Lapsisijoittajat – tulevat miljonäärit

Jokainen vanhempi pyrkii antamaan lapselleen mahdollisimman hyvät valmiudet elämään. Tiedot ja taidot, joilla navigoida elämässä eteenpäin. Kuinka mukavalta tuntuisikaan antaa lapselle myös hyvä taloudellinen startti. Riittävä pesämuna, jolla sisustaa ensimmäinen oma koti tai jota käyttää käsirahana ensiasunnon ostoon.

Harva vanhempi pystyy lohkaisemaan tuota pesämunaa omasta varallisuudestaan yhdellä tilisiirrolla. Onneksi on olemassa toinenkin keino, nimittäin varhain aloitettu sijoittaminen jonka onnistumista siivittää korkoa korolle -ilmiö. Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasi kirjoittaa blogissaan tästä ilmiöstä ja siitä miksi lapselle säästäminen kannattaa.

Nordnetin sivuilla on myös kätevä säästölaskuri, jonka avulla voi laskea kuinka paljon tarvitaan alkupääomaa tai vuosittaista sijoitusta, jotta päästään haluttuun lopputulokseen. Laskurin mukaan 100 euron kuukausisijoitus seuraavan 19 vuoden ajan 6 % korolla tuottaa huikean 42 943 € osakepääoman. Aika mukava ylioppilaslahja.

Paasi on vienyt laskelmat pidemmälle. Jos hyvin alkanutta tapaa 100 euron kuukausisijoituksesta ei lopeta voi jokaisesta suomalaisesta lapsesta tulla miljonääri hänen eläkepäiviinsä mennessä. Lisää aiheesta Yle Areenan haastattelusta.

Miljonääriksi ei kuitenkaan tulla sattumalta. Ensimmäinen askel sijoittamisen polulla on aina päätös sijoittamisen aloittamisesta. Seuraavat askelmerkit löydät Paasin blogikirjoituksesta.

Mothers in Business –yhdistys järjestää yhteistyössä Nordnetin kanssa Sijoita Lapselle –tilaisuuden 17.1 2017 klo 10:00, jonne ovat tervetulleita kaikki Mothers in Business –yhdistyksen jäsenet. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse jäsenille viikkoa ennen tilaisuutta.

Teksti: Maria Aksela, Mothers in Business yrityssuhdevastaava