Helsinki

Filtering by: Helsinki

Jun
20
11:00 AM11:00

20.6. MiB mingle: Rohkeasti ruotsiksi - kesäkahvit ja kevätkauden päätös

On aika siirtyä kesälomalle, det är dags för sommarlov!

Rohkeasti ruotsiksi -projektin kouluttaja-koordinaattori Jessica Rosenberg tarjoaa kevätkauden viimeiset fikat Lilla Luckanin tiloissa. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! Alla är varmt välkomna, också alla våra små mibbare!

Aika on liukuva, eli tulla ja mennä saa oman aikataulun mukaan.

Tapahtuman kutsun ja tarkemmat tiedot löydät Facebookista.

Seuraa ja tägää projektia Instagramissa ja Twitterissä: rohkeasti_ruotsiksi.

Svenska kulturfondenin kaksivuotisen Hallå! -apurahan saanut MiB Lab -projekti Rohkeasti ruotsiksi - koulukielestä käyttökieleksi perhevapaalla on lähtenyt vauhdilla käyntiin.

Minglejä erilaisilla teemoilla on kevään 2019 aikana järjestetty noin kahdesti viikossa, sekä aamu- että iltapäivisin. Lisäksi olemme vierailleet Lilla Luckanin babycaféessa, Arbiksella, Svenska Ylellä, NIB:llä ja Nordisk Kulturkontaktilla. Vielä kesäkuussa saamme vieraaksi Kielilähettilään ja rentoudumme perhejoogassa på svenska. Kynnys puhua ruotsia näissä tapahtumissa on matala ja hauskaa on ollut. Det viktigaste är att man vågar och att det är roligt!

Aika: Torstai 20.6.2019 klo 11.00-14.00
Paikka: Lilla Luckan, Yrjönkatu 27 (käynti sisäpihalta)
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki


View Event →
Jun
18
5:00 PM17:00

Ti 18.6.2019 MiB goes Keimola Golf: Tule tutustumaan golfiin harrastuksena

Tervetuloa tutustumaan golf-harrastukseen sekä Keimola Golfin naisille suunnattuun toimintaan!

Aloitamme lähipelialueella kehon liikkuvuusharjoitteilla ja siirrymme sieltä rangelle kokeilemaan golflyöntejä. Harjoittelun jälkeen yhteinen hetki, jossa kerrotaan Keimolan toiminnasta ja golfin terveyshyödyistä.

Golf on harrastuksena todella monipuolinen ja sen tuomat terveyshyödyt ovat valtavat. On tutkittu, että golf lievittää stressiä, parantaa unen laatua sekä pidentää elinikää. Golfia ei yleisesti mielletä fyysisesti vaativaksi lajiksi, mutta sillä on lukuisia terveysvaikutuksia sekä keholle että mielelle.

Golf voi olla vain sinun oma harrastuksesi tai siitä voi tulla koko perheen yhteinen harrastus. Golfin kautta on myös mahdollista löytää uusia ystäviä ja pelikavereita. Golfia saatetaan pitää aikaa vievänä, mutta golfia on mahdollista pelata myös lyhyempinä kierroksina.

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä leikki- tai kouluikäisen lapsen kanssa sekä 10 äitiä, jotka saapuvat yksin. Lapsille on järjestetty omaa ohjattua ohjelmaa tilaisuuden ajaksi. Tilaisuudessa tarjoillaan kahvit/teet ja sämpylät. Pukeutuminen liikuntaan sopiviin vaatteisiin. Aiempaa kokemusta golfista ei tarvita.

Aika: Tiistai 18.6.2019 klo 17.00–19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa 
Hinta: Maksuton
Lapset: Leikki- ja kouluikäiset lapset tervetulleita! Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 11.6. klo 10.


View Event →
Jun
14
9:30 AM09:30

Pe 14.6.2019 MiB Morning Club: Focus & Feel Good - Äitien hyvinvointiaamu

Tule mukaan äitien hyvinvointiaamuun, jossa timanttinen asiantuntijatiimi kertoo sinulle hyvinvointisi kulmakivet. Saat mukaasi yksinkertaisia, mutta tehokkaasti toimivia malleja, joiden avulla lisäät hyvinvointiasi kiireisen arjen keskellä. Tapahtuma on ilmainen.

Ohjelma:

 • Ihana arki ja joustava mieli

  Psykologi & Coach Anu Tevanlinna

 • Arjen hyvinvointi & liikunta: mikä oikeasti tukee jaksamista?

  Sosionomi / Personal Trainer Johanna Luttinen

 • Ruuhkavuosien liikuntavinkit

  Äitiys- ja urheilufysioterapeutti Satu Ranta

 • Kiitollisuus ja positiivinen kierre

  Miia Vauhkonen Liikunnanohjaaja (AMK), Posiitivisen psykologian asiantuntija

Keitä me olemme:

Johanna Luttinen
Liiku, Leiki ja Loista yrityksen perustaja sekä Sankaritaidot® valmennusmetodin kehittäjä, joka rakastaa hulluna arjen hyvän fiiliksen lisäämistä ja suorittamisen vähentämistä!

Satu Ranta
Äitiys- ja urheilufysioterapeutti sekä PhysioPilates-ohjaaja, joka on erikoistunut äitien hyvinvoinnin tukemiseen sekä aktiiviliikkujien ja urheilijoiden terveyden edistämiseen.

Anu Tevanlinna
Psykologi, jonka missio valmentajana on lisätä psyykkistä hyvinvointia ja elämäntyytyväisyyttä.

Miia Vauhkonen
Hyvinvointivalmentaja, pilatesohjaaja ja positiivisen psykologian asiantuntija, jonka missiona on auttaa ihmisiä voimaan paremmin sekä kehoa että mieltä vahvistaen.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! ️

Paikka: Helsinki
Hinta: Maksuton
Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 7.6. klo 10.

View Event →
Jun
13
11:30 AM11:30

To 13.6.2019 MiB Mingle: Lounasmingle juristiäideille Hannes Snellmanilla (alustettu)

Hannes Snellman toivottaa juristiäidit tervetulleiksi lounasmingleen torstaina 13.6.2019!

Teemana tilaisuudessa on työn ja perheen arjen yhteensovittaminen, josta juristiäitimme kertovat lyhyessä alustuksessa. Alustuksen jälkeen luvassa on vapaamuotoista keskustelua lounaan äärellä, sään salliessa kattoterassillamme. Tule mukaan jakamaan ideoita, kuinka perheen aikatauluihin ja yllättäviin tilanteisiin voi varautua työkiireiden keskellä, sekä kuulemaan parhaita vinkkejä työn ja vapaa-ajan tasapainottamiseen.

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsen kanssa tai ilman lasta.

Aika: Torstai 13.6.2019 klo 11:30-13:00
Paikka: Hannes Snellman, Eteläesplanadi 20, Helsinki
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Hannes Snellman tarjoaa osallistujille lounaan. Ilmoittauduthan tilaisuuteen viimeistään 5.6. sähköpostitse, emilia.lanu@hannessnellman.com, ja kerrothan samalla mahdollisista erityisruokavalioista.

View Event →
Jun
13
10:30 AM10:30

To 13.06.2019 MiB goes: Familjeyoga

Tervetuloa satujoogaan på svenska! Välkommen till sagoyoga på svenska!

Satujoogassa matkustetaan maatilalle tervehtimään maatilan eläimiä. Mutta he ovatkin kovin allapäin! Mitä voisimme tehdä, jotta saamme eläimet taas hyvälle tuulelle? I sagoyogan åker vi i vår fantasi till en bondgård för att se hur djuren mår. Till vår stora förvåning träffar vi på det ena ledsna djuret efter det andra; vad står på? Och kan vi göra något för att muntra upp djuren?

Satujooga on erittäin hyvä keino tutkia omaa kehoa ja aisteja omista lähtökohdista.

Mukaan oma matto ja tyyli on vapaa! Helpointa on tehdä parina, yksi lapsi, yksi aikuinen. Kesto on kokonaisuudessaan 45 min. Ikäsuositus lapsille on 3 - 11 -vuotta, mutta jaksaessaan keskittyä ovat pienemmät myös tervetulleita.

Sagoyoga är ett jättebra sätt att utforska kroppen och sinnen på sina egna villkor. Ta med egna mattor och stilen är fri! Det är lättast att det är ett barn per vuxen. Det här tar ca 45 minuter. Åldersrekommendationen för barnen är 3-11 år men yngre är också välkomna om de bara orkar koncentrera sig.

Jooga alkaa hengitysharjoituksilla, minkä jälkeen astumme sadun ihmeelliseen maailmaan. Sadun jälkeen rentoudumme ja käymme yhdessä läpi mielikuvaharjoituksen. Itse satujoogan jälkeen teemme vielä pienen harjoituksen yhdessä. Vi börjar med en andningsövning varpå vi stiger in i sagans spännande värld. Efter sagan slappnar vi av och går igenom en fantasiövning tillsammans. Efter själva sagoyogan gör vi ännu en liten övning tillsammans.

Joogaa ohjaa Amy Albrecht.

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen. Ilmoittautuminen tapahtuu Lyytissä.

Aika: Torstai 13.6.2019 klo 10:30-11:30 (Joogan kesto 45 min)
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa 
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 6.6. klo 10. Muistathan perua ilmoittautumisesi mikäli et pääsekään mukaan.


View Event →
Jun
12
10:00 PM22:00

Ke 12.6.2019 MiB goes: Kielilähettiläs - Språkambassadör

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan johtamisesta, viestinnästä, siitä miten uran ja äitiyden yhdistäminen onnistuu ja miten ruotsin kieli voi avata mahdollisuuksia.

Saamme vieraaksi Liinu Lehdon, joka työskentelee viestintäjohtajana Valtiovarainministeriössä. Hän on aikaisemmin työskennellyt viestintäjohtajana Turvallisuuspoliisissa ja johtavissa tehtävissä Rautaruukki Oyj:ssä ja Wulff –yhtiöt Oyj:ssä. Lisäksi hän on yksi noin viidestäkymmenestä muusta kielilähettiläästä. Ruotsia Liinu oppi opiskellessaan Åbo Akademissa. Esitelmä on ruotsiksi ja kaikki, kielitasosta riippumatta, ovat tervetulleita mukaan.

Ennen Liinu Lehdon esitelmää kertoo Jaan Siitonen, Kielilähettiläiden (Språkambassadörerna) projektinvetäjä Kielilähettiläiden toiminnasta. Luvassa pientä purtavaa ja minglailua på svenska!

Tule rohkeasti mukaan, rohkeasti ruotsiksi -porukassa kynnys harjoitella, oppia, puhua ja ylläpitää omaa ruotsin kielen taitoaan on matala. Aivan kaikki, ruotsin taitotasostaan riippumatta, ovat tervetulleita ja tämä on vielä hauskaa! Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna. Hoppas vi ses!

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen.

Aika: Keskiviikko 12.6.2019 klo 10-11:30 (Aikaa minglailulle 12 asti)
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 5.6. klo 10. Muistathan perua ilmoittautumisesi mikäli et pääsekään mukaan.

View Event →
Jun
12
2:30 PM14:30

Ke 12.6.2019 MiB Goes Greenstep Oy

Greenstep Oy on yritysten talous-, rahoitus- sekä HR-kumppani. Greenstep auttaa asiakkaitaan kasvamaan selkeyden avulla, tarjoten yhtä hyvää strategista taloushallinnon- ja johtamisen tukea kuin suuryrityksillä on saatavilla. Vuonna 2010 perustetussa Greenstepissä työskentelee yli 250 asiantuntijaa seitsemässä kaupungissa (Espoo, Turku, Vaasa, Tampere, Jyväskylä, Oulu ja Tallinna).

Greenstep toivottaa MiB ry:n jäsenet lapsineen lämpimästi tervetulleiksi yritysvierailulle. Tule kuulemaan, millaista on talous- ja henkilöstöhallinnon sekä talous- ja HR-johdon konsultointityö käytännössä ja miten Greenstepissä tuetaan työn ja perhe-elämän yhteensovittamista. Lisäksi Greenstepin HR-palveluista vastaava Kati Tuovinen kertoo organisaatiokulttuurin merkityksestä yrityksen kasvaessa. Miksi kulttuuria on tärkeätä johtaa? Katilla on 15 vuoden kokemus henkilöstöjohtamisesta ja yrityskulttuurin kehittämisestä kasvuyrityksissä. Hänen kokemuksensa mukaan tärkeimpiä HR-asioita yrityksen menestyksen kannalta ovat innostuneet ja osaavat ihmiset (kulttuuri) sekä selkeys päätöksenteossa ja viestinnässä. Innostus ja selkeys luodaan panostamalla organisaation ja osaamisen kehittämiseen.

Tarjolla on virvokkeita ja pientä purtavaa.

Tilaisuuteen mahtuu 25 äitiä lapsineen tai ilman.

Aika: Keskiviikko 12.6.2019 klo 14:30–16:30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 5.6. klo 10.

View Event →
Jun
11
5:15 PM17:15

Ti 11.6.2019 MiB After Work: Positiivinen psykologia arjen voimavarana

Mitä on positiivinen psykologia? Miten hyödyntää sitä arjen voimavarana? Miten tuunata arjesta toimivaa? Kuinka kohdella itseä myötätuntoiseesti ja rakastavasti?

Tule kuuntelemaan kahden äidin, opettajan, yrittäjän ja positiivisen psykologian asiantuntijan, Reetta Yrttiahon ja Susanna Posion, tarinaa kuinka positiivisen psykologian työkalut ovat auttaneet selviytymään arjen haasteista ja ruuhkavuosien pyörityksestä. Luennolla saat tiiviin tietopaketin positiivisesta psykologiasta sekä konkreettisia ja heti käyttöön otettavia harjoituksia arjen tuunaamiseen ja itsemyötätunnon lisäämiseen.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: Tiistai 11.6.2019 klo 17.15–18.45
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 4.6. klo 10.

View Event →
Jun
10
4:30 PM16:30

Ma 10.6.2019 MiB After Work: Naiset johtajina

Mikä ratkaisee nouseeko nainen johtajaksi?

Naiset nousevat yhä useammin johtajiksi, yritysten johtoryhmiin ja vaativiin tehtäviin. Silti monet ylimmän johdon tehtävät ovat edelleen miesvaltaisia. Osasyy on johtamis- ja yrityskulttuurissa, mutta paljon on kiinni myös naisten omasta alitajuisesta ajattelutavasta. Osa naisista on liian itsekriittisiä ja jää kiltin ja ahkeran tytön rooliin.

Miten tätä voi murtaa ja mitkä ovat ratkaisevat tekijät, jotka vaikuttavat eteneekö nainen uralla.

Tästä ja muista johtamiseen liittyvistä teemoista puhuu Anu Kuistiala, joka kirjoittaa parhaillaan naisjohtajuutta käsittelevää Johtajanaiset-kirjaa. Kirjassa huippujohtajat kertovat parhaat oppinsa ja oivalluksensa työelämästä. Kirja ilmestyy syksyllä Alma Talentin kustantamana.

Anu on MTV Uutisten entinen päätoimittaja, jolla on yli 10 vuoden kokemus esimiestehtävistä. Nykyisin Anu on itsenäinen yrittäjä, puhuja ja konsultti. Lisää Anusta voi lukea www.kuistiala.com

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: Maanantai 10.6.2019 klo 16:30-18:00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 3.6. klo 10.


View Event →
Jun
7
9:30 AM09:30

Pe 7.6.2019 MiB goes Unilever - merkityksellisyys liiketoiminnassa ja ihmisten johtamisessa

Monen tutun brändin takaa löytyvä Unilever kutsuu mibiläiset kylään Vallilan toimipisteelleen ja tutustumaan toimintaansa sekä sen periaatteisiin. Tapahtuma on toiveuusinta viime syksyltä. Aamun ohjelma:

 • klo 9:30 - Merkityksellisyys Unileverillä ennen ja nyt
  Unileverin historiaa & merkityksellisyys nykybrändin näkökulmasta

 • n. klo 10:15 - Purpose driven employees & People Leadership
  Merkityksellisyys ja tarkoitus halutaan Unileverillä tuoda jokaiselle työntekijälle. Miten tämä näkyy johtamistyössä konkreettisesti?

 • n. 10:55-11:30 Vapaata keskustelua

Paikalle voi saapua klo 9.15 alkaen, tarjolla pientä naposteltavaa.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 25 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: Perjantai 7.6. klo 9.30-11.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 31.5. klo 10.


View Event →
Jun
6
10:30 AM10:30

To 6.6.2019 MiB Morning Club: Seuraa sydäntäsi kohti itsesi näköistä elämää

Miten opit kuuntelemaan sydämesi ääntä? Miten uskallat luottaa, että se ohjaa sinua oikeaan suuntaan? Mistä saat rohkeuden hypätä kohti uutta? Mistä tiedät, milloin on oikea aika tehdä kaipaamasi muutos? Miten löydät luottamuksen elämään epävarmuuden keskellä?

Olet saattanut etsiä vastauksia elämäsi kysymyksiin mielestäsi, niitä löytämättä. Sydämesi tietää vastaukset, mutta järki estää sinua kuulemasta niitä. Voit löytää oman polkusi, kun opit hiljentämään mielesi - tekemällä, kokemalla, tuntemalla ja kehon kautta.

Muutos on pelottavaa. Siksi epäröimme ottaa askeleita kohti uutta, vaikka tietäisimme suunnan olevan oikea. Mitä oikeampaan suuntaan olet kulkemassa, sitä suuremmaksi pelko kasvaa. Odotat pelkosi katoavan ja varmuuden löytyvän ennen kuin uskallat liikkua eteenpäin.

Entä jos et tarvitsekaan tarkkoja suunnitelmia, koska elämä osaa järjestää asiat sinua paremmin? Tilaisuudessa kuulet, miten voit käyttää iloa, uteliaisuutta ja pelkoa kompasseina muutoksen keskellä. Sydämesi ohjaa sinut oikealle polulle, kun alat luottaa sisäiseen tunteeseen ja nähdä myös elämäsi vaikeudet voimavaranasi. Saat vinkkejä, miten voit opetella tanssimaan pelon kanssa.

Anna Suomi harkitsi seitsemän vuotta irtisanoutumista ennen kuin uskalsi jättää taakseen konsultin uransa. Vasta lapsen vakava sairastuminen herätti hänet kulkemaan kohti itsensä näköistä elämää. Anna jakaa kokemuksiaan, miten järkevästä kauppatieteilijästä tuli intuitioon luottava yrittäjä, joka auttaa ihmisiä löytämään oman sydämen polkunsa ja aidon itsensä. Elämän vaikeudet ja kehotyöskentely ohjasivat Annan kutsumuksensa pariin ja hän opiskelee nyt joogaopettajaksi sekä Rosen-terapeutiksi.

Tapahtumaan mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: Torstai 6.6.2019 klo 10.30–12.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 30.5. klo 10.


View Event →
Jun
4
5:30 PM17:30

Ti 4.6.2019 MiB afterwork: Näin teet tehokkaampia presentaatioita

Tärkeä esiintyminen tulossa ja esitysmateriaalit tekemättä? Oletko menossa pitchaamaan mullistavaa ideaasi, mutta Power Point-esityksesi eivät välitä haluamaasi viestiä? Tai oletko ihaillut muiden pitämiä visuaalisia esityksiä ja haluat myös itse tehdä vastaavia? Tule 4.6. pidettävään afterwork –tilaisuuteen oppimaan kuinka tehdä tehokkaampia presentaatioita, jotka tukevat esitystäsi paremmin.

Esityssuunnittelija Pauliina Ullner jakaa MiB-äideille designoppeja, joilla tehdä esityksistä selkeämpiä ja vaikuttavampia. Jaettavat vinkit pohjautuvat Pauliinan maisterityössä tehtyyn tutkimukseen. Ullner kertoo esitysvinkkejä erityisesti sellaisiin tilanteisiin, jotka ovat osoittautuneet liiketoiminnan ammattilaisille erityisen vaikeiksi. Ullnerin vinkkien avulla välität esityksesi viestin tehokkaasti yleisöllesi.

Tilaisuuteen mahtuu 20 äitiä lapsineen ja 15 yksin saapuvaa äitiä.

Aika: Tiistai 4.6.2019 klo 17.30-19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 28.5. klo 10.

View Event →
Jun
4
10:30 AM10:30

Ti 4.6.2019 MiB Morning Club: Hyvinvointioikeus - Kehon korjaamisen lyhyt oppimäärä

Kehon korjaaminen on jokaisen perusoikeus. Arki kuluttaa ja välillä jopa iskemme varpaamme kynnykseen. Kaiken ei tarvitse jäädä kehoon hiljalleen vointiamme heikentämään.

On mahdollista, ja on täysin sallittua, ylläpitää omaa hyvinvointia ja spontaania hymyä. Eikä se edes ole kovin hankalaa. Ruoalla on väliä enemmän kuin mahantäyttämisen verran, koska jokainen minuutti noin kuusi miljoonaa solua uusiutuu sinussa ja ne rakentuvat siitä mitä sinä söit.

Keittiöstä tuleva ruoka ei ole silti kaikki mitä syöt. Me syömme myös korvilla, silmillä, iholla ja ajatuksilla. Peilisolujen kautta muokkaudumme ympäristön kaltaiseksi, tai sitten emme. Kehon korjaaminen on sitä, että havahdut itseesi ja mahdollisuuksiisi. Tiedostat oman hyvinvointioikeutesi.

Mira Juntusen oma motivaatio kehon korjaukseen nousi halusta olla energinen ja inspiroiva äiti suolistoromahduksen aikaan yksi- ja neljävuotiaille lapsilleen. Aiemmin lääke-edustajana työskennellyt Mira löysi uuden elämän leppoisammasta tavasta elää ja uteliaammasta suhtautumisesta erilaisiin kehon tarpeisiin. Lapset ovat nyt jo isoja koululaisia ja Mira voi paremmin kuin kaksikymppisenä.

Voit ostaa tapahtumasta Miran kirjan Kehon korjausopas - Ohituskaista terveeseen suolistoon ja energiseen elämään.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen ja 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: Tiistai 4.6.2019 klo 10.30–12.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 28.5. klo 10.

View Event →
Jun
3
4:30 PM16:30

Ma 3.6.2019 MiB After Work: teknologia start up -yritykset ja niiden luomat uramahdollisuudet

Kesäkuu polkaistaan käyntiin sukeltamalla start up-yritysten maailmaan MiBin After Work -tilaisuudessa. Tilaisuus järjestetään Suomen suurimman startup-kampuksen Maria01:sen alueella Icebreaker.vc:n tiloissa. Icebreaker.vc rahoittaa varhaisen vaiheen teknologiayrityksiä ja tarjoaa näille neuvoja, verkostoja sekä hyödyllisiä tapahtumia, kuten yli 700 osaajan verkoston tapahtumia.

Tilaisuudessa kuulemme inspiroivia uratarinoita Icebreaker.vc portfolioyritysten osaajanaisilta ja tutustumme yhteisön tarjoamiin työmahdollisuuksiin kansainvälisten teknologiayritysten parissa. Puhumassa mm. juuri 12M€ rahoituskierroksen keränneen Kodit.io:n COO Thandia Pomar Zurita. Kodit.io palvelun tavoite on tarjota markkinoiden helpoin ja nopein tapa myydä asunto. Kodit.io on suomalaisen Homerun Technologies Oy:n tuottama palvelu. He rakentavat algoritmeihin ja automaatioon pohjautuvaa asuntotietoalustaa ja palveluita, joiden tarkoitus on merkittävällä tavalla helpottaa asuntojen myyntiä ja ostoa.

Voit hakea jo ennakkoon Icebreaker.vc maksuttomaan osaajayhteisöön, päästäksesi tutustumaan portfolioyritysten avoimiin työmahdollisuuksiin jo etukäteen osoitteessa https://icebreaker.vc/community.

Tilaisuuteen mahtuu 8 äitiä lapsineen ja 12 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: Maanantai 3.6.2019 klo 16.30–18.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 27.5. klo 10.


View Event →
Jun
1
to Jun 30

Kesäkuu: MiB mingle: promenad och fika på svenska

Minglejä på svenska erilaisilla teemoilla järjestetään noin kahdesti viikossa, sekä aamu- että iltapäivisin. Teemat ja aktiviteetit sekä keskusteluaiheet vaihtelevat toiveittenne mukaan. Kynnys puhua ruotsia näissä tapahtumissa on matala ja ilmapiiri kannustava.

Mingleihin ovat tasosta riippumatta tervetulleita aivan kaikki, jotka haluavat herätellä tai ylläpitää ruotsin suullisia taitojaan. Alla svenskspråkiga MiBbare är också  hjärtligt välkomna med för att hjälpa oss andra. Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna!

Kaikki minglet löytyvät Facebookissa Mothers in Business Helsinki -ryhmän tapahtumakalenterista ja seinältä.

 • Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan myös Kielilähettilään tarinaa äitiydestä, urasta ja ruotsin kielen oppimisesta keskiviikkona 12.6. Oodiin (Ilmoittautuminen Lyytissä).

 • Tervetuloa myös kokeilemaan perhejoogaa på svenska torstaina 13.6. Arbiksen liikuntasalissa. (Ilmoittautuminen Lyytissä).

 • Kevätkauden viimeisiä kahvitteluja vietetään torstaina 20.6. Lilla Luckanin tiloissa. Lisää tietoa Facebookissa.

Seuraa ja tägää projektia Instagramissa ja Twitterissä: rohkeasti_ruotsiksi.

Tule mukaan, tämä on hauskaa!  

Hoppas vi ses!

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki

Aika: Kerran, kaksi viikossa
Paikka: Helsingin keskusta
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita


View Event →
Jun
1
12:00 AM00:00

La 1.6.2019 MiB extra: Sokkotreffit

Haluatko kasvattaa verkostojasi ja tutustua muihin mahtaviin MiB-äiteihin? Lähde sokkotreffeille mibiläisten kanssa!

MiB Helsinki panostaa tänä vuonna mm. jäsenten väliseen verkostoitumiseen. Tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden tutustua muihin urasuuntautuneisiin äiteihin sokkotreffien muodossa. Jaamme osallistujat neljän naisen ryhmiin, jotka voivat sopia vapaasti keskenään treffien ajankohdasta ja paikasta.

Ilmoittaudu mukaan Lyyti-kutsun kautta ja laajenna verkostoasi! Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 25.05 klo 10. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 01.06. klo 10. Ryhmät jaetaan sen jälkeen.

Ryhmäläisille ilmoitetaan ryhmän kokoonpano sähköpostiviestillä. Jättämällä yhteystietosi suostut siihen, että sähköpostiosoitteesi jaetaan ryhmäläisten kanssa.

Tutustuaksesi muihin mibiläisiin, voit myös hyödyntää MiB ry:n jäsenten omaa virtuaalista kohtaamispaikkaa MiBiTiä. MiBiTissä voit etsiä ja ottaa yhteyttä esim. saman toimialan tai samanikäisten lasten MiB-äiteihin.  https://mibit.mib.fi

Mukaan mahtuu 80 äitiä.

Aika: Kesäkuu 2019, ryhmäläiset sopivat keskenään
Paikka: Pääkaupunkiseutu, ryhmäläiset sopivat keskenään

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 25.05. klo 10.


View Event →
May
29
5:00 PM17:00

29.05.2019 MiB After work: Ruuhkavuosityöpaja - rakenna hyvä arki ja kukoista töissä

“Ruuhkavuosiopas onnistuu opettamaan uusia juttuja tällaiselle vanhallekin koiralle. Jos
jakelisin tähtiä, tämä saisi viisi”
, arvioi Satu Rämö uutuuskirjaa Salamatkustaja-
blogissaan (kaupallinen yhteistyö Tuuma-kustantamon kanssa).

Omaa arkea niin töissä, kotona kuin vapaa-ajallakin voi johtaa toivomaansa suuntaan
myös ruuhkavuosien aikana. Hyvän, sujuvan arjen rakentaminen mahdollistaa myös
töissä kukoistamisen. Se vaatii tietoisia valintoja ja itsetuntemusta. Huhtikuussa
ilmestynyt Ruuhkavuosiopas tarjoaa tukea ja työkaluja sekä hyväksi havaittuja
konkreettisia neuvoja juuri tähän tarpeeseen.

Ruuhkavuosioppaan kirjoittajat (Laura Hannola, Julia Isoniemi, Johanna Kalliomäki,
Linda Rautanen, Laura Rönnholm ja Riina Salmivalli) ovat Fambition Consulting Oy:n
perustajia ja työelämän asiantuntijoita, ja he elävät näitä kasvunvuosia itsekin.
Ruuhkavuosioppaaseen perustava, osallistava ruuhkavuosityöpaja tarjoaa työkaluja
parempaan itsetuntemukseen, konkreettisia vinkkejä arjen sujuvoittamiseen sekä uusia
näkökulmia työuraan ja ammatilliseen kukoistamiseen. Voit saada sekä antoisan perhe-
elämän että mielekkään työuran, mitä ikinä se juuri sinulle tarkoittaakaan. Sinun ei
tarvitse valita tai elää muiden odotusten mukaan. Voit olla oma tulkintasi hyvästä
vanhemmasta, hyvästä työntekijästä ja hyvästä ihmisestä.

Ruuhkavuosityöpajan mibiläisille vetävät kirjan kirjoittajista Linda Rautanen ja Laura
Hannola
. Linda on ratkaisukeskeinen valmentaja ja monipuolinen HR-ammattilainen,
joka on innostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, urapotentiaalien valjastamisesta
ja tulevaisuuden työstä. Laura puolestaan on työelämävisionääri ja kokenut HR-
ammattilainen, joka on intohimoisen kiinnostunut työelämän ja yhteiskunnan
muutostrendeistä.

Oman Ruuhkavuosiopas-kirjasi voit ostaa tapahtumasta tai tilata ennakkoon Tuuma-
kustannukselta .

Tilaisuuteen mahtuu 30 äitiä, joista 20 äitiä yksin ja 10 lapsen kanssa.

Aika: Ke 29.05.2019 klo 17.00-19.30
Paikka: Ilmoitetaan myöhemmin Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 22.05. klo 10.

View Event →
May
28
10:00 AM10:00

28.05.2019 MiB Morning Club: Naiset liikenteen alalla

Miten tulevaisuudessa liikutaan ja mitä tarkoittaa liikenteen palveluistuminen? Mitä perheiden näkökulmasta liikenteen palveluistumisessa tulisi ottaa huomioon tai mitä se vaatisi, että vanhemmat voisivat luopua kokonaan yksityisautoista?

Tervetuloa mukaan työpajaan, joka järjestetään osana Jätkäsaari Smart Mobility -hanketta https://forumvirium.fi/jatkasaari-smart-mobility-alykkaan-liikkumisen-testialue-ja-kaupallistamisen-vauhdittaja/. Hanke kokoaa yhteen älykkään liikenteen alan toimijat ja sen yhtenä tavoitteena on vahvistaa naisten osallisuutta uusien liiketoimintaideoiden kehittäjinä ja yritysten perustajina älykkään liikenteen toimialalla. 

Tilaisuuden alussa liikenteen alalla työskentelevät ja menestyneet voimanaiset Sonja Heikkilä ja Laura Eiro kertovat mikä sai heidät kiinnostumaan liikenteen alasta. Lisäksi he kertovat liikenteen murroksesta ja Suomen kärkiasemasta tämän murrosvaiheen keskellä. Puheenvuorojen jälkeen pohditaan tulevaisuuden liikennettä ja liikkumista työpajahengessä.

Tilaisuudessa on mukana mibiläisten lisäksi 20 muuta liikenteen alasta kiinnostunutta naista ja tilaisuuden alussa on aamiaistarjoilu.

Tilaisuuteen mahtuu 20 äitiä, joista 10 äitiä yksin ja 10 lapsen kanssa.

Aika: Ti 28.05.2019 klo 10–12
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 21.05. klo 10.

View Event →
May
28
8:30 AM08:30

28.05.2019 MiB GOES Viking Line @ Innovation House Finland

Innovation House Finland on ensimmäinen suomalainen kansainvälistyvä co-working konsepti, joka on kasvanut vajaassa kahdessa vuodessa yli 100 yrityksen ja 600 jäsenen yhteisöksi. Ensimmäinen startup-keskus avattiin Espoon Otaniemeen vuonna 2017, toinen viime syyskuussa Helsingin Kallioon ja ensimmäinen kansainvälinen startup-keskus Innovation House Singapore Naistenpäivänä maaliskuussa 2019.

Tervetuloa tutustumaan Innovation House Finlandin tiloihin ja tarinaan, johon myös Viking Line liittyi yrityspartnerina maaliskuussa 2019.

Aamupäivän ohjelma: 

8.30 Tervetuloa – Innovation House Finland
8.35 IHF tarina – Katja Aalto ja Petra Erätuli-Kola
8.50 IHF Business Home & Coworking Space kierros
9.15 Viking Line – Ninna Suominen & Lotta Lindroos
9.30 Workpilots
9.40 Vapaat Agentit
9.50 Mimmit sijoittaa
10–11 Vapaata verkostoitumista

Osallistujille luvassa etukortteja kesän 2019 Viking Linen Muksupiknikeille! Tapahtuman aikana tarjolla kahvia, teetä ja pientä naposteltavaa.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 25 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Huom. 4. kerroksen tilaan saa lastenvaunut parkkiin, muttei itse tapahtumaan. Huomioithan että vaunuilla liikkuminen ei ole mahdollista tilaa kiertäessä.

Aika: Ti 28.05.2019 klo 8.30–10 (Mahdollisuus verkostoitua klo 10–11)
Paikka: Innovation House Finland, Tekniikantie 2, 02150 Espoo
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 21.05. klo 10.

View Event →
May
27
4:30 PM16:30

27.05.2019 MiB Afterwork: HappyLife-ryhmäcoaching ja Linguajoy kielikerhot

Linguajoy Kielikerhot Oy:n perustaja Henrietta Kvist ja LinkedIn-valmentaja, uracoach Kati Saario Happy Customer Company:sta toivottavat mibiläiset lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan lasten kielikursseihin ja HappyLife-ryhmäcoaching konseptiin. 

Tilaisuuden aluksi Henrietta Kvist jakaa oman uratarinansa ja kertoo, mikä inspiroi häntä perustamaan oman kielikoulun. Tämän jälkeen Kati Saario vetää osallistujille HappyLife-ryhmäcoaching -session, jossa yhdistyvät ammatillinen verkostoituminen, itsensä kehittäminen, uravalmennus ja vertaismentorointi. Jakamalla tarinamme ryhmän jäsenten kesken saamme uutta näkökulmaa elämään toisten kokemusten kautta. Jokainen ryhmän jäsen keskittyy oman tavoitteen saavuttamiseen, askel askeleelta. Illan aikana pääset testaamaan ryhmäcoaching-konseptia pienryhmässä sekä pohtimaan työkirjan parissa omia arvojasi, hyvinvoinnin lähteitäsi, vahvuuksiasi ja tavoitteitasi elämässä. Harjoituksen lopuksi asetat kesäksi osatavoitteita, jotka ohjaavat sinua kohti päätavoitetta. Lämpimästi tervetuloa tavoittelemaan hyvää elämää!

Aika: Ma 27.05.2019 klo 16.30–18.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin.

 Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 20.05. klo 10.

View Event →
May
23
10:00 AM10:00

23.05.2019 MiB goes Frida Family Lawyers Oy - Mitä jokaisen naisen pitäisi tietää parisuhteen lakiasioista

Parisuhde ja perheen perustaminen on useimmille meistä elämän suurin taloudellinen asia, ajattelimme sitä siitä näkökulmasta tai emme. Avio- ja avoliitolla on aina taloudellinen puolensa. Se on hyvä tuntea, jotta voi tehdä päätöksiä tietoon perustuen ja jottei elämässä tule ikäviä yllätyksiä jos kaikki ei menekään kuin Strömsössä. 

FRIDA Perhejuristien perustajat Katariina Kuusiluoma ja Ulla Rask haluavat kääntää suomalaisten perheiden lakiasioiden hoitamisen kulttuurin uuteen asentoon: Sovitaan asiat etukäteen ja paperilla, kun ollaan sovussa. Jos jotain sattuu, riiteleminen on raskasta ja kallista. Katariina ja Ulla ovat sitä mieltä, että jokaisen pitäisi laittaa paperinsa kuntoon. Monista lakiasioista vallitsee väärä käsitys: avioehto on itse asiassa romanttinen asia ja vahvistaa parisuhdetta, jokaisella täysi-ikäisellä tulisi olla edunvalvontavaltuutus ja ensimmäistä testamenttia kannattaisi suunnitella jo samaan aikaan kun perhettä perustetaan. Näin ei ole tapana tehdä, mutta se olisi fiksua. 

Tervetuloa kuuntelemaan, kysymään ja keskustelemaan oman elämän lakiasioista nuoren perheen ja etenkin naisen näkökulmasta FRIDAn viihtyisälle toimistolle Kruununhakaan.

Tilaisuuteen mahtuu 8 äitiä lapsineen sekä 8 äitiä, jotka saapuvat yksin. Vaunut tulee jättää sisäpihalle (portti sisäpihalle on kiinni ja sateen sattuessa siellä on suojaa).

Aika: To 23.05.2019 klo 10–12
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
22
6:00 PM18:00

22.05.2019 MiB After work: Malou C - Harkittua tyyliä työpukeutumiseen

Järjestämme kolmannen kerran suuren suosion ja paljon kehuja saaneen yritysvierailun Malou C:n vaateliikkeeseen.

Tilaisuus sopii erinomaisesti niille mibiläisille, jotka syystä tai toisesta kaipaavat päivitystä työpukeutumiseen. Ehkäpä olet vaihtamassa työpaikkaa ja uusi pukukoodi edellyttää tyylin tarkistusta? Tai onko vaatekaappisi mystisesti kutistunut perhevapaan aikana? Koostuvatko työasusi kiireessä poimituista, toisiinsa yhteensopimattomista vaatekappaleista? Ruuhkavuosien vauhdissa ei useinkaan jää aikaa kaupoissa kiertelyyn, eikä vaateostoksilla käyminen lasten kanssa välttämättä kuulu monenkaan äidin lempipuuhiin. MiB After work tarjoaakin nyt mukavan, rennon ja rauhallisen tilaisuuden oman tyylin päivitykseen!

Malou C tarjoaa pukeutumispalvelua yhden pysähdyksen taktiikalla, tarkoituksena välttää hutiostoksia sekä niitä päiviä, kun kaapista ei muka löydy mitään päällepantavaa. Malou C:llä halutaan, että kiireiset uraäidit voivat pukeutua vaivattoman tyylikkäästi, omannäköisesti ja ajattomasti. Tutustu Malou C:n skandinaavisen selkeään tyyliin ja harkittuun brändilistaan www.malouc.com.”

Tilaisuuteen mahtuu 20 äitiä.

Aika: Ke 22.05.2019 klo 18–20.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton/Hinta
Lapset: Tällä kertaa vietämme iltaa aikuisten kesken!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 15.05. klo 10.

View Event →
May
21
9:00 AM09:00

21.05.2019 MiB goes Sitra: Hiilineutraali kiertotalous

Sitran kiertotaloustyön tavoitteena on maailmantalous, joka toimii maapallon kantokyvyn rajoissa. Kestävän kehityksen kaikki ulottuvuudet - sosiaalinen, taloudellinen, ekologinen ja kulttuurinen näkökulma - ovat aina mukana tässä tulevaisuustyössä. Tavoitteenamme on kehittää yhteiskuntaa ja sen talousjärjestelmää niin, että kiertotalouden ratkaisut nostetaan Suomessa kilpailukyvyn ja talouden kasvustrategian keskiöön. 

Tässä muutamia poimintoja Sitran tulevaisuustyöstä:

 • Tulevaisuuden energian tulee olla kestävästi tuotettua uusiutuvaa ja vähähiilistä. 

 • Maailman luonnonvarojen kestävä käyttö on kaikkien asia. Raaka-aineita, materiaaleja ja tuotteita liikutetaan kaiken aikaa ympäri maapalloa. Tuotteiden arvoverkostot ovat globaaleja. Materiaalien kehitysvaiheessa ja tuotesuunnittelussa tehdään ratkaisevia päätöksiä, jotka vaikuttavat elinkaaren lopussa, saadaanko materiaalit takaisin kiertoon ja käyttöön.

 • Luonnonvarojen käyttö, niiden prosessointi ja tuotteiden valmistus aiheuttavat ympäristövaikutuksia – kuten ilmastonmuutosta - arvoverkostoista riippuen, eri maissa ja maanosissa. Kun puhutaan kiertotalousliiketoiminnasta, sen tulee olla kaikille arvoverkostossa mukana oleville yrityksille kannattavaa liiketoimintaa. 

 • Miten ruokitaan maailman kasvava väestö? Onko paikallinen ruuantuotanto ja uudet proteiiniratkaisut vastaus tähän haasteeseen? Voidaanko tehtaan varjossa, hukkalämpöä hyödyntäen, tuottaa tulevaisuuden ruoka?

 • Melkein 70 prosenttia Suomen ilmastopäästöistä liittyy asumiseen, liikkumiseen ja ruokaan. Tällä hetkellä suomalaisten elintavat vaatisivat lähes neljän maapallon verran luonnonvaroja. Jo olemassa olevia kestäviä ratkaisuja hyödyntämällä arjen päästöjä voidaan leikata jopa 37%, kun lähtötasona on vuoden 2010 päästötaso. 

 • Osaammeko toteuttaa hiilineutraalin kiertotaloustulevaisuuden? Mikä on koulutuksen ja tutkimuksen rooli tässä muutoksessa?

Tervetuloa kuulemaan millaisena Sitran asiantuntijat näkevät hiilineutraalin kiertotaloustulevaisuuden. Hiilineutraali kiertotalous on uusi normaali! 

Tapahtuma on osa MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hanketta, joka panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. 

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin. Tilaisuudessa tarjoillaan aamupalaa. 

Aika: Ti 21.05.2019 klo 9-10.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 14.05. klo 10.

View Event →
May
16
10:30 AM10:30

16.05.2019 MiB Welcome Coffee

Oletko juuri liittynyt MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai harkitsetko mukaan liittymistä, mutta mielessäsi pyörii kysymyksiä ja haluaisit ottaa ensin selvää, mikä tämä porukka oikein on? Jos vastasit kyllä jompaan kumpaan, tervetuloa mukaan Welcome Coffeelle!

Welcome Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tapahtumiimme lapsen kanssa. 

Tämä tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti uusille jäsenille ja jäsenyyttä harkitseville, mutta vanhatkin jäsenet ovat tervetulleita kahvittelemaan. Tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita liittymään mukaan toimintaan. Voit kutsua mukaan myös ystäväsi! 

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen ja lapset ovat tervetulleita mukaan. Huom! Paikan päälle voi tulla ja lähteä joustavasti oman ja perheen aikataulun mukaisesti.

Ilmoittautumiset tapahtuman Facebook-eventtiin: https://www.facebook.com/events/1010221892516139/

Aika: To 16.05.2019 klo 10.30–12
Paikka: Fazer Food Market leikkinurkkaus, Stockmann 8 kerros, Aleksanterinkatu 52, 00100 Helsinki
Hinta: Maksuton, mutta kahvilan tuotteet omakustanteisesti
Lapset: Tervetulleita! 

View Event →
May
16
10:00 AM10:00

16.05.2019 MiB Morning club: Urapukeutuja

Työ ja perhe kuuluvat mibläisillä luontevasti samaan arkeen, mutta moni meistä jättää multitaskaamisesta huolimatta itsensä tärkeysjärjestyksessä viimeiseksi. Ruuhkavuosissa ei välttämättä aina riitä aikaa, rahaa tai kiinnostusta miettiä omaa työpukeutumista, mikä puolestaan saattaa johtaa kaoottisiin arkiaamuihin, asukriiseihin ja hutiostoksiin.

Harkittu työpuvusto sen sijaan helpottaa arkiaamuja lasten kanssa, säästää rahaa virheostokset välttämällä sekä antaa itsevarmuutta tiukoissa työtilanteissa. Urapukeutuminen on nimensä mukaisesti tietoista pukeutumista, joka tähtää omien uratavoitteiden tukemiseen. Maailman parhaallakaan pukeutumisella ei tietenkään paikata puuttuvaa ammattitaitoa tai draivia, mutta huolimaton tai väärin mitoitettu pukeutuminen voi vääristää kuvaa, joka muilla sinusta on.

Urapukeutujan takana on viestinnän asiantuntija OTM, FM Ulla Rask, joka kirjoitti kirjan ”Urapukeutujan opas” siksi, että naisilla olisi työaamuina helpompaa. 

Tapahtuma on uusinta joulukuussa 2018 pidetystä tapahtumasta.

Tilaisuuteen mahtuu 20 äitiä lapsineen sekä 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: To 16.05.2019 klo 10–12
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 09.05. klo 10.

View Event →
May
15
3:30 PM15:30

15.05.2019 MiB goes: NIB & Nordisk kulturkontakt

Tervetuloa tutustumaan Nordic Investment Bankiin (NIB) sekä Nordisk kulturkontaktiin! 

Nordic Investment Bank esittäytyy meille ja nostaa erityisesti teemoja pankin ympäristönäkökulmasta ja kestävästä kehityksestä. Esitelmän jälkeen on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella vapaasti. Mielenkiintoisia aiheita luvassa!

NIB:n esitelmän jälkeen pääsemme esittelykierrokselle Nordisk kulturkontaktiin, tutustumaan Suomen ainoaan pohjoismaiseen kirjastoon ja fikailemaan. Nordisk kulturkontakt on kohtauspaikka pohjoismaiselle kulttuurille ja kirjallisuudelle, tapahtumia ja kulttuuria on niin lapsille kuin aikuisille. Alla voit lukea lisää på svenska. 

Vierailuiden jälkeen halukkaat voivat vielä osallistua Nordisk kulturkontaktin kielikahvilaan (Nordiskt språkcafé). Kielikahvilassa kaikentasoiset puhujat saavat harjoitella valintansa mukaan ruotsia, suomea, norjaa, tanskaa tai islantia! 

Tervetuloa – Velkomin – Välkommen – Velkommen – Vælkomin – Welcome – Tikilluarit

Molemmat vierailut ovat ruotsiksi. Tule rohkeasti mukaan, rohkeasti ruotsiksi -porukassa kynnys harjoitella, oppia, puhua ja ylläpitää omaa ruotsin kielen taitoaan on matala. Aivan kaikki, ruotsin taitotasostaan riippumatta, ovat tervetulleita ja tämä on vielä hauskaa! Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna. Hoppas vi ses!

Mukaan mahtuu 30 äitiä lapsineen. Ilmoittautuminen tapahtuu Lyytissä. 

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 8.5. klo 10. 

NIB:n esitelmä on klo 15.30–16. Nordisk kulturkontaktin esittelykierros ja kahvitarjoilu ovat klo 16–17.

Kielikahvilaan, joka on klo 17–19 ei tarvitse ilmoittautua. Kielikahvila: Nordisk Kulturkontakt, TING -sali, Kaisaniemenkatu 9   

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki

Aika: Ke 15.05.2019 klo 15.30–17, Nordiskt språkcafé klo 17–19
Paikka: Kielikahvila: Nordisk Kulturkontakt, Kaisaniemenkatu 9. 
Hinta: Maksuton 
Lapset: Tervetulleita

Nordisk kulturkontakt är en institution under Nordiska Ministerrådet som har tre huvuduppgifter, att administrera ministerrådets stödprogram för konst- och kulturfältet, att bedriva ett nordiskt specialbibliotek med litteratur och tidskrifter från hela norden och på alla nationella nordiska språk, inklusive en fin barnavdelning, och att arrangera kulturevenemang i vår TING-sal och externt för att visa Nordisk konst och föra fram nordiska värderingar som jämställdhet, interkulturellt samarbete, barns och ungas rätt till delaktighet, hållbarhet och digitalisering.

View Event →
May
14
9:30 AM09:30

14.05.2019 MiB Goes: Paasitorni – Asiakasymmärryksen nostaminen liiketoiminnan keskiöön.

Helsinki Congress Paasitorni on merkittävän historian ja arkkitehtuurin omaava kokouspaikka Helsingin Siltasaaressa. Vuonna 2018 Paasitorni aloitti laajan palvelumuotoilun projektin palvelumuotoilutoimisto PALMUn kanssa. Projektin tavoitteena oli luoda syvällinen asiakasymmärrys, jonka pohjalta kehitettiin uusi strategia kokous- ja juhlatoiminnan kasvattamiseksi. Strategiatyössä linjattiin tavoiteltavat kohderyhmät, arvot ja mittarit sekä rakennettiin seurantamalli.

Syvällisen asiakasymmärryksen pohjalta luotiin myös palveluidentiteetti ja asiakaspalvelukonsepti sekä tehtiin kauden uudistusvalinnat. Palvelumuotoilutoimisto Palmun rooli oli toimia fasilitaattorina tiiviille Paasitornin projektiryhmälle ja auttaa ryhmää jäsentämään strategiansa konkreettisiksi toimenpiteiksi. Palmu toi asiakasymmärryksen kiinteäksi osaksi kehitystyön jokaista vaihetta ja asetti asiakkaalle tuotettavan arvon keskiöön kaikissa toimenpiteissä.

"Palmun kanssa toteutetun projektin avulla nostimme asiakkaamme liiketoimintamme keskiöön, jotta ymmärtäisimme yhä tarkemmin ja holistisemmin mikä tuottaa heille arvoa. Samalla rakensimme hyvän perustan sille kuinka kehitämme ja mittaamme toimintatapojamme yhä paremmin ja kuinka kohdistamme kehityspanoksemme asiakkaitamme tarkasti kuunnellen." Toimitusjohtaja Osku Pajamäki kiteyttää.

Tilaisuus järjestetään Paasitornin Siltasaari tilassa, johon on esteetön kulku sisäpihan kautta (kulku Scandic Paastirorni kyltin alta). Tilaisuuden jälkeen järjestetään laajempi tutustumiskierros Paasitornin eri kerroksiin. Kierrokselle ovat tervetulleita kaikki osallistujat, mutta valitettavasti kierros ei ole esteetön.

Kutsu on suunnattu kaikille Mothers in Business ry:n jäsenille, mutta erityisesti niille, jotka järjestävät työkseen tilaisuuksia, tai työskentelevät palvelukonseptien parissa. Tilaisuudessa on kahvi-/teetarjoilu.

Tilaisuuden jälkeen mahdollisuus osallistua ohjatulle Paasitorni-kierrokselle.

Aika: Ti 14.05.2019 klo 9.30–11
Paikka: Paasivuorenkatu 5 A, 00530 Helsinki. Siltasaari-tila, 1. krs. (Esteetön tila)
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! 

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 07.05. klo 10.View Event →
May
13
4:30 PM16:30

13.05.2019 MiB goes: Hidasta elämää

Tervetuloa hidastamaan ruuhkavuosiarkea yhdeksi maanantai-illaksi!

Hidasta elämää sai alkunsa facebookista v. 2007. Nykyään se on Suomen suurin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin media, jonka sisällön tuottajina toimivat asiantuntijat ja bloggarit. Tervetuloa kuulemaan Hidasta elämää -konseptin tarina. Mukana Hidasta elämää -perustaja Sanna Wikström ja verkkopuodin hengetär Susanna Jussila. Illan puheenvuoroissa avataan millaista maailmaa Hidasta elämää tekijät haluavat rakentaa, kuinka useamman yrittäjän tiimiä johdetaan ja saadaan käytännön vinkkejä oman arjen hidastamiseksi.

 Aika: Ma 13.05.2019 klo 16.30–18
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 06.05. klo 10.

View Event →
May
9
5:00 PM17:00

To 9.5.2019 MiB Afterwork: Ilmastoystävälliset valinnat kotikeittiössä

Pohditko sinä miten voisit ottaa ilmaston huomioon ruokavalinnoissasi? Tiesitkö, että on kehitetty oma ruokavalio ilmastonmuutoksen torjumiseen ja se on nimeltään planetaarinen ruokavalio? Entä tiedätkö mitkä ruoat ovat ilmastopahiksia? Ja mitä tarkoittaa ruoan hiilijalanjälki? Entä osaatko välttää ruokahävikkiä keittiössäsi?

Tule ottamaan planetaarinen eli ilmastoystävällinen ruokavalio haltuun asiantuntijaluennolla. Luennon jälkeen osaat tehdä ilmastoystävällisempiä ruokavalintoja perheellesi. Luennoitsijana toimii HSY:n ilmastotreenikampanjan ilmastoystävällisen ruoan keulakuva, somevaikuttaja ja kotitalousopettaja Linda Kovanen

Tapahtuma on osa MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hanketta, joka panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. 

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: To 09.05.2019 klo 17-18:30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 02.05. klo 10.

View Event →
May
9
9:30 AM09:30

To 9.5.2019 MiB goes: Brunnen Communications

Tervetuloa oppimaan viestinnän vaikuttavuuden mittaamista!

Tavallinen haaste organisaatioissa on se, että viestinnän tavoitteet asettaa joku muu kuin viestintä itse. Pahimmassa tapauksessa tavoitteet mittaavat vain suoritteita, ei pitkäjänteistä vaikuttavuutta. Miten laatia viestinnän tulosmittaristo niin, että se ohjaa tekemistä oikeaan suuntaan? Onnistuneesti laadittu viestinnän vaikuttavuuden mittaaminen karsii myös turhia töitä pois – esimerkiksi sellaisia, joita organisaatio on tottunut pyytämään, vaikka ne eivät tue viestinnän tavoitteita.
 
Tuntuuko tutulta? Tulee mukaan viestintätoimisto Brunnenin innostavaan ja vuorovaikutteiseen kokoontumiseen!

Aika: 
To 09.05.2019 klo 9.30–11
Paikka: 
Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: 
Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin.

View Event →