MiB on päässyt uudelle tuhannelle - hurraa 4000 mibiläistä!

MiB on saavuttanut jälleen yhden virstanpylvään: tänä syksynä meitä jäseniä on 4000. Kolmevuotias yhdistys kasvaa kasvamistaan!

 

Millaisia naisia MiBiin liittyy näinä päivinä? Nappasimme pieneen tenttiin jäsenen numero 4000 eli turkulaisen Karoliina Oksmanin. 28-vuotias Karoliina odottaa ensimmäistä lastaan, jonka laskettu aika onkin aivan näillä hetkillä.

Itse asiassa uuden tulokkaan ja perhevapaan aloittamisen myötä myös MiBiin liittyminen tuli ajankohtaiseksi. Karoliina kertoo löytäneensä tiensä MiBiin paitsi googlailemalla myös esimiehensä kannustamana.

“Ennen äitiyslomalle jäämistäni esimieheni kanssa käydyssä keskustelussa hän vinkkasi minulle MiBiin liittymisestä ja sanoi, että hei, tämä voisi olla ihan sulle”, Karoliina kertoo.

MiB tuntui heti omalta. “Tuli heti ajatus, että vitsit tää on ihan mahtava juttu”, Karoliina hymyilee.

Karoliina Oksman on MiBin 4000. jäsen!

Karoliina Oksman on MiBin 4000. jäsen!

Karoliina työskentelee asiakkuus- ja projektipäällikkönä Avidlyllä (tunnettiin aiemmin nimellä Zeeland Family, kts. www.zeelandfamily.fi), jonne päätyi jo ennen opintojen aloittamista. Työssään Karoliina huolehtii yritysasiakkaidensa markkinoinnin kehittämisestä ja sovittujen tavoitteiden saavuttamisesta. Yhteistyötä tehdään yhä enemmän jatkuvana palveluna, mutta myös yksittäisistä projekteista huolehtiminen on yhä tärkeä osa työtä.

Siirtyminen hektisestä työarjesta perhevapaalle on ollut mukavaa, sillä näin pitkää taukoa työelämästä ei muuten ole juuri ollut. MiBiin liittymisen takana on kuitenkin ajatus siitä, että myös äitiysloman aikana pääsee kehittämään itseään ja säilyttää edelleen kilpailukykynsä markkinoilla.

“Tiedostan, että varsinkin nuorena naisena ja tällä alalla, on pidettävä huoli siitä, ettei tipahda kokonaan kehityksestä, enkä sitä edes halua”, Karoliina miettii.

Karoliina on miettinyt myös sitä, että koska perhevapaa tosiaan on pitkä aika poissa oloa omasta työurasta, voi sen aikana herätä ajatuksia ja rohkeutta toteuttaa myös jotain uutta.

Voiko MiBistä löytyä mentori?

Mikä toi jäsenen numero 4000 MiBiin ja millaisia odotuksia hänellä on? Karoliina toivoo löytävänsä MiBistä mentorin. Sparraajan, joka pitää kartalla ja sparraa uraansa vaalivaa äitiä kohti oikeaa suuntaa.

“Näin, että Helsingissä oli tällainen mentoriryhmä, mutta siihen en ehdi mukaan, sillä nyt on ensin tarkoitus selvittää, miten arki alkaa sujumaan”, Karoliina sanoo ja viittaa vauva-arjen aloittamiseen.

“Hesarissa näin mielenkiintoisen jutun yrityksestä, jossa toimi yritysmentori eli nimetty henkilö, joka pitää yhteyttä perhevapaalla olevaan ja pitää hänet koko ajan kartalla yrityksen tapahtumista. Tällaista herättelyä työnantajille pitäisi olla, että näin voi sitouttaa hyvän työntekijän myös vapaan aikana”, Karoliina tuumii ja lisää, että tällainen käytäntö todennäköisesti lisäisi myös isien rohkeutta käyttää mahdollisuutta perhevapaaseen. Mibin työskentely tasa-arvoista perhearkea kohti osuu uuden jäsenen arvomaailmaan täsmälleen.

Omalta työnantajaltaan hän on pyytänyt, että saisi aina suuremmista palavereista tiedon ja siten mahdollisuuden pysyä mukana. Lisäksi häni pyrkii tapaamaan tiimiään säännöllisesti äitiysloman aikana.

Mentorin lisäksi Karoliina odottaa MiBiltä mielenkiintoisia tapahtumia, verkostoitumismahdollisuuksia, yritysvierailuja ja kiinnostavia puhujia. Hän on jo tässä vaiheessa iloisesti yllättynyt tarjonnan tasokkuudesta ja monipuolisuudesta. Turkulaisena kun on mahdollisuus käyttää hyväksi oman kaupungin tarjonnan lisäksi lyhyen junamatkan päässä olevan Helsingin MiB-tapahtumat.

“On tärkeää pitää omista jutuista kiinni myös vauva-arjessa, eivätkä perinteiset vauva-aktiviteetit oikein tunnu omilta. MiBistä ajattelin, että tämän ovat suunnitelleet ajattelevat äidit”, Karoliina toteaa.

Aktiiviksi houkutteluun hän toteaa, että mikä ettei, kunhan arki alkaa sujua! Tervetuloa mukaan Karoliina!

 

Teksti: Laura Kyllönen, tuore aktiivi ja Mibin Viestintä- ja markkinointitiimissä Sisältötiimin vetäjä, työskentelee rahoitusalalla sisällöntuottajana.