MiBin blogivuosi 2018 – monipuolisia juttuja kiinnostavista aiheista

Olethan huomannut, että MiBin monipuolinen blogi päivittyy ahkerasti? Etenkin vuoden 2018 viimeisellä kolmanneksella blogissa on julkaistu monta postausta viikossa. Ja sama tahti jatkuu tulevana vuonnakin.

Blogijutut käsittelevät MiBille tärkeitä asioita: äitiyden ja uran yhteensovittamista, äitien aseman edistämistä työelämässä sekä osaamisen ja työelämätaitojen kehittämistä. Lisäksi blogissa esitellään MiBin toimintaa ja tapahtumia kalenterivuoden tärkeimpiä päiviä unohtamatta. Kirjoittajina toimivat niin MiBin aktiivit kuin esimerkiksi tapahtumien puhujat.

Kiinnostavia juttuja tältä vuodelta

Yksi MiBin tärkeimmistä teeseistä on se, että työ ja perhe kuuluvat samaan, äitien arkeen. MiB ottaakin jatkuvasti kantaa siihen, miten äitien asemaa työelämässä voitaisiin edistää. Tänä vuonna MiB on esimerkiksi kiertänyt eri paikkakunnilla yhdessä Väestöliiton ja Miessakit ry:n kanssa puhumassa perhevapaiden tasaisemmasta jakautumisesta molempien vanhempien kesken. MiB toivookin uudenlaista perhevapaamallia.

Kukaan ei ole välttynyt kuulemasta, että verkostoituminen on päivän sana. Verkostojen kautta voi esimerkiksi löytää uusia uramahdollisuuksia, auttaa muita ja tulla itse autetuksi. Mibiläiset ovatkin opiskelleet ahkerasti niin LinkedInin käyttöä kuin kasvokkaista verkostoitumistakin. Mari Valkonen kirjoitti blogiin, kuinka MiB-verkosto auttoi häntä ja hänen yrittäjäkollegaansa oman yrityksen perustamisessa.

MiBin tapahtumatarjonta on laajaa ja monipuolista. Usein harmittaa, ettei kaikkiin kiinnostaviin ehdi millään. Toisinaan tapahtumat ovat myös niin suosittuja, että tilaisuus on jo täynnä, kun itse yrittää ilmoittautua. Onneksi monista tapahtumista kirjoitetaan. Helsingin syysseminaari esimerkiksi vaikutti todella huikealta jo blogikirjoituksenkin perusteella. Oi, jospa oisin saanut olla mukana!

MiB-tapahtumien puhujat pääsevät blogiin vieraskynäilemään. Koska MiBin tapahtumat ovat erilaisia, löytyy blogista paljon erilaisia juttujakin. Yhteistä niille on kuitenkin se, että ne liittyvät jollakin tavalla äiteihin, työelämään ja oman hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Anna Taipale vieraili elokuussa Oulun MiBissä ja kirjoitti blogiin monelle työssäkäyvälle äidille varsin tutusta aiheesta: riittämättömyydestä.

Kalenterivuoden tapahtumat otetaan totta kai myös MiBissä huomioon. Viime viikkoina blogissa on ollut joulujuttuja ja tällä viikolla kokoamme yhteen kulunutta vuotta. Alkuvuodesta Emilia Stenholm kirjoitti naistenpäivän kunniaksi naisjohtajuudesta ja peräänkuulutti sitä, että naisten on itse uskallettava pyytää lisää vastuuta.

Ota MiBin blogi aktiiviseen seurantaan, niin pääset vielä paremmin mibiläisyyden ytimeen!

Teksti: Mia Gustafsson, MiBin sisällöntuottaja