MiB goes Viking Line – MiB 3 vuotta

 

Toukokuisena aamupäivänä Katajanokan terminaalin täytti iloisten naisten ja lasten joukko, kun mibiläinen vaunukansa valloitti terminaaliaulan. Perinteisten toimistotilojen sijaan juhlat järjestettiin Itämeren laidalla, Katajanokan satamaan päiväksi parkkeeratulla M/S Mariellalla. Puitteet MiBin omaan juhlapäivään tarjosi laivayhtiö Viking Line. Kulkukorttien jakamisen jälkeen oli aika siirtyä laivaan ja aloittaa MiBin kolmivuotissyntymäpäivien viettäminen. Samalla alkoi allekirjoittaneen ensimmäinen MiB-tapahtuma, jota pääsin mukaan järjestämään. Päävastuussa järjestelyissä toimi Heidi Kärki.

IMG_8028-e1527879085151-450x600.jpeg

Yhteistyökumppanimme kanssa järjestettävillä risteilyillä hemmotellaan niin äidit kuin lapsetkin

 

 

 

 

 

 

 

Kahdeksannen kannen aulassa äitejä ja lapsia odotti upea näky. Tarjoilupöydät oli täytetty erilaisilla herkullisilla naposteltavilla. Liekö sattumaa vai tarkan suunnittelun tulosta, mutta Viking Linen kokit olivat loihtineet suurimman osan syömisistä erittäin äitiystävällisiksi: ruoat soveltuivat yhdellä kädellä syötäviksi. Ainakin tämän äidin vatsan täyttyminen oli siis turvattu, hurraa! Perheen pienimpien tarkkoja makuhermoja oli muistettu tarjoamalla lasten suosikkeja, kuten smoothiepusseja, mehua ja rusinoita. MiBille oli lisäksi tehty kesäisen kaunis mansikkakakku.

Tapahtuman alussa Viking Linen henkilökunta kertoi kesän laivamatkatarjonnastaan. Samalla selvisi, että Suomen ja Ruotsin välillä seilaavilla laivoilla voi matkustaa ilman passia tai henkilökorttia. Pohjoismaiden välille on solmittu sopimus, joka mahdollistaa pohjoismaiden kansalaisten liikkumisen muissa pohjoismaissa. Eli jos matkustusasiakirjoja ei ole vielä ehditty perheen pikkuväelle hankkimaan, voi Ruotsin-laivalle lähteä ilman passiakin. Pohjoismaiden ulkopuolelle, kuten Viroon, suuntautuville matkoille passi kuitenkin vaaditaan.

Perheen pikkuväki ei tarvitse Ruotsin-laivalla matkustusasiakirjoja Pohjoismaiden välillä

ccd7703e-883b-4bb4-8069-d83fb37b2db1-450x600.jpg

Äitejä hemmoteltiin Opin pikamanikyyreillä ja Shiseidon huulimeikeillä. Tuntui suorastaan  luksukselta päästä laitattamaan kynnet kauniiksi pitkästä aikaa. Itse onnistuin tärvelemään osan vastalakatuista kynsistäni, mutta onneksi ne saatiin myöhemmin korjattua.

Lapsivieraita oli tarjoilujen lisäksi muistettu omalla puuhapisteellä, jossa lapset saivat piirtää ja värittää. Pienten suosikiksi nousivat kuitenkin Ville Vikingin vierailu sekä visiitti laivan komentosillalle, jossa pääsi tapaamaan oikean merikapteenin.

Mibiläiset pääsivät verkostoitumaan toistensa kanssa, kun Sonja Tuovinen johdatti jäsenet speed datingin maailmaan. Ennen treffikierrosten käynnistämistä kunkin äidin tuli miettiä itsestään minuutin mittainen hissipuhe, johon oli määrä kiteyttää tärkeimmät asiat itsestään. Hissipuheen luominen osoittautui melko haastavaksi – mitä asioita toiselle, ennestään ehkä tuntemattomalle henkilölle kannattaisi kertoa? Deittikertojen edetessä oman hissipuheen pitäminen kuitenkin helpottui. Puhe tiivistyi ja tunsin ainakin itse löytäneeni sen oman tavan kertoa itsestäni lyhyesti.

Pois lähtijöitä Viking Line muisti vielä monipuolisella goodie bagilla. Kassista paljastui eväitä kotimatkalle, kuten proteiinipatukka ja hyvinvointijuomia. Kassiin oli pakattu myös etukuponkeja Viking Linen laivoille. Lapsia hemmoteltiin smoothiepusseilla, tarroilla ja Ville Viikinki-buff-huivilla.

 

Ilmoittaudu muksuristeilylle mukaan!

Synttärijuhlat olivat oikein mukavat ja onnistuneet ja yhteistyö Viking Linen kanssa sujui saumattomasti. Mikäli kalenterissa on tilaa tiistaina 19.6.2018, niin suosittelen mibiläisiä osallistumaan kuuden tunnin muksuristeilylle, joka pidetään M/S Mariellalla. Tapahtuma on  avoin kaikille mibiläisille paikkakunnasta riippumatta. Ilmoittautuminen alkaa 12.6.2018 kello 10.

Kirjoittaja: Veera Becker. Kuvat: Mib

Kirjoittajana toimi Veera Becker, toinen MiB Helsingin tulevista aluevastaavista. Veera on tammikuussa 2018 syntyneen pojan äiti ja taloustieteen KTM, joka on äitiysvapaalla asiantuntijan työstään vakuutusalalta.