat sitä, kuinka paljon esimerkiksi kuluttamamme tuotteet muodostavat hiilidioksidipäästöjä. Hiilijalanjälkeä laajempi ajattelutapa on hiilibudjetti, joka tekee tällä hetkellä tuloaan julkiseen keskusteluun myös Suomessa.

Tervetuloa oppimaan, kuinka omia päästöjään voi tarkastella henkilökohtaisen hiilibudjetin avulla! Aiheen tiimoilta kuullaan Useless Companyn perustajaosakasta, toimitusjohtaja Maija Leinoa, joka avaa hiilibudjettiajattelua käytännön tasolla. Useless Company on vuonna 2018 perustettu impact -yritys, jonka kehitteillä oleva palvelu kannustaa ihmisiä kuluttamaan vähemmän, säästämään rahaa sekä sijoittamaan kestävyyttä edistävästi.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 20 äitiä ilman lapsia.

Aika: To 07.11.2019 klo 10.00–11.30

Paikka: Helsinki, tarkempi sijainti Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! (Lastenvaunujen kanssa tulevat opastetaan hissillä toiseen kerrokseen Maria01 pääovelta)

Ilmoittautuminen tapahtumaan avautuu Membookissa 30.9 klo 10.

View Event →
Oct
29
1:00 PM13:00

Ti 29.10 MiB goes: Nordisk Kulturkontakt

Tervetuloa tutustumaan Nordisk kulturkontaktiin ja heidän pohjoismaiseen kirjastoonsa.

Nordisk kulturkontakt on kohtauspaikka pohjoismaiselle kulttuurille ja kirjallisuudelle, tapahtumia ja kulttuuria on niin lapsille kuin aikuisille. Täällä on myös Suomen ainoa pohjoismainen kirjasto, jossa laajasti kirjoja myös lapsille. Vierailu on ruotsinkielinen. Besöket är på svenska. 

Tervetuloa – Velkomin – Välkommen – Velkommen – Vælkomin – Welcome – Tikilluarit

Ilmoittaudu pian, mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen.

Ilmoittautuminen alkaa 22.10 klo 10 Membookissa.

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki

Aika: Ti 29.10.2019 klo 13:00-14:00
Paikka: Helsinki, tarkempi sijainti Membookissa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Nordisk kulturkontakt är en institution under Nordiska Ministerrådet som har tre huvuduppgifter, att administrera ministerrådets stödprogram för konst- och kulturfältet, att bedriva ett nordiskt specialbibliotek med litteratur och tidskrifter från hela norden och på alla nationella nordiska språk, inklusive en fin barnavdelning, och att arrangera kulturevenemang i vår TING-sal och externt för att visa Nordisk konst och föra fram nordiska värderingar som jämställdhet, interkulturellt samarbete, barns och ungas rätt till delaktighet, hållbarhet och digitalisering.

View Event →
Oct
28
6:00 PM18:00

Ma 28.10 MiB after work: MEP Sirpa Pietikäinen: Tasa-arvo EU:ssa

Maailmanlaajuisesti katsottuna naisten ja miesten välinen tasa-arvo vaatii edelleen toimia. Haasteita riittää edelleen koulutuksen saralla työn ja perhe-elämän yhdistämisessä sekä naisiin kohdistuvan fyysisen ja seksuaalisen väkivallan torjunnassa. Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen tulee avaamaan aihetta MiBiläisille, tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan! 

#koulutus #tasa-arvo #piiloasenne #kulttuuri #lainsäädäntö 

Rattaat tulee jättää alakertaan.

Aika: Ma 28.10.2019 klo 18-19:30

Paikka: Helsinki, tarkempi sijainti Membookissa

Hinta: Maksuton 

Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 20  äitiä lapsineen ja 25 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 21.10. klo 10.00


View Event →
La 26.10 Syysseminaari “Ole rohkeasti paras versio itsestäsi” STREAM
Oct
26
9:30 AM09:30

La 26.10 Syysseminaari “Ole rohkeasti paras versio itsestäsi” STREAM

Voiko epäonnistumisen kääntää voitoksi? Miten saan vähemmällä enemmän? Tarvitseeko perheen ja uran yhdistämisestä enää edes puhua? Muun muassa näitä kysymyksiä ruoditaan MiB Helsingin vuoden päätapahtumassa.

puhujat.jpg

Seminaarin inspiroivat puhujat ovat kansanedustaja Eeva Kalli, valtakunnan viralliseksi epäonnistujaksi itseään tituleeraava Tomi Kaukinen sekä muutosvalmentaja ja kirjailija Maaretta Tukiainen. Lisäksi toimittaja Miina Lange ja mm. koomikkona ja somepersoonana tunnettu Lotta Backlund äänittävät seminaarissa yleisön edessä Backlund& Lange-podcastinsa sadannen jakson. 

Tilaisuuden juontaa näyttelijä ja kaupunginvaltuutettu Jasmin Hamid, ja mukana on myös MiB:n hallituksen puheenjohtaja Annica Moore

Syysseminaarin pääsponsori on FCG, jonka toimitusjohtaja Mari Puoskari pitää myös puheenvuoron tilaisuudessa.

Osallistumismaksu sisältää ohjelman lisäksi aamiaisen puurobaarissa, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Ohjelma:

8.30 Ilmoittautuminen ja puurobaari

9.30 Tervetuloa MiB -syysseminaariin 2019

 • Annica Moore, MiB ry

 • Jasmin Hamid, päivän juontaja

9.50 Epäonnistumisen kautta menestykseen

 • Tomi Kaukinen, Licence to Fail

10.50 “Uskalla hypätä, opit kyllä uimaan”

 • Mari Puoskari, toimitusjohtaja, FCG

11.05 Tauko ja MiB:n arpajaiset

11.15 Tärkeintä tänään - Miten saan vähemmällä enemmän? 

 • Maaretta Tukiainen, kirjailija, muutosvalmentaja ja puhuja

12.00 MiBin kumppanin Hoivanetin puheenvuoro

 • Mikaela Dunder, markkinointi ja viestintäpäällikkö, Hoivanet

12.15 Lounasta ja kehonhuoltoa

13.30 Backlund&Lange Podcast LIVE

 • Lotta Backlund ja Miina Lange

14.15 Kahvia ja Hoivanetin arpajaiset

14.45 Ura ja perhe, tarvitseeko siitä vielä keskustella?

 • Eeva Kalli, kansanedustaja

15.45 Päätössanat

 • Jasmin Hamid 

16.00 Vapaaehtoinen hotellikierros halukkaille

Fysioterapeutti (AMK), valmentaja, personal trainer Camilla Marjamäki ohjaa kehonhuoltoa klo 12.15-12.30 ja 13.15-13.30

Aika: La. 26.10.2019 klo 09.30–16.00 (8.30 aukeaa puurobaari)
Paikka: Helsinki, Radisson Blu Seaside
Hinta: 20€
Lapset: Tervetulleita! 

Mukaan mahtuu 35 äitiä lapsineen, 10 äitiä joiden yli 1-vuotiaat lapset ovat seminaarin ajan Hoivanetin lapsiparkissa  ja 100 äitiä jotka saapuvat yksin. 

Ilmoitathan erikoisruokavaliot 13.10. mennessä.

Streamin seuraajaksi ilmoittaudutaan etukäteen Membookissa. Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse linkin, jonka kautta seminaaria pääsee seuraamaan.

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 27.9. klo 10.00

View Event →
Oct
23
10:00 AM10:00

Ke 23.10 MiB goes: Fiskars Group - Living the Values

Fiskars Group palvelee ihmisiä ympäri maailmaa brändiportfoliolla, johon kuuluu kansainvälisesti tunnettuja brändejä kuten Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen, Waterford ja Wedgwood. Rakennamme ikonisten lifestyle-brändien perhettä ja visionamme on vaikuttaa positiivisella ja kestävällä tavalla ihmisten elämään. 

Uskomme, että pienillä arkipäivän teoilla on suuri vaikutus sekä meihin että yhteiseen tulevaisuuteemme. Kun aloitimme arvotyömme loppuvuodesta 2018, oli selvää, ettei arvoja löydetä pienellä porukalla nurkkahuoneessa, vaan matka tehdään avoimesti koko henkilöstöä osallistaen. Alkuvuodesta 2019 valitut työntekijät Sydneystä Portlandiin työskentelivät yhdessä ja keräsivät ajatuksia ympäri organisaation löytääkseen arvot, jotka yhdistävät meidät ja ohjaavat meitä kohti seuraavia 370 vuotta. 

Creating Change. Celebrating the Everyday. Growing with Compassion. Tulevaisuudessa teemme arjesta ainutlaatuista luomalla muutoksen, juhlimalla arkea ja kasvamalla myötätunnolla. Nämä kesällä julkistetut uudet arvot mielessä kutsumme mibiläiset Fiskars Groupin Campukselle Arabiarantaan. Tilaisuudessa Senior HR Manager Tytti Lönnqvist kertoo, miten arvouudistus Suomen vanhimmassa yrityksessä käytännössä toteutettiin, jonka jälkeen eri liiketoimintojen ytimessä toimivat avainjohtajat kertovat tarinoita siitä miten uudet arvot näkyvät Fiskarsilla. Lisäksi HR Resourcing and Recruiting Manager Leila Suontila kertoo Fiskarsin monipuolisista työskentelymahdollisuuksista. 

Aika: Ke 23.10.2019 klo 10-12

Paikka: Helsinki, tarkempi sijainti Membookissa

Hinta: Maksuton 

Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 16.10. klo 10.00


View Event →
Oct
22
8:45 PM20:45

Ti 22.10 Johda mielen hyvinvointia - Aamiaistilaisuus

Tilaisuuden tarkoituksena on syventyä keskustelemaan alan ammattilaisten kanssa, miten johtaa hyvinvointia niin omassa elämässä kuin työpaikalla. Tilaisuus on suunnattu erityisesti HR-ammattilaisille, esimiehille ja työhyvinvoinnin parissa työskenteleville henkilöille.

Ohjelma:

8.45 Ovet aukeavat - Kahvi ja teetarjoilu, sekä Sofian puurobaari

9.15 - 9.30 Tervetuloa – Tilaisuuden avaus, AlvinOne, MiB ja Sofia Future Farm.

9.30 - 10.00 Aivoravistelu – Keinoja arjen mielenhallintaan, Ville Ojanen.

Olosuhteita voi olla vaikea muuttaa, mutta omaa mieltään voi muuttaa aina. Psykologisista mielenhallinnan taitoja on tutkittu laajasti ja tiedetään mistä on apua arjen tilanteissa. Luennolla kuulet käytännön esimerkkejä ja opit konkreettisia keinoja. Ville Ojanen on aivotutkimuksesta väitellyt psykologi. Hänellä on pitkä ammatillinen kokemus uusien työelämätaitojen (ns. soft skills) valmentamisesta. 

10.00 - 10.05 Cuckoo Workout mikrotauko

10.05 - 10.20 Ennaltaehkäise mielen haasteita työpaikalla - AlvinOnen toimitusjohtaja Johanna Varje kertoo, miten he ovat pyrkineet ennaltaehkäisemään mielen hyvinvoinnin haasteita suuryrityksissä hyödyntäen analytiikkaa ja digitaalisia palveluita.

10.20-10.30 Keskustelua omista kokemuksista ja mitä jäi mieleen.

10.30 –  Sofia Future Farm Esittely – Luovan työn ja hyvän elämän kaupunkikeskus. Tilaisuuden päätteeksi Sofia Future Farm esittelee halukkaille monipuolisia co-working- ja tapahtumatilojaan. Halukkaat saavat myös jäädä Sofiaan työskentelemään loppupäiväksi.

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan mielen hyvinvoinnin merkityksestä ja keinoista edistää sitä, sekä tutustumaan Sofian upeisiin tiloihin aamiaisen merkeissä! 

Aika: Ti 22.10.2019 klo 08:45 –10.45 (aamukahvi ja puuro tarjolla alkaen 8:45)

Paikka: Helsinki, tarkempi sijainti Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Tilaisuuteen mahtuu 20 äitiä ilman lasta ja 10 äitiä lapsen kanssa.

Ilmoittautuminen alkaa 15.10. klo 10.00 Membookissa.

View Event →
Oct
21
10:00 AM10:00

Ma 21.10 MiB Goes: SUHK Mama Suomenoja - Äitien treeniaamu

Oletko kiinnostunut raskauden ja synnytyksen jälkeisestä lantionpohjan ja keskivartalon palautumisesta? SUHK Mama on Äitiysfysioterapiakeskus ja Pilates Studio, jonne on saman katon alle koottu yhteen naisen terveyttä tukevan fysioterapia osaamisen jo neljään toimipisteeseen pääkaupunkiseudulla. SUHK Mamalla Espoon Suomenojassa pidämme SUHK Maman osaavien naisten, Terhi Antikaisen, Riitta Vesasen, Saija Pohjanvirran ja Heli Harsusen johdolla aktiivisen workshopin aiheesta. 

Ohjelmassa on niin teoriaa kuin käytäntöä siitä miten kroppaa kannattaa lähteä herättelemään raskauden ja synnytyksen jälkeen. Paikanpäällä on niin fysioterapeuttia, äitiysfysioterapeuttia, lantiopohjan fysioterapeuttia, lymfaterapeuttia, urheiluhierojaa, personal traineriä, Pilates-ohjaajaa ja joogaopettaja-opiskelijaa, joten ammattitaitoa ei naisten terveyden ja hyvinvoinnin osalta ei puutu. Toiveita tapahtuman sisällöstä ja kysymyksiä joihin toivot vastauksia tapahtumassa voit esittää ilmoittautuessasi!

Aika: Ma 21.10 klo 10.00-12.00

Paikka: Espoo, tarkempi sijainti Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä, joko lapsen kanssa tai ilman.

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa maanantaina 14.10 klo 10.

View Event →
Oct
13
9:00 AM09:00

Su 13.10 MiB Extra: CV-profiilikuvaus

Suosittu CV-profiilikuvaus järjestetään nyt ensimmäisen kerran tänä vuonna. Kuvaajana toimii lahjakas Susanna Nordvall. Lisäksi on mahdollista saada samaan yhteyteen Rosa Hawelan tekemä silmä- ja huulimeikki kuvaa varten.

CV-profiilikuvaus toteutetaan Kaapelitehtaan Valssaamo-tilassa. Kuvaukseen kannattaa valita vaatetus, joka erottuu selkeästi valkeasta taustasta. Kuvaaja suosittelee smart casual -vaatetusta, mutta olemalla silti uskollinen omalle tyylilleen. Kuvausasuna kannattaa välttää pientä tai iso raitaa/ruutua, logoja ja kirjavia kuvioita sekä isoja koruja. Teippiharja yms. tulevat löytymään kuvauspaikalta ja valokuvaaja tarkastaa kuvauksen yhteydessä, että kaikki on kohdallaan ja vaatteet hyvin päällä.

Kuvauksen hintaan kuuluu kaksi (digitaalisessa muodossa olevaa) kuvaa, jotka molemmat saa sekä värillisenä että mustavalkoisena. Meikkauksen hintaan kuuluu sekä silmien että huulten ehostus ja ihon kiillon minimointi. Huom! Meikin pohjustus tulee tehdä itse. Kuvaukseen ja mahdolliseen meikkaukseen on tärkeää saapua n. 10 minuuttia etukäteen, jotta kuvaus rullaa suunnitellusti koko päivän. Saman päivän aikana kuvataan useampi MiB-äiti. Joustovaraa aikataulun suhteen ei siis kuvauspäivinä ole. Kuvaukseen varataan aikaan 10 minuuttia ja meikkaukseen 20 minuuttia per kuvattava.

Koevedosgallerian saa viikon sisällä kuvauksesta, mistä voi valita mieleisensä kuvat.

Tarvittaessa voit ottaa lapsen mukaan kuvauspaikalle. Studiolle on järjestetty leikkinurkkaus tätä varten. Huomioithan kuitenkin, että kyseessä on CV-profiilikuvaus, joten perhekuvia ei voi samassa yhteydessä ottaa.

Aika: Su 13.10.2019 klo 9.00–18.00

Paikka: Helsinki, tarkempi sijainti Membookissa

Hinta: Hinta valokuvausten osalta 50,00 € / henkilö (sis. alv.) + Lyytin pieni transaktiokulu. Sisältäen kaksi kuvaa värillisenä sekä samat kuvat myös mustavalkoisena. Hinta lisäkuvien osalta 20,00 € / kuva (sis. alv.), sisältäen saman kuvan sekä värillisenä että mustavalkoisena. Hinta meikkauksen osalta 28,50 € / kevyt ehostus (silmät ja huulet + ihon kiillon minimointi, sis. alv.)  + Lyytin pieni transaktiokulu. Kuvaus maksetaan etukäteen Lyyti-ilmoittautumisen yhteydessä ja ilmoittautuminen on sitova. Maksua ei palauteta, mutta esteen sattuessa voit kuitenkin luovuttaa paikkasi eteenpäin toiselle MiB-jäsenelle. Koevedosgallerian saa viikon sisällä kuvauksesta. Kukin valitsee kuvansa omasta galleriastaan ja mahdolliset lisäkuvat voi tilata ja maksaa silloin.

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 29.09.2019 klo 10.00.

View Event →
Oct
11
9:30 AM09:30

Pe 11.10 MiB Morning Club: Miten tehdä tehokasta hakusanamainontaa?

OIKIO Digital Performance Agencyn Mirkka Mussalo kertoo, mitä jokaisen Google Ads -mainostajan pitää huomioida saadakseen mainosrahoilleen vastinetta.

Lisäksi Mirkka valaisee, miten OIKIOn asiakkaat (keskisuuret ja suuret mainostajat)  pystyvät erottautumaan hakumainonnalla kilpailijoistaan.

OIKIO Digital Performance Agency Oy on digitaalisen myynnin ja markkinoinnin asiantuntijatoimisto. OIKIO on erikoistunut web-analytiikkaan, hakukoneoptimointiin ja online-mainonnan optimointiin. OIKIOn asiakkaita ovat mm. ebookers, DNA, Ilmarinen, LähiTapiola, Laakkonen, Technopolis, Forenom, Suomalainen Kirjakauppa ja YIT. OIKIO työllistää +20 digitaalisen markkinoinnin asiantuntijaa. Poikkeuksellisen tyytyväisistä asiakkaista kertovat tuorein NPS 92 sekä Vuoden toimisto 2018 ja 2019 -tutkimuksien voitot teknologia- ja markkinointiviestintätoimistojen kategoriassa.

Aika: Pe 11.10.2019 klo 9.30–11.00

Paikka: Helsinki, tarkempi sijainti Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 4.10.2019 klo 10.00.

View Event →
Oct
1
to Oct 31

Lokakuu: Rohkeasti ruotsiksi

Tervetuloa mukaan Rohkeasti ruotsiksi - tapahtumiin ja mingleihin! 

Tapahtumiin ovat tasosta riippumatta tervetulleita aivan kaikki, jotka haluavat herätellä tai ylläpitää ruotsin suullisia taitojaan. Alla svenskspråkiga MiBbare är också  hjärtligt välkomna med för att hjälpa oss andra. Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna! 

Kaikki minglet löytyvät Facebookissa Mothers in Business Helsinki -ryhmän tapahtumakalenterista ja seinältä. 

Vierailuun ilmoittautuminen tapahtuu Membookin tapahtumakalenterin kautta. Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?

Lokakuun Rohkeasti ruotsiksi - tapahtumat:

 • Promenad och fika, maanantai / måndag 7.10. kl. 10:30 - 12, Töölönlahti / Musiikkitalo

 • AW på svenska  torstai / torsdag 17.10. kl. 17 - 18, F8 Café Stockmann

 • Promenad och fika, keskiviikko / onsdag 23.10. kl. 13-14:30, Töölönlahti / Musiikkitalo 

 • Vierailu / Besök: Nordisk Kulturkontakt, tiistai / tisdag 29.10. kl. 13-14

Eivätkö ajat sovi kalenteriisi ja haluaisit päästä treenaamaan ruotsia MiB -porukassa? Järjestä oma mingle! Kannustan kaikkia halukkaita aktiivisesti järjestämään minglejä juuri silloin ja siellä kun teille sopii. Annan mielelläni neuvoja ja materiaaleja.

Yhteydenotot somessa (Facebook, Instagram tai Twitter) tai jessica@mothersinbusiness.fi

View Event →
Sep
25
10:45 AM10:45

Ke 25.9.2019 MiB goes: Fazer

Tervetuloa Fazerille, välkommen till Fazer!

Fazerin opastetulla näyttelykierroksella pääsee tutustumaan Fazerin toimintaan, historiaan, tuotevalikoimaan, yritysvastuuseen ja innovaatioihin. Kierros kestää noin tunnin. 

Opastettu kierros on ruotsinkielinen. Rundturen är på svenska. 

Lapset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan, alle 2-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. 

Ilmoittaudu pian, mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen.

Ilmoittautuminen alkaa 3.9. klo 10 Membookissa ja päättyy 10.9. 

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?

Maksu tapahtuu ilmoittautumisen yhteydessä. 

Miten pääsen paikalle? Lue lisää:

https://www.visitfazer.com/info/vierailukeskus/ 

Hur kommer jag till Fazer? Läs mer här:

https://www.visitfazer.com/sv/info/besokscenter/ 

Aika: Ke 25.9.2019 klo 13-14. Saavuthan paikalle n. 12:45.
Paikka: Vantaa, tarkemmat paikkatiedot Membookissa
Hinta: 5 €. Alle 2- vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.
Lapset: Tervetulleita

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki


View Event →
Sep
20
10:00 AM10:00

Pe 20.09.2019 MiB mingle: Perhemyönteinen työelämä (alustettu)

Syyskuun teemakuukauden mukaisesti pääsemme kuulemaan, miten Seure Henkilöstöpalvelut Oy pyrkii toiminnallaan olemaan perhemyönteisempi. Pääsemme kuulemaan, miksi perhemyönteisyyttä pidetään tärkeänä sekä miten sen voi hyödyttää niin organisaatiota, kuin myös työntekijää. Kuulemme myös konkreettisesti, mitä keinoja on otettu käyttöön perhemyönteisyyden lisäämiseksi.

Aika: Pe 20.09.2019 klo 10.00–11.30

Paikka: Helsinki Think Company Keskusta, Yliopistonkatu 4, 00101 Helsinki

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautumiset Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1393756814109000/

View Event →
Sep
19
8:30 AM08:30

To 19.9.2019 MMA JA MIB - Tasapainoilua työn ja muun elämän välillä - aamiaistilaisuus

Miten uran ja muun elämän yhteensovittaminen onnistuu myynnin ja markkinoinnin ammattilaisilta? Millaisia eroja työn ja muun elämän tasapainottamisessa löytyy naisten ja miesten tai lapsia saaneiden ja lapsettomien välillä? Entä mitä uraäidit odottavat perheystävälliseltä työpaikalta ja täyttyvätkö odotukset?

Mothers in Businessin (MiB) ja Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n yhteisessä tilaisuudessa keskustellaan työn ja perheen yhteensovittamisesta sekä perheystävällisestä työelämästä. Näkökulmaa käsittelyyn tuovat MMA:n tuore kyselytutkimus ja MiBin jäsenkysely perheystävällisestä työelämästä.

Tilaisuuden puhujina ovat Repo Workin toimitusjohtaja Anna Kilponen, MMA:n lakimies Taija Numminen sekä MiBin vaikuttamisvastaava Sanna Kranjc.

Tervetuloa keskustelemaan ja verkostoitumaan!

Ohjelma:

Klo 8.30 - 9 Aamiainen. Vapaata keskustelua ja verkostoitumista 

9 – 9.30 Miten myynnin ja markkinoinnin ammattilainen sovittaa yhteen työn ja muun elämän – tutkimuksen tuloksia, Anna Kilponen, CEO, Repo Work

9.30 – 10.00 Työntekijän oikeudet perhevapaaseen, Taija Numminen, lakimies, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA

10.00 – 10.30 Joustoja ja myönteistä suhtautumista – mitä uraäidit toivovat perheystävälliseltä työpaikalta? Sanna Kranjc, vaikuttamisvastaava, Mothers in Business 

Puheenvuorot ovat 20 minuutin mittaisia, joten kysymyksille ja keskustelulle on varattu aikaa.

Aika: To 19.09.2019 klo 08:30–10:30

Paikka: Helsinki, tarkemmat paikkatiedot Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 15 ilman lasta. 

Ilmoittautuminen alkaa 12.9. klo 10 Membookissa! 

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?


View Event →
Sep
18
5:00 PM17:00

Ke 18.9.2019 MiB After work: Viestinnän mittaaminen

Kuinka mitata viestintää, millainen mittaristo kannattaisi rakentaa? Tervetuloa keskustelemaan after work -hengessä viestinnän mittaamisesta Ellun Kanoille Sörnäisiin.

Alustuksen (noin 45 min) pitää Ellun Kanojen sosiaalisen median strategi ja mibiläinen Reetta Nurmo. Alustuksen jälkeen tarjolla hyviä keskusteluja, kuohuvaa ja pientä syötävää.

Mukaan mahtuu 8 äitiä lapsineen ja 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 11.9. klo 10.00

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin? 

Aika: Ke 18.9.2019 klo 17:00-18:30
Paikka: Helsinki, tarkemmat paikkatiedot Membookissa   
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita


View Event →
Sep
15
10:45 AM10:45

Su 15.9.2019 Kävele naiselle ammatti MiBin kanssa

Suomen suurin hyväntekeväisyyskävely, Kävele Naiselle Ammatti, viettää juhlavuottaan, kun tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo kymmenettä kertaa ja Espoossakin jo kuudetta kertaa. Kävelyä järjestetään eri paikkakunnilla ympäri Suomen sekä ulkomailla. Valtakunnallisen tapahtuman avulla kerätään lahjoituksia, joilla tuetaan merkittävällä tavalla kehitysmaiden naisten koulutusta, toimeentuloa ja yrittäjyyttä. Yhden Ammatin arvo on 30€, jonka avulla yksi nainen kehitysmaassa pääsee oman toimeentulon alkuun. Ilmoittautumisen yhteydessä voit lahjoittaa vapaavalintaisen summan.

Ohjelma

* Avaussanat – Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka

* Tanssiesitys – Tanssikoulu DCA:n lapsiryhmä

* Lämmittelyliikunta – Mari Anthoni

Tämän jälkeen kävelemme joko 30 min tai 45 min lenkin kauniilla rantaraitilla. Tapahtumassa myös infoa Naisten Pankista, arpamyyntiä ja kävelyn jälkeen mahdollisuus omakustanteiseen keittolounaaseen.

Kyseessä loistava tilaisuus minglata MiBiläisten kanssa samalla, kun edesautat kehitysmaiden naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein. Lapset ovat erittäin tervetulleita mukaan!

Aika: Su 15.9.2019 klo 11.00–13.00 (kokoontuminen 10.45)

Paikka: Espoon Haukilahden rantakahvila (Haukilahdenranta 12, 02170 Espoo) MiBiläiset kokoontuu klo 10.45 kahvilan ja venerannan välissä olevan lipputangon luona.    

Hinta: Maksuton. Ilmoittautumisen yhteydessä voit lahjoittaa vapaavalintaisen summan Naisten Pankille.

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittaudu tapahtumaan Naisten Pankin sivuilla: https://www.naistenpankki.fi/tule-mukaan/kavele-naiselle-ammatti-2019/ Valitse osallistumispaikkakunnaksi Espoo (Haukilahti). Merkitse MiB yhteisöksi, jonka edustajana osallistut tapahtumaan. Muista ilmoittautua myös Mothers in Business Helsinki Facebook-tapahtumaan, jotta tiedämme kuinka paljon MiBiläisiä on osallistumassa


View Event →
Sep
14
10:15 AM10:15

La 14.09.2019 MiB goes: Familjeyoga

Tervetuloa satujoogaan på svenska! Välkommen till sagoyoga på svenska! 

Satujoogassa matkustetaan maatilalle tervehtimään maatilan eläimiä. Mutta he ovatkin kovin allapäin! Mitä voisimme tehdä, jotta saamme eläimet taas hyvälle tuulelle? I sagoyogan åker vi i vår fantasi till en bondgård för att se hur djuren mår. Till vår stora förvåning träffar vi på det ena ledsna djuret efter det andra; vad står på? Och kan vi göra något för att muntra upp djuren?

Satujooga on erittäin hyvä keino tutkia omaa kehoa ja aisteja omista lähtökohdista. 

Mukaan oma matto ja tyyli on vapaa! Helpointa on tehdä parina, yksi lapsi, yksi aikuinen. Kesto on kokonaisuudessaan 45 min. Ikäsuositus lapsille on 3 - 11 vuotta. Sagoyoga är ett jättebra sätt att utforska kroppen och sinnen på sina egna villkor. Ta med egna mattor och stilen är fri! Det är lättast att det är ett barn per vuxen. Det här tar ca 45 minuter. Åldersrekommendationen för barnen är 3-11 år.

Jooga alkaa hengitysharjoituksilla, minkä jälkeen astumme sadun ihmeelliseen maailmaan. Sadun jälkeen rentoudumme ja käymme yhdessä läpi mielikuvaharjoituksen. Itse satujoogan jälkeen teemme vielä pienen harjoituksen yhdessä. Vi börjar med en andningsövning varpå vi stiger in i sagans spännande värld. Efter sagan slappnar vi av och går igenom en fantasiövning tillsammans. Efter själva sagoyogan gör vi ännu en liten övning tillsammans. 

Joogaa ohjaa Amy Albrecht. 

Ilmoittaudu pian, mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen! 

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 7.9. klo 10.00

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin? 

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki 

Aika: La 14.9.2019 klo 10:15-11:00, Joogan kesto 45 min. Joogan jälkeen aikaa keskustelulle.
Paikka: Helsinki, tarkemmat paikkatiedot Membookissa   
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita


View Event →
Sep
12
4:30 PM16:30

To 12.09.2019 MiB Afterwork: Innolink ja tiedolla johtaminen

Tiedolla johtaminen on yksi keskeisimmistä organisaatioiden menestyksen mahdollistajista. Eri lähteistä saatavan tiedon määrä lisääntyy, tiedon jalostustavat ja tulkinta kehittyy, osaamisen kehittämisen merkitys kasvaa. Meille tiedolla johtaminen merkitsee dataa ja analytiikkaa, kokemuspohjaista tutkimustietoa, reaaliaikaista arviointia, inhimillistä tietopääomaa, osaamista ja pelisilmää.

Älykäs tiedolla johtaminen edellyttää kovan datan, hiljaisen tiedon ja kokemuspohjaisen tiedon yhdistämistä tavoitteelliseksi toiminnaksi. Merkityksellisen tiedon avulla aktivoidaan koko organisaatio yhteiseen keskusteluun, tuodaan näkemyksellisyyttä ja edesautetaan yhteisen jaetun ymmärryksen syntymistä. Tehokkaasti johdettuna ja älykkäästi hyödynnettynä tieto auttaa tekemään viisaita päätöksiä. Ketterä kehittäminen kohti tavoitteita avaa tien jatkuvaan uudistumiseen ja kilpailukykyyn.

Afterworkissa keskustelemme tiedosta ja tiedolla johtamisen rakennus- ja kehitysvaiheista. Pyrimme tuomaan näitä teemoja esiin käytännönläheisesti ja myös konkreettisin esimerkein.

Tule mukaan jakamaan kokemuksia ja ajatuksia tiedolla johtamisesta ja sen ajankohtaisista ilmiöistä. Tervetuloa!

Innolink on vuonna 1991 perustettu konsulttiyhtiö, jossa työskentelee noin 60 tiedolla johtamisen ammattilaista. Visiomme on olla tiedolla johtamisen suunnannäyttäjiä ja palvelumme kattavat tiedolla johtamisen konsultoinnin, tutkimuksen, analytiikan sekä henkilöstöpalvelut. Kaikki palvelumme tukevat missiotamme helpottaa johtamisen arkea. www.innolink.fi

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: To 12.09.2019 klo 16.30–18

Paikka: Helsinki, tarkemmat paikkatiedot Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsen kanssa ja 20 äitiä yksin.

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 5.9 klo 10

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin? 


View Event →
Sep
12
8:30 AM08:30

To 12.9.2019 MiB Goes Hannes Snellman: Työoikeusaamiainen

Työskenteletkö esimies- tai HR-tehtävissä tai oletko muuten kiinnostunut työoikeuskysymyksistä? Tule kuulemaan mitä työoikeudesta on hyvä tietää juuri nyt ja mitä on odotettavissa. Käymme läpi tulevia lakiuudistuksia. Mitä muutoksia uusi työaikalaki tuo tullessaan, entä miten YT-lakia ja kilpailukieltosääntelyä on tarkoitus muuttaa?

Aamiainen tarjoillaan klo 8.30 alkaen ja aloitamme ohjelman klo 9.00 ajankohtaisella tiedolla työoikeudesta. Tilaisuuden jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Puhujina Hannes Snellmanin työoikeuteen erikoistuneet asiantuntijat.

Aika: Torstai 12.9. klo 8.30-11.00

Paikka: Helsinki, tarkemmat paikkatiedot Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 25 äitiä, jotka saapuvat yksin. 

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 5.9. klo 10

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?

View Event →
Sep
10
1:00 PM13:00

Ti 10.9.2019 MiB Mingle: Bokcirkel - kick off

Syksyn tullessa on aika käpertyä sohvan nurkkaan, pukeutua villasukkiin, keittää kuppi teetä ja poimia seuraan hyvä kirja. Och den här gången gör vi det på svenska!

Tervetuloa mukaan MiBin omaan lukupiiriin på svenska. Det här är en fin möjlighet att börja läsa och diskutera böcker på svenska.

Lukipiirin tarkoitus on kannustaa lukemaan ruotsiksi ja kehittää omaa kielitaitoa kannustavassa ilmapiirissä. Ruotsin kielen taitotasolla ei ole väliä, tärkeintä on, että haluaa osallistua!

Lisätietoa ja ilmoittautuminen Facebookissa, Mothers in Business Helsinki -ryhmässä.

Lukupiiri on osa Rohkeasti ruotsiksi -hanketta, jossa kynnys harjoitella, oppia, puhua ja ylläpitää omaa ruotsin kielen taitoaan on matala. Ilmapiiri on kannustava ja tässä porukassa on hauskaa!

Aivan kaikki, också våra svenskspråkiga MiBare, ovat tervetulleita. Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna. 

Ensimmäistä kertaa varten ei tarvitse valmistautua, tule mukaan vaikuttamaan lukupiirin sisältöön ja osallistumaan pieniin keskusteluharjoituksiin. Tarjolla kahvia/teetä ja pientä purtavaa. Lisäksi Luckan esittäytyy ja toivottaa meidät tervetulleiksi. 

Lisätietoa Luckanista: https://helsingfors.luckan.fi/ 

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki 

Aika: Ti 10.9.2019 klo 13-14:30
Paikka: Luckan (Verandan - ensimmäinen kerros), Yrjönkatu 27 (Huom. jos saavut vaunujen kanssa, kannattaa tulla Kukontorin puolelta, eli sisäpihalta, Lilla Luckanin sisäänkäynnistä. Vaunut mahtuvat hyvin perille asti.)   
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita


View Event →
Sep
6
9:30 AM09:30

Pe 6.9.2019 MiB goes: Tori.fi

"Vertaiskauppa pelastaisi maailman — jos me vain haluaisimme niin”

Suomen suurin kuluttajien välinen kauppapaikka, kiertotalousyhtiö Tori, esittelee toimintaansa ja avaa mielenkiintoisia näkökulmia käytetyn tavaran kauppaan ja 2,4 miljoonan kuukausikävijän markkinapaikan toimintaan ja yrityskulttuuriin. Erityinen painopiste on kestävässä kuluttamisessa ja kaupankäynnin murroksessa.

Tilaisuudessa on kaksi alustusta ja niihin liittyvää keskustelua. Tilaisuudessa esiintyvät johtajat Jenni Tuomisto ja Timo Huhtamäki.

Tervetuloa Torille! 

Aika: Pe 6.9.2019 klo 9.30–11.00

Paikka: Helsinki, tarkemmat paikkatiedot Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 25 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 30.8 klo 10

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?

View Event →
Sep
5
1:30 PM13:30

To 5.9.2019 MiB Afternoon Club: Sulapac – Missiona pelastaa maailma muoviroskalta

Vuosittain tuotetaan lähes 300 miljoonaa tonnia muovia. Liian suuri osa tuosta muovista päätyy väärään paikkaan kuten meriin. Tule kuulemaan miten Sulapacin Laura Tirkkonen-Rajasalo ja Suvi Haimi lähtivät ratkaisemaan tätä ongelmaa. Sulapac on kahden biokemistin vuonna 2016 perustama yritys, joka kehittää sataprosenttisesti biohajoavaa ja muovia korvaavaa materiaalia. Sulapacin tuotteita voidaan käyttää mm. kosmetiikassa, elintarvikkeissa, lahjapakkauksissa.

Laura Tirkkonen-Rajasalo kertoo meille miten Sulapacin liike-idea sai alkunsa, mitä haasteita ja onnistumisia matkan varrella on kohdattu ja miten matka jatkuu kohti kestävämpää tulevaisuutta. Laura on hiljattain palannut vanhempainvapaalta töihin ja kertoo meille myös yrittäjyyden ja äitiyden yhdistämisestä.

Tilaisuuteen mahtuu 15 osallistujaa lapsineen ja 20 osallistujaa, jotka saapuvat yksin.

Aika: To 5.9.2019 klo 13.30–15.00

Paikka: Helsinki, tarkemmat paikkatiedot Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 29.8. klo 10

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin? 


View Event →
Sep
3
4:00 PM16:00

Ti 3.9.2019 MiB Afterwork: B2B-vaikuttajamarkkinointi & bisnesvaikuttajat – Bonfire Agency (stream)

Miksi ja miten tehdä B2B-vaikuttajamarkkinointia? Millaisia tuloksia on mahdollista saavuttaa?

Kuluttajille suunnattua vaikuttajamarkkinointia on tehty Suomessa menestyksekkäästi jo vuosia lifestyle-bloggareiden ja some-vaikuttajien avulla. Voiko vaikuttajamarkkinointi toimia myös B2B-brändeillä? Kyllä voi. Kerromme miten B2B-yritykset voivat hyödyntää vaikuttajamarkkinointia ja tunnettuja bisnesvaikuttajia omassa liiketoiminnassaan ja avaamme samalla konkreettisia B2B -case-esimerkkejä.

Vastaamme mm. näihin kysymyksiin:

 • Miksi ja miten aloittaa B2B-vaikuttajamarkkinointi?

 • Mitä tulee ottaa huomioon vaikuttajien valinnassa?

 • Mistä löytää omalle yritykselle oikeat vaikuttajat?

 • Kuinka kaupallinen yhteistyö tulee merkitä?

 • Millaisia tuloksia B2B-vaikuttajamarkkinoinnilla voi saavuttaa?

 • Case-esimerkit

Illan asiantuntijoina toimivat Suomen ensimmäisen B2B-vaikuttajamarkkinointiyritys Bonfire Agencyn & Bonfire.fi-bisnesmedian perustajaosakkaat Laura Pääkkönen ja Maria Sillanpää.

Aika: Ti 3.9.2019 klo 16.00–18.00

Paikka: Helsinki, tarkemmat paikkatiedot Membookissa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! (Mukaan mahtuu 20 osallistujaa ilman lasta ja 15 lapsen kanssa.)

Ilmoittautuminen alkaa Membookissa 27.8. klo 10

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?


View Event →
Sep
2
to Sep 30

2.9.2019 MiB extra: Sokkotreffit

Haluatko kasvattaa verkostojasi ja tutustua muihin mahtaviin MiB-äiteihin? Lähde sokkotreffeille mibiläisten kanssa!

MiB Helsinki panostaa tänä vuonna mm. jäsenten väliseen verkostoitumiseen. Tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden tutustua muihin urasuuntautuneisiin äiteihin sokkotreffien muodossa. Jaamme osallistujat neljän naisen ryhmiin, jotka voivat sopia vapaasti keskenään treffien ajankohdasta ja paikasta.

Ilmoittaudu mukaan ja laajenna verkostoasi! Ilmoittautuminen alkaa Membookissa maanantaina 26.08 klo 10. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 30.08. klo 10. Ryhmät jaetaan sen jälkeen.

Ryhmäläisille ilmoitetaan ryhmän kokoonpano sähköpostiviestillä. Jättämällä yhteystietosi suostut siihen, että sähköpostiosoitteesi jaetaan ryhmäläisten kanssa.

Mukaan mahtuu 100 äitiä.

Aika: Syyskuu 2019, ryhmäläiset sopivat keskenään

Paikka: Pääkaupunkiseutu, ryhmäläiset sopivat keskenään

Ilmoittautuminen alkaa 26.8. klo 10 Membookissa ja päättyy 30.8. klo 10. 

Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?

View Event →
Sep
1
to Sep 30

Syyskuu: Rohkeasti ruotsiksi

Syksy on täällä ja suositut Rohkeasti ruotsiksi - tapahtumat jatkuvat! Rohkeasti ruotsiksi -hankkeen tapahtumissa mukana koordinaattori ja kielenopettaja Jessica Rosenberg. 

Tapahtumiin ovat tasosta riippumatta tervetulleita aivan kaikki, jotka haluavat herätellä tai ylläpitää ruotsin suullisia taitojaan. Alla svenskspråkiga MiBbare är också  hjärtligt välkomna med för att hjälpa oss andra. Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna! 

Kaikki minglet löytyvät Facebookissa Mothers in Business Helsinki -ryhmän tapahtumakalenterista ja seinältä. 

Vierailuihin ilmoittautuminen tapahtuu Membookin tapahtumakalenterin kautta. Olethan jo rekisteröitynyt Membookiin?

Syyskuun Rohkeasti ruotsiksi - tapahtumat:

 • Promenad och fika, tiistai / tisdag 3.9. kl. 10:30 - 12:00, Töölönlahti / Musiikkitalo

 • Bokcirkel kick-off, tiistai / tisdag 10.9. kl. 13:00 - 14:30, Luckan Helsingfors

 • Perhejooga / Familjeyoga, lauantai / lördag 14.9. kl. 10:15-11:00, Arbis

 • Promenad och fika, keskiviikko / onsdag 18.9. kl. 13-14:30, Töölönlahti / Musiikkitalo 

 • Vierailu / Besök: Fazer, keskiviikko / onsdag 25.9. kl. 13-14

Eivätkö jat sovi kalenteriisi ja haluaisit päästä treenaamaan ruotsia MiB -porukassa? Järjestä oma mingle! Kannustan kaikkia halukkaita aktiivisesti järjestämään minglejä juuri silloin ja siellä kun teille sopii. Annan mielelläni neuvoja ja materiaaleja.

Yhteydenotot somessa (Facebook, Instagram tai Twitter) tai jessica@mothersinbusiness.fi

Seuraa ja tägää projektia Instagramissa ja Twitterissä: rohkeasti_ruotsiksi. 

Tule mukaan, tämä on hauskaa!  Hoppas vi ses!

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki


Aika: Noin kerran viikossa
Paikka: Pääkaupunkiseutu, Helsingin keskusta
Hinta: Maksuton (poikkeuksena Fazer vierailu, jossa maksu 5€/ henkilö)
Lapset: Tervetulleita

View Event →
Aug
30
8:45 AM08:45

Pe 30.8 MiB goes: Grape People, Vaikuttavaa osallistamista fasilitoimalla

Kaipaatko kokouksiin ja työpajoihin rakennetta, energiaa ja tekemisen meininkiä?

Grape People on Suomessa pioneeri organisaation kehittämisen menetelmissä ja auttaa asiakkaitaan organisaation kehittämisen hankkeissa: esimerkiksi strategiatyössä, palvelumuotoilussa, innovatiivisen kulttuurin luomisessa, tiimien ja johtajuuden kehittämisessä sekä muutoshankkeissa. Nyt Grape People toivottaa MiB ry:n jäsenet lapsineen lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan osallistavaan fasilitointiin. 

Osallistaminen on asiantuntijaorganisaatioissa tänä päivänä välttämätön taito. Osallistamalla ihmisten osaaminen ja aika hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla. Fasilitointi lisää osallisuutta ja parantaa ryhmätilanteiden vuorovaikutusta. Fasilitaattorin tehtävä on tuoda osallistujat lähemmäs toisiaan ja näin mahdollistaa asiantuntijoiden osaamisen yhdistäminen.

Kun haluat ymmärtää, mitä fasilitointi on, tule viettämään innostava aamupäivä kanssamme. Koet fasilitoidun tilaisuuden käytännössä ja ymmärrät, miksi ja milloin kannattaa fasilitoida. Opit yhden fasilitointimenetelmän sekä menetelmät osallistavan tilaisuuden aloitukseen ja lopetukseen.

Grape People tarjoaa talon puolesta kahvia ja teetä. Tilaisuus alkaa klo 8.45 verkostoitumisella ja aamukahvilla, varsinainen osuus klo 9.00.

Aika: Pe 30.8.2019 klo 08.45–11.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuma on maksuton. Lapset ovat erittäin tervetulleita mukaan! Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 23.8. klo 10.


View Event →
Aug
28
10:00 AM10:00

Ke 28.8.2019 MiB Goes: Luhtavilla ja synnytyksestä palautuminen -workshop

Tuore äiti – tervetuloa keskittymän omaan hyvinvointiisi!

Kuinka aloittaa liikkuminen synnytyksen jälkeen? Mistä tiedän, mihin kehoni on valmis? Miten saan löydettyä keskivartalon ja lantionpohjan tuen uudelleen?

Millainen vaikutus toimivalla lantionpohjalla ja vatsakapselilla on koko kehon toimintaan?

Laskeudumme aiheeseen teorian kautta. Luvassa ei ole perinteinen kuivakka luento vaan tutustumme aiheeseen käytännönläheisesti. Teemme käytännön testejä ja harjoitteita sen mukaan, miten vauvat sallivat. Opit tunnistamaan ja harjoittamaan lantionpohjan lihaksia sekä testaamaan vatsalihasten palautumisen tilanteen.

Luennoitsijana äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, yrittäjä ja alle 2v. pojan äiti Tuuli Luhtalampi.

Aika: Ke 28.8.2019 klo 10.00–11.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 21.8. klo 10.


View Event →
Aug
26
10:00 AM10:00

Ma 26.8.2019 MiB Morning club: Ilmastonmuutos ja toimet sen ehkäisemiseksi

Podetko “ilmastoahdistusta” ja haluaisit muuttaa ahdistuksen konkreettisiksi toimiksi ilmastonmuutoksen torjumiseksi? 

Tapahtuman aluksi kansanedustaja, ilmastotutkija ja DI Atte Harjanne (Vihreät) kertoo meille tiukkoja faktoja ilmastonmuutoksen taustalla. Sitten kansanedustaja, KTM ja väitöskirjatutkija Mari Holopainen (Vihreät) kertoo hallitusohjelman sisällöstä ilmastonmuutokseen liittyen. Käydään läpi mibiläisten ilmastomingleissä laatimia ehdotuksia ja toimia sekä mitkä niistä olisivat edistämiskelpoisia hallitustasolla.

Mukaan mahtuu 15 osallistujaa ilman lasta ja 15 lapsen kanssa.

Aika: Ma 26.8.2019 klo 10.00–11.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 19.8. klo 10.

View Event →
Aug
19
10:00 AM10:00

Ma 19.8.2019 MiB Morning club: Helsingin merellinen strategia

Tule kuulemaan ja keskustelemaan Helsingin kaupungin stategiasta! Helsingin kaupunki haluaa olla maailman toimivin kaupunki. Merellinen sijainti on osa Helsingin perusluonnetta ja -olemusta. Jokainen helsinkiläinen asuu alle 10 km säteellä merenrannasta.

Asuminen meren äärellä on suosittua – asuntotarjonta on lisääntynyt ja sen valikoima monipuolistunut. Asiantuntija kertoo, miten entiset satamilta vapautuneet alueet Kalasatama, Jätkäsaari ja Kruunuvuorenranta on muutettu tuhansien asukkaiden kodeiksi. 

Merellinen Helsinki tarjoaa myös mahdollisuuksia virkistykseen ja yrittämiseen. Julkista, avointa rantareittiä Helsingissä on 130 km. Vastikään virkistyskäyttöön avatut saaret tarjoavat kaupunkilaisille ja vierailijoille mahdollisuuksia saaristo Helsinkiin tutustumiseen. Asiantuntija kertoo, kuinka Helsinki avaa lähisaaristoa yleiseen käyttöön, parantaa merellisten kohteiden saavutettavuutta, kehittää saariston palveluja ja edistää merellisiä tapahtumia. Luento ja kierros maanantaina 19.8.2019. Siirtymä luentopaikalta kierroksen aloituspaikalle on ratiovaunulla. 

·       klo 10–10.40 Helsingin merellinen strategia, arkkitehti Meri Louekari: paikkana Kansakoulukatu 3, Kamppi, neuvotteluhuone 121

·       klo 11.00–11.55 opastettu kierros Jätkäsaaressa, arkkitehti Teo Tammivuori: tapaamispaikka Jätkäsaaren kirjasto ja infokeskus, Tyynenmerenkatu 1, Jätkäsaari

Aika: Ma 19.8.2019 klo 10-12
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 12.8. klo 10.

View Event →
Aug
15
10:30 AM10:30

To 15.8.2019 Konsepti: MiB Helsinki Welcome Coffee

Oletko juuri liittynyt MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai harkitsetko mukaan liittymistä, mutta mielessäsi pyörii kysymyksiä ja haluaisit ottaa ensin selvää, mikä tämä porukka oikein on? Jos vastasit kyllä jompaan kumpaan, tervetuloa mukaan Welcome Coffeelle!

Welcome Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tapahtumiimme lapsen kanssa.

Tämä tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti uusille jäsenille ja jäsenyyttä harkitseville, mutta vanhatkin jäsenet ovat tervetulleita kahvittelemaan. Tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita liittymään mukaan toimintaan. Voit kutsua mukaan myös ystäväsi!

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen ja lapset ovat tervetulleita mukaan. Huom! Paikan päälle voi tulla ja lähteä joustavasti oman ja perheen aikataulun mukaisesti.

Aika: To 15.8.2019 klo 10.30–12.00
Paikka: Helsingin keskustan Stockmann, 8. kerroksen ravintola, leikkipaikan läheisyydessä, Aleksanterinkatu 52, 00101, Helsinki
Hinta: Maksuton (kahvit omakustanteiset)
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen tapahtumaan Facebook-tapahtuman kautta

View Event →
Aug
1
4:30 PM16:30

To 1.8.2019 MiB After work: Laadukas varhaiskasvatus ja hyvä päiväkodin aloitus

Millaista on hyvä arki päiväkodissa? Entä millaista se on tällä hetkellä Helsingissä? Miten varmistaa hyvä päiväkodin aloitus lapselle?

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen tulee kertomaan ja keskustelemaan mibiläisten kanssa varhaiskasvatuksesta Helsingissä. Pian esityksen päätteeksi on varattu hetki aikaa kysymyksille.  Lisäksi kuulemme valtakunnallisesta varhaiskasvatukseen suhdelukuihin liittyvästä kansalaisaloitteesta, jonka tukija Mothers in Business ry on. Kansalaisaloite suhdelukujen tarkemmasta määrittelystä haluaa turvata, että jokaisessa päiväkodissa on riittävä määrä aikuisia suhteessa lapsiin. Aloitteen tekijä Suvi Kettumäki varhaiskasvatuksen opettaja ja hän kertoo, miten suhdeluvut vaikuttavat päiväkodin arkeen. Puheen hyvästä aloituksesta varhaiskasvatukseen pitää Kristiina Ahlstedtin, joka toimii Vironniemi-Virkkulan johtajana ja on kasvatuskumppanuus-kouluttaja. 


Lisätietoja kansalaisaloitteesta löydät oheisen linkin takaa. Mibiläisten toivotaan kannattavan aloitetta https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4132.

Aika: Torstai 1.8.2019 klo 16:30-18
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 25.7. klo 10.

View Event →