Helsinki

Filtering by: Helsinki
Jan
21
5:00 PM17:00

Ma 21.1. After work: Vahva työnantajakuva ja työntekijöiden hyvinvoinnin mittaaminen – resepti onnelliseen työelämään?

Mika Sallinen, Country Manager / Universum Communications

Mikalla on 20 vuoden kokemus pankkialalta, mediasta, verkkokaupan maailmasta, kaupallisesta designista sekä tietenkin nyt työnantajamielikuvasta. Mika vetää Universumin tiimiä Suomessa ja on mukana pohjoismaisessa johtoryhmässä. Mika kokee merkitykselliseksi sen, että pääsee nykyisessä työssään auttamaan asiakkaitaan olemaan entistäkin parempia työnantajia, ja myös viestimään siitä paremmin. Näin hyvinvointi lisääntyy yritysten sisällä, sekä myös potentiaalisten tulevien työntekijöiden joukossa.

Universum –tiivistelmä:

Työnantajakuvan kehittäminen on yhä useamman yrityksen agendalla, eikä syyttä. Kilpailu parhaista osaajista on kovaa, ja huoli avainosaajien löytämisestä on hiipinyt jo toimistusjohtajienkin pöydälle. On selvää, että menestyvät yritykset tarvitsevat taakseen erinomaisten osaajien joukon, jotka työllään, innovaatioillaan ja draivillaan rakentavat menestystä. Vahvan työnantajakuvan tehtävänä onkin houkutella juuri sellaisia osaajia taloon, joita yritys tarvitsee ollakseen menestyvä.

Työnantajakuvan rakentaminen ei voi kuitenkaan olla vain ulkoista tekemistä tai viestintää, sillä kaikki lähtee sisältä. Millainen työpaikka me olemme? Mikä on se diili, minkä lupaamme nykyisille ja potentiaalisille tuleville työntekijöille, ja mitä myös odotamme heiltä? Miten pidämme omasta jengistä huolta? Miten parannamme rekryprosessin kokemusta? Miten kehitämme työntekijäkokemusta?

Firstbeat esittelyt

Johanna Liikkanen:
Johanna on entinen mainostyöläinen ja kahden alakouluikäisen lapsen äiti.
Entinen himoliikkuja joka onnistui rikkomaan kehonsa todella stressaavan työn ja liiallisen treenaamisen myötä. Monen terveydellisen haasteen myötä, alkoi opiskella funktionaalista lääketiedettä, ja kaikesta kokemastaan ja oppimastaan on saanut paljon apua nykyiseen asiakastyöhön Firstbeatin yritysmyynnissä.

Hanna-Mari Pussila:
Hanna-Marilla on farmaseutin koulutus ja lukuisia liikunta-alan opintoja takana. 15 vuoden aikana Hanna-Mari on työskennellyt apteekeissa ja erilaisissa liikunta-alan valmennus ja ohjaustehtävissä. Firstbeatilla työskentelyn aikana Hanna-Mari on auttanut monia yrityksiä työhyvinvointiin liittyvissä asioissa. Myös omat Firstbeat mittaukset ovat auttaneet ymmärtämään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin merkitystä: maksimi ei ole optimi!

Firstbeat tiivistelmä:
”Kuormitutko työelämästä vai elämästä? Kiireinen työelämä, harrastukset, parisuhde, lapset ja kodinhoito voivat uuvuttaa, mikäli palautuminen ei ole riittävällä tasolla. Omaa jaksamistaan on syytä välillä pysähtyä pohtimaan, onko arjessasi enemmän voimavaroja lisääviä vai vähentävä tekijöitä? Pienilläkin muutoksilla voit parantaa hyvinvointiasi merkittävästi. Huippu-urheilijoidenkin keskuudessa käytetty tieteelliseen tutkimukseen perustuva Firstbeat Hyvinvointianalyysi paljastaa hyvinvointiisi vaikuttavat tekijät. Hyvinvointianalyysi arvioi stressin määrää, unen laatua ja riittävyyttä sekä auttaa löytämään ratkaisut paremman palautumisen saavuttamiseksi.”

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 35 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 14.1. klo 10.

View Event →
Jan
23
4:30 PM16:30

Ke 23.1. MiB Mingle: Opintojen ja perhe-elämän yhdistäminen (alustettu)

Haaveiletko uudesta ammatista tai mietitkö, että haluaisit kehittää osaamistasi opiskelemalla lisää. Esteenä kuitenkin monesti on elämän kiireisyys ja väsymys, joka perhe-elämässä kasvaa. Mitä, jos kuitenkin olisi mahdollista yhteensovittaa kaikki tämä: perhe ja opiskelu sekä mahdollinen työ vielä päälle. Mikä sinua silloin estää?

Tapahtuman alustaa Janina Voutilainen, opiskelija, työntekijä ja kahden aktiivisen pojan äiti sekä MiB-aktiivi.

Paikka: Ison Omenan palvelutori, Kokoustila Myrsky, Suomenlahdentie 1, 02230 Espoo

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille!

Ilmoittautuminen tapahtumaan Facebook-eventissä: https://www.facebook.com/events/322429761691437/?ti=icl

View Event →
Jan
24
10:15 AM10:15

To 24.1. MiB Mingle: Kestävä elämäntapa (alustettu)

MiB Helsinki - Alustettu mingle: kestävä elämäntapa ja yksilön vaikuttamismahdollisuudet

MiB Lab -hanke Lastemme tulevaisuus panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Ahdistavatko ilmastonmuutos ja ylikulutus? Miten omat teot ja valinnat vaikuttavat? Helena Marttila Zero Waste Finland ry:stä alustaa keskustelua kestävästä elämäntavasta, jätteen vähentämisestä, sekä yksilön vaikuttamismahdollisuuksista. Vaikka ilmastonmuutos on iso asia, arjen positiiviset ilmastoteot voivat olla pieniä ja kiireiselle lapsiperheelle sopivia. Tule mukaan keskustelemaan ja ideoimaan tekoja, joilla taataan elinkelpoinen maapallo myös lapsillemme. 

Aika: Torstai 24.1.2019 klo 10.15–11.45
Paikka: Keskustakirjasto Oodi, ryhmätyöhuone 3, 2. krs
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille!

Ilmoittautuminen tapahtumaan Facebook-eventissä: https://www.facebook.com/events/343544823149243/?ti=iclView Event →
Jan
29
5:30 PM17:30

Ti 29.1. MiB goes VOIMA Personal Training Studio: Äitien treenitapahtuma

Tapahtuma äideille ja pian äideiksi tuleville

Tilaisuuden aikana käsittelemme raskausajan treeniä, synnytyksestä palautumista sekä vatsalihasten erkaumaa ja sen kuntoutusta. Nyt puhutaan ääneen niistä asioista, mistä yleensä vaietaan, mm. housuihin pissaamisesta.

Infon pitäjänä toimii äitiysliikuntaan erikoistunut personal trainer Sara Nevalainen VOIMA Personal Training Studiolta. Sara on erikoistunut raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten treenaamiseen ja toiminut hyvinvointialalla jo 20 vuotta.

Tapahtuman aikana käydään läpi mm. seuraavia asioita:

- muutokset kehossa raskauden aikana

- muutokset kehossa synnytyksen jälkeen (mm. vatsalihasten erkaantuma ja mistä sen tunnistaa)

- miten aloittaa treeni synnytyksen jälkeen, mikä on turvallista ja erkaantuma-liikkeitä

- lantionpohja-asiaa, miksi sitä on tärkeää treenata

- pääset halutessasi testaamaan oman vatsalihasten erkaumasi

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Vain äideille

Mukaan mahtuu 20 äitiä jotka saapuvat yksin. Oman jumppamatto on suositeltavaa ottaa mukaan. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 22.1. klo 10.View Event →

Jan
15
11:00 AM11:00

Ti 15.1. MiB Recruiting Coffee

Oletko innostunut MiBin toiminnasta ja haluaisit mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tulevaa toimintaamme? 

Tule mukaan vapaamuotoiseen tilaisuuteen kuulemaan MiBin toiminnasta sekä juttelemaan kanssamme siitä, mitä aktiivina oleminen tarkoittaa ja kuulemaan nyt avoinna olevista rooleista!

MiBin aktiivit ovat yhdistyksen toiminnan ydin, ja Helsingissä aktiiveina toimii yli sadan äidin upea joukko. Yhdessä järjestämme MiBin tapahtumat, hoidamme viestintää ja yritysyhteistyötä sekä ajamme meille tärkeää työn- ja perheen yhteensovittamista eteenpäin yhteiskunnassa. Yhdistyksemme aktiivina pääset luomaan uusia kontakteja työelämässä ja tekemään yhteistyötä muiden urasuuntautuneiden äitien kanssa.

Aika: tiistai 15.1.2019 klo 11-12
Paikka: Cafe Veranda, Finlandia-talo, Helsinki
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Jan
10
1:00 PM13:00

To 10.1. MiB goes Yle Svenska

Välkommen att besöka Yle Svenska och ansvarig chefredaktör Marit af Björkesten!

Vi ska prata om hur det är möjligt att kombinera karriär och familj, om (kvinno)lederskap, och förstås om Yle Svenskas ställen och innehållen i ett globalt medielandskap. Marit berättar oss om det finlandssvenska mediefältet, Svenska Yle och hur hennes vardag som mamma sett ut under årens lopp.

Marit af Björkesten är direktör och ansvarig chefredaktör i Yle Svenska, och hon också tog kontroll över finska Yle Nyheter som verkställande chef redaktör efter Atte Jääskeläinen. Före Yle Svenska har Marit jobbat i Huvudstadsbladet som redaktör och chef för ledaravdelningen.

***

Tervetuloa Yle Svenskaan tapaamaan johtajaa ja vastaavaa päätoimittajaa Marit af Björkesteniä! Vierailu on osa MiB Labin ohjelmaa Rohkeasti ruotsiksi, ja tervetulleita ovat myös ne mibiläiset, jotka haluavat petrata ruotsiaan. Keskustelemme Maritin kanssa työn ja perheen yhdistämisestä sekä suomenruotsalaisesta mediakentästä.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 13 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 3.1. klo 10.View Event →
Dec
20
10:30 AM10:30

To 20.12. MiB Morning club: Tosisatukirjan opetuksia aikuisille – Mitä maailmaa muuttaneilta naisilta voi oppia?

Suositut tosisatukirjat, joissa kerrotaan tarinoita ihka oikeista naisista, on pääasiassa suunnattu lapsille. Mutta mitä kaikkea aikuiset voivat oppia kirjojen päähenkilöiltä, maailmaa muuttaneilta suomalaisnaisilta?

Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa -kirjan kirjoittaja Ida Salminen vietti yli vuoden perehtyen 40 naisen elämäntarinoihin, luki kymmeniä kirjoja ja haastatteli yli kahtakymmentä nykynaista (mm. Tarja Halonen, Elisabeth Rehn, Meeri Koutaniemi, Koko Hubara, Minna Parikka). Tuloksena oli niin paljon oivalluksia elämästä, urasta ja asenteesta, etteivät kaikki mitenkään mahtuneet kirjan sivuille, eivätkä edes sovellu lapsille.

Tule kuulemaan aikuisten versiota tosisatukirjan opetuksista – näistä elämänviisauksista on hyötyä kenelle tahansa. Miten maailmaa muuttaneet naiset ovat selvinneet haasteista ja epäonnistumisista? Millaiset ajattelutavat ovat mahdollistaneet tavoitteiden saavuttamisen? Entä mitä he ajattelevat työn ja perheen yhdistämisestä? Mitä he halusivat sanoa tämän päivän lapsille? Entä miten lapsille pitäisi puhua (epä)tasa-arvosta?

Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

P.S. Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa on kokoelma satumuotoon kirjoitettuja minielämäkertoja merkittävistä naisista 1800-luvulta nykypäivään. Kirjaa on tilaisuudessa myynnissä alennettuun 20 euron hintaan (maksu käteisellä tai Mobilepayllä).

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 13.12. klo 10.

View Event →
Dec
19
5:30 PM17:30

Wednesday 19.12. MiB After work: Ready to live your life in a B-I-G way? Introducing the Wander Woman Playbook - for those who dare to dream, do, fail & win while having all the fun

Welcome to listen an insightful talk about creating and nurturing a growth mindset amidst self-doubt, personal growth and, well, life. This talk is for ambitious women in business, women who want to be the leaders of tomorrow, instilling the confidence and motivation within themselves (and in their families, friends and teams) in order to achieve goals that at first might seem impossible.

The talk is hosted by Anna Kuusela who brings her decade worth of experience in management consulting in London City. She’s worked side by side with some of the most prestigious CEOs of our time in the fashion and luxury industry in the most complex business transformation challenges. Anna is a true global citizen, having worked and/or lived in eight countries, and spending last six of them in London. In April 2018 she left her corporate career to become a full time entrepreneur and to make an even bigger impact.

Her book, The Wander Woman’s Playbook – My Habits for Becoming Unstoppable, was published in Nov 1st, and today she calls herself a business strategist, coach, author, and inspirational speaker. Anna is truly passionate about personal growth and believes we all have unlimited potential, we just need to have the right tools to tap into it.

This is your chance to hear thoughts that might change the way you look at your world – and make you go on your Xmas break inspired. Welcome!

The participants will have a chance to buy Anna’s book at the event at EUR 10.

Place: Helsinki
Price: Free of charge
Kids: Welcome!

There is space for 25 mothers who come together with their children and for 25 mothers who come alone.

Participation link will be sent by email on Wednesday 12.12. at 10 am.

View Event →
Dec
17
9:30 AM09:30

Ma 17.12. MiB Morning Club: Mitä jokaisen tulisi tietää hakusanamainonnasta

Tervetuloa viettämään MiB-aamua ja kuulemaan, kun OIKIO Digital Performance Agencyn Mirkka Mussalo kertoo hakusanamainonnasta: Mitkä ovat online-mainonnan dos and don’ts? Miten yritys voi varmistua, että sen nettimainonta on tehokasta, tuloksellista ja tavoittaa oikean asiakaskunnan? Millainen on hyvä hakustrategia ja miten se palvelee yrityksen tavoitteita ja vahvistaa brändiä?

Mirkka Mussalo on PPC-konsultti (pay per click), joka auttaa asiakkaita tuloksellaan hakusanamainonnan toteuttamisessa.

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 10.12. klo 10.

View Event →
Dec
13
5:00 PM17:00

To 13.12. klo 17-19 MiB After Work: Urapukeutuja

Työ ja perhe kuuluvat mibläisillä luontevasti samaan arkeen, mutta moni meistä jättää multitaskaamisesta huolimatta itsensä tärkeysjärjestyksessä viimeiseksi. Ruuhkavuosissa ei välttämättä aina riitä aikaa, rahaa tai kiinnostusta miettiä omaa työpukeutumista, mikä puolestaan saattaa johtaa kaoottisiin arkiaamuihin, asukriiseihin ja hutiostoksiin.

Harkittu työpuvusto sen sijaan helpottaa arkiaamuja lasten kanssa, säästää rahaa virheostokset välttämällä sekä antaa itsevarmuutta tiukoissa työtilanteissa. Urapukeutuminen on nimensä mukaisesti tietoista pukeutumista, joka tähtää omien uratavoitteiden tukemiseen. Maailman parhaallakaan pukeutumisella ei tietenkään paikata puuttuvaa ammattitaitoa tai draivia, mutta huolimaton tai väärin mitoitettu pukeutuminen voi vääristää kuvaa, joka muilla sinusta on.

Urapukeutujan takana on viestinnän asiantuntija OTM, FM Ulla Rask, joka kirjoitti kirjan ”Urapukeutujan opas” siksi, että naisilla olisi työaamuina helpompaa.

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen, sekä 35 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 5.12. klo 10.

View Event →
Dec
13
10:00 AM10:00

To 13.12. klo 10–12 MiB Mingle: Miten yhteensovitan työn ja perheen nykypäivänä? (alustettu) + joulukuun kuukausikahvit

Työmaailma muuttuu ja työsuhteet ovat epävakaampia. Miten lasten toivominen tai suunnittelu sopii tähän? Uskaltaako ikinä toivoa useampaa lasta? Moni toivoo vakituista työtä ennen lapsipohdintaa, mutta vakituisen työn saamisessa voi kestää. Onko mahdollista yhdistää urasuuntautuneisuus ja perhe-elämä vai onko pakko valita toinen? Entä miten muuttuvat työolosuhteet heijastuvat perhe-elämään? Tapahtuman aikana jaetaan muiden kokemuksia työn ja perheen yhteensovittamisesta ja mietitään, mitä keinoja voi pohdinnassa hyödyntää. Tapahtuman alustaa Aino-Mari Tuuri.

Minglen yhteydessä pidetään joulukuun kuukausikahvit. Tervetuloa tutustumaan MiBin toimintaan!

Paikka: Musiikkitalon kahvila, Mannerheimintie 13, 00100 Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event


View Event →
Dec
11
5:30 PM17:30

Tuesday 11.12. MiB After work: Experiences of an Uruguyan female programmer living and working in Finland

Marcia Villalba, versatile IT-professional entrepreneur and mother shares her inspiring career story and experiences on how is it to have a career and a family in a foreign country.

Marcia is working as Full Stack Developer at Rovio. She also has her own consultant company Unicorn codes, which provides application development services and serverless consulting and training. In addition to these Marcia hosts a Youtube channel and teaches on how to use AWS serverless technologies and managed services. How did a girl from Uruguay end up doing all this? And in Finland?

More about Marcia: marciavillalba.com

Place: Helsinki
Price: Free of charge
Children: Welcome!

There is space for 15 mothers who come together with their children and for 15 mothers who come alone.

Participation link will be sent by email on Tuesday 4.12. at 10 am.

View Event →
Dec
10
5:00 PM17:00

Ma 10.12. MiB After work: Työkyvyn johtaminen tulevaisuuden työelämässä (stream)

Työn murros ja sen tuomat muutokset asettavat monet työntekijät uuden eteen. Työnteko vaatii entistä enemmän itseohjautuvuutta, itsensä johtamista ja sopeutumista jatkuvaan muutokseen. Työstä riippumatta menestyminen vaatii entistä enemmän joustavuutta ja uuden oppimisen halua ja kykyä. Vaatimuksia on paljon ja valmiudet niiden kohtaamiseen luonnollisesti vaihtelevat mm. työntekijän taustasta tai iästä tai työuran vaiheesta riippuen.

 Keskustelu aiheen ympärillä painottuu usein juurikin työntekijään kohdistuviin vaatimuksiin, mutta mitä työn murros vaatii työnantajalta? Riittääkö todettuihin haasteisiin reagointi vai pitäisikö esimerkiksi työkykyjohtamisen prosesseja tuulettaa? Millainen johtaminen ja esimiestyö parhaiten tukisi työn murroksessa eteenpäin pyrkiviä työntekijöitä?

Puhujana Anni Pura, HR-psykologi ja henkilöstökonsultti, jolla on kokemusta ammatinvalinta- ja uraohjauksesta työuran eri vaiheissa. Anni auttaa asiakkaitaan löytämään ratkaisuja urasuunnitelmiinsa - oli kyse sitten osaamiseen, asemaan, työn merkityksellisyyteen, työkykyyn tai valinnan vaikeuteen liittyvistä haasteista. Annilla on kokemusta myös työvoimahallinnosta ja soveltuvuusarvioinneista. Barona Työkykypalvelut on työkyvyn hallintaan, työkykyperusteiseen uudelleensijoitukseen ja henkilöstöriskien hallintaan erikoistunut yksikkö, joka tuottaa ammatillisen kuntoutuksen palveluita eläkevakuutusyhtiölle ja vakuutusyhtiöille sekä työkykyjohtamisen konsultointia ja HR-tukipalvelua työnantajille.

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 3.12. klo 10.

Tapahtuma striimataan MiB jäsenet valtakunnallinen -facebook-sivulle, josta se on katsottavissa. Striimauksen katsomiseksi tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua. Video on nähtävillä kaksi viikkoa

View Event →
Dec
3
3:00 PM15:00

Ma 3.12. klo 15-17 MiB goes Women in Nuclear Finland: Mikä on ydinvoiman tilanne Suomessa tällä hetkellä? Millaisia urapolkuja alalla on?

Ydinvoima on jo pitkään ollut Suomessa sekä maailmalla erittäin kuuma puheenaihe sekä mielipiteiden jakaja. Voimmeko me rakentaa sitä jos muutkaan eivät saa? Onko parempi pyrkiä vastustamaan ilmastonmuutosta nyt CO2-vapaalla ydinvoimalla ja luottaa siihen, että ydinjätteiden loppusijoituksessa onnistutaan? Nämä ja useat muut kysymykset värittävät ydinvoimakeskustelua.

Women in Nuclear Finland (WiN Fin) järjestää MiB:n kanssa ydivoima-aiheisen pikkujouluhenkisen verkostoitumistapahtuman. Tapahtumassa teollisuusneuvos Liisa Heikinheimo kertoo muun muassa ydinenergian käytöstä, rakentamisesta, valvonnasta ja turvallisuudesta Suomessa. Lisäksi tilaisuudessa kuulemme useita uratarinoita alalla menestyneiltä naisilta. Tule kuulemaan, mitä ydinvoimalla on tarjota meille nyt ja tulevaisuudessa! Tilaisuudessa on tarjolla pikkujouluhenkistä syötävää.

Paikka: Espoo
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 25 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan on lähetetty sähköpostitse maanantaina 26.11 klo 10.

View Event →
Nov
28
10:00 AM10:00

Ke 28.11. MiB mingle: Marraskuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista, varsinaista agendaa ei ole. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Fazer Food Market leikkinurkkaus, Stockmann 8 kerros, Aleksanterinkatu 52, 00100 Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event

View Event →
Nov
26
6:00 PM18:00

Ma 26.11. MiB After work: Kohti tulevaisuuden unelmatyötä (Webinaari)

Mikäli viime työnhakukerrasta on jo vierähtänyt tovi ja CV ja LinkedIn:kin kaipaisivat päivitystä, kannattaa tulla mukaan kuulemaan miten voit hyödyntää uusimpia rekrytrendejä omassa työnhaussa ja tuoda vahvuutesi paremmin esille!

Voit osallistua tähän inspiroivaan tietopakettiin vaikka kotisohvaltasi ja juuri itsellesi sopivimpaan aikaan sillä webinaari tulee olemaan kuunneltavissa myös jälkikäteen. Osallistumista varten tulee ladata kännykkään, tabletille tai koneelle Zoom Cloud meetings -sovellus. Webinaarin meeting id toimitetaan myöhemmin.

Webinaarin järjestää Virpi Jalonen, The Career Atelierin perustaja, moderni uraohjaaja ja 2 vauhdikkaan lapsen äiti Espanjasta.

Paikka: Webinaari, Zoom Cloud meetings
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Nov
22
4:30 PM16:30

To 22.11. MiB EXTRA: Pikkujoulut

Pikkujouluissa juhlistamme lähestyvää joulua, kokoamme upean kuluneen vuoden pakettiin ja suuntaamme katseet kohti tulevaa. Paikallisvastaavamme Veera Becker ja Satu Wahlman toivottavat vieraat tervetulleiksi ja kertaavat menneen vuoden huippukohtia. Sen jälkeen on luvassa kaksi mielenkiintoista puheenvuoroa. Uravalmentaja Pilvi Nybom InCoachingista tulee puhumaan meille verkostoitumisesta, ja hänen ohjauksessaan teemme myös verkostoitumisharjoituksen.

Toisen ajankohtaisen puheenvuoron meille tarjoaa työterveyspsykologi Heli Rautjärvi Heltistä. Hän jakaa vinkit, miten itsensä johtamisella päästään parempaan stressinhallintaan. Puheenvuorojen välissä ja jälkeen luvassa on rentoa seurustelua glögin ja pikkupurtavan merkeissä. Tilaisuuden lopussa arvomme pikkujouluarvonnan palkinnot osallistujien kesken.

Ohjelma:
16.30 Glögiä ja pientä purtavaa
17.00 - 17.10 Tervetulotoivotus Helsingin paikallisvastaavat
17.10 - 17.50 Pilvi Nybomin alustus: Seitsemän vinkkiä verkostoitumiseen
17.50 - 18.10 Verkostoitumista
18.10 - 18.40 Heli Rautjärven puheenvuoro: Itsensä johtamisella parempaa stressinhallintaa
18.40 - 19.00 Arpajaisarvonta ja minglausta

19.00 Tilaisuus päättyy

Tapahtuman tiedot
Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 50 äitiä lapsineen ja 30 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 15.11. klo 10. Ilmoittauduthan mielellään 18.11. mennessä tarjoilujen varmistamiseksi.
Tervetuloa!

View Event →
Nov
22
9:30 AM09:30

To 22.11. MiB goes Unilever - merkityksellisyys liiketoiminnassa ja ihmisten johtamisessa

Unilever kutsuu mibiläiset tutustumaan toimintaansa ja sen periaatteisiin. Aamun ohjelma:

  • klo 9:30 - Merkityksellisyys Unileverillä ennen ja nyt
    Unileverin historiaa & merkityksellisyys nykybrändin näkökulmasta

  • n. klo 10 - Purpose driven employees & People Leadership
    Merkityksellisyys ja tarkoitus halutaan Unileverillä tuoda jokaiselle työntekijälle. Miten tämä näkyy johtamistyössä konkreettisesti?

  • n. 10:30 - vapaata keskustelua

Paikalle voi saapua klo 9:15 alkaen, tarjolla kahvia ja hedelmiä.
Paikka:Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 25 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 15.11 klo 10.

View Event →
Nov
21
5:00 PM17:00

Ke 21.11. MiB goes Nitor: Mitä on Lean? Onko ketteryys sinulle tuttu konsepti?

Lean on ajattelutapa ja filosofia, jonka avulla organisaatioita ja toimitusketjua tarkastellaan kokonaisuutena. Ketterien Lean-menetelmien avulla organisaatioiden toimintatapoja pyritään kehittämään sellaisiksi, että asiakkaalle saadaan toimitettua arvoa mahdollisimman nopeasti. Ketteryys herättää yhä enemmän kiinnostusta kaikessa kehittämistoiminnassa, sillä ketterät toimintatavat mahdollistavat asiakasarvon tuottamisen yhä nopeammassa tahdissa. Ketterässä toimintatavassa tavoite on työskennellä tiiminä aina kulloinkin tärkeimmän asian parissa, ja jatkuvasti seurata ja parantaa työn vaikuttavuutta.

Olet tervetullut osallistumaan Nitorilla järjestettävään tapahtumaan, jossa tutustutaan ketteryyden perusteisiin ja keskustellaan ketteryyden hyödyntämisestä työpaikoilla. Nitor on digitaalinen insinööritoimisto ja Suomen paras työpaikka vuonna 2018 (Great Place to Work). Yrityksen kokeneet valmentajat jakavat osaamistaan tapahtumassa, josta hyötyy jokainen taustastaan huolimatta. Tapahtumassa pääset myös jakamaan omia kokemuksiasi ja keskustelemaan ketteryydestä oman työsi ja organisaatiosi näkökulmasta – ja miksi ei myös oppimaan miten voit hyödyntää ketteryyttä arki-elämän rutiineissa.

Lapset ovat tervetulleita tapahtumaan ja heille on varattu oma tila askarteluja varten.

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 14.11. klo 10.

View Event →
Nov
19
12:00 PM12:00

Ma 19.11. MiB goes Kesko: palvelumuotoilu arjen ruokahaasteiden apuna

Kesko kutsuu MiBin tiloihinsa viettämään päivää palvelumuotoilun ja arjen ruokahaasteiden ratkomisen parissa! Päivä pitää sisällään mm.

  • Palvelumuotoilu Keskolla (service design lead Harri Nieminen)

  • Asiakkaiden tarpeet arkiruokaan liittyen: kipupisteet ja toiveet helpottamiseksi (Miia Leppänen, opinnäytetyöntekijä Laurea amk)

  • Yhteiskehittämistyöpaja: Keskon konseptipalvelut ja MiB - uusien arkiruokakonseptien kehittäminen keräämämme asiakasymmärryksen pohjalta

Tapahtumassa tarjolla kahvia ja välipalaa. Tapahtuman ajan mibiläisten käytössä on isompi seminaaritila sekä pienempi huone lapsia/vaunuja varten.

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 12.11. klo 10.

View Event →
Nov
17
9:00 AM09:00

La 17.11. MiB Extra: CV-profiilikuvaus

Suosittu CV-profiilikuvaus järjestetään nyt toisen kerran tänä syksynä ja pääsemme taas Teho-Kuvan studiolle Töölöön kuvattaviksi. Lisäksi jälleen on mahdollista saada samaan yhteyteen ammattilaisen tekemä silmä- ja huulimeikki kuvaa varten.

CV-profiilikuvaus toteutetaan studiossa vaaleaa taustaa vasten. Kuvaukseen kannattaa valita vaatetus, joka erottuu selkeästi valkeasta taustasta. Paksut neuleet, isot printit ja moniväriset räikeät paidat ovat haastavia kuvausvaatteita, niitä kannattaa siis välttää. Studiolla on myös käytettävissä lainavaatteita ja tuotteita kampauksen viimeistelyä varten.

Voit ottaa lapsen mukaan kuvauspaikalle. Studiolle on järjestetty leikkinurkkaus tätä varten. Huomioithan kuitenkin, että kyseessä on CV-profiilikuvaus, joten perhekuvia ei voi samassa yhteydessä ottaa.

Kuvauksen hintaan kuuluu kaksi (digitaalisessa muodossa olevaa) kuvaa, molemmat värillisenä ja mustavalkoisena. Meikkauksen hintaan kuuluu sekä silmien että huulten ehostus ja ihon kiillon minimointi. Huom! Meikin pohjustus tulee tehdä itse. Kuvaukseen ja mahdolliseen meikkaukseen on tärkeää saapua ajallaan, sillä saman päivän aikana kuvataan useampi MiB-äiti. Joustovaraa aikataulun suhteen ei kuvauspäivinä ole.

Paikka: Helsinki
Hinta: Hinta valokuvausten osalta 43,40 € / henkilö (sis. alv.) + Lyytin transaktiokulut. Sisältäen kaksi kuvaa värillisenä ja mustavalkoisena.

Hinta lisäkuvien osalta 12,40 € / kuva (sis. alv.), sisältäen värillisen ja mustavalkoisen kuvan. Lisäkuvat voi maksaa paikan päällä. Teho-Kuva studiolla.
Hinta meikkauksen osalta 28,50 € / kevyt ehostus (silmät ja huulet + ihon kiillon minimointi, sis. alv.)  + Lyytin transaktiokulut.

Kuvaus maksetaan etukäteen Lyyti-ilmoittautumisen yhteydessä ja ilmoittautuminen on sitova. Maksua ei palauteta, mutta esteen sattuessa voit kuitenkin luovuttaa paikkasi eteenpäin toiselle MiB-jäsenelle.

Paikkoja: 20 äidille
Lapset: Tervetulleita
Mukaan mahtuu 20 kuvattavaa. Kuvaukseen voi ottaa lapsen mukaan. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään 8.11.2018 klo 10.

View Event →
Nov
16
10:00 AM10:00

Pe 16.11. MiB Morning club: Luo itsesi näköinen ura ja elämä

Vanhempainvapaa on monelle hetki pysähtyä ja miettiä omaa uraa. Arvomaailma saattaa muuttua lapsen myötä ja oma työ ei ehkä tunnukaan enää oikealta. Kun saa hengähtää oravanpyörässä juoksemisesta, voi löytää uusia ajatuksia omasta urapolusta. Kaipaatko jotain muuta, mutta et tiedä mitä se jokin voisi olla?

Anna Suomi oli päättänyt äitiyslomalle jäädessään selvittää, mitä haluaisi tehdä isona. Lapsen vakava sairastuminen vauvavuoden aikana oli viimeinen sysäys tekemään muutoksia omaan elämään. Kun sairaudesta oli selvitty takaisin normaaliin arkeen, alkoi oma toipuminen. Vaikeuksista tuli lähtölaukaus kohti suurta elämänmuutosta. Pala palalta ulkopuolisten odotusten mukaan rakennettu identiteetti murtui antaen tilaa luovuudelle ja rohkeudelle kuunnella omia toiveita ja tarpeita. Löytyi luottamus lähteä kohti tuntematonta ja seurata omaa kutsumusta. Anna jätti taakseen kymmenen vuoden uran konsulttina ja rakentaa nyt itsensä näköistä uraa luovuuden, hiljaisuuden sekä kehon ja mielen yhteyden ympärille.

Anna jakaa tilaisuudessa oman tarinansa. Pääset myös kokeilemaan erilaisia tapoja hiljentää mieltä oman sisäisen äänen löytämiseksi.

Suosittelemme tulemaan paikalle yksin, jotta voit antaa mielellesi rauhan keskittyä ja saat parhaan mahdollisen hyödyn työskentelystä.

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 25 äitiä jotka saapuvat yksin Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 9.11. klo 10.

View Event →
Nov
15
10:00 AM10:00

To 15.11. MiB Goes Vincit

On vuosi 2007. Kyllästyminen byrokratiaan ja vaikutusmahdollisuuksien puutteeseen ajavat Mikko Kuitusen ja Pekka Virtasen ottamaan lopputilin perinteisestä IT-alan organisaatiosta ja perustamaan oman firman ensisijaisesti hyväksi työpaikaksi itselleen ja työkavereilleen. Syntyy Vincit, ohjelmistoyritys, joka panostaa alusta alkaen luottamusta ja arvostusta korostavaan työskentelykulttuuriin.

Tähän päivään mennessä matka on jatkunut rohkeiden kokeilujen kautta 430 henkeä työllistäväksi, 100% asiakastyytyväisyystakuun tarjoavaksi ohjelmistokehityksen ja ICT-alan palvelutaloksi. Henkilöstö- ja työhyvinvointitekopalkintojen lisäksi Vincitin meriittilistaa komistavat Great Place to Work -kilpailun Suomen parhaan työpaikan tittelit vuosilta 2014-2016 sekä kärkisija Euroopan parhaana työpaikkana 2016.

Vincitillä johtaminen ja tukitoiminnot on muutettu käyttäjälähtöiseksi: jokainen työntekijä voi räätälöidä itselleen sopivan palvelukokonaisuuden tarjolla olevista johtamis- ja tukipalveluista. LaaS-työkalun avulla henkilöstö osallistuu myös johtamispalveluiden laadun arvioimiseen ja niiden jatkuvaan kehittämiseen. Malli auttaa ihmisiä johtamaan itse itseään ja pyrkii lopettamaan ylhäältä tapahtuvan arvailun.

Vierailun aikana  Vincitin henkilöstöjohtaja Johanna Pystynen kertoo, miten tällainen organisaatiomalli toimii ja miten LaaS-filosofiaa on pystytty soveltamaan myös perinteisempiin yrityksiin. Lisäksi kuullaan millaisia haasteita yrityksen nopea kasvu on tuonut mukanaan ja millaisia keinoja niiden ylittämiseksi on löydetty.

Paikka: Mikonkatu 15A, 00100 Helsinki, 5.krs
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 8.11. klo 10.

View Event →
Nov
13
5:00 PM17:00

Ti 13.11. MiB After Work: Vaikuttajamarkkinointi

Miten saada tehot irti tubettajamarkkinoinnista 15-35v kohderyhmässä?

Tule kuulemaan uunituoreet tutkimustulokset tulikuuman aiheen, Suomituben vaikuttavuudesta markkinoinnissa! Luvassa myös konkreettisia esimerkkejä. Tony Stepanow, luovan myynnin johtaja Suomen johtavasta luovasta vaikuttajamarkkinointitoimistosta Troot Networkista vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin:
-Mitkä mediat ovat nuorille aikuisille tärkeimpiä juuri nyt?
-Miten katsojat suhtautuvat kaupallisiin kumppanuuksiin YouTubessa?
-Millainen vaikutus Tuben kumppanuuksilla on ostopäätöksiin?
-Millaiset kaupalliset yhteistyöt vetoavat katsojiin parhaiten?

Jos haluat olla ajan hermolla, et halua missata tätä!
Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu  20 äitiä lapsineen sekä 30 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 6.11. klo 10.

View Event →
Nov
12
5:00 PM17:00

Ma 12.11. MiB After Work: Bisnesetiikka ja oikein toimimisen kulttuuri

Liiketoimintaetiikka, vastuullisuus ja arvojen mukainen johtaminen ovat olleet tänä vuonna tapetilla enemmän kuin koskaan. Organisaatiot koosta ja toimialasta riippumatta ovat joutuneet tarkastelemaan omia toimintatapojaan vastatakseen sidosryhmien kasvaviin odotuksiin. Suomessa liiketoimintaetiikan kysymykset usein liittyvät tilanteisiin, joissa ei suoraan toimita lainvastaisesti, mutta eettisen kompassin esiin kaivamista tarvitaan. Hyvä veli -verkostoja, pelolla johtamista, suosikkijärjestelmiä, silmien sulkemista, ongelmien peittelyä, konfliktien välttämistä ja niin edelleen.

Miten luoda oikein toimimisesta osan jokapäiväistä työkulttuuria? Miten edistää työkulttuuria, jossa epäkohtiin saa ja uskalletaan puuttua? Miten liiketoimintaetiikka eroaa yritysten yhteiskuntavastuusta? Mitä on suomalainen korruptio?

Aiheeseen sinut johdattaa liiketoimintaetiikan konsultti Niina Ratsula, joka keväällä irtisanoutui pestistään Kemiran globaalin Ethics&Compliance -toiminnon johtajana ja perusti yrityksen, Code of Conduct Companyn, jonka tavoitteena on edistää liiketoimintaetiikan käytäntöjä Suomessa. Niina on suosittu luennoitsija, ammattikirjailija ja vastuullisen johtamisen puolesta puhuja. Yrittäjyyden ohella Niina viimeistelee aiheesta väitöskirjaa.

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 25 äitiä lapsineen sekä 25 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 5.11 klo 10.

View Event →
Nov
8
to Nov 14

To 8.11. ja ke 14.11. MiB extra: kaksi webinaaria vloggaamisesta yritysmaailmassa

Perinteisen mainostuksen aika alkaa olla ohi, kun kohta jo 30% kuluttajista on blokannut mainokset verkkoselaimistaan ja sosiaalisessa mediassa algoritmeja muutetaan yrityksille yhä haastavammiksi näkyvyyden kannalta. Kun yritys haluaa tehdä vaikutuksen asiakkaaseen, tulee sen panostaa entistä enemmän sisältöön, vaikuttavuuteen, asiakkaan arvoihin ja tuoda esille omaa persoonallista otettaan markkinoinnissa.

Tiesitkö, että asiakkaasi hyödyntävät videoita omissa ostoissaan jo asiantuntijan tavoin? Kuluttajat muistavat erityisesti niiden yritysten viestin, jotka kertovat sen videoiden muodossa. Tutkimusten mukaan myynnin mahdollisuus nousee jopa 81%, kun asiakkaalle esitetään ensin video tuotteesta tai palvelusta. Asiakkaat uskovatkin, että videoiden näyttäminen auttaa heitä ostopäätöksen tekemisessä. Myös B2B-maailmassa johtajista yli puolet vastaanottaisi viestin mieluummin videomuodossa.

Tule opettelemaan, kuinka voit hyödyntää uudenlaista markkinointia omassa yrityksessäsi. Webinaareista saat paljon uutta tietoa videoiden tuomista mahdollisuuksista ja kuulet esimerkkejä maailmalla jo menestyneistä vloggaajista. Marraskuussa Vloggaajat Suomi järjestää kaksi veloituksetonta webinaaria liittyen videoiden hyödyntämiseen henkilöbrändäyksessä ja yritysmarkkinoinnissa:

Torstai 8.11. klo 18: Vloggaa kuin KINGI!

Opi videoiden tuomista mahdollisuuksista. Mukana Trainers’ Housen Samuli Salonen.

Keskiviikko 14.11. klo 18: Tee tulosta videoilla

10 syytä, miksi sinun tulisi alkaa vloggaamaan.

Webinaarin puhujina toimivat digivalmentaja Jessica Hynynen ja mentaalivalmentaja Jaana Mikkonen. Vloggaajat Suomi kouluttaa yrityksiä ottamaan video- ja vaikuttajamarkkinoinnin osaksi markkinointistrategiaansa. Lue lisää www.vloggaajat.fi ja katso video täältä.

Ilmoittautumislinkit webinaareihin lähetetään sähköpostitse torstaina 1.11. ja keskiviikkona 7.11. klo 10.

View Event →
Nov
8
4:00 PM16:00

Ke 8.11. MiB goes PwC - lapsen henkilötietojen suojelu

EU:n tietosuoja-asetusta alettiin soveltaa toukokuussa 2018. Asetus korostaa jokaisen oikeutta omiin henkilötietoihinsa. Erityistä huomiota on kiinnitetty lasten henkilötietojen suojeluun. Asetus edellyttää, että alaikäisellä on vanhemman lupa käyttää henkilötietoja tallentavia verkkopalveluita, mutta voiko palveluntarjoaja aina luottaa luvan olemassaoloon? Ja tietävätkö vanhemmat aina, mihin luvan antavat? Pelkällä sääntelyllä ei voida suojata lapsia, jos vanhemmat eivät ymmärrä, mitä tietoja palvelu kerää ja mihin se niitä käyttää.

Näistä teemoista MiBiläisille kertoo tietosuojaan erikoistunut juristi Seija Vartiainen PwC:n lakipalveluista. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus kuulla mielenkiintoisia uratarinoita PwC:llä työskenteleviltä naisilta.

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen sekä 20 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 1.11 klo 10.

View Event →
Nov
7
5:00 PM17:00

Ke 7.11. MiB mingle: Oikealla unirytmillä kohti parempaa arkea (alustettu)

Hyvän ja riittävän unen merkitys jaksamiselle on kiistaton - mutta usein vaikeaa toteuttaa pikkulapsiarjen keskellä. Olet lämpimästi tervetullut keskustelemaan yhdessä, miten lapsi on muuttanut omaa nukkumistasi ja (työ)hyvinvointiasi sekä jakamaan kokemuksiasi toimenpiteistä yöunien turvaamiseksi. Keskustelemme myös siitä, miten unen merkitys heijastuu työhyvinvointiin sekä arjen pyörittämiseen ruuhkavuosien aikana.

Keskustelun alustaa Anni Kauria, perheiden parempaan nukkumiseen keskittyvän Haikara Hoi Oy:n mammiksella perustanut uniperso ja mibiläinen. Jokaisella on oikeus hyvään uneen ja yrityksen tavoitteena onkin pelastaa tuoreiden
vanhempien yöunet vauvojen uniongelmia ehkäisevän unikurssin avulla.

Tapahtuma on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten tule mukaan keskustelemaan hyvästä unirytmistä sekä keräämään vinkkejä omaan arkeesi!

Paikka: Helsinki Think Company Meilahti, Haartmaninkatu 4, 00290 Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event

View Event →
Nov
1
4:30 PM16:30

To 1.11. MiB After work: MiB goes DNA

Tekoäly ja palvelumuotoilu ovat olleet viime vuosien busswordeja, mutta miten niitä konkreettisesti hyödynnetään liiketoiminnan kehittämisessä? Tervetuloa kuulemaan, kuinka DNA:lla on hyödynnetty dataa, tekoälyä ja palvelumuotoilua suunnittelussa ja brändin rakentamisessa! Tilaisuuden alussa on puoli tuntia aikaa verkostoitua kahvin äärellä. Tämän jälkeen kuulemme kaksi mielenkiintoista puheenvuoroa:

Kati Sulin, Chief Digital Officer: Tekoälyn avulla supervoimia brändin rakennukseen

Kare Nieminen, Lead Designer: Palvelumuotoilu luovan suunnittelun työkaluna – data osana työkalupakkia

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja lapset ovat lämpimästi tervetulleita tapahtumaan! Tule siis nauttimaan inspiroivasta after workista kanssamme!

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 30 äitiä lapsineen, sekä 40 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 25.10. klo 10.

View Event →
Oct
26
10:00 AM10:00

Pe 26.10. MiB morning club: Fasilitoiva johtaminen

Johtajuus organisaatioissa jakautuu yhä laajemmalle ja moni asiantuntijakin johtaa omaa vastuualuettaan, siihen liittyviä projekteja ja niiden jäseniä esimiesten tavoin. Fasilitoiva johtajuus ammentaa fasilitoinnin, eli ryhmien ohjaamisen osallistavista tekniikoista ja lähestymistavasta. Fasilitoivassa johtajuudessa korostuu ryhmän viisauden ja kokemuksen hyödyntäminen yhdistettynä omaan asiantuntijarooliin. Tarkoituksena on saada ryhmä nopeasti toimintakykyiseksi ja yhteiseen tehtävään sitoutuneeksi.

Tule tutustumaan aiheeseen, keskustelemaan ja saamaan työkaluja fasilitoivan johtajuuden harjoittamiseen omassa roolissa.

Aiheeseen johdattaa Mirjami Sipponen-Damonte. Mirjami on kansainvälisesti sertifioitu ja palkittu ammattifasilitaattori, sekä Xpedio Oy:n perustaja. Xpedio tukee organisaatioita ympäri Eurooppaa organisaatiokulttuurin, strategian ja tiimien kehittämisessä, sekä valmentaa fasilitointi- ja vuorovaikutustaitoja. Mirjami on kansainvälisen fasilitaattoriyhdistyksen (The International Association of Facilitators) hallituksen jäsen, sekä Euroopan ja Lähi-Idän aluejohtaja. Lisäksi hän on koulutettu rikos- ja riita-asioiden sovittelija.

Paikka: Helsinki Think Company Lounge, Yliopistonkatu 4, 2.kerros
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse viikonpäivä 19.10. klo 10.

View Event →
Oct
23
4:30 PM16:30

Ti 23.10. MiB mingle: Järki vai tunteet? Miten käsitellä emootioita organisaation muutoksessa? (alustettu)

Lokakuun alustetussa minglessa muutosjohtaja, yrittäjä ja ammattimentori Kati Huovinmaa vetää yhteen kokemuksiaan siitä, millä tavoin työyhteisössä syntyvät tunteet pitää huomioida silloin, kun organisaatio käy läpi muutosta. Tämä koskee ennen kaikkea organisaation johtoa, mutta myös asiantuntijoita ja muita työntekijöitä – kaikkia työyhteisön jäseniä.

Tule mukaan keskustelemaan, miten työyhteisössä heräävät tunteet pitäisi käsitellä organisaation muutoksessa!

Nykypäivän organisaatiot ovat jatkuvassa muutoksessa. Toisinaan muutosta ei kuitenkaan osata hallita niin, että organisaation jäsenet sitoutuisivat siihen myös tunnetasolla. Emootiot ovat kuitenkin asia, joiden roolia on monissa organisaatioissa vaikea edelleen hahmottaa. Ihmiset eivät tunnetusti ole robotteja: toisia jatkuva muutos saattaa ahdistaa, siinä missä toiset saavat siitä uutta potkua työhönsä.

Kati Huovinmaa on radikaaleista muutoksista syttyvä johtaja, yrittäjä ja ammattimentori. Hänen missionsa on mahdollistaa yhä uusia onnistumisia, ajoittaisia hyperventilaatioita hätkähtämättä. Lisätiedot: www.huovinmaa.com

Paikka: Helsinki Think Company Meilahti, Haartmaninkatu 4, 00290 Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event

View Event →
Oct
23
3:30 AM03:30

Ti 23.10. MiB mingle: Lokakuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista, varsinaista agendaa ei ole. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Hyväksymme ilolla mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta. Tervetuloa mukaan tutustumaan ja kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Helsinki Think Company Meilahti, Haartmaninkatu 4, Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtuman Facebook-event

View Event →
Oct
20
9:00 AM09:00

20.10. MiB extra: CV-profiilikuvaus

Suosittu CV-profiilikuvaus tulee jälleen. Tällä kertaa pääsemme Teho-Kuvan studiolle Töölöön kuvattaviksi. Lisäksi nyt on mahdollista saada samaan yhteyteen ammattilaisen tekemä silmä- ja huulimeikki kuvaa varten.

CV-profiilikuvaus toteutetaan studiossa vaaleaa taustaa vasten. Kuvaukseen kannattaa valita vaatetus, joka erottuu selkeästi valkeasta taustasta. Paksut neuleet, isot printit ja moniväriset räikeät paidat ovat haastavia kuvausvaatteita, niitä kannattaa siis välttää. Studiolla on myös käytettävissä lainavaatteita ja tuotteita kampauksen viimeistelyä varten.

Voit ottaa lapsen mukaan kuvauspaikalle. Studiolle on järjestetty leikkinurkkaus tätä varten. Huomioithan kuitenkin, että kyseessä on CV-profiilikuvaus, joten perhekuvia ei voi samassa yhteydessä ottaa.

Kuvauksen hintaan kuuluu kaksi kuvaa, molemmat värillisenä ja mustavalkoisena.

Meikkauksen hintaan kuuluu sekä silmien että huulten ehostus ja ihon kiillon minimointi. Huom! Meikin pohjustus tulee tehdä itse. Kuvaukseen ja mahdolliseen meikkaukseen on tärkeää saapua ajallaan, sillä saman päivän aikana kuvataan useampi MiB-äiti. Joustovaraa aikataulun suhteen ei kuvauspäivinä ole.

Kuvaus maksetaan etukäteen Lyyti-ilmoittautumisen yhteydessä ja ilmoittautuminen on sitova. Maksua ei palauteta, mutta voit kuitenkin siirtää paikkasi eteenpäin toiselle MiB-jäsenelle.

Paikka: Helsinki
Hinta: Hinta valokuvausten osalta 35 € / henkilö (alv 0%). Sisältäen kaksi kuvaa värillisenä ja mustavalkoisena. Hinta lisäkuvien osalta 10 €/kuva (alv 0%), sisältäen värillisen ja mustavalkoisen kuvan.
Hinta meikkauksen osalta 23 € / kevyt ehostus (silmät ja huulet + ihon kiillon minimointi, alv 0%).
Paikkoja: 20 äidille
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 20 kuvattavaa. Kuvaukseen voi ottaa lapsen mukaan.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 11.10. klo 10:00.

View Event →
Oct
18
3:00 PM15:00

18.10. MiB goes Futurice: Augmented, Virtual ja Mixed Reality - Mistä on kyse, mikä on tällä hetkellä mahdollista ja miten loppukäyttäjälle voidaan tuottaa arvoa

Futurice on rakentanut digitaalisia palveluja asiakkailleen vuodesta 2000 ja voittanut Euroopan paras työpaikka -kilpailun kahdesti. Futuricella on noin 500 henkilöä töissä seitsemässä toimistossa, viidessä eri maassa. Viime aikoina yritys on panostanut kovasti AR/VR/MR teknologioihin (yhdistävä termi XR, Cross Reality) ja niiden mahdollisuuksiin.

Tervetuloa kuulemaan AR/VR/MR:stä Futuricen toimistolle. Aki Kolehmainen Futuricelta esittelee teknologiat ja käy esimerkein läpi rajoituksia ja mahdollisuuksia. Tapahtumassa on myös mahdollista itse kokeilla useita AR, VR ja MR-toteutuksia, joista osaan voi etukäteen jo tutustua täältä: https://xr.futurice.com.

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse viikonpäivä 11.10. klo 10.

View Event →