Hei, me olemme MiBin uusi hallitus

MiBin hallituksessa työskentely on vastuullista ja antoisaa, onhan tavoitteena edelleen vahvistaa yhdistyksen asemaa uraäitien omana verkostona. Yhdistyksen jäsenmäärä kasvaa vauhdilla, tapahtumatoiminta kehittyy ja Hoivanet-lastenhoitopalvelun käyttö tilaisuuksissa lisääntyy. MiB julkisti hiljattain myös edunvalvontaohjelmansa vuosille 2017-2018.

Tammikuussa aloittaneessa hallituksessa on yhteensä 13 jäsentä, joista kuusi jatkaa ja seitsemän on uusia. Hallituksessa on huikeaa, moniammatillista osaamista erilaisilla koulutustaustoilla kuten DI, ekonomi, kasvatustieteen maisteri, varatuomari, FM, KTM ja lakimies.

“Meillä on hyvä jengi koossa, inspiroituneita ja ammattitaitoisia naisia, joilla on jo nyt näkemystä, mihin suuntaan lähteä kehittämään yhdistystä. Odotukset ovat korkealla!” sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Heini Wallander.

Jotta esittely ei menisi liian vakavaksi, sai jokainen hallituksen jäsen vastattavakseen yhden asiapitoisen ja yhden vähän kevyemmän kysymyksen.

mib-hallitus-yhteiskuva-1024x578.jpg

 

Heini Wallander – Puheenjohtaja (jatkava; yhdistyksen kokous valinnut)

Miksi haluat jatkaa hallituksessa?
Hallituksessa työskentely on aivan valtaisan hienoa vastapainoa kotona lasten kanssa olemiselle. On ihanaa olla tarpeellinen myös muualla kuin kotona.  Tässä väkisinkin oppii uusia asioita ja tapoja toimia. Upea hallitus- ja aktiiviporukka tekee tästä kaiken lisäksi myös sosiaalista, hauskaa ja inspiroivaa.

Viimeksi katsomasi leffa?
Vihdoin lastemme nukkumaanmenoajat ovat sellaiset, että voimme katsella iltaisin vaikka elokuvia! Viimeksi katsoimme elokuvan X+Y. Liikutti, kosketti, sai ajattelemaan. Pidin kovasti.

 

Jonna Lampinen – Varapuheenjohtaja (jatkava)

Miksi haluat jatkaa hallituksessa?
MiB tarjoaa aivan mahtavan yhteisön ja mahdollisuuden ylläpitää omaa ammatillista osaamistani myös hoitovapaan aikana. MiBin aktiivina toimimisesta on muodostunut rakas harrastus ja on ollut hienoa päästä kasvattamaan vapaamuotoisesta äitiporukasta syntynyttä ideaa valtakunnallisesti merkittäväksi yhdistykseksi.  Vuosi 2017 näyttää edellistäkin huikeammalta ja olen ilolla mukana kehittämässä edelleen MiBin toimintaa.

Montako hiekkakakkua aiot tehdä ensi kesänä? 
Voihan kakku! Niitä on tullut tehtyä ja paljon tähän mennessä. Vielä viime kesänä rattaissa kulki joka paikkaan mukana ämpäri ja pari lapiota siltä varalta, että mahdollisuus parille kakulle tulee nurkan takaa vastaan. Esikoisemme ensimmäisiä aktiivisessa käytössä olleita sanojakin taisi olla “kakku”. Aina, kun häneltä kysyi, mitäs tänään tehtäisiin, vastaus oli takuuvarmasti “kakku”.  Ensi kesä on vielä arvoitus, mutta uskoisin, että vähän vähemmän kuin viime vuonna, sanotaanpa vaikka yksi jokaiselle kesäpäivälle eli 100.

 

Sanna-Maria Lanki – Sihteeri (jatkava)

Miksi haluat jatkaa hallituksessa?
MiBin hallitus on uskomaton näköalapaikka nopeasti kehittyvään, tärkeää asiaa ajavaan yhdistykseen. Kuten MiBissä muutoinkin, hallituksessa tuntee olevansa mukana tekemässä tärkeää työtä niin äitien aseman ja hyvinvoinnin kuin koko yhteiskunnankin eteen perheiden hyvinvoinnin myötä. Ehdin olla hallituksessa vasta puoli vuotta, joten eihän näin mielenkiintoista työtä voinut jättää niin pian!

Montako lastenkirjaa teillä on hyllyssä?
Tavallisen arkipäivän jälkeen illalla hyllyssä saattaa olla vain 1-2 lastenkirjaa – sen sijaan kirjoja löytyy järkyttävä määrä pitkin lattioita, sohvia, sänkyjä ja ruokapöytää. Kummatkin tyttömme rakastavat kirjoja, ja sekä selailevat niitä itsekseen että kuuntelevat niitä vanhempiensa lukemana. Nuorempi on erityisesti siinä vaiheessa, että kirjoja pitää kuljettaa ympäri asuntoa, ja niitä löytyy mitä mielikuvituksellisimmista paikoista! Jos kirjat saa järjestettyä hyllyyn, eikä kukaan ole aloittanut niiden pois repimistä alkupäästä, lienee sekä omia että kirjaston lastenkirjoja hyllyssä useampi metri.

 

Maria Aksela – Yrityssuhdevastaava (uusi)

Miksi innostuit lähtemään mukaan hallitukseen?
Aloitin MiB-urani pääkaupunkiseudun yrityssuhdevastaavana. Yhdistyksen positiivinen energia vei saman tien mennessään ja puolta vuotta myöhemmin huomasin istuvani MiBin hallituksesta. Uutena yrityssuhdevastaavana tavoittelen uusia yhteistyökumppaneita ja pyrin vahvistamaan suhteita jo olemassa oleviin yhteistyökumppaneihimme.

Viimeksi lukemani kirja?
Kirjojen lukeminen on lapsen saatua vähentynyt mutta tilalle on tullut uusi harrastus – äänikirjat. Aivan mahtava keksintö! Viimeksi kuuntelin James Wallmanin Stuffocation: Living more with less. Tämän jälkeen olikin pakko kuunnella heti perään kaikkien hekumoima Marie Kondon KonMari. Valitettavasti Kondon opit eivät ole ainakaan vielä löytäneet meillä tietänsä käytäntöön…

 

Kukka Eerola – Viestintävastaava (uusi)

Miltä hallituksessa työskentely tuntuu?
Näin kuukauden kokemuksella voin sanoa, että hallitustyö on juuri niin mielenkiintoista kuin odotinkin! Pääsen paitsi hyödyntämään omaa viestintäosaamistani, myös miettimään keinoja yhdistyksen ja sen toiminnan kehittämiseksi ja vaikuttavuuden lisäämiseksi. Se on todella opettavaista! Mielettömän hienoa ja antoisaa on päästä tekemään tiimityötä eri alojen osaajien kanssa.

Paljonko ruokapöydän alla on näkkärinmuruja?
Paljon! 4- ja 1,5-vuotiaat lapsemme tykkäävät rouskuttaa näkkäriä ja sen kyllä huomaa, kun kurkkaa ruokapöydän alle. Murujen lisäksi edustettuna on päivän ruokalista kokonaisuudessaan, koska kuopuksemme haluaa ehdottomasti syödä itse, ja se on välillä melko sottaista puuhaa. Varsinkin kun hänestä on hauskaa alkaa heitellä ruokaa pöydän alle siinä vaiheessa, kun oma masu on jo täynnä.

 

Hanne Hirvonen - Edunvalvontavastaava (uusi)

Mitä odotat edunvalvontavastaavan pestiltä?
MiBin ensimmäinen edunvalvontaohjelma valmistui viime syksynä ja teki minuun heti suuren vaikutuksen. Ohjelma on vuosille 2017-2018 ja odotan, että pääsen viemään sitä eteenpäin yhdessä muun hallitus- ja aktiiviporukan sekä jäsenten kanssa. Pyrin nostamaan ohjelmassa esiin tuotuja teemoja keskusteluun ja näin kasvattamaan MiBin roolia myös yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Mitä harrastusvälineitä lojuu eteisessä?
Pieneen eteiseemme on mahdutettu ainakin matkarattaat, turvakaukalo, ratsastusvarusteeni sekä epämääräinen joukko muita urheiluvaatteita ja -varusteita, kuten kaksi tennismailaa ja kolmet lenkkarit. Ehkä nämä, ja muut romppeet, vielä joskus löytävät omille paikoilleen. Todennäköisesti eivät.

 

Maria Kivilohkare – Talousvastaava (uusi)

Miksi innostuit lähtemään mukaan hallitukseen?
Minusta on hienoa päästä vaikuttamaan MiBissä valtakunnallisella tasolla ja olla mukana kehittämässä toimintaa talousnäkökulmasta. On myös mahtavaa päästä tekemään  yhteistyötä muiden uraäitien kanssa ja tutustua samanhenkisiin ihmisiin. Minulla ei ole aikaisempaa järjestökokemusta joten toivottavasti myös opin jotain hyödyllistä 

Mitä harrastusvälineitä lojuu eteisessä?
Eteisessä lojuu ainakin mun sählymailat, joskus myös treenikassi 

 

Olivia Kuusinen – Markkinointivastaava (jatkava)

Minkä asian aiot markkinointivastaavana toteuttaa?
Haluan viedä MiBin sanomaa eteenpäin – tuleville ja nykyisille äideille. Lisäksi MiBin edunvalvontaohjelma on niin upea että pakkohan siitä on myös kertoa ympäri Suomea.

Paljonko on lasten yhteenlaskettu varpaiden määrä?
Meidän “uusio-fuusio-perheen” varpaiden määrä on aika suuri, 50 varvasta! 10 vauvan varvasta, 30 lasten varvasta. Bonuksena yhden nuoren varpaat jotka muuttivat juuri Espanjaan, koiran kynnet ja 2 hevosen kaviot. Eli kenkiä meidän perheestä löytyy joka kokoa, joka lähtöön!

 

Mira Kärkkäinen - Tapahtumavastaava (uusi)

Miksi innostuit lähtemään mukaan hallitukseen?
MiBin idea on niin loistava, että olisi toisaalta harmi jos ei löytyisi tarpeeksi ihmisiä viemään sitä eteenpäin ja toisaalta kuinkas tähän voisi olla lähtemättä mukaan?  Entinen järjestötausta antaa eväitä asiaan, mutta tämä tuntuu ehkä nykyään aiheena enemmän itseä koskettavan sekä kiinnostavan muutenkin sekä antaa hyvää vastapainoa omalle työlle, perhe-elämälle ja urheilulle.

Montako kertaa viikossa teillä tehdään jauhelihakastiketta?
Useammin kuin kerran ja jos lapselta sekä mieheltä kysytään, voitaisiin tehdä useamminkin 

 

Susanna Mikkonen – Jäsenvastaava (jatkava)

Miksi haluat jatkaa hallituksessa?
Olen nyt toista kautta mukana MiBin hallituksessa, ja vaikka olenkin jo palannut töihin, on mibbailu vienyt sen verran mukanaan, että halusin jatkaa aloittamaani työtä tänäkin vuonna. MiBin aktiivi- ja hallitustoiminnassa parasta on positiivinen ja kannustava tekemisen meininki, josta saa valtavasti virtaa. Moniammatillisessa tiimissä tekeminen haastaa ja antaa näkökulmia omaan toimintaan. Koen saaneeni hallitustyöstä myös päivätyöhöni uudenlaista itseluottamusta ja uskoa omaan osaamiseen.

Viimeksi lukemasi kirja?
Tutkijan työssä joudun lukemaan lähes päivittäin oman alan kirjallisuutta ja artikkeleja, mutta nautin dekkareiden ja historiallisten romaanien lukemisesta aina silloin, kun niihin  syventymiseen on vain aikaa. Työpaikan kahvipöydän pokkarilainaamosta tarttui viimeksi mukaan Kristina Ohlssonin Tuhatkaunot. Tämä, kuten pari muutakin kirjaa, on vielä iloisesti kesken!

 

Johanna Mäkilä – Paikallisjaostovastaava (uusi)

Miksi innostuit lähtemään mukaan hallitukseen?
Olen toiminut MiBin paikallisaktiivina vuoden ja jo sitä ennen kävin vauvan kanssa muutamassa MiBin tapahtumassa. Olen saanut tutustua MiBin merkeissä lukuisiin upeisiin ihmisiin sekä mielekästä ja ammatillisesti kehittävää tekemistä perhevapaan päiviin. Haluan omalta osaltani olla mukana kehittämässä entistä parempaa, suurempaa ja vaikutusvaltaisempaa yhdistystä, joka tukee äitien – ja siten koko perheen – hyvinvointia ja asemaa yhteiskunnassa.

Paljonko on lasten yhteenlaskettu varpaiden määrä?
Meinasin vahingossa vastata neljäkymmentä mutta kyllä niitä vain kaksikymmentä taitaa olla. Melko vilkkaasti liikkuvia pieniä poikavarpaita.

 

Emma Ruuskanen – Sidosryhmävastaava (jatkava)

Miksi haluat jatkaa hallituksessa?
Oma hallituskauteni alkoi kesken vuotta, joten ehdin vain pintaraapaista hallituspestiäni vuoden jo vaihtuessa. Halusin ehdottomasti jatkaa mukana tässä innostavassa ja energisessä porukassa. On mahtavaa saada kuulua näiden älykkäiden naisten joukkoon, mistä yhdistyksen jäsenistö koostuu. Tämä on minun “voimavaraverkostoni”, jonka avulla tasapainotan äitiys- ja ura-identiteettini.

Viimeksi lukemasi kirja?
Outi Väisäsen Samasta Padasta-kirja.  Olen innostunut sormiruokailusta ja  tavoitteenani on loihtia kokkailujeni ansiosta kaikkiruokainen lapsi, jonka kanssa on mukava käydä ulkona syömässä. Vielä on vaikea sanoa miten olen onnistunut tuon kahdeksan kuukauden ikäisen tyttöni kanssa, mutta mikäli hän perii isänsä ruokahalun, ei huolta.

 

Varpu Sneck-Lehtinen – Aktiivivastaava (uusi; uusi positio)

Miksi innostuit lähtemään mukaan hallitukseen?
Hain mukaan hallitukseen, koska kaipasin yhteisöä, jossa voin työskennellä samanhenkisten ja motivoituneiden naisten kanssa. Olin toiminut aiemmin Helsingissä aktiivina ja ihastunut Mibin meininkiin. Nautin työskentelystä tässä dynaamisessa ja kehittyvässä yhdistyksessä. Haluan olla omalla panoksellani muuttamassa työelämää tasa-arvoisemmaksi ja tunnistamaan äitien potentiaalin.

Viimeksi katsomasi leffa
Viimeksi katsoin Florence-nimisen elokuvan. Se on tositarina seurapiirirouva Florence Jenkinsistä, joka harrasti laulua ja levyttikin, vaikka yleisten normien mukaan hän ei osannut laulaa. Tarina oli toisaalta surullinen, mutta toisaalta voimaannuttava  kertomus siitä, että ei pidä välittää siitä, mitä mitä mieltä muut ovat. Pääasia on se, mitä itse ajattelet ja miltä itsestä tuntuu.