Aktiivitoiminnan helmiä – MiB-aktiivien risteily

Lokakuun lopussa MiB-aktiivit valloittivat Saaristomeren. Yli 60 aktiivia, 42 äärimmäisen rohkeaa avecia ja 84 (!) innokasta lasta sekä kolme MiBin työntekijää ja kolme Hoivanetin hoitajaa risteilivät ihanalla Viking Gracella Turusta Tukholmaan ja takaisin verkostoituen, seminaareillen, syöden ja Ville Viikinkiä halaillen.

MiBin hallituksen puheenjohtaja Annica Moore piti aktiiveille innostavan alustuksen ja summasi kuluneen vuoden työn tuloksia ja visioita seuraavia etappeja varten.

MiBin hallituksen puheenjohtaja Annica Moore piti aktiiveille innostavan alustuksen ja summasi kuluneen vuoden työn tuloksia ja visioita seuraavia etappeja varten.

Upea reissu kaikin puolin, myös ensi kertaa mukana olleen näkökulmasta. Ensinhän sitä aina vähän jännittää, varsinkin kun lähdin yksin matkaan. Pääseekö siellä mukaan luontevasti vai tuntevatko kaikki muut toisensa jo etukäteen? Miten sitä jaksaa ja osaa pienessä flunssassa jutella tuntemattomien ihmisten kanssa? Jännitys oli kyllä aivan turhaa, sillä kuten yleensä, juttu luisti mukavasti ja aktiivisesti ja tutustuin ihan mahtaviin tyyppeihin ympäri Suomen!

Yksi aktiivitoiminnan parhaita puolia onkin yhteishenki sekä tehokas verkostoituminen. Tälläkin kertaa kaiken muun toiminnan lomassa verkostoni kasvoi taas useammalla upealla naisella.

Yhteisöllisyys parasta antia

Vaikka risteily oli täyttä asiaa koskien MiBin toimintaa ja sen suunnittelua, lähes kaikkien aktiivien mielestä risteilyllä parasta oli verkostoituminen ja me-henki. Vaikka etäkommunikointi nykyaikana onkin helppoa, ei se silti voita ihmisten live-tapaamista, yhdessäoloa, ideointia ja puheenpulputusta.

Ihmisten livetapaaminen on niin tärkeää! Asioiden hoitaminen helpottuu, väki sitoutuu…

Ihana jäänsärkijä heti alkuun oli ensimmäisen illan speed dating eli nappasimme vierustoverit juttukaveriksi ja haastateltavaksi. Oli mahtava huomata, miten samanlaisia ajatuksia ja mietteitä muilla MiBiläisillä on. Kynnys vertailla kokemuksia ja jakaa ajatuksia on matala, mistä voinee kiittää juuri tiivistä me-henkeä.

Varsinainen seminaaripäivä oli varattu toiminnan suunnittelulle, tavoitetilan hahmottamiselle ja linjanvedoille. Puheenjohtaja Annica Moore piti inspiroivan päivänavauksen, joka selkiytti ainakin uuden aktiivin mieleen toiminnan tavoitteet, suunnat ja päämäärät. Samalla vahvistui käsitys siitä, että oikeaan suuntaan ollaan menossa hitaasti, mutta varmasti. MiBin kasvu on ollut huimaa ja se näkyy myös kaikessa toiminnassa sekä siinä, että näkyvyyttä olemme saaneet huomattavasti enemmän. Hyvä me!

Inspiroivat puheenvuorot, me-henki, yhdessä ideointi ja ennen kaikkea verkostoituminen.

Workshopeissa pääsimme tekemään sitä, missä olemme parhaimmillamme eli suunnittelemaan ja miettimään konkreettisia keinoja toiminnan parantamiseen (aina on varaa parantaa, vaikka hyvin meneekin). Yhdessä suunnitteleminen ja ideoiden vaihtaminen olikin monen mielestä päivän parhaimpia juttuja päivänavauksen lisäksi.


“Yksi parhaista oli Mooren Annican puhe, joka innosti ja selkeytti uudelle jäsenelle yhdistyksen tavoitteita ja suuntaa, johon hän haluaisi yhdistyksen menevän.

Toinen yhtä \"paras\" juttu oli pienryhmissä työskentely. Minulle erityisesti.

Upeaa oli myös tutustua uusiin huikeisiin naisiin. Se määrä ammattitaitoa ja innostusta, mitä Gracella oli saa aikaan vielä suuria asioita :)

Huikeaa oli myös, että sai oman babyn ja puolison ottaa mukaan.”


Jakauduimme pieniin ryhmiin, joista jokaisella oli oma teemansa. Pohdimme mm. jäsenviestinnän parantamista ja selkiyttämistä, tapahtumajärjestämisen jalostamista, erilaisia teemakuukausia, uusia konsepteja sekä uusien aktiivien mentorointia ja aktiivien oman toiminnan jäsentämistä. Keskustelu oli erittäin vilkasta ja antoisaa. Aika tuntui ehkä hiukan loppuvan kesken, sillä keskusteltavaa olisi ollut paljon. Kun koko Suomen laajuudelta kokoontuu aktiivisia naisia yhteen, näkökulmia riittää eivätkä ideat lopu kesken.

Konkreettisia päätöksiäkin saatiin aikaan ja uusia projekteja syntyi. Oli mahtava huomata, miten aktiivisesti projekteja lähdettiin heti viemään eteenpäin ja rohkeat aktiivit nappasivat ehdotettuja toimeksiantoja itselleen.

Mitä jäi mieleen?

Vahvimpana ajatuksena mieleen jäi “me” eli tunne siitä, että me teemme tämän, me saamme aikaan nämä asiat ja me voimme vaikuttaa. Joukossa naisia on osaamista ja voimaa ja kun se kaikki voima ja osaaminen kanavoidaan oikein, saamme aikaa kauan kaivattuja muutoksia. Pääsemme kohti tasa-arvoisempaa perhe- ja työelämää tasolla, joka ulottuu myös yksittäisten perheiden ulkopuolelle.

Mieleen jäi myös into. Puheenvuoroja käytettiin aktiivisesti, avaukset olivat voimakkaita ja ryhmätyöskentely antoisaa. Naiset osaavat myös kannustaa ja kiittää: risteilylle osallistuneet olivat jo ennen matkaa saaneet kertoa, kuka aktiivi omasta mielestä ansaitsee erityiskiitokset ja mistä syystä. Nämä erityiskiitokset ansainneet superaktiivit palkittiin risteilyllä ansaitusti. On hienoa, että aktiivisuus huomioidaan ja se saa varmasti jaksamaan vähintään samaan tahtiin jatkossakin.

Palkintoja jaettiin muutenkin pitkin matkaa. Täysin mielivaltainen kahvipaketti ja unimaski -palkintojen lentely konferenssisalissa huomioi erityisen hyvät kommentit tai kehitysehdotukset. Molemmat tulevat tarpeeseen useimman meistä arjessa...

Aktiiviristeily kokosi yhteen MiBin aktiivit ympäri Suomen. Parhainta antia oli tiivis verkostoituminen ja yhdessä ideointi.

Aktiiviristeily kokosi yhteen MiBin aktiivit ympäri Suomen. Parhainta antia oli tiivis verkostoituminen ja yhdessä ideointi.

Aktiivina voit toimia paikallistasolla tai valtakunnallisesti

Sinäkin voit olla aktiivi! Kuka tahansa MiBiin kuuluva voi ilmaista intonsa ja halunsa siirtyä mukaan aktiivitoimintaan. Kynnys on matala eikä sinun tarvitse olla superammattilainen järjestötoiminnassa tai sinua kiinnostavassa aktiivipestissä. Innokkuus, aktiivisuus ja tarmo vievät jo pitkälle.

Paikallisaktiivi: Paikallistasolla aktiivina olet erittäin tärkeä osa MiBin pääasiallista toimintaa, joka näkyy kaikille jäsenille. Esimerkiksi tapahtumavastaavana organisoit erilaisia MiBin tapahtumia, jotka ovatkin toimintamme sydän ja syy, miksi yhteisöömme liitytään. Mikä kiinnostaa sinua, kiinnostaa todennäköisesti monia muita samanhenkisiä MiBiläisiä eli voit järjestää tapahtumia ja kohtaamisia oman kiinnostuksesi mukaan ja rakentaa verkostoasi. Paikallisena viestintävastaavana pidät huolen siitä, että tapahtumista viestitään hyvin ja ajoissa kaikille jäsenillemme. Tukea saat monelta taholta, sillä jokaisella paikallisella aktiivilla on tukena sekä oma paikallinen ryhmänsä että vastinparinsa valtakunnallisella tasolla.

Valtakunnallinen aktiivi: Valtakunnalliset aktiivit vastaavat oman toimialueensa aktiviteeteista itsenäisesti, mutta joustavassa yhteistyössä paikallisosastojen kanssa. Voit esimerkiksi liittyä viestintä- ja markkinointitiimiin ja vaikuttaa MiBin tuottamiin sisältöihin.

Tule rohkeasti mukaan!

Teksti: Laura Kyllönen, aktiivi vuosimallia 2018. Viestintä- ja markkinointitiimissä Content lead ja sisällöntuottaja.