MiB-vuosi 2018 on ollut suurta kasvua ympäri maan

Nuori MIB on kasvanut huimaa vauhtia jokaisen paikallisjaoston alueella ja koko maan kattava jäsenmäärä on jo ylittänyt 4000 jäsenen rajapyykin. Kuluneen vuoden aikana jäsenmäärä on kasvanut 1500 jäsenellä!

Kasvutahti on synnyttänyt kaksi uutta paikallisjaostoa ja heti vuoden vaihteen jälkeen saamme jälleen uuden jaoston. MIB Kymenlaakso aloittaa toimintansa Kouvolan aktiivien toimesta. Helsingin jaoston toiminta taas on paisunut sen verran suureksi, että organisaatiota on jo lähdetty kehittämään toimivampaan suuntaan ja uusia rekrytointeja on tehty sekä uusia aktiivipestejä kehitetty.

Kuluneen vuoden aikana MIB on saanut toistuvasti näkyvyyttä myös valtakunnallisissa medioissa ja olemme pystyneet vakiinnuttamaan asemaa yhteiskunnallisena vaikuttajana. Perhepoliittisissa ja perheen ja uran yhdistämistä koskevissa kysymyksissä yhä useammin mibiläisiltä kysytään mielipidettä ja panostusta. Kuluneen vuoden voi siis kaikin puolin todeta vieneen kohti oikeita raiteita, vaikka työtä on vielä tehtävänä.

MiB koki myös muodonmuutoksen! Uudet, upeat sivut avattiin syksyllä ja MIBin ihanat naiset pääsivät loistamaan vahvoissa kuvissa ja statement-väreissä!

Vaan mitä kuuluu mibiläisille ympäri Suomen? Vaikka mitä, mutta saimme kerättyä muutaman helmen paikallisjaostoilta.

Yli 2000 mibiläistä Helsingissä

Helsinki on säilyttänyt asemansa suurimpana MiB-paikkakuntana ja kasvattanut jäsenmäärää entisestään. Vuoden 2018 aikana Helsingin MiBiin liittyi uusia jäseniä lähes 600, mikä tarkoittaa noin 50 jäsenen kuukausitahtia. Se on huikea saavutus nuorelle yhdistykselle!

Helsinki sai myös ensimmäiset kehitysvastaavat, joiden tehtävänä on keskittyä alueen toiminnan kehittämiseen. Hurjan kasvun huomioiden rekrytointi on ollut enemmän kuin paikallaan. Muitakin aktiiveja aloitti useita ja kaiken kaikkiaan Helsingissä toimii yli 100 aktiivia. Koska jaosto on kasvanut huimasti ja aktiiviorganisaatio alkaa olla laaja, on sen kehittämiseen panostettu ja koottu suunnittelutiimi, jonka tarkoituksena on suunnitella aktiivitoiminnan uudistamista.

Aktiivinen Helsinki on järjestänyt yli 100 tapahtumaa ja yritysvierailua sekä panostanut entistä enemmän jäsenten järjestämiin mingleihin. Minglejä on järjestetty parhaimmillaan jopa yli 11 kappaletta kuukaudessa.

Helsingin kruunussa kirkkaimpana kivenä on mainittava Äitiys työelämän voimavarana -syysseminaari, johon panostettiin kuukausien aktiivityö. Hurraa Helsinki!

Tampere paistatteli tapahtumissa

MiBin Tampereen jaosto täytti syksyllä kunnioitettavat 3 vuotta! Tampereen aktiivitoimintaa pyöritti kuluneen vuoden aikana 30 innokasta aktiivia, jotka ponnistelivat mahtavan Ura ja perhe -seminaarin. Menestyksekäs seminaari antoi mibiläisille mahdollisuuden päästä kuuntelemaan ministeri Annika Saarikkoa, hyvivointiguru Jutta Gustafsbergiä ja Huono Äiti -yhteisön perustajaa Sari Heliniä.

Tampere oli myös yksi Positiivista puhetta isien perhevapaista -tapahtumakiertueen paikkakunnista.

Tampere innosti jäseniä myös esiintymistaitojen treenaamiseen ja jalosti uuden suositun tapahtumakonseptin: syntyi Esiintymiskoulu! Esiintymiskoulun tarkoituksena on tuoda varmuutta omaan esiintymiseen erilaisissa tilanteissa. Mahtavaa Tampere!

Nämä ja monet muut alueella järjestetyt tapahtumat ovat tuoneet MiBille upeasti medianäkyvyyttä. Näkyvyyttä on saatu myös somessa aktiivisella ja laadukkaalla sisällöntuotannolla.

Mihin Tampere panostaa? HR-käytäntöjen kehittämiseen on panostettu jo kuluneen vuoden aikana ja sitä jatketaan edelleen. Jaostossa tunnistetaan aktiivisten ja innokkaiden aktiivien merkitys toiminnan kehittämisessä.

Jyväskylän aktiivitoiminta kasvaa

Vasta vajaat kaksi vuotta toimineen Jyväskylän jaoston aktiiviperhe on kasvanut jo 16 aktiiviin, upeaa Jyväskylä! Kaiken kaikkiaan alueella on 170 mibiläistä, mutta määrän toivotaan kasvavan ensi vuonna reippaasti. Toivotaan jäsenmäärän tuplautuvan heti ensi vuoden puolella!

Jaosto on kuluneen vuoden aikana kehittänyt Johtajakoulu-konseptia, joka on antanut jäsenille mahdollisuuden kuulla erilaisia johtajia ja erilaisia johtajatarinoita sekä puida ristiriitoja, joita monet johtajat luonnollisesti kohtaavat.

Jyväskylässä ajankohtaista oli myös työhön paluu -teema, minkä ympärille moni järjestetty tapahtumakin kiertyi. Hienoa tilannetajua jyväskyläläisillä, sillä töihin paluu on lähes kaikille tiukka paikka, jolloin vertaistuki kaikissa muodoissa on tervetullutta.

Tulevaan vuoteen on suunnitteilla muun muassa työnhakuun liittyvä luentosarja, joten Jyväskylässä kannattaa seurata jäsenkirjeitä, jos uusi työpaikka on ajankohtainen!

Päijät-Häme täyttää vuoden

Kun vuosi vaihtuu, voidaan Päijät-Hämeessä juhlia MiB-jaoston 1-vuotisjuhlaa! Hyvää syntymäpäivää Päijät-Häme!

Jaosto on kasvanut ihan käsittämätöntä tahtia, sillä vauvaikäinen MiB-osasto on saanut ensimmäisen vuotensa aikana noin 150 jäsentä JA 16 aktiivia. Se onkin prosentuaalisesti huikeinta vauhtia kasvava MiB.

Ensimmäisen vuotensa aikana Päijät-Häme on järjestänyt tapahtumia lähes viikoittain. Tapahtumissa on opiskeltu LinkedInin saloja, yritysvierailtu, tutustuttu ja lounastettu ja laitettu jopa vaatekaappi työkuntoon pukeutusmisneuvojan avulla.

Suuria muutoksiakin on ehtinyt tapahtua, sillä aikaisemmin Päijät-Hämeeseen kuulunut Kouvola on irtautunut omaksi jaostokseen. MiB Kymenlaakso on siis syntynyt!

Vaasa katselee Seinäjoen suuntaan

Vaasan MiB on tehnyt mahtavaa yhteistyötä kulttuuri- ja tiedevaikuttajien kanssa. Mibiläiset pääsivät vierailemaan Vaasan kaupunginteatterin kulisseissa ja upeinta tässä oli se, että aloite tapahtumaan tuli teatterin puolelta!

Myös yhteistyö Vaasan yliopiston kanssa on toiminut ja jatkuu edelleen. Yliopiston kanssa MIB Vaasa on järjestänyt keskusteluja mm. vastuullisesta kuluttamisesta, osakesäästämisestä sekä perheystävällisyydestä työpaikoilla.

Aktiivirekrytoinnissa Vaasan seudulla on onnistuttu ja tällä hetkellä toimintaa pyörittää 15 aktiivia. Samalla jaostossa on huomattu, että MIB Vaasan Facebook on saanut paljon seuraajien myös Seinäjoelta, mikä onkin saanut aktiivit aloittelemaan mingletoimintaa myös niillä seuduin. Peukut pystyssä, että Vaasa saa Seinäjoen aktivoitumaan!

Turku aloitti mentoroinnin suunnittelun

Turussa on kypsytelty kuluneen vuoden aikana MiBin mentorointitoimintaa. Suunnittelu on tuottanut tulosta ja keväällä pääsemme kuulemaan Turun mentorointitoiminnasta lisää, hienoa Turku!

Yli 300 jäsentä ja 29 aktiivia ovat nauttineet aktiivisesta tapahtumatoiminnasta ja monista yritysvierailuista. Turussa toimii myös useita teema/alaryhmiä. Oman ryhmänsä voi löytää Bossladies-joukosta, Tekniikan naiset -tiimistä, SosTerSyster-ryhmästä, Yrittäjät-poppoosta, Viestintä-mingleistä tai Ilmastonmuutos-opintopiiristä.

Turun MiB osallistui jo toista kertaa hyväntekeväisyystapatuma Joulupuu-keräyksen järjestämiseen. Joulupuu-keräys kerää vähävaraisten perheiden lapsille joululahjapaketteja.

Kuopio kasvaa tasaisesti - aktiivimäärä tuplaantunut

Kuopio on kasvanut tasaisesti ja vakiinnuttanut jäsenmäärän nousujohteiseksi. Kuluneen vuoden aikana jäsenmäärä on kivunnut 170 jäseneen. Aktiivijäsenten määrä on Kuopiossa tuplaantunut kevään kymmenestä jo lähes kahteenkymmeneen aktiiviin, huikea kasvu Kuopiossa!

Aktiivien määrän lisääntyminen on erittäin tärkeää laadukkaan ja monipuolisen toiminnan ja erilaisten tapahtumien järjestämiselle. Kasvun on mahdollistanut se, että Kuopiossa on rohkeasti katseltu myös keskustaa etäämmälle ja järjestetty kuukausittaisia lounastreffejä myös keskusta-alueen ulkopuolella.

Toimintaan on saatu rytmiä teemakuukausista ja rohkeista kontakteista paikallisiin yrityksiin. Suunnitelmallinen Kuopio on jo onnistunut aikatauluttamaan tulevan keväänkin tapahtumia, luvassa on kuulemma mm. toiveuusintoja!

Oulu vloggaa

Oulun HR-vastaava on osoittautunut innokkaaksi vloggaajaksi ja nyt YouTubesta löytyy tarinoita muun muassa aktiivien risteilystä sekä Oulun aktiivien yhteisestä workshop-brunssista. Mahtavaa näkyvyyttä MiBille elävässä kanavassa!

Oulussa toimintaa vetää 15 aktiivia, jotka järjestävät tapahtumia Pohjois-Suomen alueella. Syksyllä alueella järjestettiin tapahtumia viikottain ja joulukuussa Oulussa aloitti lukupiiri.

Kevään toimintaakin Oulussa on jo suunniteltu ja luvassa on muun muassa Jyväskylän mallin mukainen Johtajuuskoulu.

Rovaniemi on kohta 1-vuotias

Myös Rovaniemi viettää ensimmäistä syntymäpäiväänsä vuoden vaihtuessa. Onnea Rovaniemelle!

MiBin pohjoisimman jaoston toimintaa pyörittää 8 aktiivia ja 36 jäsentä. Pieni mutta aktiivinen jaosto on onnistunut rakentamaan toimivan kumppanuusverkoston, minkä ansiosta tapahtumia on voitu järjestää yhteistyössä monien eri tahojen kanssa. MIB Rovaniemi on myös osa paikkakunnalla aloittanutta lapsiperheiden toimijoiden verkostoa.

Tapahtumia jaosto on järjestänyt laidasta laitaan urasuunnittelusta ja itsensä brändäämisestä bujoiluun (bujoilu on elämän järjestämistä kalenterin, listojen, luonnosvihon ja päiväkirja -yhdistelmän avulla). Merkittävä tunnustus jaostolle oli myös kaupunginvaltuuston puheenjohtajan kanssa vietetty kahvihetki, jonka aikana puitiin Rovaniemen perhepolitiikkaa ja sen tulevaisuutta.

Tasaisesti kasvava Rovaniemi tavoittelee jäsenmäärän jyrkkää kasvua, aktiivien rekrytointeja ja yhteistyötä Oulun kanssa. Kevät näyttää siis lupaavalta myös pohjoisessa!

Kohti uutta vuotta

Todetaan se nyt vielä kerran: vuosi on ollut kaikilla paikallisjaostoilla aktiivinen ja jäsenrikas. Uusia jaostoja on syntynyt ja MiB leviää vauhdilla koko maan kattavaksi. Tässä tärkeässä asemassa on aktiivien työ, joten jos tätä lukiessasi kiinnostuit oman paikkakuntasi toiminnasta tule mukaan kehittämään toimintaa!

Kevät on monella paikkakunnalla jo hyvin kartoitettu ja mahtavia tapahtumia on luvassa. Uutta vuotta odotellessa kaikille vielä tunnelmallista joulua ja riemukasta vuodenvaihdetta!

Teksti: Laura Kyllönen, turkulainen aktiivi, sisällöntuottaja ja MiB Sisältötiimin Team lead.