Kohti tulevaisuuden unelmatyötä

Kumppanuus The Career Atelierin kanssa

Valot – Check! Tekniikka – Check! Lapset hoidossa – Check! Webinaari voi alkaa!

Minulla oli ilo päästä mukaan Mothers in Business verkoston After Work tapahtumaan jakamaan ajatuksia työnhausta ja erityisesti siitä, miten uusimmat rekrytointitrendit vaikuttavat työnhakuun tulevaisuudessa ja miten niitä voi hyödyntää käytännössä unelmatyön metsästyksessä.

Langoille oli kerääntynyt yli 60 upeaa uraäitiä ja Rea Vesterinen ja Marjo Eskola huolehtivat, että päästiin hyvin alkuun. Alkulämmittelyksi chattiin sai huikata, mistä päin osallistujat olivat kotoisin – ihan mahtavaa, että webinaarien avulla pystyy tavoittamaan porukkaa joustavasti ympäri koko maan!

Photos: Virpi Jalonen | Chuttersnap | Jazmin Quaynor | Laura Olsen | Rawpixel Unsplash

Photos: Virpi Jalonen | Chuttersnap | Jazmin Quaynor | Laura Olsen | Rawpixel Unsplash

Top 10 uravinkkiä tulevaisuuden työnhakuun

LinkedIn kaivaa vuosittain vastauksia tulevaisuuden rekrytrendeistä ja tämän vuoden kyselyyn ja haastatteluihin oli osallistunut yli 9000 rekrytointiammattilaista ja palkkaavaa esimiestä ympäri maailman. Global Recruiting Trends 2018 tutkimuksen mukaan nämä 4 trendiä nousevat esiin ylitse muiden ja samanlaisia suuntaviivoja ovat esittäneet myös mm. Forbes Coaches Council:

1. Monimuotoisuus

2. Uudet haastattelumenetelmät

3. Data

4. Tekoäly

Tästä inspiroituneena kävimme webinaarissa läpi peräti 16 uravinkkiä liittyen jokaiseen eri aihealueesen. Tässä koosteena TOP 10 vinkkiä ja parhaat palat webinaarista. Löydät kaikki vinkit ja lisätietoja kaikista trendeistä The Career Atelierin blogista.

trendit.jpeg

Monimuotoisuus

1. Etätyömahdollisuuksien lisääntyessä kannattaa suunnata katsetta lähiympäristöä kauemmaksi ja globaaleille työmarkkinoille. Kannattaa varmistaa, että CV on saatavilla kaikilla niillä kielillä, joilla pystyt työskentelemään ja korostaa kansainvälistä osaamistasi ja erilaisten kulttuurien tuntemusta.

2. Voit erottautua eduksesi tuomalla uusia ideoita ja katsomusta olemassa olevaan kulttuuriin mukautumisen sijaan. Esim. yritykset, jotka vaikuttavat kankeilta tai vanhanaikaisilta saattavat arvostaa moderneja uudistustaitojasi.

3. Ole ylpeä itsestäsi ja tuo esille omaa persoonaasi. Videohakemus on hyvä keino tähän. Myös CV saa olla persoonallinen ja luova ja siinä voi hyödyntää portfoliomaista otetta, jolla saat paremmin tuotua esille omaa osaamistasi.

Uudet haastattelumenetelmät

4. Työnäytteiden tulisi pysyä kohtuudessa. Tuskin haluat työskennellä yritykselle, joka teettää viikon työt ”näytteinä” ilman palkkaa. Jo 1. päivän testauksilla tulisi saada kattava kuva työnhakijasta.

5. Saat edulliset tee-se itse virtuaalilasit tilaamalla pahviversion vaikka Amazonista ja liittämällä ne puhelimeesi ladattuun virtuaalisovellukseen. Näin voit osallistua virtuaalityöhaastatteluihin tai käydä vaikka kurkkaamassa, miltä yritysten sisällä oikein näyttää. 

6. Videon käyttö lisääntyy jatkuvasti rekrytoinnissa ja tulee eteesi monissa muodoissa (videohakemuksina, esikarsintakysymyksinä ja automatisoituina videohaastatteluina), joten sitä kannattaa rohkeasti harjoitella.

Photos: Rawpixel & Matthew Kwong/ Unsplash

Photos: Rawpixel & Matthew Kwong/ Unsplash

Data

7. Hakukoneoptimointia voi soveltaa myös online CV:hen ja LinkedIn profiiliisi. SEO-CV (search engine optimization) sisältää osaamisesi selkeästi listattuina avainsanoina, linkit työnäytteisiisi tai blogiisi ja nostaa saavutuksesi esille tehokkain voimasanoin.

8. Tiedonhallinta osaksi urakehitystä. Oletko hyvä löytämään oleellisen tiedon informaatiotulvan seasta ja esittämään sen selkeästi ja visuaalisesti? Tiedon määrän kasvaessa jatkuvasti tämä taito nousee kokoajan tärkeämmäksi alalla kuin alalla. Mikäli tämä alue kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti pohtia miten tätä voisi hyödyntää omassa työssään.

Tekoäly

9. Laita algoritmit töihin puolestasi. Eikö olisi hienoa, että joku etsii sinulle sopivia töitä jatkuvasti 24/7. Markkinoilla alkaa jo olla useita tällaisia talent matching yrityksiä, yhtenä esimerkkinä Wisar, joka tarjoaa joustavia etätyömahdollisuuksia globaalisti huippuosaajille erityisesti digimarkkinoinnin ja IT:n alalta.  Myös sinä voit opettaa algoritmejä antamalla palautetta tarjottuihin tehtäviin ja näin saada parempia työpaikkamätsejä!

10. Haluatko tietää lisää tekoälystä? Tsekkaa Helsingin yliopiston ja Reaktorin laatima Element of AI ilmaiskurssi www.elementsofai.com.

Photo: Ancira Lloret Campos

Photo: Ancira Lloret Campos

5 askelta kohti unelmien työtä

Uravinkkien lisäksi kävimme myös läpi 5 ensimmäistä tärkeää askelta, joilla päästä lähemmäs omaa unelmatyötä. Gallupin mukaan suurinta osaa askarrutti työnhaussa juuri sen oman unelmatyön löytäminen sekä omien vahvuuksien tunnistaminen, joten kävimme läpi tärkeimmät stepit näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

Myös LinkedIn ja CV saivat boostausta saavutusten ja suositteluvinkkien muodossa. Mikäli kaipaat näihin lisävinkkiä, niin kannattaa tarttua 5 päivän haasteeseen ja tilata ilmainen työkalupakki osoitteesta www.thecareeratelier.com jolla pääset hyvin alkuun!

Lopuksi vinkattiin vielä vilkaisemaan voimasanoja, CV ja yrittäjyysvinkkejä The Career Atelierin Pinterest tauluilta ja webinaari päätettiin verkostoitumalla LinkedIn:ssä. Olikin jännittävää jälkikäteen tutustua, keitä kaikkia langoilla olikaan ollut. Huippua osaamista ja mahtavia tyyppejä kyllä koko jengi. 

Kiitos, kun sain olla mukana jakamassa ajatuksia kanssanne!

Ihanaa joulua ja inspiroivaa uutta vuotta äitikollegoille toivotellen,

Virpi

PS. Joululahjana MiB:läisille -20% kaikista The Career Atelierin coaching paketeista! Tarjous voimassa vuoden loppuun asti.

Photo: Ancira Lloret Campos

Photo: Ancira Lloret Campos

Virpi Jalonen The Career Atelier Photo by Ancira Lloret Campos.JPG

Kirjoittaja: Virpi Jalonen on Modern Career Coach, 2 lapsen äiti ja yrittäjä Espanjassa. Virpin missiona on auttaa ihmisiä löytämään unelmiensa työ sekä luoda lisää unelmatyöpaikkoja tähän maailmaan. Virpin mukaan parasta omassa työssä on se fiilis, kun näkee toisen ottavan uuden rohkean askeleen ja onnistuvan siinä.

www.thecareeratelier.com

www.linkedin.com/company/the-career-atelier

www.linkedin.com/in/virpijalonen

www.pinterest.es/thecareeratelier

www.facebook.com/thecareeratelier

www.instagram.com/the_careeratelier/

Kansikuva: Pixabay