Mitä minä, nainen ja äiti, odotan työelämältä juuri nyt?

Hyvää työntekijäkokemusta ei voi rakentaa ilman ymmärrystä siitä, mikä omille työntekijöille on kaikista merkityksellisintä. Tyypillisesti me, Heli ja Mona, työskentelemme tämän teeman parissa yrityskohtaisesti, erilaisissa yrityskulttuurin selvittämisen ja muotoilun projekteissa. Tavoitteena on tuolloin rakentaa yrityskulttuuri, joka mahdollistaa yrityksen liiketoiminnallisten tavoitteiden saavuttamista.  

Nyt, ensimmäistä kertaa, haemme työntekijäymmärrystä monissa eri yrityksissä työskentelevästä, yli 4000 äidin joukosta, eli mibiläisistä. Haluamme ymmärtää, mitkä ovat nimenomaan äitien työntekijäkokemuksen kannalta kaikista merkityksellisimmät asiat työpaikoilla, ja millaisia kehitysideoita äideillä on heille entistäkin parempien työpaikkojen rakentamiseksi. Selvitämme tätä The Siqnificant Companyn Siqni-kyselyllä, johon jokainen MiB ry:n jäsen saanut kutsun sähköpostiinsa jo helmikuussa ja muistutuksen nyt 18.3.2020 (kutsu on tullut osoitteesta invites@siqni.fi). 

Auta meitä rakentamaan äideille parempia työpaikkoja! MiB-verkoston äideille lähetettyyn Siqni-kyselyyn on ensimmäisen reilun kahden viikon aikana vastannut 400 verkoston jäsentä. Mutta ei hätää, sinulla on vielä mahdollisuus tuoda Siqnin kautta äänesi kuuluviin 31.3. asti! Avointa palautetta ja kehitysideoita omiin työpaikkoihin liittyen olemme jo toki tähän mennessä saaneet jopa 52 sivun verran.  

Siqnissä sinulta kysytään kaikessa yksinkertaisuudessaan 

(1) Mitkä viisi asiaa ovat motivaatiosi ja hyvinvointisi kannalta ne kaikista merkityksellisimmät asiat työpaikallasi?  

(2) Kuinka hyvin nämä asiat toteutuvat työssäsi?  

(3) Millaista palautetta ja konkreettisia kehitysehdotuksia sinulla näihin asioihin liittyen on? 

Vasta ymmärtämällä talenteille merkityksellisimpiä asioita, voidaan työpaikoissa rakentaa yrityskulttuuria, joka tuottaa oikeanlaista työntekijäkokemusta. Me mibiläiset tiedämme myös, mikä voima on ammattitaidostaan innostuneissa äideissä, jotka kehittävät osaamistaan myös vanhempainvapaan aikana ja verkostoituvat aktiivisesti samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Ymmärtämällä laajemmin äitien työelämän merkityksellisiä tekijöitä saamme tietoa, josta voi olla apua myös yhteiskunnallisen päätöksenteon pohjalle. 

Vastaamalla Siqniin annat panoksesi tämän tärkeän tiedon kartuttamiseksi. Samalla tulet pohtineeksi prioriteettejasi myös henkilökohtaisesti – itse ainakin huomasimme lasten heilauttaneen tärkeysjärjestystä asian jos toisenkin osalta. Tämän tiedostettuamme arkeen on löytynyt entistä parempi balanssi (työ)elämää tuunaamalla, niitä meille kaikkein merkityksellisimpiä asioita vaalien. 

 

Tämän blogin kirjoittivat kaksi yrityskulttuurimuotoilijoina työskentelevää äitiä, Mona Rundberg ja Heli Rautjärvi. He kummatkin tutkivat, analysoivat ja konsultoivat kädet savessa yrityksiä hyvän työntekijäymmärryksen ja vahvojen yrityskulttuurien rakentamisessa, yrityskulttuurimuotoilutoimisto Leidenschaftissa sekä Siqni-kyselyä toteuttavassa The Siqnificant Companyssa.