MiB miehen silmin

Sain kutsun laivareissulle, enkä tapani mukaan empinyt ilmoittautuessani mukaan. Pidän kaikista matkustamisen muodoista – myös Ruotsin risteilyistä.  Turun terminaalin lähtöaulassa vaikutti olevan paljon lastenrattaita muiden matkustajien seassa. Mibiläisiä sen enempää tuntematta saattoi kuitenkin arvata, että monet noista nuorista perheistä odottivat kohta alkavaa MiB-risteilyä.

Lähtöpäivänä minulle selvisi, että kyseessä ei ollutkaan puolihoito- vaan täyshoitomatka. Tunsin itseni etuoikeutetuksi. Päästyämme laivaan suuntasimme kohti seisovaa pöytää. Oli mahtavaa todeta se, mitä olin puolisoni MiB-uran aikana osannut aavistellakin. Porukka koostui tyylikkäistä tolkun naisista. Naiset vaikuttivat eri tavoilla pirskahtelevilta persoonilta, joiden jutustelua olisi jaksanut kuunnella pidempäänkin.

Oli mahtavaa todeta se, mitä olin puolisoni MiB-uran aikana osannut aavistellakin.

Olen ollut Itämerellä laivan kyydissä lukuisia kertoja. Laiva on kulkuneuvoista ehkä se kaikista mieluisin minulle. Olen käynyt kerran Karibiallakin risteilemässä. Wärtsilän moottoreiden ja turkulaisen syntyperän lisäksi Karibian laivalla ja Gracella on muutakin yhteistä. Molemmissa on huomioitu perheen pienimmät. Laiva tarjoaa viihdettä ja ruokaa vauvoille ja varhaisteineille siinä missä vanhemmillekin. Niinpä en häkeltynyt, kun kuulin toisena matkapäivänä, että puolisoni viettää päivästä kuusi tuntia konferenssihuoneessa ilman lasta.

20171103_115417.jpg

Toinen päivä sujui rennoissa merkeissä. Perheen pienimmille suunnatut päivätanssit ja lounas seisovasta pöydästä edesauttoivat lapseni nopeaa vaipumista päiväunille. Parin tunnin tirsojen jälkeen vierailimme laivan leikkipaikalla, jossa lapsi olisi viihtynyt pidempäänkin. Oli kuitenkin tullut aika siirtyä nauttimaan risteilyn kiitosmaljat ja sitä myötä siirtyä päivällispöytään. Ruokailulla oli jo hieman haikea mieli. Matka oli sujunut nopeasti. Illallisen jälkeen ihmiset hajaantuivat, ja rantautuminen häämötti. Me teimme puolisoni kanssa vielä nopean pyörähdyksen Tax freessa ja sanoimme viimeiset heipat satunnaisesti vastaan tulleille MiB-tutuille.

Kotiin saavuin elämystä rikkaampana ja jokseenkin hyväntuulisena. Hieno reissu ja hienoja perheitä.

Kun laiva oli rantautunut,  kävelimme terminaalin kupeessa odottavaan Helsinkiä päin suuntaavaan junaan. En vetäytynyt haikeana miettimään, mitä matkasta jäi käteen. Keskityin 99% ajasta erittäin reippaasti käyttäytyvän tyttömme epäreippauteen. Kotiin saavuin elämystä rikkaampana ja jokseenkin hyväntuulisena. Hieno reissu ja hienoja perheitä. Kunpa suurempi osa ihmisistä olisi yhtä etuoikeutettuja.

Kirjoittaja: Taaperon isä, MiB-puoliso ja OP Helsingin edustajistovaalien ehdokas numero 44.

 

MiB ry:n vapaaehtoiset risteilivät Viking Linen M/S Gracelle marraskuussa 2017, jolloin järjestimme yhdistyksen aktiivien seminaarin. Mukana risteilyllä oli yli 40 vapaaehtoistamme sekä heidän 24 aikuisavecia ja 56 lasta. Aktiiviristeilyn ohjelmassa oli mm. yhdistyksen strategian työstämistä, workhshoppailua jäsenkyselyn tulosten pohjalta, verkostoitumista sekä yhteistä ajanviettoa perheen parissa. Pääsimme myös kuulemaan Viking Linen yritysesittelyn. Yhteistyökumppanimme Viking Line tarjosi meille kerrassaan huikeat puitteet ikimuistoisen, ja perheystävällisen, seminaarin viettoon. www.vikingline.fi