MiB tutustui: viittomia vauvaperheille

Amerikasta lähtöisin oleva babysign on vähitellen kasvattanut suosiotaan myös meillä Suomessa. Kuulevat perheet kautta maan ovat huomanneet, että vauvan kanssa voi kommunikoida viittomilla jo ennen kuin vauva alkaa itse tuottaa sanoja. Vauvan käsien motoriikka nimittäin toimii reippaasti aiemmin kuin ääntöelimistö on kypsynyt sanojen tuottamiseen.

Vauvan kanssa viittomien opiskelu sopii kaikille perheille ja se tehdään iloisessa, kannustavassa ja vauvantahtisessa ympäristössä. Laura opettajamme kävi pitämässä pienen esittelyn kurssistamme Tampereen Mothers in Business – ryhmälle tammikuussa. Kun nostimme kädet ylös ja ryhdyimme viittomaan lorua Aurinko, aurinko lettuja paistaa, oli ihana huomata, kuinka paikalla olleiden vauvojen ja myös vähän isompienkin lasten huomio kiinnittyi saman tien käsien liikkeisiin. Jo pienikin lapsi hoksaa, että nyt tapahtuu jotain mielenkiintoista! Siellä missä lapsen katse on, on hänen huomionsakin.

Olemme järjestäneet Tampereella Viito vauvasi kanssa -kursseja keväästä 2016 lähtien. Kurssi koostuu 5 x 45 minuutin mittaisista tuokioista, joissa lauletaan ja lorutellaan samalla viittoen. Opiskeltavat viittomat liittyvät konkreettisesti vauvaperheen arkeen ja jokaisella kerralla kerrataan aiemmin opittua sekä harjoitellaan uutta sanastoa. Kurssia suositellaan perheille, joissa vauva on noin 3-12 kuukautta mutta kurssi sopii myös erinomaisesti odottaville äideille. Tampereella pidetään kesällä myös jatkokurssi taaperoille. Opettajina toimivat pitkän linjan viittomakielen tulkit ja viittomakommunikaatio-opettajat. Paikkana on Sorsapuiston vieressä oleva toimitilamme, mihin pääsee rattaidenkin kanssa.

Jos kiinnostuit, seuraava kurssimme alkaa Helsingissä 7.3. ja Tampereella 8.3. Järjestämme kursseja myös muilla paikkakunnilla.

Lisätietoja löytyy nettisivuiltamme: https://www.via-ok.net/kurssit-ja-tapahtumat

Ja Facebookista: https://www.facebook.com/ViittomakielialanOsuuskuntaVia/

 

Aurinkoista kevättä ja viittomisiin!

Terveisin,

Laura Raitila ja Irmeli Savolainen

Viittomakielialan Osuuskunta Via