Feb
1
to Feb 28

1.2.2019 MiB extra: Sokkotreffit

Oletko kiinnostunut kartuttamaan verkostojasi ja tutustumaan matalalla kynnyksellä mahtaviin MiB-äiteihin? Lähde sokkotreffeille mibiläisten kanssa!

Viime vuonna suuren suosion saaneet sokkotreffit ovat täällä taas. MiB järjestää mahdollisuuden tutustua uusiin urasuuntautuneisiin äiteihin sokkotreffien muodossa. Jaamme osallistujat neljän naisen ryhmiin, jotka voivat sopia vapaasti keskenään lounastreffien tai after workin ajankohdasta ja paikasta.

Ryhmäläisille ilmoitetaan ryhmän kokoonpano sähköpostiviestillä.

Aika: Helmikuu
Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 1.2. klo 10.


View Event →
Feb
23
2:00 PM14:00

SIIRTYY La 23.2. MiB Afternoon club: Kuinka valmennat ja johdat itseäsi tahtomallesi uralle

TAPAHTUMA JOUDUTAAN VALITETTAVASTI SIIRTÄMÄÄN TOISEEN AJANKOHTAAN! Ilmoitamme uuden päivämäärän mahdollisimman pian.

Mitä voisit uraa luodessasi hyödyntää ammattiurheilun valmennusmetodeista ja tiimityöskentelystä? Miten valmennat ja johdat itseäsi, lähiympäristöäsi ja työelämäsi ”lätkäkaukaloa” uraasi hyödyttävällä tavalla?

Saamme näihin ja moniin muihin vastaaviin kysymyksiin vastaamaan vieraaksemme miehen, joka on tehnyt oman uransa mitä miehisimmällä alalla, ammattijääkiekkoilun parissa. Petteri Sihvonen on entinen pelaaja ja valmentaja, joka toimii nykyään laajasti eri urheilumedioiden palveluksessa MTV Sportilla, Yle Puheella ja Hämeen Sanomissa. Omassa työssään Sihvonen on ollut viidentoista vuoden ajan erittäin kiistelty persoona. Sihvonen varoittaakin googlettamasta häntä ennen luentoaan.

Tämän vuoden syksyllä Bazar Kustannus Oy julkaisee Sihvosen esikoisromaanin, jonka monien eri teemojen joukossa ovat: parisuhde, irtosuhteet, työ, naisen asema yhteiskunnassa, seksi, metoo-asetelma, ihmiskauppa, rasismi, naisviha ja niin edelleen.

Sihvonen kertoo olevansa innossaan tästä kuulemma aika ainutlaatuisesta mahdollisuudesta päästä luennoimaan MiB:n jäsenille. Hän lähettää jo etukäteen terveisiä, ettei hänen kaikkia ajatuksiaan tarvitse purematta niellä. Haastaakin saa.

Tähän tapahtumaan voit ottaa mukaan ystävän, joka ei vielä ole MiBin jäsen, koska helmikuussa juhlitaan ystävyyttä! #MiBYstis2019

Tervetuloa!

Paikka: Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsen kanssa ja 20 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 11.2. klo 10. Ilmoita samalla lomakkeella mukaan myös ystäväsi!

View Event →
Feb
23
3:00 PM15:00

La 23.2.2019 MiB goes Vestiarium: Vastuullisemman bisnespukeutumisen puolesta

Tuskailetko usein ennen töihin lähtöä vaatekaapilla? Tuntuuko, ettei ole mitään järkevää päällepantavaa tai etteivät vaatteet sovi yhteen tai käsillä olevaan tilaisuuteen? Hyvin kuratoitu, selkeä ja kompakti vaatekaappi helpottaa pukeutumista. Laadukkaita vaatteita ei tarvitse uusia jatkuvasti, mistä kiittävät lopulta sekä lompakko, ympäristö että omatunto.

Vestiarium on suomalainen muotibrändi Helsingistä. Sen tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan ateljeetyönä Tallinnassa. Tämä takaa tuotteiden korkean laadun, mahdollistaa ylimääräisen tuotannon minimoinnin ja varmistaa materiaalien maksimaalisen hyödyntämisen. Vestiarium hyödyntää tuotteissaan laadukkaita materiaaleja, jotka ovat pääsääntöisesti Euroopassa tuotettuja luonnonkuitumateriaaleja.

Brändin nimi tarkoittaa latinaksi vaatekaappia. Brändin kantava idea on, että vaatekaapin jokainen vaate voi olla ajaton helmi, joka sopii niin hyvin yhteen muiden vaatteiden kanssa, ettei  niitä tarvitse kovin montaa. Vestiarium tekee tyylikkäästä pukeutumisesta vaivatonta, nautinnollista sekä eettistä.

Vestiariumin Shoperience-asiakkaat saavat liudan etuja:

• aina 10 % alennusta verrattuna suoriin ostoihin Vestiariumilta (verkkokauppa ja showroom)

• oman stailistin auttamaan mahdollisissa vaatepulmissa

• tapahtumia, uutisia ja paljon muuta, mikä tekee elämästä hiukan kivempaa ja tyylikkäämpää.

Olet tervetullut tutustumaan Shoperience-palveluun Vestiariumin showroomille (Eerikinkatu 3). Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä, jotta kaikki ehtivät saada henkilökohtaista opastusta. Keväällä järjestetään yhteensä kolme Shoperience-tapahtumaa (1.2., 23.2. ja 20.3.), jotta useammat pääsevät tutustumaan konseptiin. Tapahtumissa on tarjolla pientä purtavaa ja kuohuvaa. Tervetuloa!

Aika: 23.2.2019 klo 15.00–17.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Mukaan mahtuu 2 äitiä lapsineen sekä 8 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 16.2 klo 10.View Event →
Feb
25
10:00 AM10:00

Ma 25.2. 2019 MiB Goes: Vadelmatarha Turku

Tervetuloa tutustumaan Turun Vadelmatarha- kirpputorikauppaan ja kuuntelemaan, miten Turun Vadelmatarhurit Hanna ja Piia yhdistävät yrittäjyyden ja lapsiperhearjen. 

Franchising- ketjuun kuuluva Turun Vadelmatarha on v. 2016 perustettu kirpputorikauppa ja tapahtumakeskus Länsikeskuksen kupeessa. Vadelmatarhalta löytyy kirpputorimyynnin lisäksi Lähi & Luomu Puoti. Yrittäjät ja tarhurit Hanna ja Piia ottavat jäsenet vastaan ja esittelevät toimintaansa ja kertovat omat yrittäjätarinansa shoppailun ohessa. 

Paikka: Vadelmatarha Turku, Nuppulantie 41, 20320 Turku.

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen tapahtuman Facebook-sivuilla.

View Event →
Feb
26
9:30 AM09:30

Ti 26.2.2019 MiB goes Viikin ympäristötalo: Hiilineutraali Helsinki 2035

Helsinki ottaa vastuunsa ilmastonmuutoksen torjunnassa vakavasti ja torjuu ilmastonmuutosta kunnianhimoisesti tavoittelemalla hiilineutraalisuutta vuoteen 2035 mennessä. Helsingin energiatehokkuusnormit ovat kansallista vähimmäistasoa korkeammat. Uusiutuva energia ja energiatehokkuus pyritään yhdistämään Helsingissä optimaalisella tavalla paitsi yksittäisissä rakennuksissa myös alueellisesti. Vierailutilaisuus järjestetään Suomen vähiten energiaa kuluttavassa toimistotalossa, joka toimii suunnannäyttäjänä tuleville kaupungin rakennusprojekteille energiateknisissä ratkaisuissaan.

Vierailumme aluksi Helsingin kaupungin ympäristötarkastaja Mira Jarkko kertoo, miten Helsingistä tehdään hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja millaisia toimia tavoitteeseen pääseminen vaatii. Luento-osuuden jälkeen järjestetään talokierros, jossa Helsingin kaupungin ympäristösuunnittelija Petteri Huuska esittelee ympäristötalon kiinnostavia ja energiatehokkaita ratkaisuja, jotka ovat omiaan edistämään kaupungin hiilineutraaliutta. Vierailu on osa MiB Labin Lastemme tulevaisuus -hanketta ja tervetulleita ovat kaikki ilmastonmuutoksen torjunnasta kiinnostuneet mibiläiset!

Tilaisuuden jälkeen on loistava mahdollisuus jatkaa vapaamuotoista verkostoitumista tutustuen rakennuksen 1. kerroksessa sijaitsevaan ilmastonmuutosta käsittelevään näyttelyyn.

Aika: 26.2.2019 klo 9.30–11.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita! Huomioitava, että rakennus sisältää runsaasti portaita, joten vaunujen kuljettaminen talokierroksen aikana ei ole mahdollista. Vaunut voi jättää 1. kerroksen aulatilaan.

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 25 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 19.2. klo 10.View Event →
Feb
26
10:00 AM10:00

Ti 26.2.2019 MiB mingle: Pulkkamäki

Laskiainen lähenee ja talvilomaviikon kunniaksi MiB lähtee pulkkamäkeen! Tavataan rantakahvila Painovoima Bitesin luona, halukkaat voivat nauttia tarjoushintaiset kaakaot ja siirrytään vaikka koko perheen voimin mäenlaskuun. Kuka liukuu pisimmälle??

Tapahtuman kellonaika päätetään äänestyksellä Facebookin tapahtumasivulla. Seuraa julkaisuja ja klikkaa itsesi mukaan!

Paikka: Mukkulan ranta, Niemenkatu, 15140 Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Feb
26
5:00 PM17:00

MiB goes: Yrityskylä – Koululaisten oma yhteiskunta

Tervetuloa tutustumaan Yrityskylään – peruskoululaisten omaan pienoiskaupunkiin. Maailman parhaana koulutusinnovaationa palkittu Yrityskylä on kehitetty Suomessa ja se toimii kahdeksalla paikkakunnalla. Yrityskylän oppimiskokonaisuus pohjautuu opetussuunnitelmaan ja se koostuu talouden, yhteiskunnan, yrittäjyyden ja työelämän osa-alueista. Yrityskylän toiminta on suunnattu peruskoulun kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille.

Yrityskylä Pohjanmaan aluepäällikkö Karoliina Karjala kertoo meille mm. Yrityskylän perustoiminnoista, toiminnan rahoituksesta ja minkälaisia työtehtäviä koululaisilla on Yrityskylässä. Pääsemme myös näkemään kuinka pienoisyhteiskunta toimii käytännössä. Yrityskylä tarjoaa osallistujille kahvia ja teetä.

Aika: tiistai 26.2. klo 17.00–18.30
Paikka: Yrityskylä Pohjanmaa, Vaasa, Poronpolku 1, 65350 Vaasa
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 20 äitiä lapsineen, sekä 30 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 19.2. klo 18.

View Event →
Feb
26
5:00 PM17:00

Ti 26.2. MiB goes: Teemana kierrätys - tutustuminen Jätekukon toimintaan ja jäteasemaan

Oletko miettinyt mitä jätteillesi tapahtuu sen jälkeen, kun viet pussin roskapönttöön? Nyt sinulla on mahdollisuus selvittää tämä, kuulla Jätekukon toiminnasta sekä roskien käsittelystä ja kierrätyksestä.

Tervetuloa tutustumaan Jätekukon ja jäteaseman toimintaan Kuopion Jäteasemalle. Tutustumme myös ulkosalla pientuojien Pikkukukko lajitteluaseman toimintaan. Varauduthan säänmukaisilla vaatteilla!

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta:
Ilmainen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
26
5:00 PM17:00

Ti 26.02.2019 MiB After work: Ilmastonmuutos

MiBin oma opintopiiri ilmastonmuutoksesta! Talven aikana kartutetaan ilmastonmuutokseen liittyvää osaamista kaikille avoimen yliopiston kurssin kautta, tutustutaan ympäristöalalla työskenteleviin mibiläisiin sekä käydään yritysvierailuilla.

Olet tervetullut mukaan, vaikka et suorittaisikaan kurssia. Jos kuitenkin haluat edetä muiden kanssa samassa tahdissa, toimi seuraavasti: Tee tunnukset Helsingin yliopistolle, kirjaudu kurssille ja käy läpi osiot 4–6 sinulle sopivalla intensiviteetillä. Tapaamisessa käydään läpi osa tehtävistä ja tehtävät on nimetty suoraan yhdelle henkilölle esiteltäväksi tai alustettavaksi. Katso lisää tapahtuman Facebook-sivuilta.

Paikka: Vanha Suurtori 7, sisäänkäynti talon takaa, Teiniä vastapäätä
Hinta: Maksuton/Hinta
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautuminen tapahtuman facebook-sivuilla.


View Event →
Feb
27
9:15 AM09:15

Ke 27.2.2019 MiB Morning club: Design Thinking

Design Thinking – toimiva työkalu esimerkiksi muuttuvan maailman haasteisiin

Design Thinking, muotoiluajattelu? Mitä se tarkoittaa? Yksinkertaisimmillaan Design Thinking on hankalien ongelmien (engl. wicked problems) ratkaisemista muotoilun menetelmiä hyödyntäen. Design Thinking (eli muotoiluajattelu) on ajatustapa, menetelmä, työkalu ja iteratiiivinen prosessi, jolle on ominaista käyttäjälähtöisyys, ihmislähtöinen suunnittelu, osallistaminen, kokeileminen ja uudenlaisten ratkaisujen kehittäminen. Design Thinking -menetelmä lisää luovuutta ja innovointiosaamista.

alvelumuotoilija Raisa Maijala (FM, Tradenomi) on kansainvälisen palvelumuotoilijaverkoston (Service Design Network) akkreditoima palvelumuotoilukouluttaja (4 kpl Suomessa) ja Palvelupolkuja Oy:n toimitusjohtaja. Raisalla on kokemusta erilaisista palvelumuotoiluhankkeista, asiakaslähtöisestä tuotteistamisesta ja yhteistyöstä erilaisten toimijoiden kanssa.

Palvelumuotoilutoimisto Palvelupolkuja Oy
www.palvelupolkuja.fi


Aika: Ke 27.2.2019 klo 9.15
Paikka: Aleksinkulma, Myllynurkka, Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ke 20.2. klo 10.00

View Event →
Feb
27
11:30 AM11:30

Ke 27.2. MiB mingle: Lounas @ Frans & Rosalie, Kotka

Tervetuloa Mothers in Business (MiB) ry:n ensimmäiseen lounasmingleen Kotkassa. MiB on verkosto urasuuntautuneille äideille, joille työn ja perheen yhdistäminen on luonnollinen osa arkea.

Tule verkostoitumaan muiden samanhenkisten äitien kanssa ja samalla kuulet mitä tänä vuonna on suunnitteilla Kymenlaakson alueella.

Mukaan ovat tervetulleita kaiken ikäisten lasten äidit, yksin tai lasten kanssa. Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille.

Paikka: Frans & Rosalie, Keskuskatu 21, 48100 Kotka
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Feb
27
5:00 PM17:00

Ke 27.02.2019 MiB Reads: Naiset huipulla

Minkälaisia naiset ovat johtajina? Mitä haasteita naiset kokevat kun he haluavat edetä urallaan? Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle keskustelemaan tästä tärkeästä aiheesta! Tapaamme jälleen Denniksen yläkerrassa, josta löytyy lapsille leikkipaikka. Jos sinulla ei ole aikaa lukea kirjoja, ei hätää. Olet silti tervetullut keskustelemaan aiheesta!

Kirjavaihtoehdot:
Lean In: Women, Work, and the Will to Lead- Sheryl Sandberg
Becoming-Michelle Obama

Huippunaiset. Menestystarinoita.- Maaretta Tukiainen, Jaana Villanen

Paikka: Ristorante Pizzeria Dennis

Hinta: Omakustanteinen ruokailu

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 18.02. klo 10.


View Event →
Feb
27
5:30 PM17:30

27.2.2019 MiB After work: Hyvinvoiva esimies

Työelämä ja sen muutokset haastavat johtamista ja esimiestyötä, joka jo itsessään sisältää moninaisia odotuksia sekä organisaation että henkilöstön taholta. Esimiehen on huolehdittava omasta hyvinvoinnistaan erilaisten paineiden, stressin ja kuormitustekijöiden alla. Samalla on myös tärkeää huomata ja löytää oman työn onnistumiset.

Tervetuloa keskustelemaan esimies- ja johtotyöstä esimiehen oman hyvinvoinnin näkökulmasta. Alustajana toimii Terveystalossa vastaavana työterveyspsykologina työskentelevä Heini Björn-Rantala.

Tilaisuuteen mahtuu 8 äitiä lapsineen ja 12 äitiä ilman lasta.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 20.2.2019. klo 10.

View Event →
Feb
28
5:00 PM17:00

To 28.2. MiB Reads: Selviytymisopas: Maailma muuttuu - näin jäät henkiin

Millainen tulevaisuus meitä odottaa? Valvooko isoveli, kaatuuko talousjärjestelmä ja tuleeko maailmasta entistäkin parempi? Tule mukaan keskustelemaan tulevaisuudennäkymistä Rikun ja Tunnan Selviytymisoppaan pohjalta.

Paikka: Kuopion kaupunginkirjasto, Maaherrankatu 12, neuvotteluhuone 1. krs
Hinta: Ilmainen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
28
5:30 PM17:30

To 28.2.2019 MiB reads: Aki Hintsa - Voittamisen Anatomia

Helmikuun MiB Reads - lukupiirin teoksena on ylistetty Aki Hintsa - Voittamisen anatomia, joka avaa hänen kokemuksiaan urheilulääkärinä huippu-urheilijoiden parissa. Tässä Oskari Saaren kirjoittamassa puolielämäkerrallisessa teoksessa pääset kurkistamaan mm. F1-urheilun taustoihin sekä Hintsan kokonaisvaltaiseen toimintamalliin, jota voivat omassa elämässään hyödyntää ihan tavallisetkin tallaajat. Matka kohti menestystä alkaa kysymyksellä: Kuka olet?

Tule rohkeasti mukaan lukupiiriin, jos teema kiinnostaa, ja vaikka kirja olisikin lukematta tai jäänyt kesken, sillä tapaamiset ovat myös oiva paikka verkostoitua ja oppia toisilta!

Aika: To 28.2.2019 klo 17.30-19.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyytikutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse to 21.2. klo 10.00

View Event →
Mar
1
9:00 AM09:00

1.3.2019 MiB extra: Sokkotreffit

Haluatko kasvattaa verkostojasi ja tutustua muihin mahtaviin MiB-äiteihin? Lähde sokkotreffeille mibiläisten kanssa!

MiB Helsinki panostaa tänä vuonna mm. jäsenten väliseen verkostoitumiseen. Tarjoamme jäsenillemme mahdollisuuden tutustua muihin urasuuntautuneisiin äiteihin sokkotreffien muodossa. Jaamme osallistujat neljän naisen ryhmiin, jotka voivat sopia vapaasti keskenään treffien ajankohdasta ja paikasta.

Ilmoittaudu mukaan Lyyti-kutsun kautta ja laajenna verkostoasi! Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 22.2. klo 10. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 1.3. klo 10. Ryhmät jaetaan sen jälkeen.

Ryhmäläisille ilmoitetaan ryhmän kokoonpano sähköpostiviestillä. Jättämällä yhteystietosi suostut siihen, että sähköpostiosoitteesi jaetaan ryhmäläisten kanssa.

Tutustuaksesi muihin mibiläisiin, voit myös hyödyntää MiB ry:n jäsenten omaa virtuaalista kohtaamispaikkaa MiBiTiä. MiBiTissä voit etsiä ja ottaa yhteyttä esim. saman toimialan tai samanikäisten lasten MiB-äiteihin.  https://mibit.mib.fi

Mukaan mahtuu 40 äitiä.
Aika:
Maaliskuu 2019, ryhmäläiset sopivat keskenään
Paikka: Pääkaupunkiseutu, ryhmäläiset sopivat keskenään
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse perjantaina 22.2. klo 10.

View Event →
Mar
6
4:00 PM16:00

Ke 6.3. MiB goes: Luhta

Tervetuloa tutustumaan Luhta Sportswear Companyyn Lahden omalle maamerkille Renkomäkeen! Iltapäivän aikana luvassa ajankohtaista infoa perheyrityksen tämän päivän liiketoiminnasta sekä osaamistarpeista heidän asiantuntijatehtävissään.

Alkuinfon jälkeen meillä osallistujilla on omatoiminen mahdollisuus vierailla Outlet-myymälässä ja tutustua yrityksen historianäyttelyyn.

Nyt on siis oiva tilaisuus tutustua tähän perheyrityksenä perustettuun organisaatioon. Ja vaikka firma sekä Renkomäen torni olisivatkin sinulle jo tuttuja, nyt pääsemme kurkistamaan myös astetta syvemmälle "pinnalla alle".

Aika: Ke 6.3. klo 16.00
Paikka: Tiilimäenkatu 9, 15680 Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tilaisuus pidetään tällä kertaa ilman lapsia
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse


View Event →
Mar
6
4:00 PM16:00

Maaliskuu MiB Extra: Sokkotreffit

Oletko kiinnostunut kartuttamaan verkostojasi ja tutustumaan matalalla kynnyksellä mahtaviin MiB-äiteihin? Lähde sokkotreffeille mibiläisten kanssa!

Viime vuonna suuren suosion saaneet sokkotreffit ovat täällä taas. MiB järjestää mahdollisuuden tutustua uusiin urasuuntautuneisiin äiteihin maaliskuussa sokkotreffien muodossa. Jaamme osallistujat kolmen tai neljän naisen ryhmiin, jotka voivat sopia vapaasti keskenään lounastreffien tai after workin ajankohdasta ja paikasta.

Ilmoittaudu mukaan Lyyti-kutsun mukana tulevan lomakkeen kautta ja laajenna verkostoasi! Täytä tietosi lomakkeelle viimeistään 6.3.2019.

Ryhmäläisille ilmoitetaan ryhmän kokoonpano sähköpostiviestillä. Jättämällä yhteystietosi suostut siihen, että sähköpostiosoitteesi jaetaan ryhmäläisten kanssa.

Tutustuaksesi muihin mibiläisiin, voit myös hyödyntää MiB ry:n jäsenten omaa virtuaalista kohtaamispaikkaa MiBiTiä. MiBiTissä voit etsiä ja ottaa yhteyttä esim. saman toimialan tai samanikäisten lasten MiB-äiteihin. https://mibit.mib.fi

Aika: Ilmoittaudu mukaan viimeistään 6.3.
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittautumislinkki lähetetään sähköpostitse.

View Event →
Mar
14
5:00 PM17:00

To 14.3.2019 MiB After work: Elämän täyteläiset vuodet: Perhe ja työ sopivat yhteen.

Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla.

Mitä on logoterapia, voimavarasuuntautunut ja tarkoituskeskeinen lähestymistapa? Entä metsämieli, jonka tarkoituksena on mielentaitojen vahvistaminen luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksia yhdistäen.

Tule mukaan tutustumaan logoterapiaan ja metsämielivalmennukseen kolmen tapahtuman sarjan kautta. Tapahtumat meille rakentaa logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja Päivi Raikaslehto.

Mielikuvamatkamme muovautuu logoterapeuttisen, tarkoituskeskeisen ajattelun sekä luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutusten yhteiselle perustalle Metsämieli-menetelmää hyödyntäen. Kuva- ja äänimaisemasta rakentuvalla Metsämieli-matkalla pohdimme yhdessä ja yksin myönteistä ja merkityksellistä elämänasennetta logoterapian peruskäsitteiden, arvojen ja tarkoituksellisen elämän, vastuullisten valintojen sekä asennoitumisen vapauden kautta. Menetelmän tavoitteena on omaa hyvinvointia lisäävän ajattelun vahvistuminen haastavissakin tilanteissa.

Voit osallistua joko yhteen tai kaikkiin tilaisuuksista. Ilmoittautumiset jokaiseen tilaisuuteen lähetetään jäsenille viikkoa ennen tapahtumaa. Tervetuloa mukaan!

13.2.  Sukellus itseemme: Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla   

14.3. Elämän täyteläiset vuodet: perhe ja työ sopivat yhteen  

10.4. Työelämän tarkoituksellisia valintoja: työnohjaus mahdollisuuksien kirkastajana

Päivi Raikaslehto on logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja LTI STOry, logoterapeutti LIF, FLP-EU, sosionomi (YAMK) ja metsämielivetäjä. Hän on työskennellyt sosiaalialalla erilaistenasiakasryhmien parissa perustyöstä esimiestehtäviin ja toiminnan johtamiseen. Tällä hetkellä hän tarjoaa toiminimenä työnohjausta, valmennusta, koulutusta ja luennointia.

Paikka: Lounatuulet Yhteistötalo, Läntinen Pitkäkaku 33, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Mar
22
to Mar 23

Pe 22.3. MiB mingle: Lounas

Maaliskuussa rentoudutaan verkostoitumisen ja perjantailounaan merkeissä Lahden keskustan uudessa Coppa Eateryssa. Copasta löytyy myös leikkipiste lapsille. Tervetuloa mukaan!

Aika: Pe 22.3.2019 klo 11.30
Paikka: Coppa Eatery Aleksanterinkatu 16, 15140 Lahti
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!
Ilmoittaudu pöytävarausta varten maanantaihin 18.3. mennessä ruusa.aalto@gmail.com / 050 304 0434


View Event →
Apr
10
5:00 PM17:00

Ke 10.4.2019 MiB After work: Työelämän tarkoituksellisia valintoja: Työnohjaus mahdollisuuksien kirkastajana.

Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla.

Mitä on logoterapia, voimavarasuuntautunut ja tarkoituskeskeinen lähestymistapa? Entä metsämieli, jonka tarkoituksena on mielentaitojen vahvistaminen luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksia yhdistäen.

Tule mukaan tutustumaan logoterapiaan ja metsämielivalmennukseen kolmen tapahtuman sarjan kautta. Tapahtumat meille rakentaa logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja Päivi Raikaslehto.

Mielikuvamatkamme muovautuu logoterapeuttisen, tarkoituskeskeisen ajattelun sekä luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutusten yhteiselle perustalle Metsämieli-menetelmää hyödyntäen. Kuva- ja äänimaisemasta rakentuvalla Metsämieli-matkalla pohdimme yhdessä ja yksin myönteistä ja merkityksellistä elämänasennetta logoterapian peruskäsitteiden, arvojen ja tarkoituksellisen elämän, vastuullisten valintojen sekä asennoitumisen vapauden kautta. Menetelmän tavoitteena on omaa hyvinvointia lisäävän ajattelun vahvistuminen haastavissakin tilanteissa.

Voit osallistua joko yhteen tai kaikkiin tilaisuuksista. Ilmoittautumiset jokaiseen tilaisuuteen lähetetään jäsenille viikkoa ennen tapahtumaa. Tervetuloa mukaan!

13.2.  Sukellus itseemme: Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla   

14.3. Elämän täyteläiset vuodet: perhe ja työ sopivat yhteen  

10.4. Työelämän tarkoituksellisia valintoja: työnohjaus mahdollisuuksien kirkastajana

Päivi Raikaslehto on logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja LTI STOry, logoterapeutti

LIF, FLP-EU, sosionomi (YAMK) ja metsämielivetäjä. Hän on työskennellyt sosiaalialalla erilaisten

asiakasryhmien parissa perustyöstä esimiestehtäviin ja toiminnan johtamiseen. Tällä hetkellä tarjoaa

toiminimenä työnohjausta, valmennusta, koulutusta ja luennointia.

Paikka: Lounatuulet Yhteistötalo, Läntinen Pitkäkaku 33, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Apr
12
10:00 AM10:00

Pe 12.4. MiB webinaari paluu perhevapaalta - tiedätkö oikeutesi?”

Missä tilanteissa työnantajalla on oikeus irtisanoa, lomauttaa tai siirtää muihin tehtäviin perhevapaita käyttävä työntekijä? Millainen on osittaisella perhevapaalla olevan asema? Entä jos määräaikaista työsopimusta ei olekaan jatkettu? Mitenvoin sujuvoittaa töihinpaluuta?

Tervetuloa mukaan pe 12.4. klo 10 webinaariin, jossa käydään läpi perhevapaalta paluuseen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä, kuten paluun yhteydessä huomioon otettavia asioita ja työntekijän oikeuksia. Vastaamme webinaarin aikana myös kuulijoiden kysymyksiin. Voit esittää kysymyksiä jo etukäteen kouluttajalle ilmoittautumislomakkeella.

 Webinaari järjestetään yhteystyössä Tekniikan Akateemisten kanssa. Kouluttajana on Emma Aho, hän toimii lakimiehenä TEKissä ja neuvoo liiton jäseniä työsuhteeseen liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Aho on syventänyt asiantuntijuuttaan perhevapaalta paluun kysymyksiin myös pro gradu -tutkielmansa kautta, jossa käsitteli aihetta oikeudellisesta näkökulmasta.
 
Ilmoittaudu mukaan saadaksesi tarkemmat osallistumisohjeet. Webinaarista on saatavilla tallenne, joka on katseltavissa kaksi viikkoa. Jaamme tallenteen tilaisuuden jälkeen MiBin jäsenten omassa Facebook -ryhmässä: https://www.facebook.com/groups/MothersInBusiness/

View Event →

Feb
22
12:00 PM12:00

Pe 22.2.2019 MiB Mingle: Lounas Grillssonissa

Lähdetäänkö taas maistuvalle lounaalle porukalla? Tällä kertaa lämmintä lounasta meille kokkaa Grillsson perjantaina 22.2. klo 12 alkaen (lounas omakustanteinen, hinta 10,50 euroa).

Ilmoitathan tulostasi ja mahdollisesta syöttötuolin tarpeestasi! Mukaan voit ottaa myös MiBin toiminnasta kiinnostuneen ystäväsi.

Aika: Pe 22.2.2019 klo 12-13
Paikka: Ravintola Grillsson, Haapaniemenkatu 22
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Kuopion Facebook-ryhmässä olevan tapahtuman kautta.

View Event →
Feb
21
5:30 PM17:30

To 21.2.2019 MiB reads: Juu ei - pieni kirja priorisoinnista

"Vähemmän riittää, kun sen tekee hyvin" (Saku Tuominen)

Jokainen meistä tietää, miltä hyvä elämä näyttää. Mutta miksi emme osaa sanoa ei asioille, jotka vievät meitä yhä kauemmas siitä, mitä haluamme? Tai kyllä asioille, jotka toisivat meille paljon iloa? Juu ei tarjoaa hyvin yksinkertaisen priorisointimallin, jonka avulla jokainen meistä voi parantaa elämäänsä - sekä työssä että työn ulkopuolella.

Yrittäjä ja kirjailija Saku Tuominen kannustaa tuoreessa kirjassaan Juu ei – Pieni kirja priorisoinnista luopumaan elämässä asioista, jotka uuvuttavat ja tuntuvat merkityksettömiltä. Priorisoimalla voi olla enemmän läsnä hetkessä ja ennen kaikkea tehdä paremmin sen, mitä on tekemässä.

Tule mukaan lukupiiriin keskustelemaan, miten taklata kiirettä ja löytää aikaa oikeasti tärkeille asioille. Mikäli teema kiinnostaa, voit tietenkin osallistua, vaikka teos olisikin jäänyt kesken.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 14.2. klo 10.

View Event →
Feb
21
5:00 PM17:00

To 21.2.2019 MiB After work: Osaaminen framilla! @Vauhdittamo

Miten saada esille oma osaaminen työnhaussa? Miten rakennan cv:stäni houkuttelevan?
Tämä helmikuinen torstai-ilta on hyvää aikaa selvittää vastaukset näihin kysymyksiin ja ottaa haltuun viimeisimmät vinkit työnhakuun. Paikalla muun muassa Vauhdittamon Katri kertomassa työnhaun perusteista ja Vauhdittamon tarjoamasta tuesta työnhakuprosessissa. Työnantajan näkökulmia esille ovat nostamassa Lahden kaupungin rekrytointipäällikkö Mirva ja Henna MiBin omista aktiiveista/ Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän rekrytoinnista.

Rennon illan merkeissä kannattaa nostaa esille mieltä askarruttavia kysymyksiä työnhakuun liittyen. Piipahda siis paikalle verkostoitumaan Vauhdittamon tiloihin Aleksi 10:iin (sisäänkäynti Lanun aukion puolelta).

Tervetuloa!

Aika: To 21.2.2019 klo 17:00-18:30
Paikka: Vauhdittamo, Aleksanterinkatu 10B, 15110 Lahti
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
21
5:00 PM17:00

To 21.2. MiB goes: Kymen Seudun Osuuskauppa, Kouvola

Prisman käytävät lienevät tuttuja ostosreissujen kautta jokaiselle äidille. Nyt kutsumme sinut tutustumaan Kymenlaakson suurimpaan palvelualojen työnantajaan, joka on paljon muutakin kuin Prismat ja S-marketit. Henkilöstöpäällikkö ja MiB-aktiivi Sanna Mäenpää kertoo KSO:sta työnantajana ja erilaisista uramahdollisuuksista osuuskaupassa.

Lisätietoa yrityksestä: Kymen Seudun Osuuskauppa

Tähän tapahtumaan voit ottaa mukaan ystävän, joka ei vielä ole MiBin jäsen, koska helmikuussa juhlitaan ystävyyttä! #MiBYstis2019

Tervetuloa!

Paikka: Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse torstaina 7.2. klo 10. Ilmoita samalla lomakkeella mukaan myös ystäväsi!

View Event →
Feb
21
5:00 PM17:00

To 21.2. MiB Mingle: MiB-äitien språkbad

Kevään kielikylpy starttaa tapahtumaideoinnin merkeissä! Ajatuksena on laajentaa kielikylpytoimintaamme mingleistä muihinkin tapahtumakonsepteihin ja ideat kiinnostavista kohteista otetaan mielellään vastaan. Tapahtuma sopii kaikille, jotka haluavat harjoittaa ruotsin kielen taitoaan rennossa ilmapiirissä ilman suorituspaineita. Tapaamme tällä kertaa kivihaan ABC-ravintolassa leikkialueen lähellä. Tervetuloa mukaan!

Vårens språkbad startar med brainstorming! Tanken är att MiB ska börja organisera också vanliga evenemanger på svenska och vi tar gärna emot ideer om intressanta platser att besöka på. Mötet passar alla som vill öva på sina språkkunskaper. Vi träffar denna gång i ABC Stenhaga nära lekplatsen. Välkommen med!

Paikka: ABC Kivihaka, Kiilletie 2, 65300 Vaasa
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
20
5:30 PM17:30

Ke 20.2. MiB After Work: Tieto

Miten langat pidetään käsissä, kun projektin toimijat on hajautettu eri paikkakunnille, eri maihin tai jopa eri maanosiin? Tämä on yksi kysymys, johon saadaan vastaus mibiläisten käydessä vierailulla Tiedolla.

Tietolaisia on noin 15 000 lähes 20 maassa. Projektit ovat usein hajautettuja, joten projektinhallinnalla on suuri merkitys projektien onnistumisessa. Vierailulla Tiedon Jyväskylän yksikön päällikkö Mikko Lampinen kertoo mitä käytäntöjä, haasteita käytännön projektityössä Tiedolla on ja mitä oppeja toiminnasta on saatu. Mukana myös Petri Kemppainen, joka kertoo Jyväskylän yksikön toiminnan esittelyn ohessa tarkemmin julkishallinnon sovelluspalveluiden puitteissa tapahtuvasta toiminnasta. Kysymme Mikolta ja Petriltä myös mitä eri käytäntöjä Tiedolla on työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseksi.

Paikka: Jyväskylä
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 13.2. klo 10.

View Event →
Feb
20
5:00 PM17:00

Ke 20.2.2019 MiB mingle: Kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Tervetuloa starttaamaan uutta vuotta upeiden naisten kanssa.

Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kun päivään on sattunut osumaan iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneen, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!


Aika: Ke 20.2.2019 klo 17.00–19.00
Paikka: Kahvila Presso, Linnanmaan Prisma. Kauppalinnankuja 1–3.
Hinta: Maksuton, kahvittelu omakustainen
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta.

View Event →
Feb
20
12:30 PM12:30

20.2.2019 MiB mingle: Helmikuun kuukausikahvit

Kuukausikahveilla pääset juttelemaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivän polttavista aiheista. Tervetuloa starttaamaan uutta vuotta upeiden naisten kanssa.

Voit saapua paikalle joustavasti joko piipahtamaan tai viipymään pidemmäksi aikaa. Tilaisuus on hyvin epämuodollinen, ja saat tulla juuri sillä fiiliksellä kuin päivään on sattunut osumaan: iloisena, energisenä tai väsyneenä ja liian vähän nukkuneena, saat varmasti silti virtaa muista naisista.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Kahvittelu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan toiminnasta lisää!

Aika: Ke 12.30–15.30
Paikka: Fazer Café Tempo, Hämeenkatu 15, Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Linkki Facebook-tapahtumaan


View Event →
Feb
20
11:00 AM11:00

Ke 20.2.2019 MiB Mingle: Helmikuun kuukausitreffit

Helmikuun kuukausitreffeillä hiihtolomaviikolla pääset minglaamaan aiheesta ja sen vierestä muiden urahenkisten äitien kanssa. Tarkoitus on tutustua muihin ja jutella päivänpolttavista aiheista. Voit saapua paikalle joustavasti ja tulla joko piipahtamaan tai viipyä pidemmän aikaa. Toivotamme tervetulleeksi mukaan kaikki äidit sellaisina kuin ovat: väsyneinä, pirteinä, innostuneina, hajamielisinä ja lapsen kanssa tai ilman lasta.

Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille, joten vielä ei tarvitse olla varsinainen jäsen. Ruokailu on omakustanteinen. Tervetuloa kuulemaan lisää toiminnasta!

Paikalle pääsee keskustasta busseilla 220, 221 ja 300.

Paikka: Kauppakeskus Mylly, ravintola Rapido

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautuminen tapahtuman Facebook-sivuilla


View Event →
Feb
19
5:00 PM17:00

MiB After Work: tulevaisuuden työelämäkompetenssit

Työn ja työelämän iso murros haastaa niin työnantajat kuin työntekijätkin. Työ ja työurat ovat pirstaloituneet. Osaaminen on jatkuvassa liikkeessä, ja sen ylläpitämiseksi on keksittävä yhä ketterämpiä ja tehokkaampia keinoja niin organisaatioissa kuin yksilötasolla. Työelämän murrokseen liittyy keskeisesti digitalisaatio, joka muuttaa työtä ja työprosesseja. Jatkuva muutos on työpaikalla uusi normi. Rakenteet uudistuvat jatkuvasti.

Mitä nämä digitalisoituvassa työelämässä tarvittavat osaamisalueet ovat ja miten niitä voi kehittää? Tähän ajankohtaiseen ja mielenkiintoiseen aihepiiriin mibiläiset johdattaa Vaasan yliopiston henkilöstöjohtamisen professori Riitta Viitala. Viitala on ansioitunut tutkija ja luennoitsija, joka on tehnyt runsaasti tutkimusta työelämään ja henkilöstöjohtamiseen liittyen sekä pohtinut muuttuvaa työelämää ja tulevaisuuden työelämätaitoja.

Tapahtumassa kuullaan ja keskustellaan millaisia valmiuksia ja osaamisalueita pidetään tärkeinä digitalisoituvassa työelämässä ja ketterissä organisaatioissa, sekä miten niitä voisi harjaannuttaa ja miten niiden suhteen profiloitua.

Tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja saamaan vinkkejä millaisista valmiuksista voi olla sinulle hyötyä tulevaisuuden työelämässä.

Tervetuloa!

Aika: ti 19.2. klo 17.00-18.30
Paikka: Vaasan yliopisto, Tervahovi (päärakennus), Wolffintie 34
Hinta: Maksuton jäsenille
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen, sekä 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse ti 12.2. klo 18.

View Event →
Feb
19
5:00 PM17:00

Ti 19.2.2019 MiB After work: Johtajakoulu - Päivi Pitkänen

MiB Oulun johtajakoulu jatkuu koko kevään 2019! Helmikuussa, johtajakoulun toisessa osassa, saamme vieraaksemme FM Päivi Pitkäsen, joka on toiminut Monetra Oy:n toimitusjohtajana perustamisvuodesta 2012 lähtien. Hän on aiemmin työskennellyt pankkimaailmassa erilaisissa kehitys-, päällikkö- ja johtotehtävissä sekä Aditro Oy:ssä vastuualueenaan noin sadan suomalaisyrityksen palkanlaskenta ja HR-asiat.

Dynaamisena ja vahvana visionäärinä tunnettu Pitkänen uskoo, että robotiikan avulla talous- ja henkilöstöhallinnon alalla hoidetaan viiden vuoden päästä kaikki rutiinityöt. Tulkitsemiseen, analysointiin ja asiantuntijatehtäviin tarvitaan kuitenkin ihmistä.

Kuinka ura on edennyt ja miten äiti - ja jo isoäiti - on sukkuloinut eteenpäin urallaan työn ja perheen keskellä? Tule kuulemaan Päivin urasta ja keskustelemaan johtajuudesta muuttuvassa työelämässä.

Aika: Ti 19.2.2019 klo 17.00–18.30
Paikka: Aleksinkulma, Iso Hansa, Aleksanterinkatu 9
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen sekä 15 äitiä, jotka saapuvat yksin.
Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 12.2. klo 10.

View Event →
Feb
19
10:00 AM10:00

Ti 19.2.2019 MiB Morning Club: Herkkyys on supervoimasi! (stream)

Kehon ja mielen herkkyys kulkevat käsi kädessä. Jos oma herkkyytesi tuntuu sinusta toisinaan pelkästään kuormittavalta ja sinua hidastavalta tekijältä, tämä tilaisuus on sinulle!

Rauha Wellnessin perustaja Tiina Palva jakaa kokemuksiaan kehon ja mielen herkkyydestä. Rauhassa Tiina tekee koko kehon vyöhyketerapiahoitoja ja hyvinvointikonsultointia asiakkaidensa yksilöllisiin tarpeisiin, kuten kivunhoitoon, naishormonihaasteisiin, työelämän kuormituksen nollaamiseksi, sekä henkisen kasvun matkoja vyöhyketerapian avulla.

Tiina kokee, että juuri kehon ja mielen herkkyys on hänen suurin vahvuutensa ja suurin onnen lähteensä elämässä. Aina ei kuitenkaan ollut näin. Tiina on kulkenut pitkän matkan, jotta hyväksyisi oman herkkyytensä. Tule kuulemaan Tiinan matkasta, joka on saanut hänet paitsi tuntemaan kiitollisuutta omasta herkkyydestään, mutta myös rakentamaan tietoisesti itselleen ympäristöä, jossa oma herkkyys voi jopa kasvaa ja kehittyä.

Tilaisuudessa saat vinkkejä, miten voit vaalia omaa ja läheistesi herkkyyttäsi ja antaa sille lisää tilaa elämässäsi sekä miten kuunnella ja arvostaa kehosi viestejä.

Aika: 19.2.2019 klo 10.00–12.00
Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 15 äitiä lapsineen sekä 20 äitiä, jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 12.2. klo 10.

View Event →
Feb
18
5:00 PM17:00

Ma 18.2. MiB mingle: Kaupallista alaa opiskelleiden urapolut

Kaupallista alaa opiskellut (tai vielä opintojen parissa puurtava), tervetuloa verkostoitumaan rennosti kahvitellen. Jutustellaan omista urapoluista, tulevaisuuden työsuunnitelmista sekä annetaan vinkkejä esim. oman osaamisen kehittämiseen ja alanvaihtoon.   

Paikka: Ramin Konditoria, Puijonkatu 23
Hinta: Kahvittelu omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
18
2:00 PM14:00

18.2.2019 MiB goes MOW Supernova: coworking-tiloihin ja toimintaan tutustuminen

Työelämä ja sen eri osa-alueet ovat suuressa muutoksessa. Yhteisöllisyys ja eri toimialojen osaajien törmäyttäminen ovat ajan henki. Nyt on mahdollisuus päästä tutustumaan marraskuussa 2018 Ratinassa avattuun MOW Supernovan coworking-tiloihin, MOWin konseptiin ja vaihtamaan ajatuksia yhteisöllisestä työskentelystä.

MOW on Spondan vastaus joustavien ja yhteisöllisten työtilojen kysynnän kasvuun. Ratinaan avattu MOW on ensimmäinen kauppakeskukseen sijoittuva coworking-tila, jonka puitteissa MOWin toimintaympäristö laajenee entisestään. Tampereen hybridikonsepti tuo MOWin uudella tavalla lähelle ihmisiä ja palveluita. Spondalla on ennestään jo kaksi MOWia Helsingissä: kaupungin luovassa keskustassa Pieni Roobertinkadulla ja suurten firmojen suosimassa Ruoholahdessa.

Tilaisuuteen mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 5 äitiä ilman lasta.

Paikka: Tampere
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 11.2. klo 10.

View Event →
Feb
18
10:00 AM10:00

Ma 18.2.2019 MiB Mingle: Recruiting Coffee

Kaikille avoimilla helmikuun treffeillä keskustelemme päivänpolttavista aiheista ja kerromme lisää toiminnastamme. Olet tervetullut piipahtamaan pikaisilla kahveilla tai istahtamaan rauhassa alas, lasten kanssa tai itseksesi. Etsimme lisää aktiiveja tiimiimme, joten kerromme mielellämme lisää aktiivina toimimisesta kaikille kiinnostuneille. Aktiivina voit toimia omien resurssiesi mukaan, kehittää ammatillista osaamistasi, jakaa tietotaitoasi sekä tuoda oman panoksesi toimintamme kehittämiseen.

Nappaa siis kahvi tai smoothie matkaan, ja piipahda nautiskelemaan aamupäivästä mielenkiintoisten aiheiden parissa!

Paikka: Repolaisen taukopaikka, Kauppakeskus Revontuli
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!


View Event →
Feb
16
4:30 PM16:30

La 16.2.2019 MiB goes: Tavarataivas Ajantasku

#MiBYstis2019 - helmikuussa juhlitaan ystävyyttä!

Kaipaatko ystävää, jonka kanssa jakaa ajatuksia urasta sekä kokemuksia työ- ja perhe-elämän yhdistämisestä? Haluatko kehittää itseäsi ja vahvistaa osaamistasi myös perhevapailla ollessa? Tule mukaan Mothers in Business -toimintaan!

Ystävänpäiväviikolla Rollon mibiläiset nauttivat ystävyydestä MiB goes -yritysvierailun ja sisustusillan merkeissä Tavarataivas Ajantaskussa Rovakadulla. Kuulemme kevään uusista trendeistä.

Tähän tapahtumaan voit tuoda mukaan ystäväsi, joka ei vielä ole MiBin jäsen - onhan ystävänpäivä!

Kaikkien iltaan osallistuneiden kesken arvotaan LikiLiikkeen lahjakortti.

Lisätietoja yrityksestä:

likiliike.fi/yritys/tavarataivas-ajantasku

Facebook: Tavarataivas Ajantasku

Tervetuloa mukaan! Myös lapset ovat tervetulleita!

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 5 äitiä lapsineen, sekä 10 äitiä jotka saapuvat yksin.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse lauantaina 09.02. klo 10.

View Event →
Feb
15
10:00 AM10:00

Pe 15.2.2019 MiB Mingle: Ison Omenan kk-mingle - Ruoan verkkokauppa arjen apuna / Ada Fresh (alustettu)

”Ada Fresh ruoan verkkokauppa on perustettu, koska haluamme tarjota suomalaiseen ruokakauppaan uudenlaisen kokemuksen. Tavoitteemme on helpottaa asiakkaidemme arkea tuomalla ruoan verkkokaupan tilaukset kotiin jopa 2 tunnissa tilauksesta! Toimitusmaksu on myös markkinoiden alhaisin: 3 €.

Haluamme auttaa sinua säästämään aikaa, jotta voisit nauttia vapaa-ajastasi. Miltä tuntuisi, jos ei tarvisi käydä enää ruokakaupassa? Mitä tekisit, jos saisit lisää omaa aikaa?

Nyt voit kaupassa käymisen sijaan ottaa kirjan käteen, leikkiä lasten kanssa tai muuten vain rentoutua - sillä aikaa me keräämme ja toimitamme ruoat kotiovellesi puolestasi."
- Arhi Kivilahti / Ada Fresh

Tervetuloa keskustelemaan siitä miten ruoan verkkokauppa voisi palvella ja helpottaa sinun arkeasi parhaalla mahdollisella tavalla! Millaisia kokemuksia ruoan verkkokaupasta sinulla on ja toisaalta miksi et ole vielä ruokaostoksia verkossa tehnyt? Tapahtumassa päästään myös testaamaan Ada Freshin verkkokauppaa!

Aika: 15.2.2019 klo 10-12
Paikka: Ison Omenan palvelutori - ryhmätila Kaisla
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!
Tilaisuus on avoin kaikille MiBin jäsenille ja jäsenyydestä kiinnostuneille!

Ilmoittautuminen tapahtumaan Facebook-eventissä: https://www.facebook.com/events/393400188101293/View Event →
Feb
14
11:30 AM11:30

To 14.2. MiB Mingle: Ystävänpäivälounas

Tervetuloa uudet ja jo MiBin toiminnassa mukana olevat jäsenet kuulemaan MiBin toiminnasta! MiB Mingle on rento tapahtuma äideille. Kaikki Mibin jäsenyydestä kiinnostuneet ovat tervetulleita, joten ota ystävä tai kollega mukaan! Ystävänpäivän kunniaksi nautimme ystävänpäivälounasta Jyväskeskuksen Rossossa.

Paikka: Jyvskylä
Hinta: Maksuton, lounas omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

Tapahtumakutsu Facebookissa, ei pakollista ilmoittautumista.

View Event →
Feb
13
6:00 PM18:00

Ke 13.2. MiB extra: Kauneusilta Kouvolan Sokoksella

#MiBLovesUS

Ystävänpäivän kunniaksi haluamme tarjota MiB-äideille hetken omaa aikaa ja hemmottelua hyvässä seurassa. Illan aluksi Kouvolan Sokoksen kauneuden asiantuntijat esittelevät meille vuoden 2019 kauneustrendejä, jonka jälkeen saamme opastusta arkimeikin tekoon sekä vinkkejä nopeiden, mutta arkea kestävien kampauksien loihtimiseen.

Osallistujien kesken arvomme yhden meikin ja yhden kampauksen toteutettavaksi kauneusillan aikana. Sinulla on myös mahdollisuus halutessasi omakustanteiseen meikkiin/kampaukseen. Kauneusillan aikana ostetuista tuotteista saat 20 prosentin alennuksen.

Tervetuloa!

Paikka: Kouvola
Hinta: Maksuton
Lapset: Tapahtuma on poikkeuksellisesti tarkoitettu vain äideille.

Mukaan mahtuu 15 äitiä jotka saapuvat yksin. Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 4.2. klo 10.

View Event →
Feb
13
5:30 PM17:30

Ke 13.2. MiB Mingle: Ystävänpäiväkahvit ja arvonta

Tervetuloa ystävänpäivän etkoille! Tule ja tuo ystäväsikin kuulemaan MiBin toiminnasta, tapaamaan uutta Kuopion paikallisvastaavaa ja esittämään toiveita tulevista tapahtumista.

Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti juuri yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneille, tuoreille jäsenille ja vähän toiminnassa mukana olleille, mutta myös konkarit ovat tervetulleita kahvittelemaan.

Ystävänpäivän kunniaksi tapahtumaan osallistuneiden kesken arvotaan MiBin vuosijäsenyys.

Paikka: Presso Sokos, Haapaniemenkatu 24-26
Hinta: Kahvittelu omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
13
5:00 PM17:00

Ke 13.2.2019 MiB After work: Sukellus itseemme: Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla

Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla.

Mitä on logoterapia, voimavarasuuntautunut ja tarkoituskeskeinen lähestymistapa? Entä metsämieli, jonka tarkoituksena on mielentaitojen vahvistaminen luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksia yhdistäen.

Tule mukaan tutustumaan logoterapiaan ja metsämielivalmennukseen kolmen tapahtuman sarjan kautta. Tapahtumat meille rakentaa logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja Päivi Raikaslehto.

Mielikuvamatkamme muovautuu logoterapeuttisen, tarkoituskeskeisen ajattelun sekä luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutusten yhteiselle perustalle Metsämieli-menetelmää hyödyntäen. Kuva- ja äänimaisemasta rakentuvalla Metsämieli-matkalla pohdimme yhdessä ja yksin myönteistä ja merkityksellistä elämänasennetta logoterapian peruskäsitteiden, arvojen ja tarkoituksellisen elämän, vastuullisten valintojen sekä asennoitumisen vapauden kautta. Menetelmän tavoitteena on omaa hyvinvointia lisäävän ajattelun vahvistuminen haastavissakin tilanteissa.

Voit osallistua joko yhteen tai kaikkiin tilaisuuksista. Ilmoittautumiset jokaiseen tilaisuuteen lähetetään jäsenille viikkoa ennen tapahtumaa. Tervetuloa mukaan!

13.2.  Sukellus itseemme: Tarkoitusta, merkitystä ja mielen taitoja logoterapian ja metsämieli-menetelmän avulla   

14.3. Elämän täyteläiset vuodet: perhe ja työ sopivat yhteen  

10.4. Työelämän tarkoituksellisia valintoja: työnohjaus mahdollisuuksien kirkastajana

Päivi Raikaslehto on logoterapeuttinen työnohjaaja ja työelämävalmentaja LTI STOry, logoterapeutti

LIF, FLP-EU, sosionomi (YAMK) ja metsämielivetäjä. Hän on työskennellyt sosiaalialalla erilaisten

asiakasryhmien parissa perustyöstä esimiestehtäviin ja toiminnan johtamiseen. Tällä hetkellä hän tarjoaa toiminimenä työnohjausta, valmennusta, koulutusta ja luennointia.

Paikka: Lounatuulet Yhteistötalo, Läntinen Pitkäkaku 33, 20100 Turku

Hinta: Maksuton

Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki ensimmäiseen tapahtumaan lähetetään sähköpostitse keskiviikkona 6.2. klo 10.00


View Event →
Feb
13
11:30 AM11:30

13.2.2019 MiB mingle: Lounastreffit

Tule tutustumaan ja verkostoitumaan muihin mibiläisiin lounastreffeille. Luvassa on lounaan oheen mielenkiintoista ja rönsyilevää keskustelua, verkostoitumista uusien ja vanhojen tuttujen kanssa, vertaistukea ruuhkavuosiin ja takuuvarmasti kaupungin parasta lounasseuraa.

Tervetuloa keventämään työpäivää tai tuulettumaan lasten kanssa hyvän ruuan ääreen!

Paikka: Tampere
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
13
11:00 AM11:00

Ke 13.2.2019 MiB mingle: Ystävänpäiväetkot lounaalla @ Momento, Karisma

Tervetuloa ystävänpäiväetkoille lounaan merkeissä!

Tule mukaan keskustelemaan päivän polttavista, mieltäsi askarruttavista aiheista samanhenkisten äitien kanssa. Otamme varaslähdön ystävänpäivään ja juhlistamme tätä lounaan merkeissä äitikavereiden kesken. Tervetuloa lasten kanssa tai ilman.

Ilmoittauduthan pöytävarausta varten viimeistään 10.2. Ilmoittautuminen tapahtuu lounaan Facebook-tapahtumassa, joka julkaistaan Mothers in Business Päijät-Hämeen -ryhmässä helmikuun alussa.

Aika: Ke 13.2.2019 klo 11:00-12:00
Paikka: Ravintola Momento, Kauppakeskus Karisma, Kauppiaankatu 2, 15160 Lahti
Hinta: Omakustanteinen lounas
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
12
5:30 PM17:30

Ti 12.2. MiB After Work: Stressinhallinta ja äidin hyvinvointi

Essi Määttä on äiti, hyvinvointivalmentaja, ruokakirjailija (Hyvää ja Halpaa, Otava), hyvinvointibloggaaja, entinen jääkiekkoilija ja yrittäjä, jonka intohimona on terveellinen ja parantava ravinto, henkinen hyvinvointi sekä liikunnan ilo ja riemu. Hän tietää kokemuksistaan yrittäjänä sekä pitkän linjan ammattilaisena asiakkaidensa kautta, miten hallitsematon ja pitkäkestoinen stressi vaikuttaa yksilöön.

Essi Määttä tulee kertomaan hieman omasta taustastaan yrittäjänä sekä antamaan vinkkejä stressin hallintaan ja äidin hyvinvointiin, jotta itseä ei unohda perhe-elämän ja uran ristipaineessa. Ystävänpäivän viikon teemalla voit napata ystäväsi matkaan mukaan tutustumaan Mothers in Business MiB ry Jyväskylän toimintaan ja kuulemaan Essin vinkkejä!

Paikka: Jyväskylä
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Mukaan mahtuu 10 äitiä lapsineen ja 10 äitiä ilman lapsia.

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 5.2. klo 10.


View Event →
Feb
12
5:30 PM17:30

Ti 12.2. MiB Reads: Aki Hintsa - Voittamisen anatomia

Tulossa helmikuussa lukupiiri MiB Reads kokoontuminen. Kirjana Aki Hintsan Voittamisen anatomia. Mies F1-mestareiden takana kertoo tarinansa ja paljastaa menestyksen salaisuuden. Sittemmin kansainväliset huippujohtajat ovat ottaneet Hintsan opit käyttöönsä. Teos sisältää runsaasti ennen julkaisematonta tietoa formulamaailman kulissien takaa sekä Hintsan kokonaisvaltaisen toimintamallin, jota voivat omassa elämässään hyödyntää ihan tavallisetkin tallaajat. Matka kohti menestystä alkaa kysymyksellä: Kuka olet? Tervetuloa keskustelemaan kirjan teemoista! Tule mukaan vaikka kirja olisi vasta lukulistalla tai vielä kesken, tai jos teema yleisesti kiinnostaa, sillä tapaamiset ovat myös oiva paikka verkostoitua ja oppia toisilta!

Paikka: Espresso House, Kauppakeskus Espen
Hinta: Omakustanteinen
Lapset: Tervetulleita!

View Event →
Feb
12
5:30 PM17:30

Ti 12.2. MiB After Work: Miten varautua pahimpaan?

"Miten varautua pahimpaan” - eli tiedossa tietoisku eron ja puolison kuoleman taloudellisista vaikutuksista ja niiden ennakoinnista.

Asiasta alustamassa Anu Kolari, Asianajotoimisto Kolari & Co. Oy. Aiheeseen liittyen voi ilmoittautumisen yhteydessä lähettää halutessaan kysymyksiä.

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Lapset:
Tervetulleita!

View Event →
Feb
12
5:30 PM17:30

Ti 12.2.2019 MiB After work: LinkedIn ja Facebook

LinkedIn ja Facebook: Miten rakennat omaa ammattimainetta ja yrityksesi brändiä ilman mainoseuroja? Tapahtuma on tarkoitettu MiBin jäsenille. Tapahtuma on osa MiBin ystävä-kampanjaa, tuo siis ystäväsi mukaan! Tervetuloa!

LinkedIn ja Facebook: Miten rakennat omaa ammattimainetta ja yrityksesi brändiä ilman mainoseuroja? Mitä? Miksi? Miten?

Valmentajat: Verkkoaseman toimitusjohtaja Tiina Räisänen: TOP 50 LinkedIn-vaikuttaja Suomessa. Näkyvä bisnesvlogaaja, jota digimarkkinoinnin kuningattareksi myös kutsutaan. Toimitusjohtaja Juha ”Vauhtipyörä” Ahola: Mies on onnistunut rakentamaan Facebookin avulla 100 k euron arvoisen asiantuntijamaineen yritysvalmentajana.

Kesto noin kaksi tuntia. Puheenvuorot 45 min ja 15 min kysymyksille.

Aika: Ti 12.2.2019 klo 17.30–20.00
Paikka: Business Kitchen Stage, Oulun Yliopisto
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse tiistaina 5.2. klo 10.

View Event →
Feb
11
5:30 PM17:30

Ma 11.2.2019 MiB After work: Osaaminen esiin -sparrauspaja

Miten tunnistaa ja sanoittaa oma osaaminen? Miten ja missä sitä pitäisi tuoda esille? Kaipaisitko konkreettisia työkaluja ja harjoituksia esim. hissipuheen tai kärkiosaamisesi muotoiluun?

Mothers in Business Rovaniemi ja Ompeluseura Lappi kutsuvat yhdessä Lapin yliopiston Koulutus- ja kehittämispalveluiden asiantutijat vetämään meille sparraustyöpajaa, jossa voi yhdessä työstää omaa osaamista näkyväksi.

Ompeluseura on vuonna 2014 luotu alusta, jolla naiset voivat keskustella työelämästä sekä verkostoitua. Ompeluseuran Facebook-ryhmässä on jäseniä jo yli 20 000 ja ryhmä on jakautunut jo useisiin kahvihuoneisiin sekä eri alojen ja alueiden ryhmiin, mukaan lukien tänne Lappiin.

Ilmoittaudu mukaan ennakkoon! Muista ilmoittaa myös lapset, jotta voimme huomioida sen järjestelyissä. Tervetuloa!

Paikka: Ilmoitetaan Lyyti-kutsussa
Hinta: Maksuton
Lapset: Tervetulleita!

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse maanantaina 4.2. klo 10.

View Event →
Feb
11
5:15 PM17:15

Ma 11.2. MiB Goes: Solita

Solita kutsuu mibiläiset kylään syksyllä avattuun toimistoonsa Askonkadulle. Solita on digitaalisia liiketoimintaratkaisuja tuottavat yritys, jossa työskentelee asiantuntijoita niin palvelumuotoilun, ohjelmistokehityksen kun analytiikan ja pilvipalveluiden parissa. Solita toimii Suomessa 8 paikkakunnalla ja lisäksi toimipisteitä löytyy Tukholmasta, Tallinnasta ja Munchenissä. Lahteen yritys avasi toimiston loppuvuonna. Tällä hetkellä Lahdessa työskentelee 10 henkilöä.

Vuoden työnantajanakin palkittu Solita on panostanut perheystävällisiin käytäntöihin. Lahden yksikön vetäjä Terhi Jaakonsaari kertoo meille Solitasta yrityksenä ja työnantajana ja Valtteri Valovirta esittelee, miten yrityksen perhevapaamentorit huolehtivat siitä, että pitkillä perhevapailla olevat työntekijät pysyvät ajanhermoilla ja miten perheet on huomioitu Solitalla.

Lopuksi voimme yhdessä jatkaa vapaata keskustelua: millaisia perheystävällisiä käytäntöjä olemme itse kohdanneet, mitkä käytännöt erityisesti helpottaisivat omaa arkea ja miten hyviä käytäntöjä voisi viedä eteenpäin omaan organisaatioon.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan!

Paikka: Askotalo, Askonkatu 9 F, 3. krs, 15100 Lahti
Hinta: Jäsenille maksuton
Lapset: tervetulleita
Tarjolla kahvia & pientä syötävää

Ilmoittautumislinkki tapahtumaan lähetetään sähköpostitse viikolla 5.

View Event →