Vapaaehtoistoiminnan mahdollistajat

Mothers in Business MiB ry on kasvanut viimeisen vuoden aikana hurjasti monin eri tavoin. Tänä vuonna uusia jäseniä on liittynyt mukaan yli 1200 henkilöä, viime vuonna jäsenkasvu oli lähes 95 prosenttia, vapaaehtoisia on mukana noin 300 kymmenellä paikkakunnalla. Vuosittain järjestetään tapahtumia 250, joissa osallistujakertoja arviolta 2500. MiB näkyy ja kuuluu myös mediassa.

Maanantaina Tampereella järjestetyssä Ura <3 perhe -seminaarissa ministeri Annika Saarikko totesi MiBin oleva tärkeä uusi yhteiskunnallinen vaikuttaja ja kannust meitä pitämään kovempaa ääntä työn ja perheen yhteensovittamisen sujuvoittamisen puolesta.

MiBin toiminnan perustana on innostava ja motivoiva vapaaehtoistoiminta ja jotta se on mahdollista, MiBillä on myös omia työntekijöitä. Työntekijöiden toiminnassa keskeistä onkin vapaaehtoistoiminnan mahdollistaminen. Työntekijät vastaavat yhdistyksen hallinnollisista tehtävistä sekä tukevat vapaaehtoistoimijoita. Syyskuussa saimme täydennystä henkilöstöömme, kun Ilona Qvick aloitti vapaaehtoiskoordinaattorina. Tutustu tarkemmin MiBin työntekijöihin alla olevien esittelyiden avulla.

 

Projektipäällikkö Jonna Lampinen

010 tyontekija Jonna.jpg

p. 040 7725299
jonna.lampinen(at)mib.fi

Vastaan hankkeesta, jonka tarkoituksena on vakiinnuttaa yhdistyksen toimintaa ja kehittää vapaaehtoistoimintaa. Lisäksi tuen vapaaehtoisia ja luottamushenkilöitä yhdistyksen toiminnan johtamisessa. Hankkeen avulla saamme vakiinnutettua toimintaamme, jotta yhä useampi äiti pääsee MiBin verkoston piiriin, saa vahvistusta työelämätaidoilleen ja tukea työn ja perheen yhteensovittamiseen. Hankkeen rahoitus tulee Sosiaali- ja terveysalan tukikeskus STEAlta (ent. RAY).

Vapaalla: sieniä ja kirjoja

Syksyinen intohimoni on sienestys. Metsä vetää puoleensa minut useamman kerran viikossa ja välillä sienet kulkee takin taskussa, kun yllättäen koukkasinkin kotimatkalla metsän kautta. Rakastan myös lukemista. Joululahjaksi toivon Carlos Ruiz Zafón’n Henkien labyrintin. Sienet ja kirjat tarjoavat minulle arjessa omaa aikaa vastapainona kahden pienen lapsen vanhemmuudelle.

 

Yhdistyskoordinaattori Soile Pylsy

Soile.jpg

p. 040 751 4898
info(at)mib.fi ja soile.pylsy(at)mib.fi

Yhdistyskoordinaattorina vastaan yhdistyksen hallinnollisista tehtävistä esimerkiksi jäsenhallinnosta eli ylläpidän yhdistyksen jäsenrekisteriä ja teen jäsenlaskutusta. Vastaan myös jäsenten asiakaspalvelusta, yhdistyksen tietojärjestelmistä ja verkkosivuista sekä teen erilaisia viestintätehtäviä. Jos sinulla on kysyttävää jäseneksi liittymisestä tai jäsentiedoistasi, niin laitapa postia!

Vapaalla: taaperon kanssa touhuamista

Olen nelivuotiaan pojan äiti ja DI:n vaimo. Kaikenlaiset Lego-, auto- ja rakennusleikit ovat perheemme lempipuuhaa. Olemme aloittaneet myös metsäretkien tekemisen ja luonnon “salaisten aarteiden” etsinnän: eväsretkellä on ihana kurkistella puiden ja kivien koloihin, etsiä ötököitä ja keräillä katkenneita oksia! Metsässä saan myös omaa aikaa rauhoittua ja kuunnella hiljaisuutta.

MiBissä on ihana saada tukea ja vinkkejä muilta uraäideiltä vanhemmuuteni ja työuraani niiden eri vaiheissa. Lisäksi saan tehdä työtä upeiden naisten kanssa vaikuttavassa ja kasvavassa yhdistyksessä!

 

Vapaaehtoiskoordinaattori Ilona Qvick

Ilona_2018.jpg

p. 050 300 3707
ilona.qvick(at)mib.fi

Olen uusin tulokas MiBin työntekijätiimiin. Tehtäväkuvassani keskeistä on vapaaehtoisten opastaminen ja tukeminen sekä sisäinen viestiminen.

Olen 55-vuotias, kahden jo aikuisen lapsen äiti. Viimeisin koulutukseni on merkonomin tutkinto. Koska olen toiminut yrittäjänä vuosia, minulla on myös yrittäjän AT sekä hierojan AT. Nuoruuden opintoina suoritin mm. puutarha-alan perustutkinnon ja ompelupuolen artesaanin tutkinnon. Opiskelu on ollut elämää kantavana teemana läsnä koko ajan.

Vapaalla: luonnonrauhaa ja bloggaamista

Vapaa-aikaani vietän siirtolapuutarhamökillä kasvien ja luonnoneläinten kanssa, käyden tanssitunneilla sekä tanssimassa, kirjoittaen epäsäännöllisesti blogeihini sekä tehden teatterisuosituksia.  Yhteisten asioiden hoito taloyhtiöiden hallituksissa on lähellä sydäntäni. Järjestötoiminta tuli tutuksi toimiessani Tampereen Seudun Yrittäjänaiset ry:n hallituksessa kuusi vuotta, mm. sihteerinä. Nyt onkin todella mielenkiintoista olla mukana tämän dynaamisen ja nuoren yhdistyksen alkumetreillä!