Apr
23
8:30 AM08:30

23.04.2019 MiB goes Eilakaisla

Eila Kaisla oli oman aikansa rautainen mother in business. Kun Eila perusti toimialapalveluyrityksen 1971, oli ala aivan uusi Suomessa. Hän edusti uutta ajattelua alalla; joustavuutta, ennakkoluulottomuutta ja rohkeutta. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii mm. ATK-aikaan siirtyminen, joka tehtiin Eilakaislalla jo heti 70-luvun lopussa.

Eilakaislalta saat kaikki yrityksesi rekrytointipalvelut, HR-palvelut ja henkilöstöpalvelut saman katon alta! Tarjoamme rekrytointi-, henkilöstövuokraus- ja HR-konsultointipalveluita, soveltuvuusarviointeja uudelleensijoitusvalmennusta ja uraohjausta valtakunnallisesti.

Aamupalan aikana kerromme Eilakaislan palveluista sekä pohdimme yrityksen matalan hierarkian organisaatiokulttuuria ja piirteitä, jotka tekevät yrityksestä perheystävällisen. Annamme myös työnhakuun ja haastatteluihin liittyviä vinkkejä.

Paikka: Yliopistonkatu 26, 3 krs. 20100, Turku (lastenvaunut voi jättää ala-aulaan)

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 4 äitiä lapsineen ja 6 jotka saapuvat yksin.

Tarjoilut: Aamupala

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ti 16.04. klo 10.
View Event →
Apr
24
9:30 AM09:30

Ke 24.4. MiB goes Kaiko Clothing: keskustelutilaisuus kestävämmästä vaateteollisuudesta

Vaateteollisuus on yksi ympäristöä kuormittavimpia teollisuudenaloja. Pikamuoti ja kertakäyttökulttuuri, tekstiilien kasvattaminen ja muokkaaminen sekä epäeettiset työolot ovat kaikki vaatebisneksen nurjia puolia. Onkin selvää, että tulevaisuudessa vaateteollisuuden täytyy kääntää takkinsa kohti kestävämpää aikakautta.

Suomalainen vaatevalmistaja Kaiko Clothing vannoo kestävän kuluttamisen ja ajattomuuden nimeen. Ympäristöystävällisyytensä ja vihreiden valintojensa lisäksi yritys lahjoittaa huomattavan osan tuotoistaan Naistenpankin kautta kehitysmaiden naisten elinolojen parantamiseen.

Tule kuulemaan Kaiko Clothingin toimitusjohtaja Mirjam Sokan ajatuksia vaatebisneksen tulevaisuudesta sekä keskustelemaan kestävämmistä valinnoista. Tapahtumassa pohditaan kuluttajalähtöisesti vaateteollisuuden mahdollisuuksia ja haasteita yhteisissä ympäristötalkoissamme.

Tapahtuma on osa MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hanketta. Lastemme tulevaisuus -hanke panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Tilaisuuteen mahtuu 12 äitiä lapsineen tai ilman lapsia.

Aika: 24.4. klo 9.30-11
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 17.4. klo 10.View Event →
Apr
24
10:30 AM10:30

Ke 24.4. MiB Morning Club: Sisters in Business - parempiin tuloksiin yhteispelillä

Teknisesti ottaen Hanne Kettunen ja Laura Satamo ovat toistensa kilpailijoita. Kumpikin kirjoittaa humoristista mutta syvällistä perheblogia, juontaa podcastia ja hauskuuttaa yleisöään Instagramissa. Silti, tai ehkä sen takia, Laura ja Hanne pitävät tiukasti toistensa puolia ja auttavat toista menestymään. Yhdessä juonitaan tarjousten sopivia summia, parasta kulmaa uuteen postaukseen ja toimivinta kuvaa Instaan. Sparrauksesta ja solidaarisuudesta on ollut kummallekin mitattavaa hyötyä. Puheenvuorossaan naiset kertovat, kuinka kilpailtu somebusinesskin voi paremmin kun ajaa samalla myös vähän siskon etuja.

Hanne Kettunen kirjoittaa suosittua Valeäiti-blogia ja toimii päivätyökseen konsulttiyhtiö Avanto Venturesin operatiivisena johtajana. Laura Satamo on Turun, oman elämänsä ja sisältöjen kuningatar, joka valloittaa media-alaa vuoden perheblogiksikin valittu Mamma Rimpuilee -blogi käyntikorttinaan.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 10 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: 24.4. klo 10.30-12
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 17.4. klo 10.View Event →
Apr
24
12:00 PM12:00

24.4.2019 MiB Recruiting Coffee: MiB-aktiivijäsenyydestä kiinnostuneille

MiB Tampereen paikallisjaosto rekrytoi! Mitäpä jos aloittaisit kevään mukaansatempaavan ja innostavan harrastuksen parissa – vapaaehtoistyössä MiB-aktiivina! Aktiivina pääset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan tulevaa toimintaamme. Paikallisjaosto mm. järjestää tapahtumia, kehittää yritys- ja sidosryhmäyhteistyötä ja viestii MiBistä kohderyhmille.

MiBin aktiivina kuulut sekä paikalliseen että valtakunnalliseen aktiivien verkostoon, pääset edistämään MiBin toimintaa, tutustut mahtaviin naisiin eri aloilta ja saat mukavaa vastapainoa koti- ja työarjelle juuri sen verran kuin haluat. Et tarvitse aiempaa yhdistyskokemusta, innostus MiBin toimintaan ja itsesi kehittämiseen riittää!

Avoimia rooleja tällä hetkellä ovat:

 • Viestintävastaava

 • Lyytivastaava

 • Kk-kahvien vetäjä

 • Tapahtumajärjestäjiä

Tervetuloa mukaan vapaamuotoiseen tilaisuuteen kuulemaan MiBin toiminnasta ja aktiivijäsenyydestä! Jos et pääse paikalle, otathan kuitenkin yhteyttä, jos aktiivitoiminta kiinnostaa.

Paikka: Crazy Town, Rautatienkatu 21 B, 5. krs, Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumiset FB-tapahtuman kautta.

View Event →
Apr
24
2:00 PM14:00

Ke 24.4. MiB Reads: Uraäidin selviytymisopas

Miten ruuhkavuosista selvitään? Anni Erkon Uraäidin selviytymisoppaassa äidit kertovat vaativan työn ja perheen onnistuneesta yhdistelmästä. Lukupiirissä keskustellaan kirjasta ja jaetaan omat parhaat vinkit. Kirja löytyy myös äänikirjana. Voit osallistua, vaikket olisi lukenut kirjaa.

Paikka: Wilhelmiinan Konditoria, Asemakatu 6, Jyväskylä
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Apr
24
2:00 PM14:00

24.04.2019 MiB Afternoon Club: St1 Puhtaan voiman vallankumous

Ilmastonmuutosta vastaan voidaan taistella. (St1, Puhtaan voiman vallankumous, 101 teesiä, teesi nro 1.)

Väestönkasvu sekä BKT:n kasvu ovat keskeisimmät syyt energian tarpeen kasvulle. Ja ne molemmat jatkavat jyrkkää kasvuaan myös tulevina vuosikymmeninä.

Ilmastonmuutosta vastaan on kuitenkin taisteltava, eikä siinä taistelussa riitä edes fossiilisten polttaineiden käytön totaali lopettaminen. Hiiltä on pystyttävä keräämään ilmakehästä takaisin. Mutta miten?

St1:n uusiutuvan energian projektipäällikkö ja äiti, Heidi Laurila, saapuu Turkuun kertomaan miten suomalainen energiayhtiö St1 aikoo vastata haasteeseen ja osallistuu jatkuvasti taisteluun ilmastonmuutosta vastaan.

Heidi vetää St1:llä tiimiä, jonka päätyötä on suunnitella Saharan metsittämistä.  Puheenvuorossaan hän avaa globaalia energiahaastetta ja taustoittaa sitä miksi kaikki keinot ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa on otettava käyttöön nyt. Marokossa toteutuvan Carbon Farming projektin lisäksi Heidi kertoo myös muista St1:n askeleista kohti visiota olla johtavaa CO2 -hyvän energian valmistaja ja myyjä.  Muita merkittäviä hankkeita ovat mm. etanolitehtaat, maalämpöhankkeet, mm. 7 km syvyyteen porautuva Deep Heat, ja tuulivoima

Paikka: Teknologia kiinteistöt, Lemminkäisenkatu 12b

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 10 äitiä lasten kanssa ja 20 äitiä jotka saapuvat yksin

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ke 17.04. klo 10.


View Event →
Apr
24
5:00 PM17:00

Ke 24.4.2019 MiB After work: Urailta – vahvat, monitoimiset tiedenaiset

Tule kuulemaan kahden vahvan ja moniosaaja-tittelin ansaitsevan uraäidin ja eritoten tiedenaisen uratarinat MiB:n urailtaan ja INSPIROIDU! Kuinka he ovat päihittäneet ns. aivovuodon ja yhdistäneet perhe-elämän ja uran tutkimuksen parissa.

Uratarinansa kertovat yrityspuolelta KCT:n geeniterapia yksikön johtaja Hanna Lesch sekä akateemisen uran valinnut apulaisprofessori ja tutkimusryhmän johtaja Minna Kaikkonen-Määttä.

Aika: Ke 24.4.2019 klo 17–18.30

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Lapsille ei ole erillistä leikkitilaa. Rattaille rajoitetusti tilaa. Hissi löytyy.

Mukaan mahtuu 14 äitiä lapsineen.

View Event →
Apr
24
5:30 PM17:30

24.4.2019 MiB After work: Yrityskulttuuri ja sen muutos

Me kaikki olemme yhden tai useamman yrityskulttuurin muovaamia. Yrityskulttuuri näkyy viivan alla – ja toisaalta yrityskulttuuri saattaa myös muuttua. Mitkä ovat johtajan ja työntekijän mahdollisuudet yrityskulttuurin muutoksessa? Aiheeseen johdattaa kolmen lapsen äiti Satu Haikarainen, joka työskentelee johtajana Lindström Oy:ssä. Tule mukaan keskustelemaan aiheesta!

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 17.4. klo 10.

View Event →
Apr
24
5:30 PM17:30

Ke 24.4.2019 MiB Reads: Ajanhallinta

Tervetuloa keskustelemaan ajanhallintateemasta ja jakamaan parhaat vinkkisi! Teemaan sopien olemme listanneet kirjoja, jotka voit halutessasi lukea:

 • Työkirja Saku Tuominen

 • Antisäätäjä Anna Perho

 • 4 hour work week Timothy Ferris

 • Viisas pääsee vähemmällä, Sampo Sammalisto

 • Getting Things Done, David Allen

 • Tapojen  Power of Habit: Why we do What We Do in Life and Business, Charles Duhigg

Jos ruuhkavuosien keskellä ei jää aika lukemiselle niin tule ainakin paikalle keskustelemaan aiheesta!

Aika: Ke 24.4.2019 klo 17.30–19.00
Paikka: Cafe Piha
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 17.4. klo 10.


View Event →
Apr
25
11:00 AM11:00

25.04.2019 MiB Mingle: Tekniikan Naiset - lounastreffit

Tervetuloa taas minglailemaan ja verkostoitumaan kaikki teknologia-alalla työskentelevät, alaa opiskelevat tai alasta kiinnostuneet. Keskustellaan kiinnostavista aiheista ja uusimmista trendeistä aiheen ympärillä, tervetuloa saamaan inspiraatiota ja tutustumaan muihin alalla toimiviin!

Paikka: Bistro Julienne, Eerikinkatu 4

Hinta: Maksuton

Lapset: Lapset erittäin tervetulleita, Scandic Juliassa leikkipaikka lapsille.

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/419528418593868/


View Event →
Apr
25
1:00 PM13:00

25.04.2019 MiB Goes: Qvidja Gård

Qvidjan tilalla Paraisilla maata on viljelty jo yli vuosituhat. Nyt Qvidja Gård on kokeilutila hiiltä sitovalle, Itämeri-ystävälliselle, luonnon monimuotoisuutta kohentavalle ja ravinteita kierrättävälle maataloudelle. Tilalla kehitetään teknologioita, jotka voivat mullistaa uusiutuvan energian tuotannon – pian.

Mothers in Business, MiB ry, ja Lounais-Suomen tekniikan akateemiset naiset, AboaTEK, järjestävät yhteisen vierailun Qvidjan tilalle. Vierailun aikana Saara Kankaanrinta kertoo miten he yhdessä miehensä Ilkka Herlinin kanssa perustivat Qvidja Gårdin ja miksi Paraisilla sijaitsevalla Qvidja Gårdilla on keskeinen rooli taistelussa ympäristökatastrofeja vastaan.

“Ilmastonmuutos tulee nopeammin kuin uskommekaan. Hyvä uutinen on, että vielä on paljon tehtävissä. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ruveta toimimaan. Tietoisuus ja teknologia on onneksi nyt lähtenyt nousuun. Minulla on tunne, että kohta alkaa tapahtua ja paljon, etenkin yrityksissä. Jos ajatellaan ympäristöön, kestävään talouteen ja luonnonvarojen kestävään käyttöön liittyviä bisneksiä, niin ei siinä kyllä lyö kirvestään kiveen. Siellä on se iso kasvu.” toteaa Ilkka Herlin, ympäristöaktivisti ja isä, verkkolehti Klimaatissa

Saara Kankaanrinta on vahva ympäristövaikuttaja ja äiti. Hän on kokoustanut valtionpäämiesten kanssa ja perustanut kaksi yritystä säätiön ja koetilan lisäksi. Saara sanoo soittavansa vaikka paaville, jos siitä vain on apua. Hänelle on tärkeää käyttää  vaikutusvaltaansa oikeiden asioiden, erityisesti luonnonsuojelun, puolesta.

Tervetuloa siis Qvidja Gårdiin kuulemaan ja näkemään miten taistelua kuudetta sukupuuttoaaltoa, Itämeren saastumista ja ilmastonmuutosta vastaan käydään!

Aika: To 25.04.2019 klo 13:00 - 15:00

Paikka: Qvidja Gård, Qvidjavägen 337, 21630 Lielahti

Hinta: Maksuton

Lapset: Lapset tervetulleita!

Tapahtumaan mahtuu MiBin kiintiöön 7 äitiä lapsineen ja 8 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse viikonpäivänä 18.04. klo 10.View Event →
Apr
25
1:00 PM13:00

To 25.4. MiB Afternoon Club: Omapaja - kevytyrittäjyys ja sen mahdollisuudet

Laura Laine-Pohls tulee Omapajalta esittelemään heidän palveluitaan ja puhumaan kevytyrittäjyydestä. Omapaja pyrkii lisäämään yrittämisen edellytyksiä yhteiskunnassa ja innostaa ihmisiä tekemään työtä intohimolla. Kevytyrittäjyys Omapajan laskutuspalvelussa mahdollistaa omalla osaamisella ansaitsemisen ilman oman yrityksen perustamista. Omapaja tarjoaa turvallisen polun yrittäjyyteen.

Tilaisuuteen mahtuu 12 äitiä lapsineen sekä 13 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: 25.4. klo 13-15
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 18.4. klo 10.

View Event →
Apr
25
5:00 PM17:00

To 25.4. MiB mingle: MiB-äitien språkbad

Huhtikuussa kielikylvetään ulkona Onkilahden laivapuistossa! Vaihdamme kuulumisia ja suunnittelemme tulevaa. Ajatuksena on laajentaa kielikylpytoimintaamme mingleistä muihinkin tapahtumakonsepteihin ja ideoita kiinnostavista kohteista otetaan edelleen mielellään vastaan. Tapahtuma sopii kaikille, jotka haluavat harjoittaa ruotsin kielen taitoaan rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Kokoonnutaan ison laivan läheisyydessä. Tervetuloa mukaan!

I april språkbadar vi ute i Metvikens skeppsparken! Vi diskuterar om aktuella händelser och planerar fortsättningen. Tanken är att MiB ska börja organisera även vanliga evenemang på svenska och vi tar fortfarande gärna emot ideer om intressanta platser att besöka. Mötet passar alla som vill öva på sina språkkunskaper. Vi ska träffas nära det större skeppet.  Välkommen med!

Aika: Torstai 25.4. klo 17–18
Paikka: Laivapuisto, Järvikatu 7, 65100 Vaasa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Apr
25
5:30 PM17:30

To 25.4.2019 MiB Extra: Syömisen psykologia lapsiperheessä

Kuulostaako tutulta: 
”et saa jälkiruokaa ennen kuin olet syönyt salaattisi”,
”syöt vielä 4 lusikallista”,
”nyt me perutaan karkkipäivä”,
”älä pyöri siinä pöydässä” ja
”onpa mulla paksut reidet ja läski maha”

Tule Syömisen psykologia lapsiperheessä -luennolle kuuntelemaan ravitsemusvalmentaja (FAF NC) Noora Revon mietteitä siitä, millaisia vaikutuksia lapsuudenaikaisilla syömiseen liittyvillä kokemuksilla voi olla esimerkiksi aikuisuuden tunnesyömiseen, paino-ongelmiin ja elämänhallinnan haasteisiin. Luennolla pohditaan myös kuinka karikoilta voidaan välttyä ja saadaan vinkkejä esimerkiksi lapsiperheen ruokasisustuksen toteutukseen.

Tervetuloa!

Paikka: Kouvola, tarkempi tieto Lyyti-kutsussa.
Hinta: maksuton
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 10 äitiä jotka saapuvat yksin ja 3 äitiä lapsen kanssa.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 10.4. klo 10. Kutsussa myös linkki luennoitsijan esikyselyyn, johon toivotaan kaikkien vastaavan. Jokaisella on nyt siis mahdollisuus vaikuttaa luennon sisältöön.

View Event →
Apr
26
9:30 AM09:30

Pe 26.4.2019 MiB mingle: Auf Deutsch, bitte

Oletko joskus opiskellut saksaa? Tuntuuko, että kielitaito on ruosteessa? Ei hätää, et ole yksin! 

Herätä sisäinen saksattaresi henkiin kevään kunniaksi. Tässä Minglessä keskustelu käydään auf Deutsch. Tutustutaan toisiin äiteihin kuitenkin rennolla otteella. Paikalla myös natiivipuhuja (eli elävä sanakirja) auttamassa meitä. Kynnys on matala, joten voit myös tulla ”kuunteluoppilaaksi”.

Herzlich willkommen!

Aika: Pe 26.4.2019 klo 9.30–11.00

Paikka: Ramin Konditoria

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita

View Event →
Apr
26
11:00 AM11:00

Pe 26.4. MiB mingle: Lounas @ Momento, Karisma

Tervetuloa lounaalle juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on karistaa hetkeksi kiire harteilta ja tutustua uusiin ihmisiin jutustelemalla lounaan lomassa lasten kanssa tai ilman. Tule paikalle juuri sellaisena kuin olet, täynnä energiaa ja iloa tai liian vähän nukkuneena ja väsyneenä. Saat varmasti energiaa päivään muista naisista. Nähdään ravintola Momentossa, Karisman toisessa kerroksessa!

Aika: Pe 26.4.2019 klo 11.00-12.00  
Paikka: ravintola Momento, Kauppakeskus Karisma
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Apr
26
11:30 AM11:30

Pe 26.4. MiB mingle: Lounas @ Lounashuone Eagle, Kotka

Tervetuloa Mothers in Business (MiB) ry:n lounasmingleen Kotkassa. MiB on verkosto urasuuntautuneille äideille, joille työn ja perheen yhdistäminen on luonnollinen osa arkea.

Tule verkostoitumaan muiden samanhenkisten äitien kanssa ja samalla kuulet mitä tänä vuonna on suunnitteilla Kymenlaakson alueella.

Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten äidit, yksin tai lasten kanssa. Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille.

Paikka: Lounas huone Eagle, Kyminlinnantie 6, 48600 Kotka
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Apr
26
3:30 PM15:30

26.4 MiB goes: Meyer Turku

Haluatko kurkistaa Meyer Turun telakan porttien sisäpuolelle ja nähdä millaista bisnestä laivanrakennus on? Menikö lokakuinen vierailu sivu suun? Ei hätää, nyt saat uuden mahdollisuuden!

MiBin ainutlaatuisella vierailulla tutustumme Meyer Turkuun yrityksenä ja pääsemme kurkistamaan ajankohtaisten laivaprojektien maailmaan telakkakierroksella viestintäpäällikkö Tapani Myllyn johdolla. Lisäksi käyttöönoton päällikkö Laura Klami kertoo meille millaista työskentely miesvaltaisella telakalla on, ja miten uran ja perheen yhteensovittaminen onnistuu. Tarjolla kahvia ja pientä suolaista.

Telakkaan ja työn alla oleviin laivoihin ei pääse ihan noin vain tutustumaan, eli tätä tilaisuutta ei kannata missata! Huomioithan, että telakkakierroksella on luvassa jonkin verran kävelyä. Turvallisuussyistä tälle vierailulle ei voi ottaa mukaan lapsia.

Paikka: Telakkakatu 1, rakennus P32/P39

Hinta: Maksuton

Lapset: Turvallisuussyistä tapahtuma on poikkeuksellisesti vain äideille eikä mukaan voi ottaa edes sylilapsia.

Mukaan mahtuu 20 äitiä. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 12.4 klo 10. Huomioithan, että turvallisuussyistä nimilista osallistujista toimitetaan telakalle heti ilmoittautumisajan päätyttyä 18.4 klo 17, eikä muutoksia osallistujiin voida enää sen jälkeen tehdä.


View Event →
Apr
27
10:00 AM10:00

La 27.4. MiB goes Vireus

Pömpöttääkö vatsan seutu? Kyseessä saattaa olla suorien vatsalihasten erkaantuma, joka vaikuttaa häiritsevästi voimansiirtoon rintakehän, lantion ja lanneselän välillä. Lantiopohjan ja vatsalihasten toimintahäiriöt voivat heikentää vatsalihasten voimantuottoa ja fasciaalista tukea.

Minna Tynkkynen käy tapahtumassa läpi teoriassa ja käytännössä harjoittelun periaatteet, jotka soveltuvat erkaantuma-asiakkaalle. Tunnilla demotaan ultraääni-laitteen avulla, miten aktivoida ja harjoittaa oikein keskivartalon tukilihaksia (poikittaista vatsalihasta, vinoja vatsalihaksia, lantionpohjan lihaksia). Tapahtumassa käydään myös läpi mitä naisen keho kokee raskaana ollessa ja millaisia asioita pitää ottaa huomioon synnytyksen jälkeen. Lisäksi käymme läpi yleisiä asioita naisen lantionpohjasta ja sen treenaamisesta.

Aika: 27.4. klo 10.00-12.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: maksuton (lapsiparkki 5 EUR per lapsi, maksu paikanpäällä)
Lapset: Vähintään kaksivuotiaat lapset tervetulleita leikkimään Velmumesta-lapsiparkissa äitien treenitapahtuman ajan (velmumesta.fi)

Mukaan mahtuu 30 äitiä. Lapsiparkkiin osallistuvien lasten iät on ilmoitettava ennakkoon Lyyti-ilmoittautumisen yhteydessä, jotta lapsiparkin hoitajamäärä osataan mitoittaa oikein.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 20.4. klo 10.

View Event →
Apr
29
5:00 PM17:00

MiB Recruiting Coffee

Haluatko parantaa äitien asemaa työelämässä ja yhteiskunnassa? Haluatko helpottaa työn ja perheen yhdistämistä? Haluatko olla mukana luomassa perheenäideille uusia mahdollisuuksia oman ammatillisen osaamisen, työelämätaitojen ja hyvinvoinnin kehittämiseen sekä verkostoitumiseen erilaisten tapahtumien kautta?

Jos haluat, niin ryhdy MiBin aktiiviksi!
Tule tutustumaan MiBin toimintaan ja kuulemaan, että mitäpä se aktiivin homma oikein on ja mitäpä me aktiivit oikein tehdään!

MiBin aktiivina sinulla on hienot mahdollisuudet verkostoitua ja kehittää sitä omaa osaamista. MiB tarjoaa monipuolisesti kiinnostavia tehtäviä tapahtumajärjestämisestä yrityssuhdetoimintaan ja viestinnästä edunvalvontaan. Tämä vapaaehtoistyö kannattaa, se antaa paljon enemmän kuin ottaa!

Tervetuloa, tapahtuma on kaikille avoin! Lapset ovat myös tervetulleita! :)

Paikka: Repolaisen taukopaikka, kauppakeskus Revontuli
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Apr
29
5:45 PM17:45

Ma 29.4.2019 MiB goes: Svenska teatern, Chess på svenska -musikaali

Tervetuloa nauttimaan musikaalista, jota on kuvattu vuoden musiikkitapahtumaksi, årets största musikalhändelse! Rohkeasti ruotsiksi - koulukielestä käyttökieleksi perhevapailla -projektin myötä MiBiläiset saavat mahdollisuuden päästä nauttimaan teatteri-illasta mitä parhaimmassa seurassa. Chess på svenska on musikaali, joka on nähtävä! Tämä on hieno mahdollisuus päästä nauttimaan ruotsinkielisestä kulttuurista, ja tauolla voi treenailla omaa kielitaitoa, tasosta riippumatta.

Ilmoittaudu pian mukaan, paikkoja on rajoitetusti! Ilmoittautua voi Lyytissä 28.3. klo 10 saapuvan ilmoittautumislinkin kautta ja ilmoittautuminen päättyy 11.4.

Lipun hinta esitykseen on 30 € /kpl sisältäen palvelumaksut ja transaktiokulut. Lippu maksetaan Lyytissä ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli et pääse paikalle, emme valitettavasti voi palauttaa rahojasi takaisin. Voit kuitenkin antaa lipun toiselle MiBin jäsenelle jos et pääsekään paikalle.

Ennen näytöstä minglaillaan Svenskanin Amos-lämpiössä. Minglailu alkaa klo 17.00 ja teatteriesitys klo 18.00. Mahdollinen tarjoilu minglailun yhteydessä hoidetaan omakustanteisesti.

Aika: 29.4. klo 18:00, esityksen kesto 2 h 40 min sisältäen tauon. Mingle klo 17:00 alkaen. Olethan paikalla viimeistään klo 17:45, jotta saat lippusi.
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: 30 €
Lapset: Tällä kertaa vietämme iltaa aikuisten kesken

Lue lisää musikaalista: https://svenskateatern.fi/sv/repertoar/chess/

View Event →
Apr
29
5:45 PM17:45

Ma 29.4. MiB Mingle: Vappuetkot Seinäjoella

Kilistele vappu käyntiin hyvässä seurassa. Oletpa sitten jäsen tai vasta toiminnasta kiinnostunut – toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi viettämään rentoa ja kiireetöntä vapun aloittelua kanssamme. Tavoitteenamme on tarjota mukava hetki rupatteluun ja verkostoitumiseen muiden urahenkisten äitien kanssa. Tule käymään, tai viihdy pidempään, olemme paikalla 17.45-19.30.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille. Tarjoilu on omakustanteinen ja lapset ovat tervetulleita!

Ilmoittaudu tilaisuuteen merkitsemällä itsesi osallistujaksi FB-tapahtumaan tai sähköpostilla vaasa@mib.fi.

View Event →
Apr
30
11:30 AM11:30

30.04.2019 MiB Mingle: Puhutaan palkasta

Suosittu palkkamingle saa jatkoa! Vapaamuotoista keskustelua palkasta. Mistä sinun palkkasi koostuu ja oletko ajatellut pyytää palkankorotusta, miten ajattelit perustella sen? Saatko rahapalkan lisäksi muita etuja tai bonuksia, miten ja miksi? Mitäköhän muut tienaa?

Keneltäkään ei udella palkkoja ja keskustelu on vapaaehtoista, voit myös tulla paikalle vain kuuntelemaan, Johanna Molin Eilakaislalta alustaa keskustelua.

Paikka: Hansakorttelin ravintolamaailma, Kultatalo, 3krs. Tavataan leikkipaikan läheisyydessä.

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Linkki facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/651332725324153/


View Event →
May
1
to May 6

Toukokuu: MiB Extra: Toukokuun sokkotreffit

Oletko kiinnostunut kartuttamaan verkostojasi ja tutustumaan matalalla kynnyksellä mahtaviin MiB-äiteihin? Lähde sokkotreffeille mibiläisten kanssa!

Maaliskuussa jo suuren suosion saaneet sokkotreffit ovat täällä taas. MiB järjestää mahdollisuuden tutustua uusiin urasuuntautuneisiin äiteihin taas toukokuussa sokkotreffien muodossa. Jaamme osallistujat kolmen tai neljän naisen ryhmiin, jotka voivat sopia vapaasti keskenään lounastreffien tai after workin ajankohdasta ja paikasta.

Ilmoittaudu mukaan Lyyti-kutsun mukana tulevan lomakkeen kautta ja laajenna verkostoasi! Täytä tietosi lomakkeelle viimeistään 6.5.2019.

Ryhmäläisille ilmoitetaan ryhmän kokoonpano sähköpostiviestillä. Jättämällä yhteystietosi suostut siihen, että sähköpostiosoitteesi jaetaan ryhmäläisten kanssa.

Tutustuaksesi muihin mibiläisiin, voit myös hyödyntää MiB ry:n jäsenten omaa virtuaalista kohtaamispaikkaa MiBiTiä. MiBiTissä voit etsiä ja ottaa yhteyttä esim. saman toimialan tai samanikäisten lasten MiB-äiteihin. https://mibit.mib.fi

View Event →
May
2
5:30 PM17:30

Mib After Work: Ajankäyttö

Kenelle tahansa nykypäivänä juttelee, kaikilla tuntuu olevan aina kiire. Sara Savolinilla sen sijaan ei ole. Kiire on Saran mielestä yksi pahimmista tämän päivän synneistä, asia joka vie ihmisiä kauemmas siitä mikä oikeasti elämässä on tärkeää ja siksi hän haluaa auttaa mibiläisiä selättämään sen. Hän tulee puhumaan ajankäytöstä pintaa syvemmältä, käytännönläheisesti. Ja koska asiat on parempi tehdä tänään kuin huomenna, viemme testatut ja valmiiksi hyväksi todetut toimitavat heti käytäntöön lyhyen workshopin aikana.

Sara Savolin on 25-vuotias sarjayrittäjä henkeen ja vereen. Tätä nykyä hän on myös Kasvun Roihun trainee. Ihmisten ja yrittäjien auttaminen on kaiken hänen toimintansa keskipisteessä ja hän toimii mm. Redesanin verkostosparraajana. Hänen intohimonsa on itsensä kehittäminen ja uusien toimivien toimitapojen löytäminen tiellä kohti suuria unelmia ja tavoitteita. Hänen mottonsa on ”If it is to be, it`s up to me”

Aika: To 02.05.2019 klo 17.30–19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! (Kulku ei ole esteetön, tilaan saa rattaat, mutta se vaatii rattaiden kantamista rappusia pitkin).


Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 25.04. klo 10.View Event →
May
9
11:30 AM11:30

To 9.5. MiB Mingle (Seinäjoki) Lounasmingle Varickolla

Tervetuloa Mothers in Business ry:n lounasmingleen Seinäjoella. MiB on verkosto urasuuntautuneille äideille, joille työ ja perhe kuuluvat luonnollisesti samaan pakettiin.Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten äidit, yksin tai lasten kanssa. Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille.Tule verkostoitumaan muiden samanhenkisten äitien kanssa.

Lounaan jälkeen mahdollisuus tutustua yritysten Graphic Design Koivuporras ja Studio Street toimitiloihin ja palveluihin.

Ilmoittaudu tilaisuuteen merkitsemällä itsesi osallistujaksi FB-tapahtumaan tai sähköpostilla vaasa@mib.fi.

Paikka: Varicko, Rytmikorjaamo, Vaasantie 11, Seinäjoki
Hinta: Omakustanteinen lounas!
Lapset: Tervetulleita!


View Event →
May
9
5:30 PM17:30

MiB After Work: Johtajakoulu

"Jonain päivänä musta tulee jonku suuren yrityksen markkinointijohtaja". Näin sanoi Hale Okkonen jo opiskeluaikana, mutta silti hänen nykyinen positio Postin markkinointijohtajana tuli jotenkin yllättäen. Vai tuliko? Miten paljon ääneen sanotut haaveet lopulta vaikuttavat urapolkuihimme? Tätä pohtii Aava & Bangin perustajanakin monille tutuksi tullut Hale Okkonen.

Toukokuun johtajakoulussa Hale kertoo uratarinansa lisäksi näkemyksiään johtajuudesta. "Ihmisten, asioiden, talouden, sidosryhmien johtaminen... Johtajuus on niin valtavan laaja käsite, että loppujen lopuksi tuntuu että kaikkein suurin haaste on itsensä johtamisessa ja kaikkien näiden aspektien välillä tasapainoilussa."

Aika: To 09.05.2019 klo 17.30–19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!


Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 02.05. klo 10.View Event →
May
13
6:30 PM18:30

MiB goes: Paytrail

Paytrail on suomalainen maksupalveluntarjoaja, joka on työntekijöidensä mielestä Suomen ehdottomasti paras työpaikka.

Miten lapsiperheellisten tarpeet on otettu huomioon Great Place to Work -kisassa hyvin menestyneen Paytrailin arjessa? Tule kuulemaan vinkkejä siitä, miten työnantaja voi edistää työuran ja perheen yhdistämistä.

Samalla pääset vierailulle vastikään remontoidulle toimistolle, jonka lähtökohtana on ollut lisätä mahdollisuuksia työntekijöiden yhdessäololle ja vuorovaikutukselle eri tiimien välillä. MiB-äitejä ovat hostaamassa Suvi Tikkanen ja Saana Borgström.

Aika: Ma 13.5.2019 klo 17.30–19.00

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa.

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 6.5. klo 10.View Event →
May
15
4:00 PM16:00

15.5. MiB goes: Hartwall

Hartwall avaa ovensa mibiläisille toukokuussa ja toivottaa tervetulleeksi Lahden panimolle. Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua Hartwallin historiaan ja päästä näkemään kuinka mm. Jaffa-pullon matka kauppojen hyllylle saa alkunsa. Saamme myös vastauksen siihen, kuinka monta litraa juomia valmistetaan vuodessa. Pääsemme tehdaskierrokselle tarkkailemaan panimon toimintaa. Kuulemme lisäksi Hartwallin käytännöistä vanhempainvapaiden osalta.

Hartwall on juoma-alan kasvava suunnannäyttäjä ja valmistaa suomalaisten rakastamia juomia arkeen sekä juhlaan. Hartwall Jaffa on Aito Oikea suomalainen virvoitusjuoma, joka tuli markkinoille jo vuonna 1949. Nykyisin se on Suomen arvostetuin virvoitusjuoma. Hartwall Jaffa tunnetaan ennen kaikkea hedelmäisestä appelsiinivirvoitusjuomastaan, ja Hartwall Jaffa Appelsiini onkin tuoteperheen suurin yksittäinen tuote.

Hartwallin moderni tuotantolaitos sijaitsee Lahdessa, lähdevesipullottamo Karijoella ja pääkonttori Helsingissä. Rakastettujen klassikoiden ja innovatiivisten uutuuksien parissa työskentelee 700 hartwallilaista, välillisesti Hartwall työllistää Suomessa 11 000 ihmistä.

Hartwall edistää vastuullista juomakulttuuria sekä toimii aktiivisesti ympäristön hyväksi ja korostaa lähituotantoa.

Mukaan mahtuu 30 äitiä sekä 10 pientä lasta. Huomioithan ystävällisesti, että tehdaskierrokselle toivotaan mukaan korkeintaan kahdet vaunut.

Tervetuloa!

Aika: ke 15.5.2019 klo 16.00-17.30
Paikka: Hartwall Lahti, Kasaajankatu 13, 15101 Lahti
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: tervetulleita
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse.


View Event →
May
15
6:00 PM18:00

Positiivista perhepuhetta varhaiskasvatuksesta

Laadukas varhaiskasvatus, mitä se on?

Laadukas ja turvallinen varhaiskasvatus on sijoitus lastemme tulevaisuuteen. Laadukas ja perheiden saatavilla oleva varhaiskasvatus on edellytys myös vanhempien työssäkäynnille. Parhaimmillaan varhaiskasvatus on siis koko perheen etu ja koko perheen hyvinvointia tukeva tekijä.

Miten voisimme paikallisesti kehittää varhaiskasvatusta laadukkaammaksi?

Nyt sinulla on mahdollisuus tulla keskustelemaan varhaiskasvatuksen tilanteesta, saada oma äänesi kuuluviin ja olla oman näkemyksesi kautta kehittämässä varhaiskasvatusta laadukkaammaksi.

Otatko sinä haasteen vastaan ja tulet mukaan?
Keskusteluillassa esille nousseet asiat viedään eteenpäin koulutuslautakuntaan.
Tilaisuus on kaikille avoin.

Paikka: Päiväkoti Kotola, Ritarinne 10
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
May
23
5:00 PM17:00

23.5. MiB Extra: Ympäristöilta

Tule mukaan ympäristöiltaan kuulemaan, millaisia ilmastotekoja Lahdessa voi tehdä.

Lahti on mukana Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -finaalissa. Lahden ympäristöjohtaja Saara Vauramo kertoo, miten Lahdesta tuli ympäristökaupunki.

Syksyllä 2019 Lahti ottaa ensimmäisenä maailmassa käyttöön asukkaiden henkilökohtaisen päästökaupan. Projektipäällikkö Anna Huttunen CitiCAP-hankkeesta kertoo, mistä on kyse.

Tapahtuma on osa MiB Lab Lastemme tulevaisuus -hanketta. Lastemme tulevaisuus -hanke panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Aika: to 23.5. klo 17.00-18.30
Paikka: Askonkatu 2, 15100 Lahti, 8. krs.
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostilla.


View Event →
May
24
3:00 PM15:00

MiB Extra: Profiilikuvaus Puotilassa

Nyt on mahdollisuus päivittää profiilikuva esimerkiksi CV:seen, käyntikorttiin tai sosiaalisen median kanaviin! Paikan päällä ammattilaiset hoitavat stailauksen ja meikin, jotta olet parhaimmillasi kuvassa. Tapahtuma on poikkeuksellisesti maksullinen ja vain aikuisille.

Aika: Pe 24.5.2019 klo 15–19

Paikka: Puotila. Tarkempi osoite ilmoitetaan Lyyti-kutsussa.

Hinta:

 • Kuvaus 25 e, sisältäen yhden kuvan

 • Lisäkuvat 30 e / kpl

 • Hiusten stailaus 20 e

 • Pikaehostus 20 e

 • Jos ottaa sekä hiusten stailauksen että pikaehostuksen, saa 5 euron alennuksen

Kaikille osallistujille varataan päivän kuvauksiin oma aika, jotta tapahtuma sujuisi ilman turhia odotteluja. Riittää, että saavut paikalle hyvissä ajoin ennen omaa sovittua vuoroasi. Tilaisuuteen mahtuu 9 äitiä, jotka saapuvat yksin. Päivän aikana sinulla on mahdollisuus tutustua Puotila lifestyle myymälän tuotevalikoimaan.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 17.5. klo 10.

View Event →
May
31
11:00 AM11:00

31.5. MiB mingle: Lounas Ravintola Teivaan Lokki

Tule hakemaan vauhtia viikonloppuun lounaan merkeissä! Tervetuloa lounaalle juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa.

Nähdään ravintola Teivaan Lokissa, Vesijärven rannassa.

Ilmoittauduthan pöytävarausta varten viimeistään 29.5. Ilmoittautuminen tapahtuu lounaan Facebook-tapahtumassa, joka julkaistaan Mothers in Business Päijät-Hämeen -ryhmässä.

Aika: Perjantaina 31.5.2019 klo 11:00-12:00
Paikka: Ravintola Teivaan Lokki, Jalkarannantie 19, 15900 Lahti
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!


View Event →

Apr
17
6:00 PM18:00

Ke 17.4. MiB Goes Vepsäläinen ja suunnittelutoimisto Muoto ja miljöö (Sjk): Reseptejä sisustussuunnitteluun

Onnistunut tila on osiensa summa. MiB Goes -tapaamisessa opitaan onnistuneen tilan reseptiikkaa sisustussuunnittelun ammattilaisten kertomana. Jokaisessa tilassa on joku piirre, joka tekee tilasta uniikin. Oikeilla valinnoilla saat ominkin keinoin uutta potkua tilaan ja vahvistat tilan tarinaa. Illan reseptit sopivat niin kotiin kuin toimistoonkin.

Sisustusreseptit MiB-illassa meille jakaa sisustusarkkitehti Miia Lenkkeri-Tamminen (muotojamiljoo.fi) yhteistyössä Vepsäläisen kanssa.

Tilaisuuteen saa kukin MiBin jäsen kutsua mukaan kaverinsa tutustumaan MiBin toimintaan. Kaverin ilmoittautumislinkin saat sähköpostilla ilmoittautumisvahvistuksen yhteydessä.

Paikka: Vepsäläinen, Rengastie 2, 60120 Seinäjoki
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 6 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse jäsenille 7.4.2019 klo 18.

View Event →
Apr
17
5:30 PM17:30

MiB Reads: Uraäidin selviytymisopas

Uraäidin selviytymisopas - tarinoita ruuhkavuosien kuningattarilta on Anni Erkon koostama teos uran, perheen ja hyvinvoinnin yhteensovittamisesta. Kirjassa haastatellaan äitejä, jotka ovat kukin omalla tavallaan yhdistäneet uran ja perheen. Näitä tarinoita täydentävät eri alojen asiantuntijoiden vinkit hyvinvoinnin ja "täysjärkisyyden" säilyttämiseen ruuhkavuosien aikana. Tästä löytää jokainen äiti jotain mihin samaistua!

Tule mukaan lukupiiriin keskustelemaan, miten itse olet (tai voisit olla) omien ruuhkavuosiesi kuningatar. Mikäli teema kiinnostaa, voit tietenkin osallistua, vaikka teos olisikin jäänyt kesken.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 10.4. klo 10. Mukaan mahtuu viisi yksin saapuvaa äitiä ja viisi äitiä lapsineen.

View Event →
Apr
17
5:00 PM17:00

Ke 17.4. MiB Goes: C2 - Markkinoinnin trendit ja vastavoimat

Voiko maailmaa parantaa markkinoinnilla? Mitä jokaisen markkinoijan on hyvä tietää 2019?

Tervetuloa C2:n toimistolle viettämään AfterWork henkistä iltaa Hartmannin talon ”katolle”. C2 on kokonaisvaltaiseen markkinointiviestintään keskittyvä toimisto. Katsomme maailmaa paraatipaikalta kansainvälisestä Vaasasta käsin, 18 vannoutuneen markkinointi-ihmisen voimin. Luotamme konseptiajatteluun ja vahvaan strategiaan, luova suunnittelu sekä digi-/liikkuvan kuvan tuotanto ovat ydinosaamistamme.

Markkinointi saattaa tuntua välillä haastavalta pirstaloituneessa mediakentässä, mutta mitkä jutut kuitenkin ovat ja pysyvät? Mitkä trendit on hyvä markkinoijan ymmärtää ja hyödyntää? Syvennytään siis yhdessä markkinoinnin trendeihin ja kokonaisvaltaiseen brändiviestintään. Miten tehdään parempaa markkinointia ja luodaan parempaa maailmaa? Illan emäntänä toimii Milla Monola, joka luotsaa C2 mainostoimistoa. Tarjolla on sihijuomaa ja pientä purtavaa.

Aika: Keskiviikko 17.4. klo 17-18.30  
Paikka: Hovioikeudenpuistikko 15 C 37, Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 12 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse 10.4.  klo 18.

View Event →
Apr
17
5:00 PM17:00

17.04.2019 MiB Reads: Johtajuus

Jatketaan lukupiiriä johtamisteemalla! Minkälaista on hyvä johtaminen? Miten johtaja pystyy vastaamaan mahdottomilta tuntuviin vaatimuksiin? Miten yritystä johdetaan kriisissä? Tule mukaan keskustelemaan johtamisesta ja parhaista käytännöistä.  Tapaamme jälleen Denniksen yläkerrassa, jossa löytyy lapsille leikkipaikka. Huom! Olen aina tervetullut lukupiiriin vaikka et ole lukenut kirjoja, tai jos ehdit lukemaan vain yhden.

Kirjat:

Paranoidi Optimisti- Risto Siilasmaa

Johtajuuden ristiriidat- Alf Rehn

Paikka: Ravintoa Dennis, Linnankatu 17, 20100 Turku

Hinta: Omakustanteinen ruokailu

Lapset: Lapset erittäin tervetulleita, tilassa on leikkipaikka

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2566996243373443/


View Event →
Apr
16
4:00 PM16:00

Ti 16.4. MiB goes Kesko: Maailman vastuullisin kaupan alan yritys ympäristön asialla

Miten vastuullisuutta johdetaan Keskolla? Miten Kesko pyrkii pienentämään merkittävimpiä ympäristövaikutuksiaan? Miten Kesko on sitoutunut kansainvälisten ilmastokokousten tavoitteisiin?

Tervetuloa kuuntelemaan, kun Kesko Oyj:n vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo kertoo meille Keskon yleisestä vastuullisuustyöstä ja ympäristövastuusta.

Kesko on listattu maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi jo viidettä vuotta peräkkäin. Vastuullisuus on K-ryhmälle strateginen valinta ja jokapäiväistä työtä. Kesko on sitoutunut kansainvälisten ilmastokokousten tavoitteisiin ja on asettanut kunnianhimoiset päästötavoitteet toiminnalleen ja toimitusketjulleen.

Tapahtuma on osa MiB Lab lastemme tulevaisuus -hanketta. Lastemme tulevaisuus -hanke panostaa ja kannustaa positiivisiin ilmastotekoihin. Hanke keskittyy sekä lapsiperheiden ympäristötietoisuuden edistämiseen että uraäitien ammatillisen ympäristöosaamisen kasvattamiseen. Hanke on määräaikainen ja toteutetaan ajalla 1.1.2019 - 30.6.2019.

Tilaisuuteen mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Aika: 16.4. klo 16-17.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 9.4. klo 10.

View Event →
Apr
16
2:00 PM14:00

16.04.2019 MiB Afternoon Club: Ajatuksia uran ja perheen yhdistämisestä tutkijan ja bloggarin näkökulmasta

MiB Turun jäsenten pyynnöstä olemme kutsuneet tutkija Erica Åbergin ja bloggari Laura Satamon kertomaan uran ja perheen yhdistämisestä.

Erica Åberg on neljän lapsen äiti ja väitöskirjatutkija. Erica tutkii naisten ulkonäköön liittyviä sosiaalisia normeja muun muassa lastenvaatekulutuksen sekä ikääntymisen tuplastandardien kautta ja  jakaa samaistuttavasti elämäänsä sosiaalisessa mediassa sekä tutkijana että suurperheen äitinä, yhdistäen työn, perheen ja huumorin toisiinsa.

Laura Satamo on Turun, oman elämänsä ja sisältöjen kuningatar, joka valloittaa media-alaa vuoden perheblogiksikin valittu Mamma Rimpuilee -blogi käyntikorttinaan. Laura työskentelee vaikuttajamarkkinoinnin molemmilla puolilla pöytää, on podcastaaja, radiojuontaja ja mainostuottaja-käsikirjoittaja.

Paikka: Eilakaisla, Yliopistokatu 26, 3 krs. 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Mukaan mahtuu 4 äitiä lapsineen ja 6 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Tarjoilut: Kahvitarjoilu

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ti 9.04. klo 10.


View Event →
Apr
16
11:00 AM11:00

Ti 16.4.2019 MiB mingle: Lounas @ Bistro Goutu, Kouvola

Karista kiire ja tule tutustumaan ja verkostoitumaan muiden urahenkisten äitien kanssa lounaalle. Luvassa on lounaan ohessa mielenkiintoista ja rönsyilevää keskustelua, verkostoitumista uusien ja vanhojen tuttujen kanssa sekä vertaistukea ruuhkavuosiin.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki MiBin jäsenet ja jäsenyydestä kiinnostuneet. Tervetuloa keventämään työpäivää tai tuulettumaan lasten kanssa hyvän ruuan ääreen!

Paikka: Kabinetti, Bistro Goutu, Koulukatu 4, Kouvola, kirjapainotalon päädyssä
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita! Saatavilla on yksi syöttötuoli, joten kannattaa ottaa varalle oma matkasyöttötuoli mukaan.

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Apr
15
10:00 AM10:00

Ma 15.4. MiB goes eCraft: äitinä IT-alalla

eCraft on vuonna 1999 perustettu suomalainen IT-talo, jolla on toimipisteet Espoossa, Vaasassa, Tampereella ja Ruotsin Malmössä. eCraftilla työskentelee lähes 200 ammattilaista, jotka ovat erikoistuneet ERP-, CRM- ja BI- ja CPM-palveluihin sekä kustomoituihin sovelluksiin ja infrapalveluihin.

Mibiläisille tarjoutuu tilaisuus tutustua eCraftiin yritysvierailun merkeissä. Rennon brunssin lomassa kuulemme siitä, miten eCraftin äidit ovat päätyneet töihin IT-alalle. Työntekijät valoittavat omia kokemuksiaan pienten lasten äiteinä, kiireisessä IT-alan vilinässä.

Mibiläinen Aino Tarhala aloitti eCraftilla reilu vuosi sitten projektipäällikkönä. Aino kertoo siitä, kuinka hän päätyi somen voimalla eCraftille ilman IT-alan kokemusta ja miksi hän on viihtynyt juuri eCraftilla.

Alunperin kauneudenhoitoalalla työskennellyt, kahden pienen lapsen äiti, Petra Peltopuro, valoittaa omia taustojaan siitä, kuinka hän yhtäkkiä löysi itsensä IT-talosta. Petra tuli taloon Kolme vuotta sitten NewCrafters –trainee ohjelman kautta. Monien eri roolien jälkeen Petra vastaa tällä hetkellä eCraftin HR:stä.

Kokenut talouskonsultti Leena Taipale on työskennellyt IT-alalla jo pitkään. Leena kertoo syynsä sille, miksi eCraft on hänelle se oikea työpaikka, vaikka kysyntää olisi muuallakin. Leenan puheenvuorossa kuulemme myös, mitkä asiat eCraftilla tukevat perhe-elämää ja tuovat joustavuutta arkeen.

Aika: 15.4. klo 10-11.30
Paikka: eCraftin toimisto, Linnoitustie 6B, 02600 Espoo
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 8.3. klo 10.View Event →
Apr
13
12:00 PM12:00

La 13.4. MiB goes: Xamk XLab

Olisiko sinun unelmasi ihana viikonloppu rentouttavan retriitin merkeissä ja haluaisit samalla kehittää itseäsi ja verkostoitua? Joskus äitinä voi olla vaikeaa varata omaa aikaa kokonaiselle viikonloppu retriitille, nyt haluammekin kutsua sinut Xlab Kotka tilaan tutustumaan Mothers in Business järjestön toimintaan sekä viettämään kolme tuntia omaa aikaa miniretriitin merkeissä ❤

Haluaisitko mukaan yhdistystoimintaan, jossa edistetään työn ja perheen yhteensovittamista ja tarjotaan vertaistukea sekä kiinnostavaa äiti-lapsitoimintaa perhevapaiden aikana ja töihin paluun jälkeen

Tule tapaamaan, tutustumaan, keskustelemaan ja kuulemaan tulevasta toiminnastamme! Tervetuloa ja nappaa kaverisikin mukaan!

Vierailevana puhujana Mari Ravattinen, Mielen melodiat ”Usko omiin tavoitteisiin ja unelmiin”, Mari ohjaa myös Mindfullness harjoitteen.

Tervetuloa!

Paikka: XLab, Kirkkokatu 20, Kotka
Hinta: Maksuton
Lapset: Tapahtuma on poikkeuksellisesti tarkoitettu vain äideille.

Tilaisuus on poikkeuksellisesti avoin myös MiBin jäsenyydestä kiinnostuneille! Mukaan mahtuu 30 äitiä. Ilmoittautuminen Lyytin kautta

View Event →
Apr
13
11:00 AM11:00

La 13.4.2019 MiB Mingle: Koko perheen ulkoilu ja perhevapaauudistus

Mothers in Business ry haluaa olla mukana luomassa yhteiskuntaa, jossa työ ja perhe kuuluvat luonnollisesti samaan arkeen ja jossa molemmilla vanhemmilla on tasa-arvoiset mahdollisuudet toteuttaa itseään sekä käyttää osaamistaan työelämässä. Näitä tavoitteita varten tarvitaan uudenlaista perhepolitiikkaa, laadukkaita päivähoitopalveluita sekä työn ja perheen yhteensovittamista tukevia käytäntöjä.

Tervetuloa koko perheelle avoimeen ulkoilutilaisuuteen keskustelemaan näistä tärkeistä teemoista ja paistamaan nuotiomakkaraa! Otathan omat eväät mukaan. Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten vanhemmat yksin tai lasten kanssa sekä muut asiasta kiinnostuneet.

Aika: La 13.4.2019 klo 11.00–13.00
Paikka:  Vihiluodon uimarannalla oleva kota ja sen ympäristö
Hinta: Maksuton/Omat eväät mukaan!
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Apr
13
10:00 AM10:00

MiB Goes: Dash Lapland

Dash Lapland on työssäkäyville ja opiskelijoille suunnattu, kansainvälinen design hackathon -tapahtuma. Hackathon on osallistujille ilmainen ja avoin kaikille koulutustaustasta riippumatta. Voisitko sinäkin hurahtaa luovaan ongelmanratkaisuun, mutta tämä intensiivinen viikonloppu ei onnistunut tällä kertaa. Meillä on sinulle ratkaisu! Dash Lapland tarjoaa MiB-äideille intron design hackathoniin ja design thinkingiin. Intron jälkeen jäämme vielä kuulemaan Tuija Seipellin innostavan puheenvuoron.

Tuija Seipell on Kanadassa asuva  luovuuden lähettiläs, The Cool Hunterin päätoimittaja, maailman luetuin suomalainen bloggaaja, kosmopoliitti, konsultti ja puhuja, joka ei jätä kuulijoitaan kylmäksi. Hän on asiakaskokemuksen, kaupan, matkailualan, muotoilun, luovuuden, motivaation, tunteiden ja toivon puolestapuhuja. Asiakkaina hänellä on eri alojen globaaleja suuryrityksiä ja monikansallisia organisaatioita, kuten Harley-Davidson ja Nike, pieniä ja keskisuuria yrityksiä sekä kaupunkien ja valtioiden eri osastoja.

Käy tutustumassa myös DASH Lapland -tapahtumaan:https://www.hackathon.com/event/dash-lapland---are-you-brave-enough-5c640b960318b9001b22ccc0

Tervetuloa! Halukkaiden kanssa voimme jatkaa tilaisuuden päätteeksi yhteiselle lauantailounaalle.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 6.4. klo 11. Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä yksin.

View Event →
Apr
12
12:00 PM12:00

12.4.2019 MiB mingle: Huhtikuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti joko piipahtamaan tai viipymään pidemmäksi aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen, ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Paikka: Pala Café, Itäinenkatu 9, Finlayson, Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Linkki Facebook-tapahtumaan

View Event →
Apr
12
10:00 AM10:00

Pe 12.4. MiB webinaari paluu perhevapaalta - tiedätkö oikeutesi?

Missä tilanteissa työnantajalla on oikeus irtisanoa, lomauttaa tai siirtää muihin tehtäviin perhevapaita käyttävä työntekijä? Millainen on osittaisella perhevapaalla olevan asema? Entä jos määräaikaista työsopimusta ei olekaan jatkettu? Mitenvoin sujuvoittaa töihinpaluuta?

Tervetuloa mukaan pe 12.4. klo 10 webinaariin, jossa käydään läpi perhevapaalta paluuseen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä, kuten paluun yhteydessä huomioon otettavia asioita ja työntekijän oikeuksia. Vastaamme webinaarin aikana myös kuulijoiden kysymyksiin. Voit esittää kysymyksiä jo etukäteen kouluttajalle ilmoittautumislomakkeella.

 Webinaari järjestetään yhteystyössä Tekniikan Akateemisten kanssa. Kouluttajana on Emma Aho, hän toimii lakimiehenä TEKissä ja neuvoo liiton jäseniä työsuhteeseen liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Aho on syventänyt asiantuntijuuttaan perhevapaalta paluun kysymyksiin myös pro gradu -tutkielmansa kautta, jossa käsitteli aihetta oikeudellisesta näkökulmasta.
 
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse ja ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat osallistumisohjeet. Webinaarista on saatavilla tallenne, joka on katseltavissa kaksi viikkoa. Jaamme tallenteen tilaisuuden jälkeen MiBin jäsenten omassa Facebook -ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/MothersInBusiness/

View Event →
Apr
11
5:00 PM17:00

To 11.4.2019 MiB After Work: Johtajakoulu - Satu Saarinen

Johtajakoulun neljännessä tapaamisessa vieraaksemme saapuu Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Satu Saarinen. Satu on nuori kirkon johtaja alueella, joka on perinteisesti ollut miesjohtajien aluetta. Hän on tutkinut väitöskirjassaan naisten asemaa kirkossa ja rohkeasti puolustanut sukupuolten tasa-arvoa käytännön työssä. Hän saikin kirkon ensimmäisen tasa-arvopalkinnon vuonna 2018.

Satu käsittelee Johtajakoulun neljännessä osassa työajatonta työtä ja itsensä johtamista, ainoana naisena työskentelyä miesjohtajien joukossa, perheen ja työn yhteensovittamista, naisjohtajiin kohdistettuja odotuksia sekä häirinnän kysymyksiä sekä kirkollisen johtajuuden “koskemattomuutta” ja julkisuutta.

Takuulla mielenkiintoinen ja pohdintaa herättävä ilta luvassa naisille tärkeiden kysymysten ja osin rankkojenkin aiheiden parissa. Tähän keskusteluun kannattaa ehdottomasti ottaa osaa!

Aika: To 11.4.2019 klo 17.00-18.30
Paikka: Aleksinkulma, Myllynurkka
Osoite: Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 4.4. klo 10.

View Event →
Apr
10
5:00 PM17:00

Ke 10.4. MiB After Work: Kohti unelmatyötä! vol 2. Miten näytän oman osaamiseni?

Kohti unelmatyötä! -tapahtumasarjan toisessa osiossa henkilöstöalan asiantuntija- ja palveluyritys ManpowerGroupin asiantuntijat kertovat, kuinka oma osaaminen tehdään parhaiten näkyväksi esimerkiksi ns. headhuntereille. Tapahtumassa saat vinkkejä siihen, miten omaa osaamista kannattaa sanoittaa, mitä rekrytoiva henkilö katsoo CV:ssä tai esimerkiksi LinkedIn-profiilissa ja miten LI-profiili optimoidaan, jotta tulet parhaiten unelmatyönantajasi löytämäksi.

ManpowerGroup® on henkilöstö- ja työvoimaratkaisujen sekä ulkoistettujen palveluratkaisujen asiantuntija, kehittäjä ja tuottaja, joka työllistää joka päivä 600 000 ihmistä eri osaamisalueilla ja toimialoilla 80 maassa.

Paikka: Jyväskylä, tarkempi paikka ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 3.4. klo 10.

View Event →
Apr
10
5:00 PM17:00

Ke 10.4.2019 MiB goes SUHK Mama - äitien treenitapahtuma

Oletko kiinnostunut raskauden ja synnytyksen jälkeisestä lantionpohjan ja keskivartalon palautumisesta? SUHK Mama on Äitiysfysioterapiakeskus ja Pilates Studio, jonne on saman katon alle koottu yhteen naisen terveyttä tukevan fysioterapia osaamisen. SUHK Mamalla Espoonlahdessa pidämme Terhi Antikaisen ja Riitta Vesasen johdolla aktiivisen workshopin aiheesta, jossa käydään läpi muutamia harjoitteita sekä käytännön että teorian kautta aiheen ympärillä.

Terhi Antikainen äitiysfysioterapeutti, lantiopohjan fysioterapeutti, Somatic Pilates-ohjaaja ja FAF Personal Trainer. Terhi ohjaa SUHK Mamassa odottavien ja synnyttäneiden äitien pilates ryhmiä, tekee raskaushierontaa sekä ottaa vastaan äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia asiakkaita. Itsekin kolmen lapsen äitinä Terhi haluaa jakaa tietoa raskaana oleville, sekä synnyttäneille äideille kuinka omasta kehostaan voi pitää huolta parhaalla mahdollisella tavalla läpi vauva-ajan.

Riitta Vesanen fysioterapeutti, lymfaterapeutti ja urheiluhieroja. Fysioterapeuttina Riitta haluaa auttaa sinua huoltamaan kehoasi juuri sinulle sopivalla tavalla, oikeanlaisia harjoitteita ohjaamalla sekä manuaalisia tekniikoita käyttäen. Lymfaterapeuttina Riitta hoitaa raskaudenaikaisia ja -jälkeisiä turvotuksia, sekä muita nesteenkierron häiriötä. Lisäksi hän hoitaa arpia, esimerkiksi sektioarpia.

Aika: 10.4. klo 17.00-19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tapahtuma on vain äideille!

Mukaan mahtuu 10 äitiä.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 3.4. klo 10.

View Event →
Apr
10
5:00 PM17:00

Ke 10.04.2019 MiB Afterwork: Työelämän tarkoituksellisia valintoja: työnohjaus mahdollisuuksien kirkastajana

Olemme kaikki merkitysten luojia ja sattumien mahdollistajia, kunhan vain huomaamme mahdollisuudet ja rohkenemme tarttua niihin!

Mikä on työni tarkoitus ja merkitys? Vaikuttavatko arvot motivoitumiseen työssäni? Miten luottamus, tunteet ja näkökulman vaihtaminen vaikuttavat työhyvinvointiini? Minkälaisia mahdollisuuksia työelämä tarjoaa minulle tulevaisuudessa?

Yhdessä pohdiskellen ja ihmetellen sekä näkökulmaa vaihtaen luomme näköalaa työmme moniin mahdollisuuksiin. Tarkastelemme omaa työtä ja työelämää työnohjauksellisella otteella, tohkeistumme yhdessä ja saamme uusia oivalluksia. Mielikuvamatkan teemme illan päätteeksi tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

”Keskitason ylittävä kehitys kumpuaa myönteisistä tunteista.”

-Tapio Aaltonen-

Tapahtuman meille rakentaa logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja Päivi Raikaslehto ja tapahtuma on viimeinen Päivin meille tarjoamasta kolmen tapahtuman sarjasta. Osallistuminen ei edellytä edellisille kerroille osallistumista.

Päivi Raikaslehto on logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja LTI STOry, logoterapeutti LIF, FLP-EU, sosionomi (YAMK) ja metsämielivetäjä. Hän on työskennellyt sosiaalialalla erilaisten asiakasryhmien parissa perustyöstä esimiestehtäviin ja toiminnan johtamiseen. Tällä hetkellä hän tarjoaa toiminimenä työnohjausta, valmennusta, koulutusta ja luennointia.

Paikka: Lounatuulet -talo, Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita mukaan!

Tapahtumaan mahtuu viisi äitiä lapsineen ja yhdeksän äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ke 03.04. klo 10.


View Event →
Apr
10
3:30 PM15:30

Ke 10.4.2019 MiB mingle: Odotusta ja vanhemmuutta Apajassa

“Mikä ihmeen MiB?“

“En ole kauppislainen tai yrittäjä, miten tämä liittyisi minuun?”

“Lapseni ovat jo koululaisia, voinko liittyä?”

“Puoliso on töissä, enkä saa lastenhoitajaa, en siis voi tulla..”

Monesti kuultuja lausahduksia, mutta näihinkin löytyy vastaus, kun tulet Perheentalon järjestämään tapahtumaan, jossa MiB yhdessä muiden paikallisten yhdistysten kanssa on esittelemässä omaa toimintaansa.

Tule siis tutustumaan Mothers in Business -yhdistyksen Kuopion paikallisjaoston toimintaan Perheentalon “Odotusta ja vanhemmuutta Apajassa” -tapahtumaan.

Aika: Ke 10.4. klo 15.30-17.30
Paikka: Kuopion Perheentalo, Apaja
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Apr
10
1:00 PM13:00

Ke 10.4.2019 MiB goes Planmeca

Planmeca toivottaa mibiläiset lämpimästi tervetulleiksi Helsingin Herttoniemeen tutustumaan innovatiivisiin terveysteknologian ratkaisuihin. Planmeca Oy on yksi maailman johtavista hammashoitolaitteiden valmistajista, jonka tuotteita viedään yli 120 maahan ympäri maailmaa. Kattavaan tuotevalikoimaan kuuluvat digitaaliset hammashoitokoneet, monipuoliset 2D- ja 3D-röntgenlaitteet, CAD/CAM-tuotteet sekä niitä tukevat ohjelmistoratkaisut.

Planmeca on alan suurin perheyritys, joka työllistää noin 2 750 henkeä maailmanlaajuisesti ja panostaa talon sisäiseen tuotekehitykseen. Yritysvierailulla Planmecan viestintäjohtaja Maarit Vannas perehdyttää mibiläiset Planmecan tuoteratkaisujen maailmaan ja kertoo suun terveydenhuollon tulevaisuudennäkymistä sekä niiden vaikutuksista Planmecan toimintaan. Tervetuloa!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 3.4. klo 10.

Aika: 10.4. klo 13-14.30
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Apr
9
5:00 PM17:00

Ti 9.4. MiB goes Gambit – mitä digiosaajan pitää oikeastaan osata?

Ahdistaako joskus tekoäly, digitaaliset ekosysteemit, analytiikkaratkaisut, pilvet, big datat ja sen sellaiset? Tuntuuko aika ajoin, ettet tiedä, mitä tästä kaikesta tulisi osata ja ymmärtää? Digiosaajilla ajatellaan usein tarkoitettavan markkinointi- ja teknologiayrityksissä toimivia asiantuntijoita, mutta tuskin kukaan meistä on enää sivussa digitaalisen kehityksen pyörteistä.

Aloittaessaan toimintansa vuonna 2011 Gambit Oy oli yksi ensimmäisistä yrityksistä Suomessa, joka tarjosi yrityksille älykkäitä mobiilisovelluksia ja palvelee tänä päivänä asiakkaidensa tarpeita digitalisoimalla asian kuin asian. Mari Huuhka, Gambitin osakas ja Vaasan nuorkauppakamarin puheenjohtaja, esittelee meille, kuinka Gambit auttaa asiakkaitaan vastaamaan nykyhaasteisiin digitalisaation avulla ja kertoo, millaista ymmärrystä se yrityksen eri tehtävissä toimiessa vaatii. Mari alustaa keskustelua myös oman tarinansa kautta: millaista on siirtyä perinteiseltä toimialalta digitalisaation ytimeen ja millaista osaamista tämä vahvistaa.

Tervetuloa mukaan kuulemaan, mitä digitalisaation sydämessä tapahtuu ja keskustelemaan siitä, mitä jokanaisen digiosaaminen työelämässä tarkoittaa. Kahvi/teetarjoilu.

Ilmoittauduthan viimeistään sunnuntaina 7.4.

Aika: 9.4. klo 17-18.30
Paikka: Gambit Oy, Runsorintie 1A
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään jäsenille sähköpostitse tiistaina 2.4. klo 18.

View Event →
Apr
9
5:00 PM17:00

Ti 9.4. MiB goes: Kemppi

Kemppi Oy emännöi mibiläisiä huhtikuussa. Kemppi Oy on lahtelainen hitsausalan perheyritys, joka työllistää yli 600 hitsauksen asiantuntijaa 13 eri maassa. Vuonna 1949 perustetulla yrityksellä on kaksi tuotantolaitosta Lahdessa ja Kiinan Wuxissa, sekä myyntiedustus yli 60 maassa.

Kemppi Oy kehittää älykkäitä hitsauslaitteita, hitsaustuotannon hallintaohjelmistoja ja näitä tukevia asiantuntijapalveluita. Heidän asiakkaitaan ovat pääasiassa telakka- ja rakennusteollisuus, putkien ja putkistojen valmistajat, auto- ja kuljetusteollisuus sekä konepajateollisuus.

Kempistä ja perheyrityksen kulttuurista meille kertoo tarkemmin Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama. Lisäksi yrityksen Suomen HR Manager Miia Ylikorpi avaa tarkemmin yrityksen HR-käytäntöjä. Tämän lisäksi mukaan on kutsuttu kemppiläisiä äitejä kertomaan omia näkemyksiään perheen ja työn yhdistämisestä sekä omista tehtävistään Kempillä.

Tilaisuuden jälkeen on jälleen mahdollisuus vapaaseen keskusteluun perheystävällisistä käytännöistä ja niiden merkityksestä omassa arjessa.

Turvallisuussyistä toiveena on, että mukana olisi vain turvakaukaloikäisiä lapsia.

Tervetuloa mukaan!

Aika: ti 9.4.2019 klo 17.00
Paikka: Kempinkatu 1, 15810 Lahti
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: turvallisuussyistä vain turvakaukalossa/vaunuissa
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse.


View Event →
Apr
9
5:00 PM17:00

09.04.2019 MiB After work: Raskausajan ja äitiyden hyvinvointi

Hyvinvointivalmentaja ja Meidän Combo by Susanna -äitiysbloggaaja Susanna Mustajärvi saapuu motivoimaan ja voimauttamaan Mothers in Business yhteisöä iloisella, rehellisellä sekä aidon innostuneella luennollaan. Luennolta saat mukaasi konkreettisia äitien ja raskaana olevien arkeen sopivia vinkkejä hyvinvoinnin parantamiseksi.

Lantionpohjan kuntoutukseen erikoistunut fysioterapeutti Katariina Myllyoja Coronaria Naantalin Kuntokeskuksesta kertoo luennollaan lantionpohjan yleisimmistä toimintahäiriöistä, niiden ennaltaehkäisystä sekä kertoo käytännön vinkkejä harjoitteluun ja lantionpohjan lihaksista huolehtimiseen. Luennon päätteeksi on mahdollisuus esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä ja halukkaat voivat ottaa mukaan tennispallon tai muun vastaavan käytännön harjoitusta varten.

Paikka: Eilakaisla, Yliopistonkatu 26, Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita mukaan! Tapahtumaan mahtuu viisi äitiä lapsineen ja seitsemän äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 02.04. klo 10.


View Event →
Apr
9
5:00 PM17:00

Ti 9.4. MiB mingle: på svenska, välkommen med!

Svenska kulturfondenin Hallå! -apurahan saanut MiB Lab -projekti Rohkeasti ruotsiksi - koulukielestä käyttökieleksi perhevapaalla on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Minglejä erilaisilla teemoilla järjestetään noin kahdesti viikossa, sekä aamu- että iltapäivisin.

Mingleihin ovat tasosta riippumatta tervetulleita aivan kaikki, jotka haluavat herätellä tai ylläpitää ruotsin suullisia taitojaan. Teidän toiveestanne järjestetään huhtikuusta lähtien minglejä myös erityisesti aloittelijoille. Och förstås - våra svenskspråkiga MiBbare är hjärtligt välkomna med för att hjälpa oss andra. Vauvat ja lapset ovat myös lämpimästi tervetulleita, alla små MiBbare är också varmt välkomna!

Tiistaina 9.4. on mahdollisuus tulla tutustumaan ja kuulemaan projektista enemmän sekä esittää toiveita tulevien minglejen aiheiksi ja mieluisista vierailukohteista. Luvassa verkostoitumista, toisiimme tutustumista på svenska ja pientä purtavaa. Hankkeen kouluttaja-koordinaattori Jessica Rosenberg toivottaa kaikki tervetulleiksi! Ilmoittautuminen Facebook -eventissä, jonka löydät täältä: https://www.facebook.com/events/425815898179644/  

Muut projektin tulevat minglet löytyvät Facebookissa Mothers in Business Helsinki -ryhmän tapahtumakalenterista ja seinältä. Voit myös seurata projektin Instagram -tiliä rohkeasti_ruotsiksi.

Tule mukaan, tämä on hauskaa!  
Hoppas vi ses!

#rohkeastiruotsiksi #svenskakulturfonden #hallå #mothersinbusinesshelsinki

Aika: 9.4. klo 17:00-18:00
Paikka: Keskuskirjasto Oodi, ryhmätila 7
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

View Event →
Apr
9
4:30 PM16:30

9.4.2019 MiB goes Teho-osasto: Miten coworking-tilassa työskentely auttaa yhdistämään työn ja perhe-elämän?

”Teho-osasto – parasta aikaa yliopiston ja hautausmaan välissä.” Teho-osasto on Tampereen tehokkain yhteisöllinen työtila yksinyrittäjille, läppärikulkureille ja luoville sieluille. Paikallinen kolmen naisen perustama yritys sijaitsee vanhan yleisen sairaalan jugend-rakennuksessa Tampere-talon ja yliopiston naapurissa.

Teho-osaston tarkoituksena on antaa jäsenilleen vapaa-aika takaisin, kun työt tehdään tehokkaasti viihtyisissä ja ergonomisissa työtiloissa. Toista lastaan odottava Milka Koiranen Intakt-käännöspalvelusta kertoo, miten coworking-tila auttaa pienen lapsen äitiä pyörittämään yritystä joustavasti lapsiperheen arjessa.

Tutustumiskäynnillä kuullaan myös Teho-osaston tarina ja tutustutaan tiloihin, jotka ovat mitä mainioin vaihtoehto toimistohotellille, kahvilalle sekä kotona yksin puurtamiselle. Teho-osastolta voi myös vuokrata erilaisia tiloja kokousten, koulutusten, asiakastapaamisten sekä muiden yksityis- tai yritystilaisuuksien järjestämiseen.

Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lasta. Lastenvaunut voi jättää rauhalliselle pihalle tai eteiseen. Tilojen vieressä on kaupungin pysäköintialue.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 2.4. klo 10.

View Event →
Apr
9
4:30 PM16:30

Ti 9.4.2019 MiB Seminaari: Kuopio 2040 - Hyvän elämän pääkaupunki

Nyt meillä on loistava mahdollisuus päästä keskustelemaan Kuopion tulevaisuudesta eritoten lapsiperheiden sekä urasta kiinnostuneiden näkökulmasta! Tule kuuntelemaan kaupungin näkökulmaa ja kehittämistavoitteita sekä kertomaan mielipiteesi ja näin vaikuttamaan Kuopion tulevaisuuteen.

Ensimmäisessä puheenvuorossa kuulemme Irina Rekiranta-Luukkosta, MiBin hallituksen jäsentä. Hän johdattelee meidät päivän aiheeseen mm. kertomalla yhdistyksen ehdotuksesta uudeksi perhevapaamalliksi.

Kuopion kaupungin strategiajohtaja Sirpa Lätti-Hyvönen jatkaa kertomalla uudistuvasta, kansainvälisestä ja kasvavasta Kuopiosta. Silja Huhtiniemi, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja, puolestaan avaa aihetta kertomalla meille Pohjois-Savon elinkeinoelämän rakenteesta ja tulevaisuuden työtilanteesta sekä siitä, millaisia työntekijöitä ja yrityksiä kaupunki toivoo tänne asettuvan.

Lopuksi tilaisuudessa on paneelikeskustelu kaikkien osallistujien kesken. Kaupunki toivoo myös meiltä kokemuksiamme Kuopiosta ja elämisestä täällä, joten ota ihmeessä kaveri tai puoliso mukaan osallistumaan!

Tilaisuus alkaa kahvittelulla ja verkostoitumisella klo 16.30, puheenvuorot alkavat klo 16.55.

Aika: Ti 9.4.2019 klo 16.30–19.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Huomioithan kuitenkin, että tilaisuus on keskustelutilaisuus, lapsille ei ole erillistä leikkitilaa. Tilaisuus on 3. kerroksessa ja rattaat/vaunut jätetään 1. kerrokseen.

HUOM. Lyyti-kutsuun rasti ruutuun avecin kohdalle, jotta voimme seurata osallistujamäärää.

Muiden kuin MiBin jäsenten ilmoittautumiset osoitteeseen: kuopio@mothersinbusiness.fi

View Event →
Apr
8
5:00 PM17:00

Ma 8.4.2019 Mib goes: Valmennustrio Oy

Miten sinä kommunikoit toisten kanssa? Mitä on tunneäly? Oletko hyvä kuuntelija? Valmennustrion vierailulla osallistut vuorovaikutustaitojen valmennukseen!

Vuorovaikutus on avainsana kasvuun ja kehittymiseen. Kun oivaltaa, miten voi viestiä suoraan, uskottavasti ja hyväksyvästi, kehittää se koko työyhteisön hyvinvointia ja tuloksellisuutta. Kun ensin ymmärtää oman mukavuusalueensa, osaa sitä sen jälkeen myös laajentaa.

Valmennustrio Oy tarjoaa monipuolisia kehittämisohjelmia ja valmennuksia työyhteisöjen  kehittämiseen, työnohjausta ja coachausta sekä tutkimuksia, joilla mitataan organisaation kehittämistarpeita henkilöstöltä tai/ ja asiakkailta. Valmennustrion visiona on jättää suomalaisiin työyhteisöihin jälki, joka näkyy ainutlaatuisena kilpailuetuna henkilöstön työhyvinvoinnin kautta.

Tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa.

Aika: Ma 08.04.2019 klo 17.00 –18.30
Paikka: Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Oulu Technopolis. Sepänkatu 20, 90100 Oulu
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! (Mukaan mahtuu viisi äitiä lasten kanssa ja 5 äitiä, jotka saapuvat yksin)
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ma 01.04. klo 10.

View Event →
Apr
8
12:00 PM12:00

8.4.2019 MiB mingle: HR-alalla työskentelevien lounastreffit

MiB Turun HR-mingleillä on nyt kaksi vastuuhenkilöä, Ringa Masalin ja Johanna Molin, ja tarkoituksena on treffata HR-ammattilaisten ja aiheesta muuten kiinnostuneiden kanssa säännöllisesti ainakin parin kuukauden välein.

Tervetuloa omakustanteisille lounastreffeille vaihtamaan luottamuksellisesti ajatuksia liittyen vaikeisiin keskusteluihin työntekijöiden kanssa. Miten otat puheeksi hankalat puheenaiheet? Mitkä aiheet ovat hankalia ja voiko tai pitääkö kaikesta edes puhua? Ajatuksia voi herätellä jo ennakkoon Facebookin tapahtumassa.

Teematoiveita tuleviin tapahtumiin otetaan ilolla vastaan!

Meille on varattu pöytä MiB Turku -nimellä. Paikalle pääsee helposti bussilla ja alueella on maksullista pysäköintitilaa.

Paikka: Mauno Electrocity, Tykistökatu 4, 20520 Turku

Hinta: Maksuton, lounas omakustanteinen

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen tapahtuman Facebook-sivuilla: https://www.facebook.com/events/397394927723410/View Event →
Apr
8
10:00 AM10:00

8.4.2019 MiB goes: Yrityskylä Varsinais-Suomi

Yrityskylä on maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu suomalainen oppimiskokonaisuus. Yrityskylä tarjoaa kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille myönteisiä kokemuksia työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta. Yrityskylä toimii valtakunnallisesti kahdeksalla alueella, tavoittaa noin 70 000 oppilasta vuodessa ja perustuu suomalaiseen opetussuunnitelmaan. Yrityskylä on osa Talous ja nuoret TATia.

 Yrityskylä Alakoulu on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii vastuullisena kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa. Yrityskylä Alakoulu tavoittaa yli 75 prosenttia Suomen kuudesluokkalaisista.

 Yrityskylän oppimiskokonaisuus koostuu opekoulutuksesta, oppimateriaalista ja oppitunneista koulussa, sekä vierailusta Yrityskylän oppimisympäristöön. Vaasan yliopiston tutkimuksen mukaan Yrityskylä parantaa merkittävästi nuorten talousosaamista.

 Yrityskylä Varsinais-Suomen aluepäällikkö Suvi Ylikylä-Elers tutustuttaa mibiläiset Yrityskylän toimintaan ja Yrityskylä Varsinais-Suomen Alakoulun pienoiskaupungin tiloihin ElectroCityn rakennuksessa Kupittaalla.

Paikka: Yrityskylä Varsinais-Suomi, Tykistökatu 4B, 20520 Turku. Mikäli saavut autolla, varaathan  aikaa pysäköintipaikan löytämiselle.

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita! Tapahtumaan mahtuu viisi äitiä lapsineen ja 10 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 1.4. klo 10.View Event →
Apr
6
10:00 AM10:00

La 6.4.2019 MiB extra: Johda itseäsi myötätunnolla - workshop

Kaipaatko aikaa ja tilaa keskittyä itseesi? Onko elämäsi tasapainottelua kiireen ja suoritusten keskellä? Tule kuulemaan, miten voit hellittää tahtia, parantaa suhdetta itseesi ja suunnata kohti omannäköistäsi elämää. Tämä workshop on juuri sinulle, joka haluat löytää oman polkusi menestykseen ja merkityksellisyyteen sen sijaan, että suoritat elämää ulkoisten mittareiden sanelemana.

Workshopin aikana opit myös, miten vältät arjen henkiset sudenkuopat ja vahvistat omia voimavaroja. Henkisen kapasiteetin kasvattaminen on yksi työelämän tärkeimmistä menestystekijöistä. Tule mukaan oppimaan 5 askelta, joiden avulla onnistut!

Henkisen hyvinvoinnin valmentaja Jenni Demus, 38, on myötätuntoisen itsensä johtamisen asiantuntija. Hänen ratkaisukeskeinen kognitiiviseen terapiaan ja tietoisuustaitoihin perustuva lähestymistapansa auttaa luomaan uudenlaisen suhtautumistavan elämän eri osa-alueita rajoittaviin ajatus- ja toimintamalleihin. Uuden suhtautumistavan rakentaminen on prosessi, joka vie kohti sallivampaa minäsuhdetta, arvojen vahvistamista ja omannäköisen elämän toteuttamista. Jennin valmennus on avuksi erityisesti elämän muutoskohdissa ja työelämän haasteissa. Valmennus voimaannuttaa menestymään niin ihmissuhteissa kuin työelämässäkin. Jenni on kouluttautunut sekä johtamisvalmennuksen sekä kognitiivisen terapian kolmannen aallon menetelmiin (MBCT, HOT, skeematerapia).

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 30.3. klo 10.

Aika: 6.4. klo 10-12
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tapahtuma on vain äideille

Mukaan mahtuu 30 äitiä.View Event →
Apr
4
5:00 PM17:00

To 4.4. MiB Mingle: Welcome & Recruiting Coffee

Oletko juuri liittynyt MiBin jäseneksi ja haluat kuulla toiminnastamme lisää? Tai harkitsetko mukaan liittymistä, mutta mielessäsi pyörii kysymyksiä ja haluaisit ottaa ensin selvää, mikä tämä porukka oikein on?

Haluatko järjestää kiinnostavaa toimintaa itsellesi ja muille uraäideille? Kiinnostaako verkostoituminen MiBin muiden vapaaehtoisten kanssa? Tai tahdotko päästä vaikuttamaan uran ja perheen yhteensovittamisen kysymyksiin? Tule MiBin aktiiviksi!

Jos vastasit kyllä johonkin näistä kysymyksistä, tervetuloa mukaan Welcome & Recruiting Coffeelle!

Welcome & Recruiting Coffee on matalan kynnyksen tapahtuma tulla tutustumaan MiBin toimintaan ja tutustua muihin samassa elämäntilanteessa oleviin äiteihin. Kerromme myös omia kokemuksiamme siitä, minkälaista on osallistua tilaisuuksiimme lapsen kanssa.

Tilaisuuteen osallistuminen ei velvoita liittymään mukaan toimintaan tai aktiiviksi. Voit kutsua mukaan myös ystäväsi!

Omakustanteinen kahvihetki on vapaamuotoinen ja lapset ovat tervetulleita mukaan. Ei ennakkoilmoittautumista - tule rohkeasti moikkaamaan!

Paikka: Presso, Sokos Jyväskylä
Hinta: Omakustanteinen kahvi
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumasta laaditaan myös Facebook-tapahtuma, joka löytyy Mothers in Business Jyväskylä -ryhmästä.

View Event →