Tutustu mibiläisiin: Hallitus esittäytyy osa 4

MiBin hallituksen jäseniä esittelevän sarjan viimeisessä osassa tapaamme talousvastaava Saara Unnanlahden ja HR-vastaava Johanna Latvalan. Saara ja Johanna tuovat MiBin hallitustyöskentelyyn vankkaa osaamista talouden ja henkilöstöhallinnon saralta. Kaksikkoa yhdistää myös vahva tahtotila tehdä maailmasta vieläkin parempi paikka kaikille MiB-äideille.

Saara Unnanlahti, talousvastaava

Saara Unnanlahti.jpg

1. Mitä teet työksesi?

Työskentelen Nordeassa Hämeen yrityspankissa asiakasvastuullisena johtajana. Työssäni pääsen monipuolisesti ratkomaan yritysten rahoitus-, maksuliike- ja muita pankkiasioita. Minulla on näköalapaikka Pirkanmaan ja Suomen yrityskenttään. Työssäni pääsen monipuolisesti hyödyntämään osaamistani ja kehittymään. Asiantuntijaverkostomme, joka asiakkaita palvelee, koostuu alan ehdottomasti kovimmista asiantuntijoista. Työpäivät ovat ihanan monipuolisia ja erityisesti nyt poikkeusaikana koen, että työlläni on suuri merkitys yhteiskunnallisesti. Olen myös erittäin iloinen siitä, kuinka työnantajani on etunojassa reagoinut vallitsevaan tilanteeseen ja ollut mukana luomassa ratkaisuvaihtoehtoja eri tahojen kanssa.

2. Mikä on ammatillinen erityisosaamisesi? 

Olen erittäin monipuolisesti kiinnostunut itseni kehittämisestä ja haluan työssäni haastaa itseäni ja osaamistani sekä kehittyä laaja-alaisesti. Juuri tällä hetkellä olen ottamassa sustainability ambassadorin roolia omassa yksikössäni ja minulla on myös muita vastuualueita. Lisäksi olen mukana liiketoiminnan kehittämistyössä.

3. Millainen urapolkusi on ollut ja miten MiB on vaikuttanut siihen? 

Olen suorittanut BBA-tutkinnon vuonna 2008 ja aloittanut työni Nordean henkilöasiakaspuolella opintojeni aikana. KTM-tutkinnon (yritysoikeus ja talous) suoritin vuosina 2010–2013, jonka jälkeen siirryin maksuliikeasiantuntijaksi yrityssektorille. Vuonna 2016 suoritin vielä Ammatillisen Opettajakoulutuksen (AmO) ja vuonna 2019 siirryin nykyiseen tehtävääni suoraan vanhempainvapailta. MiB on vaikuttanut rohkaisevasti urapolkuuni, sillä koen että sain varmuutta hakea nykyiseen tehtävääni MiBin ansiosta. Olen myös tunnistanut vahvuuksiani ja oppinut muutoinkin paljon uutta.

4. Lastesi nimet ja iät

Niklas 8 vuotta, Elias 5 vuotta ja Iiris 3 vuotta.

5. Vinkkisi työn ja perheen yhteensovittamiseen

Aika moni asia onnistuu! Vaikka alkuun voi tuntua hämmentävältä, miten työn ja perheen yhteensovittaminen onnistuu, niin asiat järjestyvät kyllä. Erityisesti COVID-19-aika on tuonut tähän omaa haastetta ja alussa meillä oli hieman uuden rytmin hakemista. Nyt huomaa, että asiat sujuvat jo todella hyvin. Monia asioita pystyy tekemään eri lailla ja priorisoinnin kautta määrittämään mihin käyttää oman aikansa ja panoksensa.  

6. Miksi MiB eikä joku muu?

MiB  <3 Mielestäni MiBissä on aivan huikea joukko ihania jäseniä, aktiiveja ja työntekijöitä sekä tapahtumia, innostavaa tekemistä ja kehittymistä. Jokaisen pitäisi ehdottomasti kuulua MiBiin! Olen erittäin iloinen kaikesta mitä MiB on saanut aikaan ja uskon, että tulevaisuudessa meistä tulee vieläkin isompi ääni ja pääsemme vaikuttamaan yhteiskunnan rakenteisiin vieläkin vahvemmin. Upeita asioita on niin paljon, ettei kaikkia pysty luettelemaan – mutta erityisesti itseä lämmittää muun muassa se, että saamme nostettua äitien ja naisten arvostusta työelämässä.

 

Johanna Latvala, HR-vastaava

Johanna Latvala.jpg

1. Mitä teet työksesi?

Olen töissä Greenpeace Internationalilla Globaali HR tiimissä ja vastaan siellä tasa-arvo ja yhdenvertaisuusasioista (Diversity & Inclusion).

2. Mikä on ammatillinen erityisosaamisesi?

Globaali järjestöalan HR, Diversity & Inclusion -asiat, organisaatioiden ja henkilöstön kehittäminen, HR-systeemit, Community Enagagement & Management.

3. Millainen urapolkusi on ollut ja miten MiB on vaikuttanut siihen?

Olen ollut HR-alan töissä vuodesta 2009, mutta tehnyt Talent Managerin ja HR:n hommia vapaaehtoisena vuodesta 2008. Vapaaehtoishommat ovat olleet kiinteä osa arkeani jo opiskeluaikana, ja nyt kun olen palannut takaisin Suomeen, halusin palata takaisin vapaaehtoishommien pariin. Kahden lapsen äitinä MiB oli minulle luonnollisin järjestö, jonka toimintaan lähteä mukaan.

4. Lastesi nimet ja iät

Aurora 3 vuotta ja Luna 7 kuukautta.

5. Vinkkisi työn ja perheen yhteensovittamiseen

Muista huolehtia omasta jaksamisestasi ihan perusasioista alkaen, eli nuku tarpeeksi, ulkoile ja syö hyvin. Kun jaksat itse hyvin, niin jaksat olla myös hyvä vanhempi ja kollega. Myös mahdollinen parisuhde tarvitsee oman aikansa! Ja tiedän todellakin, että tämä on helpommin sanottu kuin tehty, varsinkin nyt korona-aikana. Me suomalaiset olemme myös tottuneet aika paljon siihen, että pitää pärjätä yksin. Mutta muista myös pyytää apua. Jos omasta lähipiiristä apua ei saa, niin MiBin kautta jotain helppiä löytyy ihan varmasti!

6. Miksi MiB eikä joku muu?

Toivon kovasti, että kun minun tyttäreni menevät työelämään, niin me ollaan päästy eroon monista asioista, jotka tällä hetkellä haittaavat naisten ja vanhempien työllistymistä ja työssä käyntiä. Eli toivon, että MiBin kautta voin vaikuttaa esimerkiksi seuraaviin asioihin ja meillä olisi tulevaisuudessa

  • palkkatasa-arvo

  • tasa-arvoiset perhevapaat

  • työpaikat, joissa perheen ja työn yhteensovittaminen on itsestään selvää

  • päästy eroon sukupuolittuneista työpaikoista ja aloista

  • työmarkkinat, joissa kenenkään ei tarvitse pelätä tai hävetä vanhemmaksi tulemista tai vanhemmuutta.

Kirjoittaja: Annu Perälä on sisällöntuottajana MiBissä. Hän on taaperon äiti ja tutkija, joka on ollut MiBin aktiivi alkuvuodesta 2020 alkaen.

Johannan kuva: Kaisu Ojansuu