Johda itse omaa muutostasi - MiBin Webinaari

Dilkap Chambers.jpg

If you’re not excited about it, it’s not a right path.”

- Abraham Hicks

Syyskuussa huomasin, että MiBissä järjestetään Riikka Pajusen vetämä webinaari omien vahvuuksien tunnistamisesta. Riikka puhui inspiroivasti ja muistutti ainakin itseäni siitä, että kaikki on mahdollista, jos omaa aitoa innostusta ihmisiin ja asioihin sekä toimii aistiensa varassa. Webinaari sopii hyvin yhteen oman syyskauden teemani kanssa ”Dream big!” ja haluankin kannustaa jokaista ruudun toisella puolella olijaa samaan! 

TAITO + INTOHIMO = VAHVUUS

Riikka lähti webinaarissa liikkeelle siitä, että maailmassa on paljon ihmisiä, mutta juuri sinun kokemuksella ja historialla on vain yksi sinä. Sen vuoksi on tärkeää kartoittaa vahvuuksiasi. Vahvuus on yhtä kuin taito lisättynä intohimolla. Sinun täytyy hakeutua sellaiseen työympäristöön, jossa ominaisuutesi ovat vahvuuksia ja jossa sinua juhlitaan sellaisena kuin olet – eikä vain siedetä. Omien vahvuuksien ymmärtäminen antaa energiaa ja tietoa siitä, mihin pitää keskittyä, helpottaa urasuunnittelua sekä lisää onnea, kun toimit niiden varassa. 

Sinulla ei ole olemassa vain yhtä ainoaa elämäntehtävää: se voi muuttua ja vaihtua jopa kuukausittain. On oltava herkkä muutoshetkille ja aistittava tarpeitaan. Jos kaipaat uraasi muutosta, olet päätähti muutoksen johtamisessasi. Muista hankkia kannustajajoukko, joka näkee sinussa potentiaalia. Kiinnostuksen kohteidesi listaaminen toimialoittain auttaa pääsemään alkuun. Muista myös konkretisoida ja listata käytössäsi olevia vaihtoehtoja. Perehdy uuteen alaan ja sen ihmisiin.

AAVISTUS ON KAIKKI MITÄ SAAT TIETÄÄ UUDESTA SUUNNASTASI

Kaiken edellä mainitun ohella muista päivittää ansioluettelosi ja LinkedIn-profiilisi vastaamaan uusia mielenkiinnonkohteitasi. Näkyvä some-käyttäytyminen ja uuteen fokukseen liittyvien artikkeleiden tai kannanottojen julkistaminen lisää näkyvyyttäsi asiantuntijapiireissäsi. Hyväksy myös realiteetit ja aseta rajat (mikä on esimerkiksi minimi palkkatoive, miten työt hoituvat pikkulapsiaikaan). Avaimet onneen ovat vain sinulla itselläsi ja aavistus on kaikki mitä saat tietää uudesta suunnastasi, ja sen varassa pitäisi uskaltaa kaikki. 

Muutos (ja kriisi) on aina uusi mahdollisuus! Tärkeintä on miettiä, mitä tekisit, jos tietäisit, että et voi epäonnistua. Toimi aina intuitiosi varassa, sillä se on jokaisen oma sisäinen vahvuus. Visioi hyvä lopputulos ja usko myös itse siihen. Tee selkeitä tilauksia universumiin.

Haluan omalta osaltani toivottaa kaikille lukijoille tsemppiä uusiin alkuihin ja luottamaan omaan sisäiseen ääneen!

Riikka Pajusen webinaari ja moni muu tilaisuus on katsottavissa MiBin valtakunnallisten jäsenten Facebook-sivulta tietokoneelta tai kätevästi mobiililaitteesta. Kun liityt MiBin jäseneksi, pääset MiBin suljettuihin Facebook-ryhmiin hyödyntämään erilaista materiaalia!

Teksti: Olessia Manner, MiBin markkinointi- ja viestintätiimin sisällöntuottaja sekä Fennovoima Oy:n lakimies

Kuva: Dilkap Chambers