Haastattelussa uraäiti: Merja uskoo saavansa mitä ajattelee

Nimi: Merja Valkonen-Hernandez, 42
Koulutus: KTM, sertifioitu jooga- ja pranayama-opettaja, EFT:n ammatinharjoittaja, Life Coach
Työpaikka: Yrittäjä (www.merjavalkonen.fiwww.drishtionlife.com/fi/)
Perhe: aviomies, tytär
Harrastukset: kuntosali, jooga, elokuvat
Kirjavinkki: Esther ja Jerry Hicks, Abrahamin opetukset, Pyydä niin saat
Lomavinkki: Australia
Terveiset uraäideille: Olet riittävä sellaisena kuin olet. Täydellisyyden tavoittelu rasittaa sekä työtä että perhettä, joten molemmista täytyy löytää ilo.

 

Merja-valokuva-600x600.jpg

 

Merja valmistui Helsingin kauppakorkeakoulusta ja aloitti valmistumisen jälkeen työt henkilöstöpäällikkönä IT-alan yrityksessä Jyväskylässä. Yritys sai alkuun rahoitusta, ja sillä meni hyvin, kunnes alkoi IT-alan räjähdysmäinen lasku. Merja joutui irtisanomaan työntekijöitä ja lopulta myös itsensä. Tämän jälkeen Merja aloitti unelmatyössään sadan hengen yrityksessä Helsingissä ja pääsi 26-vuotiaana johtoryhmään vanhempien miesten joukkoon. Merja otti myös tuntuvan asuntolainan yksin.

Hautausmaa on täynnä korvaamattomia ihmisiä.

Merja teki töitä kellon ympäri tehdäkseen vaikutuksen seniorikollegoihin. Parissa vuodessa yritys kasvoi 300 hengen organisaatioksi ja Merja painoi töitä. Vuodet olivat hänelle sekä ihaninta että haastavinta aikaa. Pikkuhiljaa hän uuvutti itseään ja alkoi palaamaan loppuun. Merja ei osannut enää hallita mieltään eikä kehoaan. Yhtenä päivänä hän ei päässyt ylös sängystä ja henki ei kulkenut. Tämä hetki sai Merjan pysähtymään. Hän sai lääkäriltä viikon lomaa uupumuksen vuoksi. Merja ajatteli, että yritys ei selviäisi ilman häntä. Tällöin lääkäri totesi, että hautausmaa on täynnä korvaamattomia ihmisiä.

Loman aikana Merjan ystävä antoi hänelle Donald Walschin kirjan Keskusteluja Jumalan kanssa. Kirja avasi Merjalle uuden maailman siitä, miten me itse luomme oman todellisuutemme. Kirja myös innosti häntä meditointiin ja joogaan. Seuraavan kuukauden kesälomansa Merja vietti Intiassa joogaten ja päätti siellä, että ottaa töistä puoli vuotta vapaata ja muuttaa Pariisiin. Pariisissa Merja päätti, että ei aio palata enää työpaikalleen. Merja nautti uudesta hyvästä olotilasta ja joogan opettamisesta, joten päätöksestä ei ollut mitään epäselvyyttä.

Merja valmistui joogaopettajaksi ja matkusteli opettamassa joogaa eri paikoissa. Thaimaassa hän tapasi nykyisen aviomiehensä Danielin eräällä joogakurssilla. Ennen häitä Merja ja Daniel miettivät missä haluaisivat asua, ja niinpä he lähtivät etsimään uutta kotiaan. Matka kulki Perusta Panamaan, Thaimaahan, Australiaan ja Intiaan. Molemmat ihastuivat Australiaan ja lähtivät sinne luomaan jotakin omaa. Merja opetti joogaa ja Daniel oppi raakaruoan salat.

Me saadaan sitä, mitä me ajatellaan.

Merjan tärkein oppi maailmalta oli se, että paikan vaihtaminen ei ratkaise ongelmia. Minne meneekin, ottaa itsensä mukaan. On työstettävä omaa mieltään, jotta voi löytää onnen. Merja uskoo ajatuksen voimaan ja siihen, että saat mitä ajattelet – halusit sitä tai et. Kursseillaan Merja opettaa, miten omaa ajattelumaailmaa voi hallita ja mitä apuvälineitä meillä siihen on.

Katkaise pahan kierre heti.

Merjan vinkki nuorille naisille stressin hillitsemiseen on kierteen nopea katkaiseminen. Jos joku asia pelottaa tai stressaa voi mennä vaikkapa vessaan istumaan ja hengähtämään. Itseään pitää muistuttaa, että ei ole mitään hätää ja on riittävä juuri sellaisena kuin on. Kaikki odotukset lähtevät meistä itsestämme. Tyytyväisyyden ja tasapainon saavuttaminen vaativat myös tervettä itsekkyyttä. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella meistä on vastuu omasta hyvinvoinnistamme. Ainoastaan sen jälkeen, kun itsellä on hyvä olla, voi antaa jotakin myös toiselle.

Australiasta pari muutti Peruun ja Merja löysi EFT-metodin, joka tuntui heti hanskat käteen -jutulta. EFT:ssä naputellaan kehon meridiaanipisteitä samalla kun ajatellaan itselleen negatiivista kokemusta – näin ”katkaistaan” tunneside tuohon tapahtumaan. Metodissa häntä kiinnosti pureutua ihmisten ongelmien juurisyihin ja nopeasti vapautua niistä. Perusta perhe palasi takaisin Suomeen. Merja jatkoi Perussa aloittamaansa EFT:n ja life coachingin harjoittamista. Daniel perusti RAWA-yrityksen, joka valmistaa gluteenittomia, vegaanisia ja sokerittomia jälkiruokia.

Vastuu onnellisuudesta on kullakin itsellään.

Merjan tärkein arvo on ehdottomasti hänen perheensä. Danielin kanssa hän voi olla oma itsensä. He eivät oleta, että tekevät toisensa onnellisiksi vaan vastuu siitä on kullakin itsellään. Tämän he haluavat opettaa myös tyttärelleen. Tulevaisuudessa Merjan unelmana on työskennellä yhdessä Danielin kanssa. He haluavat järjestää kursseja, joilla opettavat mielen vaikutuksen voimasta, kuinka tehdä unelmista totta, kuinka saavuttaa elämän tasapaino sekä harmonia parisuhteessa.

Merjan roolimallit ovat Esther ja Jerry Hicks, joten hän haluaisi lukea haastattelun Esther Hicksista.

Teksti: Olessia Manner, MiB-aktiivi sekä Fennovoima Oy:n lakimies
Kuva: Merja Valkonen-Hernandez